‘Georganiseerde zwendel’ Surinaamse straatcodeloterij

17

PARAMARIBO, 14 mrt – De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van medeplichtigheid aan georganiseerde zwendel bij de Surinaamse Straatcodeloterij. Dit meldt de Ware Tijd. Ook de administratie van organiserend bedrijf is in beslag genomen. De directie is nspoorloos.

Op telefoontjes en verzoeken om reacties wordt niet gereageerd. De politie verwacht meer arrestaties te plegen de komende dagen. Het grootgrut weet nog even de boot af te houden. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden zijn mensen duidelijk omgekocht om te bedriegen. De twee aangehouden mannen kregen geld om zich voor te doen als jackpotwinnaars. Voor een act werd tussen de vijf- en tienduizend Surinaamse dollar (duizend tot tweeduizend euro) betaald.

Controle op gok- en loterijspelen in Suriname is zo goed als te verwaarlozen. Informeel is de Nationale Loterij Suriname de taak toevertrouwd. Maar veel juridische armslag is er niet. Loterijbedrijven en casino’s trachten vaker te ontkomen aan inspanningen van het voormalige loterijbedrijf om controle uit te oefenen. Volgens de krant wordt al ruim twee jaar geklaagd over geknoei bij de Surinaamse Straatcodeloterij.

17 REACTIES

 1. Allemaal aanhangers van Bouterse. Een president die verdacht wordt van moord en drugsdelicten kan nooit een goede voorbeeld zijn voor de samenleving. Stel voor deze mannen amnestie te verlenen.


  Maak melding

 2. ‘Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden zijn mensen duidelijk omgekocht om te bedriegen.’

  Boi,
  alsof deze man Naarden nooit gehoord heeft van de omgekochte bedriegers Somo en Brunsie tijdens de verkiezingen in 2010 door de grootste bedrieger bouta,zijn baas!!!


  Maak melding

 3. complete anarchie, gevolg van moreel verval..

  SCHAAMTE gevoel is reeds weg…

  Een MOORDENAAR als press…zegt genoeg lijkt mij over de kiezers/paarse volk…


  Maak melding

 4. Kortom binnen no time alleen maar bedelaars in su. En bouta wil turken halen om zaken te doen en te investeren in su. Wel de turken zijn de grootste oplichters en ze houden evenveel van geld als bouta doet.
  Ik ben benieuwd of ze nog willen investeren in su
  Ik houd in de gaten, mi sari sranang poti kondre.


  Maak melding

 5. kijk als die hypocrieten deze ka koeli zijn sedert santokhi als min van juspol het volk meer malen op te lichten en lees wat voor shit koos ray en ander debielen neer pennen shame on them karakterloos zijn deze mensen samen n=met de gebroeders sarjoe


  Maak melding

 6. Deze mensen moeten allen de gevangenis in als alle rovers.
  Wanneer deze mensen door rovers gepakt worden hoort men iedereen schreeuwen.
  Maar nu ziet men waarom rovers op deze mensen afstappen.
  Als de rechter deze mensen niet weg zet, moeten rovers deze klus klaren, deze mensen hebben veels te veel mensen berooft.


  Maak melding

 7. De Staat moet er voor zorgdragen dat een ieder zijn geld terug krijgt….tot de laatste srd…DEZE REGERING MAG NIET ZWAK ZIJN.
  BAAS. B. een ieder zijn geld terug.


  Maak melding

 8. Baas B. is zelf de grootste oplichter drugsdealer en massamoordverdachte, dus geen recht van spreken. De oplichters hebben teveel naar Baas. B. en zijn 40 rovers gekeken.


  Maak melding

 9. Ik hoor alleen maar deze mensen moeten naar de gevangenis…

  Waren de aanhangers van Bouterse ook maar zo kritisch als het ging om de decembermoorden of de massa slachting in Moiwanna. Stelletje hypocrieten !


  Maak melding

 10. Mijn geld heeft niks en ook niks te maken met welke oorlog dan ook …dus laat die man mij, mijn geld geven. Anders verklaar ik hem de oorlog zijn familie ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.