Goed boerend Assuria neemt bedrijf op Trinidad & Tobago over

1

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 30 apr – De Surinaamse verzekeraar Assuria N.V. zal vandaag de officiële overname van Gulf Insurance Limited, een op Trinidad & Tobago gevestigde schadeverzekeraar, afronden. Dat maakte de hoofddirecteur, drs. Stephen Smit, bekend tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Afgelopen vrijdag kreeg Assuria groen licht van de Centrale Bank van Suriname voor de aankoop van alle aandelen van Gulf Insurance Limited. Eerder al ontving Assuria toestemming van de Centrale Bank van Trinidad & Tobago. Thans zijn alle vereiste goedkeuringen verleend zodat de acquisitie kan worden voltooid. Met deze aankoop geeft Assuria invulling aan haar strategische doelstelling om in meerdere Caricom-landen verzekeringsactiviteiten te ontplooien. In maart 2012 opende Assuria al een kantoor in Guyana.

Tijdens de Vergadering van Aandeelhouders werd het jaarverslag over 2012 aan de aandeelhouders gepresenteerd. Daaruit blijkt dat Assuria mag terugkijken op een succesvol boekjaar 2012. Smit merkte in zijn jaarverslag op positief gestemd te zijn over de economische vooruitzichten voor Suriname; met name vanwege de ontwikkelingen in de mijnbouwsector met spin-off effecten naar de rest van de economie.

Enkele jaren terug moest de verkrijging van een meerderheidsaandeel in De Surinaamsche Bank worden afgeblazen. De centrale bank zag er geen heil in. Assuria heeft een eigen vermogen van ruim tweehonderd en veertig miljoen dollar. De winst steeg het vorig jaar met ruim vijf en dertig procent. Gulf heeft dochterondernemingen op Anguilla, de Britse Maagdeneilanden, Dominica, Turks & Caicos, Cayman eilanden, Grenada, St. Kitts, St. Lucia, St. Maarten en de US Virgin Islands.

1 REACTIE

  1. Assuria behaalt hele goede financiele resultaten. Alleen dien maar eenst een claim in bu Assuria, bijv ziektekosten, dan wordt in 8 van de 10 gevallen de claim geweigerd. Of probeer je als zieke te verzekeren bij Assuria. Grote kans dat je wordt geweigerd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.