Oppositie wil regering aan de tand voelen over ambassade

44

PARAMARIBO, 19 apr – De oppositie is vast van plan de regering formeel vragen te stellen over het de aankoop van het gebouw waar de Surinaamse ambassade is gehuisvest in Parijs. Volgens parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) is er genoeg reden voor een accountantsonderzoek. De overheidsaccountantsdienst Clad moet direct worden ingezet.

De oppositie is sowieso van plan een interpellatievoorstel in te dienen in het parlement. De regering, met name minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, zal beslist het vuur aan de schenen worden gelegd. “De aankoop riekt naar onzuiverheid”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Hij vermoedt minimaal dat “er tussenschakels zijn, die ook betaald moeten worden.” Over die tussenschakels wordt formeel in elk geval gezwegen als het graf.

Lackin blijft erbij dat er niets mis is met de aankoop. De afgesproken aankoopprijs is vijf miljoen euro. Volgens de oppositie en ook de media leunt dit bedrag eerder tegen de zes miljoen euro aan. Als president Desiré Bouterse het heeft over verspilling, si dit een machtig voorbeeld. Van Santokhi mag Bouterse nu al ingrijpen. “Het geld is niet van de regering. Terwijl er geen geld is voor instellingen voor personen met een beperking, worden staatsmiddelen aangewend voor onzuivere projecten.”

44 REACTIES

 1. Het teefje van Bouterse (Miss Jenny) zal vast roet in het eten gooien. De onderste steen mag niet naar boven komen. Deze regering is door en door corrupt. Tijd dat ze ophoepelen en nieuwe verkiezingen uitschrijven.


  Maak melding

 2. Ook moet er aan de gouden tand van Misiekaba gevoeld worden.Nu zal het dikker geworden voor het voorstemmen van de gouddeal.Die heeft het meeste gehad.Misschien ook de gronden waar zijn huidige occupanten wonen.

  Intussen steelt taanta Jenny nog harder dan haar man Glenn Geerlings.Dit keer zijn beiden[het echtpaar] op een parlementaire reis.


  Maak melding

 3. Wat krom is zal ongetwijfeld recht worden gepraat.

  Waarom blijft het volk zo passief toekijken en pinaren ?

  Laat je stem horen ipv steeds uitkraaien van:mie no e bemoei nanga politiek…..wel politiek e set joe libie bika yo tang pina if joe no opo joe moffo.


  Maak melding

 4. Jacobus,

  Wanneer front alle gestolen gronden en gelden terug heeft gegeven aan de staat mogen jullie massaal aan de gouden tansd van Misiekeba voelen ergo, ik ga het persoonlijk uit zijn mond halen en het aan front overhandigen op het onafhankelijksplein. Jullie fronters zijn dan massaal welkom voor die goudentand, maar eerst alle gestolen front spullen terug.

  Ik hoop dat je tevreden bent met deze deal, jij ondankbare front sukkel.


  Maak melding

 5. @Sabidieri

  als fronters stelen,belanden ze in de gevangenis.Worden niet bedekt met de mantel der liefde als bij de NDP.Zie Balessar,Gilds.
  Maar kijk wat Abraham doet.Hij en zijn hele gezin is bezig van de staat te stelen.Ook Clairy Linger doet met grote inhalen mee.Op haar leeftijd zou men niet denken dat iemand gaat stelen.Maar ja,Herrenberg en van Holt zijn uit hetzelfde foefoer hout gesneden.Hopelijk leven ze lang genoeg.Want dit keer gaat het front geen genade met ze hebben.


  Maak melding

 6. Er zullen vragen worden gesteld, als ze al komen opdagen in het parlement, en ze zullen roepen dat het de schuld is van de Fransen, en daarna heffen ze het glas, doen een plas en laten alles zoals het was…..


  Maak melding

 7. JACOBUS: Laat SABIDIERI voor wat HET is, want behalve hampa hoe ,hampa ha, ik ben een draak zal er niets en dan maar ook niets zinnigs uitkomen.

  Bij mij in het dorp zeggenm ze: Zeg maar ja tegen een gek!!!!!( in dit geval Sabidieri die goedkoop is en geen Sabie heeft)……

  En Sabi no, ga nu maar schelden razen en tieren want dat kunnen jullie paarse tokkies als de beste…..


  Maak melding

 8. Clad!

  Clad zal de opdracht moeten krijgen om dit te gaan onderzoeken. Mensen van het Clad die de Franse taal machtig zijn moeten onmiddelijk naar Parijs voordat het te laat is.
  Als een koe 500 SRD kost, waarom 550 ervoor betalen?
  Als we ook dat niet meer kunnen, dan kunnen we de gordijnen dicht doen.


  Maak melding

 9. Sabidieri,

  De gouden tand van Misiekaba komt uit zijn stinkbek, een lichaamsdeel die hij elke dag in de reet van DaDa Bouta en zijn kornuiten stopt. Behalve de paarse randdebielen zoals jij wil niemand zo’n smerige tand hebben. So go home and have yourself a stroke. Okay?

  En nog iets, op 15 april schreeuwde je op dit forum, bij het artikel ‘Surinaamse ambassade in Parijs op slot voor personeel’, het volgende: “Niets aan de hand, het was weer zoals gewoonlijk een front leugen om deze regering te beschadigen. Tot de volgende front leugen.”

  Uit de nadere berichtgeving over dit onderwerp blijkt dat jouw paarse minister Lackin liegt en bedriegt en elke dag poep serveert aan zijn volgers, iets wat de meeste forumleden, behalve jij en wat andere paarse hotemoten, al lang doorhebben. Heb jij vandaag je portie al gehad Sabidieri of ga je straks aan tafel?


  Maak melding

 10. Juist,onderzoeken deze deal tussen Naarendorp en het ambassade gebouw in Parijs!!
  Jezus Christus mang,kijk wat het ons land Suriname kost om een gevluchte crimineel als Naarendorp te huisvesten in PARIJS!!


  Maak melding

 11. Heeft geen zin, het ware verhaal zal nooit worden opgehangen.Men zal eromheen draaien, en iets anders verzinnen dan de waarheid.


  Maak melding

 12. @Sabidieri, lees een stukje tekst waarom er geen geen geld is in het land.
  =Ik moet wel zeggen dat ik respect betuig voor de dode, maar had op een ander manier kunnen gebeuren. Ook kon Bouterse met zijn vrouw ernaar toe gaan.

  =De kosten voor de begrafenis tot de rouwaflegging zijn ruim SRD 1.000.000. Dit verneemt Starnieuws van districtscommissaris Margaretha Malontie van het bestuursressort Tapahony. De kosten zijn voor rekening van de overheid. President Desi Bouterse heeft woensdagavond een bijeenkomst gehouden met de bevolking te Drietabiki in het district Sipaliwini.

  Dit ritueel duurt de hele dag. Bij deze gelegenheid zijn naast president Desi Bouterse ook de ministers Edward Belfor (Justitie en Politie), Stanley Betterson (Regionale Ontwikkeling), Alice Amafo (Sociale Zaken & Volkhuisvesting) ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, de parlementariërs Walter Bonjasky, Marinus Bee (ABOP) en Hugo Jabini (NDP) aanwezig.


  Maak melding

 13. Front denk dat zij sterk staan maar schijnbedrieg.
  Wij hebben de fronters al door.

  Sjanthokie ,doe wat jij niet laten kan,”ndp heeft geen tijd voor jou leugens.


  Maak melding

 14. @uiiiiii

  Hallo Domkop,
  Het is je baasje die door het leven gaat met AMNESTIE,ZIJN AMNESTIE!
  En weet je waarom hij met Amnestie rondloopt domme uiiiiiiiiiii…
  Precies… zodat hij de WAARHEID NIET HOEFT TE VERTELLEN EN VERDER KAN GAAN MET HET RONDSTROOIEN VAN LEUGENS en dan bidden dat domkoppen zoals jij in hem gaan geloven!
  En ter jouwe informatie..
  geen 1 frontlid gaat door het leven met Amnestie.
  De heer Santokhie gaat overal naar toe zonder Amnestie!!
  Wat een hemelsbreed verschil tussen je baasje ,de leugenaar en de heer Santokhie,ex -ere voorzitter van de CICAD!


  Maak melding

 15. Al bijna 3 jaar loopt deze paarse bende het volk te bestelen en te bedriegen, dat zelfs Lackin in zijn eigen leugens verstrikt raakt, wat een grote schande is deze man als minister van buitenlandse zaken, net als die moordenaar als president, en die aap van brunswijk, met zijn crimineel verleden, en niet te vergeten die zedendeliqwent van Somohardjo, deze criminelen en ongeschoolden leiden dit mooie land alleen maar naar de afgrond, en helaas beseffen nog veel mensen dit niet, doordat velen geen visie hebben.


  Maak melding

 16. een andere vraag van mij is:Wat is er gebeurd met die 130 kilo goud dat onderschept was op het JAP vluchthaven,het werd op de centrale bank geplaats, is het ook in de jaar/begroting opgenomen ,want er was toch een overval gepleegd met nep/politie agenten op de antillen en wie was daar politie man ik dacht dompig toch,
  nooit meer gevonden en nooit meer wat van gehoord in het nieuws,rarararararararara waar is het


  Maak melding

 17. Met VERSPILLING wordt bedoeld:

  Pres gaat onnodige uitgaven afschaffen! DWT18 april
  Dat betekent:
  Hij wil af van de volgende rommel (letterelijk):
  – het ongelimiteerd kopen van luxe goederen, voeding en alcoholische dranken op werkplekken
  – er mag geen black en blue label meer gedronken worden onder werktijd
  – er mag ook niet meer uitgebreid gegeten worden op de werkplek

  Dit zijn de nieuwste bezuinigingsmaatregelen van Pres terwijl hij op 3 tabbetje zit voor een ceremonie die 1000.000 srd kost en een Euromiljoenenkoop plaats vimdt van een Frans pand waar een vies luchtje aan zit!
  Dit is geen grap!
  Hij gaat de hele ministerraad bijelkaar roepen om de nieuwe regels door te spreken.
  Geen sopie en moksi alesi, bbq kip met patat en broodjes pom meer aan het werk.
  Hij kan meteen ook het krantlezen verbieden want velen doen ook een ochtenddutje achter de krant. Het was altijd al een feest elke dag maar nu is het al 2 jaar elke dag Bigi Jari!


  Maak melding

 18. @ iiiiiiiii
  De leugens waarover jij het hebt, komen van de Nationale Liegdienst. “Premier Marice Bishop is veilig thuis,” zei de buitenvrouw van ex-Dictator Rowlings op het nieuws van de STVS, terwijl de man uren van te voren reeds overleden was. “Landgenoten, in de nacht van 7 op 8 december 1982 bla, bla, bla..” komt ook uit de mond van de Nationale Liegdienst.” “We gaan een gouden Kerst tegemoet,” weer een andere leugen van de Nationale Liegdienst van Suriname. Tenslotte, waar zijn de 18.000 volkswoningen? Waar zijn de bruggen en waar is de weg naar Brazilie? Ik bedoel, over liegen gesproken!


  Maak melding

 19. inmiddels weet de hele wereld,hoe het gesteld is met sme.

  alle bevriende landen van deze regering zijn ookal te weten gekomen hoe het zit en blijven heel ver weg van sme..

  alleen de multi-mationals blijven hangen,omdat zij weten dat zij goud zilver diamant coper en alle soorten metelen gratis kunnen weg halen tegen een slaven loon..

  zie maar naar de k.l.m. die blijft heen en weer vliegen en zet de s.l.m. flinkt onder druk laat ze goed vertagen zodat de passagiers balen en de k.l.m. ervan door gaat met volle kisten terwijl de slm niet meer dan 180 – 200 suri/neds heen en weer vliegt….

  onder tussen is het hele land al verdeeelt onder alle maties en alle partij genoten die zijn nu gesetteld voor het leven..

  wie sá setié kondré boeng en wé sa tang pina tena dede..


  Maak melding

 20. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Zij shtelen allemaal even hard, na a srefi ka nanga tra freefree. Deze oppositie ruikt lont, edoch zij zitten nu niet in die njangpatu poti!


  Maak melding

 21. Ze worden na 2915 in tegenstelling tot het verleden allemaal opgesloten.Ook amnestie gaat hun niet helpen.Gedoogd beleid heeft alleen zure vruchten voort gebracht.Laat een byzonder gerechtshof over hun beslissen.Al dezen die vandaag grond pikken,goud en geld stelen.Het hele kabinet van de pres inl.de pres worden opgesloten.Ook Kromo die niet kan zien en op de tast werkt,gaat de cel in.


  Maak melding

 22. @ Jacobus ssssssssssssstttttt,anders zijn onze mensen dood in Su,want zomaar verzint DiDiBrie weer iets pakt enkele mensen op ,komt er avondklok ect,ect.
  Want DiDiBrie kan niet tegen zijn verlies als het om Suries/Su gaat
  En je weet het DiDiBrie ziet spoken bij dag.
  We weten dat hij ultimo……wordt opgesloten.
  In mij enthousiasme had ik ook nog zoiets geschreven,ma die mie kies mie srefie mie takie o mijn god a kierie ding sma figuurlijk,want a no durf moro.
  Maar met deze DiDiBrie weet je het nooit.Dus geven wij hem geen enkele reden om uit tehalen.We nemen gewoon onze kiek op hun allemaal.Ze gaan toch stuk voor stuk op hun bek.Odiiiii odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 23. ray

  ja natuurlijk heeft hij amnestie”straks heeft jou koningin(maxima) haar vader ook amnestie,maar dat zal natuurlijk niet bekend gemaakt worden en daar wil jij het naturrlijk niet over hebben,dan,alleen maar ouwehoeren over amnestie van bouterse.
  volgens jou heeft geen eene fronter een amnestie,wel,voor jou informatie,als jij het verleden van su ken”wie heeft abaisa dood geschoten(front/vhp),wie heeft in die tijd toen er gestaakt werd opdracht gegeven om te schieten en de omstanders te mishandelen(front/vhp,nps),wie waren degene die de opbrengsten(goud,diamant,hout,ext) van su onder supervisie van NL naar NL exporteerden en maar een schijntje van de winst in eigen zak gesopt hebben(front/vhp/nps),wie heeft toen meegedaan om het amnestie wet in te voeren voordat bouterse ermee benadert werdt(front),wie heeft de amnestie wet uitgevonden(kolonialisten/euro)”ja”het was euroNL die de amnestie wet ingevoert heeft om hun eigen onmenselijke daden te verduizelen.de leden van front werden ook door de amnestie wet beschermt,alleen onder de tafel,zodat hun wreede daden niet openbaar gemaakt zou worden.

  wie is nu de domme.
  ray doe eerst een grondig onderzoek wat su politiek betreft,dan zal het jou opvallen wat voor rol NL gespeeld heeft en in wat voor schoenen die sjantokie van jou aan het lopen heeft.
  of denk jij dat sjantokie een opleiding heeft genoten hoe hij su en bevolking vooruit moet brengen”als jij dat denkt,ben jij,nog dommer dan een ezel.
  die opleiding dat sjantokie genoten heeft was en is om su de voordelen te ontnemen waar elke surinamer recht op heeft.
  onthoud dit,ray,alles wat van buiten ons benaderd,of het poliek,handel,of wat dan ook van die europese gedachten,is,om,heerschappij in su te verwezenlijken omdat zij alles wat zij willen krijgen onder hun belijd moet zijn en de grootste gedeelte van de opbrengsten zelf willen houden zonder ervoor te betalen,en dat hebben zij al gedaan en willen het nog steeds doen.
  dag ray,ree,leee


  Maak melding

 24. eduard lepson

  kom in su dan zal jij zelf zien hoeveel er al gebouwd zijn.
  woningen worden elke dag in su gebouwd”alleen verwacht jij een wonder van het su regering”zou jij 18000 woningen in een jaar kunnen bouwen in een land die door kolonialisten eeuwen geplunderd werd,ik weet zeker van niet.
  suriname is in een fase waar het de negatieve elementen die door de kolonialisten gehandhaafd werd teniet moet doen om een positiever belijd voor volk en land opbouw te realiseren.
  als su die stappen van zelf bewustwording onderneemt en het maatschapelijk sociaal en sociaal structuur op een natuurlijke manier presenteert en uitvoerd,kan men in su een wetelijke orde samen stellen die van minder knel punten voorzien zijn.

  dus oordeel niet naar wat jij gehoord of wat jou gezegd word,en jij weet toch dat de media een grote invloed heeft en vaak het negatieve beeld presenteren


  Maak melding

 25. medusa

  jijbent de tweede persoon die dat denkt.
  neen ik ben niet sra,maar ik ken hem wel,en hij is heel slim.
  en als jij het wil weten;hij is mijn mentor


  Maak melding

 26. medusa
  als jij gelijk wil krijgen,dan geef ik jou gelijk om jou gemoed te rusten.

  voor jou info;de heer sra heeft geen tijd voor die onzin dat er door sommige mensen geuit wordt,hij doet belangrijkere dingen waaraan ik en ook een paar mensen die hij redimusus noemt op deze forum niet kunnen tippen.


  Maak melding

 27. @ Ira je vergat de VP tenoemen in de rij van aanwezigen.De vp is toch als A-Combinatie man/lid aan’t volk voorgesteld.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 28. @ iiiiiiiii
  Hebben jullie tijdens de revolutie (1980 – 1988) en na de Kerst Coup niet alle tijd en ruimte gehad “foe seti kondre bun?” Jullie hadden toch geen oppositie, en als die er was, werden ze toch handig opgeruimd? Humphrey Keerveld, Henry Sajatsing, Panday, de 15 op de vlucht beschotenen, Deel, Baal Oemrowsing, Ormskirk en ga zo maar door. Jullie hadden toch het recht van leven en dood. Waarom is toen niet afgerekend met de voormalige kolonisator. Maar weet je wat, wanneer de voedselpakketten en geldovermakingen niet vanuit dat land waren gekomen, boy, o boy. Jullie hadden een economie zonder toiletpapier, zonder maggiblok, zonder zout, en zonder olie. De Nederlandse bedrijven hebben grif geld verdiend tijdens jullie revolutie. Nog wat, ik woon en werk in Miami, maar ik ben elk jaar in Suriname just to let you know.


  Maak melding

 29. eduard lupson

  nadat de soldaten overgenomen hadden,hebben zij verschillende politieke partij de gelegenheid gegeven om een goed bestuur in het land te ordenen”venitiaan/front was er een goede voorbeeld van”maar hebben het landelijk,ministierieel,sociaal,maatschappelijk,bevolkings educatie en richtlijnen,aardig verziekt en er een puinhoop van gemaakt,dus die kerscoup waar jij het over hebt klop helemaal niet.
  jij praat over die 15 op de vlucht beschoten”het zou best wel kunnen wat jij vermeld”maar het was toch oorlog in su”het ging om het belang van su,wat zou jij doen als jij in een positie was om jou land en volk uit de handen van jou vijanden te bevrijden maar dat die vijand een paar van jou eigen mensen gebruikt om jou en het volk en het land te verbrijselen”zou jij blijven staan en toe kijken”i don’t think so”kom dus met een beter argument.
  de voormalige kolonisator/s die zijn infloeden in su heeft geinpenniteert en zijn negatieve vlekken heeft achter gelaten,is,moet als proces door het totale bevolking van su mentaal en geestelijk verslagen worden om tot ons origine terug te keren,dan kunnen wij vooruitgang in alles verwerven,ook op een rechtvaardiger manier.
  en dat wij een economie zonder toilet paier,magie blok,zout of olie hebben of zouden hebben is het bewijs dat de kolonisator infloeden nog inwerking was en dat het veranderd moest worden”en dat doe deze regering”suriname en alles wat in suriname is,is van de surinamer en niet van een buitenlander.
  natuurlijk heeft NL grote winsten gemaakt”NL was degene die die coup georganiseerd heeft,alles hebben zij via de achterdeur gepakt en dat doen zij nogsteeds onder enkele politieke parijen in su en front is er een van.
  als jij in miami woon en werk en elke jaar naar su gaat dan zou jij ook weten waar ik het over hebt.


  Maak melding

 30. Kan iemand die paarse randdebiel iiiiiii van dit forum schoppen:

  “ij praat over die 15 op de vlucht beschoten”het zou best wel kunnen wat jij vermeld”maar het was toch oorlog in su”het ging om het belang van su,wat zou jij doen als jij in een positie was om jou land en volk uit de handen van jou vijanden te bevrijden maar dat die vijand een paar van jou eigen mensen gebruikt om jou en het volk en het land te verbrijselen”zou jij blijven staan en toe kijken”i don’t think so”kom dus met een beter argument”

  Het was toch oorlog?????

  Zelfs in oorlog is het zonder proces doodmartelen em kapotschieten van ONGEWAPENDE burgers een oorlogsmidaad.

  Maar dom ongeletterd Paarse Kakkerlakken zoals iiiiii kijken niet op een dooie meer of minder.


  Maak melding

 31. henk molenaar

  dit is de waarheid”kan jij dan niet tegen de waarheid,of is het zo hard aangekomen dat jij moet gaan vloeken.

  nogmaals een gedeelte van mijn posting die jij niet vermeld hebt.

  en goed lezen.

  jij praat over die 15 op de vlucht beschoten”het zou best wel kunnen wat jij vermeld”maar het was toch oorlog in su”het ging om het belang van su,wat zou jij doen als jij in een positie was om jou land en volk uit de handen van jou vijanden te bevrijden maar dat die vijand een paar van jou eigen mensen gebruikt om jou en het volk en het land te verbrijselen”zou jij blijven staan en toe kijken”i don’t think so”kom dus met een beter argument.

  heb jij een betere argument;;;henky de mollenaar


  Maak melding

 32. Beste iiiiiii ( is dat ezelgebalk?)

  Jou Baas Bouta heeft alle kans gehad om zijn verhaal over de decembermoorden te doen maar daar is hij te laf voor.

  Er is nooit 1 woord van bewijs geleverd dat de journalisten, vakbodsleiders en advocaten een plan hadden om een coupe te plegen.

  Een vijand van Bouterse is nog altijd GEEN vijand van Suriname . ( Integendeel zou ik zeggen).

  Bouterse is al 35 jaar een kankergezwel in Suriname: een moordenaar, coupepleger en drugsdealer zonder moraal.

  En iedereen die hem volgt zoals jij is geen haar beter,


  Maak melding

 33. henky de mollenaar

  nederland die hem van die daden beschuldig is dan ook verplicht om met grondige bewijzen en feiten naar voren te komen”inplaats daarvan,worden die documenten die de waarheid zouden kunnen openbaren voor 60 jaren bewaardt”waarom dan die geheim houding.

  om een coup te plegen is er voorbereidings werk en een gerichte informatie nodig,er zijn ook beelden nodig om een een goede planing voor te bereiden.
  het is ook niet bewezen dat bouterse een van die mensen vermoord heeft(ik was er in iedergeval niet erbij)dus oordelen doe ik ook niet.

  jij hoef geen vijand van bouterse te zijn om suriname te richten of te breken,het gaat om die buitenlandse politiek dat zich in su plaats heeft gevonden maar die ons nooit een wezenlijke opbouw heeft doen kennen”dan ben jij niet alleen een vijand van bouterse maar ook van het volk en het land.

  bouterse regeer periode is 2/4 jaren”en als hij een moordenaar,couppleger,of drugs dealer is weet ik niet en dat intreseert mij ook niet het gaat erom de vooruitgang van su,en nu is bouterse de man,en daar heb ik respect voor.

  de goede dingen die hij doet zien jullie niet en daar zal het ook bij blijven,redimusus dat zullen jullie blijven.


  Maak melding

 34. !!!!!!!!!!: Lees mn posting van 11.59 uur nogmaals heel aandachtig van voren naar achteren, ik weet dat het moeilijk voor je is maar give it a try…

  have a nice day…….


  Maak melding

 35. iiiiiiiiiiiiii

  “outerse regeer periode is 2/4 jaren”en als hij een moordenaar,couppleger,of drugs dealer is weet ik niet en dat intreseert mij ook niet het gaat erom de vooruitgang van su,en nu is bouterse de man,en daar heb ik respect voor”

  Als iiiiiii maar zijn broodje pom kan kopen intereseert hem het niet of de president van Suirname een moordenaar etc is….

  I rest my case


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.