maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameHaïtiaanse president tevreden na Suriname-bezoek

Haïtiaanse president tevreden na Suriname-bezoek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mrt – De Haïtiaanse president Michel Martelly is tevreden over zijn tweedaags bezoek aan Suriname. De samenwerking met Paramaribo krijgt een nieuwe impuls. Maar ook zijn de contacten aangehaald met de honderden Haïtianen die al decennialang Suriname als verblijfplaats hebben. Er konden spijkers met koppen worden geslagen.

Volgens Martelly is met zijn Surinaamse collega Desiré Bouterse gesproken over de problemen die Haïtianen in Suriname ondervinden als het op reizen aankomt. Wie vanuit Port-au-Prince naar Suriname wil reizen, moet een visum aanvragen. Toch betreft het twee lidlanden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Volgens Martelly heeft Bouterse een oplossing beloofd “op de meest korte termijn. Ook zal de situatie worden bekeken van Haïtianen die illegaal in Suriname verblijven.

Ook het reizen tussen de twee landen is nog een hoofdpijn. Nu moet eerst een tussenstop worden gemaakt in Maimi, in de Verenigde Staten van Amerika, of een Caribisch land. Surinam Airways heeft eerder belangstelling getoond voor het openen van een directe vliegverbinding. Suriname is bereid de export te bevorderen van producten waar Haïti behoefte aan heeft. Dit moet het economisch herstel helpen bevorderen in Haïti.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

157 REACTIES
 1. En daarvoor kwam hij naar Suriname? Om te zeggen dat er geen visumaanvraag moet zijn en dat er een rechtstreekse verbinding moet komen. En om enkele duizend Haitianen te ontmoeten?

  Ik noem het dan een snoepreisje. Z’n land bulkt zeker van het geld.

  Groet KPMG.


  Maak melding
 2. Chavez is er niet meer, nu is de beurt aan de president van de armste land in de wereld om crimineel bouterse zijn misdadige straatje te helpen schoon vegen.
  Wat heeft Haiti suriname te bieden?
  Als wij nagaan wie allemaal op bezoek komen bij bouterse dan zegt dat genoeg.
  Zeg mij wie u vrienden zijn, en ik zal u zeggen wie gij zijt.


  Maak melding
 3. @GMAP
  Broeder, het is gewoon groot doenerij…
  Turkije zit in de lift, er is economische groei, dus denkt de wolf, ik ga proberen mee te liften/profiteren. Hy vergeet dat de Turken niets te zoeken hebben in SU behalve dat ze de casino’s draaiende houden, zgn witwas praktijken.
  Een poos terug was er groot nieuws (uiteraard op z’n surinaams) dat Iran tractoren zou schenken.
  Hy wilt zich graag associeren met grote leiders maar vergeet dat de grote leiders GEEN moordenaars zijn en dat ze ook GESCHOOLD zijn.
  Welke gote leider wil met hem om de tafel zitten ??? Het is juist andersom …..dus benadert hy landen die NIETS te bieden hebben.


  Maak melding
 4. Het is voor Suriname als Klein land in dit deel van de wereld en met een bevolkingssamenstelling zoals we die nu hebben, niet alleen gewenst, maar ook noodzakelijk dat er sterke banden worden aangehaald met landen die een vergelijkbaar loop van de geschiedenis hebben gekend en nog steeds met de gevolgen worstelen, binnen het westelijk halfrond maar ook op het Afrikaans continent.
  Anders dan de vorige regeerders is de huidige zich ervan bewust van het gedachtegoed en de doelstelling(en) die bepaalde etnisch gedreven ‘swastika ‘liefhebbende leiders en voormannen nastreven.
  En we weten wie dat zijn.


  Maak melding
 5. okraD,
  Juist als klein moet je jou optrekken aan landen met moraal respect,democratie,welvaart en kennis, daar leer je meer van.
  Haiti heeft Suriname helemaal niets te bieden, dit bezoek word door limbo gebruikt voor propaganda.


  Maak melding
 6. @GMAP

  Broeder, vroeger (de goede oude tyd) heeft men door te leren wat bereikt in de samenleving.

  Voor deze strontzakken (paars) geldt niet het leren om iets/wat te betekenen/bereiken in de samenleving maar wat te bereiken door te liegen, bedriegen, roven, plunderen, dealen, moorden en het vertrappen van de ongeschreven regels van moraal en fatsoen..


  Maak melding
 7. @Roy,
  Broeder, ze trekken zich op aan Haiti,Venezuela,Equatoriaal-Guinea,Cuba landen zonder enige vorm van democratie en menswaardigheid.
  @abdy, jou vraag is dom en onzinnig.


  Maak melding
 8. Plato,
  Iedereen die de geschiedenis van Haiti kent en enigzins op de hoogte is van economie weet dat Haiti Suriname niets, maar dan ook niets te bieden heeft.Ondanks de hard werkende Haitianen in Suriname ten spijt. Helaas, kan ik het niet mooier maken.


  Maak melding
 9. Haiti,…is dat niet een **kleine boeven elite** tegenover een grote massa ARMOE ????

  is dat niet Papadoc & Baby,…zijn deze figuren (elite) niet een grotere ramp geweest dan de recentelijke aardbeving????

  Haiti….de trots van afrika ver van huis 🙂

  Su…met Misiekeba & Asebena…op weg naar de trots van … 🙂


  Maak melding
 10. …Veertig procent armste kinderen zonder vader in Su…

  denkt U (gij) dat het in Haiti anders is,…???

  …**boyz n the hood** deze USA film was in ’90 genomineerd voor een oscar!

  🙂 wat een feest op continent A M E R I K A 🙂


  Maak melding
 11. Jacobus, de link die je vermeld is trash,mega trash.Leer toch met je verlies om te gaan. Het NieuwFront heeft gefaald.

  GMAP, ben je nu wel nuchter na je valse beschuldigingen gisteravond op Radio Tamara.Ook jouw verhaal is trash, mega trash.De informatie die jullie verstrekken is niets anders dan het vervuilen van de menselijke geest.


  Maak melding
 12. @GMAP ja zo antwoord had ik verwacht het zegt mij veel over je aard omdat je geen zinning antwoord hebt je bent zogenaamde moraal mens met ethiek die zo reageert op normale vraag terwijl je ademt hypocrisie en eet hypocrisie Haiti is de enige land in die regio die zich vechtend heeft bevrijdt van slavernij en daarom werd haiti geboycot maar mensen als jouw type zonder enig eigenwaarde haat zichzelf dat zij als zwarte ras zijn uitgekomen daarom vekondigt jij een bunch of malarkey op dit site en trouwens ze zijn nu de voorzitter van caricom in die hoedanigheid kan zo bezoek ten bate van Suriname komen waarvan ik hou en jij zogenaamd ook hou.


  Maak melding
 13. @RobG,..met die forse toelage die jij verdient om alles krom van je baas hier recht te praten,..zegt al uit welk hout jij gesneden bent.


  Maak melding
 14. @oKRAD:”noodzakelijk dat er sterke banden worden aangehaald die een vergelijkbaar loop van de geschiedenis hebben gekend en nog steeds met de gevolgen worstelen”

  Nou OKRAD het is voor Suriname en de Surinamers niet te hopen dat de geschiedenis een loop heeft als die van Haiti, een land die na 209 jaar onafhankelijkheid ( in 1804) nog steeds behoort tot een van de armste landen ter wereld met een zeer geweldadig verleden en jarenlange dictatuur.Dat gezegd hebbende als je bedoeld dat Suriname met DDB aaan het stuur ,tuig van de richel en zijn bestuursmaffia na 37 jr onafhankelijkheid dezelfde kant opgaat, moet ik je wel gelijk geven! Have a very nice day!


  Maak melding
 15. Haïti heeft Suriname wel een heleboel te bieden en een daarvan is een markt met miljoenen mensen.

  Suriname is een land die in elk geval meer produceert dan Haïti en onze bedrijven hebben dan een afzet markt bij.

  Gmap
  we moeten ons optrekken aan de rijke landen he…..maar dat doen we juist….we hebben veel geleert van deze landen en zetten het nu in praktijk
  We gaan arme landen te eten geven en ze steunen waardoor we zelf rijker worden.


  Maak melding
 16. @GMAP

  Er zijn bij ons in de buurt, ook (grote) landen die ‘voldoen’ aan de kwalificaties volgens jou.
  Met landen als Canada, Brazilie, U.S.A hebben wij hele goede banden.
  Ook de Amerikanen hebben zich kunnen ontwikkelen, na eerst een oorlog tegen de Engelse”belasting” overheersers.

  Maar wat is er eigenlijk op tegen om ook relaties aan te gaan met landen die net als wij zich ook in een ontwikkelingsfase bevinden ?

  De Engelsen zijn de nu Amerikanen dankbaar dat ze Machtig en sterk genoeg waren om het Duitse 3de rijk op afstand te houden, en de rest van Europa te bevrijden.

  En trouwens ook al zou Haiti op dit moment niets te bieden hebben, is dat ook goed.
  Liever gratis richting Haiti dan Nederland.


  Maak melding
 17. abdy,
  Voor de laatste keer.
  Sommige zwarte mensen hebben een hekel aan democratische controle, ze willen geen verantwoording afleggen daarom gaat het in veel landen slecht waar zwarten het voor het zeggen hebben, Haiti,Sierra Leone zijn voorbeelden.
  Suriname was een jonge democratich republiek die op 25 feb 1980 is beroofd van al zijn waardigheid,,normen en waarde,fatsoen,rechtvaardigheid.
  De schuldigen worden als goden aanbeden. wat papa doc en baby doc hebben gedaan in Haiti is onmenselijk, vergeet de Tonton Macoute niet, CTU en volksmilitie model.


  Maak melding
 18. okra=Dom,
  Donder dan maar lekker op naar Haiti.
  Jij bent dom en achterlijk, Amerika,Europa zijn van slecht naar beter gegaan, Suriname is van beter naar slecht gegaan in 30 jaren tijd.
  Jullie zijn een stelletje domme en achterlijke revolutie kinderen.


  Maak melding
 19. OKRAD: Is je gvraagd om richting Nederland te komen dan?
  Volgens mij zijn het de Suris die dagelijks weer de Ned. Ambassade in Parbo bevolken om visa aanvragen in te dienen richting Ned, om als het volgens hen niet snel genoeg gaat huilie huilie te doen en moord en brand te schreeuwen!
  Ga jij maar lekker richting Haiti, hier zullen we jou niet missen!


  Maak melding
 20. Tijdens de grote vlucht van de haitianen uit Haiti naar de USA,hadden wij bijna 700 ook opgevangen met hulp van de Amerikanen.Helaas waren het beter geschoolden en ze weigerden werk te doen beneden hun werk niveau waardoor ze weer weg moesten.Maar degene die gebleven zijn,leveren een grote bijdrage aan de landbouw en daarmee aan onze voedsel voorziening en zijn daardoor nuttiger voor ons dan de nieuwe Chinezen.Gesmeerd over 50 jaren kunnen er voor mijn part nog eens een 100.000 Haitianen toegelaten worden.Het zijn mensen die niet schromen om zwaar lichamelijk werk te doen in tegenstelling tot onze djoekas.


  Maak melding
 21. Gmap
  Gmap =domst
  Ik kan wel begrijpen waarom men jullie toen het land heeft uitgeschoten.
  mensen als jouw zouden nooit het Surinaams belang kunnen dienen.
  Mensen als jouw zouden nooit het belang van hun eigen volk kunnen dienen daarvoor ben je te labiel.
  Gelukkig ben je ver weg.


  Maak melding
 22. @BRYAN:daarvoor ben je te labiel:Look who’s talking, als er een volk is die en labiel is en apatisch, dom en politiek ongeschoold, dan zijn het wel de Suris, paarse kuddedieren die als makke schapen achter DDB de labiele pistolen paultje aanlopen, en zijn gestoorde onzin en fantasieverhalen voor zoete koek slikken en zijn indiaanse achterwerk met lange gretige halen likken.


  Maak melding
 23. Beste Jacobus:

  Ontluisterend verhaal.

  Zelfs als maar 10 procent zou koppen is het al vreselijk.
  Wat een door en door politiek verrot land is Suriname toch.

  Een gouden toekomst voor deze NDP smeerlappen.


  Maak melding
 24. @gmap je hebt een punt wanneer je zegt papadoc en andere soorten leiders in afrika misdragen maar je gaat een punt opzettelijk voorbij en dat is door wie worden deze mensen in de zadel geholpen noem maar op moboto pinochet sjah van iran saddam hoessein batstita van cuba somazo nicaragua soeharto zijn door de zogenaamde geciviliseerde westere landen aan de macht geholpen zodat hun economische en strategiesche belangen gewaarborgd zijn jou zogenaamde geciviliseerde wereld met moraal en ethiek is voor de bunhe achter de schermen zijn het keiharde misdaderig die hun fortijn en macht hebben opgebouwd op arme mensen hun hebben geen oog hebben aan de lokale bevolking en dat weet jij zolang je in hun gareel loopt mag zoveel van eigen burger moorden als je aan hun economische belang komt ben je gezien het heeft niks te maken dat zwarte mensen probleem met democratie hebben Moesten europeanen niet vechten voor democratie hun macht positie willen ze niet verliezen en doen alles om het te behouden


  Maak melding
 25. LIVE: Misschien kan jij je invloed aanwenden in Bejing, dat het trotse Chineze volk inplaats van naar Suriname te gaan, hun geluk in Haiti gaan beproeven…..


  Maak melding
 26. Eey Nie-kerry…gefeliciteerd mang…jullie mogen rijst exporteren naar Haiti!

  ai noh pasew..dat denk je noh,…gratis gaat diesel naar boes-land,..hier wordt het doorverkocht, maar als wij “volk van de sawa bukkend op het land vragen om belastingvoordeel”,…loopt die Pres van mij samen met die idioot van Haiti uit te voeren 🙂 een bukkend tafereel op zanderij 🙂


  Maak melding
 27. @Who Cares

  Is je gvraagd om richting Nederland te komen dan?
  Volgens mij zijn het de Suris die dagelijks weer de Ned. Ambassade in Parbo bevolken om visa aanvragen in te dienen richting Ned, om als het volgens hen niet snel genoeg gaat huilie huilie te doen en moord en brand te schreeuwen!
  Ga jij maar lekker richting Haiti, hier zullen we jou niet missen!
  ————
  Ik zit over een paar maanden in Pittsburgh(PA) en ga daarna op familie bezoek in Londen.
  Ned daar heb ik niets mee.
  En die’Suris’, die ‘volgens’ jou huilie huilie doen bij een ambassade kunnen wat mij betreft inderdaad vertrekken.
  Met onwillige honden kun je toch geen hazen vangen, en waar ze terecht komen zal me worst wezen.
  Extra lebensraum voor in de toekomst.

  @GMAP.

  What ever.


  Maak melding
 28. waarom kent haiti geen rijstdistrict???

  verkeerde samenstelling v/d bevolking mss!!

  waarom geen >>pinda warung cultuur<<??

  verkeerde samenstelling???

  da hoe zou Su er vandaag *uitzien* zonder deze "moksie-meti" samenstelling???

  Haiti 2 ??? 🙂


  Maak melding
 29. OKRAD: Je mag van mij overal naar toe, zou mij een worst wezen, al is het een enkeltje naar de hel, mijn punt is hier zullen we jou niet missen net zoals je Ned niet zal missen, alhoewel het me niet zou verbazen als je gewoon in een van de achterstandswijken in Ned achter je p.c. zit om gestoorde onzin uit te kramen.
  Ned. daar heb je niks mee, ned heeft ook niks met jou, want loosers en uitkeringstrekkers hebben we hier al genoeg!!! Have a nice day en doe de groeten in Pittsburgh (PA) en London, heb je wel al je visa voor de USA en Shengen aangevraagd? Ik hoop dat je binnengelaten wordt! Niet te lang wachten, de Ned Ambassade heeft ook al een aktie voor je landgenoten het heet NO WAKTI!!!!


  Maak melding
 30. onlangs was er in sme een discriminatie dag georganiseert..,weet u het nog..

  de pres. van sme gaat nooit nee nooit naar andere gebieden,dan waar zijn soort genoten leven..

  hij zal ook nooit naar nickerie gaan om andere suris te ontmoeten of naar commewijne of saramacca,maar altijd naar plaatsen waar indjies of blaka-mangs wonen..

  hij zal ook nooit naar de hoge school universiteit gaan en een open dialoog voeren met de toekomstige afgestudeerden of een plan bespreken hoe nu verder..

  maar ja,, als je de kennis niet hebt,dan vermijdt je dit allemaal,niet waar..


  Maak melding
 31. DADA als *rijk land* moet een petro-caribe-deal sluiten…!!!

  Nie-kerry,… da hoe gaat arme haiti jou rijst vergoeden???

  🙂 heden krediet morgen contant 🙂


  Maak melding
 32. @Who cares,

  Ik had me voorgenomen om niet te reageren op mentaal zwakkeren, maar gezien de behoefte die nu is ontstaan door je onsamenhangende en niet ter zake doende puberaal geleuter, toch nog het volgende ;

  Je zegt, “Je mag van mij overal naar toe, zou mij een worst wezen, al is het een enkeltje naar de hel, mijn punt is hier zullen we jou niet missen net zoals je Ned niet zal missen”

  ———
  Denk jij echt dat jij wie dan ook ergens toe zou kunnen verplichten of verbieden ?…Wie ben jij ?

  Je zegt ,”mijn punt is hier zullen we jou niet missen net zoals je Ned niet zal missen, alhoewel het me niet zou verbazen als je gewoon in een van de achterstandswijken in Ned achter je p.c. zit om gestoorde onzin uit te kramen.
  Ned. daar heb je niks mee, ned heeft ook niks met jou, want loosers en uitkeringstrekkers hebben we hier al genoeg!!! Have a nice day en doe de groeten in Pittsburgh (PA) en London, heb je wel al je visa voor de USA en Shengen aangevraagd? Ik hoop dat je binnengelaten wordt! Niet te lang wachten, de Ned Ambassade heeft ook al een aktie voor je landgenoten het heet NO WAKTI!!!!
  ———

  ?…de groeten aan wie..? niemand die ik ken zit te wachten op de groeten van een gestoorde randdebiel uit ‘Ned’,en zeker niet in Pensylvania.
  De rest van die onzin hoef je niet te verduidelijken, maar who the f^ck is Shengen ?


  Maak melding
 33. Eey Martelly…hebben jullie daar ook last occupatie???

  DADA breek me de bek niet open!

  ketting-rovers tienerzwangerschap kaboela geen vaderdag
  lui grote bek en alleen goed voor een baan bij de overheid

  Mi gado DADA…haiti lijkt op Suriname

  🙂


  Maak melding
 34. OKRAD: Het feit dat je reageert op zgn mentaal zwakkeren zegt natuurlijk alles over jou,en dat is dat je dom geboren bent en tijdens je leven niets heb bijgeleerd.
  Geef het nou maar gewoon toe, je kon het niet laten om te reageren, je kan het niet hebben dat je op je plaats gezet bent daar waar je thuishoort, en dat is in het land van de vol-idioten en totaalmalloten. Ga maar zo snel mogelijk langs je ambassades en reisbureaus om een ticket te kopen om er even tussenuit te zijn,want je verblijf in je bananenrepubliek Suribabwe met een drugsdealer massamoordeverdachte, gediplomeerde leugenaar,fraudeur en andere staats en rand-debielen aan het stuur doet je duidelijk geen goed . Ga een poosje de beschaafde en vrije wereld in en dat zal je goed doen.En kom weer op het net als je weer bij je positieven bent gekomen.En google even, of informeer even bij de Britse Ambassade wat Shengen is, ze leggen het graag uit, je kan ook de Ned. ambassade bellen of even langsgaan als het engels te moeilijk voor je is. Have a nice day!!


  Maak melding
 35. Beste broeders en zusters
  Ik lees in een aantal reacties dat Haiti ons niets te bieden heeft. Moeten wij Surinamers alleen vrienden maken met mensen of staten die ons iets kunnen geven? Of zegt dit wat we nu op politiek niveau zien niet iets over de aard van de Surinamer (heb uw naasten lief)
  Beste broeders en zusters, vandaag kunnen wij misschien veel voor de Haitianen betekenen, we weten niet hoe onze toekomst er uit zal zien. Hadden de Cyprioten, Spanjaarden en Portugezen verwacht dat ze ooit in deze positie zouden verkeren? Wij Surinamers zijn allemaal nazaten van arme hardwerkende mensen.We hebben ons land opgebouwd tot wat het nu is. Laat onze eenvoud en menselijkheid ons blijven sieren.


  Maak melding
 36. Live: Ik zou niet durven beweren dat Suriname geen mooie plaats is, wat ik wel met stelligheid durf te beweren is dat de Surinaamse leiders niet deugen.
  En is dit zaaltje ook in Surimaribo of is het Delft of Port Au Prince?
  De danspasjes zijn in elk geval op een hoger niveau, dan de kaboela en voodoodanspasjes van DDB en Martelly met hun kaboela en voodoo danseressen!!
  Gelukkig dat ze in Surimaribo geen dans of muziek politie hebben anders waren ze ter plekke in de boeien geslagen.
  Maar die boeien houden we achter de hand bij de Scheveningse gevangenis en het Internationaal Strafhof in Den Haag…


  Maak melding
 37. Haitiaans president heeft Surinaams president beloofd dat hij hem asiel zal verlenen, wanneer nodig. En een squadron voodoo-heksen zal sturen om opponenten van de Surinaamse president uit te schakelen.
  Immers, een tweede moordpartij kan de Surinaamse president zich niet meer veroorloven. Dus als je merkt dat binnenkort opponenten van de president en diens partij ziek worden (of sterven), dan ken je nu de oorzaak.


  Maak melding
 38. @ Who cares,
  Ze zijn zo ver gezakt dat ze een land als Haiti nodig hebben om de grote LIJDER uit te hangen.
  Who cares, het heeft geen enkele zin om met domme paarse schoften in discussie te gaan ze halen alles erbij om hun onzin te verdedigen.


  Maak melding
 39. Maar gelukkig hebben de Amerikanen nog wat drones in de aanslag om bij de volgende moordpartij drastisch in te grijpen a la Maurice Bishop.En ook de voodooheksen zullen het Haitiaanse en Surinaamse bos in vluchten om dekking te zoeken, maar de drones zullen geen genade kennen.


  Maak melding
 40. GMAP: Als je mn postings goed leest zie je ook tussen de regels door dat ik de spot drijf met de paarse volidioten en ongeschoolden, maar ze zijn zo onnozel dat ze het zelf niet doorhebben.
  Ik bewonder jou om je grenzeloze principes en vasthoudendheid en ik geloof er heilig in dat het schip van de paarse kakkerlakken en rioolhonden zinkende is.2015 halen ze niet.


  Maak melding
 41. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van de paarse idealisten niets concreet heb ik kunnen vernomen over het belang van Haiti voor Suriname. Waarom is die man dan in hemelsnaam naar Suriname gekomen? Hij had het geld beter kunnen gebruiken voor de wederopbouw van zijn land. We hebben helaas niets aan Haiti.


  Maak melding
 42. Plato en Klodi, als een land alleen betrekkingen moet aangaan met andere landen die op economisch gebied verder zijn dan dat land zelf, dan zouden er niet veel landen overblijven die volgens jullie zaken zouden moeten doen met Suriname (wat heeft Suriname de andere landen te bieden dan een paar grondstoffen?). Twee arme landen kunnen, door samen op te trekken, elkaar vooruit helpen. Waarom moet Suriname alleen betrekkingen aangaan met rijkere landen, waarom moet er altijd op de eerste plaats voordeel voor Suriname in de betrekkingen zitten, als Suriname beter ontwikkeld is dan Haiti dan zou dat van een zekere beschaving getuigen als Suriname Haiti hulp zou bieden en dat hoeft niet op de eerste plaats financiële hulp te zijn., het kan misschien in de vorm van vaccinatieprogramma’s, verbetering van de hygiëne enz. Het kan ook in het voordeel van Suriname werken als wij Haiti bij dit soort problemen hulp bieden. Suriname vergroot zijn kennis op die gebieden b.v. Door Haiti te hulp te bieden bij aardbevingen en overstromingen doet Suriname vaardigheden op die ons in de toekomst van pas kunnen komen, Suriname heeft tot nu toe niet te maken gehad met erge natuurrampen, maar dat zou in de toekomst best anders kunnen zijn of denk je dat Suriname nooit met rampen te maken zal hebben?

  Bovendien is het vaak zo dat de rijkere landen vooral hun eigen voordeel nastreven door b.v. goudwinning deals af te sluiten die vooral in hun voordeel uitpakken, dan ben je als arm land misschien wel verder van huis, misschien was het wel voordeliger geweest voor Suriname om een mijnbouwdeal te sluiten met Haiti in plaats van met Canada.


  Maak melding
 43. Who cares: moet wel om je lachen. Port Au Prince is iedergeval lekker warm om je in te vertoeven. Dit vind Bouterse ook.


  Maak melding
 44. Wiesiemang,

  Voor een batterij bonumans hoef je Suriname niet uit hoor. In Parra, Paramaribo en Brokopondo stikt het ervan. Maar luister noh: de beste Bonumans zitten in de regering. Ze hebben de geesten van de domme massa zo erg beïnvloedt met loze beloften, misleiding, sopi en dansi, dat zelfs geen enkele bonuman ze kan bevrijden. Ja zelfs niet één uit Haïtie.


  Maak melding
 45. Het blijkt dus dan binnen Caricom geen uniforme regelgeving geldt. Dat is zo met in- en exportbepalingen, en ook met het visumbeleid. Terwijl toch statutair is besloten dat bewoners van de Caricom-lidstaten vrij van het ene Caricom-land naar het andere konden reizen, wonen en werken.

  Caricom blijft een papieren tijger. Alle Caricom-landen, inclusief toezichthoudend lid Dominicaanse Republiek, zijn voor een groot deel afhankelijk van de PetroCaribe-deal die destijds met Chavez is overeengekomen. Ieder land blijkt deze deal echter individueel te interpreteren. Geen eenheid dus.

  Caricom is een vergaarbak van Caribische staatjes die onder de minimum-inkomensgrens leven, en dat zal in de huidige constitutie zo blijven. En als er onderling overeenkomsten worden gesloten, dan gaat dat over dubbeltjes en stuivers. Meer hebben ze niet. En Haïti al helemaal niet.


  Maak melding
 46. Wie goed tussen de lijntjes van die paar hufterige Surineds leest, kan precies zeggen wat voor types het zijn.
  Wat kan Haiti voor Suriname doen? Dus je gaat pas met iemand om als hij of zij wat voor je kan doen, zolang je een biertje of wat te eten van hem of haar kan krijgen dan is die persoon ok! bloedzuigers en asema’s!

  Verder zijn het stelletje lafaards, hopen dat Amerikanen hun drones inzetten om jou vuile werk op te knappen.
  Omdat je zelf geen ballen hebt om het te doen.


  Maak melding
 47. Gronman,

  Spring effe van de hoogste verdieping van het Krasnapolski Hotel alsjeblieft. Dat kan je wel. Toch?

  En als je dit niet wil dan daag ik je uit om je naam en adres te geven. Dan kunnen we effe uitzoeken wie hier op dit forum een lafaard is. Van jouw DiDiBri Dada Bouta weten we het al want hij liet in kloeden bloede weerloze en onschuldige mensen doden. Hoe zit het met jou? Ik wacht!!


  Maak melding
 48. alle respect voor bouterse en de president van haitie .
  het zijn mensen die op democratische wijze door hun volk gekozen zijn .haitie heeft ons veel te bieden denk ik ,meer dan guyana zelfs denk ik .als ik zie wat de haitianen op jarikaba doen als ik zie wat een paar op domburg doen dan zeg ik petje af voor deze mensen .het zijn harde werkers ,en daar kunnen vele surinamers een voorbeeld van nemen ,ze zijn tien keer beter dan de guyanezen .het zijn echte veld werkers .
  bouta houden zo …strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .


  Maak melding
 49. Pero,

  Bouta na joe bonumang. Hij heeft je geest ook al bedwelmd met een heleboel Ka. Geen wonder dat je zijn moorddadige natuur niet ziet. Je gaat er prat op dat hij democratisch is gekozen, maar ik wil wedden dat je hem ook zou volgen als hij opnieuw een coup had gepleegd. Dat is nu eenmaal de werking van de duivel en jij trapt vol in zijn mesthoop. Lekker noh?


  Maak melding
 50. Bifa, rustig aan broeder. Pero en Gronman hebben het intellect van een bevroren ijslollie. Waarschijnlijk doe ik de ijslollie daar tekort mee. Deze mensen zijn bezeten van de paarse evangelie. Ze volgen hun Messias blindelings. Al zou de wolf hun families afslachten ze blijven als makke lammetjes hun leider volgen. Deze mensen hebben geen eigen mening. Ze verkondigen dezelfde bullshit als DDB. Bekering tot onze lieve heer is voor hun de enige oplossing. Stel voor uitdrijving van de duivel met een matte klopper 🙂


  Maak melding
 51. @GRONMAN:Ik lees altijd goed tussen de lijntjes ( ervanuitgaande dat je bedoeld tussen de regels door lezen),en ben lang geleden tot de conclusie gekomen, dat de hufterige Surineds waar jij het over hebt, voor 100% bestaan uit volgelingen van DDB en zijn 40 rovers, awarie domries, opportunisten die vanuit hun luie stoel in Ned mjet of zonder uitkering achter de hand, en met volle teugen genietend van alls wat de Ned. welvaartstaat hen bied, DDB met hand en tand tegen beter weten in verdedigen.Types Ganzenhoef en Bijlmerplein,looser die net als hun leider DDB de analfabeet nergens goed voor zijn.De echte Surineds, lees waarachtige Surinamers in de diaspora.En voor mij geldt: schoenmaker hou je bij je leest, ik doe waar ik goed in ben, en laat de Amerikanen doen waar zij goed in zijn en dat is DDB met of zonder drones uitschakelen, a la Maurice Bishop. Asjeblieft en maak er een fijne dag van!!!!


  Maak melding
 52. KOOS: Dank voor de juiste omschrijving van PERO en GRONMAN!
  En ja je doet een ijslollie heel veel tekort, excuses aan de ijslollie is hier op zn plaats.


  Maak melding
 53. pero: ” haitie heeft ons veel te bieden “…

  Lees ik het nu goed?

  Het armste land ter wereld heeft ons ( Suriname) veel te bieden…..?

  Diep medelijden met dit soort Paarse Paupers….


  Maak melding
 54. goed zo, houden zo pres bouterse,het zal goed zijn als de landen die arme landen genoemd worden eindelijk met elkaar gaan samen werken om sterker en onafhankelijk van die europese landen te zijn.
  het moet nu duidelijk worden dat wij die EU landen niet nodig hebben,maar met elkaar moeten samen werken zoal de president van haitie ook zijn stappen genomen heeft om in su te komen om te kijken in wat er samen gewerkt zal worden”hij was tevreden over zijn bezoek in su.

  maar natuulijk is deze nieuws bericht niet goed voor de redimusus”klagen jullie maar”vooruitgang voor su kunnen jullie niet meer stoppen.

  hoe minder jullie over su weten ,hoe beter.


  Maak melding
 55. sra: onze paarse pauper is weer wakker…

  Wat feiten over Haiti:

  Haïti is een land van staatsgrepen en dictators. Traditioneel is zeer veel macht geconcentreerd in handen van de president. Velen proberen deze macht met alle middelen, waaronder geweld, te krijgen en te behouden. Vele presidenten gingen over tot zelfverrijking en probeerden langer aan de macht te blijven dan juridisch toegestaan

  Haïti is een voorbeeld van een mislukte staat. De overheid is inefficiënt en deels corrupt. Haïti is een van de corruptste landen in de wereld volgens de corruptie-index.

  Geen wonder dat beide leiders het zo goed met elkaar kunnen vinden….


  Maak melding
 56. Offtopic!

  Opmerkelijk een anti-discriminatieloop in Suriname.
  Since when???
  Suriname het land waarin de diverse bevolkingsgroepen, vredig naast en met elkaar leven!
  Suriname het land waarin een Synagoge en een Moskee naast elkaar staan.
  etc. etc.

  Wat is Suriname verandert zeg!
  Diep triest.

  Sorry, dit opmerkelijk feit vind ik zelf iets belangrijker dan een of ander onbenullige pres.


  Maak melding
 57. Hahahahah…hehehheh…..Heel wat gefrustreerde Nederlanders.Gefrustreerd omdat Surinamers niet meer te pakken zijn te dong mang kong konie konie mang e ati brong
  Jonngens ….jongens….Who Cares denk aan je bloeddruk


  Maak melding
 58. Sra onze macro econoom op wkn. Henk Molenaar heeft het correct verwoord. Haïti is een mislukte bananenrepubliek en de komende 50 jaar gaat het daar niet goed komen. Voor Suriname is er nog hoop. Er moet een einde komen aan de gijzeling van het land, alleen dan kan het land vooruit. Er zal recht moeten worden gesproken. Daders van de decembermoorden zullen hun straf moeten ondergaan.

  RECENT: Bosco Ntaganda, gezocht wegens oorlogsmisdaden, heeft zich aangegeven bij de ambassade van de VS in Rwanda.

  Kijk zo kan het ook. Wat Bosco heeft gedaan heeft is niet goed te praten, maar hij wil wel schoonschip maken. Als Bouterse echt van Suriname hield had hij dit ook gedaan.


  Maak melding
 59. henk molenaar

  haiti is door de tijden heen een onderdrukt land geweest waar de blanke amerikanen het voor het zeggen hebben/hadden,er werden jongens en meisjes verkracht en doorverkocht om kinder arbeid te verichten,en dat ,onder supervisie van die blanke amerikanen.
  in die tijd”een aantal tientalle jaren terug”hebben groeppen van uit het haitiaanse volk zich verzameld om van die onderdrukkers af te komen,die groep word dictators of vrijheid strijders genoemd,maar zijn gewone mensen die voor de vrijheid van land en volk in beweging kwamen.
  nu dat haiti een ander president heeft en ook de belangen van het volk vooruitstelt word ook hij als dictator door jou aangemerkt en die naam geef jij ook aan de president van suriname.

  ik vind als su en haiti samen kunnen werken om bepaalde doelen te realiseren en in bepaalde opzichten kwa idee in eigen land, elkaar kunnen bij staan, om het beter te laten gaan,dat het een goede vooruitzicht voor su en haiti zal hebben.
  natuurlijk moeten su en haiti onafhankelijk in economische opzichten van elkaar zijn,omdat su een ander infra sructuur handhaaft en haiti ook,”maar het gaat meer om ideen uitwisselen en kijken waar het toegepast kan worden naar bijde landen.


  Maak melding
 60. Beste Esmerald,

  In het kader van jouw off topic

  Lees deze werkelijk stuitende en misselijk makende ingezonden brief die door Starnieuws is geplaatst.

  Auteur is Berte Eersteling die wel meer redelijk racistisch en discrimenerend uit de hoek komt. Maar dit schrijven slaat werkelijk alles. Deze man heeft ook nog een hoge functie in het Surinaamse onderwijs

  Ik word niet snel boos maar ik ben echt woedendn

  Ingezonden: Decadentie in zaak Yunus
  25 Mar, 02:30
  Nederland tracht zijn immorele opvoedingsbenadering op te dringen aan andere volkeren en wel onder het mom van democratie en vrijheid. Dit blijkt overduidelijk weer in de case Yunus, het Turkse kind dat weggehaald is van de biologische moeder en geplaatst bij een lesbisch paar. Wat er ook mag gebeuren, de Staat heeft mijns inziens het recht niet om een kind tegen de wil van de biologische moeder in weg te halen. Vooral omdat er hier geen sprake is van psychische onevenwichtigheid van de moeder. Laat mij toch er van uitgaan dat de Staat wel zich de bevoegdheid mag toemeten middels wetgeving om kinderen weg te halen van ouders met de bedoeling deze te beschermen tegen ontoelaatbaar gedrag van die ouders, dan nog vind ik dat zulks dient te gebeuren met volledig betrokkenheid van die ouders.

  In het geval Yunus rijdt de Staat Nederland duidelijk een scheve schaats. Waarom zeg ik dat? Omdat de Staat Yunus geplaatst heeft bij een koppel dat volgens de norm van de omgekeerde wereld gevormd is. Twee vrouwen kunnen in een normale wereld geen seksueel gerelateerde partnerschap aangaan. Nog erbij doet de ene vrouw zich voor als te zijn de man. Dit moet als reinste rotzooi gezien worden. Het zijn psychisch gestoorden die dit soort opvattingen op na houden. De Staat die dit soort onhoorbare gedragingen accepteert of zelf legaliseert is mijns inziens ook tegen de natuurlijke wetmatigheid,in casu de man vrouw relatie. Het kind Yunus dat uit Turkse ouders geboren is, heeft als geloof de Islam. En gelukkig is het zo dat dit geloof het homo partnerschap resoluut afwijst.

  Dat de Staat Nederland ervoor kiest om Yunus te plaatsen bij een Lesbisch koppel, betekent dit per definitie dat men een fundament van de Islam aanraakt. Tegen die achtergrond moet u de reactie van de Turkse Staat tegen dit absurde handeling van Nederland zien. Premier Erdogan heeft met niet mist te verstane woorden dit immorele gedrag van Nederland aan de kaak gesteld tijdens diens bezoek aan Den Haag. Turkije gaat terecht er vanuit dat Nederland met het plaatsen van Yunus bij een Lesbisch koppel, dat er een aanval gepleegd wordt op de cultuur van de Turken. De coulante en coöperatieve opstelling van Erdogan werd met arrogantie van de tafel geveegd door Premier Rutte van Nederland. De Turkse Premier heeft voorgesteld het kind weg te halen van het lesbische koppel en terug te geven aan de biologische moeder of ten minste bij een normale gezin (man en vrouw) onder te brengen. “Nee, dat gebeurt niet en alleen Nederland kan dat besluit nemen”, zei de regeringsleider van Nederland op het oplossingsvoorstel van Erdogan.

  Nederland is duidelijk het voorbeeld van de omgekeerde wereld.
  Ik zie ook tendensen van de omgekeerde wereld in Suriname en ik maak mij erg zorgen daarover. Normen en waarden krijgen de omgekeerde verklaring of betekenis. Bijvoorbeeld. Leugen is waar. Goed is slecht en eerlijkheid is oneerlijkheid enzovoort.

  Berte Eersteling


  Maak melding
 61. Sra, Haïti ligt aan de subsidie zuurstof bij de Internationale gemeenschap. Haïti is het armste land op het westelijk halfrond en een van de armste landen op aarde. Door decennia van geweld, onrust en natuurrampen kent het land nauwelijks enige economische ontwikkeling. De kloof tussen arm en rijk is enorm. Er werken tenminste vierhonderdduizend kinderen als slaven. Er heerst een zeer hoge werkloosheid van rond de 70 procent. Ongeveer 80% van de bevolking leeft beneden de armoedegrens. Het merendeel van de bevolking is werkzaam in de landbouw, er is maar weinig industrie.

  Haïti heeft niets te bieden / misschien een schuilplaats voor DDB maar meer ook niet. De VS, Canada, Europa en Azie dat zijn intressante landen voor SU. De lamme help nu de blinde, dat werkt niet.


  Maak melding
 62. koos

  toen bouterse president van su geworden was,heeft dat,hoop aan de mensen in su gegeven’en terecht’.
  tijdens de vroegere regeerders onder NL werd er niks in suriname voor vooruitgang van volk en land gehandhaaft,er werden heelveel valse beloften gedaan die niet uitgevoerd werden en als het bevolking ging staken werden zij met harde hand aangepakt en neergeschoten(ken jij ABAISA) en dat onder supervisie van NL en de fronters die het uitvoerden.
  president bouterse komt op eigen kracht veel van die bolfte na en doet zijn best om negatieve elementen die niet goed zijn voor volk en land te verwijderen,en dat in nog geen 3 jaren van zijn regeer periode”petje af voor de president”wie niet in su woont zal het ook niet merken dat het beter gaat in su,dus waarom zo negatief over mijn land lullen”who cares,henky penky(molenaar,koos,ik omschijf jullie als racisten die het niet kunnen hebben dat het goed in su gaat.


  Maak melding
 63. Sra: en de volgende : “,ik omschijf jullie als racisten die het niet kunnen hebben dat het goed in su gaat”

  Tuurlijk jochie……


  Maak melding
 64. sra: “toen bouterse president van su geworden was,heeft dat,hoop aan de mensen in su gegeven’en terecht’

  Die hoop was natuurlijk gebaseerd op het beleid van Bouterse als dictator in de jaren 80 en 90 toen Suriname het toppunt van economisch welzijn realiseerde…..

  Komen ze hier echt NOG dommer als Paars Slaafje Sra voorbij….”?


  Maak melding
 65. koos

  VS,CANADA,EUROPA,AZIE,zijn landen die de met slavernij begonnen zijn,die politiek bedacht hebben,die amnestie wet gemaakt hebben,die het zwarte bevolking onderdrukken met hun gemaakte wetten van onderdrukking,die oorlog bedacht hebben en ook uitgevoerd hebben,die nu een anderform van slavernij ontwikkeld hebben”.het zou beter als onafhankelijk land zijn als wij ons daarmee niet inlaten maar onze eigen onwikkeling in de hand houden zonder bemoeienis van die oplichters.
  Inplaats van een volk opbouwen of in hun waarden laten,vernietigen zij en vermoorden zij een volk die zij niet willen en niet kunnen begrijppen”zijn zij dan zo beschaafd en ontwikkeld” mi mars soortoe beschaafd,”en dan maar klagen over su en bevolking.


  Maak melding
 66. henk molenaar

  als jij zo over bouterse en bevolking praat en toch elke jaar naar su komt om van alles te genieten,raad ik jou aan om voorzichtig te zijn,omdat jij van arme mensen gaat genieten en hun geld afhandig maakt om in nederland te gebruiken”dus jij bent veel erger dan de mensen die jij uitscheld,omdat jij de arme nog armer maakt om aan jou rijke baasjes te geven die nog rijker wordt door jou handelingen,,pas maar op.


  Maak melding
 67. Sra, president bouterse komt op eigen kracht veel van die bolfte na ??

  Kun je 6 beloftes aangeven die hij na is gekomen ? Immers hij is 3 jaar al bezig toch ?

  Dat verhaal van hoop geven bla bla bla kennen we nu wel.
  Graag 6 concrete voorbeelden die hij op eigen kracht heeft gerealiseerd. Dus geen erfenissen van Venetiaan.

  We zijn benieuwd ?


  Maak melding
 68. koos

  kom in su dan zal jij het zelf merken’jij bent een redimusu die het toch tegen gaat spreken,dus het beste is dat jij in su komt en het zelf ziet en ook mee mag maken.


  Maak melding
 69. Sra, ik vroeg je om 6 voorbeelden ? Zo moeilijk is het toch niet. Ben vorige jaar naar Su geweest. Wat ik gezien heb was de progressie van de regering Venetiaan.
  Iets anders heb ik niet gezien. Dus nogmaals graag 6 voorbeelden waaruit blijkt dat Bouterse woord heeft gehouden.


  Maak melding
 70. jullie allemaal die hebben gereageert op mijn opmerking lap ik aan mijn laars .zitten jullie lekker in olland vertel je poep praatjes .ik laat jullie over aan de bezuinigingen en rutte in olland die alle buitenlanders met onopgemerkt weg willen hebben .
  jullie zijn geen nederlanders jullie zijn buitenlanders .het enige wat jullie kunnen is aksepteren wat die ollander zegt inbreng hebben jullie buitenlanders niet in olland .slikken of stikken mie mang .bouterse is nog altijd de sterke man van suriname en ik ben een van zijn volgelingen .
  die paarse vlag staat altijd voor mijn huis te wapperen .godzij dank dat hij de touwtjes in handen heeft .ik blijf het zeggen ,zonder ndp waren er geen bruggen zonder ndp geen staatsolie het is nog maar het begin .ontwikkeling heeft vene nooit gebracht .
  vene bleef valuta op potten maar ontwikkeling die kwam er niet terwijl het gras groeit sterft het paard .oeng dong no ka .bouta honderd .


  Maak melding
 71. Pero, je woont zelf in Nederland. Als het je niet zint trek je dan terug uit de noord zee kust. Lever je uitkering, je woning en je paspoort in. Ga naar Suriname en help je megalomane lijder daar. Wij kunnen je missen als kiespijn. Genoeg asielzoekers die jouw plekje willen overnemen. Nederland is je niets verschuldigd.


  Maak melding
 72. sra: volgens sra moet ik voorzichtig zijn als ik naar Suriname komt…..

  Als de Paarse Paupers het niet meer weten gaan ze dreigen…..de lafbekken


  Maak melding
 73. @pasew

  de ene extra dag was nodig om een ceremonie van de voodoo te volvoeren.Op die ‘plectigheid’werd bout verheven tot prins der duisternis in de orde van de voodoo.Priester was Martelly.


  Maak melding
 74. woont pero in nederland oja is dat zo .blijf in die strot kou waar je zit mie mang .op dit moment dat ik jou mail zit ik pero in de zon klok slag tien over half negen in de ochtend .de zon schint ik ga straks op het veld mijn dingen doen .droom lekker verder japie .


  Maak melding
 75. @ perro
  ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVE PLANTER ben je nog hier in OLLAND?
  WANNEER DONDER JE DAN WEER OP TERUG NAAR JE BOXEL tussen die lonte’s,spanjoro’s,blauwkops en plijers?
  Djie soema ie long so,LAFAARD?
  Heb je jouw bieta Ksabba niet kunnen slijten en …. al door handje op een uitkering gebedeld,ASIELZOEKER?


  Maak melding
 76. @Henk Molenaar

  Beste Henk, het is nog steeds niet ongevaarlijk om vrijelijk je mening te uiten in suri.

  Doorzie de tactiek van de schrijver, eerst flink schelden op ned en vervolgens een klein stukkie met de clou.
  Judo-techniek(advisering), meegaan met de klant en dan vol gas!

  Dit is de kern van het stuk:

  “Nederland is duidelijk het voorbeeld van de omgekeerde wereld.
  Ik zie ook tendensen van de omgekeerde wereld in Suriname en ik maak mij erg zorgen daarover. Normen en waarden krijgen de omgekeerde verklaring of betekenis. Bijvoorbeeld. Leugen is waar. Goed is slecht en eerlijkheid is oneerlijkheid enzovoort.”


  Maak melding
 77. Watskebeurt!

  Suriname ligt na het bezoek van die haitiaan aan de beademing!
  Geen nieuws………….????
  En woensdag zijn ze ook alweer vrij.

  Nou alvast SUBH HOLY & VROLIJK PASEN toegewenst.


  Maak melding
 78. ik heb jullie meerdere keren gezegt dat jullie die zo uithalen naar su geen moer hebben ,niets hebben jullie bereikt sinds jullie suriname voor de onafhankelijkheid hebben verlaten .dat doemdenken van deze redimusus moet je met een korreltje zout nemen .jullie hebben stress in dat koude land .
  jullie hebben geen keus dan in olland blijven en pinaren .leven jullie van die voetsel banken .mensen afkammen als hij casave plant kunnen deze redimusus goed maar wat bereiken kunnen ze niet .achter die pc zitten en su afkammen zijn deze redimusus meester in .
  in su zit die trein niet stil onder vene stond hij stil .jullie op en aanmerkingen raken kant nog wal .klok slag tien over negen nu ik ga nu met mijn casave teel beginnen daarna ga ik taxi rijden daarna schoolkinderen ophalen .mie mang succes met die kou daar .


  Maak melding
 79. De Haïtiaanse president Michel Martelly blijkt vandaag, zondag 24 maart 2013, niet terug te keren naar zijn land. Terwijl journalisten onderweg waren naar de Johan Adolf Pengelluchthaven, werd vanuit het Kabinet van de President dat de persconferentie, die gepland stond op de luchthaven, niet doorgaat.

  De reden kon nog niet worden doorgegeven. Het Haïtiaanse staatshoofd vertrekt nu morgen. De Ware Tijd Online bericht zondagavond dat de reden voor het uitgestelde vertrek is gelegen in het feit dat de gesprekken om tot een samenwerkingsovereenkomst tussen Suriname en Haïti te komen nog niet zijn afgerond.

  Starnieuws schrijft te hebben vernomen, dat Martelly zich in het binnenland bevindt bij president Bouterse die gisteren vanwege ziekte niet aanwezig kon zijn te Jarikaba, waar Martelly een ontmoeting had met landgenoten. Op het laatste moment zou zijn terugreis zijn afgeblazen.

  Het lag in de bedoeling dat op de J.A. Pengelluchthaven een zogenoemde ‘Memorandum of Understanding’ getekend zou worden tussen beide landen

  Hahahaaaaaaa….
  Nu kan Martelly lekker in de hangmat naast bouta zijn hangmat genieten van de flora en fauna die het surinaamse oerwoud te bieden heeft. Want eerlijk die Martelly is hier om zijn dagelijkse problemen in Haiti te vergeten voor een paar dagen en rust te houden met bouta in het bos van Suriname!


  Maak melding
 80. henk molenaar

  ik heb jou alleen gewaarschuwd dat jij niet van een arme volk rijk moet worden en oplichten om die opbrengsten in nederland uit te geven.

  jullie redimusus weten geen raad dan alleen maar beschuldigen en negatief gepraat over bouterse,bevolking en het land suriname”als het jullie niet bevalt,waarom moeten jullie het dan afkraken”bemoei jou er dan niet mee.


  Maak melding
 81. Awpa, je suggereert als ik het een beetje goed begrijpt dat @Gronman in Ned. zou wonen en waarschijnlijk van een uitkering geniet en van al dat goede van Ned.
  Voor iemand die zo vaak op de site van WK zit zou je het moeten weten, ik kan me niet herinneren dat ik veel postings van deze man zie, maar niet zo lang geleden liet hij duidelijk weten dat hij sinds eind jaren 90 in SU woont en werkt.
  Waarom ben je zo slecht van geheugen?

  Tegen alle Haitianen haters, kijk naar hun geschiedenis dan zullen jullie zien trotse en dappere mensen zijn.


  Maak melding
 82. @sra

  Het volk van Suriname wordt uitgemelkt door je BAASJE ALLEEN!!Over de ruggen heen van het surinaamse volk en met de zegen van de ndp volgelingen zoals jij,heeft deze crimineel het voor het zeggen in Suriname en verrijkt hij zichzelf en zijn familie en vrienden !!!
  Je hoeft echt geen genie te zijn om het op te merken!!!
  Je zal nooit opgemerkt hebben dat alleen de dec’82 moordenaars ambassades worden!


  Maak melding
 83. @pero, wees heel voorzichtig en zie lees het volgende:::

  =Chavez is overleden en de geest is uit de fles. Mensen pikken het niet meer en voor en tegenstanders vechten al tegen elkaar.

  =De voormalige president van Zambia, Rupiah Banda, is gearresteerd in verband met een Nigeriaanse olie-deal. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij meer dan US$ 11 miljoen heeft gestolen tijdens de drie jaren die hij in functie was, meldt Reuters. Banda is een week geleden ontdaan van zijn presidentiële immuniteit.
  –Dit gaat ook met Bouterse gebeuren–

  =Voor het Nationaal Instituut voor de Burgerluchtvaart (Inac) van Venezuela is de maat vol. Vertragingen van meer dan vijftien uur en 560 gestrande passagiers die vanuit de luchthaven La Chinita wilden reizen, was voor de Inac de druppel. Hij heeft alle vluchten van DAE gecanceld en houdt een kist van de luchtvaartmaatschappij aan de grond. De luchtvaartmaatschappij DAE onderhoudt ook vluchten vanuit Suriname.
  -De strafmaatregel van Inac komt na talloze klachten over regelmatige en langdurige vertragingen van de luchtvaartmaatschappij en de slechte dienstverlening.

  ==Raadsadviseur en ambassadeur Errol Alibux daagt in een oproep aan DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld om binnen één week de beschuldiging aan zijn adres te bewijzen. Breeveld zei dat Alibux op oneerlijke wijze gronden ten behoeve van familie toegewezen heeft gekregen. Alibux verbindt consequenties aan als Breeveld de beschuldiging kan bewijzen. Ook vindt hij dat als het assembleelid geen bewijs kan leveren, hij moet aftreden.

  ==DEZE CHAOTISCHE TOESTANDEN STRAKS OOK IN SURINAME.

  ==ALIBUX ONTVANGT TWEE SALARISSEN:::EEN VAN DE AMBASSADEURSCHAP EN DE ANDER VAN DE FUNCTIE VICE PRESIDENT.

  ===IK DENK OOK AAN DE ARMEN====


  Maak melding
 84. Velen klagen over de huidige leiders, maar een groot deel van de bevolking heeft zonder de loop van een geweer in haar nek een kruisje achter hun naam geplaatst in 2010.
  Nu blijkt dat ze alle drie voor eigen gewin bezig zijn de een voor zijn amnestieregeling, de ander zakken vullen en de laatste z.g handelsmissie in buitenland begeleiden.
  Suriname heeft de leiders die ze zelf in het zadel democratisch hebben geholpen. En wie niet wilde luisteren moet nu niet klagen.
  En daar zal ze mee moeten doen, hoe onbegrijpelijk het ook is dat er zo gekozen.


  Maak melding
 85. JARIKABA–President Michel Joseph Martelly van Haïti zal alles in het werk stellen om de illegale Haïtianen in Suriname voor een generaal pardon in aanmerking te laten komen. Deze belofte deed hij zaterdag te Jaribaka aan zijn landgenoten. Hij vroeg wel om er geen misbruik van te maken.

  Er komt bovendien een Haïtiaans consulaat in Suriname maar ook een Surinaams consulaat in Haïti.
  Martelly is op grootse wijze ontvangen door zijn landgenoten die te Jarikaba in de bacovenindustrie werkzaam zijn.

  En om zijn vriendje Martelli bij te maken zal het niemand verbazen dat de illegale haitianen samen met pardon ook nog amnestie ontvangen!


  Maak melding
 86. ray

  ja bouterse is de baas van suriname,wat wil jij daar tegen doen.
  jij zit in nederland negatief over de president te praten terwijl jij hem helemaal niet ken”jij zegt dat hij zichzelf en zijn familie verrijkt over de ruggen van het volk,”jongen het wordt tijd dat jij met jou leugens en fantasie ophoud en voor een keertje de realiteit gaat in zien om te weten wat er werkelijk in su gaande is,’misschien dat jij uit jou fantasie gehaald wordt.

  bouterse moet en zal nog lang president van suriname blijven,hij is de enige tot nu toe die het land en volk tot een werkelijk onafhankelijkheid kan lijden,of wil jij dat wij ons gaan aansluiten bij een van die nep europese landen om daarna op onze knie voor hen te krijpen.”vergeet het maar”het is nu afgelopen met die bloedzuigers waarvan jij deel uitmaakt.


  Maak melding
 87. henk molenaar

  er is een verschil in baasen;1,er is een baas die jou niet alleen mentaal maar ook als slaaf gebruikt.
  2,er is eentje die baas genoemd mag worden omdat die niet aan die prakrijken van het eerste meedoet,maar,die werkelijke vrijheid voor het volk wil bewerkstelliggen.
  en vaak word zoiemand in het kwade daglicht gesteld en worden er reden gezocht om die persoon omver te halen”vergeet het maar,hij blijft en zal voor het volk strijden.

  ik zie jou als slaaf van die eerste baas omdat jou reacties naar zijn mentale en geestelijke toestand overeen komen,dus kruip maar voor jou baasje.


  Maak melding
 88. @sra
  JIJ HEBT DE KOP VAN EEN GARNAAL!!
  De democratische beginselen werd de kop ingedrukt door je baasje die een illegale coup met een legertje van 18 moordenaars had gepleegd in Suriname!!
  Het is sinds 25 feb 1980 dat je baasje graag als de ‘grote ‘ lijder gekend wilde worden!!
  Hij heeft daarom niet geschroomd om burgers te executeren van wie hij dacht dat ze een gevaar voor hem konden betekenen ., Je moet eerst gaan leren wie en waarom iemand amnestie ontvangt!
  Die lijder van je reist graag naar de armste landen van de wereld omdat hij graag als de ‘grote,machtigste’ lijder van de arme landen gekend wil worden!
  Zijn liefde voor de diktators in de wereld is onbeschrijfelijk!!!

  Jij domme surinamer,bouta is het bloed aan het uitzuigen bij jou en je merkt het niet eens, Jij bent verblindt door de liefde van deze VAMPIER!!

  LOVE IS BLIND,is bij jou LETTERLIJK van toepassing!


  Maak melding
 89. ray

  ik laat ook jou prinses maxima met rust,haar vader krijgt automatisch amnestie tijdens haar beediging”en als jij het weet”haar vader is een massa moordenaar van honderden mensen en vaedachte in drugs en verduistering prakrijken,maar daar zeg jij niks van.
  klagen over de president van suriname kan jij jiet laten,het vreet in jou dat bouterse pres is,het vreet in jou dat het volk ervoor gekozen heeft,het vreet in jou dat het onder zijn bewind met stappen vooruitgaat in su.
  een goede spreekwoordt;ALS JIJ HET VERLEDEN VAN EEN MENS NIET KEN”PROBEER DAN DE GOEDE DINGEN DAT DIE PERSOON DOET TE ACHTERHALEN<DAN ZAL JOU DUIDELIJK WORDEN MET WAT VOOR PERSOONLIJKHEID JIJ TE MAKEN HEBT.
  maar als jij negatief ingesteld ben ,zal dat jou nooit lukken.


  Maak melding
 90. Sra: waarheid, realiteit passen in in één zijn met Bouterse….

  Je geliefde president is een moordeaar, couppleger en drugscrimineel…

  Dat is de waarheid en realiteit.


  Maak melding
 91. Misjiekaba:

  De gouden toekomst is eindelijke begonnen.

  Dank voor je inspanning.

  Sra heeft een goede job gedaan…..

  Het land gaat met sprongen vooruit

  Er liggen ook plannen klaar om gebakken lucht te exporteren en de vooruitzichten zijn fantastisch…..


  Maak melding
 92. Sra je moet eens kijken hoeveel negatieve reacties dat gebazel van jou oproept, compleet alle realiteiszin verloren, kun je het op een bepaald punt niet meer winnen verval je in vuilspuiterij of haal je er totaal andere zaken bij, man probeer eens je hersens te gebruiken voorzover nog aanwezig of nog niet totaal suf geluld door dat discutabele baasje van jou


  Maak melding
 93. sra zegt tegen henk.

  “is dat het enige wat jij te vermelden hebt.

  dat is eentonig en heb ik niks aan”kom met betere argumenten.”

  Daar vraag je wat aan henk “argumenten”, wedden dat hij nog nooit van het woordje heeft gehoord. Deze minderwaardige gasten zijn maar met een doel op waterkant.net en dat is zeker NIET met argumenten of zinnige reacties ons om de oren slaan.

  HET zijn TROLLEN met maar een doel.


  Maak melding
 94. HENK MJOLENAAR: De uitkeringen zijn weer gestort.
  Onze opperspoken SRA, PONGO huppelepup en AFU SENSIE die nooit een hele cent zal worden, onze NDP dwaallichten en volidioten kunnen hun gestoorde onzin weer posten!!


  Maak melding
 95. AFU SENSIE: Ik wil helemaal niet uit de hoogte doen ofzo, maar ik heb voor het gemak dat gebazel van je overgeslagen,als ik met zwakzinnigen wil discussieren ga ik wel naar een sociale werkplaats, waar ik jou ,Pongo Bryan en SRA misschien wel tegenkom, want volgens de nieuwe bijstandswet moeten uitkeringstrekkers werken voor de uitkering! tot dan!!!


  Maak melding
 96. @Who cares

  Je bent net zo gestoord als die mislukte aardappelboer Henk Molenaar en ik zou je aanraden eens wat nuttigs te doen. Verwen Henk maar van achter en leef vooral lang en gelukkig.


  Maak melding
 97. Wide World dank voor het compliment, en ga over tot de orde van de dag en trek de wijde wereld in.
  Nou ja wereld. Die zal wel bestaan uit de G-Buurt in de Bijlmermeer, met Kaboelafeesten en breezer sletjes!


  Maak melding
 98. Hond krijgt Staatsbezoek, bah en nogmaals bah

  Nog zo’n een tik om gek van te worden, eerste Slaven Republiek op het zuidelijk halfrond van Amerika, genaamd Haïti. Wat bakken Haïtianen ervan, armoede en de vreselijkste ziektes als difterie enz. ziektes die wij in Suriname niet kennen. Hebben ze ooit van Ruimtelijke Ordening gehoord, kademuren en planning. Ik denk het niet, wel van een Pappa Doc en Baby Doc als ultieme volksmenners en oplichters. Het is inderdaad een land waar je niets aan hebt als het om ontwikkeling gaat. Het is meer brengen dan terugkrijgen uit die bedelende gemeenschap, die zich ook in Suriname bezig is te ontwikkelen. Daarvan moet je af als Regering die gerespecteerd wil worden of serieus genomen wil worden, maar daartegenover moet die werkgelegenheidscheppend zijn voor elke Surinamer ongeacht diens huidskleur en afkomst, pas dan kan je, je verheffen boven de Haïtiaanse mentaliteit. Dat zo’n klootzak Suriname bezoekt met alle egards is verwerpelijk. De eigen mensen laat die creperen en komt in Suriname mooi weer spelen, die vent verdiend een sluipschutterskogel lijkt mij!!!


  Maak melding
 99. Zo te zien zijn er heel wat geweldenaren op dit forum, @Bifa daagt zelfs anderen uit om hun naam en adres op te geven om te zien wie laf is.

  De naam en adres van de man die hij zo haat weet een ieder, dus stel ik voor dat je hem gaat opzoeken en zeggen of te doen wat je ook in gedachte mag hebben.


  Maak melding
 100. fronters als molenaar en consorten hebben ook recht van spreken hoor .die mensen moeten hun frustratie kunnen uiten geeft ze de kans laat ze het vol benutten.
  ze kunnen zich nergens uiten en achter die pc zitten is goed voor deze redimusus .laat ze hun zegje doen zodat zij morgen niet kunnen zeggen dat paars dictatoriale trekken heeft .dus fronters branden jullie los.


  Maak melding
 101. Schot door de Roos,

  Mijn reactie was bedoeld voor Gronman die de Surinamers die tegen Dada DiDiBri Bouta zijn een stelletje lafaards noemde. Ik heb geen reactie van hem gezien. Blijkbaar vindt hij zichzelf achteraf toch niet zo moedig.

  Maar als jij wel zo moedig bent en je er mee wil bemoeien vindt ik dat ook goed. Geef me je naam en adres!!


  Maak melding
 102. Tjauwa, ik denk dat je een beetje aan het doordraven bent m.b.t. Haitie. Dat Haitie het eerste land van slaven is geweest in het westelijk halfrond dat onafhankelijkheid verwierf, is ze nooit in dank genomen.De geschiedenis van Haitie is veel complexer dan men zou vermoeden.


  Maak melding
 103. Ik zou zowel Tjauwa als RobG willen adviseren de boeken de Zwarte zon en Drum (trilogie) van Onstott eens te gaan lezen, mischienn dat ze dan wat dichter bij elkaar komen, beiden hebben jullie nl. een beetje gelijk


  Maak melding
 104. @Bifa,

  Een ieder heeft zijn of haar eigen mening en daar is volgen mij niks mis mee.
  Verder is het geen kwestie van bemoeien.
  @Who cares, je haalt nu wel iedereen door elkaar!


  Maak melding
 105. Hans, hartelijk dank. Ik probeer altijd op de grens van het weten te functioneren. Deze grens probeer ik telkens weer te verschuiven door mijn kennis en inzichten steeds weer te vergroten. Ik maak er werk van om beide boeken te bemachtigen. Ik heb net wat recensies doorgenomen en mijn interesse is gewekt.Nogmaals dank.


  Maak melding
 106. RobG probeert altijd op de grens van zijn weten te functioneren…..

  Kan iemand uitleggen wat hij bedoelt??????

  Op de grens van je weten functioneren……..

  Doe mij nog een biertje….


  Maak melding
 107. @Bifa, Hier in Suriname ken ik persoonlijk niemand die de hele dag achter zijn pc zit om te posten op dit forum.
  Ben een hard werkende man, zoals we hier zeggen, if yu wroko yu no njiang in Sranang.
  En na het werk hebben vele Surinamers hun hossel die ze doen, het een en ander moet ook gedaan worden in oso en tap a djari.
  To the point, ook al zou ik mijn naam en adres prijsgeven, betwijfel ik als mij iets zou kunnen gebeuren hier in Suriname, zeker niet door een of andere Surined die van uit Holland denken te kunnen bepalen hoe de dingen in Suriname zouden moeten gaan
  Daarom zijn het en blijven het voor mij hufters en lafaards.De goeden niet nagesproken natuurlijk, want die zijn in de meerderheid.
  Ma no spang te mi no reageer snel, want dja wrokobasi no e mek grap te yu mus wroko.
  Suriname is geen Holland! wan swiet netie!!!


  Maak melding
 108. Gronman,

  Yu schijtluis yu. Na ka yu e libi na Srannang. In je hoofd misschien, maar die Bijlmerflat van je ruikt alleen naar pis en poep en niet naar Suriname hoor. Dus wat wil je nou met je zogenaamde harde werken. To the point is als je je naam en adres geeft en niet dat gelul er om heen. Slapjanus.


  Maak melding
 109. Geachte EobG en hans nog ff dit,

  Tegen de Haïtiaanse burgers Ansich heb ik niks kwaad in de zin, maar dat de Haïtiaanse handlangers zich voor het karretje van vreemde mogendheden laten spannen als Ezels doet zeer ja. Dat de Fransen en andere mogendheden het niet kunnen verkroppen dat ze Haïti verloren, doet hun afkeuring van dat verlies tot op heden gevoelen. Je behoeft slechts het nieuws of het andere gedeelte de Dominicaanse Republiek geheten te aanschouwen om te weten dat er met twee maten wordt gemeten. Haïtianen worden aan het lot overgelaten en hun leiders die van harte meedoen met het Westen. In geval er eentje zoals Jean-Bertrand Aristide opstaat voor verandering, dan wordt die ontvoerd door het Westen naar een ver Afrikaans Land. De reden, enkele door Aristide genomen maatregelen, zoals het optrekken van het algemeen minimumloon, hetgeen Westerse bedrijven in Haïti trof, vielen niet in goede aarde bij de Verenigde Staten, Frankrijk en Canada. Dus moest hij wijken. Van de miljarden steun bij de ramp van Haïti hoort niemand meer wat. Ook de huichelaars Clinton en Bush als trekkers van die steunoperatie aan Haïti doen hun waffels niet meer open, maar houden die stijfdicht. Een correctie van wat ik eerder schreef. Wat er wel geleerd kan worden van de aardbeving van Haïti is dat je een behoorlijke Ruimtelijke Ordening nodig hebt om structuur en instemmend bestemming van het grondbeheer te krijgen. In Haïti en meerdere landen heb je dat niet met alle gevolgen van dien. Bij een behoorlijke Ruimtelijke Ordening had het leed en slachtoffers niet zo groot behoeven te zijn. Maar zulke adviezen zijn aan dovemans oren toevertrouwd.


  Maak melding
 110. hans

  waarom reageer jij als iemand die geen verstand heeft,henk molenaar,koos en consoorten waar jij ook bij hoort hebben op mijn mening gerageert en niet andersom”vanwaar jouw negatieve uitingen naar mij”weet wel dat jij ook zoals enkele bezoekers van deze forum een negatieve reactie naar mij aan het uiten ben,en dat,zonder dat ik jou om een mening heb gevraagd.
  kan jij mijn meningen niet begrijpen omdat bepaalde woorden en mijn woorden keus te vergevordert voor jou verstandelijke vermogen, is en het jou opgevallen is dat jij niet daarop tegen kan, en dat op deze manier op mij afreageer.


  Maak melding
 111. SRA: Om de meningen van jou te begrijpen, moet eerst een landurige cursus koeterwaals en abracadabra gevold worden, met als hoofdvak WARTAAL!


  Maak melding
 112. who cares

  hahahahahahahahahaha,ai boj,dit had ik al van jou verwacht.
  leren lezen en begrijpen of een beeldforming uit wat jij leest is niet voor jou weg gelegd,daar ben jij te laaggeschoold voor”lees jou posting’s dan zal jij merken wat ik bedoel’.jij en jou consoorten zijn heel erg voorspelbaar.


  Maak melding
 113. John wat waterkant meer zou moeten verwijderen, zijn de racistische reacties, beledigingen naar de Surinamers toe, beledigingen naar de Surinaamse President toe, beledigingen naar andere forumleden enz. enz.

  Wat zou resten zijn zinnige reacties om een gezonde discussie te voeren.


  Maak melding
 114. AFU SENSIE: Maar die gezonde en zinnige reacties zullen in elk geval niet met jou gevoerd worden,want het niveau zal je never nooit van je levandagen halen


  Maak melding
 115. john2 het blijft jammer dat de mensen met helemaal geen niveau hier het meeste posten, sommige zijn 365 dagen per jaar bezig en dat wordt maar toegestaan onder het mom van vrijheids van meningsuiting worden de meest banale en racistische reacties toegestaan.

  Neem nou who cares dat racistisch ding is duidelijk een patient van een of andere psychiatrische instelling, die als tijdverdrijf Surinamers beledigen heeft en dat wordt gewoon toegestaan.


  Maak melding
 116. Nou interessant,wordt niet meer gereageerd op het bericht,dit lijk t wel een uitscheld of harie of bedreiging party. Laat het maar hierbij blijven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES