Nationale Gebedsdag voor kinderen in Suriname

41

PARAMARIBO, 20 apr – Zelfdoding onder jongeren, kinderen onvrijwillig in trance, gedrag- en leerproblemen op scholen. Het is de hoogste tijd om aandacht te besteden aan de geestelijke ontwikkeling van onze kinderen. Dit zal worden gedaan op de Nationale Gebedsdag voor Kinderen op zaterdag 20 april.

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00u – 16.00u, in de Congreshal en op het Onfhankelijkheidsplein. Kinderen zullen voorgaan in gebed. Er is een speciale tent voor hulpverlening aan tieners en kinderen die graag wilen praten of bidden met iemand. Er zijn ook gezellige activiteiten zoals trampolines en springkussens. De toegang is vrij.

Voor gelovigen die zelf niet bij de Nationale Gebedsdag voor Kinderen kunnen zijn is er de mogelijkheid om alles live te zien en mee te bidden via live streaming op: www.livestream.com/wmlsu. De Gebedsdag wordt georganiseerd door Stichting Weid Mijn Lammeren in samenwerking met de VVEPS en de centrale Kerkenraad.

41 REACTIES

 1. Het is goed een tent voor kinderen die willen praten.
  En dat kinderen in trance gaan heeft niets te maken met winti geeft het geloof winti niet de schuld. Het is de drugs dat ze gebruiken en het leer probleem komt omdat ze met een lege maag in de klas zitten.Het is geen pretje voor zulke kinderen. En bidden vult geen magen van de kinderen.


  Maak melding

 2. Dat is wel goed maar in mijn ogen moet er elke dag gebeden worden voor en met deze kinderen en voor alle zieken de zwakken en bedroefden

  Moge zij gezegend worden want zelf moord is niet de oplossing

  Problemen zijn oplosbaar!! er is hoop

  In GOD wi trust


  Maak melding

 3. Nieuw nationale gebedsdag voor voorgangers die zelf niet te vertrouwen zijn en meer geïnteresseerd zijn om hun eigen zakken te vullen en ballen te ledigen.


  Maak melding

 4. Een gebedsdag is allemaal leuk en aardig maar het lijkt meer op een wanhoopsdaad en zelfs gemakzucht, dan naar het zoeken naar oplossingen. Ik noem het gemakzucht omdat er véél meer energie en moeite gestopt dient te worden in het verhelpen / verminderen van deze maatschappelijke problemen dan alleenmaar even de handjes vouwen ,de oogjes sluiten en het opzeggen van enkele worden.

  Gewoon bij het begin beginnen namelijk,de ouders. Kunnen ALLE surinaamse kinderen met HUN PROBLEMEN bij hun ouders terecht ? Het antwoord is nee. Dat geldt slechts voor een heel klein deel en dat zijn weliswaar ouders met een méér dan gemiddelde opleidingsnivo. Dus bij wie moet een groot gedeelte met zijn/haar probleem naar toe ?? Joost mag het weten.

  Vervolgens heb je onderwerpen die bij Surinaamse gezinnen nog in de taboesfeer liggen. Durft een surinaame ouder haar zoon/dochter te wijzen op het gebruik van bijvoorbeeld,een condoom ??
  Ik denk het NIET.

  Doordat er vaak een taboesfeer heerst rond bepaalde onderwerpen zullen kinderen zich wel 100 bedenken om de ouders te benaderen. Stel dat een kind om een bepaalde reden rondloopt met zelfmoordneigingen en hij/zij verzamelt alle moed om dit kenbaar te maken aan de ouder(s). Dit kind loopt grote kans om niet serieus, afgesnauwd of uitgelachen te worden.

  De OVERHEID heeft een belangrijke taak in deze namelijk,ERKENNEN van deze problemen en gezamelijk met ALLE betrokken groepen/instanties een structurele aanpak te creëren. Leerkrachten/docenten moeten getraind worden om kinderen MET PROBLEMEN (niet alleen leerproblemen) te HERKENNEN en DIREKT de nodige ACTIE(S) ondernemen.

  Het aanstellen van getrainde VERTROUWENSPERSONEN op de scholen ,waar de kinderen terechtkunnen met AL HUN PROBLEMEN.
  Hoe MOEILIJK het soms ook kan zijn, toch zovéél mogelijk proberen een goed contact te onderhouden tussen school en ouders.

  Ouders moeten gewoon het BELANG leren inzien van het PRATEN maar VOORAL het AANDACHTIG LUISTEREN naar hun kinderen. Kortom een GOED CONTACT en VERTROUWENSBAND op nahouden met je kind(eren) helpt volgens mij VÉÉL ELLENDE VOORKOMEM !!

  Bij kinderen die onvrijwillig in trance raken zal het GEBED ergens hulp KUNNEN bieden. Bij de overige problemen heb ik zo mijn twijfels.Daar komt méér bij kijken dan slechts ” handjes vouwen en oogjes toe”. Fanatieke gelovigen zullen het met deze uitspraak absoluut niet met mij eens zijn maar verschil in denken MOET er zijn en BLIJVEN BESTAAN.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig helg !!!


  Maak melding

 5. God zal hen niet helpen, als die al bestaat heeft die iedereen een stel hersenen meegegeven, die moeten ontwikkeld worden door middel van Onderwijs, maatschappijleer, didactische en pedagogische vorming van huis uit en vanaf de basis school.
  De kinderen weerbaar maken door sociaal pedagogische vorming.

  ORA ET LABORA is het motto


  Maak melding

 6. In mijn tijd was mijn moeder thuis, en mijn vader moest voor de dagelijkse kost zorgen.
  Na school was het een broodje eten, huiswerk maken, en 2 dagen per week naar parima.
  Tegenwoordig in Su moeten vader en moeder werken om de kost te verdienen en de kinderen alleen thuis.
  Waar is de opvoeding gebleven? Regelmatig zie je de berichten in Su “buurman vergrijpt zich aan jong meisje”,..en het wordt met de dag erger.
  Daarom ,..mi mama nanga mi papa danki !


  Maak melding

 7. Bidden zal niet meer helpen, GOD heeft mijn geliefde land reeds verlaten.
  Begin eerst de eindverantwoordelijke van al het kwaad te berechten en op te sluiten.
  Confisqueer alle bezittingen van de rovers..
  geloof mij dat dan MOREEL VERVAL plaats zal maken voor FATSOEN (normen en waarden).
  GOD komt zeer zeker weer terug.

  Oh wat verlang ik toch naar de goede ouwe tyd met mooi muziek van de Vrolijke Jeugd…


  Maak melding

 8. @HES
  Als je geen verstand hebt van de surinaamse cultuur hou dan gewoon je mond dicht en je vingers thuis want het heeft niks te maken met drugs je bent gewoon dom en houdt van vooroordelen terwijl je niks weet blijf lekker met je jezus gedoe en lul niet aan de rest


  Maak melding

 9. @Junior,
  Als jij het zo goed weet leg ons dan uit wat er met die kinderen aan de hand is.
  Wat bedoel je precies met cultuur ??
  Ik vindt het vreemd dat Suriname nog steeds niet kan verklaren of achterhalen wat er precies met deze kinderen aan de hand is, ik zelf vindt het te makkelijk om alles in de schoenen van cultuur te schuiven.
  Ik zelf vindt dat Hes wel een punt heeft.


  Maak melding

 10. er kan beter gebeden worden voor de toekomst van deze kinderen want ze krijgen straks de rekening van wat deze corrupte, stelende, liegende en lenende regering voor ze achterlaat.
  De toekomst ziet er ROODkleurig uit.


  Maak melding

 11. =Onderzoek heeft al uitgewezen doordat de jongeren zich aan bepaalde tradities moeten houden, terwijl zij anders leven met hun vrienden buitenhuis de zelfmoorden zijn gestegen.
  Dit vooral nu onder de “marrons” kinderen.

  =Zelfs denk ik dat er meer voorlichting op de scholen moet komen. Ook moeten de ouders bij betrokken worden dat de wereld aan het veranderen is.


  Maak melding

 12. Als de kalf verdronk is,………………

  Nu zoeken ze naar GOD GADO ALLA ANANA noem maar op.

  WAAR IS MISLIJK-KABA…..WAAR IS STEVE MEIMER????????? MET ZIJN VETTE SALARIS??

  DE arme kinderen krijgen nu de schuld.

  DE REKENING MOET NOG GEPRESENTEERD WORDEN.


  Maak melding

 13. EYE WHITNESS,

  het is de KOE die zoveel kalveren heeft rondlopen op haar “weiland” waardoor de regering middels naschoolse opvang heden moet ingrijpen!!!

  en de stier,…tja die blijft ongestoord bidden & bestieren*

  tamarinde zweep 🙂


  Maak melding

 14. Gebed doet veel,maar zeker NIET in Su.In Su helpt geen enkel gebed meer.Su is verziekt en wordt zieker,omdat velen die zich opdienen als geestelijke leiders en of pastor,terwijl ze gewoon een ieder en alles bedotten, bedonderen,ze boeven,te misbruiken en ga zo maar door.De jeugd staat erbij en kijkt ernaar vraagt zichzelf af wat er gebeurt met hun (kerk)leiders in wie ze heel veel vertrouwen hadden/hebben.De(kerk)leiders van land en volk zijn zelfs zo duivels.Dit land wordt zoveel belooft,zoals tot grotere hoogte brengen,vooral zorgen voor goed onderwijs.Het scheppen van werkgelegenheid en aangezien dit niet gebeurt raakt land en volk meer en meer achteruit;zakt dieper in de put en pinarie,alles loopt vast.De jeugd heeft ook geen zicht op oplossingen/goede vooruitzicht.De jeugd raakt teleurgesteld en in de war.Dan kiest ze voor dit soort absurde manier van handelen/oplossingen(zelfmoord) wat geen goede oplossing is.We zullen het samen moeten proberen op te lossen en echt met zijn allen hier aan(oplossing) moeten werken en mensen serieus nemen,ongeacht; wie het ook mag zijn dus wat voor geaardheid die dan ook mag hebben/zijn we rekenen op elkaar en op bescherming van elkaar zo alleen kan het helpen.Maar niet de mensen in nood gaan uitlachen zoals eerder hier opgemerkt,want dan klappen mensen dicht.Zo iemand ben je dan meteen kwijt.Power to all of we.
  Glenny.


  Maak melding

 15. over geloof wil ik het niet hebben ,omdat,er vanuit een basis(egypte) alle relegies zijn ontstaan,maar hun eigen versie eraan gegeven hebben”vandaar het gestelijke verwaring.

  het verwarings proces heeft zich door de eeuwen in su geexploteert naar wat het nu is bv.onze manier van geloof is door vreemden onderschept,gecopieert,verdraadt,en met politiek vermengd,en is toen aan ons geleerd dat het de juiste form van geloof is.

  ouders zijn de hoofd verantwoordelijke van hun kinderen,zij moeten de kinderen naar waarde en normen instrueren,maar als de juiste educatie door overheid niet gepresenteert wordt,kan het negatieve gevolgen hebben(slachtoffers).

  zelfdoding heeft met een grote mate van onzekerheid te maken dat zich in het levens patroon van een mens ontwikkeld die vele teleurstelingen heeft megemaakt of gebrek aan levens kennis.

  ik geloof niet in allah,jezus of wat voor religie dan ook.
  ik accepteer de geest van het universum dat groter is dan alles,maar,ik geloof wel in jahsua de zwarte koning die door de romeinen blank gemaakt is en jezus genoemd wordt(en dat om de waarheid te verbergen dat de echte jezus,zwart is en uit afrika afkomstig is/was.

  junior
  ik geef jou in bepaalde opzichten gelijk,het su bevolking heeft zich teveel door buitenlanders laten intimideren,en nu is er een gestelijk probleem(geen balans)


  Maak melding

 16. Zullen ze wel nodig hebben.
  De komende jaren zullen ze het wel zwaar hebben want deze regering zorgt voor toename van de ellende in het land.Hopelijk worden hun gebeden verhoord.


  Maak melding

 17. savioen

  jij spreekt als een moslim die het su volk zogenaamd het oog wil openen.
  ik ben ook coiro(zwart)die voor mijn volk op komt.
  opvoeden van kinderen;kijk in vele landen in de wereld is het percentage van kinder opvoeding heel laag,zelfs in de europese landen waar de ouders hun kinderen niet in toom kunnen houden omdat zij verkeerde leringen op school krijgen.

  joden;als jij de geschiedenis goed ken dan weet jij ook dat joden blanke mensen zijn die de zegen van het originele volk(crioro) voor hun zelf wil hebben en hun zware vracht op de schouders van ons(crioro)wil leggen,natuurlijk is hun god blank net als hun.

  honger naar geld;geld is geen uitvinding van mijn zoort(crioro)maar van de euro,arab en ook aziaten die met het handel in mensen begonnen zijn en waarvan ik denk dat jij een afstammeling van ben.

  hersenloze man bouterse;als bouterse hersenloos is,had hij nooit kunnen berijken wat hij tot vandaag heeft berijkt’sommigen noemen hem slecht en andere noemen hem goed.

  geen opleiding of toekomst voor de kinderen;als dat zo was zou het hele land suriname er nu heel erg slecht voor staan,en,wat er nu plaats vind wat betref de jongeren heeft niks met het hele land temaken maar met een kleine groep die wel een gerichte educatie nodig heeft.

  savioen,blabla niet zomaar, omdat jij niet in su woont of werk”jij noemt ons waardeloze zwarten,waarom,omdat wij niet naar jou pijpen dansen of naar die achterlike racistisch gepraat van jou geen aandacht vestigen.

  stomme racist,net als een moslim.
  bemoei dan niet met ons en laat ons met rust”wij zullen ons eigen probleem oplossen,en daar hebben wij jou niet voor nodig.


  Maak melding

 18. @Gmappangpang
  Cultuur is een levenswijze iets dat niet zegt ik heb je ziel gewonnen het is niet iets dat je dwingt om erin te geloven het geeft je de vrije keus om 1 te worden met de natuur en je lichaam en geest het is eerder je zelf erkennen in het proces van het leven wat daar op die scholen gebeurde heeft te maken met de plek waar de school staat de bosgeesten en de baas van de plek zelf er is in het verleden iets fout gegaan gaat er iets fout dan a presi o mandi (de plek gaat zich verveeld voelen het is niet zichzelf) de natuur gaf genoeg signalen aan op de plek maar de mensen begrepen het niet zodoende kwamen de bosgeesten de geesten van de plek op de mensen de kinderen en maakte duidelijk wat er aan de hand was en daardoor kon het opgelost worden wanneer je 1 bent met de natuur zal je wonderen zien die zijn de wereld nog lang niet uit willen jullie een beetje ervan meemaken stop met zout eten,uien en tomaat dan zal je al verandering zien rook niet hou je lichaam schoon en je zal genoeg zien en genoeg binnen krijgen ik kan hier nog dieper op de cultuur ingaan ma wie er geen weet van heeft moet gewoon ze bek dicht houden en niet zeggen dat het drugs is en dat soort shit na puur foe poer a mandi sa ben de den piking go ien trance gmap en hes boelen jullie elkaar maar lekker door


  Maak melding

 19. @Leonard
  Weer een domme lul die jeuk had en moest reageren maar met niks zinnigs kan komen wat heeft kowroedresie en osodresie hiermee te maken blijkbaar is jou buik vol en denk je iets te weten van de cultuur omdat je die 2 dinges kent weet je verder niks te zeggen bl;ijf gewoon stil je had geen betere suggestie dus lees en geniet van iets dat een debat kan worden als je zinnig mee praat fijne dag verder


  Maak melding

 20. LEONARD: Ik denk dat onze Junior beter af is als hij a.s. maandagmorgen, voor de verandering eens vroeg zn bed uitkomt, en zich meld op de afdeling pshychiatrie van het AMC in Adam ZO voor een spoedconsult.

  zn mattie uiiiiiiiii zou hem van dienst kunnen zijn om hem te begeleiden en bij de balie van het zkh ook gelijk een afspraak maken om zich grondig na te laten kijken….


  Maak melding

 21. Als Surinamers in Nederland komen staan ze gewoon verbaasd over de tijd en aandacht die men aan hun kinderen besteed.

  Surinamers zouden er goed aan doen om de verantwoordelijkheid van ouders verder uit te breiden in de vorm van Wetgeving.

  De Surinaamse jeugd bestaat teveel uit stuurloze jongeren die door het gebrek aan inzet/aanwezigheid van hun ouders het pad naar zelfstandigheid moeten vinden zonder dat ze daarbij vaardigheden verwerven.

  Zo heb je wederom een generatie die alleen maar in problemen denkt en niet in oplossingen.

  Voorbeeld:
  In elk ander land met een woningtekort en 1 miljard bomen zou men bomen kapen om hun huizen te bouwen. Toestemming of geen toestemming.

  Alleen in Suriname staat men te praten en lullen over leiders en regeringen.

  Als ik geen woning had in Suriname zou ik die zelf bouwen. Met een shotgun op me rug kap ik die fucking boom zodat me gezin onderdak zou hebben. Wie wil mag me komen stoppen. Bouta,Venetiaan of Brunswijk….kom maar op.


  Maak melding

 22. @Parbo
  ongeschreven regels van moraal en fatsoen zijn lang vervangen door moreel verval mie boi….

  Als je het woord: verantwoordelijkheid uitspreekt is de kans heel groot dat je CTU op je dak krijgt…
  Lang leve de bandeloosheid en moreel verval…
  Sarie torie…mijn overgrootouders draaien zich heel vaak om in hun graf…


  Maak melding

 23. Kinderen, bid voor je leerkracht!
  Dat ze de kracht mag ontvangen om met volle overgave, enthousiasme en deskundigheid de leerstof vakkundig te kunnen overbrengen zodat jouw motivatie ongekende hoogten zal bereiken en je zelf tot het inzicht zal komen dat: Kennis maakt Macht, niet een UZI!
  Ook al lijkt het soms anders te zijn.


  Maak melding

 24. 20 april 2013

  Zie hier weer het deterministisch gedrag van de kerken.
  Voor zij die in de Bijbel geloven staat geschreven: Bid en Werk.

  Dit is de twee-eenheid die dan moet plaatsvinden.

  Bidden geeft hoop en uit ‘Werken’ ontstaat de kracht om een situatie voor ogen te zien en die ook daadwerkelijk te willen veranderen.

  Srika ziet evenwel dat de symboliek(betekenis)van ‘Werk’ door de kerken in Suriname, zeker de christelijke kerken, om zodoende de volgelingen bewust te maken om hun eigen situatie ter hand te nemen en deze ook ten goede te veranderen, niet wordt verkondigt.

  Alleen bidden, maakt de volgelingen afhankelijk van de kerk en bereikt maar een deel van de menselijke waardigheid in de vorm van bevrijding, terwijl de symboliek van werk, naast het bidden, volgelingen vrij maakt hun eigen situatie beter te onderkennen, zelf daarvoor oplossingen te zoeken en in volledige menselijke waardigheid die oplossingen succesvol te maken.

  Mijn advies aan de kerken van Suriname is dan ook: Leer de kinderen (volgelingen) niet alleen te bidden want daarmee maak je ze alleeen maar afhankelijk van jouw kerk, maar leer ze ook aan de symboliek van werken, zoals ook door de Bijbel voorgeschreven wordt.
  Srika


  Maak melding

 25. Beste Junior,

  ik ben geen bono mang maar ik geloof wel in winti.
  Waanneer iemand winti krijgt op de plaats waar hij is dan betekent het, er is gevaar en degene die de winti heeft gekregen kan ook aantonen waar het gevaar is .Bijvoorbeeld, ik zat in de jaren tachtig in het leger. We moesten toen bivakkeren langs de Sarramaca rivier. Plotseling kreeg een collega van me winti uiteraard het was even schrikken. Maar hij kon ook aantonen waar het gevaar was en er was opdat moment ook gevaar. Geloof het of niet vraag maar aan Sedny (80-2)
  Ik zeg je die kinderen hadden geen winti, vermoedelijk drugs gebruikt. Laat men gewoon een bloed test bij de kinderen doen die winti hebben gehad, dan zie je wel wat het rusultaat is voor men tegenwoordig de winti de schuld geeft. En ik geloof niet in het jesus gedoe!

  Hebben de kinderen die in trance waren kunnen aangeven wat en waar het gevaar was?


  Maak melding

 26. @Whocares
  je hebt blijkbaar niks zinnigs te zeggen dus ga je maar af op psychose enzo dat is al een zwaktepunt van je waar je aangeeft dat je dus geen gesprek kan voeren je stof is op maar omdat je poten jeuken moet en zal je reageren.

  @Hes
  Ik begrijp volkomen wat je bedoelt maar in dit geval heb ik wel mijn boodschappen door gehad en was er ook gevaar maar dat kan de media niet laten zien als iemand uit het buitenland naar ons nieuws kijkt verklaren ze je als gek omdat iedereen al in het brainwash systeem zit van jezus enzo het enigste land ter wereld die echt gewoon hun kunsten enzo laat zien is india maar dat is verder niet goed want je schrikt dan je potentiele klanten af sommige dinges moeten achter de schermen blijven zoals het geval van die school ook had moeten zijn want er word nu gedaan alsof het de enigste school is waar het gebeurt is maar dit soort dinges zijn vaker gebeurt ik ben het met alles eens wat je zegt behalve het punt drugs gebruik fijne dag verder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.