Tyrone Spong verslaat Remy Bonjasky in Londen

13

Afgelopen zaterdag vond in de ExCel Arena in Londen het Glory 5 evenement plaats met o.a. de zwaargewicht partij Tyrone Spong – Remy Bonjasky. De 27-jarige Spong versloeg de 37-jarige Bonjasky hierbij in de twee ronde middels een knock-out(KO).

Het was een bijzonder gevecht onder andere omdat beide sporters, die geboren zijn in Paramaribo, tot de absolute top van de kickbox wereld behoren. Na een tijdelijk stop van bijna drie jaar was Bonjasky bezig met zijn rentree. Daar maakte Spong al gauw een einde aan.

Tyrone Clinton Spong (Paramaribo, 3 september 1985) is een Surinaams-Nederlands kickbokser. Spong, bijgenaamd ‘King of the Ring’, staat bekend om zijn krachtige stoten en trappen en wordt gezien als een technisch zeer vaardige vechter. Van jongs af aan traint hij bij de sportschool van Lucien Carbin. Op vijfjarige leeftijd emigreerde Spong met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland. Hij komt in de ring dan ook uit voor Suriname. Spong maakte onlangs de overstap naar de Mixed Martial Arts(MMA).
(PHOTO: copyright Glory World Series)


13 REACTIES

 1. Mister SPONG, nu het gezicht van die kutmarokkaan, BAHDER HARI, verbouwen. Gewoon zorgen dat die smerige Marokkaanse GALBAK in een coma raakt waaruit hij NOOIT méér maar dan ook NOOIT MÉÉR ontwaakt. Een poot heeft hij al gebroken en nu de volgende stap namelijk, in COMA raken !!!!!!!!!. Een NIETVECHTER te lijf gaan in het uitgaansleven en dusdanig kreupel slaan dat degene voor de rest van zijn leven niet 100% meer zou kunnen functioneren geeft een nog slechter beeld van die sport. Een sport die doorgaans in verband wordt gebracht met criminaliteit.
  Marokkaanstuig van het ergste soort. KRAPUUL in overtreffende zin !!!!!!!
  ERNESTO HOOST, ” MR. PERFECT “, geboren uit SURINAAMS BLOED, was een GOEDE ambassadeur voor deze sport. Nogsteeds een gevierde persoonlijkheid , zeg maar gerust een CELEBRITY in JAPAN, ondanks dat hij al 7 jaar met Kickboxen gestopt is.

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

 2. Door domheid en achterlijkheid ga jij anderen oproepen anderen geweld aan te doen……..Met in coma slaan verhaal.
  Het moet sport blijven hij/zij die iets anders willen zoek een andere wijze of plek op…..knoop dit in je oren en laat jou hersenen dit opnemen


  Maak melding

 3. @ IK ZEG JE

  Mijn oprechte complimenten. Jij verdient ongetwijfeld een dikke gouden schouderklop voor je geinige allegaartje van woorden. Ik lig echt in een deuk.

  Ken je deze prachtige surinaamse uitdrukking; ” yu na sribi, yu nó sab’ sang é hat’ ai ” !!!
  Probeer EERST er achter te komen WAAROM ik zulke felle woorden heb gebruikt. Niet halsoverkop reageren.

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

 4. Met alle respect voor Remy, denk dat zijn tijd voorbij is.
  Hij is en blijft een sportman een gentleman.
  Overigens al die Surinaamse kickboksers zijn van een hoog niveau respect voor de sport staat op de 1e plaats. Ze kunnen heel goed tegen hun verlies na een verloren partijd omhelzen ze hun tegenstaander zoals het hoort.
  Tyrone is upcomming man hij moet nog veel leren maar hij is goed bezig en over een paar jaar behoort hij tot de top.

  bravo Surinamese kickboksers.


  Maak melding

 5. @BOSR

  Totaal mee eens ! Goed dat jij de woorden ” respect voor de sport” hebt genoemd want dit zijn woorden die TOTAAL ONBEKEND zijn bij die ” Marokkaanse deurmat,BADR HARI.
  Een schoolvoorbeeld hiervan was de K-1 WORLD GP 2008 FINAL REMY BONJASKY vs BADHR HARI.
  Om het geheugen op te frissen is er een fragment hiervan te zien op YOUTUBE. De schaamteloze demonstratie van het gebrek aan respect voor die sport zijdens die Marokkaan, begint in de 2e ronde vanaf de 5:19 minuut. Moge zijn aanhangers genieten.

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

 6. Who cares, je Surinamer voelen heeft niets met je paspoort te maken. Tyron Spong voelt zich Surinamer, dat kun je zien aan de vlag die hij om zijn schouders drapeerde na zijn overwinning. Ook Bonjasky, die namens Nederland in de ring stond, vond het nodig om aan de wereld bekend te maken dat hij uit Suriname afkomstig is. Als deze jongens om praktische redenen een Nederlands paspoort hebben, maakt dat ze nog geen Nederlander en dat maakt van hen ook geen Surinamer. Nederlanders zijn over het algemeen nuchtere mensen, komt het echter op nationaliteit aan dan zijn ze plotseling niet nuchter meer, waarom mogen jongens als Tyron Spong en Remy Bojasky zich niet tegelijkertijd Nederlander en Surinamer voelen? Als een persoon, die uit Surinaamse ouders geboren is, voor Nederland een gouden medaille wint op de Olympische spelen dan moet hij het niet in zijn hoofd halen om het land van zijn ouders mee te laten delen in de vreugde, door b.v. een Surinaamse vlag tevoorschijn te halen, Nederlanders beschouwen hem dan meteen als een verrader, terwijl ze het wel benadrukken dat een minister in het team van Obama Nederlandse roots heeft en het is helemaal geweldig als hij nog een beetje Nederlands spreekt.


  Maak melding

 7. HENKES: Jullie Suris hebben een driedubbele moraal.
  Minimaal een paar keer per dag zie ik op dit net, in alle Suri media langskomen dat Surineds landverraders en vluchtelingen zijn,en dat ze zich niet met Suriname moeten bemoeien.
  En nu zijn Spong en Bonjaski opeens wel Suris.
  Is dit niet wat ze in het Surinaams Awarie Domries en toe moffo guns noemen?
  En Spong mag zich wel wentelen in de Surinaamse vlag, waarschijnlijk enkel en alleen om de Surifans aan zich te binden, maar voorlopig woont hij buiten en niet in Suriname, en dat geldt ook voor Bonjaski en vele anderen!


  Maak melding

 8. Who Cares, IK (henkes) maak geen onderscheid tussen Surineds en Surinamers, van mij mogen Surineds vandaag reeds dezelfde rechten en plichten hebben als Surinamers die in Suriname wonen, je mag me van alles beschuldigen maar niet dat IK (henkes) een awari domri ben.

  Who cares, jij houdt het altijd zo goed bij, je weet b.v. dat Spong 90% van zijn leven in Nederland gewoond heeft (heb je wel wat anders te doen?), hoe oud was Spong ook alweer toen zijn ouders hem meebrachten naar Nederland? Hoe kun je zo iemand, die als kind uit Suriname vertrok, nu een landverrader noemen? En waarom mag een mens zich niet tegelijkertijd Surinamer en Nederlander voelen? Zelf heb ik dat dubbele gevoel nooit gehad, ik voelde me, ook toen ik in Nederland woonde, 100% Surinamer en 0% Nederlander (dat wil niet zeggen dat ik Nederlanders niet goed vind), maar als anderen daar gelukkig mee zijn mogen ze dat van mij.


  Maak melding

 9. @ HENKES

  wat betreft je beide reacties zou men in het Zweeds zeggen ; ” DU FÖRTJÄNAR EN KRONA PÅ HUVUDET ” ! ( JE VERDIENT EEN KROON OP HET HOOFD) !!!!

  Welk land je in je HART draagt dat is BELANGRIJK ! Een PASPOORT is enkel en alleenmaar een administratieve bijzaak. Er woont een groot aantal Hollanders met hun (boeren) bedrijven in een ” Hollands dorpje” in Brazilië. Kan jij je voorstellen ??? Ze wonen in een land maar stichten een EIGEN KOLONIE in dat land. Wonen in huizen naar NEDERLANDS MODEL. Voelen zij zich Nederlander ,Braziliaan of beide ???? Joost mag het weten. SPONG komt voor SURINAME uit en dat is TOPPIE !!!!!! 1000 x THUMBS UP !!!!

  Bueno, Chavéz para siempre !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.