zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKrakers sociale woningen houden één dag stand

Krakers sociale woningen houden één dag stand

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mrt – Krakers van ruim dertig woningen in de wijk Tout Lui Faut, in Wanica, hebben maar één dag stand kunnen houden. De merendeels in paarse kleding van president Desiré Bouterses politieke partij NDP gestoken groep, was nog zo overtuigd van hun gelijk. De politie dacht er anders over en streek in groten getale neer. “We gaan naar het kabinet van de president”, werd nog geroepen.

Het bezoek aan het werkcentrum van het staatshoofd zou een ‘laatste poging’ moeten zijn. “Omdat we al zo lang wachten en er maar niets voor ons gedaan wordt. De NDP is onze partij, maar we kunnen niet meer”, zei een vrouwelijke kraker. Als dieven in de nacht waren ruim dertig mannen en vrouwen de woningen binnen geslopen. Die zouden ‘maar leeg staan’, terwijl zoveel burgers geen huis hebben. Of in woningen zitten van minimaal tweehonderd euro per maand.

“We kunnen het niet betalen, alles wordt geprijsd in dollars en euro’s, maar wij verdienen die niet. Dat weet men ook in onze partij”, klonk de klaagzang. De woningen kunnen al jaren niet afgebouwd worden, vanwege een dispuut tussen de aannemer en het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De krakers hadden er hun hebben en houwen heen gesleept. De politie trad resoluut op. De groep beraadt zich over wat te doen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

57 REACTIES
 1. Nou mensen,..nog ff geduld,..er komen 18000 huizen,er komt een fabriek uit China,…zegt Bouta ,..maaaaar,.. zorg er eerst voor dat ik nog 4 jaar blijf zitten,…


  Maak melding
 2. Waar blijven die mannen van jullie met hun grote ballen? Waar blijft hun verantwoordelijkheid om jullie veilig weg te zetten? Die fcking lafaards komen wel om de bocht kijken wanneer het kraken succesvol verloopt?
  Hoe manwaardig zijn wij nog in dit land. Stelletje krokodillen!!!


  Maak melding
 3. Deze NDP-ers zijn slachtoffers van DDB en zijn 40 struikrovers, die veel beloven maar behalve aan zichzelf familie vrienden en partijloyalisten, maar bitter weinig geven. Ja een broodje zoutvlees en BB met R kan het arm sneu en klootjesvolk krijgen die op de criminelen gestemd hebben omdat ze dom ongeschoold en opportunistisch zijn net als hun LIJDERS.


  Maak melding
 4. Het feit dat deze krakers NDP-ers zijn geeft ze niet het recht om huizen te kraken die voor andere mensen bestemd zijn die ook heel lang wachten op een woning.
  In Suriname is er inderdaad een tekort een woningen.
  Dit tekort is niet binnen een paar maanden opgeheven.
  mensen moeten gewoon geduld betrachten. NDP-er of niet.
  Deze mensen aten eerst cassavebrood met vis en nu
  hebben ze, om de woorden van Who Cares te gebruiken,
  broodje zoutvlees en BBR met rijst en nog zijn ze niet tevreden. Nee, ze willen ook nog zsm en onrechtmachtig in een nieuwe huis wonen omdat ze toevallig NDP-ers zijn.


  Maak melding
 5. NDP-ers hebben het plegen van coupes tot ware kunst verheven. Dit was gewoon een ordinaire coupe op de woningmarkt.

  Overigens vindt ik dat de politie met 2 maten meet.
  Juni 2012 zijn 4 zogenaamde gangsters ongewapend, en niet veroordeeld, geëxecuteerd door de Surinaamse Arrestatie Teams.

  Ik zeg gelijke monniken gelijke kappen. Deze krakers hadden op z’n minst ook de kogel verdiend ! Blijkt maar weer dat NDP-ers bepaalde voorrechten hebben.


  Maak melding
 6. A kis oeng mooi, goed voor jullie , en nog steeedss zeggeen NDP is onzee partij!
  Surinamers lopen steeds te sschreeuwen :HETgaatGoed in su. Vakantie is altijd leuk,maar ga daar wonen.
  BOuta belooft alleen de onmogeelijkste dingeen omdat hij weet dat de meeste suri erin trappen.
  Su is gedoemd aan de ondeergang, sari en nogmaals sari.
  Zien de mensen het niet of willen ze heet niet zien
  A tang so


  Maak melding
 7. =Zoals ik het eerder had aangegeven denken de NDPérs dat zij overal de macht hebben.

  =Zie maar weer hoe men de regels aan hun laarzen lapt en gewoon een chaos van alles maakt.

  =Wacht maar op de 18.000 woningen die straks gebouwd
  worden.


  Maak melding
 8. Een Paarse vlaggetje en een Paarse Petje lost blijkbaar niet alles op…..

  Even geduld: de 18.000 volkswoningen komen er aan.

  Hoeveel zijn er klaar na 3 jaar Bouterse: 200?


  Maak melding
 9. Desi Bouterse bidt voor nieuwe paus ( Teiltje)

  “”Ik ben nu al onder de indruk van uw keuze voor de naam van Franciscus, waarmee u aantoont de armen te dienen”

  Bouterse denkt ook aan de armen. Geld gaat onder zijn linker en zijn rechter arm….


  Maak melding
 10. En roepen die paarse sloebers dat wij negatief zijn over Suriname. Waar blijven Sra, Bigi Kill, Paul, Bryan, Tang Lafoe met hun reacties. Bouterse is de ondergang van Suriname. Wanneer gaan die paarse oogkleppen nu eens open. Stem volgende keer verstandig. Alles beter dan het populistische NDP.


  Maak melding
 11. er staat ook geschreven;De woningen kunnen al jaren niet afgebouwd worden, vanwege een dispuut tussen de aannemer en het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De krakers hadden er hun hebben en houwen heen gesleept. De politie trad resoluut op. De groep beraadt zich over wat te doen.

  dan had de minister van sociale zaken & volkshuisvesting zijn werk naar behoren moeten doen om deze probleem te verkomen.


  Maak melding
 12. =De minister van sociale zaken & volkshuisvesting is mevrouw Amafo, de vrouw van Brunswijk.
  Men wist al heel lang dat zij haar werk niet naar behoren doet en stond ook op de lijst om geresuffeld te worden. Maar nee, Brunswijk heeft gedreigd dat als Bouterse haar weghaalt ook andere het veld moeten ruimen.

  =MACHT SPELLETJES en dit is ook de reden waarom het niet goed gaat met de woningen.

  =Er staat ook geschreven:::“We kunnen het niet betalen, alles wordt geprijsd in dollars en euro’s, maar wij verdienen die niet.

  =Mensen, de Surinaamse bank is nu bezig de Surinaamse dollar weer te devalueren, dus men heeft de harde euro’s en dollars nu hard nodig.
  -Nu al zijn er geen dollars meer te vinden in Suriname//////

  =Ik zou zeggen, blijven jullie maar stemmen voor een stelletje idioten.


  Maak melding
 13. ira

  dat is jou manier van denken.
  ik vind dat SRD in het land gebruikt moet worden en geen amerikaanse dollar of het europese euro munteenheid.
  en die mogelijkheid is er wel”men moet in su kunnen kopen,verdienen of zaken doen met de SRD om het in het land waarde te geven”men maakt een fout”wij accepteren eerder een buitenlandse munteenheid dan onze eigen munteenheid,en dat,maakt ons afhankelijk van buitenlandse gelden.
  natuurlijk moeten er buitenlandse gelden zijn,maar,om er zaken naar het buitenland mee te bedrijven maar niet voor binnenlandse gelegenheid,anders,zou men teveel vreemd geld in su krijgen en zou de SRD zijn waarde in het land verliezen en niet aantrekkelijk voor de buurlanden zijn.


  Maak melding
 14. Nagenoeg alle eenheden van de politie zijn vandaag, maandag 18 maart 2013, betrokken geweest bij een ontruimingsactie van veertig in aanbouw zijnde woningen op het Maretraite Project te Tout Lui Faut. De politie was er met ongeveer 175 personen, aldus Starnieuws.

  (Bron foto: Jason Leysner/dWT)

  Volgens gewestelijk politiecommandant Robby Ramjiawan waren de krakers vrij agressief waren. Toen zij niet bereid waren hun spullen weg te halen, heeft de politie alles in de ‘prowagens’ geplaatst en weggebracht. Het gaat om onder andere matrassen, duro watertanks, huishoudelijke spullen, kleren, kozijnen, deuren. De goederen zijn overgebracht naar politiebureau Houttuin.

  ‘Er was aangifte gedaan door het directoraat Volkshuisvesting dat mensen veertig in aanbouw zijnde huizen onrechtmatig hadden gekraakt op het Maretraite Project. Dit is gisteravond gebeurd. We hebben de mensen gezegd dat zij uit de woningen moesten gaan. Dit hebben zij geweigerd. Daarom hebben we besloten tot ontruiming over te gaan’, aldus Ramjiawan.

  De mensen beweren dat ze in woningnood zijn en het te lang duurt voor ze een huis toegewezen krijgen. Het gaat om een groep ontevreden NDP’ers die geprobeerd heeft de politieke leiding in te schakelen om de ontruiming te voorkomen.

  ‘We weten dat we onwettig bezig zijn, maar we ontberen ons eigen onderdak. Ik kan me huurhuis niet meer betalen”, meent Cherida Monkou tegenover de Ware Tijd, die beweert NDP’er te zijn. Volgens haar zijn de krakers afkomstig van onder meer Beekhuizen, Tammenga en Land van Dijk. ‘We zijn de gettomensen die de ruggengraat zijn van de president. We hebben alleen in hem hoop.’

  Net als Monkou vinden de illegale bewoners dat ze recht hebben op een huis van deze regering. Ze hebben gestemd op de paarse partij en willen hiervoor beloond worden. ‘Dankzij onze stem heeft de NDP regeermacht en de partij moet ons huizen geven. We kunnen niet langer wachten’, beweert kraker Sergio Ooiberg. Hij wijst erop dat in plaats dat de woningen geplunderd worden, deze beter bewoond kunnen worden.

  Ramjiawan stelt dat de politie opgetreden is want er is aangifte gedaan tegen onrechtmatig bezet houden van de huizen. Dit is binnen 24 uur gebeurd. ‘In feite zijn ze op heterdaad betrapt’, stelt de politiecommandant.

  March 18, 2013


  Maak melding
 15. Goed zo politie,hard aanpakken deze krakers. Ze denken dat ndper zijn betekent dat je tot misdaad kan overgaan zonder ervoor gestraft te worden netals hun voorbeelds’held’ ,de ocergod,bouta!!


  Maak melding
 16. @*%

  O,ja ,welke land in de wereld zou graag zaken willen doen in SURINAAMSE DOLLARS!!??
  Je denkt dat de vele landen die geld geleend hebben aan bouta met een vorse rente erbij zitten te wachten om uitbetaald te worden in SURINAAMSE DOLLARS!!??
  Je baasje zelf koopt terreinen en gebouwen in Amerikaanse dollars en Euro’s!!!


  Maak melding
 17. ray

  arme jongen/meisje jij moet ook leren lezen,”in mijn posting staat;ik vind dat SRD in het land gebruikt moet worden en geen amerikaanse dollar of het europese euro munteenheid.
  en die mogelijkheid is er wel”men moet in su kunnen kopen,verdienen of zaken doen met de SRD om het in het land waarde te geven”men maakt een fout”wij accepteren eerder een buitenlandse munteenheid dan onze eigen munteenheid,en dat,maakt ons afhankelijk van buitenlandse gelden.
  natuurlijk moeten er buitenlandse gelden zijn,maar,om er zaken naar het buitenland mee te bedrijven maar niet voor binnenlandse gelegenheid,anders,zou men teveel vreemd geld in su krijgen en zou de SRD zijn waarde in het land verliezen en niet aantrekkelijk voor de buurlanden zijn.

  het gaat niet om het buitenland maar over surinaamse geld(srd)in suriname.
  buitenlandse geld mag niet de overhand in su krijgen,

  begrijp jij het nu.


  Maak melding
 18. President Desi Bouterse is verheugd met de verkiezing van de Argentijn Jorge Bergoglio tot de nieuwe paus Franciscus. ‘Zoals het een toegewijd gelovige betaamt, zal ik voor u bidden’, schrijft Bouterse in een vandaag, maandag 18 maart 2013, uitgegeven felicitatieboodschap, zo bericht het Nederlandse persbureau Novum.

  Bouterse blij met nieuwe Argentijnse paus Francis. (Bron foto: Kabinet van de President)

  ‘Uw verkiezing is des te uniek aangezien u de eerste Zuid-Amerikaan bent die deze hoge functie mag bekleden’, voegt hij daaraan toe. Bouterse meent dat het pontificaat van Bergoglio zal bijdragen tot harmonie tussen de verschillende grote wereldreligies, en uiteindelijk zelfs tot de wereldvrede. ‘Ik ben nu al onder de indruk van uw keuze voor de naam van Franciscus, waarmee u aantoont de armen te dienen. Ik hoop dat dit voelbaar zal zijn tijdens uw periode in het Vaticaan.’

  De Surinaamse president geeft de nieuwe paus ten slotte zelfs een ‘bescheiden advies’ mee. ‘De wereld heeft nu behoefte aan een paus van het volk. Net als u moeten staatshoofden in nauw contact staan met hun volk. Daarom zal u ook steun moeten zoeken bij andere wereldleiders om de vele uitdagingen waarvoor de mensheid staat het hoofd te bieden.’

  Bouterse eindigt met de hoop, dat paus Franciscus bij de almachtige de kracht en wijsheid zal vinden om de rooms-katholieke kerk succesvol te leiden.

  Paramaribo en Buenos Aires onderhouden sinds het aantreden van Bouterse een goede relatie. Vorig jaar reisde Bouterse naar Argentinië voor een conferentie van Zuid-Amerikaanse regeringsleiders. Na zijn terugkeer in Suriname maakte hij bekend dat Argentinië van plan is een ambassade te openen in Paramaribo.

  Bouterse reist niet persoonlijk af naar Vaticaanstad, waar Bergoglio morgen wordt ingezegend tot paus Franciscus I. Andere staatshoofden, zoals Dilma Rousseff van Brazilië en Robert Mugabe (Zimbabwe) zijn al in de stadstaat aanwezig. Nederland wordt vertegenwoordigd door premier Rutte, prins Willem-Alexander en Franciscus’ landgenote prinses Máxima

  Hahahaaaaaa…….
  de crimineel bouta is blij dat een zuid amerikaan deze funtie mag bekleden,BLIJ WAS HIJ NIET TOEN SURINAME ALS ZUID AMERIKAANSE LAND DE HOOGSTE FUNKTIE BINNEN DE OAS MOCHT BEKLEDEN IN DE PERSOON VAN RAMDHIN!
  TOEN ZEI HIJ IJSKOUD ‘NEEN HET GAAT NIET DOOR’.
  SURINAME IS NIET GOED VOOR DIE POST!
  NU KLAPT HIJ ZIJN BLOEDIGE HANDEN KAPOT EN IS HIJ BLIJ VOOR EEN VREEMDE UIT EEN VER LAND!!

  A mang disie ,ing EDE BORO!!!


  Maak melding
 19. Dat is nu het nadeel van de paarse ideologie. Deze mensen zijn gewoon ordiniare krakers die zich verhullen in het paars, hopende dat hun ‘ Leider’ dat eventjes zal oplossen. Dat is nou typisch opportunisme. Deze vandalen (geen krakers) moeten gewoon terug naar het binnenland, daar hun hutten opzetten en de stedelijke gebieden niet terroriseren. Ze hebben hun stem uitgebracht op de NDP. Laatstgenoemde moet maar zorgen voor goede huisvesting in het BINNENLAND voor dit stemvee. De stedelijke bevolking wil geen last hebben van deze gasten.


  Maak melding
 20. @*%
  Dom ding dat je bent!!!
  In Suriname kan je de surinaamse dollars misschien een beetje waarde geven maar dan is het voor THUIS alleen. Daar buiten wordt het surinaamse dollar niet geaccepteerd!Alle koop en inkoop wordt gedaan in vreemde valuta’s!En voor een buitenlandse product betaal je het equavalent van de euro of de amerikaanse dollar. Als een snoepje in Amerika 1 dollar kost dan wordt in Suriname uitgerekend hoeveel je gaat betalen voor die snoep in surinaamse dollars ,en geloofg me het zal beslist niet hetzelfde zijn als 1 amerikaanse dollar. Je gaat meer surinaamse dollars ervoor moeten neertellen. Als je met vakantie gaat dan neem je geen surinaamse dollars mee als zakgeld,neen dan ga je amerikaanse dollarse euro’s moeten kopen met de surinaamse dollars die jij in Suriname verdiend!


  Maak melding
 21. Als ik me mond open doe zeggen ndpers tegen mij(sommige familie en vrienden van mij)jaaa ma sang NPS doe soso batjauw ding be pratie foe kies ding sma.Maar deze DiDiBrie heeft de mensen gepakt met een gratis perceel te beloven,gratis huis,DiDiBrie heeft de mensen toen gouden bergen beloofd.De mensen zijn van alles en nog wat beloofd,maar wat zien we vandaag de dag gebeuren met zij die geloof hadden in deze DiDiBrie……. notie notie.Wanneer trekken ze naar het kabinet van deze zaka-zaka DiDiBrie?Niemand heeft nu nog oog voor het N.D.POEPvolk.Dat NONSENSDING van OW had in 2 dgn na zijn aantreden 650.000.srd nodig om zijn jaaa let wel zijn KAMER te renoveren en a BOEF disie braak pe a bing libie uit en binnen kortetijdsbestek a BOEF disie e libie wel elders maar a aanhang e teng ete met 14 a18 man in wang oso ai mi gado.Mi TA wang kamra en de aanhang kan en mag niet een nog niet afgebouwde woning hahahahaaaa a kies a N.D.Poepvlieg-volk mooooooiiiii.Volg mama DINIgaan jullie maar lekker onder de mamaboom/mamabong en vergeet niet mama DINI,Sine Proeve,Limbo als persman niet mee tenemen.Dan kunnen jullie Su en de wereld beter informeren.Een van de vrouwen riep jaaa we gaan niet liggen voor beleidsmedewerker om een woning te krijgen,waarom zeg ze niet gewoon…..Ik ga niet voor Edwin Heuvel liggen,want dit is Heuvel zijn vak.Hier staat hij bekend om in Su en DiDiBrie weet dit maar doet niks.Ik schrok me een aap toen ik die andere viespeuk weer zag opduiken rond 25 febr die Laurence Neede mie gado vrouwen zijn echt niet veilig in Su.Deze verkrachter schuert zo je broek van je kont af dan ie kang sabie sang e tikie oemasma in Su.Het volk in Su is aan hun lot overgelaten op elk gebied.En misschien zijn de 18000 woningen in het jaar 18.020(achtien duizend twintig)af dus geef deze zaka-zakas veel meer tijd en kansen, want Vene no bing boeng en now oeng no mang kies ding oso sang Vene be bouw,ma moro o doro gie a aanhang foe NDP na soso kree wo kree haha.Odi.
  Glenny.


  Maak melding
 22. “Ze hebben gestemd op de paarse partij en willen hiervoor beloond worden. ‘Dankzij onze stem heeft de NDP regeermacht en de partij moet ons huizen geven.”

  En laptops
  en leuke feestjes

  Geven?????


  Maak melding
 23. Huishuur in dollars of in Euro betalen het beleid van de jaren 80 en 90 gaat nog sdeeds voort erg vindt ik het. Ze verdienen toch geen valuta. En het polietiek houd de mensen in Sur voor de gek en wanneer de verkiezing naderd hebben ze de mensen nodig. Mensen wordt wakker kies niet voor een politieke partij die populiar propoganda maakt. Kijken jullie uit naar een partij met toekomst voor Suriname en gelijke rechten voor de mens.


  Maak melding
 24. HES: Een partij voor de toekomst in Suriname bestaat niet.
  Ze zijn er alleen maar om hun eigen zakken en die van familie vrienden en buitenvrouwen te spekken.


  Maak melding
 25. ray

  hoe dom kan jij toch zijn;su moet eerst zichzelf met eigen middelen opbouwen om stabiliteit te verwezenlijken,of,geloof jij niet in eigen kunnen,als jij niet daarin gelooft,zijn wij snel uitgepraat.

  het zou mij niet verbasen”ray”jij bent een blinde lezer die alles wat een ander schrijft naar jou verhaal wil doen keren.
  jij hebt mijn vorige posting nog steeds niet begrepen,jongen,lees beter en leer te begrijpen.


  Maak melding
 26. Whahahahaha,

  Hallo krakers, het huis van Dinsdag 19 maart 2013 om 07:53 uur, door Paraman, is nog vrij.
  Ik zeg kraken die handel, zijstr b….laan/h….e.
  Paraman je kan die arme mensen toch niet op straat laten slapen, mang….
  Jullie zijn toch een grote paarse elastieken familie, eerlijk alles delen.

  Ze kraken maar een eind weg, het liefst natuurlijk de huizen van die paarse surineds,
  Robg waar woont je huis……

  whahahahahaaa


  Maak melding
 27. Mi kondre true,mi lobi yu…

  maar stel dat er geen onaf gemaakte huizen daar stonden.Wat dan?
  Ga ze van Goede Verwachting verjagen.Die waren gestuurd door Misiekaba en vandaag hebben ze al straten.Morgen is ander mans grond hun eigendom en dan is hun hedendaags recht geschied en de recht matigen hebben het nakijken.
  Mi kondre…


  Maak melding
 28. @*%

  HOE GA JE EEN LAND OPBOUWEN WANNEER HET HOOFD VAN HET LAND EEN MISDADIGER IS?!!
  Hij doet zaken met de armste landen van de wereld die zelf overleven wanneer Nederland ,Amerika of ander internationale gemeenschap hun in alles ondersteunen!
  Noem jij dit voortuitgang voor Surinamer?!China en een paar andere landen moeten we straks terugbetalen met een hoge rente want onder je baasje gaat Suriname gebukt onder de lasten en schulden!!
  Straks worden kippen ,doksen en rundvlees een luxe artikel en alleen de rijken gaan het zich kunnen permiteren!Jij en ik gaan gedwongen zijn legoe’s en kikkervlees te eten!!Wel ja,jij gaat het eten,ik eet gewoon mijj kip en mijn doks!

  EEN LAND ,MET EEN MOORDENAAR ALS LIJDER KENT GEEN STABILITEIT. DAT BESTAAT NIET. 33 jarenlang is je baasje Suriname aan het teisteren,EErst zonder Amnestie en heden met AMNESTIE!!
  Waarom kunnen de ndpwers ons niet uitleggen waarom hun baasje Amnestie heeft?!
  Je baasje is op zoek naar een titel voor hemzelve!!
  Hij zou graag de ‘MACHTIGSTE’lijder van de arme landen genoemd willen worden!!!
  Wel dat gaat niet door,hij is een waardeloze parlement KRAKER!!


  Maak melding
 29. Nu nog even geduld!! Daar komen 18.000 woningen!! en vaak wordt er geroepen dat het buitengewoon gaat met SU en de baasje!! Baasje wat doe je? kom op met je beloftes dan!! Deze Baasje gaat alle kanten op behalve de goede!!!


  Maak melding
 30. @*%, als men een eigen woning bezit, gaat het om een particulier woning dus heeft de regering niets mee te maken als men dollars of euro’s vraagt.

  =Het probleem van de zwarte markt is op de hele wereld te vinden, behalve in landen waar men alles goed op orde heeft en een stevige munt heeft.

  =De NDPér maken een fout om te denken dat het door hun komt dat Bouterse heeft gewonnen.
  -Wel, ik zou tegen de aanhang willen zeggen, dank Brunswijk en Somohardjo dat Bouterse aan de macht is.


  Maak melding
 31. ray

  jou vorige koning klaus en wilhelmus waren duitsers die vele nederlanders vermoord hebben en toch trouwd beatrix een nederlandse koningin met hem.

  maxima’s vader is een massa moordenaar en toch wordt zij zamen met alexander op het koningklijke troon geinstaleerd,dat betekend dat haar vader voor al zijn daden tegen de mensheid wordt kwijtgescholden”leuk he.

  wil jij mij dan zeggen dat het goed is wat zij doen,of,kijk jij daar niet naar.


  Maak melding
 32. *%: Wanneer waren de koningen klaus en Wilhelmus op de troon in Ned? Ik ken ze n.l. niet, en ik heb toch echt wel goed opgelet tijdens de geschiedenislessen op school!!


  Maak melding
 33. ira

  de regering heeft er degelijk wat mee te maken,er moet een wet komen waar er niet meer met buitenlandse geld in su gehandeld,verdiend mag worden,als het maar SRD is.
  suriname is een land en mag niet tot een grote bedrijf vervallen”iets wat al in de europese landen gebeurt.


  Maak melding
 34. @*%

  heel Sur.moet het boek van V.S Naipaul lezen.

  EEN HUIS VOOR MR.BISWAS.

  In Sur.alleen is het mogelijk een huis voor niets te krijgen.[uitgezonderd zij die niet kunnen werken].


  Maak melding
 35. wat moet ik lachen om alle reactie hier deze krakers zijn geen Ndp,jers ze worden betaalt door nf/nps en vhp ze betalen een paar R/m om paarse kleding aan tetreken zogenaam NDP hoe kun mens zo dom zijn hoe kan je gaan kraken met paartjd kleding eerst goed na denken voor dat jullie reageren wat dooooooom land verraders


  Maak melding
 36. @*%

  duidelijk boodschap in dat boek dat in het bezit komen van een huis heel veel zweet en tranen kost.Als je niet bereid bent voor te bloeden,dan ben je ook niet waard een huis te bezitten.Een stem op een politieke partij is niet voldoende baala.Leest en wordt wijs.


  Maak melding
 37. @*%

  Hallo dom ding ,waarom moet Maxima gestraft worden voor de zonden van haar vader?!
  Bovendien reist zijn vader nergens naar toe en laat hij zich niet zien in de nabijheid van Maxima. Hij is zo goed als verdwenen voor altijd!

  Maxima heeft bovendien nog dit gezegd over haar vader
  ‘Koningin Beatrix maakte op 30 maart 2001 de verloving bekend tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending die ook bijgewoond werd door haar echtgenoot prins Claus van Amsberg, Willem-Alexander en Máxima. Direct na de bekendmaking las Máxima een verklaring voor waarin zij afstand nam van het Videla-regime. Onder meer zei zij: “Ik verwerp sinds lang de Videla-dictatuur, de verdwijningen, de martelingen, de moorden en alle verschrikkelijke feiten uit die tijd. Dat heeft zeker grote littekens op onze maatschappij achtergelaten.” Voor haar vader verontschuldigde zij zich: “Over mijn vaders deelname aan die toenmalige regering wil ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik spijt heb dat hij zijn best gedaan heeft voor de landbouw in een verkeerd regime.

  Heb jij zoiets horen komen uit de mond van dino en Meriba over hun wrede papa?!!


  Maak melding
 38. Beste Ray,

  We wachten nog altijd op de instelling van de “waarheidscommissie” die was gekoppeld aan de Amnestywet.

  Voor deze commissie gaan Bouterse en consorten de waarheid en niets anders dan de waarheid vertellen…

  En Sinterklaas en de Paashaas bestaan ook echt!!


  Maak melding
 39. waarom zijn het altijd ,,de djoekaas die kraken en opcuperen..

  waarom doen andere etnische minderheden dat niet in sme..

  waarom altijd djoekaas, die stelen, rover, moorden, verkrachten,kettings roven van anderen,,

  er is werk genoeg in sme,zie maar naar elke chinees,philepijn,javaan,hindoestaan altijd staat die djoeka in het nieuws op de verkeerde manier..

  brunsie zou gaan praten met die volgelingen,wat is er gebeurt..


  Maak melding
 40. Bouterse moet goed uit kijken dat die mensen hem niet loss laat.Hij moet niet naar beneden vallen .Want die kleur van N D P was voor bij de actie van die krakers..
  En het is niet gelukt en wat voor idee heeft hij nu voor die mensen.of misschien zie ik het anders.


  Maak melding
 41. @*%:Neen!!!!! Ik ken wel het Wilhelmus van Nassouwe dat is het Nederlands Volkslied.
  En het Duits volkslied heet: Das lied der Deutschen!
  Dus ik zou zeggen schrijf je snel in voor een cursus algemen ontwikkeling met geschiedenis als hoofdvak!!! Domme *%


  Maak melding
 42. Die krakers zien een gebouw (half) leeg staan en denken: dat is van en voor ons. Dezelfde mentaliteit als een man die een (half)blote vrouw ziet en denkt: dat is voor mij. Laat ze maar zelf huisjes bouwen. Er is genoeg bos en hout in Suriname voor een paar huisjes. En niemand is verplicht om in de stad te komen wonen. Waarom verlaten ze eigenlijk het paradijselijke en harmonieuze binnenland om in de lawaaiige en dure stad te komen wonen?


  Maak melding
 43. Het is heel goed dat de politie opgetreden heeft tegen de krakers, die dieven hadden eigenlijk ook gearresteerd moeten worden. Die krakers/NDPers willen alleen maar profiteren van de staatskas en ze willen dat de Suri (r)overheid ze alles gratis geeft, nou alleen de zon komt voor niets op, voor de rest moet voor alles betaald worden.


  Maak melding
 44. De paarse kleur van de NDP staat voor anarchie, bandeloosheid, desorganosatie, geweld, vandalisme.

  Dat hebben deze krakers wel goed begrepen en ze dragen het ook uit. Wiens brood men eet….


  Maak melding
 45. Alaay,
  Ditzelfde vraagt Wilders zich af als het gaat om allochtonen in NL:
  “Waarom verlaten ze hun paradijselijk land om in het ijskoude, stressige, witte, dure NL te komen wonen. Niemand is verplicht hier te komen wonen. Ga terug waar je vandaan komt.”

  Waar woon jij Alaay?
  Heb jij op Wilders gestemd misschien. Jij spreekt zijn taal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES