donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWashington: Suriname te soft tegen drugshandel

Washington: Suriname te soft tegen drugshandel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/WASHINGTON, 19 mrt – Suriname pakt vooral ‘grote’ drugshandelaren niet hard genoeg aan. Dit stelt de Amerikaanse regering in haar laatste drugsrapport over Suriname. De aanpak van drugsgerelateerde activiteiten zou meer gericht moeten zijn op het ontmantelen van drugsbendes. De grensbewaking mag ook veel beter. Suriname vindt het laatste een haast onoverkomelijk probleem.

De grenzen met de buurlanden Brazilië, Guyana en Frans Guyana zijn uitgestrekt. Bovendien is er nog altijd het vernuft waarmee drugshandelaren de dans weten te ontspringen. “Goed voorzien ga je nooit zijn, omdat de mensen ook bezig zijn. We doen wat in ons vermogen is om het in te dammen en de successen zijn daar”, zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie tegenover de Times of Suriname.
De Amerikanen zien het kennelijk anders.

Volgens Washington geldt Suriname nog steeds als doorvoerland, ondanks redelijke inspanningen van Paramaribo. De controles bij de Johan Adolf Pengel luchthaven en ook in de rivierhavens zijn verbeterd. Alleen aan de grenzen wil het nog niet lukken. Onlangs hebben ook de douaneautoriteiten in Frans Guyana Suriname aangemerkt als doorvoerland. Washington raadt investering in een radarsysteem aan en meer controle vanuit de lucht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. De wolf en zoon Dino, 2 grootste drugsdealers van SU…
  De 1 gaat de ander toch niet aanhouden/vasthouden…

  Zoon zorgt wel voor dat alle directe concurrenten worden uitgeschakeld zodat pa en zijn bende rustig door kunnen dealen..

  Je zal toch trots moeten zijn op zo’n man die zich de press noemt….

  Mooi voorbeeld is dat …het zal je vader maar zijn…


  Maak melding
 2. Het gegeven dat er dagelijks bolletjes-slikkers op Schiphol worden aangehouden, bewijst dat de controle in Suriname niet voldoet.

  Need I say more……….

  Schaamteloos dat men doet alsof zijn neus bloed.

  Als je hedendaags ,via via op een (bigie teng) feestje in suri wordt uitgenodigd, dan moet je goed informeren wie de gastheer/vrouw is.
  Ongewild geniet je mee van de drugsgelden.

  Trieste bedoening.


  Maak melding
 3. “Bovendien is er nog altijd het vernuft waarmee drugshandelaren de dans weten te ontspringen. “

  Bovenstaande had natuurlijk moeten zijn: ” Bovendien is er nog altijd Bouterse en consorten waarmee drugshandelaren zaken mee doen en dus de dans weten te ontspringen”


  Maak melding
 4. Huhh ??? immers de slager keurt haar eigen vlees…wat je verwacht anders van didibrie…De grootste dealers zetelen in de regering en die gasten wanen zicht ontastbaar. Feitelijk is Suriname één grote narcostaat met een crimineel aan het hoofd.


  Maak melding
 5. Ben benieuwd welke excuses de paarse aanhang nu weer heeft. Laat me raden, de slavernij troefkaart wordt weer gespeeld daarbij gepaard met hoop een anti koloniale sentimenten. huilie huilie


  Maak melding
 6. Als je zelf vaak genoeg een snuifje trekt of een djonko rookt hoe dang kun je anderen verbieden dat dan niet te doen.
  Ai en als je niks zegt dan ben je soft hé.


  Maak melding
 7. Wie beweert dat SU nergens goed in is?? Nou, ik weet dat SU heel goed is in heleboel dingen. Teveel om op te noemen!! Ik hou het even in!! Ik geef hen alvast een 10plus.


  Maak melding
 8. als jij naar drugs addict in amerika kijkt vind ik dat zij grootse praat hebben om suriname als doorvoer haven voor drugs bestempelen.
  in amerika waar zware drugs handelingen voorkomen en via mexico het land wordt ingevoerd,waar mensen hele klassen met leerlingen afschieten,waar drugs in de meeste dranken en voeding voorkomt,waar de meeste drugs verslaafden voorkomen.
  dan vind ik dat zij eerst hun eigen rotzooi moeten opruimen voordat zij over een ander land willen praten.

  er schuilt een addertje onder een steen.


  Maak melding
 9. En nu moet onze pres op zijn passen letten.Als er geen ontmantelingen van bendes plaats vinden,gaan de Amerikanen don Corleone zelf uit zijn nest halen hahaha.Het zijn toch maar de paar kruimel dieven die gepakt worden om de schijn van bestrijding op te houden.Waar is de baas?Paleis?Staats Olie?Parijs?


  Maak melding
 10. *%: Amerika heeft gelijk punt uit!
  En wat bedoel je met een addertje onder een steen?
  Of bedoel je soms een addertje onder het gras??
  Of heeft het ermee te maken dat je zelf onder een steen vandaan komt?


  Maak melding
 11. @*%, sorry voor jou, maar het is een harde feit dat Suriname een doorvoer land is als het gaat om drugs. Bewijzen ten top.

  =Die vergelijking met Amerika gaat niet op en de amerikanen zijn 1000% bezig het te bestrijden.

  =Ik zal het nooit goed praten en kijken waar er verbetering aangebracht kunnen worden. Het is SCHADELIJK voor het land en volk waar dan ook op de wereld.

  =Dit heeft ook niets te maken met bemoeienis van een ander land.

  =Bouterse kan NIET hard optreden, omdat hij weet wat hij en zijn zoon doen als het gaat om drugs.


  Maak melding
 12. Beste Koos,
  Ik behoor niet tot de paarse aanhang, laat dat duidelijk zijn!
  Maar volgens mij ben JIJ steeds degene die de slavernij troefkaart en de anti koloniale sentimenten er steeds weer bij haalt.
  Doe je dat om je alvast in te dekken?


  Maak melding
 13. Hello demand meet supply. Amerikanen en Europeanen creeren vraag en natuurlijk gaat iemand de gat vullen. Surinamers hoeven niet op te draaien voor de amerikaanse “war on drugs”.
  En als de amerikaanse ambassadeur de hand gaat schudden en zichzelf laat fotograferen met de president die zelf is veroordeeld voor drugssmokkel dan moet wel iets mis zijn in hun policy. Laat ze dat maar eerst beantwoorden.


  Maak melding
 14. Het is logisch, wat zijn de nevenactiviteiten van de president en zijn aanhangers?

  Als de kraan bij de loodgieter thuis alsmaar lekt terwijl die werkzaam is als loodgieter…… mensen vul het zelf verder maar in.

  Ditzelfde geldt voor de anti corruptie wet.
  Waarom zouden we zaken aannemen die voor de president en zijn aanhangers een blok zullen vormen?

  Het is te ziek voor woorden, je moet als president ziek zijn om niet te begrijpen wat er allemaal in Suriname gaande is.

  Mensen, ik maak nu het balans op waar ik eerder deze President van Suriname de voordeel van mijn twijfels gaf; de president is alleen bezig met eigen ego te verrijken en dat van zijn vrienden.
  =====
  En maar roepen: we gaan dit doen, we gaan dat doen en uiteindelijk komt er niets van terecht.Enkel en alleen luchtbellen. De bevolking van Suriname: zoek het maar uit met jullie president!
  =======================================================

  Het is een stuurloos schip eigenlijk zonder kapitein. Een ieder die erin zijn gestapt komen nu pas achter hoe gevaarlijk hun informele kapitein Bouterse is.

  Rampzalig voor land en volk en haar toekomst!


  Maak melding
 15. DE HELE WERELD WEET WIE DE GROOTSTE DRUGSBARON IN SURINAME IS, EN DAT IS DE ENE MET AMNESTIE!!!

  EN ZIJN ENE ZOON MET AMNESTIE MERIBA,EN DE ANDERE VOORLOPIG ZONDER AMNESTIE DINO!

  DE APPELS ZIJN NIET VER VAN DE STAM GEVALLEN ,EN LETTERLIJK OOK!!


  Maak melding
 16. Inderdaad te soft om drugs. Ik ken iemand, Rajindrepersad Sewsaran,aan de Mopentiboweg 61. Zijn vrouw en kinderen pakken de drugs in en heeft iemand op postkantoor die het regelt voor hem. Een deel van de drugs gaan naar Aruba naar Zoon Ricky en een deel naar Amsterdam. De geld komd ook gedeltelijk per post terug.

  HIj heeft ook maarons die weken voor hem. Het lijkt een klein operatie maar is wel groot.
  Ik weet dit want ik was bij hem voor een tijdje maar toen hij lucht kreeg dat ik wil praten was ik bedreigd en moet verdwijnen. Zijn zoon Perdiep doet als hij radio omroepr is en Prince Bhaitak Gana maar het echte werk is drugs.
  Politie van Suriname doe er ietsa aan.
  Dino neem niet altijd de schuld breng een bezoek en goed uitzoeken.
  Groetjes


  Maak melding
 17. maar hoe ga je dat dan doen? buiten jezelf treden? je goede en je kwade ik tegen elkaar uitspelen? een dubbelrol voor een persoon? dat lijkt mij moeilijk. misschien komen die amerikanen erachter dat juist nu de vrijbrief is gegeven!


  Maak melding
 18. sme te soft tegen drugs-handelaren..

  wat verwacht je dan,de hoofd verdachte moordenaar is de baas over dit materie en lijding gever..

  het wordt tijd dat amerika ingrijpt,voordat het erger wordt..

  time will tell


  Maak melding
 19. WAT IS INTERNET TOCH EEN MOOI MEDIUM.

  ————————————–
  Washington volhardt: Suriname gevoelig voor drugs

  Woensdag 4 maart 2009 | 25 reacties | Nieuws uit SR |
  PARAMARIBO/WASHINGTON, 4 mrt

  Surinaamse instituten als leger en politie blijven gevoelig voor drugsgerelateerde corruptie. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. In het jongste rapport aan het Congres wordt volhard in eerdere vaststellingen. Van een gedegen aanpak is geen sprake.

  Integendeel, drugshandel en witwaspraktijken tieren welig. “De regering faalt in het identificeren, inrekenen en vervolgen van drugscriminelen”, aldus het State Department. In het International Narcotics Control Strategy Report wordt gesproken van onwil. Onder meer wordt de wetgeving niet voldoende aangepast. Ook de bureaucratie helpt een handje mee en er is sprake van corruptie.

  Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie had zich al verontwaardigd getoond bij de vorige editie van het jaarrapport.

  De inspanningen tegen de drugshandel zouden te weinig erkend worden. Volgens Santokhi had de Amerikaanse ambassadeur bij navraag aangegeven dat het rapport gebaseerd was op oude data. Met de nieuwe uitgave schijnt nauwelijks verandering te zijn meegekomen.


  Maak melding
 20. Ja en nu maar Bouta de schuld van alles geven he, werkt het in Suriname.

  Helaas moet ik u allen mededelen dat het tijdens de vorige regering nog erger was. Ik was in 2001 in Suriname op familie bezoek. Er werd openlijk in de buurt drugs (coke) verhandeld. Ben toen naar de politie gestapt, omdat ik dacht een goede beurt te maken.
  10x raden wat er gebeurde……….de politie vroeg mij of ik in Suriname woonde, ik vertelde dat dat niet zo was. Ik kreeg te horen: houd uw vakantie rustig en ga weer naar Nederland als uw tijd er is.

  Enkele weken later waren we midden in de nacht onderweg naar huis. En wat schetste mijn verbazing?
  De politie was bij de drugshandelaar zelf drugs gaan halen!

  Kijkt u maar naar de ogen van de meeste agenten die nachtdiensten hebben gedraaid, onderwerp ze aan een bloedonderzoek. U zult zien dat ik gelijk heb.

  Het is geen probleem wat door deze regering is veroorzaakt, maar het probleem was er al.

  Dus kom mij geen nonsens vertellen door alle schuld in de schoenen van Bouterse te schuiven.

  De vorige regering heeft 15 jaar lang zitten pierewaaien.

  En ja, het is allemaal niet leuk dat ik het zo uit de doeken doe, maar dat is dan uw probleem. De waarheid mag wel aan het licht gebracht worden.

  En nee,ik ben geen vriendje van Bouterse!


  Maak melding
 21. @Pongosaqoui

  Vandaag heb je gelijk, helemaal mee eens.
  Geinig hoor.

  Wedstrijdje…ja.. go…

  Google: “Bouterse”
  Keywords:Jeugd en opleiding,Sergeantencoup, Mensenrechtenschendingen, Criminaliteit

  Google: ‘Santhoki’
  Keywords: Jeugd, Politiecarrière, Minister van Justitie Rotary International

  En nu het toetje:
  “Santokhi: regering traag met drugsbeleid
  Gepubliceerd op : 7 september 2011”

  “De Surinaamse regering draalt met het maken van beleid tegen drugs. Dat zegt de voorzitter van de Inter-Amerikaanse drugscommissie Cicad, Chandrikapersad Santokhi. Santokhi, zelf ex-Justitieminister, dringt in een brief aan op het snel handelen van de regering.

  In de brief aan president Bouterse en justitieminister Martin Misiedjan wijst de Cicad-voorzitter op de beloftes die Suriname in internationaal verband heeft gedaan. Er zou een speciale rechtbank voor snelrecht bij drugszaken komen. En Suriname zou met een masterplan komen. “Suriname zal op de implementatie beoordeeld worden.”

  Vertrouwen
  Santokhi is ook verbaasd dat twee goed in de drugsbestrijding ingevoerde leidinggevenden door de regering Bouterse zijn vervangen. Hij wil de stap niet veroordelen: “Er kunnen gewijzigde beleidsinzichten zijn.” Maar de Cicad-voorman betreurt het dat zo persoonlijke contacten en opgebouwd vertrouwen bij internationale organisaties verloren gaan.

  Over sabotage van de drugsbestrijding wil Santokhi niet spreken. Hij hoopt dat de nieuwe mensen snel worden ingewerkt en weer het vertrouwen terugwinnen. “Suriname heeft het voorzitterschap van de Cicad en moet het goede voorbeeld geven bij de aanpak van het drugsprobleem.” Zonder beleid kan daar geen sprake zijn.”

  Trek zelf U conclusie!


  Maak melding
 22. WAT IS INTERNET TOCH EEN MOOI MEDIUM.

  Hieronder kunt u lezen wat er staat in het INCSR 2013

  D. Conclusion

  The United States encourages the Government of Suriname to increase efforts to pursue major narcotics traffickers, dismantle their organizations, and strengthen regional and international cooperation. Additionally, the United States encourages Suriname to work to eliminate bureaucratic obstacles that limit law enforcement’s effectiveness and to continue to develop the capacity of its counternarcotics-focused units. Suriname’s participation in UNODC’s Container Control Program is a positive sign that the Government of Suriname intends to improve enforcement at seaports, the primary conduits for shipments of narcotics exiting Suriname. Increased monitoring and protection of porous borders and the interior with a radar detection system and adequate air support to conduct arrests in Suriname’s interior should also be a priority.

  O ja, Esmerald zegt de naam Segebai u wat? Je weet wel de drugscrimineel die in Damsko om zeep is geholpen. Wie had toen zijn huis gekocht en reed in zijn auto?


  Maak melding
 23. @Linglong, jaren geleden was Bouterse zijn laboratorium geheim. Alleen een paar van zijn medeplichtigen en vrienden weten en wisten dit en hebben op de dag van vandaag de hoogste functies.

  =Vandaag is alles bekend en zie wat met de binnenlandbewoners gebeurt.

  =Venetiaan was bezig het land en volk weer rustig te krijgen wat Bouterse en consorten hadden achter gelaten.
  Santhoki was al begonnen met het opruimen van puin.Toen hij in het binnenland wilde opereren kreeg hij zoveel weerstand van Bouterse en vrienden.

  =Vertel niet dat Bouterse zijn zoon nu schone handen heeft als het gaat om drugs. Foto’s van het laboratorium zijn er ook.


  Maak melding
 24. Washington heeft zich nog zacht uitgedrukt. Sinds de regeringswisseling waarbij Santhoki geen minister meer was, is het drugsbeleid van Suriname gedegradeerd tot nihil. Dat is ook begrijpelijk. De onderwereld is door het volk gelegitimeerd tot de `bovenwereld` waardoor de WAR ON DRUGS maar een dode letter is geworden.


  Maak melding
 25. Las een artikel van een wetenschapper die ergens in zuidoost azie in het oerwoud oerang oetang apen bestudeert. Deze man heeft gevochten tegen hndernissen in de jungle om bij de apen te komen. Later heeft hij via een contact chinese modelvliegtuigen gekocht en aangepast met camera’s en software van een kaart van het gebied
  voor nog geen €1000 was hij klaar per toestel. Wat hij eerst in 3 dagen nodig had om die apen te bestuderen, konden die toestellen in 20 minuten doen. Eco drones noemt hij die dingen. Schijnt dat hij veel vraag krijgt voor toestellen. Die dingen kumnnen 45 minuten vliegen. Maar okay het gaat om het idee. Misschien heb je een verbeterde versie nodig. Maar feit is dat je tegenwoodig met allerlei goedkoop geavanceerde computertechnieken op een simpele manier uit de lucht kan bewaken. En als men de nadruk op de ingang en de uitgang van die plek zet, heb je al heel wat bereikt.
  Iemand zei met betrekking tot corruptie. als je chaos kan creeren dan kan je heersen. Ik vind dat je niet zo maar mensen mag beschuldigen van corruptie maar met betrekking tot corruptie kan ik deze werkwijze wel begrijpen. Het is lastig en afgelegen gebied en dan kan je deze methodes uit de lucht goed gebruiken. Misschien komt google nog met een variant speciaal om rechtstreeks via de satteliet om toezicht op gebieden te houden. Ze hebben al iets wat google map street view genaamd is. Beveiligingsbedrijven kunnen woonwijken ook dmv daarvan bewaken. Je hebt alleen software en een laptop nodig.


  Maak melding
 26. Volgens de VS is Suriname doorvoerland voor drugs. Dan kan de VS met al haar satelliettechnologie Suriname toch tippen wanneer er weer een lading doorgevoerd wordt? Of willen ze het zelf onderscheppen wanneer straks hun grote en goed uitgeruste nieuwe ambassadegebouw klaar is?


  Maak melding
 27. Elders gaat men optreden tegen zichzelf,maar niet in Su.Zal in de lachende minister lafing zoals ik horen uit halen naar de amerikanen.Ik hoop het zooooo.DiDiBrie Leider van Su Put your money where your GROTE KAPPA BEK is.Mooi mang yankee verlos Su van deze DiDiBrie,zoon en Co.Soort wang foe ding DiDiBrie o kong uit en hoe.LimBimbo mie e waktie you. Want het houdt maar niet op dat drugsvervoer uit Su.En als een nederlander zoiets had gezegd dan ie bo jere ding nothing doing tigrie foe Su.Hahahaaaa.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 28. Bouterse moet wel oppassen. De VS hebben al laten doorschemeren dat het drugsbeleid geen zoden aan de dijk legt. De florissante economische groei zou weleens gestagneerd kunnen worden doordat investeerders wegblijven. De VS moet ervoor zorgen dat Su geen 2e Colombia wordt.


  Maak melding
 29. “Suriname pakt vooral ‘grote’ drugshandelaren niet hard genoeg aan. Dit stelt de Amerikaanse regering in haar laatste drugsrapport over Suriname.”

  Dit is toch niets nieuws, het is algemeen bekend dat de grote vissen de dans ontspringen en dat komt doordat de grote drugshandelaren zich op dit moment in de Surinaamse regering en de politiek bevinden.


  Maak melding
 30. En dan verwachten ze ook nog dat je trots moet zijn op je land met een moordenaar en drugsdealer als president, een grote schande voor het land die famillie bouterse die ze vergeten zijn af te schieten.
  in een land als Mexico zouden deze lieden allang geliqwideerd zijn.


  Maak melding
 31. Wat lopen die Amerikanen te zeiken, in hun regio klopt het ook voor geen flikker, nu een vingertje naar Suriname, gelul ten top, als het ze niet bevalt, val maar binnen, schiet de tent aan flarden, daar zijn ze goed in, en als ze weer weg zijn is Suriname voor goed naar de klote


  Maak melding
 32. Washington: Suriname te soft tegen drugshandel
  Hahaahahaahaaa…..woei, woei,………. wat hebben zij(de bazen)hier op te merken!? Ik ben benieuwd.

  Is dit soms begin van een nieuw tijdperk,voor de paarse blinde makke lammetjes???? Ik ga dit zeker blijvend volgen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!!)


  Maak melding
 33. De Surinaamse drugswereld is maar een filiaaltje en staat ondubbelzinnig ten dienste van de Nederlandse drugshandel. Wat mij betreft mogen de meest gruwelijke maatregelen worden getroffen. Aanpak ala Thailand zou een optie zijn.


  Maak melding
 34. ‘Curaçaose drugsbestrijding minimaal in 2012′
  Bron: www. versgeperst.com van 17-03-2013 | Caribisch NIEUWS over drugshandel CURAÇAO

  Het Department of State van de Verenigde Staten (VS) vindt dat de CARICOM-landen (Caribbean Community) meer moeten doen aan drugsbestrijding. In een rapport was Amerika ook bijzonder kritisch op de zwakke drugsbestrijding van Curaçao.

  In het International Narcotics Control Strategy Report van 2013, deze week gepubliceerd, waren de VS erg kritisch op sommige landen ingevoerd hebben. Vooral de Cariben en omliggende landen moeten het ontgelden.

  Curaçao:
  Curaçao staat er niet goed op in het rapport. “Curaçao heeft nog steeds de capaciteit niet om effectief binnenlandse drugsgerelateerde criminaliteit, geweld en corruptie aan te pakken. Het Curaçaose politiekorps zit al sinds 2010 zonder vaste korpschef en een algemeen gebrek aan leiderschap was een van de factoren die bijdroegen aan een minimaal succes van de drugsbestrijding in 2012. De kiloprijs van coke op de zwarte markt daalde door een toevloed aan cocaïne.”

  Suriname:
  Ook Suriname kwam er niet best vanaf bij de Amerikaanse autoriteiten. Aan de dunbevolkte kustregio en de geïsoleerde ligging van het oerwoud kan het land weinig doen. Wel moet Suriname drugsgerelateerde corruptie bestrijden, bureaucratische hordes slechten en betere wetgeving invoeren om drugshandel daadwerkelijk effectief te bestrijden, vinden de Amerikanen.

  Jamaica:
  Volgens Amerika is Jamaica nog steeds de grootste leverancier van marihuana aan de VS. Hoewel cocaïne en synthetische drugs niet aldaar worden gemaakt, is het eiland ook een belangrijke doorvoerhaven voor drugspartijen uit zowel Noord- als Zuid-Amerika. Ook meldden de VS dat de drugs steeds meer ook in andere Caribische landen wordt afgezet.

  Meer hierover met reacties:


  Maak melding
 35. Nogmaals, kom mij geen verhalen vertellen die op uw waarheid berusten.

  Als Bouterse en vrienden alsmaar stappen van Santhokie tegen werkte, had Santhoki dan geen ballen om hun uit te schakelen?. Wat moet je nog verwachten van VHP/NF als zij geeneens de ballen hadden om Bouterse en vrienden te doen veroordelen?

  Mooi is dat, Venetiaan als president en Santhoki als minister van Juspol, ze stellen geen ene moer voor.
  Lege zakken zijn het wat nooit inhoud heeft gehad.

  Waar Bouterse voor slecht wordt aangezien zeg ik dat VHP/NF oliedom was tijdens hun regering.

  Waarom heb u uw wetten niet aangepast zodat moord verdachten geen functie konden bekleden? Waarom heeft u door uw wet aan te passen Bouterse niet uitgesloten voor presidentschap?

  Dat Suriname wordt leeg geroofd, is allemaal de schuld van VHP/NF.

  Er is nu tijd voor vernieuwing!
  Vene en Santhokie hebben slechts bewezen dat Bouterse altijd de baas van Suriname is geweest.

  Sterkte allen


  Maak melding
 36. @Pongosaqoui

  Nogmaals er geinig jou reacties!

  Was die sege geen drugsvriendinnetje van bouta?

  Wist je dat de Ned. justitie in beslag genomen goederen van criminelen ter beschikking stelt via een veiling?
  Iedereen mag opteren, dus dat die auto van sege verkocht is, is normaal. De opbrengst gaat naar de fiscus.

  Dwz, als die bouta en dino strax zijn opgepakt, dan mag jij ook een optie doen op die bentley etc.

  Tenminste… wat doet de suri-politie met de in beslag genomen goederen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES