Bouterse mag akkoord met Iamgold tekenen

29

PARAMARIBO, 13 apr – President Desiré Bouterse mag de overeenkomst met Iamgold ondertekenen. Het parlement keurde de overeenkomst goed na een week debatteren en schorsen. De oppositie deed niet mee aan de stemming. De Canadese multinational ging akkoord met wijzigingen die het parlement aanbracht. De overeenkomst met Surgold wordt op een andere dag behandeld.

“Er zijn een aantal zaken waar we niet zo uit zijn gekomen. We willen meer tijd en ruimte om er naar te kijken en met de mensen aan de andere kant van de tafel te praten”, zei Hok in het parlement. Op de valreep werd een nogal controversiële voorziening geschrapt. Volgens de voorziening mochten de ministers van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen achteraf wijzigingen doorvoeren. Enige voorwaarde was dat de president vooraf toestemming moest geven.

Dit ging zowel de oppositie als de coalitie te ver. “Dit geeft de president de bevoegdheid om samen met twee ministers de overeenkomst zodanig te wijzigen dat deze een heel andere wordt”, zei Anton Paal (Palu). De oppositie ziet “nog te veel onzekerheden.”’ De beslissingsbevoegdheid helt te veel naar de andere partij. Ook het ontbreken van een haalbaarheidsstudie en bescherming van binnenlandse gemeenschappen gaf reden om niet mee te stemmen.

29 REACTIES

 1. Tja,..deze man Bouterse gaat eerder voor eigen belang dan voor het belang van Suriname.
  Hij denk nooit goed na voordat hij iets doet. De 8 december moorden is een mooi voorbeeld van.
  Wat een brokke piloot zeg,..


  Maak melding

 2. Een hoop Surinamers klagen nog steeds of het leeghalen vh land door de Hollanders maar wat nu gebeurd is erger: Door de eigen mensen worden de rijkdommen verkwanseld en komt de opbrengst in de zak van enkelen. De gemeenschappen in het binnenland hebben straks het nakijken en zijn niet meer veilig om het over het milieu maar helemaal niet meer te hebben


  Maak melding

 3. Die loopjongens van hem in het parlement kunnen en mogen niets anders, zelfde geld voor die onmenselijke amnestiewet.
  De geschiedenis zal deze paarse BEESTEN tot in hun graf volgen.


  Maak melding

 4. aahh… het is absurd en irrationeel dat zogenaamde bigi surinaamse deskundigen, die zich notabene op hun borst kloppen dat zij een opleiding hebben gehad en intellectueel zijn, alle gefundeerde kritiek op deze deals wegwuiven en zich laten leiden door een man die terecht de schande van de surinaamse geschiedenis wordt genoemd.

  jaah niemand zal hem kritiek geven want dan wordt u het 16 e wapenfeit.

  Su : u maakt mij kotsmisselijk.


  Maak melding

 5. @parbo, omdat het een dom, laf en angstig volk is.
  Overal ter wereld gaan mensen de straat op behalve in dit land. Dit land zal altijd de status van achterlijke cultuur behouden.


  Maak melding

 6. Nieuws van vandaag: Goudbubbel is over…

  Goed gedaan Bouta!]

  De goudprijs is vandaag gedaald tot onder de grens van 1.500 dollar per ounce. Daarmee is de laagste stand sinds juli 2011 bereikt.

  Banken als Goldman Sachs, Société Générale en Bank of America hadden eerder al verklaard dat de “goudbubbel” van de afgelopen jaren voorbij is. Ook superbelegger George Soros heeft onlangs gezegd het edelmetaal niet meer te beschouwen als een veilige haven.

  Begin september 2011 haalde de goudprijs nog een recordhoogte van meer dan 1.900 dollar.


  Maak melding

 7. Suriname weet wat u moet stemmen. Een verstandig toekomstige president kan regelen dat de overeenkomst sterk gewijzigd wordt of dat er een andere belasting wet komt met speciale goudwinst tarieven.


  Maak melding

 8. De pres mag ondertekenen, lees ik, ja toch, ik zou maar eerst goed nadenken, als ik hem was, maar ja baja
  aw teken, dang a toor poor dape, soso weer ede, a gotoe dape, e meki soema law e doe wo lo fromoe, boi, deng mang jere go, me taigi.
  Ze moeten het maar zelf weten, sani e waktie deng.


  Maak melding

 9. President Bouterse en Surinaams volk hartelijk gefeliciteerd met deze gouddeal. De vorige regeerders weten precies waar ze rijk van geworden zijn!
  Het volk moet alles op de voet volgen en we hopen er het beste mee. Het resultaat zal in 2015 blijken. Geachte lid Randjietsing moet zich maar voorbeeldig gedragen in het Parlement en tegenover het volk.


  Maak melding

 10. Ferdinand Hossenbux: DDB tekent alles wat hij voorgeschoteld krijgt, want zelf kan hij niet lezen, en nadenken al helemaal niet.

  Het verhaal van Ballast Nedam kennen we allemaal….

  Waar hij goed in is is luchtkastelen bouwen, schelden op de berm en in Ocer, graaien in de staatskas en drugsdealen!!!


  Maak melding

 11. Voordat ik DDB tekort doe; Wat hij ook als de beste kan is Voodoodansjes uitvoeren met zijn voodoodanseresjes en Pres Martelly van Haiti


  Maak melding

 12. @ jojo….verstandig stemmen gaat denk ik niet lukken want men volgt gewoon de opperschaap omdat je bepaalde mensen alles kunt wijs maken, zoals @doesje..mehhh mehhhh.


  Maak melding

 13. WAWAWIE: Sommigen hebben nou eenmaal een bakra bassi nodig, en nu die kolonialen het veld geruimd hebben, hebben ze DDB om zich aan vast te klampen!


  Maak melding

 14. Dat voorbeeld van Randjietsing kan ik begrijpen.Als mens word je zeker boos als je ziet dat willens en wetens leeghoofden jouw land in een ravijn storten.Leeghoofden die zich intellectuelen noemen.Leeghoofdendie zich palementariers noemen en dat speeltje dat zich pr waant maar in werkelijkheid gewoon een pree-san-nie is vraag het maar aan de Guyanese president deze doet wat hij wilt met dat Surinaams speeltje.En dan wordt je boos ja als deze idioten niet bij de oppositie willen geven en nemen,maar dat wel doet bij de multinationals die DiDiBrie zou opdonderen als hij niet kreeg wat DiDiBrie zou willen nml:95% aandeel voor de DiDiBrie en 5% voor de multinational. Of Fifty- fifty.Overigens zou ik zeggen Randjiesing kan zich toch wel overal tonen,maar met dat gedrag van Lonnie komt/gaat moesje niet naar St.Laurent.Met dat gedrag van Somo kom je niet in een TV studio,wha about dat gedrag van DiDiBrie zelf deze komt niet verder dan de guyanese stoep,waar klets een ander leeghoofd over.Kijken jullie naar dat gedrag van jullie aanbidder,trouwens alleen in Su kan hij zich misdragen,maar tegen niemand anders buiten Su.Zijn gescheld tegen Ned neem ik met een korrel zout,want hij gebruikt alles maar dan ook alles van de nederlander achter de schermen deze vieze DiDiBrie.Op de berm noemen roepen dat je niets van ze moet,maar achter de schermen op je knieen gaan.Rotop jullie allemaal.Zo straks zal je je wonden likken en natuurlijk je fam in Su,wanneer je tot het besef komt hoe slecht deze deal voor Su en Suries is.Als ze(familie) dan iets laten vragen zal je zelf zeggen; a no joe sin ding foe stem 25 mei 2010 op DiDiBrie.Joe even grote leba als DiDiBrie en Co. Zomaar dagoe joe en de rest in binnen zowel buiten Su. Odi.odiiiii.odi
  Glenny.


  Maak melding

 15. Volgens bout is er nog goud genoeg voor acht[8] mijnen op zijn minst.Paal van de PALU krijgt er één[1] en een ander gaat naar de man in de rode jas en Tamsiran.Ook krijgt Kromo van RGOB eentje.


  Maak melding

 16. @ glenn pengel,
  ben jij niet die achterlijke randdebiel die werkloos is geworden in nederland en vreemd gaat bij het leven.
  nu zit jij in Su te werken voor die zelfde “overheid”. su geeft jou te vreten. en dan durf jij nog zo te praten. je hebt echt geen je’je’.


  Maak melding

 17. TANG LAFOE:NO FEENSE, maar ik kan mij na je postings gelezen te hebben ook niet aan de indruk te ontkomen dat ook JIJ geen jeje hebt!

  Maar ondanks dat Have a nice day!!!


  Maak melding

 18. Overigens TANG LAFOE ik dacht je niet meer zou posten op WKN.
  Je bent wel heel snel teruggekomen op je besluit.
  Behoor je soms tot de twijfelaars??


  Maak melding

 19. Reactie op Who Cares, ik denk dat de pres toch een beetje kan lezen, maar wat ik meegaf ze zijn in dat land fout bezig, vooral met het goud gedoe, het gaat nog erger worden, alles draait om dat geld, macht etc,
  en als die rapen een keer goed gaar zullen zijn, dan is het te laat, en een zooitje voor die mensen die dan daar wonene.


  Maak melding

 20. Meneer de President van de republiek Suriname.
  Bedenk u alstublieft. Deze deal is tot stand gekomen op basis van hoge goudprijzen. Het zal mij verbazen indien er een gunstige ontvlechtingsclausule in zit. De goudprijzen knallen naar beneden. Vrijdag 12 van $ 1.540 naar $ 1.480. Sinds de top in september oktober 2011 is de daling van $1.884 naar $ 1.480 doorgegaan. Nog even en de rente voor de financiering kan niet eens meer betaald worden en is deze deal een 100% afschrijving.

  De geschiedenis is geen korte termijn maar de lange termijn.


  Maak melding

 21. Bedankt aan God, President, DNA(die voorgestemd hadden) en alle anderen die dit tot stand hebben gebracht.
  10 jaren lang was een contract met I am Gold /Rosebeld Goldmines van Canada een deal van 5% – zonder controle van SU.
  Een v.b Productie per jaar 24.000 kg – zonder controle(stelen via Boot transport/onder tafel/wordt niet vermeld) – 12.000 kg = 12.000 kg en Su kreeg 5%= 600 kg Goud.
  Nu wordt die deal van 5% naar 25% + 100% controle van SU.
  Nu zal SU per jaar ontvangen Productie 24.000 kg + 100% controle(dus stelen bestaat er niet meer)= 24.000 kg en SU krijgt 25%= 6.000 kg Goud.
  Opmerking:
  Zien jullie allemaal wel het groot verschil tussen NF/NL en NDP/SU.
  NF 10 jaren lang ontvangen per jaar 600 kg Goud aandeel.
  NDP/SU zal vanaf nu ” ” ” 6000 kg Goud aandeel.
  Note; De Pres DDB heeft heel hard gewerkt om meer binnen te halen om daarmee de belangen van het volk te behartigen zoals sociale voorzieningen garanderen en meer productie sectoren opzetten.


  Maak melding

 22. Radjkoemar Rajaram:

  Deze idioot, namaak Hindoestaan komt ook weer onder zijn steen vandaan.

  Laat God svp buiten deze gouddeal.
  Jij bent echt kompleet knettergek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.