Doek valt weer voor topfunctionaris Regionale Ontwikkeling

66

PARAMARIBO, 14 mrt – Het doek valt weer voor een topfunctionaris op het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO. De leiders van de coalitiepartijen hebben dit beslist dat de hoogste ambtenaar op RO, Genia Lank-Corinde, plaats moet maken. Vreemd genoeg wordt geen reden genoemd voor de ‘ontheffing.’ Het betekent zoveel als het thuis zetten van de zoveelste ambtenaar. Met behoud van een vet salaris.

Lank-Corinde is in twee jaar tijd de tweede topfunctionaris op Regionale Ontwikkeling die voortijdig de biezen moet pakken. Zelf verving zij Patricia Meulenhof die uit de gratie gevallen was bij de toenmalige minister, Linus Diko. Diko moest later zelf ook weg. “Ik heb de post gehad en ik weet dat het voor een tijdje is”, zegt Lank-Corinde tegenover de Ware Tijd. Haar vermoedelijke opvolger is de sociologe Ifna Vrede, familie van Eddy Jozefzoon, topadviseur van president Desiré Bouterse.

Overigens loopt de regering het gevaar de mist in te gaan als het aankomt op het beleid voor Inheemse en Marrongemeenschappen. Het instabiele verkeer aan de top van Regionale Ontwikkeling zal onherroepelijk zijn weerslag hebben op dit beleid. Elke minister en topfunctionaris blijkt weer andere inzichten mee te nemen. De ‘oude’ aanpak moet eerst overboord en de nieuwe dan worden ingebed. Met het uitermate schaarse kader op precies dit ministerie wordt de kans op succesvol beleid eigenhandig om zeep geholpen.

66 REACTIES

 1. =Er staat geschreven:::

  Haar vermoedelijke opvolger is de sociologe Ifna Vrede, familie van Eddy Jozefzoon, topadviseur van president Desiré Bouterse.

  =Zijn er geen andere jongeren die afgestuurd zijn en geen familie betrekkingen hebben om dit werk te doen??
  ONS KENT ONS.

  =langzaam maar zeker wordt deze regering een familie en vrienden gemeenschap. Zie Syrië en andere landen waar precies hetzelfde gaande is.

  =Een clubje die zich in Suriname rijk mag noemen.


  Maak melding

 2. De poppenkast voorstellingen van de NDP draait nog steeds op volle toeren!!
  Het spelletje ‘jij erin…jij eruit’ gaat ongehinderd en nog even vrolijk door.


  Maak melding

 3. Als een donderslag, bij nu gelukkig, een heldere zonnige hemel.

  Heeft iemand ooit een negatief berichtje over deze mevr in de media gelezen?
  Nee, dus, zo zullen er nog meer van die ‘onzichtbaren’ zijn die worden gereshuffeld om vriendjes en vriendinnetjes te accommoderen.

  Maar wie is die jozefszoon?
  Naar het schijnt heeft hij heel veel vriendinnetjes geregeld. Eerst die sitaldien van Onderwijs en nu deze madam.

  Wat een gedoe!


  Maak melding

 4. The right woman or man on the right place.Voorheen werd er geen waarde gehecht aan de sociale en economische positie van de binnenland bewoners.Nu blijkt dit vraagstuk zeer complex te zijn.Het gaat nog velen hun kop kosten.


  Maak melding

 5. Weet je wat ik niet begrijp, en mensen zullen natuurlijk weeeeeeer boos worden, maar de mensen die in deze regering zitten zijn bijna allemaal van creoolse komaf.
  En het moet ook gezeegd worden hebben jullie ooit maar dan ook ooit iemand van het creoolse komaf een land voorruit zien brengen. Noooooooit never op de wereld, allemaal een en al losersssss! IK ben benieuwd hoe su over 1 jaar eruit ziet.
  A tang so


  Maak melding

 6. er mag dan gezegd worden dat criolen geen goede leider of organisatorische en geen sociaal structuur in het land samen kunnen stellen”mensen die zo negatief over mijn zoort praten,voor die mensen heb ik een antwoord,”Zonder Die Criool/black man zou er nooit een samen leving bestaan hebben en zou jij niet weten wat lezen en schrijven was of een huis met ramen,jij zou nooit een schoen of slipper gedragen hebben”ik kan doorgaan,maar doe dat niet”luister no”RESPECT FOR THE BLACK MAN AND WOMAN.begrepen


  Maak melding

 7. 14 maart 2013

  Ik heb net van neef kriekiesrika begrepen, dat de problematiek, t.a.v. de rechten op de grond in het binnenland in Suriname,geen prioriteit meer geniet bij de regering. Ook het Jai-projecj is (tijdelijk) van de baan.

  Maar een sociologe(lees: sosologe)de topfunctie op RO geven, is in mijn ogen belachelijk.

  Een ontwikkelingsgeograaf of ontwikkelingseconoom of planeconoom hoort daar te zijn. Srika zal nu persoonlijk een sollicitatiebrief richten aan de president van Suriname. Kijken wat er dan gebeurt.Esmerald,duimen!
  Srika


  Maak melding

 8. @Srika,

  In dit geval duim ik voor je.
  Zijn we van je af.
  Internet is in su niet zo toegankelijk als hiero.
  Bovendien zal je heel erg hard aan de slag moeten, geen tijd voor wkn.

  Enne, was bouta niet je neef of zo.
  Waar is dat berichtje waarin je hem bedelt voor een plekje,
  Heeft hij je nog steeds niet geholpen, tjeeee..

  Waktie, ik zoek jou reactie op, circa 25 mei 2010.


  Maak melding

 9. @Srika

  als je voldoende bloed aan je handen hebt,ben je zo aangenomen al is met behoud van salaris thuis zitten.Misdadige inslag is een pre bij deze regering.


  Maak melding

 10. Het ministerie van Regionale ontwikkeling is een technische ministerie. Wat gaat een sociologe daar doen.
  Heeft Suriname geen technisch kader? Van mijn part als we dat niet hebben moeten we kijken naar Surinaamse Nederlanders die wel bereid zijn hier te komen werken.


  Maak melding

 11. de vraag is nog steeds open..

  wanneer zal abrahams,kromosoeto,amafo,ronny,somo,ddb,en al die anderen vervangen worden,, wat dacht je van belfort die openlijk weg gejaagt wordt door het volk….

  wat dacht je van die mevrouw van ddb,die zomaar 8000 -10000 per maand voor niks krijgt en die z,g.n.geestelijke begelijder van ddb die ookal meer dan 7000 srd per maand meeneemt naar huis voor niks..

  en zo zijn er vele vele niks doeners die thuis zitten en maandelijks dikke lonen krijgen..

  heb je ooit gehoort dat er meer dan 25 personen met een delegatie uit sme naar Turkije zijn vertrokken om besprekingen te voeren en zo succes vol zijn geweest,dat zij met lege handen zijn terug gekeert..

  waar ter wereld gebeurt dat heden ten dage.

  tegenwoordig heb je internet met skipe en je kunt zonder kosten alles bespreken en succes boeken via een e-maaille..

  maar onze poep lijders rijzen de wereld rond,alsof het niks kost..

  en toch geen ontwikkeling van uit de overheid.,het is puur particilier innitiatief dat het land staande houdt.


  Maak melding

 12. Feitelijk zou het doek voor de gehele regering moeten vallen. In Suriname kent men zijn eigen staatsrecht. Regeringen vallen niet al zijn ze dood!


  Maak melding

 13. Het zou de pers sieren als ze het beestje bij de naam noemde.
  Telkens als een ambtenaar gescout en geplaatst op een hoge functie wordt door deze regering wordt gesproken van een “Topambtenaar”

  Beste redactie:

  Het gaat om top amateurs, op een topfunctie waarvoor ze absoluut niet geschikt zijn.


  Maak melding

 14. In Suriname, hoeft je geen Kennis te hebben voor een TOP Functie, je moet gewoon KENNISSEN hebben. het is alom bekend sinds jaren, ongeacht welk regering de scepter zwaait. Triest en immoreel.Legio voorbeelden, CBVs, je wordt gedeporteerd uit USA,omdat je ASIEL aangevraag wordt afgewezen, ongewenst vreemdeling verklaard, krijg je een TOP functie bij CBVs als hoofd inkoper. gekker kan het niet. succes daar in SME.


  Maak melding

 15. =Ik vind het persoonlijk vervelend dat er zo over creolen wordt gepraat. Wel zij er aanwijzingen waarin verschillende bevolkingsgroepen heel goed zijn in bepaalde zaken. De Individu laat ik even achterwegen.

  @*%, ik weet wat je bedoeld met het feit denkt dat het door creolen komt dat men kan schrijven, lezen en schoenen kan maken.

  -Jou redenering blijft haken in de oertijd. Het is precies wat je ooit schreef dat een ieder afstammeling is van Afrika, maar vergeet niet dat er ook een evolutie bestaat. Dus sommigen zoals men beweert stammen mensen ook af van de Apen.

  =Dus in de moderne tijd heeft misschien niet de creool die schoen ontdekt, maar door de evolutie een ander dat gedaan heeft.

  =Afrika is maar een werelddeel op de aarde.


  Maak melding

 16. Welke regering gaat suriname beter regeren wordt dat Doe? of gaat deze regering toch een ieder verassen door het beter te doen dan nu. dus niet goed bedoelen goed DOEN.


  Maak melding

 17. @lover, Esmerald heeft groot gelijk, omdat er nooit iets negatief van deze vrouw te vinden is. Wat is nou precies het probleem dan???

  =Het is niet zo dat men nooit aandacht wilde geven aan de binnenlandbewoners.

  =In vele landen waar men gewend is om traditioneel te leven zonder bemoeienis van de overheid vraagt vroeg of laat om problemen.
  Dit is nu ook wat er in het binnenland van Suriname gebeurt. De bassjas, kapiteins en granman deden alles voor de bewoners.

  =Vergeet niet de telefoons, internet en de familie uit de stad die ook niet meer in het binnenland willen wonen. De moderne tijd spreekt dus aan.


  Maak melding

 18. Men had in Suriname de smoel vol van wat Somohardjo deed met Venetiaan. De smoele vol. “Vene fasi,” zei Bouterse vaak op het podium. “Suma fasi now?” Het is regelarij op regelarij alla nepotisme. Bye the way, ik heb altijd gedacht dat de marronpartijen anders zouden opereren dan de oudere partijen? Hmmm!


  Maak melding

 19. Het is precies wat jullie zeggen dat wij dankzij de creolen hebben leren schrjven en op schoenen lopen. Het probleem is dat zij daarbij zijn blijven haken en daarom ook niet verder komen in de maatschappij. We zeggen dan ze zijn en blijven netzo taai als leer.
  Nogmaals dit is niet vervelend bedoeld want ik self ben opgegroeit tussen de betere en vooruitstrevende creolen.


  Maak melding

 20. Ik heb mij altijd al afgevraagd wat zo’n piepjonge duif weliswaar met een bul edoch met geen greintje ervaring doet in een directeursfunctie. Louter omdat madam van marron komaf is? Laten wij geen grappen maken met de ontwikkeling van dit land.


  Maak melding

 21. @kolibri
  Jij zegt:”Nogmaals dit is niet vervelend bedoeld want ik self ben opgegroeit tussen de betere en vooruitstrevende creolen”.

  Weet je hoe men dit GEBRABBEL in wetenschappelijke bewoordingen bestempelt:”Je contradiceert!”


  Maak melding

 22. @kolibri
  Weet je wat ik niet begrijp, …….zijn bijna allemaal van creoolse komaf.
  En het …….. hebben jullie ooit maar dan ook ooit iemand van het creoolse komaf een land voorruit zien brengen.

  Als je maar op je droge reet blijft zitten en je grote kijkers en kokers maar niet aan het werk zet zal je even dom en ongeletterd blijven zoals je nu bent.
  WAT EEN OPMERKING!


  Maak melding

 23. 14 maart 2013

  Beste Esmerald,

  Srika nodig je vriendelijk doch dringend uit het gestelde in jouw reactie naar hem toe, waar te maken.

  De participanten op dit forum hebben jouw reactie gelezen, en dus vraag ik je, zo concreet mogelijk, met volledige feiten materiaal, de inhhoud van jouw reactie naar mij toe te bevestigen. Je moet niet insinueren, je moet het feitelijk bewijzen.
  Srika wacht tot morgen, vrijdag 15 maart 2013, 18.00u.

  Dat ik voor een aantal van jullie een luis in de pels ben, dat heb jij mij al twee jaren geleden gezegd en had gehoopt dat ik dit forum zou verlaten. Blijf dit maar hopen, maar wees feitelijk correct.
  Srika


  Maak melding

 24. Weer een topfunctionaris, die op kosten van de belastingbetaler thuis mag gaan zitten, ben benieuwd wat leeghoofd Brunswijk hieraan gaat doen, hij zal het waarschijnlijk te druk hebben met andere zaken zoals goud en houtconcessies.


  Maak melding

 25. @Kolibri,
  Nogmaals, een Kolibri is een vogel die niet ver kan vliegen in vergelijking met andere vogelsoorten, dus hij kent alleen zijn omgeving.
  Als je reikwijdte beperkt is, zal het ook moeilijk zijn je horizon te verbreden!
  En als het ongeveer een week aanhoudend blijft regenen, sterven de meeste Kolibri soorten!


  Maak melding

 26. @Hillywood,

  Bedankt voor de moeite.
  Blijkt dat Drs. Genia Lank-Corinde een uitstekend cv bezit en genoeg ervaring heeft.
  Deze dame is hoger geschoold dan die pres van suri en een groot deel van de regering, whahahahahaha.

  Deze dame is een role-model voor de jeugd en wat doet men reshuffelen.

  Absoluut geen ‘kaboela figuur’, maar een ambitieuze dame.

  Schande, grove schande…….

  Van het nichtje van die jozefzoon, zie ik enkele gedichtjes, that’s it!


  Maak melding

 27. @Srika,

  Al lig je op je knieën, doe ik het niet!
  Ik ben niet één van je leerlingen die je zomaar iets kan opdragen.
  Zoek het maar zelf uit…..

  Geef je mening en laat mijn naam uit je reacties!

  misbaksel.


  Maak melding

 28. Esmerald mi gudu

  en telkens laat jij je als een krobia strikken door hengelaar srika!

  jij echter bent een sriba….da moet hij nu een tjasnet gebruiken om jou te vangen ….maar hij heeft van die kleine vingers 😉 🙂 gaat niet lukken tog


  Maak melding

 29. @pasew

  Nietes!!!!!!

  Zoals je gemerkt hebt, helpt negeren niet.
  Schelden heeft ook geen effect.
  Olifantenhuid of zo iets.
  ’t blijft maar mijn nickname misbruiken.

  Jakkes, jakkes, jakkes………

  Ik ben er klaar mee!

  Plechtig beloofd oom pasew.


  Maak melding

 30. Esmerald gudu,

  hier verderop in de straat heb ik de/een basisschool!

  allemaal van die ukkie’s…om 12.00 uur pauze, gaan naar huis, niet nadat zij bij elke deurbel eerst…tring tring!!

  een ware plaag, en hoe dit oplossen???

  naar school/ouders…niks helpt!

  en toen…ik kocht een zakje snoep..op de stoep en wij werden vrienden…mooi he 🙂

  hoe jij verlost kan worden van srika???

  verklaar telkens hoeveel/hoezeer je van hem houd…dan ebt zijn plezier vanzelf naar punt zero!!

  psst…deze wijsheid heb ik van discovery-crime


  Maak melding

 31. @pasew

  Whahahahahahaha,

  Discovery- crime heeft soms goed ideeën.

  Tsja, misschien een andere afkickprocedure.
  Dus….., lees en huiver;
  Esmerald is een dikbillige harde kip, die 3 schoolbankjes nodig heeft om normaal te kunnen zitten.
  Haren heeft ze ook niet, doch hier en daar wat kale grijze plekken en krentjes.
  Een bril van -20, want ze is ook nog bijziend.
  Een gebit, koper weliswaar, want goud ken ze zich niet permitteren.
  X-benen en ook nog diabeet en alcoholist.
  Vaak genoeg een gebloemde soepjurk aan, spijkerbroeken helaas niet in haar maat verkrijgbaar.
  Altijd op crox, normale schoenen passen niet.

  IQ 45. EQ -20.
  Jaloers op alle slanke dames en dames die een leuke carrière hebben opgebouwd. Een roddeltante in het kwadraat.
  Jaren in de bijstand en vaste klant bij de voedselbank.
  Te beroerd om haar handjes te laten wapperen.
  Geen conditie, na elke zin, happend naar ‘lucht’.
  Kortom een bejaarde vrijgezel met een oerlelijk karakter, valt niet meer te veranderen.

  Visualiseer, visualiseer……hocus pocus..
  zie je het voor je?????

  Whahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 32. Jammer dat deze vrouw onzichtbaar is geweest in haar functie.We weten dat het beleid van de regering erop gericht is om over te stappen van een laat maar waaiencultuur(NPS) naar een prestatiegerichte cultuur.
  Dat betekent dat de overheid voorwaarden gaat scheppen van waaruit mensen succesvol kunnen presteren.Mevrouw Genia Lank-Corinde heeft in onvoldoende mate dit beleid geventileerd naar haar werkgebied.De nodige acties van haar bleven achterwege.


  Maak melding

 33. Deze dame moest waarschijnlijk het veld ruimen omdat ze geen strafblad heeft.
  Om deel te kunnen uitmaken van de regering van crimi colors en drugsdealers moet je over een C.V. beschikken van Parbo to Tokyo.


  Maak melding

 34. Who cares, als hoofd beleidsmedewerker moet je ook om kunnen gaan met complexe ambtelijke, bestruurlijke, en partij-politieke belangen.Ze heeft een mooie c.v. maar dat wil nog niet zeggen dat ze geschikt is voor deze functie.Misschien moet ze onderzoeker, universitair docent of directeur van een school worden.


  Maak melding

 35. @Hans.
  Ik lijk niet alleen op Bouterse,ik heb ook een beetje van hem.Ieder mens is t.z.t. of indien hij die kans zou krijgen,macro of micro (een beetje) Bouterse!
  Blij als ik ben,dat ik niet in zijn schoenen sta,het zou erger kunnen wezen dan nu!


  Maak melding

 36. Medusa praat jij lekker voor jezelf, zelfingenomen kwast, gezien de reacties hierboven win jij vast niet de populariteitspoll. Er is een mooi gezegde “als tien mensen tegen je zeggen, dat je paard bent , moet je er toch eens over na gaan denken een zadel te kopen, heb je wat om over na te denken, als je mond in dit geval vinger, niet sneller is dan je hersens


  Maak melding

 37. ascg gut, is ze een beetje boos, en je vingertje was toch weer sneller dan je hersens (voor zo ver aanwezig)want je hebt toch niet goed nagedacht, ik heb echt met je te doen


  Maak melding

 38. @ Who Cares
  Inderdaad, deze dame heeft geen strafblad. Ze heeft nooit op de berm gestaan, en ze heeft zich nooit laten ge(mis)bruilen door mensen die niet verder dan hun neus kunnen zien. Voor zulken, evenals Mw. Meulenhof gaan op dezelfde tijd andere deuren open.


  Maak melding

 39. @hans
  Boos???Ik boos op jou??
  Waaaaaattt?Hahahahahahaghèghèghèghèghè!
  Wat een pretentie!Ook dat nog!!!
  Luister’s klootzak ….. Mensen van wie ik hou kunnen mij boos maken (familie,vrienden,kennissen etc.).
  Mensen van wie ik niet hou,kunnen mij NIET boos maken,die VERACHT IK!
  Knoop dat ’s goed in de flaporen aan je waterhoofd!


  Maak melding

 40. Nog steeds je hersens niet willen gebruiken he, allen maar je grote mond, je laat zo wel je ware aard zien, kun je waarschijnlijk niets meer aan doen, het zij zo


  Maak melding

 41. @hans
  Al weer zo’n pretentie!WAT HEB JE!!!!
  Mijn hersens voor jou gebruiken.
  Ha ha ha ha ghègheghèghèghèghè!
  GA MAAR LEKKER MET Paagal BUITEN IN DE BOSJES SPELEN HOOR!


  Maak melding

 42. 15 maart 2013

  @Esmerald,

  Je bent niet in staat jouw reactie naar Srika met feitelijke bewijzen te onderbouwen. Iets negatief uitkraaien en denkende dat het merendeel van de forumleden dit ook zo overnemen is jouw gewoonte en geef ook jouw karakter aan.

  Jammer dat je alweer zo laag gevallen bent. Maar Srika blijft en zal steeds objectief en inhoudelijk op items reageren. Acht minpunten a.u.b.
  Srika


  Maak melding

 43. @Srika,
  Jij komt zeer arrogant over bij mij, je doet alsof jij alles beter weet en supper intelligent bent, jou bewering dat vitamine D tekort bij jonge Surinamers zou zorgen voor agressie is ook zo iets waarvan ik denk schoenmaker hou je bij de leest.
  Ook mensen die niet uit de trope komen kunnen een vitamine D tekort hebben.
  Srika, ik volg jou een tijdje, wat mij opvalt is de arrogantie bij jou,terwijl volgens muj een gowone boere lul bent die denk hier de hooggeschoolde hier wil uithangen.


  Maak melding

 44. GMAP,

  geen vitamine D gebrek, maar….

  Kwikdamp Paramaribo overschrijdt internationale normen

  Contact met de huid, inademing via de longen en aantasting van hersenen en zenuwen zijn ernstige gevolgen waaraan de gemeenschap is blootgesteld. Symptomen die vaak genoeg geconstateerd worden zijn onder andere, blijvende beschadiging van zenuwstelsel, hallucinatie, overdreven emotionele reacties, zelfmoordneigingen en ook vroege beëindiging van zwangerschappen.


  Maak melding

 45. Paraman,
  Vindt je het niet opvallend??
  Ik ken Suriname heel goed en ook KPS, deze zaak ruikt naar rancune, er schuild meer achter. Time wil tell.


  Maak melding

 46. @GMAP
  De zaak stinkt.Dit kan je alleen maar van de “slimme” KPS verwachten met hun hele korpschef die er ongetwijfeld meer van weet en meesmuilend op de TV schaapachtig verklaard dat de zware mishandeling van de zoon van de uitbater onderzocht zou worden.
  WAT EEN LAND!De politie is mijn beste kameraad!!!


  Maak melding

 47. Zaterdag 16 maart 2013 om 10:14 uur, door GMAP
  Paraman,
  Vindt je het niet opvallend??
  Ik ken Suriname heel goed en ook KPS, deze zaak ruikt naar rancune, er schuild meer achter. Time wil tell.

  Geloof jij in de oprechte bedoelingen van deze herbergier? Als het een opgezette zaak is dan heeft betrokkene zich er in ieder geval voor geleend om zich voor een habbekrats gestolen goederen toe te eigenen. Het is klaarblijkelijk de aard van het beestje. Als de politie mij stopt ga ik ogenblikkelijk op mijn rempedaal staan en doen wat ik moet doen. Wederspannigen hebben wel degelijk iets te verbergen.


  Maak melding

 48. PARAMAN: Als ik moet kiezen tussen DDB de veroordeelde drugsdealer, massamoordverdachte, gediplomeerde leugenaar en analfabeet en zijn 40 rovers, het paars klootjesvolk en de Herbergier, dan weet ik wel wie ik moet geloven.Die keuze is niet zo moeilijk!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.