zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariërs merken niets van ‘transparant grondbeleid’

Parlementariërs merken niets van ‘transparant grondbeleid’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – De regering heeft in haar regeringsverklaring beloofd een transparant grondbeleid te zullen voeren. Maar in de praktijk is daar niets van te merken. Dit stellen parlementariërs van het oppositionele Nieuw Front. Grote lappen grond worden opgekocht bij particulieren. Aan de andere kant wordt grif grond uitgedeeld. De regering zal het allemaal maar moeten uitleggen aan het parlement.

Om dit voor elkaar te krijgen hebben vijf parlementariërs van het Nieuw Front een interpellatievoorstel ingediend. De regering moet het parlement “zo omstandig mogelijk informeren over grondaankopen.” Ook over aankopen die nu worden voorbereid moet meer duidelijkheid gegeven worden. Volgens de regering is grond nodig voor de sociale woningbouw. De parlementariërs vragen zich af waarom dan niet bijvoorbeeld grond wordt teruggenomen of genaderd.

Het gaat dan om domeingrond die uitgegeven is aan burgers. Intrekken mag als mensen zich niet houden aan de voorwaarden. Nu wordt grond gekocht, zogezegd uit nood, “terwijl aan
politieke loyalisten enorme lappen grond uitgegeven worden voor speculatie.” Het Nieuw Front vindt de grondaankopen door de regering “rieken naar corruptie en nepotisme.” Het is dus hoog tijd dat er uitleg wordt gegeven in het parlement.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

85 REACTIES
 1. Transparant grondbeleid zal zolang DDB en zijn 40 struikrovers aan de macht zijn nooit komen.
  Ze jatten domeingrond nog harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.


  Maak melding
 2. Bouterse en transparantie….

  Bestaat droog water ook…..?

  get real.

  Deze struikroversbende is niet gebaat bij enige vorm van transparantie en corruptie bestrijding.

  De enige draadkracht die ze hebben getoond is om in recordtijd hun eigen amnestiewet te regelen.

  Waarheidscommissie?
  Constitutioneel Hof?
  Anti Corruptiewet?
  18.000 woningen…..
  Laptops voor alle schoolkinderen…
  Rijen investeerders….

  PLEASE>>>>>>


  Maak melding
 3. Dit heeft niets te maken met dhr. Bouterse maar is in gebed in de afgelopen decade.De bevolking is de oorzaak van al deze ellende.Het heeft te maken met het intelligentie niveau van de bevolking.Scholing,eenheid is het volk niet geleerd.Zal er een tijd komen dat het volk dit gaat inzien. De oude politieke partijen zijn hier schuldig aan.En de hoofd schuldige is de NPS.
  Zelfs denk ik dat de leiders van de NPS ook niet schuldig is.Hun ouders hebben hun ook niet geleerd om in liefde met elkaar samen te leven.De opvoeding die wij gehad hebben is de oorzaak dat wij zelfs onze kinderen verwaarlozen.Als je dit zou kunnen begrijpen wat het betekent een kind te mogen hebben zou de wereld veranderen.Jammer dat de cultuur waarin wij leven het goede onderdrukt en het slechte in je wakker maakt.


  Maak melding
 4. Beste Roy,

  Blijkbaar krijgt elk volk de leider die het verdient…

  USA Obama
  Zuid Afrika Mandela

  Zimbabwe Moegabe

  Suriname: Bouterse…..


  Maak melding
 5. Tja,….lappen grond worden aan NDP partijgenoten voor niks weg gegeven en de overheid koopt ze weer voor miljoenen terug ,..zogenaamd “algemeen belang ” ,..
  Deze regering Bouterse gaat de boeken in als de meest corrupte regering die Suriname ooit heeft gehad…


  Maak melding
 6. Nieuw Stronters zijn de allerlaatsten, die moeten komen zeuren over transparantie. Het zijn de grootste bandieten en koekenbakkers, die Suriname ooit hebben bestuurd. Alle handelingen waren gericht op haat, revanchisme en bandietisme.

  Nochtans ben ik de mening toegedaan dat dieven van moeizaam vergaarde belastingcenten van dit volk moeten hangen!!!


  Maak melding
 7. Parlementariërs merken niets van ‘transparant grondbeleid’
  Zaterdag 23 maart 2013 | 8 reacties | Nieuws uit SR |
  PARAMARIBO, 23 mrt – De regering heeft in haar regeringsverklaring beloofd een transparant grondbeleid te zullen voeren. Maar in de praktijk is daar niets van te merken. Dit stellen parlementariërs van het oppositionele Nieuw Front. Grote lappen grond worden opgekocht bij particulieren. Aan de andere kant wordt grif grond uitgedeeld. De regering zal het allemaal maar moeten uitleggen aan het parlement.

  Om dit voor elkaar te krijgen hebben vijf parlementariërs van het Nieuw Front een interpellatievoorstel ingediend. De regering moet het parlement “zo omstandig mogelijk informeren over grondaankopen.” Ook over aankopen die nu worden voorbereid moet meer duidelijkheid gegeven worden. Volgens de regering is grond nodig voor de sociale woningbouw. De parlementariërs vragen zich af waarom dan niet bijvoorbeeld grond wordt teruggenomen of genaderd.

  Het gaat dan om domeingrond die uitgegeven is aan burgers. Intrekken mag als mensen zich niet houden aan de voorwaarden. Nu wordt grond gekocht, zogezegd uit nood, “terwijl aan
  politieke loyalisten enorme lappen grond uitgegeven worden voor speculatie.” Het Nieuw Front vindt de grondaankopen door de regering “rieken naar corruptie en nepotisme.” Het is dus hoog tijd dat er uitleg wordt gegeven in het parlement.

  « Vorig bericht
  Gerelateerde berichten

  ‘Niets fout’ met grond voor parlementariër
  Parlementariër: ook ministers verkopen onbenut domeinland
  Bijlage gelicht uit rapport Surinaams grondbeleid
  Parlementariër: Suriname wordt opgedeeld en uitgedeeld
  Surinamers moeten economische groei merken
  Er zijn 8 reacties
  Zaterdag 23 maart 2013 om 10:16 uur, door Who cares
  Transparant grondbeleid zal zolang DDB en zijn 40 struikrovers aan de macht zijn nooit komen.
  Ze jatten domeingrond nog harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen.

  Beoordeel +5
  Zaterdag 23 maart 2013 om 10:47 uur, door koos
  Ddb en transparant ? Whahahahaaa, goede 1 apr mop

  Beoordeel +4
  Zaterdag 23 maart 2013 om 11:11 uur, door Henk Molenaar
  Bouterse en transparantie….

  Bestaat droog water ook…..?

  get real.

  Deze struikroversbende is niet gebaat bij enige vorm van transparantie en corruptie bestrijding.

  De enige draadkracht die ze hebben getoond is om in recordtijd hun eigen amnestiewet te regelen.

  Waarheidscommissie?
  Constitutioneel Hof?
  Anti Corruptiewet?
  18.000 woningen…..
  Laptops voor alle schoolkinderen…
  Rijen investeerders….

  PLEASE>>>>>>

  Beoordeel +3
  Zaterdag 23 maart 2013 om 11:37 uur, door Roy
  zelfs de hyena’s kunnen niet aan tippen….

  Het is gewoon schaamteloos…men heeft ervoor gekozen..

  Beoordeel 0
  Zaterdag 23 maart 2013 om 11:45 uur, door Savioen
  Dit heeft niets te maken met dhr. Bouterse maar is in gebed in de afgelopen decade.De bevolking is de oorzaak van al deze ellende.Het heeft te maken met het intelligentie niveau van de bevolking.Scholing,eenheid is het volk niet geleerd.Zal er een tijd komen dat het volk dit gaat inzien. De oude politieke partijen zijn hier schuldig aan.En de hoofd schuldige is de NPS.
  Zelfs denk ik dat de leiders van de NPS ook niet schuldig is.Hun ouders hebben hun ook niet geleerd om in liefde met elkaar samen te leven.De opvoeding die wij gehad hebben is de oorzaak dat wij zelfs onze kinderen verwaarlozen.Als je dit zou kunnen begrijpen wat het betekent een kind te mogen hebben zou de wereld veranderen.Jammer dat de cultuur waarin wij leven het goede onderdrukt en het slechte in je wakker maakt.

  Beoordeel +1
  Zaterdag 23 maart 2013 om 11:45 uur, door Henk Molenaar
  Beste Roy,

  Blijkbaar krijgt elk volk de leider die het verdient…

  USA Obama
  Zuid Afrika Mandela

  Zimbabwe Moegabe

  Suriname: Bouterse…..


  En de familie knudde heeft MOLENAAR als gezinshoofd. Mister Lullooooooooooooo!


  Maak melding
 8. Eey DADA Fawaka??

  zie jij nu in wat voor een gevolg loze beloften inhoudt??

  ai ai pasew…in 2015 ga ik roepen;

  ik ga 30.000 bungalows bouwen in het binnenland dan vertrekken zij weer 🙂


  Maak melding
 9. =Gelijk hebben zij, omdat de overheid GEEN domeingrond kan opkopen van een particulier.
  Zoals ik al eerder had aangegeven is dit vragen om fraude en corruptie.

  =Van wie worden er dan gronden opgekocht????? Vrienden of familieleden////

  =Suriname heeft genoeg bossen om open te kappen en in de districten wonen er te weinig mensen, dus gaan jullie maar uit Paramaribo voor grondzaken.


  Maak melding
 10. Who cares,je mega onzin is grenzeloos.Lees de WIki Leaks reportages 2005 tot 2010, de periode van de man met twee schone handen, maar achteraf blijkt de president met 10 smerige tentakels. Ik bedoel hiermee de periodes regering Venetiaan. Er staat!” Alhoewel Suriname een leeg land is lukt het tienduizenden inwoners niet om een stuk grond te bemachtigen. Politieke vrienden, partij loyalisten en mensen met geld, veel geld lukt het makkelijk grote lappen grond te bemachtigen. De corruptie is onbeschrijvelijk “.


  Maak melding
 11. =Ik zou een ieder willen vragen om naar de branding te kijken en naar het gesprek te luisteren van Carl Breeveld. Heeft betrekking op de tekst.

  Video: Vriendjespolitiek houdt behandeling anticorruptiewet tegen volgens Carl Breeveld

  =Graag ook naar een herhaling van The Talk van 17 maart bij radio apintie.


  Maak melding
 12. ROBG alis Mehmet de Turk: Wat kan welke Suri parlementarier of pres uit wat voor periode dan ook mij bommen?
  Ze zijn allemaal van hetzelfde laken en pak, de ene graait nog harder dan de andere.Ze liegen alles bij elkaar, en nemen een loopje met het ongeschoolde klootjesvolk, jij incluis!!
  Feit is en blijft dat DDB en zijn struikrovers niet alleen harder graaien dan vakkenvullers vakken kunnen vullen, maar ook nog drugsdealers massamoordenaars, gediplomeerde leugernaars analfabeten en verkrachters zijn. Dat is het verschil, and get real get yourself together and get a life! De enige echte manier om dit alles te stoppen is als Suriname terugkeert in de schoot van het voormalige Moederland, naar Brits gemenebest model, met Suris uit de diaspora, bij voorkeur Surineds aan het stuur!!!


  Maak melding
 13. En toen kwamen juf Jenny en dominee Misiekaba met hun aanhang en begon te zeggen om wat hier of daar op te zetten.Rahimal yu sabi tog.En Wit boiti.Zodra we dan in de regering zijn “wé sét e kong jie yu.”


  Maak melding
 14. ’transparant grondbeleid’.

  Surinamers hebben de neiging dure termen te bezigen maar de betekenis niet kennen of de praktische uitvoering daarvan. De paarse garnalene regering is kampioen in het bezigen van tergelijke termen maar er zelf niet in geloven. Behalve het stemvee….

  Plato


  Maak melding
 15. Who cares, jammer voor jou maar ik ben helaas niet Mehmet.De persoon die in werkelijkheid Mehmet is, weet wel beter.Ik ben het gedeeltelijk met je eens.Politici zijn personen die allemaal persoonlijke doelen nastreven.Dat hebben ze met elkaar gemeen.

  Ook onder de regering Bouterse zijn er politici en/of ambtenaren aanwezig die eerst aan hun eigen belang denken en vervolgens aan de het regeringsbeleid.Dit soort lieden moeten bestreden worden.Het zijn mensen met een genetische overlevingsstrategie,geboren opportunisten die op creatieve wijze de eigen belangen en de belangen van familie en vrienden boven het landsbelang stellen.

  Ik ben het echter niet met je eens als het om de soevereiniteit van Suriname gaat. Wil je hebben dat Suriname haar onafhankelijkheid laat varen en terugkeert onder Nederland? Kijk maar naar de scenario’s die sommige Nederlandse politici met ondersteuning van staatsrechtsgeleerden aan het bedenken zijn.

  Ze willen het Koninkrijk der Nederlanden opblazen. Men wil af van de Bovenwindse- en Benedenwindse eilanden in het Caribische gebied.Men heeft voorgesteld om Nederland terug te trekken uit het Koninkrijk der Nederlanden.De basis valt dan weg en de landen in het Caribische gebied moeten alleen zichzelf verder redden.

  Maar je weet het nooit m.b.t. Suriname. Suriname heeft veel te bieden op het gebied van grondstoffen, als b.v. goud,koper,ijzerersts,ruwe industrie-diamanten,visserij enz. en de landbouwgronden,enz.enz. Met de huidige stand van de economie in Suriname, en de moderne ontginningstechnieken kan Nederland miljarden aan gaan Suriname verdienen.en dit gegeven kan de Nederlandse economie ten goede komen.Maar neem van me aan. In de wereld en met name in regio Zuid-Amerika gaat men dit niet pikken.


  Maak melding
 16. Kan iemand paraman uit z’n lijden verlossen? Probeer van mijn te genieten, maar krijg plotseling braak neigingen. Heeft iemand een teiltje ?


  Maak melding
 17. Wat mij opvalt bij de Paarse Paupers als je Bouterse aanspreekt op zijn enorme incapabele graairegering is dat hun antwoord is:

  “Ja,maar de NPS deed het ook……..”

  En dan ben je uitgepraat….


  Maak melding
 18. Koos en Henk Molenaar. Een hardnekkige ingeslepen, haast genetische gewoonte van NPS en VHP om m.b.t. het grondbeleid corruptie te plegen, kan een nieuwe regering niet in 2 a 3 jaren opruimen.Be real.Dit gegeven heeft helemaal niets met de regering Bouterse te maken. Bouterse heeft het geërfd van zijn voorganger Venetiaan.


  Maak melding
 19. RobG: Be also real.

  De haast genetische gewoonte van Bouterse en consorten om te liegen, te bedriegen, te bedreigen en valse beloften te doen krijg je er nooit uit. Net zoals het bloed aan de handen van veel Paarse regeringstoppers van vele tientallen Surinamers..


  Maak melding
 20. dit is zins jopie pengel het geval”dat er gronden verkwanselt werden en ook zonder te betalen aan buitenlander(vooral nederlanders)uigegeven werden.
  nieuwfront heeft ook zijn deel daarin en merkt nu op dat er in alles onderzoek gedaan wordt,;nieuwfront heeft iets te verbergen,en als dat niet het geval is waarom dan die interpellatievoorstel,dan kan jij wel zeggen;corruptie”maar is dat dan echt zo”.
  het is duidelijk dat de regering de particuliere grondbezitters ook fanancieel tegemoet komt en niet alleen wil nemen(zoals de vorige regering)en dat vind ik wel een goede stap;jij bent niet verplicht jou stukje grond aan de regering te verkopen.
  en als de regering een stukje grond van jou ingebruik zal nemen,dan krijg jij een ander stukje grond naar keuze.


  Maak melding
 21. En als ze niet liegen,lijden ze aan geheugen verlies.Lees
  maar.De W.B staat voor Wonnie Boedhoe.

  uit de west van; 22-03-2013

  – Geheugenverlies. Blijkt inmiddels, dat tijdens de zitting –in strafzaak tegen voormalige Surpost-managers– de voormalige bewindvoerder op Financien, W.B., ernstig aan geheugenverlies leed en een ‘tig’ aantal vragen niet wist of niet wilde beantwoorden. In ieder geval een situatie, welke tot nadeel schikt van de mensen die voor de rechter werden gedaagd.


  Maak melding
 22. =Het verkopen van domeingrond aan de overheid kan toch ook op een ander manier???

  @*%, lees maar het volgende voorbeeld ::

  –Minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag op zijn ministerie een overeenkomst getekend met NV Centaurus. Dit bedrijf heeft tien hectare terrein voor een symbolisch bedrag van SRD 1 verkocht aan de overheid. In het document is vastgesteld dat het terrein alleen gebruikt mag worden voor de bouw van een ziekenhuis in het district.


  Maak melding
 23. Henk Molenaar, de reaktie van de oppositie is een soort van soort sisyphos (Sysifus) arbeid. De oppositieleden van NieuwFront zijn zelf meester in list en bedrog.Ze hebben veel te verbergen.De belangen voor hen zijn te groot om te verliezen. Laten we hopen dat door de acties van hen, de geest van de fles wordt gehaald.NieuwFront wordt de allergrootste verliezer.


  Maak melding
 24. RobG en anderen, geen enkel land en cultuur op deze wereld zal allen handel met elkaar kunnen doen en alleen leven zonder een ander land en cultuur NIET nodig te hebben, DIT BESTAAT NOOIT.

  =Men moet af om te denken dat als er zoveel kritische punten naar voren worden gebracht over Bouterse zijn regering dat men NIET van het land en cultuur houd.

  =Men probeert juist aan te geven waar het NIET goed gaat zodat men gaat INZIEN dat het ook anders kan.

  =Men moet ook niet vergeten dat het NIET kan om een moordenaar als staatshoofd te hebben en criminelen die een land moeten regeren. Vroeg of laat zal het volk het merken. Jammer dat de jeugd eronder zal lijden als het VERKEERD zal lopen.

  =Het kwade zal NOOIT winnen van het GOEDE.


  Maak melding
 25. @Ira

  dat is het verhaal van de slimme boer.

  De boer moest van de belastingen zijn koe verkopen en de opbrengst aan de fiscus overdragen.

  De boer bracht de koe en een geit naar de markt en bood de koe voor een gulle aan.Maar als je de koe voor een gulle koopt,ben je verplicht ook de geit te kopen voor 500 gulle…

  ondernemers die met verlies verkopen,gaan failliet.


  Maak melding
 26. ROBG:Het Koninkrijk kan uitsluitend en alleen met wederzijds goedvinden van alle partijen geherstructureerd worden, of uit elkaar gaan punt!!!
  Politici van beide zijden kunnen roepen wat ze willen,maar daaruit blijkt enkel en alleen hun onwetendheid of opportunisme.
  En yeah right!!! Nederland wil Surinaamse bodemschatten, vandaar dat ze niet wisten hoe snel als dat ze konden getekend hebben voor de Surinaamse onmafhankelijkheid om van hen af te komen. Keep on dreaming want de vader is de wens van de gedachte.


  Maak melding
 27. “waarde” commissie-leden,

  is U al bekend waarom dezen zo graag Occuperen???

  jawel tante Jenny..

  deze vrouwen vinden dat als zij hun *kruis-gebied* zo vaak moeten delen, dat zij ook met recht moeten kunnen delen “”andermans grond-gebied””

  en wat is Uw oordeel???

  wel Jenny..wij pleiten voor herinvoering van de zweep!!

  hoezo???

  da hebben wij geen turken/indonesie/india
  /china etc nodig, want,

  ZWEEP-RESULTATEN UIT HET VERLEDEN IS EEN GARANTIE VOOR ONZE HUIDIGE PLANTAGE

  oi oi, ik tante Jenny zegt; pasew jij bent om te zoenen

  he bah…jo vuile heks ju

  🙂


  Maak melding
 28. ira

  het is ook nooit voorgekomen dat een natie(volk)een ander natie(volk) heeft opgebouwd of voorspoedig gemaakt.
  als jij de geschiedenis een beetje ken en goed gestudeert hebt,zal het jou duidelijk worden,
  geen handel is geen oorlog geen bezitteregheid geen jaloezie enzv.


  Maak melding
 29. Hoe bevoegd ben jou als molenaar om een oordeel uit te spreken over de gang van zaken in Suriname? Laat dat over aan die tot stemmen gerechtigde Suris. Het ga je geen ene M aan!


  Maak melding
 30. Haha, voor het symbolische bedrag van 1 SRD. De winst wordt naar alle waarschijnlijkheid toch wel verkregen middels het ontwikkelen van het project! Deze handige zakenman heeft zich op deze manier verzekerd van een berg goodwill en het levert hem (lees zijn onderneming) werk en dus geld op!
  Het is alleen jammer genoeg dat het bouwen zelf, haast vanzelfsprekend, door “niet Surinamers” gedaan wordt.


  Maak melding
 31. Beste Paraman: En wat is jou bevoegdheid dan?????

  je oordeel geven is nog altijd een vorm van vrijheid van meningsuiting.

  Ik weet dat jij dat als oud militair (lees keukenhulp) altijd wat problemen mee heb gehad.


  Maak melding
 32. Zaterdag 23 maart 2013 om 14:27 uur, door *%

  het is ook nooit voorgekomen dat een natie(volk)een ander natie(volk) heeft opgebouwd of voorspoedig gemaakt.
  als jij de geschiedenis een beetje ken en goed gestudeert hebt,zal het jou duidelijk worden,
  geen handel is geen oorlog geen bezitteregheid geen jaloezie enzv.

  mmmm, jaja, en daarom spelen we de struisvogel en hangen we met ? % promilage in onze hangmat! En is er DUS NOG STEEDS geen ontwikkeling!


  Maak melding
 33. Hahahaha, bestaat er nog de oppositie in Suriname .
  De potten van FRONT verwijt dat de NDP grond stelen terwijl de
  de echte boeven in de FRONT .
  zitten .


  Maak melding
 34. Henk Molenaar,dankzij het nieuwe grondbeleid van de regering Bouterse lukt het de gewone man of vrouw in Suriname nu eindelijk om aan een stuk grond te komen.Steeds meer mensen krijgen grond toegewezen,terwijl de aanvragen van enkele jaren terug dateren.De NDP moet mijn inziens het volgende doen. Net zoals in het opbouwwerk gebruikelijk is, moet men spreekuren gaan houden om de mensen te ondersteunen bij het invullen van de grond aanvragen.In Suriname zijn nog heel veel mensen gewend om verbaal iets te zeggen en dan denkt men dat er al een aanvraag bij de autoriteiten is gedropt.Mensen moet ook opgevoed worden in het formeel indienen van aanvragen.De NDP kan hierin een voortrekkersrol vervullen.


  Maak melding
 35. RobG: “dankzij het nieuwe grondbeleid van de regering Bouterse lukt het de gewone man of vrouw in Suriname nu eindelijk om aan een stuk grond te komen”

  Noem eens vijf gewone mensen dan…….?


  Maak melding
 36. Van wat mensen is het zeker dat ze grond hebben gekregen.Sew Atjon,Gopie,Abdoel en de overige voorstemmers van de amnestie wet.En Misiekaba heeft grond
  straatnamen gegeven die particulieren toebehoren en daarmee diefstal en of stroperij gepleegd.


  Maak melding
 37. Henk Molenaar, mijn contacten die recent in Suriname op bezoek zijn geweest vertellen allen over de vooruitgang die er wordt geboekt.Aantallen over gronduitgiften aan de gewone burger kan ik niet geven. Dat is nu ook niet belangrijk.Het gaat erom dat de gewone man of vrouw eindelijk het licht ziet schijnen boven de horizon.Er is land in overvloed aanwezig.Men mag de gewone man of vrouw geen belemmeringen opleggen om aan een stuk land te komen.


  Maak melding
 38. ROBG: “Aantallen over gronduitgiften aan de gewone burger kan ik niet geven”
  “Er is land in overvloed aanwezig”

  ROBG:Als er al grond word uitgegeven is het alleen aan partij loyalisten en het ndp stemvee.
  En volgens jou is er land in overvloed aanwezig?
  DDB en zijn struikrovers beweerden nog minder dan 48u geleden dat ze grond moeten opkopen omdat er een tekort aan grond is.
  En die contacten van je behoren vast en zeker ook tot de paarse meute.


  Maak melding
 39. Waarom zou er uitleg aan het parlement gegeven moeten worden, tertwijl daar de grootgrondbezitters zitten, die door corrupte handelingen aan grote lappen grond zijn gekomen, ga een keer uitleg aan het volk geven die iedere dag weer bedrogen wordt door deze corrupte bende.


  Maak melding
 40. RobG: “Het gaat erom dat de gewone man of vrouw eindelijk het licht ziet schijnen boven de horizon.Er is land in overvloed aanwezig”

  De gewone man en vrouw in Suriname staat in Suriname aan de rand van de afgrond. Wat lul je toch ongelofelijke onzin.


  Maak melding
 41. Who cares en Henk Molenaar,de manier waarop jullie reageren had ik verwacht.jullie zijn gewoon voorgeprogrammeerd door het NieuwFront.De vorige regering voerde geen transparante grondbeleid. De huidige regering probeert de bergen aan aandossiers van aanvragen onder de regering Venetiaan weg te werken, en jullie beginnen ineens te kraken als de versleten geluidsinstallatie van Groenjarie.Mooier kunnen jullie het niet maken.


  Maak melding
 42. Hmm,..de anti-corruptiewet ,….komt die nog? Had Bouterse niet beloofd het binnen dit kwartaal te realiseren?
  Die goud-overeenkomst is die al in werking? Welke goude kerst had Bouterse het over?
  Welke belofte heeft Bouterse wel waar gemaakt?
  Wie durft er één te noemen?


  Maak melding
 43. Er is helemaal niets mis mee om grond te verkopen. Bij transacties is altijd transparantie, vooral in deze tijd met het sociale media.


  Maak melding
 44. —Grote lappen grond worden opgekocht bij particulieren. Door wie? Door de regering?

  —Aan de andere kant wordt grif grond uitgedeeld. Door de regering dan, neem ik aan.

  Dus de regering koopt grote lappen grond op van particulieren en deelt het weer uit aan particulieren. Noemt men dit niet ‘witwassen’ van geld (van die particulieren)? What’s going on there?


  Maak melding
 45. Suriname patriot: Bouterse lacht zich elke ochtend rot als hij zich bedenkt dat hij als coupe pleger, drugscrimineel en moordenaar gekozen is tot President van Suriname…

  Inplaats dat deze crimineel in de gevangenis zit, is hij PRESIDENT en regelt zijn eigen amnestie en verdeeld het land onder zijn familie en loyalusten en leent het land zich kapot.

  De rekening komt nog want de bodemschatten van Suriname zijn gebruikt als onderpand.

  Bouyerse heeft NIET 1 van zijn beloftes na 3 jaar waargemaakt. NIET EEN.

  Hoe dom kan een volk zijn….?


  Maak melding
 46. @Henk Molenaar,..nog erger is het als Bouterse de huidige president van Suriname, Albert Ramdien laat vallen voor de hoogste post binnen de OAS en besloten heeft de Guyanees Karran te steunen.
  Hiermee toont hij aan dat hij geen echte patriot is maar een verrader,….
  Een andere voorbeeld is Moiwana,..eigen volk, kinderen, zwangere vrouwen,moeders gewoon dood schieten,…


  Maak melding
 47. Beste Surinam Patriot

  2 bekende uitspraken van Bouterse

  U hoeft niet van mijn te houden, ik hou wel van u

  Al brandt heel Paramariobo, ik slaap prim..

  Bouterse is ‘Pure Evil’


  Maak melding
 48. Bifa,Who cares,Henk Molenaar,enz. mijn vinger(s) ergens in stoppen voelt heel aangenaam.Ik raad julle aan om het zelf eens te proberen.Jullie zullen wel eerst de puberangst die bij je leeftijd hoort moeten overwinnen om het te doen.Er gaat een nieuwe wereld voor je open.Een welgemeende tip: doe het rustig aan en niet overdreven.Je moet het doseren om het gewenste effect te krijgen.Ik vind het wel leuk om pubers een goede tip te geven.


  Maak melding
 49. molenaartje (Henk Molenaar) prachtig hoe jij jou kameraadjes, de HOOLIGANS weet op te jagen. Wat ben jij een gewiekste molenaartje. En jou makkertjes zoals ene Who cares die krijgt er geen genoeg van. molenaartje hou deze stumper voor ons in jou vicieuze cirkel, dus ook in het gareel. En onze (zon)dag kan zeker niet meer stuk.

  Het gronduitgifte beleid in Suriname wordt gereguleerd. Dat is een heel goed streven, vooral in vergelijking met hoe het een jaar of drie geleden en daarvoor aan toeging. Deze credit komt de regering Bouterse/Ameerali toe. Het euvel van corruptie moet binnen het gronduitgifte beleid volledig worden teruggedrongen. Als men uiteindelijk daarin slaagt heeft Suriname hierin een paradepaard waar men trots op kan zijn. Het beleid vind ik juist transparant, in tegenstelling tot wat de oppositie beweert. Als er in de openbaarheid over iets wordt gediscussieerd, dan valt het voor een groot gedeelte onder de noemer “transparantie van beleid”.

  baasje molenaartje bij voorbaat dank voor het onder controle houden van jou dagelijkse HOOLIGANS raddraaiers. Deze taak past prima bij jou als opruier bij uitstek. Vergeet één ding niet: wij blijven ons vermaken molenaartje.

  molenaartje jou arsenaal aan luchtkastelen is menigeen bekend. Vandaar misschien een overbodige vraag molenaartje: wat is jou volgende luchtkasteel?

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 50. Het Surinaamse grondbeleid zou heel transparant kunnen zijn door een geografische boek/kaart te maken en elk stuk welk bezet is te kleuren en te benummeren. En dmv nummer ook laten zien van wie hij is en wanneer hij is overgeschreven…..

  Hierdoor kan het volk, de surinaamse en de nederlandse belastingdienst ook zien wie steelt, vermogens belasting ontduikt en fraudeerd….


  Maak melding
 51. Ik ken mensen in NL die uitkeringen krijgen omdat ze verzwegen hebben, tonnen aan vermogen te hebben in SU…

  Als de corrupte politiek echt nog rijker willen worden is dit hun kans, NL wil wel miljoenen betalen voor deze gegevens…


  Maak melding
 52. hé hé: “molenaartje jou arsenaal aan luchtkastelen is menigeen bekend”

  Bouterse is kampioen luchtkastelen bouwen.

  Noem maar eens 5 van de 20 beloftes na en voor zijn verkiezing die hij is nagekomen.

  Alleen Paarse Kakkerlakken voor wie het in troebel water goed vissen is, lopen achter Bouterse aan.

  Zoals ook jij hehe


  Maak melding
 53. De Surinaamse regering is één grote corrupte bende bij elkaar,…roven, stelen en bedriegen.
  De politie???? niet te vertrouwen,..een gehandicapte ongewapende burger mishandelen zijn ze goed in.


  Maak melding
 54. ROBG: Op het moment dat de rest van je apparaten niet meer functioneren vanwege je leeftijd of anderzins, dan ben je genoodzaakt je vingers te gebruiken om maar enigzins jezelf en anderen te bevredigen.
  Maar aangezien alle apparaten die mij meegegeven zijn bij de geboorte nog optimaal in functie zijn moet ik je advies in de wind slaan, en mn vingers gebruiken daar waar ze voor bestemd zijn.Maar toch dank voor je advies.


  Maak melding
 55. Henk Molenaar,het volk zal oordelen over het gevoerde beleid van de regering , en niet Henk Molenaar met zijn zwakke broeders.Jullie kruit is nu al verschoten en Bouterse is niet eens aan zijn tweede termijn begonnen.Dat hij gaat winnen staat nu al vast.


  Maak melding
 56. ROBG: Rustig aan met het typen van gestoorde onzin.
  Je hebt je vingers nodig als je straks weer naar je Turkse lellebelletjes in Istanbul gaat.


  Maak melding
 57. RobG:

  Nogmaals elk volk krijgt de leider die het verdient.

  Dat zegt meer over de bevolking van bananenrepubliek Suriname dan over Bouterse.


  Maak melding
 58. Surinam Patriot: Onze ROBG is niet alleen onder invloed van Bacardi en of Jack Daniels, maar hij heeft vast met en zijn vingers en zijn neus ergens anders in gezeten!


  Maak melding
 59. RobG,

  Heb je wel vingers of… een hand? Ik vermoed dat Bouterse en zijn kornuiten ze al lang hebben…

  Hakken, kappen, tjap, psssssssssssss. Help!!!! Ja, snik, snik, ik zal alles doen wat jullie zeggen. Ik zweer trouw aan jullie, voor altijd. Laat me dit zeggen in de geluidsinstallatie van Ocer. Ja, ik zweer. Mi no mang moro!!


  Maak melding
 60. het was nooit transparant, het is niet transparant en het wordt nooit transparant omdat corruptie verder geaccepteerd wordt in Suriname dankzij de klungel met zijn loze beloftes!


  Maak melding
 61. Transparant tot aan de voor deur en in de Ivorentoren worden de details besproken. Deze regering is alles behalve transparant. Ze proberen met alle mogelijk manieren het volk te misleiden.

  – invoer anti corruptiewet
  – aanpak grond kwesties
  – installatie radar op vliegvelden
  – invoer constitutionele hof
  – invoer waarheidscommissie
  – verschaffen info dec.moorden aan de int.
  amerikaanse hof
  – info liquiditeiten en onderpanden van suriname / er wordt maar wat geleend.
  – devaluatie srd ???
  – kritiek IMF mbt economisch beleid SU

  EN ZO GAAT HET MAAR DOOR. Er wordt een rookgordijn opgetrokken waar niemand een vinger achter kan krijgen.

  Misschien kan RobG mijn vragen beantwoorden. Want dit lijstje heeft toch echt nadere toelichting nodig. Bouterse is 3 jaar bezig en er is nog geen moer van terecht gekomen.


  Maak melding
 62. Koos
  Je zou moeten kijken naar al die rook gordijnen bij jouw in Nederland
  Zo een grote dikke balk in je oog en je ziet het niet eens tjonge jonge


  Maak melding
 63. Bryan, waarom betrek je ndl in deze discussie ? Ik kan je verzekeren dat de overheidsfinanciën in nld transparant is. Of denk je dat die AAA status uit de lucht is gevallen. Nederland leent op de kapitaalmarkt nagenoeg renteloos. Ook kan iedere Nederlander kan op basis van de wet openbaar bestuur gegevens bij ministerie van financiën opvragen. Moet je in Suriname eens proberen joh ? Dat heet transparant werken.

  Ga nu eens concreet in op mijn vragen.

  – invoer anti corruptiewet
  – aanpak grond kwesties
  – installatie radar op vliegvelden
  – invoer constitutionele hof
  – invoer waarheidscommissie
  – verschaffen info dec.moorden aan de int.
  amerikaanse hof
  – info liquiditeiten en onderpanden van suriname / er wordt maar wat geleend.
  – devaluatie srd ???
  – kritiek IMF mbt economisch beleid SU

  Waarom zijn deze zaken nog niet geregeld ?


  Maak melding
 64. Koos laten we eerlijk wezen. Er wordt eindelijk gewerkt door de politici in Suriname.Laten de politici en ambtenaren het voorbereidende werk doen.Makkelijk is het niet. De oppositie heeft echter geen antwoord op het goed beleid van de regering. In een vroeg stadium wil men de plannen de grond inboren. No way..


  Maak melding
 65. Wie kent ene zwitserse bankmedewerker die een cd rom voor miljoenen verkocht aan de duitse overheid, waarin zwartspaarder stonden uit duitsland….

  Mischien kan een Glis medewerker hierdoor ook miljonair worden, door een cd rom aan NL te verkopen….


  Maak melding
 66. RobG, voorbereidend werk doen ? Prima, volledig mee eens, MAAR na 3 jaar mag er wel iets zichtbaar zijn.
  Bouterse heeft heel wat beloofd aan zijn achterban. Laten we reëel wezen, tot nu toe komt het er niet uit.
  Met een beetje besef weet je dat Bouterse ook de komende 2 jaren niets gaat klaarmaken. De oppositie wil niet bij voorbaat de plannen in de grond boren. Dat is allemaal onzin. Dit is toch niet in het belang van Suriname ? De oppositie heeft een controlerende taak en doet haar werk naar eer en geweten. Het is algemeen bekend dat de regering Bouterse geen potte kijkers in haar keuken wil hebben. Daar zijn genoeg theorieën over. Als ik de NDP aanhangers moeten geloven verricht Bouterse fantastische werk maar niemand komt met concrete voorbeelden. Op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. Hoogste tijd dat Bouterse tussentijdse verantwoording gaat afleggen met financiële onderbouwing, dat is ook zijn belang, immers hij verlangt naar een 2e termijn.


  Maak melding
 67. offtopic

  Raadsadviseur en ambassadeur Errol Alibux daagt in een oproep aan DOE-fractievoorzitter Carl Breeveld om binnen één week de beschuldiging aan zijn adres te bewijzen. Breeveld zei dat Alibux op oneerlijke wijze gronden ten behoeve van familie toegewezen heeft gekregen. Alibux verbindt consequenties aan als Breeveld de beschuldiging kan bewijzen. Ook vindt hij dat als het assembleelid geen bewijs kan leveren, hij moet aftreden.

  Hoop dat Breeveld de genade klap uitdeelt. Turk Alibux is corrupt


  Maak melding
 68. @Surinam Patriot DiDiBrie is een gladde AAL,maar DiDiBrie weet niet wat een kwartaal is.En wij zijn de loze belofte van deze zaka-zaka DiDiBrie al zo gewoon.Dus verbaasd het ons niks dat hij ook deze belofte niet nakomt.Ook de aanhang begint zo zoetjes aan te snappen dat ze voor de gek zijn gehouden door deze Zaka-zaka DiDiBrie foefoeroe Dagoe zie kwestie NDP krakers in NDP shirt,vlag en al gekleed no wang beloofde oso a aanhang no e kisie.En let wel deze woningen zijn nieteens door deze zaka-zaka DiDiBrie regering gebouwd,maar door ’t Front en deze Lebas kunnen nieteens de woningen toewijzen ook als ze al dan niet afgebouwd zijn.Hahahahaaaiii.Moro o tikie a stomme domme aanhang foe NDP.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES