Suriname en Frankrijk werken aan zeerechtverdrag

28

PARAMARIBO, 19 apr –Suriname en Frankrijk werken aan een gemeenschappelijk zeerechtverdrag. Dit zegt Suriname’s ambassadeur in Frankrijk, Harvey Naarendorp. Het gaat om een ‘moederverdrag’ dat de zeegrens haarscherp moet vaststellen. Samenwerking bij economische projecten is niet uitgesloten. Ambtenaren en specialisten aan beide zijden van de grens met Frans Guyana zijn nu druk in de weer.

Binnenkort vertrekt een Surinaamse delegatie naar Cayenne voor besprekingen met lokale autoriteiten. Aan beide zijden is er behoefte tot praten, vooral vanwege economische belangen. “En het moederverdrag moet ervoor zorgen dat voor zover er olie geboord wordt in de economische zone, het op ecologisch verantwoorde manier gebeurt en dat we ook samen de zaken gaan doen”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd.

Bewaking van de visgronden is momenteel een issue. Beide landen hebben last van illegale visserij en zeepiraten. Suriname overweegt olieboringen te verrichten voor de kust. Voor de kust van de oosterburen zijn niet lang terug winbare hoeveelheden olie gevonden. Dat heeft ook in Paramaribo aandacht getrokken. “Er is een gezamenlijke aanpak vereist. We zijn heel intensief met dit verdrag bezig en we hopen dat het spoedig tot stand kan komen”, aldus Naarendorp.

28 REACTIES

 1. Pffff.. Afleidingsmanouewvre van de Ambassadeur wannabee….

  Sinds de opening van de Ambassade in Paijs, die achteraf niet open blijkt te zijn was het muis en muisstil, en nu opeens word er gewerkt aan een zeeverdrag waar “SAMENWERKING BIJ ECONOMISCHE PROJECTEN NIET IS UITGESLOTEN”!

  Welterusten meneer de Ambassadeur……


  Maak melding

 2. Naarendorp houdt vakantie op staats kosten op de Bahamas.Van elke ambassadeur verschijnt een staatsie foto met het staatshoofd van het gastland.Maar bij deze man niet.Dus neem ik aan dat hij zich ergens anders bevindt dan in Frankrijk.


  Maak melding

 3. ….maar het ambassade gebpouw in Parijs is op slot.Letterlijk verboden toegang voor de crimineel Naarendorp!Waar houdt deze gek zijn besprekingen dan?!
  Doet hij zaken op de hoek van het ambassade gebouw en telt zijn kantoor 1 stoel ,1 tafel maar vooral een GROTE MOND??!!


  Maak melding

 4. We hebben een hoop gehad, en nu dit, lekker belangrijk,
  ze doen hun best maar, en jongens alles op de millimeter. Dis is van de zottigheid, men weet niet meer daar overzee wat ze willen.


  Maak melding

 5. =Bouterse heeft met zijn vriend van Guyana gezellig gesproken en het probleem van Tigri wordt niet meer opgelost.

  =Naarendorp gaat nu met de Fransen slijmen zodat er ingang gevonden kan worden voor de producten richting Europa. Ook omdat vriend Brunswijk en Bouterse naar Europa kunnen vertrekken.////

  =Europa is geen Guyana


  Maak melding

 6. Ik ben blij dat een ieder doorheeft dat dit bericht een typische afleidingsmanouvre is van de Nationale Liegdienst van Suriname. Terwijl de ambassade in Parijs in problemen zit, denkt men het volk met dit zoethoudertje af te leiden. Who cares about the borders at a time of high crime, poverty, rising gas prices, and a declining world gold price?


  Maak melding

 7. @GMAP, een ieder die Venetiaan wil uitschelden ongeacht je hem leuk vind of niet,Hij HEEFT ALTIJD DE WAARHEID GESPROKEN EN VOORZAG AL WAT BOUTERSE MET HET LAND ZOU GAAN DOEN.

  =Als de aanhang nou niet gaat inzien dat deze zelfde Bouterse het land vernietig en verkoopt weet ik het niet meer.

  =Ik hoop dat de ouderen de jongeren wat bijles bijbrengen, omdat deze mensen eigenlijk NOOIT meer aan de macht moeten komen.

  =O MY GOD


  Maak melding

 8. Savioen in de bocht, de witten hebben het gedaan, lekker slachtoffertje spelen, wel eens van Idi Amin gehoord of van Papa Doc, er zijn er nog wel een paar, zijn daarom alle zwarten slecht


  Maak melding

 9. Savioen, Hmmm,
  Yes, wat de blanken in Afrika hebben gedaan he? Wat hebben Bouterse en Brunswijk in Suriname gedaan? Ze hebben het geheel eco systeem en het socioeconomisch en eerbaar cultureel ritme van de Marrons ontwricht. Ik heb gewoond en gewerkt in het binnenland, dus ik weet waarover ik praat. Ja, mi sabi, mensen als jij zullen Nederland wederom de schuld geven.


  Maak melding

 10. Wat een onzin van onze oen.Soso dong dong sanie.Ik vraag me af if echt oen diboeng a oen(dombo) ede(goed in het hoofd)Dies na wang echte oen mang,boerietjie,kaw,waarom kan de NPS niet met rust gelaten worden?NDP zorgt nu voor alles dat verkeert gaat,De NDP is verantwoordelijk voor al ’t kwaad dat er gebeurt in Su.De plegers van het kwaad neemt gewoon de mega leiders als voorbeeld.En no wang boeng no de dape,maar oen sleept de NPS er met de haren erbij.En wat blijkt oen liegt net zo hard als Lafing en DiDiBrie.De mensen die tijdens de vorige regering(Front) hadden geboeft of anders gerommeld daar zijn maatregelen tegen genomen.Ze zijn veroordeeld bv:Somohardjo die zelf naar Justitie stapte.Je kan zeggen wat je wil van hem ,maar hij is toch voor de rechter verschenen.
  Balisser van jajajaaaaa ministerie van OW tijdens FRONT is veroordeeld.DC Shankar(FRONT) van Nickerie is veroordeeld,achteraf(hogerberoep) bleek dat hij onschuldig was.Dan ga ik ffe een paar jaren terug;Gobardan was minister van HI heeft daar gerommeld Lachmon was nog in leven toch is er opgetreden tegen Gobardan en deze moest aftreden.
  Hierna kwam Richard Kalloe op ’t ministerie zelfde gedrag vertoond is opgedonderd,maar wat zien we nu gebueren bij deze zaka-zakas die alles beter zou maken voor’t Su volk AbraakBEEST foe OW mag rommelen zoveel als hij wilt bij OW en niemand die wat zegt,maar Vene no bing boeng oen-kaw.dommiejoe.Vene heeft ons nooit opgezadeld met stomme banen voor zijn kinderen. Maar DiDiBrie bedenkt gewoon een stom ding voor zijn zoon.Wie is nu beter geworden van je stem op 25 mei 2010 op de NDP?Het antwoord is DiDiBrie,zijn familie en zijn vrienden,maar niet het Su volk.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 11. =Ik hoop ooit dat de redactie de reacties van Savioen weghaalt, omdat deze persoon zo racistisch is.

  @Savioen, intelligent dat ben je helemaal niet. Sorry voor jou


  Maak melding

 12. In plaats van berichten zoals “We werken aan” zou ik ( al is het maar 1 keer….) een bericht willen lezen zoals:

  “We hebben het volgende gerealiseerd……..”

  Na 2 jaar wordt er nog overal ‘aan gewerkt’.

  18.000 woningen
  laptops voor kinderen
  anti-corruptie wet
  waarheidscommissie
  grote zeehaven
  binnenhalen van GROTE investeerders
  Gouddeal ( nog steeds niet officieel)
  Nieuwe luchthaven
  Drive overs
  Weg naar Brazille
  Ambassade in Parijds ( na offeciele opening in 2011 nog steeds ‘under costructiom’

  En zo liggen de lades van alle minsteries VOL met stappels plannen

  Gerealiseerd in recordtempo: “AMNESTIEWET”

  Case closes


  Maak melding

 13. Gokje wagen:

  Als je nu belt met vertegenwoordiger van Frankrijk of er inderdaad gesprekken met Suriname worden gevoerd over “zeerechtverdrag” weten ze nergens van…..

  Typisch geval van rookgordijn om de volkomen nutteloosheid van de Surinaamse ambassade in Parijs te verbergen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.