dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStichting biedt eindverslag consultatieronden aan DNA Voorzitter

Stichting biedt eindverslag consultatieronden aan DNA Voorzitter

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de consultatie ronden welke gehouden zijn in Nederland betreffende het ontwerp wetsvoorstel Personen van Surinaamse afkomst(PSA), is door een delegatie van het bestuur van de stichting Collectief Overzee Suriname dhr. E. Grep en dhr. R. Elbers beide vice-voorzitters, een bezoek gebracht aan de Voorzitter van De Nationale Assemblee Mevrouw Jennifer Geerlings-Simons.

Tijdens het onderhoud is door drs. E. Grep , woordvoeder van de stichting, aangegeven dat het doel van deze door hen georganiseerde consultaties is geweest om de suggesties en ideeën van de diaspora gemeenschap in Nederland te verzamelen, door hen de gelegenheid te bieden zich uit te spreken over dit wetsvoorstel. Daarbij zijn er een 4-tal consultaties bijeenkomsten en 9-radio vraaggesprekken gehouden waarbij grote delen van de Surinaamse gemeenschap en diverse belangrijke Surinaamse maatschappelijke groepen in Nederland zijn betrokken.

Het resultaat van deze consultaties is door het bestuur vervat in een verslag waarin de ideeën, suggesties, aanbevelingen en voorstellen zijn samen gevat maar ook de kritische opmerkingen. Verder zei hij; “Wij zijn ons ervan bewust dat wanneer wij vanuit Nederland praten over besluiten en keuzes genomen door de Surinaamse regering, wij deze met respect, nederigheid en enige mate van terughoudendheid dienen te benaderen, aangezien wij vanuit de diaspora geen zeggenschap of bemoeienis mogen hebben met interne Surinaamse aangelegenheden. Echter zullen wij niet schromen om, daar waar mogelijk, een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname”, aldus de woordvoerder van stichting Collectief Overzee Suriname dhr. Grep.
Stichting biedt eindverslag consultatieronden aan DNA Voorzitter
De Voorzitter van De Nationale Assemblee zei in haar reactie zeer ingenomen te zijn met dit initiatief en gaf in een korte toelichting aan wat de aanleiding is geweest tot dit initiatief van enkele leden van De Nationale Assemblee. Tijdens dit bezoek waren ook aanwezig de Voorzitter van de Commissie PSA, Dhr. A. Paal en de Voorzitter van de Vaste Commissie van Buitenlandse Zaken in DNA, Dhr. R. Panka. Elk van hen mochten ook een exemplaar van het verslag in ontvangst nemen. Dhr. Paal prees de werkwijze van de stichting en zegde toe het document te zullen doorgeleiden naar de leden van de Commissie en dat er nota zal worden genomen van de inhoud.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Wat een grappenmakers,want je moet dit pasje aamnragen en ook nog ervoor betelen.Men Grep hoe serieus neem je je zelf?What a hell psa regeling?Zo gauw iemand uit Ned het niet eens is met jullie in Su moet die man of vrouw zijn mond houden,want die heeft geen Su paspoort. Hahahahahaaai en om in aanmerking te komen voor zo een pas moet je niet in aanraking zijn gekomen met justitie.Dus zoals DiDiBrie,Dino Bouterse,Boerenveen,Alibux,laurens Neede,Brunswijk,Somo allemaal ooit eens met justitie in aanraking gekomen en veroordeeld(internationaal of nationaal)en een andere dan Su nat.zullen hebben komen zij dan niet in aanmerking voor deze regeling of krijgen zij dan ook AMNESTIE.Donderop met je psa rommel Suries in de diaspora en in Su hebben behoefte aan betaalbare woningen, een baan,toegang tot goede zorg volksgezonheid dus enz,enz. odi odi.
  Glenny.


  Maak melding
 2. HOOLIGANS en alle overige mensen een hele fijne dag toegewenst.

  De heren Grep drs. E. Grep en R. Elbers, het is een zeer wezenlijke bijdrage van u m.b.t. de PSA ontwerp wetsvoorstel. Een dikke proficiat, ook aan DNA Voorzitter drs. Jennifer Geerlings-Simons, de Voorzitter van de Commissie PSA, Dhr. A. Paal en de Voorzitter van de Vaste Commissie van Buitenlandse Zaken in DNA, Dhr. R. Panka.

  U bent m.b.t. de diaspora, met z’n allen een zeer belangrijke historische weg ingeslagen.

  HOOLIGAN Glenn Pengel onze “koloniaal engeltje” kon zoals gebruikelijk vanacht weer niet in slaap vallen. Als dit schandknaapje het heeft over rommel, laat hij a.u.b. eerst bij zichzelve te raden gaan, wat voor regelrechte ROMMEL het is, welke hij hier met zijn opruiende teksten op schrijft. Dan wil deze ophitser het hebben over rommel. Schandknaap Glenn Pengel, dat is nou letterlijk en figuurlijk pure ROMMEL wat jij opschrijft. Lees eerst jou ROMMEL, dan kom je binnen de korste keren achter wat in feite ROMMEL is

  Maar wat zou je anders nog meer moeten verwachten van een raddraaier pur sang?

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 3. Aldus HE HE onze zwakzinnige advokaat van de duivel en laffe borderliner.
  Maar gelukkig weten wij dat HE HE vaker onzin uitkraamt, dus plak ik er een postzegel op en verzend hem richting DDB en zijn natte kliek van crimi colors!!


  Maak melding
 4. ok. En wat voor voordeel zullen de surneds hebben ten opzichte van nu? Wie kan me dat uitleggen?
  Mogen we dan stemmen? mogen we domeingrond kopen? mogen we rijden met ons rijbewijs?

  Ik ben bang dat het antwoord op alle 3 vragen NEE is. Als dat zo is, is deze PSA-pas is dus waardeloos. Gaat helemaal nergens over.


  Maak melding
 5. duidelijke uitspraken van dhr,grep
  hij zij;Wij zijn ons ervan bewust dat wanneer wij vanuit Nederland praten over besluiten en keuzes genomen door de Surinaamse regering, wij deze met respect, nederigheid en enige mate van terughoudendheid dienen te benaderen, aangezien wij vanuit de diaspora geen zeggenschap of bemoeienis mogen hebben met interne Surinaamse aangelegenheden. Echter zullen wij niet schromen om, daar waar mogelijk, een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname”, aldus de woordvoerder van stichting Collectief Overzee Suriname dhr. Grep.

  wat is er dan fout aan die uitspraak.


  Maak melding
 6. die grrep en aalbbers hebben niets om te doen. waarom gaan deze twee mannen niet aan de slag met de Toescheidingsovereenkomst??????????? als ze zooooooooooooooooo inzetten voor de Surinamers??????????????


  Maak melding
 7. Waar halen deze heren Grep en Elbers de guts vandaan om zich op te werpen als De vertegenwoordigers van Surinamers Nederland. Ze hebben in 4 bijeenkomsten,met ik schat hoog uit in totaal 1500 personen, hun verhaal gedaan en presenteren dat als onze mening. Er ligt een Toescheidings Overeenkomst tussen Suriname en Nederland. Laten Ned en Sur het daarover eerst eens worden of de overeenkomst moet worden nageleefd of opgschort niet voordat we met zo´n gedrocht van een PSA worden opgezadeld. En laten de Surinamers in Nederland zich desnoods via een referendum uitspreken over HUN toekomst. En het zeker niet overlaten aan een stelletje pajong waajers als deze twee heren en de Sios van Ho Ten Sung en co.


  Maak melding
 8. Deze stichting met spreek buis Grep is een stelletje waardeloze mensen.Ze zijn met hun eigen belangen bezig dan die van de bevolking.Deze houding is bijna elke Surinamer eigen.Meneer grap leer van mr.ali zijn meesters hoe het moet.Voor je kornuiten speel je knappe man maar je bent een dom mens.


  Maak melding
 9. Dhr Grap vindt ’t leuk om de Suries met open ogen voor de gek te houden,want deze heer Grap heeft ook al’t e.e.a voor zichzelf in Su.Grote percelen.Deze heer Grap heeft een gezondheids centrum in Su zonder psa-pasje of psa regeling.Waarom mogen Surned niet op dezelfde manier als van Ernest Grap aan zijn/hun dingen komen?Meneer Grap als Surned zeg ik nogmaals tegen je en de rest van de grappenmakersclub(Su regering,beleidsmakers en steeds weer benoemde commissies en leden)DONDER OP met je RRRommel en met je psa lulverhaal.Blijven jullie maar lekker slapen en dromen in Su en in Ned.Deze meneer Grap moet weten dat we althans een groot deel van dit volk hen door heeft,want wat jullie doen is met een grote BEK roepen wat jullie gaan doen,maar DIEP in je hart weet je dat je LIEGT Aibaja NDP na dies na a boeng sa oeng bo tja kong in Su.Volk van Su wacht maar op je psa regeling die door dat parlement van Su moet doorkomen dan zul je zien dat omdanks de regeling jij als Surned nooit in aanmerking zal komen voor wat dan ook,want ze zien jullie Surned liever gaan dan komen.Regering van DiDiBrie in Su kom dus gewoon met beleid voor Suries in ’t buitenland en niks pas aanvragen,want ook dit was niet beloofd tijdens de verkiezingscampange.Toen werd gezegd dat ze zoveel voor Suries in de diaspora zouden betekenen.Ma faaawaka now?Hmmmmm. So odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES