Bouterse: de geschiedenis zal ons gelijk geven

229

PARAMARIBO, 13 apr – “De geschiedenis zal ons zeker gelijk geven.” Dit zei president Desiré Bouterse aan het eind van de parlementaire debatten over de gouddeals. Het intussen door het parlement goed gekeurde akkoord met Iamgold is een opstap naar andere tijden. “Suriname heeft een potentie voor nog zeker acht mijnen. Als we steeds het verhaal aanhouden van ‘het is een risico, je gaat je geld verliezen’, dan komen we er niet.”

De vijf en twintig procent aan aandelen in de operaties en winsten van Iamgold moet in dit licht worden bezien. “Ik sta met gepaste trots hier op dit belangrijk historisch moment. Als mensen hier in de zaal weten hoeveel het gebied opbrengt, conservatief zo’n twintig miljoen troy ounce, is het dan niet de moeite waard te zeggen, laten we voor het volk vijf en twintig procent proberen mee te pakken. Ik ben trots dat we deze lijn gaan breken”, zei Bouterse.

Die ‘lijn’ heeft dan wel veel kritiek op de prijs van het bedongen percentage. Bouterse vindt het niet terecht. “De geschiedenis zal ons zeker gelijk geven, omdat wij na onze vijf procent, vijf en twintig, dertig, zullen gaan naar vijftig en honderd procent. Ik ben er trots op te zeggen, we doen het en we moeten meer halen uit wat God ons heeft gegeven. We moeten met meer spoed onze jongeren opleiden, zodat zij even goed zijn als de onderhandelaars van de multinationals.“

229 REACTIES

 1. Deze rat draait de bevolking wederom een grote RAD voor de ogen.
  Ik vindt de hele discussie in het parlement voor niets is geweest, die criminele beest bouterse en zijn ja-knikkers doen toch wat ze willen.


  Maak melding

 2. We moeten met meer spoed onze jongeren opleiden, zodat zij even goed zijn als de onderhandelaars van de multinationals…………..100% 100% HONDERD…Jawel Jawel.


  Maak melding

 3. Nou GMAP iik had niet verwacht dat de coalitie tegen zou stemmen…de geschiedenis is eerlijk en zal niet vergeten dat bouta een killer is….
  Daarnaarst is dit een door de Surinamers gekozen koers…zij gaan de winsten en de verliezen dragen


  Maak melding

 4. Een zwarte dag voor Suriname….

  Deze deal zal alle toekomstige economische ontwikkelingen tegen gaan.

  O ja, Nog even een 1/2 miljard usd ergens vandaan halen…..


  Maak melding

 5. Suriname is een land waar ezels zich meerdere malen aan de zelfde steen stoten.
  Ga al die beloftes van bouterse na en kijk zelf wat er tot op de dag van vandaag is gerealiseerd, zie daar hoe ongeloofwaardig deze criminele massamoordenaar is.


  Maak melding

 6. He don’t get it. Hoogmoed zei ik al komt voor de val. Wat een wanzinnig domme deal.

  Mugabe de 2de is zich aan het ontpoppen in Suriname.

  Want wil je naar honderd procent, dan zal je de boel moeten Nationaliseren en durven de Amerikane en Canadezen weg te jagen.

  Want pas dan zijn de druiven zuur, want noch de Amerikanen, noch de Canadezen zullen dat laten gebeuren.

  Het gevolg, een schone kans en reden voor Amerkaanse en Canadese troepen de handschoen op te pakken; om het voor hen zo militair strategisch gelegen Suriname positie te bezetten.(Leaky Leaks et al.)


  Maak melding

 7. bouterse en de geschiedenis hahahahahaa.
  Deze criminele beest zal de geschiedenis ingaan als de meest moordzuchtige,leugenachtige,incompetente,criminele dictator die suriname heeft gekend.


  Maak melding

 8. Volgens mijn vermoeden zit er verbonden aan die geëiste Surinaamse half miljard Amerikaanse dollar een gesloten geheime beerput met een onsmakelijke rare stank.
  De Amerikaanse/ Canadese onderhandelaars hoeven geen verantwoording of verklaring af te leggen voor die half miljard, waarom de Surinaamse belastingbetaler dat bedrag moet inbrengen als investering. Dus moeten we maar van een kant aannemen dat het verhaal van onze vertegenwoordigers klopt???
  Deze manoeuvre heeft veel overeenkomsten met het diplomatenrecht, welke behelst dat diplomaten door alle douanecontroles ongecontroleerd door mogen lopen en meenemen wat ze willen, terwijl niet diplomaten dat niet mogen.
  Regering en coalitie kunnen nu naar believen, graaien in die half miljard wat ze willen, want het gehele Surinaamse establishment is geneigd te geloven, dat die gehele half miljard, de Surinaamse bijdrage is voor de ontginning.
  Mijn donkere vermoeden is dat in die tussentijd van verwarring over de gesloten deal, het regelen van het gegraaide uit die half miljard dollar doorgaat, voor de corpsformering van nieuwe rijken van de republikeinse ploeg in de Republiek Suriname.


  Maak melding

 9. Het is in realiteit zeker niet mogelijk om van 5 procent direct naar 100 procent,Dat gaat natuurlijk stap voor stap.We zijn al blij dat het al om hoog gaat,want 5 procent is wel een lachertje.waarschijnlijk kan hij het nog niet zo radicaal aanpakken,door de VS en Canada nu al weg te sturen.Alles op zijn tijd.Hopelijk wanneer ze met spoed de jongeren gaan opleiden,dat ze ook aan de vele jongeren in Nederland denken en ook een kans geven om zo een bijdrage te leveren


  Maak melding

 10. Bouterse, de coke snuivende moordenaar/president is de weg volkomen kwijt. Deze deal zal de geschiedenis in gaan als de finale doodssteek op enige kans van welvaart in de komende 50 jaar.


  Maak melding

 11. Ik ga over mijn nek van deze speech. Massa moordenaar komt er weer mee weg. Deze deal betekent dat de bevolking in de eeuwige nadagen opgezadeld zitten met schulden.


  Maak melding

 12. Als je de rente berekent over 400.000.000,00 USD en de winst die de regering denkt te gaan maken op deze deal, verdient men netto bijna niks.

  Dat krijg je ervan als je mensen zonder diploma’s dit soort deals laat sluiten.

  Simpele uitleg:

  -Laten we zeggen dat men een 15 jarige lening krijgt voor 1%( Dit zal in het echt natuurlijk hoger zijn).

  – 400.000.000,- * 1%per jaar= 4 miljoen per jaar aan rente excl. je standaard aflossing.

  In het gunstigste geval betaalt men 4 miljoen per jaar aan rente wat neerkomt op 60 miljoen aan rente.

  Niemand op deze planeet gaat Suriname 400 miljoen lenen tegen 1%.

  De rente op de lening zal minimaal 7 a 8 % zijn. Dus reken maar uit wat het jullie gaat kosten.

  Suriname zou failliet kunnen gaan aan deze deal als de goudprijs sterk zou dalen.


  Maak melding

 13. Dat de man niet veroordeeld is is niet aan hem zelf maar aan de voorzitter van het parlement en enkele partijgenoten te wijten. Toen zij ook inzagen dat er een strafrechtelijke veroordeling kon uitkomen, hebben zij binnen 48 uur de amnestiewet er door heen gedrukt.
  Dat de Krijgsraad het op de bord van een niet bestaand Hof schuift was niet te voorzien.
  Dat hij president is, heeft hij te danken aan de 2 draaiers Brunswijk en Somo en aan de kiezer.
  Dat hij veroordeeld is in het buitenland en hoofdverdachte van 15 moorden is allemaal terzijde gelegd door Parlement en kiezer.
  M.a.w. Suriname heeft het allemaal zelf gedaan dat zij een president hebben die zich bijna nergens kan vertonen en die feitelijk Internationaal geen meerwaarde heeft voor Suriname.
  Het is aan de jeugd die om in 2015 haar stempel te drukken op het Suriname van de toekomst en af te rekenen.


  Maak melding

 14. Mensen tot nog toe heeft de geschiedenis het tegendeel bewezen. Naar het voorbeeld van zijn vrienden in G.B.en Latijns Amerika die de bevolking een rad voor de ogen draaien en zichzelf verrijken is DDB de boel aan het bedotten.Met mensen als Parmessar, Brunswijk, Somo en een paar “dikke vrienden” wordt Suriname niet in de uitverkoop gedaan. Het zijn juist deze mensen die spekkoper zijn, de boel manipuleren en zichzelf nog rijker maken dan ze al zijn. En het arme volk, tja, ze zien het gebeuren, maar sluiten hun ogen voor de waarheid.
  Het is nu tijd dat er acties worden georganiseerd, maar het volk lijkt verlamd door angst, of zijn ze te dom om in te zien wat er echt gebeurd??


  Maak melding

 15. Het volk zal niets merken van de deze deals. Bouterse denkt hiermee het volk een rad voor ogen te draaien. Zelf denk ik dat zijn eigen ‘kliek’ zal profiteren van deze deal aangezien zij weinig tot geen transparantie tonen in de verkregen gelden. Als Bouterse kan uitleggen hoe hij dit geld zal aanwenden tbv van het volk zodat zij er concreet wat aan hebben, dan heeft hij een pre.


  Maak melding

 16. No Wakti,…onze el dorado is in aantocht!!

  wij gaan onze jeugd een spoedcursus geven naar grotere hoogten, terwijl er op de universiteit een gebrek is aan gekwalificeerd personeel!

  onderwijl zijn deze batterij aan juristen bij de Multi’s gepromoveerd tot gehaaide professoren!!

  DADA….jij bent maar “Robinhood”,..terwijl zij hebben een elftal met alleen maar Messi’s…messcherp 🙂


  Maak melding

 17. Zaannnnnng,,,Bouta djie ding redie moesoes kawatra..diaree
  baja.ik ga pampers doneren aan die voedselbank in nl,mijn winkel draait overuren..voor die rediemoesoe epidemie (diaree)in(h)oland,,,in mijn moeder land china zeggen ze,,,
  ..泻药..Xie yao.vertaling ,
  Het is verstandiger een kaars aan te steken
  dan te klagen over de duisternis..
  En in mijn vader land zeg ik ,
  van nature zijn we broeders,
  door opvoeding worden we vreemden,
  redie moesoes zullen julie altijd blijven.
  I LOVE SU WOON EN WERK..


  Maak melding

 18. Inderdaad @Parbo, geloof het maar @Parbo het is algehele Surinaamse Regeringstunnellogie, want nobody en ook nobody op deze aardkloot gaat in deze Surinaamse politieke samenstellingsperiode en in deze hectische economische malaise een stuiver geldlening aan de Surinaamse staat willen doen toekomen.

  Deze lullige politieke onbenullen, die zelf die half miljard als startgeld hard nodig hebben, zullen de belastingbetaler nu laten voelen dat ze moeten bloeden door ze verder uit te knijpen.

  Mijn stoutste vermoeden is dat die half miljard helemaal niets en dan ook niets met die eigenlijke deal iets te maken heeft.

  De deal is gewoon een geloofstunnel waarin ze het volk in hebben gemanoeuvreerd om aan dat geld te kunnen komen, het is gewoon volksverlakkerij wat er nu gaande is in Suriname.


  Maak melding

 19. Mijn verdere vermoeden is dat er over de hoofden van de Surinaamse belastingbetaler met hun belastinggeld, nieuwe rijken zich aandelen van de multinational zullen eigen maken en zich verrijken ten koste van hen.

  Het gedachten cirkeltje moet nu rond zijn denk ik.

  Want met deze manoeuvre grijpen deze nieuwe rijken dan hun kans om in Suriname blijvend de scepter kunnen blijven zwaaien.


  Maak melding

 20. @GMAP
  Broeder, een ieder weet dat ALLEEN hy en zijn trawanten er beter van worden, het volk zal blijven pienaren en zal ook de vele lasten moeten dragen na al dat “geleend geld” en mismanagement.

  Ik moet wel toegeven dat het paarse volk in 2 “dingens” uitblinkt nl klagen en passief handelen.


  Maak melding

 21. Ze zijn daar overzee echt verkeerd bezig, eens raakt het gedoe om goud op, en dan, dan is alles verpest, de bodem, het oerwoud, natuur, een bevolking die krapeert,
  jammer maar het zijn wel de feiten.


  Maak melding

 22. Parbo, ijzersterk verhaal, met een bb- rating is de rente 7% + een risico opslag van 4%. Vindt maar een gek die het geld wil lenen. Onderpand goudmijn is ook geen goede onderpand. Bij faillisement zit de geldverstrekker opgezadeld met een mijn waar hij niets mee kan. De verstreker blijft afhankelijk van een gouddelver en de overheid.


  Maak melding

 23. Bouterse zegt “We moeten met meer spoed onze jongeren opleiden, zodat zij even goed zijn als de onderhandelaars van de multinationals”Hiermee geeft hij ruiterlijk toe ingepakt te zijn door de buitenlandse onderhandelaars met nu een slechte deal voor ons geboorteland.

  Deze kerel met zijn mulo-diploma geeft toe dat hij schuldig is d.m.v. amnestieverkrijging, SUKKEL !


  Maak melding

 24. Toen bij Staatsolie de eerste spade in de grond ging en toen de eerste palen bij de Coppename- en Suriname werden ingeperst waren het precies deze laffe bloedhonden, die dat succes de grond in wensten. Het zijn dezelfde rioolratten, die driftig rijden over deze bruggen niet alleen, maar ook profiteren van de voortbrengselen van onze eigen Staatsolie! Ik zou zeggen, “zak je broek niet te vroeg voor dit land, zoals vaak genoeg op Zanderij gebeurd”, je zou daar wel eens spijt van kunnen krijgen. Vraag het maar aan al die spijtoptanten, die op hangende pootjes terug komen.


  Maak melding

 25. Wat een jaloezie hier op het forum.
  Men zegt niet voor niets om niet neer te kijken om minderbedeelden,zij en hun kinderen kunnen het morgen wel beter hebben dan jij en je kinderen

  Dit is een fantastische deal.Suriname gefeliciteerd.
  Wij worden steeds slimmer jongens en daarom worden jullie boos he…..HahahahahAhaaaaaaa


  Maak melding

 26. Morgen zal de slavernij of de blanken de schuld krijgen wanneer de geschieden uitwijst dat deze deal een misstap is.
  feit is ook dat bouterse zijn geschiedenis een zeer bloederige is , vergeet niet onze geldwaarde en de vernietiging van onze economie in de jaren 80 en 90


  Maak melding

 27. Opo! Kondreman, oen opo! Sranangron e kari oen. Wans ope tata komopo Wi moe seti kondre boen. Stré de f’stré, wi no sa frede. Gado de wi fesiman. Eri libi te na dede Wi sa feti gi Sranan.


  Maak melding

 28. Het volk zou versteld staan als ze wisten hoeveel consessies en andere neven rechten met voorkennis zijn uitgegeven aan politieke vrienden en kornuiten van Bouterse. In het onderhandelingsteam m.b.t tot de goudconsessies zaten sowieso twee gasten die hun voorkennis gebruikten om rechten te claimen. En geloof me, van alles wat ze verdienen gaat een behoorlijk percentage direct naar Dada Bouta of zijn familie. Wat een dom volk die Surinamers. Dom dan dom.


  Maak melding

 29. Bryan “Wij worden steeds slimmer jongens en daarom worden jullie boos he…..HahahahahAhaaaaaaa”

  Succes met de aflossingen en rentebetalingen de komende 20 jaar van de lening van een 1/2 miljard USD.

  Goh wat zijn jullie slim…


  Maak melding

 30. Ding zaka-zaka alweer ding djompo abra. @Barnie dat Su volk schaamt zich voor hun stom stem gedrag en verstopt zich.Ze zijn in hun holen gekropen.
  Wat er moet gebeuren is nu proberen via de vakbonden met acties deze zaka-zakas naar huis te sturen,want elke dag langer met deze DiDiBrie en Co aan de macht is niet alleen schandelijker voor ons,maar ook schaaaadelijker.
  Ai Suries sang oeng doe 25 mei 2010 nanga oeng srefie?
  Fa oeng bing kang mikie so wang keus en met name de marrons en vele anderen die echt en heel erg hebben geleden onder deze DiDiBrie.
  Zie wat er nu gebeurt.In Su gaat men doodgewoon een paar mensen voorbij en geeft aan 1 meneer Chitoe die elke middag met Bimbo en Vinkie uit zijn nek zit te kletsen bij de SRS; ja jajajaaa die Chittoe heeft 8,5ha goudconssesie gehad(volgens mij in’t Marowijne gebied)Waarom niet 8 mensen uit/van dat gebied elk 1 ha?Ai Suries jullie zijn de grootste verliezers van en in Su.Die Chitoe is wel goed beloond voor gewoon 3jr zitten kletsen uit zijn nek.Gewoon 3 jr lang zeggen hoe goed DiDiBrie en Co wel niet is dan ben je binnen en behoorlijk ook.Deze keer is de beslissing(zwaarwichtige) weer zo snel genomen.Men is weer voorbij gegaan aan alles waar de oppositie op heeft gewezen.Jongens voordat ik ga spugen van woede en haat mie e barie oeng wang odi. Odi mang.
  Glenny.


  Maak melding

 31. =Bouterse terwijl ik lees wat er staat geschreven zal in de praktijk anders uitvallen.

  =Wat Bouterse nu doet is het volk weer blij maken zodat er weer gestemd kan worden op hem.

  =Ik hoop dat het volk wel wakker zal worden om zelfs te gaan controleren waar al dat geld naar toe zal gaan. Zie Venezuela.

  -Ik hoop wel het beste voor land en volk, omdat voor de ondertekening een buitenlander tegen mij zei wat ze nu aan het doen zijn in de DNA gewoon even nog met elkaar praten, maar alles is/was al besproken dat er ondertekent zal worden.

  =Ik ben bang dat de buitenlanders zeer sterk staan in deze.

  =Jammer dat Bouterse NIET over al die leningen praat en wat Suriname zelfs moet gaan betalen. Voordat Suriname winst wilt maken staat het land heel veel schulden af te betalen.?????


  Maak melding

 32. Tjauwa,

  Je hebt helemaal gelijk wanneer je zegt dat het volk gemanipuleerd wordt. Wij Surinamers zijn nogal emotioneel en daar spelen de leiders handig op in.

  Koos,
  Mooi gezegd.
  Die risico opslag die je noemt is plus de eigenlijke rent ook nog eens variabel. De rente kan in een worst case scenario nog verder oplopen tot boven de 15%.
  ———————————————————————–

  Met deze deal wordt een hele generatie beroofd.


  Maak melding

 33. NieuwFront aanhangers mondje stil, jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
  Jullie produceren alleen maar roddel en achterklap.Ik zie helemaal geen constructieve bijdragen.Waar zal het aan liggen????


  Maak melding

 34. Jij bent een stomme BLOEDHOND.
  Daarom had Bouterse en Wijdebosch de plan om staatsolie voor 50 miljoen te verkopen, die zelfde bloedhonden zijn nu zijn adviseurs.
  Er worden 18000 woningen beloofd, diepzeehaven,vierbaanswegen,gratis laptop.
  Je ben een RUND als je geloofd in die paarse luchtkasteel.


  Maak melding

 35. GMAP: Het is zinloos om een discussie aan te gaan met deze incompetente zakkenvullers en staatsdebielen met gebrek aan ontwikkelingsvisie!

  Hun fantasieverhalen kennen geen grenzen!


  Maak melding

 36. sribi kondre mang sribi…het binnenland lijkt straks op planeet Mars!

  DADA gaat van 5% naar 100% 🙂

  en dit is geen ingi-verhaal,..geen negerbluf en zeker geen bollywood-story!!

  Glenny…hori rustiggg no spang!


  Maak melding

 37. @Glenn Pengel

  de hele Pakirakreek is verdeelt tussen Chitoe en Lonny.Je hebt het goed.Het ligt in Marowijne.Er ligt een dorp in de concessie,maar de meesten zijn Frans staatsburger.


  Maak melding

 38. ‘Area of Interest’ zijn de toverwoorden van Dada Bouta m.b.t. de goudconsessies. Binnen een straal van 40 km vanaf Zanderij met inheemse en marron dorpen, kunnen goudmaatschappijen hun activiteiten ontplooienj.

  Ik dacht dat Suriname een souvereine staat was. Niet dus, volgens de doctrine van Dada Bouta. Alles wat geld opbrengt voor hem, zijn familie en zijn kornuiten is verkoopbaar. En de paarse discipelen maar juichen: prijs Dada Bouta, Prijs hem, prijs hem, want hij maakt ons souverein en groot. Dommem, domme Surinamers. Oh, wat walg ik van dat volk.


  Maak melding

 39. Nieuws van vandaag: Goudbubbel is over…

  Goed gedaan Bouta!]

  De goudprijs is vandaag gedaald tot onder de grens van 1.500 dollar per ounce. Daarmee is de laagste stand sinds juli 2011 bereikt.

  Banken als Goldman Sachs, Société Générale en Bank of America hadden eerder al verklaard dat de “goudbubbel” van de afgelopen jaren voorbij is. Ook superbelegger George Soros heeft onlangs gezegd het edelmetaal niet meer te beschouwen als een veilige haven.

  Begin september 2011 haalde de goudprijs nog een recordhoogte van meer dan 1.900 dollar.


  Maak melding

 40. Zaterdag 13 april 2013 om 12:47 uur, door Who cares

  Ik val in herhaling maar het moet dan maar:
  (je doet niets anders dan jezelf steeds herhalen)

  Suriname, Free for all, All for free!!!!

  Except for you, doggy boy !


  Maak melding

 41. Henk Molenaar,laat een ding duidelijk zijn.Het is niet de schuld van president Bouterse dat de gouddprijs is gedaald.Maar neem van me aan dat de economische crises nog lang niet voorbij is.De een ziet goud als een veilige belegging in tijden van crises (Amerika en Europa) en de ander die meer welvaart krijgt koopt steeds meer sieraden van goud.Dus m.a.w. er zal altijd een vraag naar goud zijn.

  GMAP, jij en aanhang had maar beter in Suriname moeten zijn tijdens de laatstgehouden verkiezing.Misschien hadden jullie het NieuwFront aan een meerderheid geholpen en dan hoefde jij je niet tot en met de kleur paars op te winden.
  De gifgroene kleur staat je beter.Maar ja,het is je weer niet gelukt om de gouddeal tegen te houden.Neem een lekkere vakantie op de permafrost van Siberie.Daar koel je lekker af.


  Maak melding

 42. Soso lobi nieuws ,
  Suriname voorwaarts en iedereen nu surinaamse volkslied samen zingen ook Rob, Gmap en allemaal,en jongens nogmaals bedankt !!!!


  Maak melding

 43. RATATA:Ik wil graag meezingen maar ken de lyrics niet, zou je me daaraan kunnen helpen?

  Ik ken alleen het Wilhelmus en Hymno di Korsou!!!


  Maak melding

 44. Who Cares:

  RobG maakt zich elke dag meer belachelijk als slaafje van Baas Bouta.

  Als schijt Bouta op zijn kop: dan nog staat hij te klappen.

  Niet meer te redden deze RobG


  Maak melding

 45. Pres:”De geschiedenis zal ons zeker gelijk geven”

  Zeker als hij het zelf schrijft of liever gezegd, vervalst.
  Het schoolboek geschiedenis met de waarheid over de coup en de decembermoorden mocht niet uitgegeven worden. Verboden lectuur.

  Pres, neem het risico over de ruggen van het arme volk, na jou de zondvloed……..


  Maak melding

 46. Die leider die de geschiedenis in kan gaan dat hij wat voor het land betekent heeft is nog niet geboren,
  Misschien dat hij/zij nog geboren moet worden.
  Zelf denk ik dat dhr. Bouterse zich zelve geloofd maar hij kan niet helpen dat hij zo denkt.


  Maak melding

 47. @RobG
  Natuurlijk is de financiële crisis niet de schuld van Bouterse. Het is echter zeker niet slim tegen de hoofdprijs je in te kopen in een goudmijn terwijl de prijzen op hun retour zijn (-20% richting -25%).
  De kans dat goud snel weer in prijs zal stijgen is NIHIL. Luister na de internationale investeerders zoals Waren Buffet, George Soros etc. deze verlaten goud al maanden.

  Het risico dat de goudprijs daalt naar pakweg $ 1.000 / troy ounce is zeer denkbeeldig. Als het terug gaat naar dat niveau kan Suriname de rentelasten niet eens betalen uit het dividend, neemt de waarde van de aandelen sterk af zodat er uit deze transacties alleen maar verlies overblijft.

  Men moet niet vergeten dat aandelen risico kapitaal is en bij slechte ondernemingsresultaten als sneeuw voor de zon verdwijnt. Aangezien de aandelen niet verhandelbaar op een beurs/ marktplaats zit men vast in een vennootschap onder firma en kan men het aandeel alleen terugkrijgen bij liquidatie. IAM Gold en Surgold zullen wel uit kijken te liquideren. Zij hebben gratis financiering.

  Suriname leent duur en verschaft gratis aandelen kapitaal en heeft geen bal in te brengen in de ondernemingen. HOERA vier feest morgen is het tijd voor de kater


  Maak melding

 48. omdat we in Suriname steeds achterom kijken en alles negatief beoordelen komt Sur. NIET vooruit.
  Waarom worden de decembergebeurtenissen steeds weer besproken en worden de overige gebeurtenissen terzijde gelegd? De bakrabasies hebben t Sur. volk toch ook zoveel
  misdaan? Surinamers in Suriname kop op en vooruit kijken, gebruik al je energie voor de opbouw van je land.Hoemeer men zich buiten onveilig voelt hoemeer er belangstelling is voor dit mooie land. Hoe zou t zijn als men zich dan veilig voelt?


  Maak melding

 49. @Lea,

  =Men moet niet vergeten dat wat Bouterse in 1980 heeft gedaan in het land met zijn militaire aanhang, de moorden, avondklok en toen kreeg zijn aanhang alleen te eten (bewijsstukken zijn er),
  het gevecht tussen Bouterse en Brunswijk in het binnenland, Alibux, Wijdenbosch etc etc..

  =Alles wat ik genoemd heb staat letterlijk in het geheugen van mensen vastgeroest die je niet zomaar kan wissen.

  Ik begrijp daarom ook heel veel reacties op deze forum.
  =De populisten moeten maar eens duiken in de geschiedenisboeken dan kom je tot een heel ander kijk van deze regering.

  -Chavez zijn leugens worden nu ook al zichtbaar daarom is het nu een ramp in het land.

  =Alles wat ten goede komt voor land en volk zal ik toe juichen, maar het mag niet ten koste gaan van het volk wat eerder is gebeurd door deze zelfde regering.
  =Wie waren toen de rijken en wie worden weer rijk???


  Maak melding

 50. is het nou…de geschiedenis zal ons gelijk geven of de toekomst zal ons gelijk geven!!!???
  ” laten we voor het volk 25% proberen mee te pakken” welk volk???


  Maak melding

 51. molenaar who cares en consorten so so ka oeng e takie .jou gehele gezicht is zelf de dood steek ….jullie hebben geen enkele inbreng dat verzeker ik jullie .
  jullie bijdrage aan suriname is 0,0 wat deze redimusus uitkraaien heeft geen enkel invloed jullie lijden aan heimwee jullie hebben een groot probleem in olland jullie zijn niets nutten die moeten slikken of stikken van die ollanders …een ollander zullen jullie niet worden wel op papier voor de rest missen die ollanders jullie als kiespijn …bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 rekenen jullie maar .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 52. Aldus onze PERO.
  Paarse zombie met een IQ van een Surinaamse zwerfhond.

  Pero kan je hetgeen we stellen ook met onderbouwde argumenten beargumenteren?

  Of nee laat maar, domme vraag, je bent net als de rest van die paarse beroepsleugenaars analfabeet..

  Foutje bedankt……..


  Maak melding

 53. Zeer zeker zal de geschiedenis hem gelijk geven correctie zal hij gelijk nemen en door de domme massa gelijk geven (zie moi wanna en december amnestie “I’ Am – nastie)-.
  Gewoon als je geen gelijk hebt dan neem je gelijk.
  Kennelijk een glazen bol op tafel om de toekomst te kunnen voorspellen.
  Sorry wrong bet.

  De toekomst zal voorspellen maar dan terugkijkend en lezen uit geschiedenisboeken. Huh geschiedenisboeken?
  Nou ja als het er niet goed in staat zoals ik wil dan wordt het niet als geschiedenis opgenomen simpel toch.


  Maak melding

 54. DDB is inderdaad Suri geschiedenis:

  Suriname heeft als eerste en enige land ter wereld een veroordeelde drugsdealer als pres.

  Suriname heeft als enige land ter wereld een pres die hoofdverdachte is in een massamoordzaak.

  Suriname heeft als enige land ter wereld een analfabeet en beroepsleugenaar als pres.

  Suriname heeft als enige land ter wereld een pres die op de opsporingslijst van Interpol staat

  Welterusten meneer de president……..


  Maak melding

 55. de geschiedenis staat aan de kant van bouterse als het om het lands belang gaat .dankzij bouterse bestaat staats olie ….dankzij bouterse staan die twee grote bruggen over de suriname rivier en de koppename rivier dankzij bouterse komt er een tweede brug over de saramacca kanaal en zal het verkeer aan de vanhogerhuistr verlichting krijgen,dankzij paars worden de goten gedicht en komen er voet en fiets paden teveel om op te noemen .bij paars leek het alsof suriname stil stond geen vooruitgang .als jullie niet in suriname zijn moeten jullie in olland je smoel houden zoals die redimusus die dingen moeten hebben van horen zeggen .geen bal weten deze losers ze lopen maar achter die ollanders die zelf grote problemen hebben .paars maakt de weg vrij voor een beter suriname weg met vhp weg met nps weg met front .wij willen vernieuwing geen tegen werking .zie hier hoe die redimusus hun eigen belachelijk maken …ze zijn niet in su en roepen van alles .who ceres oeng boto boro keba .die kou heeft jullie een beetje verlichting gegeven geloof ik maar die economie breekt jullie de nek .pero heeft niets nodig van bouterse pero ziet vooruitgang daar gaat het om en daar gaat het om die echte surinamer geen neppe surinamer die in olland zit in die manarie .ik heb deze losers meerdere keren gezegt dat ze so so boto zijn geen moer hebben ze dus kammen ze su af .
  bouta go go


  Maak melding

 56. Wat een stommiteit over daling goudprijs.
  Vergelijk de goudprijs met 20 jaar geleden en je zal merken dat het allen maar duurder is geworden.
  In een wereld waar alles minder wordt,wordt alles allen maar duurder ook goud.
  Een kleine daling betekend dat bij de volgende stijging het twee tot drie maal duurder wordt.

  Henk Mollenaar moet je weten…..1.5 miljard is na 20 jaar veel minder waard en tot die tijd hebben we zeker de helft terug betaalt en met de goudprijs van 20 jaar na dato wordt het een fluitje van een cent


  Maak melding

 57. Jojo,goud heeft wel degelijk een belangrijke rol te vervullen in ons geldsysteem maar deze rol is de afgelopen veertig jaren enorm teruggebracht.Maar neem van me aan dat de goudprijs de komende jaren een grotere rol zal blijven spelen.Hiervoor zijn duidelijke redenen aan te geven.Op de eerste plaats door onrust over de waarde van de Dollar en de Euro. Door de krediet crisis zijn de eerder zo vertrouwde munten hun status aan het verliezen en met name de goudprijs heeft daar van geprofiteerd.

  Wordt dat beter met deze munten?
  Er zijn niet veel lichtpuntjes en de schulden problemen stapelen zich maar op:
  Recent moest Griekenland met miljarden worden gered Cyprus moet nu met miljarden worden gered.
  De staatsschulden van de Europese landen worden groter en groter. De Europese Unie heeft de landen zware bezuinigingen opgelegd. Er is geen houden meer aan.In Griekenland,Cyprus, Spanje, Portugal gaan de mensen de straat op omdat de armoede strenge vormen begint aan te nemen.In Nederland heeft de regering in het Sociaal Akkoord, de bezuinigingen vooruitgeschoven omdat men het ergste vreesde. Ik denk niet dat de rol van het goud is uitgespeeld door de maatregelen die worden getroffen om de waarde van de dollar en de waarde van de Euro te redden.Wil je me dan zeggen dat men weer heel veel vertrouwen heeft gekregen in de waarde van de dollar en de waarde van de Euro?


  Maak melding

 58. PERO: Lees mijn posting nogmaals.

  Al bouwt je pres nog zoveel voetpade luchtkastelen en een schimmerijk, hij is en blijft een veroordeelde drugsdealer, en massamoordverdachte.

  En jij en de rest van paarse kuddedieren en analfabeten en ongeschoolden zijn en blijven kuddedieren.


  Maak melding

 59. Bouterse gaat niet alleen als moordenaar de geschiedenis in, maar nu ook nog als psychopaat door te stellen dat de geschiedenis ons gelijk gaat geven, wat weet deze ongeschoolde sportinstructeur betreffende de inhoud van deze gouddeals, nada dus, maar goed wat maakt hem dat uit, het tijdperk bouterse zit er toch bijna op, gelukkig voor dit land.


  Maak melding

 60. Bryan: “Henk Mollenaar moet je weten…..1.5 miljard is na 20 jaar veel minder waard en tot die tijd hebben we zeker de helft terug betaalt en met de goudprijs van 20 jaar na dato wordt het een fluitje van een cent”

  Fluitje van een cent……

  Sterkte en succes


  Maak melding

 61. Ik geniet kostelijk om te zien hoe die honden zich verslikken in een gouddeal. Cokedeal= niet goed, gouddeal + niet goed, wat willen deze idioten dan wel? Jullie zouden brood eten met brug, saaksels, nu rijdt jij er zelf over. Waarom niet die rivieren overgezwommen???


  Maak melding

 62. @paraman,…ik weet niet hoe oud je bent , maar ik geef je nog geen 25 jaar, want iedereen weet dat bij de deals bij het bouwen van de brug Wijdenbosch Suriname in een financiele strop gebracht heeft.
  Het volk heeft hem ook weg gestemd en voor het front gekozen. Venetiaan heeft die hele deal afgeblazen en de bruggen versneld afbetaald door middel van een andere constructie.Nu zijn de bruggen netjes afbetaald.
  Dat gaat straks ook gebeuren in 2015 let maar op,..


  Maak melding

 63. O,wat een achterlijk zooitje dat PAARS GESPUIS.
  zijn ze ECHT ZO DOM??????????????

  Over de MOORDEN VAN 82 mag er niet gesproken worden

  MAAR ZE LULLEN OVER 150 JAAR SLAVERNIJ.

  COME ON.


  Maak melding

 64. EYE WHITNESS:

  Ja, dat Paarse NDP gespuis is net zo vals als dat ze dom zijn…

  Zoek maar eens op Youtube willekeurige beelden van een NDP bijeenkomst…….laat even weten wat je ziet….

  Dom, lui en ongeletterd gespuis, hopend op een kruimel die Baas Baoute ze toewerpt.

  Wat ze niet zien is dat Bouterse ze minacht…..maar hij heeft ze nodig en moet ze goedhouden met GRATIS feestjes, bruine bonen en Parbo bier


  Maak melding

 65. Goedemorgen Henk M, 2 vraagjes, wellicht weet jij of iemand andere hier iets meer over.

  1) wanneer moet Suriname die half miljard overmaken ?
  2) wat gebeurt er als de financiering niet tot stand kan komen ?


  Maak melding

 66. Beste Who Cares, Koos, Eye Whitness.

  Kijk vooral naar de Youtube filmpjes die zijn gemaakt in en rond de Bijlmer. Alle doelloos rondhangende, weedrokende – dus werkloze – Surinamers zijn pro- bouterse.

  De anti-Bouterse mensen zijn overdag gewoon aan het werk en die hoor je dan niet in dergelijke filmpjes…

  Alleen de uitkeringstrekkers, ongeschoolde in Nederland zijn aanhangers van Bouterse.

  Eigenlijk dezelfde situatie als in Suriname….


  Maak melding

 67. Koos,

  zomaar wat uit mijn fantasie,…of mss tog niet?

  DADA >in het geheim < gaat een lening aan bij deze Multi, en totdat het is afbetaalt is de volle winst voor deze Multi!!

  Tjek deze,

  ,,,,Nut overeenkomsten goudwinning ‘pas over 5 jaar’

  PARAMARIBO, 4 apr – De voordelen van overeenkomsten over het grootschalige mijnen naar goud, zullen pas over enkele jaren merkbaar zijn. Dit zegt Henk Ramdien, oud-directeur van Suralco en hoofdonderhandelaar voor de regering,,,,,


  Maak melding

 68. HENK MOLENAAR: Ik kan je posting alleen maar bevestigen.

  En nu idd wachten op scheldpartijen van de paarse paupers, want dat kunnen ze als de beste…..


  Maak melding

 69. Henk Molenaar, sterker nog het schijnt dat in sommige kroegen op de Bijlmerplein NDP bijeenkomsten worden gehouden. Loop een willekeurige dag zo’n kroeg binnen en wemelt van de ongeschoolde paarse sloebers.

  Allemaal zien ze Bouterse als de verlosser, de ultieme leider van Suriname. Allemaal vinden ze de dec.moorden verschrikkelijk, een inkt zwarte blz uit de Surinaamse geschiedenis maar Bouterse nemen ze niets kwalijk. Ze hebben het hem vergeven en allemaal vinden ze dat je het verleden moet laten rusten. Daar heb ik maar 1 woord voor. WALGELIJK !

  Discussie met deze mensen (ik noem ze beesten) heeft totaal geen zin. Ze zijn allemaal geïndoctrineerd door de paarse evangelie.


  Maak melding

 70. Ribels.

  het feit dat ik negatief over anderen praten lullen en moemaar op het zei in het openbaar op geslten terrein je zal altijd de klappen terug voelen.
  de karma die jij denk over andren te projecteren zal je zelf terug boeten.
  Alles wat jij overaan ander zegt schrijft is de persoon him zelf. geft nemingen en feedback opjectief en denk zelf om tegen over bij de ander te staan hoe dat voelt.Bekijk je eigen leven hoe dat er uit zie en dan kan ik anderen op deze wijzen benaderen.
  Een ieder heeft zijn haar eigen mening maar niet ten kosten van je zelf bewust zijn.
  Je zelf vernitigen inplaat van een anderen dat denkt men vaak.

  So so lobie to ser Love
  Ribels


  Maak melding

 71. Zozo meneer Bouterse, wat u nu allemaal uitkraamt getuigt niet van gezond verstand, want gezien de huidige omstandigheden is gewauwel mosterd na de maaltijd. En God kunt u beter vergeten, want wie in de hemel woont is levenloos en wie er terechtkomt behoort niet meer tot de levende Natuur. Dus God is sinds mensenheugenis dood en nu u nog. En als u thans nog moet beginnen met het opleiden van knappe koppen is dit te laat, want tegen de tijd dat genoemde koppen volleerd zijn om te onderhandelen is het goud al lang gesmolten. Ik ben op dit moment een boek aan het lezen waar u niet voor vijfentwintig of veertig procent, maar direct voor de volle 100% iets kan leren over uw eigen geschiedenis c.q. de geschiedenis van Suriname en van uw eigen voorouders. De titel van het boek is “Alleen de Natuur Leeft Eeuwig”, en hopelijk dat u bij het lezen van dit boek uw broek niet afzakt, zorg er wel voor dat u sterke elastiekjes aan hebt zitten.
  django


  Maak melding

 72. Beste Koos< Eyewhitness en Who cares:

  het is overigens Bouterse zelf die op dit moment Suirname opdeelt in voor en tegen (landverraders) en dat koppelt aan kleur en bevolkingsgroep,

  Hij zei tijdens de laatst protestloop van tegenstanders van de amnestiewet dat het voor het merendeel ( allochtonen waren = lichtgekleurd) die protesteerden….

  De 'echte en waarachtige Surinamers ( vul maar in..) waren volgens Bouterse VOOR de amnestiewet.

  Diezelfde tweedeling zie je nu weer tijdens de gouddeals.

  Het creeren van tweespalt in een samenleving en een gezamenlijke vijand is altijd al het ultieme wapen geweest van dictators.


  Maak melding

 73. Beste Henk Molenaar, ik ben het zelden met je eens, maar uw reactie hierboven is naar mijn hart, u slaat de spijker volledig op zijn kop.
  django


  Maak melding

 74. @WaWaWie
  Jij schrijft:”loop je op vier poten dat je hem niet verstaat”.

  Lees je domme zin nogmaals ()indien je daartoe in staat bent.
  Ook jij maakt,evenals jouw president,er een potje van.
  Ik zal je voor deze ene keer kosteloos uit de brand helpen.
  KOMT IE:
  Het woordje “DAT” kan TAALKUNDIG alleen maar een aanwijzend voornaamwoord, betrekkelijk voornaamwoord of een onbepaald voornaamwoord (soms zelfs een gereduceerd persoonlijk voornaamwoord)zijn,dus kan en mag je het in dit geval niet ZOMAAR zoals in jouw abominabele “PRASIE OSO OLLANDS” toepassen!!
  De voegwoorden ZODAT,WAARDOOR ZIJN DE GOEDE TOEPASSINGEN!BOERIKIE!!
  “loop je op vier poten ZODAT/WAARDOOR je hem niet verstaat?”
  Is perfect A.(N).N!(Algemeen Normaal Nederlands).
  Is het niveau te hoog?
  Daar kan ik dan helaas niets verder aan doen;dit is basisstof NEDERLANDSE TAAL voor beginners!

  MORO LANGA LEK’Drie hondro jarie oenoe ê tak “OLLANDS” k’ba ienie a kondre en toch wê tak wang lô BANA B’BA!

  If joe nanga joe president wan tak’OLLANDS tak’OLLANDS jere!Kiskisie!


  Maak melding

 75. Het front gepeupel maakt overuren.

  henk molenaar, who cares, koos, django, gmap enz. allen behorend tot het schuim der aarde zijn irrelevant maar denken vanuit het land aan de noordzee dat ze Surinamers kunnen imponeren met hun dom geklets.

  Het blijft in ieder geval lachen met deze zwakbegaafde minkukels.

  Alle waarachtige en vaderlandslievende Surinamers in ieder geval gefeliciteerd met deze historische gouddeal, Suriname voorwaarts. Het is geen front deal van 5% maar een deal van 25%. Straks wordt ook de deal van 30% getekend.

  Aan de front minkukels zou ik willen zeggen, neem nog een slok uit je fles azijn, want voor de rest zijn jullie nergens goed voor.

  God zij met ons Suriname.


  Maak melding

 76. @Who cares
  Heb/krijg ik (de afbouwer)nu gelijk omdat ik het tegen/over de president heb?Hahahahaha.
  Je kiest partij voor de vijand(mij) van jouw vijand(de president)?
  Doe dat maar niet!Ik zou me afzijdig houden,als ik jou was!


  Maak melding

 77. Daarom zeg ik afschaffen Nederlands in Suriname en met de haaste spoed Engels of Spaans invoeren als voertaal. In deze globale wereld hebben we niets aan die ollands.

  Zijn we van Taalkundig geleuter af.

  Trouwens heeft iemand de President dit horen zeggen of is het de geschreven pers die zoals altijd er een potje van maakt.


  Maak melding

 78. Beste Sabidieri

  “Alle waarachtige en vaderlandslievende Surinamers in ieder geval gefeliciteerd met deze historische gouddeal, Suriname voorwaarts. Het is geen front deal van 5% maar een deal van 25%. Straks wordt ook de deal van 30% getekend”

  Wie weet wordt er een deal van 200% getekend.

  Suriname hoefde voor de frontdeal geen lening af te sluiten van een 1/2 miljard (!!) usd…..


  Maak melding

 79. Beste Django:

  Dank voor je bijval.

  De politiek van Bouterse is zo doorzichtig als je de geschiedenis een beetje kent…

  Maar Bouterse probeert de geschiedenis te herschrijven via de schoolboeken

  De 15 decemberdoden waren landverraders
  De moordenaar waren helden en echte Surinamers…
  De

  De gouddeal is prima voor het Surinaamse volk
  De amnestie wet zorgt voor rechtvaardigheid en rust,….

  En het volk van Suriname neemt nog een Parbo……


  Maak melding

 80. malle henk we gaan geen deal afsluiten maar naar de 100% gaan we zeker. Suriname zal op termijn zijn eigen mijnen gaan opzetten en alles voor zichzelf behouden, we doen nu alleen maar kennis op en verdienen nog aan, ja het is geen front 5% maar 25% nu en de andere deal zal 30% zijn.

  Die 1/2 miljard zie jij in je dromen jij achterlijke minkukel.


  Maak melding

 81. Enne by the way die Surinaamse geschiedenisboeken wordt door de Surinaamse bril geschreven, als witte hollander moet jij je heel ver houden van de Surinaamse geschiedenis want als nazaat van de slavenhouder heb jij zoveel boter op je kop dat je uit schaamtegevoel die stink kaasbek van je zou moeten houden.

  Alleen hypokrieten als jou hebben dat niet door.


  Maak melding

 82. Waarom verteld of onderbouwd Bouterse niet hoe dat geld van een 1/2 miljard gaat betalen? Kan hij niet,..Ministers die gewoon hun ogen sluiten en ondertekenen.
  Wat een lijder zeg,…..


  Maak melding

 83. Ik kan het niet meer volgen WIE WAT in het verleden heeft gebrabbeld.
  Sabidiri,SabIEriri,SabidIEri of SabidirIE!
  De enigen die nog moeten volgen zijn SabidIErIE,SabIEdiRie SabIEdIEri en SabIEdIErIE.
  Maar LOOD OM OUD IJZER zijn ze voorlopig allemaal wel!!!

  Misschien zelfs Djindja biri of DjIEndja biri of Djindja bIEri,Djindja birIE of DjIEndja bIErIE en nog v.a.
  We benne benieuwd!


  Maak melding

 84. @surinam patriot
  Vaker zal helaas niet meer lukken!
  Heb net naar het 1ste deel van de op alle fronten spannende drieluik de Rotterdam marathon zitten kijken heb even niets te doen dus ……. en straks het vervolg van DE AMSTEL GOLD RACE en tot slot PSV-AJAX!
  Ook een fijne zondag,beste jongen/meid.


  Maak melding

 85. Surinam verrader want patriot ben je zeker niet.

  Suriname is geen dictatuur waar de President voor alles en nog opgetrommeld moet worden. Dat jullie van alles en nog wat van de President verwachten en eisen komt omdat jullie ongeschoold en zwakbegaafd zijn.

  De President hoeft niets te vertellen of te onderbouwen, dat hoort de minister van Financien te doen. Zij zal voor de financien zorgen, samen met de Centrale bank, zo gaat dat in een democratie als Suriname.


  Maak melding

 86. Beste Sabidier:

  Hier de ‘zwarte versie van de Surinaamse geschiedenis:

  President Bouterse werd gekozen door een ruime meerderheid van het Surinaamse volk. Bouterse werd in de hele wereld gerespecteerd om zijn wijsheid en gevoel voor rechtvaardigheid en democratie.

  Hij was ook een voorbeeldige vader die zijn kinderen goed opvoedde en ze op het rechte pad hield,

  Bouterse was vooral geliefd omdat hij zich altijd aan al zijn beloften hield. Zo bouwde hij maar liefst 18.000 volkswoningen en kregen al schoolkinderen een laptop.

  Bouterse werd in één naam genoemd met leiders als Obama en Mandela en hij reisde dan ook de hele wereld af om investeerders te trekken voor Suirname wat hem ook prima afging.

  Ook verdedigde hij zich met verve tegen de aanklacht van de decembermoorden voor de rechtbank in Suriname waar omonstotelijk werd bewezen dat hij niet in Fort Zeelandia was tijdens de moorden maar aan het bidden was in de kerk van Bisshop Meyere.

  Ook werd vastgesteld tijdens de rechstzaak dat de 15 omgekomen Surinaamse journalisten, advocaten en vakbondsleiders collectief zelfmoord hebben gepleegd met een kattepult.

  Ook de inmiddels legendarische gouddeal heeft voor een enorme welvaart gezorgd voor vooral de families Bouterse, Brunswiijk en Somohardjo. De aflossing van de schuld zal omstreeks 2140 zijn voltooid.
  De Surinaamse bevolking brengt met plezier de 80 miljoen rente op die aan deze lening is gekoppeld

  Aldus de nieuwste schoolboeken bestemd voor de Surinaams jeugd.


  Maak melding

 87. Sikie Henkie,
  Je zit hopeloos gevangen in een cirkeltje dat je niet verder brengt. Een negatief patroon … De vicieuze cirkel van angst voor afwijzing en schaamte en zo gekrekkig in de logica bestaat nog steeds het begrip circulus vitiosus, vertaald als “cirkelredenering”:je zit nog december ’82 toestand in je kop en telkens gehersenspoeld door de ollanders.Ga fietsen naar de maand!

  I love sweet sranang


  Maak melding

 88. Hier de “zwarte versie” volgens de geboren witte hypokriet en racist henk molenaar.

  Die mag je in je witte reet stoppen jij misbaksel.


  Maak melding

 89. henk molenaar die front honden en ratten kan ik nooit overtreffen, jou reactie bevestigd dat.

  Die racisten troefkaart wordt me in de schoot geworpen, het is maar een inkoppertje. Je kan niet anders als nazaat, het zit in je genen het racisme, ook al doe je zo je best, het zal er steeds weer uitkomen. Geef mij dus niet de schuld van je minderwaardigheid.


  Maak melding

 90. Sabidieri: “Je kan niet anders als nazaat, het zit in je genen het racisme”

  Je geeft net de perfecte definitie van een uitspraak van een racist “het zit in je genen”


  Maak melding

 91. Sabidieri:

  je hebt het niveau niet om met mij in discussie aan te gaan en helemaal niet om die te winnen met andere argumenten dan “racisme, nazaat en genen”


  Maak melding

 92. @Sabidieri
  Je zegt:”afschaffen Nederlands in Suriname en met de haaste spoed Engels of Spaans invoeren als voertaal.
  Zijn we van Taalkundig geleuter af.

  En dan??????Hihihihihihi!
  Ook het Engels en het Spaans geven/hebben hun TAALKUNDIGE PROBLEMEN en MOEILIJKHEDEN.Ook daar komen aanwijzende voornaamwoorden, betrekkelijke voornaamwoorden of onbepaalde voornaamwoorden,soms zelfs een gereduceerd persoonlijke voornaamwoorden voor.

  Vluchten voor een taal is net zo iets lafs en onzinnigs als vluchten voor de dood (je komt van de regen in de drup)!
  Het enige dat je kan redden is je “CABEZA”!


  Maak melding

 93. Medusa als we Engels of Spaans als voertaal invoeren, kunnen we allemaal bij taalkundige fouten zeggen dat we het nog aan het leren zijn en dus nog niet machtig zijn. Komt nog bij dat Spaans of Engels dichter bij het sranang tongo zijn.

  Nu zitten wij Surinamers nog op onnatuurlijke wijze met een opgedrongen taal, met alle fouten van dien aard.


  Maak melding

 94. Dat jij als minderwaardige hypokriete ploert nog durft te reageren,

  Voor alle duidelijkheid bovenstaande reactie is van onze hoogbegaafde en welbespraakte Sabidieri


  Maak melding

 95. Sabidieri: De enige die zich slecht in het Nederlands kunnen uitdrukken in taal en woord zijn vaak de ongeletterde DDP aanhangers…

  Jou postings zijn hiervan een prima voorbeeld


  Maak melding

 96. @MEDUSA

  U kunt wel afgeven op het gebruik van de Nederlandse taal in Suriname, ik weet niet waar u uw opleiding heeft gehad, maar het gebruik van uw Nederlandse taal is om te huilen. Ooit gehoord van respect, ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is. Dus doe normaal dan doe je gek genoeg! Iemand afzeiken is niet zo moeilijk.


  Maak melding

 97. ach henk molenaar je bent uitgekots, je bent niets en zal ook niets blijven.

  minderwaardige wezens als jou gebruik ik als voetveeg, heb je het nog niet door.

  Blijf dus maar lekker tegenspruttelen, jij misbaksel.


  Maak melding

 98. Sabidieri
  Nog even dit,voordat ik vertrek.
  Denk je dat je ooit van het “OLLANDS” afkomt?
  Er bestaat geen enkele taal (of lingua franca) met ZOVEEL NEDERLANDSE LEENWOORDEN als het SRANANGTONGO!
  Het Nederlands zit je in alle poriën en atomen van je lijf dus je komt er nooit meer van af!
  ONTHOU DAT MAAR GOED!


  Maak melding

 99. Na 1 of 2 generaties zouden we wel van af komen, nogmaals we kunnen liever vandaag dan morgen beginnen, hoe eerder hoe beter.

  Trouwens met Engels als voertaal zijn we binnen 1 generatie af van Ollands, met Spaans zouden we misschien 2 generaties overdoen.


  Maak melding

 100. @vidasha
  Jij doet nu ONGEWOON DOM!
  Waar heb ik afgegeven op het gebruik van de Nederlandse taal in Suriname,alhoewel ………?
  Er zijn genoeg Surinamers die de taal beheersen!!!!
  Ik heb het over WaWaWie en zijn president(en nu jij ook erbij)!
  BEN JIJ ZELFS NIET IN STAAT EEN EENVOUDIGE REACTIE VAN ENKELE REGELS TE LEZEN EN TE BEGRIJPEN?
  Maak het met je bemoeienis niet van kwaad tot erger hoor mie boi en ga liever zoals ik,naar de AMSTEL GOLD RACE kijken!


  Maak melding

 101. Sabidieri: “Trouwens met Engels als voertaal zijn we binnen 1 generatie af van Ollands, met Spaans zouden we misschien 2 generaties overdoen”

  Kunnen jullie in Suriname goed communiceren met je familie in Holland….

  Slimme zet…


  Maak melding

 102. Beste MEDUSA:

  Dom geleuter blijft dom geleuter ook in het Engels en Spaans…..

  Bespaar je de moeite van discussie met types als Sabidieri


  Maak melding

 103. @vidasha
  Jij zegt:”het gebruik van uw Nederlandse taal is om te huilen”.
  En verder brabbel je :”Ooit gehoord van respect, ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is”.

  Er zijn ook gebekte vogeltjes die onzin uitkramen!
  Wat hebben deze 2 zinnen van jou met elkaar te maken?


  Maak melding

 104. “Kunnen jullie in Suriname goed communiceren met je familie in Holland….’

  Dom geleuter blijft inderdaad dom geleuter ook in het Nederlands.

  We hebben nogsteeds het sranang tongo en Familie in Nederland die het sranang tongo niet machtig is, daar hoef je niet mee te communiceren. punt uit.

  Oh ja, de familie in Nederland mag dan ook Engels gaan leren als ze het niet machtig zijn, kunnen ze een tweede taal bij.


  Maak melding

 105. @Sabidieri,..wat voor onzin kraai je uit met je spaans of engels ,..als of dat Suriname voorspoed zal brengen.
  Wat Suriname moet veranderen is de mentaliteit.


  Maak melding

 106. De revolutie zou ook voorspoed brengen uiteindelijk is het een ramp geworden.
  Deze gouddeal zal uiteindelijk ook een ramp worden.
  Al die landverraders en criminele die voor amnestie en deze gouddeal zijn hebben nooit wat gepresteerd in hun leven.


  Maak melding

 107. Die surinaamse menatliteit is er een van(even in het nederlands uit gedrukt) HAASTIG SPOED = ZELDEN(EIGELIJK NOOIT) GOED. Ik heb al eerder gezegt het maakt de doorsnee suri niet uit waar je vandaan komt (ja ook al kom je uit NL) het gaat er om hoe je met de rest van de bevolkking omgaat. stel je jezelf open voor verandering en kwestbaar op en laat je zien dat geintresseerd bent in hun way of life dan zal een groot gedeelte goed komen. je kan met de suri rustig met praten discuseren zelfs een woordewsiseling hebben of een klein opstootje hebben maar ach dat kan gebeuren no spang dat hoort er nou eenmaal bij,zolang je de mede suri maar respecteert en axepteert. geeft ook toe dat het in Su heel anders aan toe gaat dan waar jij vandaan komt en probeer niet jouw levenstijl daar te promoten.
  als je gaat zitten pronken met je geld,op ze neer kijkt en dat soort nare dingen dan gaat het gauw mis met jouw. en geloof mij als buitenlander/vreemdeling zal jij zeer zeker aan het korste eind van het touw trekken.Surinaamse mentaliteit= Gastvrijheid, Vrolijk, ongedwongen en gemoedelijk.
  Al je op bezoek ben bij een Surinaams gezin staat de grote pot met rijst en toespijzen al klaar. Hoe arm de mensen ook zijn.

  De SurNed daareentegen, krabboementaliteit.


  Maak melding

 108. WAt mij opvalt is dat Surinamers over het algemeen weten lol te maken gewoon met een djogo op de balkon ofzo. De Nederlandse humor is anders. Surinamers onder elkaar is wat anders. (over het algemeen he)

  Met mijn bedrijf, maakt niet uit waar we gaan, is bij onze tafel altijd lachen en gezellig….de blanken die ons verstaan doen daarbij ook altijd keihard mee.
  ook in de bussen……is het gezellig maakt niet uit, zet een surinamer midden in een groepje en het is lachen geblazen.


  Maak melding

 109. @medusa

  Sorry hoor maar van A N N daar heb ik nog nooit van gehoord, ABN ja dat ken ik wel. Dus als je wil zieken moet je de juiste bewoordingen hanteren, zodat iedereen weet waar je het over hebt. En ja vogeltjes die fluiten er vrolijk op los, dat kan ik over jouw gezwets niet zeggen.


  Maak melding

 110. @vidasha.
  Joe Boerikie.
  Jij bent behalve ouderwets ook nog achterlijk, primitief en dom!!Nooit van A.(N).N gehoord???
  Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gebruikten neerlandici al de afkorting ABN niet meer!
  Vanaf ongeveer 1970 is men officieel daarvan afgestapt en overgestapt op de niet discriminatoire afkorting voor het zuiver Nederlands (het Standaard Nederlands) n.l:
  A.(N).N.wat staat voor Algemeen (Normaal) Nederlands.
  De neerlandici hebben de B door de N vervangen,(DUS GEEN A.B.N.(ALGEMEEN BESCHAAFD NEDERLANDS) maar voortaan A.(N).N.(ALGEMEEN NORMAAL NEDERLANDS)omdat “de B van Beschaafd” het idee zou kunnen wekken dat sommige mensen uit Nederland en ander Nederlands sprekende landen als Zuid-Afrika,België,Suriname en het Caraïbisch gebied niet BESCHAAFD zouden spreken/zijn.Dus BESCHAAFD NEDERLANDS werd NORMAAL NEDERLANDS!!
  Onthou dit vidasha en vertel het aan een ieder die zo primitief,achterlijk en dom doet als jij!

  Jij moet mij nu gaan betalen voor deze gratis colleges!
  Succes!
  En nu tijd voor …. PSV-AJAX !!!


  Maak melding

 111. @Medusa

  Aangenaam kennis te maken boeriki, mijn naam is vidasha.

  Volgens mij ben je in de war met standaard Nederlands.
  Oke het z.g.n AN algemeen Nederlands is ontwikkelt in de jaren 70, dus als je wat lult doe het dan met wijsheid of maak je huiswerk eens eindelijk af Boeriki. Buiten dat moest ik toen nog geboren worden dus wat suggereer je.

  En waar heb je het ANN vandaan Medusa de Boeriki, als ik het vragen mag? Dom dommer domst, in mijn opleiding tot Neerlandicus waar ik op dit moment nog mee bezig ben, spreken we nog steeds ABN en het wordt ons nog steeds als zodanig aangeleerd.

  En nu hou ik het voor gezien en sluit deze sessie af, want met zulke domme mensen zoals jij wil ik niet eens in discussie gaan. Het is zeer zenuwslopend om te redeneren met mensen die denken alles beter te weten alsook niet weten waar ze het over hebben.


  Maak melding

 112. @vidasha
  Ik ….. in de war met standaard Nederlands????
  Hoe zo?
  Het AN (Algemeen Nederlands) is niet ontwikkeld,maar is gewoon het Standaard Nederlands dat altijd bestaan heeft!
  Het is geen nieuwe taal,zoals jij suggereert,maar de naam is nieuw …. foei en je bent neerlandicus:-
  Je moet je dood schamen.
  Men vond het uit ethische overwegingen raadzamer om voor een andere BENAMING dan de discriminatoire afkorting ABN te kiezen.
  A.B.N.= de verouderde afkorting voor A.(N).N.
  Dus je bent nog steeds dezelfde Boeriki,ondanks mijn uitleg van zondag 14 april 2013 om 16:26 uur daarnet!
  En vraag dit maar aan al je docenten Nederlands,tenzij je liegt dat je Nederlands studeert!
  Niet te geloven!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wat een slap excuus dat je nog geboren moest worden.
  Ik moest ook geboren worden na de ontdekking van Amerika,na de afschaffing van de slavernij en de aankomst van de Lala Rookh,maar toch weet ik veel,zo niet alles daarover,neerlandicus!
  DUS JE LULT OP EEN VOOR JOUW KENMERKENDE RUGGENGRAATLOZE MANIER MAAR WAT!

  En waar ik het ANN vandaan heb?
  Ook zo’n schaamteloze vraag!Dit typeert jouw karakterloosheid wederom.
  Vraag mij niets,maar ga het lekker zelf uitzoeken neerlandicus!Dat is jouw taak als neerlandicus!
  Noblesse oblige!!!!!Illustreer dat,neerlandicus!

  Je doet er maar goed aan er een eind aan te maken,want je hebt nog niet getoond iets beter te weten;je zakt in plaats daarvan steeds dieper door het ijs weg,neerlandicus!


  Maak melding

 113. @Medusa

  Ten eerste geef je zelf aan dat je in de war bent met standaard Nederlands. Dus dat wist ik al. Zodra een nieuwe vorm van schrijf en spreektaal uit een bestaande taal wordt gevormd ontstaat er een nieuwe taal. Het is onmogelijk om dan hier te spreken van een oude taal, want dan was het niet nodig om een andere nieuwe vorm van spreek en schrijfwijze te ontwikkelen.

  Dus meneer boeriki Medusa, je hebt het alweer mis. By the way, JE LULT OP EEN VOOR JOUW KENMERKENDE RUGGENGRAATLOZE MANIER MAAR WAT! Veel geschreeuw maar weinig wol en blaten maar en projecteren schijnt ook een hobby van jouw te zijn gezien al hetgeen jij hier tot op het onbeschofte toe anderen heb aangeschreven op dit forum.

  En het ANN bestaat gewoon niet en dat wist je niet anders had je me wel antwoord op mijn vraag gegeven. Zo simpel is dat, maar morgen zal ik dit navragen bij(docent Hummm) dit heet bij ons een professor. Jouw uitspraak typeert jouw karakterloosheid keer op keer.

  Verder moet je zelf maar uitzoeken wat Noblesse oblige betekent, alweer wil je mij voor je karretje spannen, doe het zelf maar, want ik weet het wel. En als hier iemand gezakt is met cum laude, dan ben jij het wel boeriki. Ik hoop binnen zeer korte tijd cum-laude te slagen. Mi sabi dati yu go-olo furu soté, ala kumkum sang de kemoto fu yu go-olo naf yu srefi wawang fu yang. Dus wat mij betreft, zak maar in de stront in de “kumakoisi”, dus doortrekken en weg ermee!


  Maak melding

 114. @vidasha
  Ben je nog niet opgedonderd?Dat had jij jezelf toch beloofd!Dus ook tegen jezelf ben je onbetrouwbaar sujet,neerlandicus!
  Het A.(N).N.is GEEN nieuwe vorm van schrijf en spreektaal!MIE GADO!!!Hihihihihihi!
  Er is geen nieuwe taal ontstaan MEN HEEFT DE BENAMING VERANDERD,NEERLANDICUS.Jéééézus!!!

  Laat het A.(N).N. voor jou dan maar niet bestaan.
  Dat is voor echte neerlandici en niet voor pseudo-neerlandici.
  En wacht niet op mijn antwoord,ga je liever bekwamen!
  Wat ben je origineel trouwens!Beschik je niet over jouw eigen actieve taalschat,neerlandicus?
  Moet mij telkens kopiëren?

  En neerlandicus,vraag morgen ook aan je professor of je “noblesse oblige” midden in een zin met een hoofdletter schrijft!En of je cum laude met een koppelteken schrijft!
  Ezelskinnebak!Hihihihihihihihi!

  Je hoopt binnen zeer korte tijd cum laude te slagen?
  Hahahahahahaha!Wat zijn de opleidingen achteruit gegaan.Hihihihi neerlandicus!

  kumkum hihihihihihihi!Neerlandicus!!!Hahahahahahaha!
  OOK SRANAGTONGO Ê GIE JOE PROBLEEM,JOE DONG KAW!!
  Ma moro KUMKUM hihihihihihi de djie joe jere!
  Ie wan moro???A de!
  Je gaat kumkum laude slagen ja!Hihihihi!
  ACHTEREIND VAN EEN VARKEN!!!


  Maak melding

 115. @Medusa

  Hallo “achtereind van een varken”, eigenlijk is dit taalgebruik beneden mijn stand, maar oké daar gaan we dan. Hopelijk heb jij genoten van jouw idioterieën die kant noch wal raken, en ik hoop dat andere mensen ook hiervan hebben genoten en gezien wat voor iemand deze Medusa is. Er zijn nu eenmaal mensen die wanneer ze in de shit zitten dit niet kunnen en willen toegeven door hun arrogantie en zullen daarom altijd in de shit en ongelukkig blijven. Jij denkt het jouwe te weten, dus nu opgehoepeld jij, terug in de kumakoisi, dus nogmaals doortrekken en weg ermee. Mijn tijd zal het wel duren, maar probeer jij mij maar eens na te doen. Wanneer ik mijn bull heb behaald zal ik je het laten weten, Oetlul. Komt tijd komt raad, want de olifant heeft toch de grootste, en denk daar maar over na. Ik ga nu verder studeren en geniet jij maar van je stomme voetbal….superrr intelligentie


  Maak melding

 116. Met grote verbazing heb ik de taalstrijd die op dit forum gaande is gadegeslagen tussen Medusa enerzijds en Vidasha anderzijds, en daarbij merk ik op dat ik slechts één kandidaat in het gelijk kan stellen.

  Om dit taalgevecht over “wie gelijk heeft en wie niet” succesvol te beëindigen stel ik een quiz voor waaraan Medusa en de andere partij op basis van sportiviteit dienen mee te werken door elk slechts 1-vraag te beantwoorden. Hier komt mijn eerste vraag aan Medusa; Wat is uw definitie van A.(N).N. geef ook een uitvoerige uitleg zoals door filologen vastgelegde en gestandaardiseerde definitie.

  En mijn vraag aan de andere partij met name Vidasha; wat is de grondslag van Nobless oblige? De antwoorden van deze twee vragen heb ik voor me liggen afkomstig van geijkte taalkundigen. Wie o wie heeft er gelijk?


  Maak melding

 117. Medusa, je hebt me nieuwsgierig gemaakt, maar geef mij eens een link naar waar ik de afkorting A.N.N. kan vinden, met googelen kan ik hem nl. niet vinden wel A.B.N. bij voorbaat dank.


  Maak melding

 118. Ik weet wie er gelijk heeft in die taalstrijd tussen vidascha en Medusa want je kunt het een en ander gewoon opzoeken. vidascha heeft nog nooit van Algemeen Normaal Nederlands gehoord. Dat is merkwaardig. Wellicht zit ze nog in het eerste jaar van haar opleiding of ze heeft veel gemist.

  Ik moest wel meteen aan mijn opa denken die vroeger zei: ‘van de universiteit komen de domste mensen. Ze weten een beetje van iets, maar ze denken dat ze alles weten. Gebrek aan inzicht is hun grootste probleem. Arrogantie is een bijkomend probleem.’

  Overigens schrijven zowel vidascha als Medusa het woord Standaardnederlands fout. Het is één woord en niet twee, iets wat ik bij allebei zie staan.

  En nu over tot de orde van de dag:…de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 119. @vidasha
  Je loeit:-
  “Hopelijk heb jij genoten van jouw idioterieën die kant noch wal raken, EN ik hoop dat andere mensen ook hiervan hebben genoten EN gezien wat voor iemand deze Medusa is. Er zijn nu eenmaal mensen die wanneer ze in de shit zitten dit niet kunnen EN willen toegeven door hun arrogantie EN zullen daarom altijd in de shit EN ongelukkig blijven. ”

  5 x “EN” in 2 zinnen?Heb je dat niet in die krakkemikkige opleiding van je gehad,die je zogenaamd tot neerlandicus moet maken,dat dit heel storend is en zoveel mogelijk vermeden moet worden?

  Ik hoop i.i.g. ook dat de forumleden hebben gegriezeld van jouw nog nooit op dit forum vertoonde oerstomme uitlatingen.
  WAT EEN DAG HEBBEN ZIJ EN IK HIER VAN JE ACHTER DE KIEZEN GEHAD,BUFFEL!

  En ik moet eens proberen je na te doen?
  “Wanneer ik mijn bull heb behaald zal ik je het laten weten, Oetlul”.

  STOMME OS,weet je OOK niet dat je bul met EEN L SCHRIJFT?
  Je gaat wel jouw “BULL(SHIT)” halen,ja!
  Joe bakka foetoe,dong kaw!
  Je hoeft mij niets te laten weten;blijf jij maar in jouw koeienstront rond zwemmen met je Bull Bull … SHIT hihihihihihi!Vraag dat ook aan je professor!Hij zal wel even slim zijn als jij,Neerlandicus!


  Maak melding

 120. @Bifa (ter informatie)
  Verschillende schrijfwijzen zijn toegestaan.Op dit gebied is er nog niet bepaald een eenheid in spelling!
  Officiële instanties, waaronder overigens soms ook de Taalunie (niet de eerst de beste), schrijven ook standaard Nederlands.


  Maak melding

 121. @The quizmaster
  Indien jij de hele twistpartij hebt gevolgd,heb ik op zondag 14 april 2013 om 16:26 uur, alles uit de doeken gedaan.

  Merk verder op dat er niet staat A.N.N. maar A.(N).N.
  De 1ste N staat tussen haakjes en wordt vaak weggelaten.
  Algemeen (Normaal) Nederlands of Algemeen Nederlands!
  Zoek het maar op.
  En quizmaster ik kan dat weten.
  Ik zal niet uit de doeken doen “waarom”!
  Ik heb te doen met die arme vidasha (en zijn/haar toekomstige leerlingen) die zijn/haar bull i.p.v. zijn/haar bul(met een L) (hihihihihih)heel binnenkort zal halen.WAT EEN TOESTAND!


  Maak melding

 122. @Zie het bovenstaande.
  Ik werk niet met links.
  Ik ben al jaren mijn eigen betrouwbare encyclopedie!
  Doe maar ’s navraag bij betrouwbare mensen die op de hoogte zijn van Nederlandse Taal & Letterkunde!
  Maar ga niet naar de PROFESSOREN VAN VIDASHA,want je zou zoals blijkt van een koude kermis kunnen thuis komen!!


  Maak melding

 123. @medusa

  Op alle slakken zout leggen is your first name hé.
  En 5x EN (trouwens bedankt voor het tellen) is overigens bullshit toch en het is ook geen zonde op een forum, ik ga toch ook al jou stomme fouten niet verbeteren want daar heb ik een dagtaak aan. Ook al jouw stomme denigrerende scheldwoorden leggen geen zoden aan de dijk. Jij hebt waarschijnlijk een trauma overgehouden van wat anderen bij jouw vroeger hebben misdaan en nu manifesteer jij ditzelfde gedrag naar medemensen toe. Foei toch jochie.

  Jij bent een grote muggenzifter en ik hoop dat je zelf eens flink op je bek gaat met jouw betweterigheid maar dat zal echt wel gebeuren, als het al niet gebeurt is. Je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen, dat blijkt maar weer als ik jouw bullshit lees. Maar gelukkig zijn er nog normale mensen op de wereld, daar kan jij het mee doen.

  Wil je me nog een plezier doen door alle EN te tellen, ik ben de tel kwijt of misschien heb je iets anders gevonden dat je kan tellen oftewel mierenneuken.


  Maak melding

 124. Medusa, ik heb nog eens navraag gedaan bij collega’s, allen werkzaam bij grafische bedrijven, want van jou krijg ik geen antwoord, maar het A.(A.)N. is ook hun totaal onbekend wel natuurlijk het A.B.N., nu begin ik toch wel te geloven dat jij een zwamneus eerste klas bent, die in zijn eigen fantasie is gaan geloven, “ik ben mijn eigen encyclopedie”, wat een zelfoverschatting, beterschap


  Maak melding

 125. @hans
  A.(A.)N.????????????????????????????????????????
  Heb ik het hier over A.(A).N. gehad??
  Ja ja wie is hier de zwamneus eerste klas???
  Geloof jij je eigen schaduw nog?
  Ik denk dat jouw fictieve collega’s je heel hard achter je rug moeten hebben uitgelachen!


  Maak melding

 126. @vidasha
  Jij schrijft:”(trouwens bedankt voor het tellen)”.
  Geen dank,hoor!
  Er volgt nog meer zout op de (DOMME) slakken,hieronder!

  1.Ik ga ook al jou(W) (met W.)stomme fouten trauma overgehouden ………..BLA BLA BLA

  2.van wat anderen bij jouw (HIER WEL ZONDER W)

  jouw (met W) is een bezittelijk voornaamwoord!
  jou (zonder w) is een persoonlijk voornaamwoord!

  Foei toch,karbouwtje!
  En je studeerT Nederlands, neerlandicusje???????
  Vraag dit morgen ook maar aan jouW (nu met een W) professor;hij zal er NU ook niet van gehoord hebben!

  Jij kan wel je Bull (shit)halen hoor,maar nooit je bul!
  Ik heb het nu al gezien!
  WAT EEN SCHANDE!OEF!!!


  Maak melding

 127. Medusa, en nog heb ik geen antwoord van jou, ja je hebt gelijk het had A.(N.)N. moeten zijn, hoe kan ik me zo vergissen, terwijl het alleen bestaat in de fantasie van jou, en fictieve collega’s kunnen niet lachen, om de doodeenvoudige reden dat ze niet bestaan, maar waarschijnlijk ook wel in de zeer rijke fantasie van jou


  Maak melding

 128. @hans
  Huiswerk:
  Ga maar naar jouw fictieve collega’s terug en vraag ze nu of ze van de afkorting A.(N).N. (Algemeen (Normaal) Nederlands) gehoord hebben.Ja!
  Dus goed kijken A……(N)…… N en niet sjoemelen en er A…….(A)……N van maken.
  Anders zullen ze denken dat je van een andere planeet komt en net bent geland!Dus A.(N).N.Doen hoor!Succes!


  Maak melding

 129. @hans
  Jij zegt:”en fictieve collega’s kunnen niet lachen, om de doodeenvoudige reden dat ze niet bestaan”.

  Hahahahaha.Valt het kwartje nu pas???
  Troost je,bij anderen valt ie later of zelfs nooit!!!!
  Ik hield ook voor jou mijn hart vast!
  Maar gelukkig,het is bij jou toch gevallen!Bravo!!!!!


  Maak melding

 130. @ medusa

  Ik denk dat je nu wel genoeg mensen in de zeik genomen hebt. Hou nu je bek verder dicht en ga slapen GROTE IDIOTE KLOTERIGE HUFTER


  Maak melding

 131. Ik heb helaas moeten constateren dat voor wat betreft Medusa ik slechts kan aangeven dat “zelfs dwazen wijze woorden kunnen spreken” maar waarbij de wijsheid grandioos ontbreekt. Spijkers zoeken op laag water en scheldkannonades lanceren om de tegenstander te troubleren is geen aanvaardbare optie om uw gelijk te halen, maar door de juiste antwoorden te geven heeft een ieder daar zeker baat bij. Ik hoef niet te vragen naar het antwoord van Vidasha, het was zo klaar als een klontje dat zij gelijk heeft. Het begrip “normaal” kan breed worden uitgewijdt, maar wat is normaal Nederlands? De notie normaal kan in geen enkel opzicht in taalkundige vermengingen worden toegepast, daar het ethisch niet verantwoord is ten opzichte van alle Nederlands sprekende landen.

  Elk vogel zingt zoals die gebekt is, dus Medusa u staat in het ongelijk. Case closed en de eer gaat naar Vidasha. So be it.


  Maak melding

 132. The quizmaster,

  Ik geef Medusa niet graag gelijk want soms kan hij nogal betweterig overkomen maar in dit geval heeft hij groot gelijk. Want onder taalwetenschappers is de term ABN al lang in onbruik geraakt. De term kan namelijk ten onrechte de suggestie wekken dat mensen die een andere variëteit van het Nederlands spreken niet beschaafd zijn. Daarom spreekt men liever van Algemeen Nederlands of Standaardnederlands. Zie hieronder een link met het bewijs.
  http://neon.niederlandistik.fu-berlin.de/nl/nedling/taalgeschiedenis/ABN/


  Maak melding

 133. Een beetje erg laat nu hier in Berlijn, maar dacht laat ff kijken wie hier eureka heeft geroepen

  @Medusa wat is er met jou aan de hand. Ook ik vraag me af waar de afkorting N.(N).A vandaan komt, geef dus die site op en de naam van jou eigen encyclopedie.

  In ieder geval niet uit de officiële Nederlandse spelling of encyclopedie.

  En zekerst is dat ik mij niet vergist. Google en vindt:http://woordenlijst.org/zoek/?q=officiele&w=w

  Veronschuldig je maar als een behoorlijk opgevoed mens bij Hans en al die anderen, waarvan je de mond wilde snoeren of aftapen, want hier ben je echt behoorlijk uitgegleden!!!


  Maak melding

 134. Medusa zal nooit en te nimmer een fout toegeven. Als ze het inhoudelijk verloren heeft probeert ze je te pakken op een taalfout.
  Ik denk dat ze veel te lijden heeft gehad van haar verschillende witte bazen en collega’s die haar duizenden malen tot vervelends toe op de vingers getikt hebben voor haar taal- en typfouten. Ze hebben haar cursussen laten volgen bij LOI. Daar heeft zij een trauma aan over gehouden, een taalcorrectie trauma, dwangmatig en niet te stuiten. Totaal gefrustreerd vrouwmens. Als je haar postings leest weet je dat het allesbehalve normaal is om op zo’n manier te reageren.
  Want ze is een vrouw. Soms post haar man op dezelfde naam. Maar hij is cool 🙂


  Maak melding

 135. Tjauwa, Toriman, The quizmaster en al die anderen die het gemunt hebben op Medusa,

  Kijk eens op de website van de vrije universiteit Berlijn, een instelling waar honderden mensen Nederlands studeren (zie link onderaan) en je komt tot de conclusie dat Medusa gelijk heeft en niet vidascha. Al sinds de jaren 70 is de term Algemeen Beschaafd Nederlands in onbruik geraakt omdat het de suggestie wekt dat iemand die een andere variant van het Nederlands spreekt (bijvoorbeeld Surinaams Nederlands) onbeschaafd is. Daarom spreekt men, vooral in wetenschappelijke kringen, liever van Algemeen Nederlands (AN). Medusa schrijft overigens A.(N).N en geeft terecht aan dat de eerste N vaak wordt weggelaten. Waarom? Omdat ook dit de suggestie zou kunnen wekken dat iemand die een andere variant van het Nederlands spreekt niet normaal zou zijn.

  Ik geef het niet graag toe want Medusa is soms wel erg betweterig maar ik kan niet tegen onrecht en in dit geval hoop ik voldoende aangetoond te hebben dat de feiten in zijn voordeel spreken.

  Overigens is deze informatie ook te krijgen bij het genootschap Onze taal.nl. Bel even met telefoonnr. 09003454585.

  http://neon.niederlandistik.fu-berlin.de/nl/nedling/taalgeschiedenis/ABN/ Link van de vrije universiteit Berlijn.


  Maak melding

 136. @ tjauwa
  Ook jouw mond zal ik nu moeten snoeren!
  Jij zoekt naar de afkorting N.(N).A.?
  Waar heb je die vandaan?
  Wel,wel,wel,wel dat ook dit nog op dit forum moet meemaken!Had liever maar niet gereageerd,want belachelijk dat jij jezelf nu maakt?

  Huiswerk:-
  Ga terug (naar mijn vorige reacties) en zie hoe de afkorting luidt en verontschuldig je maar als een behoorlijk opgevoed mens bij mij en al die anderen, bij wie jij de indruk wilde wekken mij op desinformatie te hebben betrapt, want hier ben je echt behoorlijk uitgegleden!!!Ik zou ook kunnen zeggen:”slik je braaksel aanstonds weer in”.Maar dat doen wij,beschaafde mensen liever niet.
  Veel plezier!


  Maak melding

 137. Als de laatste der Mohikanen sluit ik mij aan, bij degenen die door hebben, hoe slecht deze deal is voor de geschiedenis v suri.

  Suriname Gecondoleerd.

  Triest, erg triest.

  I rest my case………….


  Maak melding

 138. Voor de lulpieten die zich midden in deze gebeurtenis mengen:Op zaterdag 13 april 2013 om 22:43 uur schreef ik:

  “Ik ben trots dat we deze lijn gaan breken”
  Wat een gebrekkig taalgebruik (tegen de president)……….
  Meneer de president tak nengre jere!

  Een zekere WaWawie reageerde uit het niets met :”loop jij op viervoeten dat je hem niet begrijpt”

  EN DAAR MOET JE BIJ MIJ NIET MEE KOMEN.
  IK BEGIN NIET MET BELEDIGINGEN,MAAR DEINS ER NIET VOOR TERUG EN ZAL JE BELACHELIJK BLIJVEN MAKEN TOT HET EIND!

  Plotseling president Bouterse kies so menie bijval?Hihihihihihihihihihihihihihihi!


  Maak melding

 139. @bifa
  Jij verklapt het geheim!Maar jij bent aan het studeren geslagen en hebt ZELF DE ONTDEKKING GEDAAN!BRAVO!!!!!!!
  Je hebt NIVEAU en dat is mede bepalend voor dit resultaat ….. jouw karakter.

  Ma joe por’a sanie piekienso;Ik had liever gewild dat ze UREN en UREN naar op zoek waren geweest,al die onwetenden en pseudo-neerlandici!
  VAN MIJ ZOUDEN ZE HET NIET TE HOREN KRIJGEN.

  Ik hoop dat ze jou nu IN DE BLOEMETJES (HEBBEN) (GE)ZETTEN.
  Wat heb ik me trouwens geamuseerd!Hahahahahaha!
  Anderen zochten naar A.(A).N. anderen naar N.(N).A. anderen naar N.A.N. etc.

  Hè …hè!Einde(lijk)!!!!!

  En nu ga ik maar naar Doedel,L(P)I en L(O)I!Daaaag!


  Maak melding

 140. Esmerald zegt “I rest my case” en ik maar zoeken naar die case, ik wil niet vervelend doen hoor Esmerald maar wil je je case nu plaatsen er zal wel iets mis zijn gegaan met je eerste reactie.


  Maak melding

 141. AFU SENSIE: Een vestandig mens heeft niet veel woorden nodig.

  Jij dus wel, maar dat je niet zo snugger bent, dat wisten we al.

  Ook ik zeg I rest my case……


  Maak melding

 142. Alhoewel achteraf ben ik wel blij met die “i rest my case” van die debielen, scheelt een hoop dom gelul hier op waterkant.net.

  komop who cares, “i rest my case.


  Maak melding

 143. Afu Sensie,

  Wat wil jen nu eigenlijk? Want dat ‘dom gelul hier op dit forum’ is toch ook iets waar jij onderdeel van uitmaakt. Dus hou op of ga iets doen wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld Bouterse zijn … likken. Je weet wel.


  Maak melding

 144. @Medusa en Bifa,

  Er staat niks over wat jullie beweren. Leugenaars en geschiedvervalsers dat jullie zijn. Achterlijk volk en zolang ik ook leef zullen jullie met mij te doen hebben of denken jullie dat jullie hier onderuit komen, jullie landverraders.


  Maak melding

 145. @Who cares
  Er zijn van die schepselen die eh…..enfin! -D 😀 😀

  @abani(geen abina)
  Aapje wil ook een pijpje roken???????? Hihihihihihihi!


  Maak melding

 146. Abina,

  Wat een heftige reactie voor iemand die in die hele discussie nog niet is voorbijgekomen. Of ben je vidascha zelf die haar ongelijk niet kan toegeven? Ik hoop overigens dat het verder goed met je gaat want je wekt de indruk alsof je een beroerte hebt gekregen van de reactie van Medusa en ik. Zoveel emotie over een taalkundige kwestie lijkt me ietwat overdreven.

  Meestal gaan mensen hier op dit forum pas los als Dada Bouta of zijn paarse kornuiten weer iets doms hebben gedaan, wat aanleiding is voor zijn tegen en medestanders (ik behoor tot het kamp van de tegenstanders) om flinke verbale en amuserende (Surinamers eigen) gevechten te voeren.

  Ik ga niet proberen om je onderuit te halen maar ik wil je wel duidelijk maken dat ik niet tegen onrecht kan. Het viel me op dat teveel figuren op dit forum niet ingingen op dat wat Medusa schreef en ze gingen helemaal niet op onderzoek uit. En als ze dat wel deden, niet op de juiste plek en zonder de juiste zoektermen. En daarmee werd hem onrecht aangedaan.

  Zelf heb ik in het verleden flinke verbale gevechten gevoerd met Medusa als ik vond dat hij onzinnig bezig was of te betweterig, maar als hij gelijk heeft dan krijgt hij van mij gewoon die ‘granie’. Daarom onderzoek ik om iets zeker te weten. In dit verband heb ik voldoende aanwijzing gevonden op de site van de vrije universiteit Berlijn en door te bellen met het genootschap voor Onze Taal. Dus ’take it easy abina’. Studeren doe je even en dan ben je hopelijk een fantastische docent waar mijn kinderen iets van kunnen leren. Maar die universiteit waar je op zit kan je slechts een klein deel leren waar jij in dit leven mee vooruit kan. Inzicht is de sleutel. En inzicht krijg je door ook kennis en ervaringen van anderen mee te nemen in je oordeel en toe te passen. Tang boeng!


  Maak melding

 147. Home:
  Nederlands is wel meer dan 15 eeuwen oud. En waar blijkt dat uit? Uit een wettekst.
  Uit de laatste alinea van Geschiedenis van het Nederlands van de link: http://taalunieversum.org/inhoud/geschiedenis-van-het-nederlands, het volgende citaat: Het Nederlands dat we op school leren, noemen we ook het Algemeen (Beschaafd) Nederlands of A(B)N, of het Standaardnederlands.

  Het klinkt in Nederland anders dan in Vlaanderen en anders dan in de Cariben, maar deze regionale variëteiten worden door de Nederlandse Taalunie als evenwaardig beschouwd.

  Mijn fout geef ik manhaftig toe, want het is niet N(N)A waar jij het over had, maar wel over de A(N)N, dat helemaal niet op scholen wordt onderwezen, wat logisch is lijkt mij.

  In de taalunieversum staat duidelijk A(B)N, maar geen (N) in de plaats van de (B).

  Wat jij beweert heb ik ook op die site ontdekt, maar op scholen wordt steeds het A(B)N, onderwezen, terwijl als onderscheidt daarvan het spraakgebruik Algemeen Nederlands is.

  Het gaat in het stuk over verruiming van de spreektaalnorm, maar het onderwijs wordt nog steeds in het Algemeen Beschaafd Nederlands onderwezen.

  Dit is wat vrije Universiteit van Berlijn zegt:
  Tot 1970 was er een eenduidige, strakke norm die aan de hand van strenge normatieve boekjes verspreid werd.

  De verruiming van de spreektaalnorm na 1970
  Tot ca. 1970 was het ABN in de eerste plaats beschaafd: het was de ontwikkelde, ‘nette’ variant die stond tegenover dialect en ‘onverzorgde’ taal.

  Tegen die strenge norm die geen variatie accepteert kwam er reactie.

  De houding tegenover het ABN veranderde sterk. Daaraan lagen maatschappelijke veranderingen ten grondslag.

  Gelijkheid en democratisering wonnen aan belang. Personen uit alle sociale klassen wilden gelijk behandeld worden en dat gold ook voor hun taal: discriminatie op basis van een regionale uitspraak werd niet meer getolereerd.

  De benaming ABN werd bekritiseerd, wat ertoe heeft geleid dat men liever van Algemeen Nederlands (AN) is gaan spreken. In de ‘democratische’ samenleving verliest de standaardtaal haar functie als instrument om sociaal hogerop te komen.

  De samenleving maakte een informalisering door, waarbij de omgangsvormen losser werden.

  De taal is deze verhoudingen gaan weerspiegelen.

  Taalvormen uit de informele sfeer en ook regionale varianten (zowel qua uitspraak als woordkeus) zijn tot de standaardtaal doorgedrongen.

  De verruiming van de norm voor de standaardtaal houdt in dat er meer openheid is gekomen voor variatie, voor vernieuwing en voor vereenvoudiging. Men zou voor deze fase dan ook van gevarieerd ABN kunnen spreken.


  Maak melding

 148. @Afu Sensie

  “Esmerald zegt “I rest my case” en ik maar zoeken naar die case, ik wil niet vervelend doen hoor Esmerald maar wil je je case nu plaatsen er zal wel iets mis zijn gegaan met je eerste reactie.”

  Heb je vandaag je clownsbroek aan of zo…..

  Zoutloos Afu, zoutloos, niet pittig genoeg….

  Dag Afu!


  Maak melding

 149. @Tjauwa.
  Hahahahaha!
  Goed zo!We zijn nu aan het studeren geslagen en er gaat een wereld voor ons open!
  Zo zie je maar weer wat een in een scheldkanonnade ontaarde twist niet bij de mens allemaal kan lospeuteren.MISSIE GESLAAGD DUS!

  Maar ga door Tjauwa,vertel het aan de wereld;haal de anderen (mijn part barkie,donnie,lôtto en kopro sinsie) er nu ook bij,ze kunnen wat van je leren!
  En vertel ze dat A.(N).N. de herziene afkorting is voor de ouderwetse en sinds in 1970 in onbruik geraakte discriminerende afkorting A.B.N.
  Maar je bent gewaarschuwd;je zal op onnoemelijke weerstand stuiten,dat moet je niet weerhouden bij jouw standpunt te blijven!

  Wie de afkorting A.B.N. nog bezigt discrimineert is primitief,achterlijk en dom!
  Er bestaat geen Algemeen Beschaafd Nederlands maar wel Normaal Nederlands.
  Hoe zo beschaafd??Wat about me?
  Ik spreek ook Nederlands,met een andere klemtoon,maar wel Normaal;m.a.w.het voldoet aan de(grammaticale) NORMEN.(N) en dus geen (B)!


  Maak melding

 150. Medusa,

  Alsjeblieft hoor. Je hebt gelijk, heb ik al genoegzaam aangetoond, maar niet doorslaan met die taaldiscussie. Laat de anderen die je tegenspraken op dit punt in hun waarde. Ook al hebben ze je beledigd. Het gaat hier op de site vooral over politiek, dat lijkt me stukken interessanter. Thats the one topic where ‘we don’t have to take prisoners,’


  Maak melding

 151. Fout @MEDUSA, want dat is wat de Vrije Universiteit in Duitsland van maakt, niet de Nederlandse taal Unie, goed lezen. Want de Nederlandsescholen hanteren het ABN.

  Bij het Algemeen Beschaafd Nederlands, behoort die grammaticale kennis, zonder dat kom je de Nederlandse lessen niet door of je moet Fries kunnen leren. Beschaafd praten slaat op de nette norm in alle talen.

  Je hebt dus een spreektaal en schrijftaal. Correspondenties vinden dus plaats in het ABN en nergens anders in. Er bestaat wel een Algemene Nederlandse Spraakkunst(ANS).

  Zonder ABN en ANS, zal het moeilijk Nederlandse lezen en begrijpen worden. Helmaal een ramp wordt het wanneer je aan literatuur wil beginnen, da merk je die ellende wel.

  Maar doe zelf wat je goed vindt. Mijn zaak is het niet!!!


  Maak melding

 152. Tjauwa,

  Wat een bull (shit) Je vraagt erom. Zoveel domheid heb ik nog niet eerder meegemaakt. Wat mij betreft mag Medusa nu los gaan want achterlijkheid kan hij beter heel goed bestrijden. Wil je dat ik ook dezelfde argumentatie over het niet gebruiken van het ABN van een Nederlandse instelling laat zien? Waar is je verstand mi boi. Je hebt niet gebeld met het Genootschap voor Onze Taal? Mi boi, no mik mi gi you mankeri jere.


  Maak melding

 153. @Bifa.
  Nu moet ik jou in bedwang houden.
  No spang nanga mi.Je hebt het beleefd gevraagd en daar geef ik per ommegaande ook gehoor aan!
  Tjauwa komt er misschien (n)ooit uit/achter.
  Einde discussie!


  Maak melding

 154. Topic was:”Bouterse: de geschiedenis zal ons gelijk geven”
  En jullie blijven maar door leuteren over het ABN
  ABN zal altijd ABN blijven net zoals de Gravenstraat en de Rust enVredestraat altijd zo genoemd zullen blijven worden!
  Als NIEMAND de afkorting ANN kent en eerst moet gaan opzoeken en bellen naar het taalgenootschap…. Hou toch op met deze ziekelijke discussie alleen maar om je gelijk te willen krijgen. Belachelijk, geobsedeerde mensen met hun trauma’s. Ga ze ergens anders botvieren maar laat ons met rust hier op WKN met je zgn. Nederlandse alwetendheid, nikswetendheid! Gel*l!!!


  Maak melding

 155. Toriman,

  Wat wil je? Die Nederlandse alwetendheid bevalt me beter dan die Surinaamse domheid om niet te willen weten. No spang alles komt goed mentaliteit toch, ondertussen loop je je pik achterna en laat je je kinderen over aan Dada Bouterse en de duivel. Het willen weten vind ik meer van God, het niet willen weten is meer van de duivel. Als de discussie je niet bevalt ga je toch in een hoekje zitten dan hoef je niets te leren en te weten. Toch? En nu jij dan, zielepoot.


  Maak melding

 156. Eindelijk, goed zo! medusa, Kappen nu!!
  Met die ongelooflijke rotzooi van jullie om zelfs God en de duivel erbij te halen. Wat een ONZIN allemaal. Go get something to do!!
  Stelletje druiloren!


  Maak melding

 157. SABIDIERI: Nederlands is voor de meeste al een probleem, laat staan engels.

  Ook het beschaafd Surinaams zijn de meesten niet machtig….


  Maak melding

 158. Toriman,

  The notion of the “King’s” English, is wrong. It depends on who is the ruler at the time. If it’s a man you say “King’s” English. If it’s a women you say “Queen’s” English.

  Who is ruling in this time in the Netherlands or in England. Right: a women. So don’t speak Englisch if you don’t know what you’re saying, because the way I see it that is plain stupidity.


  Maak melding

 159. DDB zegt: Laten we onze jongeren opleiden zodat ze beter onderhandelaars worden!!!!…………………….ik zou zeggen laten we onze jongeren opleiden zodat ze een eigen Surinaamse staatsgoudmijn kunnen runnen en leiden zodat suriname 100% van het eigen goud zelf kan winnen en die buitenlandse multinationals eruit kunnen gooien.
  Het mes snijd aan 2 kanten dan, suriname en haar volk krijgen 100% van de goud opbrengst en er is werkgelegenheid voor het surinaamse volk.
  Of heeft de heer DDB en consorten meer belang bij de firma Lamgold?


  Maak melding

 160. @bifa
  I think you made that story up yourself, it’s a storytale.
  You’ve been thinking about it, haven’t you? Seems acceptable, but expressions never change or adjust to any situation.
  I’m sorry.
  I will not discuss this any further because I don’t want to contradict myself by going off topic.
  It’s like a trap.


  Maak melding

 161. i Like To Let People Talk So They Will Know How Full Of Shit They Are

  Jullie zouden allemaal nog eens moeten lezen na een dag of 2 wat jullie hebben geschreven SOSO SHITTTTTTTT


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.