‘Betalingsdiscipline overheid altijd slecht geweest’

24

PARAMARIBO, 29 apr – “De betalingsdiscipline van de overheid is altijd slecht geweest.” Dit zegt voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. In dit opzicht is het dus business as usual nu de overheid bij mondjesmaat over de brug komt. Bedrijven waar goederen en diensten worden afgenomen, hebben moeite met hun geld terug krijgen. Maar de VSB ziet geen reden tot paniek.

Nog niet althans. “Het probleem is nog niet zo groot dat we actie moeten ondernemen. Het is altijd een probleem geweest bij opeenvolgende regeringen”, zegt Welzijn tegenover de Ware Tijd. Het verschil met de huidige regeerders is wel dat die de schijn opwierpen van ‘het kan anders.’ Dat was bij de aanvang in 2010. Toen was het een en al verbazing over de schulden die waren ‘geërfd’ van de voorgangers. De nieuwe bezem zou het allemaal schoonvegen.

Inderdaad ging het betalen relatief vlotter de afgelopen twee jaar. Maar de oude geest lijkt bezig zijn aan een comeback. Het betalen wordt zo lang mogelijk uitgesteld. President Desiré Bouterse en minister Adelien Wijnerman van Financiën eisen meer ingetogenheid. “Nu begint iedereen te klagen, omdat we weer terug zijn in de oude situatie. Vanaf de regering heeft gezegd dat ze nu beter op de centjes gaat letten, hebben we het probleem”, aldus Welzijn.

24 REACTIES

 1. Bout heeft meer dan een miljard gespaard.Staatsolie brengt elk jaar een miljard binnen.Dan het goud die miljoenen binnen brengt.Deze inkomsten waren er vroeger niet dan kan ik mij voorstellen dat er af en toe achterstanden ontstaat.Als achterstanden structureel zijn,dan zijn we nooit vooruit gegaan.Ondanks al de grote woorden op podia.


  Maak melding

 2. Graag a.u.b. reageren op de inhoud…..spoken erbij halen is dom of achterlijk doen….of kinderlijk als volwassen zitten spelen.

  Dat de overheid moeizaam betaald weet een ieder, maar als zij ook snel gaan betalen….dan krijg je meer schurken op de daken van de ministeries….dus kijk wel goed uit overheid….maar verder als jij niet uitkijk zie jij geld bij volgende verkiezing terug als de nieuwe regering wil betalen…Altijd een probleem……maar weet er zijn veel schurken heel veel….dus wat rovers doen is irriteren van anderen….maar veel schurken jas en das papier en pen…levens gevaarlijk voor land en volk.


  Maak melding

 3. Ja ja ze doen er alles aan om de schijn te wekken dat de vorige regering ook geen brandstof voor dienstauto’s kon betalen…….. ha ha ha, maar jij bent Bouta en jij had op alle fronten beterschap beloofd.

  In plaats van de feiten onder ogen zien, proberen we op deze wijze de aandacht van deze regering te verzetten, maar dat gaat niet lukken.

  Bijzonder, bijzonder, bijzonder…. U beloofde als president uw kiezers veiligheid, respect, goudenkerst, rijkdommen, percelen maar bovenal om corruptie aan te zullen pakeken… Ja Bouterse, u beloofde corruptie met wortel en tak uit te roeien… en de enige die hier uitgeroeid worden zijn uw tegenstanders.

  Bouterse, neem uw verantwoordelijkheden ipv vingertjes wijzen. Als uw agenten geen voertuig beschikken hoe moet het dan?. Dus kunnen gezinnen verkracht, geroofd, vermoord en mishandeld worden?

  KOM OP zeg, U MAG UW VOLK NIET IN GEVAAR BRENGEN DOOR ONGEOORLOOFDE UITGAVEN TE DOEN. Waarom liggen uw prioriteiten steeds op andere zaken?

  Zodra uw regering het vermoeden heeft dat er veel geld binnen gehaald kan worden, doen jullie gek en achteraf blijkt dat het gebakken lucht was….

  Ik heb ook iets een optie om iets bijzonders aan uw volk te verkopen, allicht brengt het veel op.

  FOR SALE:
  FRIED AIR SRD.100,00


  Maak melding

 4. Dat wij eens hiermee geconfronteerd zouden raken was als een paal boven water ,alleen…wanneer.Het is in het verleden bewezen dat met om macht te behouden en boven anderen zou blijven door alleen maar met leken een coaltie vormen ,alleen om macht en geen hebben gegeen van hoe een een gezin te leiden laatstaan een land bestruren.Ze hebben geen kaas gegeten van beheer van financieelr imddeln alhoewel ze binnenstromen uit Iamgold en Staatsolie.En corroptie viert hoogtij.Mijns inziens kan alleen dit land gered kunnen worden van de bandieten door hen weg te jagen en een volkvriendelijk en integer president en een integer team als beleidsmakers.anders krijgen we weer 1980-87 en 1996-2000/Het waren min of meer de zelfde personen en als iemand niet mee dansen wordt eruit gewschopt zoals de ex-min Fin. Boedhoe en de tweede man van Centrale bank…de man direkt na hoefdraad is de laan uitgestuurd.De zoveelste ontheffing.Er wordt met geld gestrooid alsos het zij hebben verdient,en hierdoor viert corruptie hoogtij. Kijk maar naar wat op OW gebeurd en niemand kan wat zeggen.De wacht(beveiliging) daar is overgenomen door militairen.De eerste tekenen van macht consolidatie a la 1980++++++++


  Maak melding

 5. Vanaf de regering heeft gezegd dat ze nu beter op de centjes gaat letten, hebben we het probleem”, aldus Welzijn.

  Welzijn bedoelt: toen we op de bodem van de schatkist de paar stuivers zagen liggen, konden we niets en niemand meer uitbetalen. Op is op!

  Nu daar het op is willen jullie er beter op gaan letten. Ga maar lekker de latten van de bodem tellen! Stelletje egoïstische, zelfzuchtige, visieloze, ongeletterde, ongedisciplineerde koeien!
  PS Babyvoeding is ook al schaars!


  Maak melding

 6. Zie hier de DiDiBri taktiek van de regering en het kabinet van de president volgens Hendrik Sakimin van de partij van Somo.

  Hendrik Sakimin: ‘Er is voldoende geld, maar ook een enorme verspilling’
  29-04- 2013

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/wp-content/uploads/2013/04/Hendrik-Sakimin1.jpg‘

  Er is voldoende geld in de staatskas, maar het wordt weggesluisd en gebruikt voor onbenullige zaken’, vindt PL-assembleelid Hendrik Sakimin. ‘Het heeft er alles van dat een bepaald ministerie bijna alle geld krijgt dat binnenkomt in de staatskas.’ De parlementariër wenste het ministerie niet bij naam te noemen, maar het is voor de samenleving duidelijk dat de miljoenenuitgaven voor de vele onderhandse gunningen bij het ministerie van Openbare Werken (OW) onder andere geleid heeft tot het vastlopen van de financiële staatshuishouding.

  ‘Ik weet niet of men nu al bezig is om met het uitvoeren van activiteiten politiek te scoren. Dat gevoel bekruipt sommige politici, daar er slechts voor bepaalde ministeries die gelinkt zijn aan een bepaalde partij gelden worden vrijgemaakt. De overige ministeries worden stiefmoederlijk behandeld en krijgen weinig financiële middelen om zaken die zijn opgenomen op hun begroting uit te voeren.’

  Sakimin meent dat het niet zo kan zijn dat één ministerie alle geld opslokt. ‘Er is ordening nodig. Alles kan toch niet onderhands worden gegund?’ Sakimin vraagt zich af waarom de herstelwerkzaamheden aan de sluis te Jaglust, die al twee jaar op de begroting goedgekeurd staat voor SRD 1,2 miljoen, nog niet uitgevoerd kunnen worden.

  ‘Aannemers en leveranciers lopen met ongedekte cheques en jongeren zien nog geen enkele bedrijvigheid in de huizenbouw zoals beloofd was. Er is nog heel weinig regeertijd over; 2013 kun je schrappen. In 2014 moet je afronden.’


  Maak melding

 7. bouta laat maar waaien wij het surinaamse volk houyden van jou zoals deze redimusus van hun koningin houden waar ze een uitkering hebben en voetsel banken .

  bouta go go


  Maak melding

 8. dez persoon hier boven eeuwig zeggen ned voedesl bank suriname heeft ook voedesl bank kijk naar gratis voedsel voor de kinderen op school dat is erg kinderen maken en geen eten kunnen geven en de grote dozen die naar suriname worden gestuurd kleding school artikelen kijk eerst verder voor dat je redemouse uit scheld voedselbank is niet erg die mensen hebben dan elke week eten en ze hebben hun huis wat heb jij woon je nog zeker in een prase osso of bij je moeder wees blij dat je adem nog mag halen met die lucht vervuilig en die muskieten pas maar op dat je niet verdrinkt met de wateroverlast ga iest beter doen plaats van je medemens te schelden dat noemen jullie dn eenheid nou eenheid bestaat in nederland suriname is geen eenheid coruptie en een drugs laat daar moet je opletten bij de redemousoes corruptie de hele kabinet valt maar jij slaapt en denk als je maar een graantje mee kan pikken mijn mening


  Maak melding

 9. de persoon die lekker ding spuiten en slikken heeft ingetypt en de naam pero wil gebruiken laat ik aan zijn geweten over .
  pero weet precies wat hij typt ..die persoon moet het zijn moeder wijzen of kinderen …ik kan ordinair zijn als mensen mij uitdagen maar dit soort dingen kennen wij niet in su .astrid wij hoeven dan niet op een lijn te zijn maar dit komt niet van de echte pero …dat mie bing wan takie .
  het is een redimusu die dit doet ze kunnen niet uit hun woorden dus gaan ze vals spelen …en daarom staat deze man aan de kant van bouterse omdat ik weet dat ze liegen en bedriegen .


  Maak melding

 10. Nee, misschien gaat hij zijn vriend Chavez wel achterna, als God niet direct straft is het toch wel vrij snel, en met Pero te spreken Bouta go go, right to hell


  Maak melding

 11. Huh ….. ?Behalve dat hij een ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER is SPUIT EN SLIKT hij ook nog!
  Nou nou nou!
  Wat kunnen we allemaal nog van bittere cassaveplanters verwachten?
  Die slikt en spuit !Hihihihihihi!


  Maak melding

 12. @ henk en @ hans laten we bidden dat DiDiBrie no ccccccrepeer ete,want ik wil dit BEEST opgesloten zien.Hij mag geen rust hebben nergens niet in de hemel ook niet op aarde.Deze laffe hond DiDiBrie,moet de hete adem van alle verdrietige mensen (niet de doden,want die rusten in vrede)in zijn nek bbbbblijven voelen.Samen met de wereld gaan we ervoor we zijn hem al behoorlijk dicht(bij) genaderd.En als het moment daar is dan zijn alle mensen die nu hoog van de daken schreeuwen als eerste onder gedoken,want sranang BBBLAAAAKA-MANG frede sanie.Ze staan alleen nog op wkn nog achter de DiDiBrie in Su.Luister maar naar De opbel programma’s op de Su radio vele voorstaanders van DiDiBrie schreeuwen het nu uit fa ding e pina.Ai a faja sang ding litie op 25 mei 2010 e brong ding alweer.Don Dong Dia foe Su odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 13. In verband met de troonwisseling zijn er staatshoofden van bijna alle landen hier in Nederland,..oja behalve die van Suriname want die heeft een arrestatiebevel aan zijn kop hangen,..is het niet schandalig voor woorden??


  Maak melding

 14. PARAMARIBO – Medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken mogen dinsdag niet naar het kroningsfeest bij de Nederlandse ambassade. Dat verbod kregen ze maandag per circulaire van de leiding van het ministerie. Of er strafmaatregelen komen tegen wie wel gaat is onduidelijk.

  Al twee jaar wordt de Surinaamse regering niet meer uitgenodigd op officiële activiteiten van de Nederlandse ambassade. In 2011 ontstond een rel omdat president Desi Bouterse noch vicepresident Robert Ameerali was uitgenodigd voor de receptie ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag op 30 april. Vanaf het aantreden van de regering Bouterse in augustus 2010 liggen Paramaribo en Den Haag diplomatiek met elkaar overhoop.

  “De regering heeft geen officiële uitnodiging gekregen”, zegt Floor Nuiten-Elzinga, woordvoerder van de Nederlandse ambassade. “2011 was niet helemaal geslaagd omdat de regering niet wilde komen omdat de president niet was uitgenodigd”, verduidelijkt ze. Voor het ontbijt en de rechtstreekse uitzending van de inhuldiging van koning Willem Alexander hebben zich ongeveer vijfhonderd personen opgegeven. Ook voor de borrel later in de middag heeft hetzelfde aantal zich aangemeld.-.


  Maak melding

 15. wij kennen is reisdiscipline van zeer hoge orde, maarrrr..

  onze parlementaire-discipline, ai boi,…niemand komt ook al zwaait Jenny met haar rokje, want a salaris e kong optijd tog,…ook die van CTU Ingrid & Meye 🙂


  Maak melding

 16. de witte man heeft gesproken en mogen de redimusus volgen
  ze hebben geen keus dan te volgen ….maar ik zeg dit …pero na wang dja dja mang pero is een echte surinamer die op komt voor het surinaams belang anderen zeggen pero woont op een prasie oso …al zou ik op een prasie oso wonen ik heb mijn trots het is geen huurhuis waar ik woon het is van pero onafhankelijk pero is van geen enkele regering afhankelijk .

  deze redimusus hebben geen enkele keus dan te slikken ..hun familie hadden niets dus moesten ze vertrekken richting afhankelijkheid olland ze hebben geen geloof in eigen kunnen wetende dat ze niets hebben en niets kunnen bereiken .die witte man heeft alles voor jullie voor gekauwd en jullie mogen die braaksel slikken .
  jullie zijn tweede rang burgers in olland jullie worden in groepjes in gedeeld…die buitenlander komt op de laatste plaats ,jullie zijn statenloos in su hebben deze redimusus geen kansen omdat ze niet deugen een aantal keren heb ik al gezegd jullie hebben geen moer
  so so boto laat mij in die prasie oso of bijlmer flat of hoe jullie het willen noemen .

  deze losers zitten van ochtend vroeg tot de late avond achter die pc mie gado werken die gasten …niet verwonderlijk dat ze zoveel tijd hebben om allemaal onzin te typen …mie e wroko ik heb die tijd niet als wat jullie hebben ..uitkering, aov,werkloosheid uitkering het bouwt geen land op rutte is moe van jullie hij wil jullie weg hebben om dat geld aan zijn witte mensen te spenderen of op te potten …ma oeng buitenlander moe gwe !!!!!!oeng no habie jeje wiens brood men eet diens woorden jullie spreken dat e pasa nanga ding redimusu .

  hans ik heb maar een antwoord voor jou als witte man je bent een uitschot witte man die een gevaar voor de jeugd in suriname was wat pedofilie betreft.. je zegt dat je een hindustaanse vrouw heb van suriname ..je bent een gevaar voor haar kinderen …een surinaamse vrouw had ook een blanke man in su en had een kinder tehuis opgericht maar al gauw bleek dat deze vuile witte man andere bedoelingen had .vorige week hebben ze een witte man in indonesie opgepakt en die kreeg drie jaar gevangenis straf misbruik van kinderen en die witte man had ook een tehuis opgericht …en weet je wat zo pijn doet deze beesten ontkennen altijd dat ze die dingen doen .cambodia thailand suriname brazilie jullie zijn de grootste viezerikken die kinderen misbruiken …die robert m en zijn 19 consorten zijn de bak in wegens kindermisbruik voorlopig hebben zes gevangenis straffen gehad die anderen volgen …en vraag niet wat voor straf deze beesten krijgen een paar maanden dan kunnen ze opnieuw gaan beginnen …en deze hans wil anderen de les komen voor lezen !!!begin in eigen land . schande ….elk land heb je dit soort mensen ma oeng wit mag tap ede jullie zijn aan top jullie zijn de mekka van dat soort praktijken .ene jan v had ook kinderen op bali gebruikt was vorige week op de tv live was het te zien zat toevallig bij iemand thuis die uit olland kwam en ze weten het komt vaak voor in olland zeiden ze .

  deze gasten willen maar een ding horen …en dat is hoe op ze goed zijn geen min punten alles perfect mijn mars ….voor die redimusus zijn jullie misschien perfect omdat ze geen inbreng hebben …die surinederlander kunnen jullie niet wijs maken ze spenderen hun tijd niet achter die pc om onzin te typen …die weten wel wat ze met hun zuur verdiende euro moeten doen .huisje bouwen in suriname dat doen ze de deur staat wijd open voor die surinaamse nederlanders …kan je niet van die redimusus zeggen .
  profiteurs zijn het ze weten dat ze zullen moeten werken in su toekomst hebben ze niet in suriname.

  hans verder wil ik jou mee geven dat die surinamers pakketten krijgen van surinaamse nederlanders ..ik krijg ook pakketten omdat wij elkaar altijd steunen ik stuur ook pakketten naar olland domme achterlijke witte man .wij krijgen geen pakketten van witte mensen het zijn familie leden die pakketten opsturen en wij sturen ook pakketten naar olland mie mang .wij hebben het in suriname beter dan vele zowel witte nederlanders als die redimusus .jullie witte mensen sturen het niet het zijn surinaamse nederlanders die het sturen voor hun mensen …als zij naar suriname komen krijgen zij alles wat hun hart ze begeert daar staat pero garant voor zijn familie ..ik niet alleen vele andere surinamers staan garant hun familie te helpen als ze naar su komen .jij als witte man kent dat niet ken je plaats pedo hans …iemand zegt tegen mij dat wij die zwervers niet kunnen verzorgen en die oudjes …su is niet rijk maar wij hebben het niet slecht in dit land .
  olland is rijk en toch die ellende rara hoe kan dat toch we ka dape .bigie kele groot doen maar schijten in hun broek …in suriname gaat niemand dood van de honger dat staat als een paal boven water jullie kunnen zeggen wat je wil, wij hebben het beter dan heel veel zowel witte mensen als buitenlanders in olland .het gaat niet alleen om voetsel banken gas licht wordt afgesloten in die kou blijven ze tot ze het betaald hebben .laat mij in die prasie oso en de bijlmer
  deze pero staat achter zijn president en zijn volk die hem gekozen heeft …zwaaien jullie met die vlag koos zwaaien ik zwaai morgen op 1 mei arbeiders dag .
  hans nog die redimusus kunnen 1mei vieren ze werken niet ja werken achter die pc om onzin te typen .
  morgen is mijn dag en nog ga ik in de ochtend uren op het velt werken casave planten daarna taxi rijden over de bruggen die wij hebben laten bouwen oja ik heb water hoor fronters velen met mij danken de regering bouterse en niet te vergeten de andere districten volgen .

  ze jou koning dat suriname bepaalt wie zij als president wil hebben geen uitschotten die denken dat zij komen bepalen …bepaal voor die redimusus die lopen op te scheppen dat ze het in olland goed hebben inmiddels weten wij surinamers beter hoe het in olland aan toe gaat tang in oeng manarie .
  in mei 2015 ga ik met die surinaamse vlag zwaaien ..ik ga met die vlag van de natie zwaaien naar mijn president die welvaart brengt .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang
  bouta go go


  Maak melding

 17. Hallo Pero wartaal ben je weer onder je steen vandaan gekropen, of heb je verlof gekregen van het gekkenhuis om te vieren dat we in Nl. een nieuwe koning hebben, verder heb ik je niets te meldden, want dat begrijp jij toch niet met je beperkte verstandelijke vermogen, en om met je eigen woorden te besluiten, Bouta go go, right to hell


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.