maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Mogelijkheid topvoetballers om voor Suriname uit te komen'

‘Mogelijkheid topvoetballers om voor Suriname uit te komen’

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens de consultatieronde over de initiatiefwet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA), heeft de Surinaamse sportsite natiosuriname.com een nationaliteitsartikel aangeleverd die onder andere een jarenlange sportkwestie moet oplossen. Het betreft de inzet van topsporters van Surinaamse afkomst, bijvoorbeeld voetballers in Nederland, voor de nationale selecties van Suriname.

Dit nationaliteitsartikel moet PSA’ers de mogelijkheid bieden om functies te vervullen waarvoor de Surinaamse nationaliteit is vereist. Personen die vanwege hun vreemde nationaliteit zich niet kunnen inzetten voor Suriname, krijgen via het artikel nu wel die mogelijkheid. Het voorstel beperkt zich dus niet enkel tot de sportsector, maar zou hier wel de grootste impact op kunnen hebben.

De kans voor Suriname om hierdoor te excelleren in de voetbalsport is nadrukkelijk aanwezig. Er zijn namelijk meer dan 150 profvoetballers van Surinaamse afkomst in het buitenland die het Surinaams voetbalelftal zouden kunnen versterken. Een voorbeeld hiervan is Kenneth Vermeer (AFC Ajax), die voor Nederland uitkomt maar in 2009 aangaf dolgraag uit te willen komen voor Suriname. Met het nationaliteitsartikel in de PSA-wet kan hier dus verandering in komen aldus natiosuriname.com.

(FOTO: Glynor Plet in februari tijdens de Europa League-wedstrijd Racing Genk vs. VfB Stuttgart. Hij maakte een belangrijke gelijkmaker en toonde toen zijn scheenbeschermer met de Surinaamse vlag.)

Filmpje: ‘Surinaams topvoetbal nog op amateurniveau’:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Daar gaan we weer.
  Wanneer het ze goed uitkomt dan mogen wij komen helpen, nu zijn we geen surineds meer die honderden kilometers verder wonen.


  Maak melding
 2. gmap

  neen,jongen,een waarachtige surinamer laat merken dat hij/zij een surinamer is,en het voorover heeft om zijn/haar land te helpen opbouwen,zelf in sport.


  Maak melding
 3. ‘Bouterse droomt van Suriname op WK voetbal’
  |
  PARAMARIBO, 27 feb 2012 – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft bij het startsein van een Staatsolie project zijn voetbaldroom voor het land uitgesproken.

  Hij droomt er van dat hij op een dag de nationale selectie van Suriname kan aanvuren op het Wereldkampioenschap voetbal.

  ,,,,heden kraakt hij anders””’

  🙂 President kraakt dit weekend harde noten over financiën 🙂

  vandaag is hij skeer net als het volk halverwege de maand, da hoe ga je “verwende” diaspora betalen???

  mss uit de leguanen-opbrengst 😉


  Maak melding
 4. @GMAP,je hebt groot gelijk.

  =De SuriNeds zijn inderdaad nu goed, maar een ambassadeur voor de SuriNeds is te onbelangrijk, omdat Bouterse ruzie heeft met Den-Haag.


  Maak melding
 5. Besef men dat als je dan een keer voor 1 nationale ploeg bent uitgekomen je noooooit meer voor een andere nationaleploeg mag uitkomen.A boeng dang.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 6. Weer een ander gelul van de mensen die reageren maar geen verstand van voetbal nog politiek hebben als je hebt opgelet weet je waarom er ruzie is met denhaag en als denhaag dit opgelost wilde hebben hadden ze het dossier geleverd dat de rechters gevraagd hadden toen de zaak bezig was aangezien ze dat niet konden doen verder geen gelul punt 2 denk ff bij jezelf zou je jezelf voor de leeuwen gooien die zo een honger hebben om je koningkrijk over te nemen? uhmm ik denk het niet dus voor je praat denk aub eerst na het laat je zo dom lijken punt 3 de voetballers waren al benaderd zo als duidelijk gemaakt was maar ze konden niet voor hun land uitkomen EN ZOALS HET ARTIKEL AL AANGAF ( Personen die vanwege hun vreemde nationaliteit zich niet kunnen inzetten voor Suriname, krijgen via het artikel nu wel die mogelijkheid.) DUS LEZEN VOOR JE LULT


  Maak melding
 7. Glenny odi odi,

  er zijn heel wat Su spelers die niet kunnen *doorbreken* omdat zij in de schaduw staan van de betere-brothers,..en derhalve nooit de natio-ned team gaan halen, en dus een welkom voor Suriname!!

  deze jongens met een ietwat betere discipline kan Su tillen naar een nivo hoger als *Pipa-Lonnie* maar een stadion verbod krijgt! 🙂


  Maak melding
 8. 20 april 2013

  Srika wacht liever op de officiele tekst van de voorgenomen PSA af. Pas dan, is gericht reageren voor hem mogelijk.

  Nu reageren op de onduidelijke politieke PSA is gelijk aan het evengoed gestresst reageren op het vermoedelijk hebben, dus nog niet bewezen, van een medische PSA op de jonge leeftijd van twintig jaar.
  Srika


  Maak melding
 9. Het Surinaamse topvoetbal nog op amateurniveau !!

  Gebrek aan organisatie en aan betrokkenheid van de Surinaamse bevolking zelf.

  Dit aanvullen met jongens van Surinaamse komaf is eigenlijk gewoon een ontkenning van het probleem.

  Veel jongens lopen in Nederland rond met merchandise waar de Surinaamse vlag op staat, maar ze kennen Suriname niet, spreken de taal niet en als je ze vraagt zullen ze je gewoon zeggen dat ze Nederlander zijn.


  Maak melding
 10. @ Pasew

  In Oranje spelen alleen de beste spelers van Surinaamse kom af. Dat die andere niet kunnen doorbreken hangt meer af van hun kwaliteiten.

  Ik heb geen behoefte aan een Surinaams team met spelers van Surinaamse kom af die net niet goed waren om geselecteerd te worden voor Oranje. Want zo een team word het.

  Ik heb in Nederland gewoond en ken een aantal spelers van Surinaamse kom af. Ja, als het kon zouden ze graag voor Suriname willen uitkomen maar geven toch liever de voorkeur aan Oranje omdat Oranje nog steeds als het hoogste en elite niveau word gezien met veel uitdaging.


  Maak melding
 11. Geen moeite ermee, als de Surinaamse sport hiermee geholpen is juich ik dit alleen maar. Er zijn veel spelers die het nederlands elftal (net niet) halen, op deze manier kunnen misschien toch op het hoogste niveau mee spelen.


  Maak melding
 12. Over waarachtige Surinamers gesproken, wij van voor de jaren 80 hebben het op eigen kracht gedaan mi boi, wijlen Andre kamperveen heeft het bewezen dat wij het zelf kunnen doen, zonder Surineds.


  Maak melding
 13. @ Junior ,
  Kan jij mij dan uitleggen wat die mensen dan om dat moment zijn, Surinamers of Nederlanders?
  De reden waarom ik dit vraag is omdat een stelletje paarse schapen menen dat hun degenen zijn die uitmaken wanneer je Suriname bent of niet, of het op Humberto Tan,Gerard Spong,Raymonn, Seedorf, Rijkaard of Gullit gaat.


  Maak melding
 14. GMap,

  Wij van de jaren 80 hebben het zelf gedaan ?
  Waar heb je het over. Dat is de generatie die met zijn staart tussen zijn benen naar Nederland zijn gevlucht omdat ze te bang waren om te vechten voor hun land.

  De rest heeft die gebleven is, heeft achter gesloten gordijnen in zijn broek lopen schijten.

  —————————————————————–

  Wat is een Surinamer ?
  Dat is iemand die in Suriname geboren is en de Surinaamse nationaliteit heeft. Of Surinamers in het buitenland met een Surinaams paspoort.

  Zo moeilijk is het toch niet. En ja …Humberto Tan en de rest van je rijtje zijn inderdaad van Surinaamse komaf. Dat is wat anders dan een Surinamer zijn.

  De simpelste zaken worden hier omgetoverd tot ingewikkeld probleem. Typisch Surinaams.


  Maak melding
 15. Beste Parbo,
  Voor de jaren 80 was het Surinaams voetbal op een hogere niveau dan het nu is, de tijden van Enting,Roy George,Miller,ollenberg.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/SV_Transvaal
  http://nl.wikipedia.org/wiki/SV_Robin_Hood
  Parbo, Ik maak wel onderscheid tussen een paspoort, nationaliteit, waar je geboren bent, en mijn gevoel.
  Humberto Tan G.Spong,Seedorf zijn in Suriname geboren.
  Die paarse aanhangers denken dat hun degene zijn die uitmaken wanneer iemand een Surinamer is, Als je kritiek hebt op de gang van zaken in jou geliefde geboorte land wordt je door deze kwelgeesten bestempeld als anti Suriname, Als je alles wat Bouterse doet goed praat dan ben je in de ogen van deze kwelgeesten een pro Surinamer, daarom mijn cynische vraag wat deze voetballers nu zijn.


  Maak melding
 16. Voorlopig betreft het een VOORSTEL, dus ik wacht af maar als dit werkelijkheid wordt dan hou ik toch mijn hart vast en waarom ???

  Bij de spelers uit Europa zijn zaken als ; DISCIPLINE, MEERDERE MALEN PER DAG TRAINEN, OP TIJD AANWEZIG ZIJN, STRIKTE NALEVING VAN DE (PLOEG) REGELS, gewoon ROUTINE. De rest moet dit nog worden bijgebracht. De persoon die als bondscoach deze in mijn ogen immense taak op zich zal nemen, wens ik ALLE SUCCES van de wereld toe.

  Is er hier geen sprake van een bepaalde vorm van PRONKEN MET ANDERMANS VEREN, vraag ik mij af ??? Hoe zal de FIFA hier tegenaan kijken als blijkt dat Surinamers en Nederlanders een team vormen of worden de ” SURINEDS” genaturaliseerd tot SURINAMERS ?
  De kans dat het elftal geheel uit ” SURINEDS ” gaat bestaan is aanwezig. Veel scheve gezichten en een tweedeling in de groep is dan zo gecreeërd.

  In de jaren 70 deed Suriname het OP EIGEN KRACHT dus spelers uit de EIGEN competitie !!! Ze kwamen weliswaar niet verder dan de voorronde (Cuba, Mexico de boosdoeners) maar je kon met TROTS spreken van een SURINAAMS ELFTAL !!!

  Edmund Leiles, Remie Olmberg, Humbert Gesser, Wensley Bundel, Edwien ” Wiene” Schal, Errol ” emau” Emanuelson, Rinaldo Entingh, Roy George, Henry Playfair, Frits Purperhart, Arnold Miller, Roy Castillion, Humprey Castillion, Dennis ” lappie” van Laparra, Frank Borgia, Wilfred Naarden , Godfried ” godo”, enkele TOPPERS uit de zeventiger jaren.

  Nederlandse ploegen als AJAX en FEIJENOORD konden SLECHTS met INTENSE INSPANNING punten halen bij surinaamse ploegen als TRANSVAAL en ROBINHOOD.

  Transvaal – Feijenoord 2 – 2
  Robinhood – Ajax 4 – 3 ( na een 3 – 0 achterstand van Ajax)
  Wim Suurbier ,rechtsback van Ajax, zal de naam ERROL EMANUELSON, niet vergeten zijn. Hij was NOG NOOIT eerder in zijn voetbalcarriere dusdanig DOLGEDRAAID dat hij van ELLENDE niet meer wist waar hij het zoeken moest.
  Dat was een tijd waarin je met plezier naar het stadion ging, want je wist dat er met Hart en ZIEL gevoetbald werd voor het land.

  Goed, ik stop want straks word ik nog sentimenteel.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding
 17. leuk hoor, om eea zo te lesen, maar dit wordt niets,
  nu in 2013 komt dit naar buiten, dit speelt al jaren, en je had van die eikels die eea tegenhielden, wat denken die lui nou echt die nu eea willen doorstoten, dat die jongens voor Suriname gaan spelen, ik bedoel op dit moment of over twee jaar, ik denk het niet, nou ja wellicht dat Suriname in 2030 een keertje mag meedoen op een WK, maar deze generatie, die is er dan allang niet meer, dus allemaal gelul nu, maar het wordt echt niets.


  Maak melding
 18. Gmap,

  Het maakt niet uit wat het onderwerp is. Je maakt altijd een grote bocht om uit te komen bij de NDP,Paarse honden en dat soort termen.

  En dat voetbal op hoog niveau waar je het over hebt, bestaat alleen in je fantasie. Het niveau van het nationaal voetbal kun je alleen toetsen aan internationale prestaties en die heeft Suriname nooit behaald.

  De prijzenkast van de Surinaamse Voetbalbond is leeg.

  Je probeert iedereen die het niet eens met je is neer te zetten als een aanhanger van de NDP.

  Ik ben GEEN AANHANGER van deze partij.

  Oh ja … en ook jij bent wettelijk gezien geen Surinamer. En ja op de hele wereld bepalen regeringen dmv wetgeving wie een staatsburger van een land is. Dat is een feit en gevoelens spelen daarbij geen rol.

  Ik weet dat je moeite hebt met feiten …that’s just the way it is.


  Maak melding
 19. PARBO: Je bent geen aanhanger van de NDP
  Moeten we dat echt geloven of is het ook in je fantasie dat je het niet bent, net zoals je GMAP beschuldigd dat het voetballen op hoog niveau van weleer in zn hoofd zit?

  En PARBO ik ben niet in Surimaribo geboren nog in Nederland, wat ben ik volgens jou?


  Maak melding
 20. He he ze worden eindelijk wakker hoor.Als suriname ooit iets wil bereiken in het voetbal .Moeten ze toch echt met spelers met Surinaamse roots uit bijvoorbeeld Nederland gaan werken anders wordt het nooit wat.
  Internationaal is die constructie allang geacepteerd
  het ierse elftal bijvoorbeeld heeft zelfs een speciaal buro dat spelers met ierse roots opspoort in buivoorbeeld engeland vaak wisten spelers die ze opspoorden zelfs geen eens dat ze ierse roots hadden …Maar ierland staat wel regelmatig op ek en wk’s .Suriname wakker worden gewoon doen !


  Maak melding
 21. Who Cares,

  Antwoord: ‘Wettelijk gezien geen Surinamer dus ook jij kunt niet voor het Surinaams elftal spelen.

  Tenzij je de FIFA kunt overtuigen met je gevoelens.

  P.S. Het bericht was niet aan jou gericht, maar ja begrijpend lezen is heel moeilijk.


  Maak melding
 22. Deze mogelijkheid is al jaren bekend. Maar de politieke wil is totaal niet aanwezig. Vene heeft het niet gewild en zelfs Bouta met zn grote mond over sport en diaspora dit, diaspora dat, laat het afweten.
  Blijf maar dromen Suriname. Voetbal is een wetenschap geworden en vandaag de dag is het gewoon onmogelijk dat je met amateurjes de eindronde van een groot tournooi kan halen. Alleen in Suriname gelooft men nog in sprookjes.


  Maak melding
 23. @Hugo Chavéz
  Transvaal zowel Robinhood hebben niet alleen de 2 door jou aangehaalde wedstrijden gespeeld nog (veel) meer!
  En hebben (als eind resultaat)weinig of niets gewonnen.
  Waarom haal jij alleen deze 2 succesverhalen aan?CHAUVINISME?


  Maak melding
 24. PARBO:”Wettelijk gezien geen Surinamer dus ook jij kunt niet voor het Surinaams elftal spelen”

  PARBO: Afgezien van het feit dat ik geen enkele ambitie heb om voor welk elftal dan ook uit te komen, dank ik je toch voor de uitleg.

  En ik voel me vrij te allen tijden te reageren op welke posting dan ook gericht aan deze of gene, dus je opmerking laat ik voor wat het is.


  Maak melding
 25. @Gmap
  Je bent ten alle tijden een surinamer een boekje bepaalt niet voor je wat je bent het geeft alleen aan waar je op dat moment verblijft en wat ik het leuke van jou en je reacties vind als je yo vel tegen surinamers en hun politiek bent waarom kom je wel de hele dag op hun site enzo is een beetje raar


  Maak melding
 26. @ Junior.
  Ik snap jou reactie helemaal niet.
  Juist omdat ik een binding hebt met mijn geboorte land kom ik op deze site,Suriname zal tot mijn dood mijn geliefde geboorte blijven, geen enkele paarse landverrader en nep Surinamer zal daar verandering in kunnen brengen.
  Ik vindt het vreemd dat wanneer het jullie uitkomt wij wel mogen komen helpen maar wanneer wij terecht kritiek hebben op de criminele bende die daar de macht hebben dan zijn wij redi musu.
  De sport in Suriname moet op een hogere plank getild worden, alles moet opnieuw opgebouwd worden door professionele aanpak, jamaica is een goede voorbeeld.


  Maak melding
 27. @Gmap
  Als jij een echte surinamer bent you je je land niet neerhalen zie het zo als je een bedrijf hebt zou je hulp van buitenaf willen terwijl je weet dat je eigen producten het best zouden kunnen halen wel precies dat deed suriname ze probeerden het met hun eigen spelers dat was onder het bewind van venitiaan bouta daarentegen wil de dubbele nationaliteit aanschaffen zodat er juist hulp kan komen hij kan ook gewoon blijven hameren op de spelers van suriname zelf bouwen ik zelf woon in nederland maar dat maakt me geen nederlander om me boekje ik ben een trotste surinamer en ik power ze van hier uit jij haalt je eigen volk neer je bent niet blij dat die poort open gaat onder het bewind van bouta wat hebben al die andere presidenten gedaan bouta is er nu 2 jaar kijk wat een vooruitgang en alles tok haal je keer op keer je land neer lijk of je niet tevreden bent met de verandering als je een steentje had willen bijdragen zou je je positief opstellen dan zal je positief ontmoeten ma bij het neerhalen van je land haal je jezelf neer dus bij deze denk voor je je wil uit laten over iets


  Maak melding
 28. alle surinamers die in het buitenland wonen, krijgen PSA-status toch….maar volgens mij is dat larie, want nu praten ze over de sporters die ook surinamer waren…..alle andere surinamers……PSA is een mislukking


  Maak melding
 29. Gmap en Chavez,

  In die periode heb ik 51 keer in Natio gespeeld. Met Kamperveen en Boerleider als trainer/begeleider en ook Vossie Belgrave. Toen was het voetbal in SU van een ander niveau en was het stadion tot aan de sintelbaan gevuld.
  Ik moet eerlijk toegeven dat je vandaag meerdere manieren heb om je te vermaken zoals internet, TV, watsappen, mooi binnenland, dus leeft het voetbal minder.
  Als je het mij vraagt dan zal ik de voetballers in Nederland of elders met rust laten en kiezen voor spelers die in de Surinaamse kompetitie uitkomen. Ik weet als geen ander dat het doel van SU voetballers is om in Natio te spelen om zo buitenlandse reizen te maken op kosten van de SVB. Dat is het hoogste wat je kan bereiken en ook het mooiste en de trots die over blijft.
  Wie zegt me dat je met spelers als Plet en Wijnaldum van Mexico of Guatemala gaat winnen? Wat denkt men wel?

  We moeten proberen het voetbal in SU weer op een hoger niveau te brengen en uitkomen met spelers van eigen bodem. Organisatorisch zel het een groot probleem worden om spelers uit de Nederlandse kompetitie te laten meedoen aan oefen en voorronde wedstrijden in het Caribisch gebied. Hun clubs zullen het niet toelaten en ik vraag me ook af wie dat allemaal gaat betalen. Desi?
  Ik ga voor voetballers uit de SU kompetitie voor natio
  want dat is het enige wat je met voetval in SU kan bereiken. Ontneem die jonges dat niet.


  Maak melding
 30. Junior,
  Het heeft geen enkele zin op met jullie in discussie te gaan, ik maak duidelijk het verschil tussen Suriname als land en de regering onder leiding van bouterse, degenen die ervoor hebben gezorgd dat deze FIGUUR president is van Suriname halen zelf hun land naar beneden.
  Geloven jullie niet meer in eigen kunnen??
  Over welke vooruitgang heb jij het in hemelsnaam???


  Maak melding
 31. Onze tweederangsdebielen uit de stinkende beerput aan de Noordzee met aan het hoofd de opperranddebiel Gmap roeren zich weer. Deze oom Tommies met hun wit hartje vinden in dit bericht weer een reden om hun anti-Surinaamse sentimenten te kunnen botvieren. Surinamers in het buitenland die zich Surinamer voelen zijn meer dan welkom in ons land en de rest moet maar de reet van hun witte baasjes blijven likken.

  Voetballer of niet!


  Maak melding
 32. Gmap,

  Je maakt onderscheid tussen de regering en het land.

  Zonder op de hoogte te zijn van andermans politieke voorkeur blijf je mensen hier uitmaken voor paarse honden.
  Surinamers uitschelden voor paarse honden en daarna respect denken te krijgen werkt niet GMAP.

  Ze hebben het recht om te stemmen en te kiezen wie ze willen. Jij hebt je stemrecht opgegeven.

  Voetbal en Politiek hebben helemaal niks met elkaar te maken,maar jij probeert alles om te buigen tot een DDB/NDP discussie.

  24/7 Aanwezig zijn op deze site geeft al aan dat je in je eigen leventje niet echt succesvol bent en dat dan ventileren op mensen die 10.000 km verderop wonen.

  Met vragen zoals;
  Geloven jullie niet meer in eigen kunnen?
  Over welke vooruitgang heb jij het in hemelsnaam?

  Zij hebben ook een vraag voor jou.

  Lekker leventje met die UITKERING van de Nederlanders..of niet GMAP ?


  Maak melding
 33. @ Vene

  Hoe kun je hiermee de Surinaamse sport helpen? ALs je de Surinaamse sport wilt helpen moet je technici en expertise in huis halen. Alleen zo help je de Surinaamse sport.
  Kijk bijvoorbeeld naar Stanley Menzo. Waarom denk je dat hij liever assistent trainer is bij een Nederlandse club ipv trainer bij een Surinaamse club?


  Maak melding
 34. Sport en politiek hebben zeker wat met elkaar te maken hoe jij het wendt of keert mi boi.
  Ik zal jou geheugen even helpen opfrissen mi boi 1988 Antony Nesty.
  Voor de rest verwijs ik jou naar reactie van Musk.
  Ik sluit nu deze discussie.


  Maak melding
 35. @ MEDUSA

  Niks CHAUVINISME !! Het is de indruk die de wedstrijden tegen deze twee PROFESSIONELE ploegen bij mij hebben achtergelaten.

  Verder maakt het niks uit of ze íets wel of niet hebben gewonnen want het waren AMATEURS. De surinaamse AMATEURS van toen, speelden met HART en ZIEL en DÁT was al een prijs waard. Het verschil in nivo en bezieling tussen TOEN en NU, DÁÁR gaat het mij om. Na de wedstrijd gingen ze de volgende dag normaal weer naar hun laagbetaalde baantje ná zij aan zij te hebben gestaan op het veld met dikbetaalde profs.

  Het nivo qua voetbal in Suriname op dit moment is dieptriest en ik vraag mij af of er ooit weer sprake zal zijn van zulke voetbal ontmoetingen als toen.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en god kväll !


  Maak melding
 36. Er heerst in Suriname totaal geen topsport beleid, dat neemt niet weg dat diverse mensen keihard werken om dat wel te bewerkstelligen. De politieke wil om in topsport te investeren is één van de voorwaarden om een klimaat te scheppen voor sporters van welke tak dan ook om hun kwaliteiten te verbeteren en het beste ervan te maken. Echter één zwaluw maakt nog geen zomer. Een mentaliteit (goed of fout) zit in de cultuur van een sport verweven en het duurt jaren om zoiets om te buigen. Het laten uitkomen van personen met b.v. een dubbele Nationaliteit, voor Suriname of anderszins kan ertoe bijdragen het Surinaamse niveau omhoog te tillen, echter ook dit gaat een lang proces worden. Topsport gaat immers over details en die moeten zo perfect mogelijk worden ingevuld. Gevoelens, sentiment, en het organiseren van een sport is nog geen garantie voor succes, alleen op de lange termijn zal de aanhouder van één topsport beleidsplan slagen, niet alleen in Suriname maar overal ter wereld. Daarom juich ik dit initiatief toe als het voor lange termijn toegepast wordt en niet als kortstondig experiment. mvg Nardi


  Maak melding
 37. Ze gaan het NIET doen, ze likken witmang billen en ze denken aan de euro’s.

  Maar Bouterse kan zoveel graag willen, er zijn genoeg SurNeds die definitief terug willen naar Suriname maar niet terug gaan vanwege de hoge belastingen die ze moeten betalen vergeleken met de Surinamers.

  Maar de Turken ontvangt die met open armen, kan die Turkije niet voor Suriname laten voetballen, ze geven toch al het land weg.


  Maak melding
 38. Ze hebben bijna allemaal blanke vrouwen en die laten ze heus niet gaan zwieren in Suriname. Tenzij ze natuurlijk willen dat de kat van huis is …….


  Maak melding
 39. Ja ja, de tijden dat Transvaal, Robin Hood, Leo Victor, Voorwaarts enz. met angst en beven het veld op kwamen (al was het alleen om het hartstochtelijke publiek) wanneer ze tegen Jai Hind moesten aantreden zijn definitief voorbij. Het clubvoetbal was toen nog gegroepeerd naar bevolkingsgroep en het was leuk en mooi om te zien dat bij iedere groep het voetbal leefde en hoe de ontwikkeling ervan was gesteld per bevolkingsgroep.
  Tegenwoordig zijn ook de (zand)velden grotendeels verdwenen. Ik zie in de stad bijna geen kinderen meer voetballen. Alle velden waar ik in mijn jeugd op voetbalde zijn verdwenen en zijn bouwgrond geworden. Wil Suriname wat meer bereiken met het voetbal, dan maken ze, denk ik, meer kans net zaalvoetbal dan met veldvoetbal.


  Maak melding
 40. “PARAMARIBO, 27 feb 2012 – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft bij het startsein van een Staatsolie project zijn voetbaldroom voor het land uitgesproken: deelname WK”.

  Is dit de ambitie van een olie-sheik?


  Maak melding
 41. Gemakkelijker zou zijn braziliaanse voetballers die net niet op he hoogste nivo voetballen in Brazilie de surinaamse nationaliteit te verschaffen.Voor duizend USD in de maand staan ze in de rij.Trouwens er voetballen er reeds een aantal in de surinaamse competitie.Maar het allerbeste zou zijn te investeren in de jeugd en een gedegen plan maken voor de komende 20 jaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES