maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit NederlandPvdA wil opheldering over vastzetten Surinaamse jongen

PvdA wil opheldering over vastzetten Surinaamse jongen

-

Does Travel - naar Suriname

De PvdA wil opheldering van het kabinet over de arrestatie van de 18-jarige Surinaamse jongen Ciazio met een IQ van 48, waarover Het Parool gisteren berichtte. De Surinamer, die sinds acht jaar bij zijn moeder in Nederland woont, werd na een rit met een schoolbusje opgepakt. Omdat hij geen papieren bij zich had en illegaal in Nederland verblijft, werd hij direct zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst en vijf dagen vastgehouden.

Hij mocht in die tijd zijn familie niet zien of spreken en kreeg vervolgens te horen dat hij Nederland moest verlaten. De stiefvader van de jongen: ‘Ciazio was compleet overstuur en toen we hem maandag eindelijk aan de telefoon kregen, vroeg hij alleen maar wanneer hij weer naar huis mocht komen. Hij heeft dagen niets gegeten en vijf dagen in dezelfde kleren rondgelopen.’

De PvdA noemt de gang van zaken “intimiderend” en vindt het “onacceptabel om een jongen met zo’n geestelijke kwetsbaarheid in bewaring te stellen”. De partij wil onder meer van de minister en de staatssecretaris van Justitie weten of de verstandelijke handicap van de jongen is onderzocht en herkend en of daar rekening mee is gehouden bij zijn in bewaringstelling.(Bron: NOS.nl)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Hebben zij ook met mij gedaan heb een gezin van 6 kinderen was in beroep gegaan van mij leges pas als ik mijn Paspoort had gegeven dan had ik mijn kinderen gedwongen moeten achter laten artikel 8 hebben zijn niet eens toegepast na 3 maanden pas ben ik vrij gelaten ben voor 1975 geboren dus geboren Nederlander

  Ik wil schadevergoeding niet gekregen maar die Advocaat moet ik wel afgerond 900 euro betalen

  mijn vraag is waarom worden wij Surinamers zo slecht behandeld in Nederland

  Mijn ooms hebben gevochten voor Nederland in de tweede wereld oorlog tegen de Duitsers

  In Godens naam waarom moeten wij zo behandeld worden de slavernij is toch al voorbij


  Maak melding
 2. Ja… Daz een trieste zaak… Maar de Surinamer wordt nog steeds als allochtoon gezien, terwijl er eeuwen van geschiedenis achter zit.

  Ik vind het allemaal discriminerend naar de “niet witte” toe. Maar ja, daar is er zelf voor gekozen. Kwalijke zaak!


  Maak melding
 3. @PAUL, het zijn soms trieste en individuele zaken en zal het daarom heel erg moeilijk zijn te oordelen. Maar nu al kan ik zeggen dat ik een dame heb gesproken die momenteel in Nederland op vakantie is en is nooit meer teruggekeerd is naar Suriname. Soms vragen mensen ook zelfs voor dergelijke problemen.

  =Zaken moeten uit elkaar gehaald worden.

  -Allereerst heeft de politie gehandeld zoals zij dat altijd doen, geen papieren dan ga je mee. Jammer dat zij niet erachter zijn gekomen dat het om een zwakbegaafde gaat.
  Erg dat die jongen helemaal geen familieleden mocht spreken.

  -Kind woont al 8 jaar in Nederland zonder verblijfsdocument. Dit moet nog nader uitgezocht worden. Als dit zo is moet ik zeggen dat ik het schandalig vind van die moeder.

  =Ik hoop dat deze zaak goed word onderzocht en afgerond wordt, zodat moeder haar zaken maar netjes gaat regelen.

  =Gelukkig is er geen geweld gebruikt richting die jongen.

  =Persoonlijk kan ik zeggen dat het soms heel erg moeilijk is om gelijk te kunnen constateren dat iemand een lage IQ heeft. Spreek uit ervaring.
  ==Sterkte==.


  Maak melding
 4. Racisme en vreemdelingenhaat zijn in Nederland altijd aanwezig geweest en zo zal dat altijd blijven.

  Als Surinamer zou je inderdaad denken hier minder last van te hebben, maar dat is niet het geval.

  In een nieuwsuitzending op tv werd bevestigd dat 25% van de uitzendbureau’s geen gekleurde mensen voordraagt voor een vacature. Zij voldoen hiermee aan het verzoek van de werkgevers.

  Overigens is geen enkele politieke partij met een officiële reactie gekomen op deze nieuwsuitzending. Ze willen hun vingers niet branden aan dit onderwerp.

  Srananman,

  De kinderen van de Surinamers die in Nederland geboren zijn, hebben hier niet voor gekozen.

  Hoewel ik het wel met je eens ben dat als je uit Suriname emigreert naar Nederland je feitelijk je kinderen overdraagt aan de nazaten van de slavenhouders en hun racistische cultuur.

  Bij het verlaten van Suriname had men de keuze uit de hele wereld en dat men dan massaal voor Nederland heeft gekozen is zeer dubieus.

  Onze voorouders kijken met waarschijnlijk met een draaiende maag vanuit de hemel toe dat de grond waar zij voor zijn gestorven, massaal verlaten is voor het land van de slavenhouders.


  Maak melding
 5. kijk hoe de politie zich hier gedraagt tegenover een gehandicapte man. Ligt weerloos op de grond en wordt zwaar mishandeld. Dus laten we eerst in onze eigen keuken kijken voordat we weer beginnen te zeiken over de slaventijd.


  Maak melding
 6. @Parbo
  JIJ SCHRIJFT:”Racisme en vreemdelingenhaat zijn in Nederland altijd aanwezig geweest en zo zal dat altijd blijven”.

  Dus in Suriname niet zeker?


  Maak melding
 7. een trieste zaak, maarr..

  ..jongen is 18, woont reeds 8 jaar bij zijn moeder!!

  dus, jongen was 10 toen hij naar Ned.kwam…waarom heeft mama dan niet meteen gepleit voor gezinshereniging??

  nu gaat/moet de politie de zaak tot de bodem uitzoeken, want iets klopt hier niet!!


  Maak melding
 8. PASEW: Om voor gezinshereniging in aanmerking te komen, moet men zelf aan enkele vereisten voldoen, zoals zelf over de vereiste papieren beschikken, inkomen, huisvesting, en de biologische vader voorzover niet in Ned. woonachtig moet toestemming verlenen.
  Dus je conclusie is correct, hier is meer aan de hand.
  Zal mij niet verbazen als moeder zelf ook niet over de vereiste papieren beschikt.


  Maak melding
 9. Who cares,

  als mama zelf zonder status is, dan zou zij deze zaak niet aanhangig maken tog…anders ben je niet slim bezig!

  de politie voelt zich nu in zijn hemd gezet, dus gaan zich bijten in de zaak!

  ben benieuwd!


  Maak melding
 10. Ja ja mensen, zo laat nederland haar ware aard zien. Wie weet wat ze allemaal met dit kind hebben uitgespookt en hoe erg en eng dit slachtoffer het heeft ervaren.

  Nederland, een land dat andere landen willen opvoeden, Nederland, een land dat altijd beter weet. Nederland waar ze onbestraft de mensenrechten aan de lopende band schenden, discrimineren,liegen en bedriegen.

  ==============

  Voor velen die niet helemaal begrijpt wat ik bedoel:
  Dit kind is een trauma voor het leven bezorgd door de actie van de vreemdelingendienst. Dit soort kinderen zullen nog jaren angst hebben en misschien hun hele leven dat zij zomaar kunnen worden opgepakt en afgevoerd.

  Ze kletsen iedere keer hier over het feit dat Bouterse zo slecht is enzovoorts, maar wat doet Nederland?

  Nederland schaam je diep, ook ten aanzien van het van de zaak Anass. Dit kind is vermoord maar omdat het hier om een NIET blanke Hollandse blonde jongen gaat, vermeld justitie dat Anass zelfmoord heeft gepleegd.

  HOE PIJNLIJK WIL NEDERLAND HET VOOR DE NABESTAANDEN MAKEN?. EN WAAROM HEEFT JUSTIE HET RAPPORT OP HET INTERNET GEZET????. Want justitie is hier verantwoordelijk voor!
  ———————-
  Rishie niet te vergeten die koelbloedig werd vermoord en justitie wederom leugens in de pers bracht om Rishie te criminaliseren zodat de rest van nl zou denken dat die jongen maar een crimineel was en ga zo door……

  ======================================================-BESTE HOLLAND, AL UW DADEN ZIJN VELE MALEN ERGER EN DAAR KIJKT NIEMAND NAAR! Jullie kijken en bekritiseren alleen de mensen van buitenlandse afkomt en ditzelfde geldt voor uw visie ten aanzien van het buitenland.
  ======================================================

  Een moordenaars dochter mag we deel uitmaken van het koningshuis waarbij de prins zelf in het verleden door de mand viel omdat hij leugenachtige stukken liet publiceren wat de vader van MAXIMA zou vrijpleiten.

  EN JA DOORDAT DE DOCHTER MET ONZE PRINS IS, ZULLEN ZE DE VADER NOOIT VERVOLGEN. ALLES EN IEDEREEN IS IMMERS OOK IN NEDERLAND OF VIA NEDERLAND TE KOOP ALS JE MAAR GENOEG CENTEN HEBT!.


  Maak melding
 11. @henk heeft het goed gezien, deze misselijk makende video van de agressieve politie-inval in het hotel…
  Mét machinegeweren!
  Plus één of andere TANTE met handtas de boel loopt op te jutten!
  (Later zie je deze zelfde kenau voorbij komen bij de opening van een politie-opleidingsschool).
  (Wedden dat ze géén flesje eau de cologne of zo in haar handtas had, maar een BAKSTEEN)!
  En dan weer zo’n treurige (amateuristische) uitleg van de politie-commandant…


  Maak melding
 12. “Als het gaat om vraagstukken van racisme en etniciteit gedragen Surinamers zich als de vogel Struis. Ze houden zich blind voor de dagelijkse werkelijkheid uit angst zichzelf tegen te komen, en uit vrees dat te veel aandacht de verdeeldheid zal vergroten en de noodzakelijke eenheid als natie zal bemoeilijken.”

  Citaat uit: De Toekomst van ons Verleden; Jules Sedney.
  Uitgeversmaatschappij VACO NV. Paramaribo, 1997.


  Maak melding
 13. Kwestie is nu in onderzoek, kijk dit is democratie..

  Ik ben van mening dat dit ook heel erg is en dat het uitgezocht dient te worden.

  Elk mens is een rascist…hiervoor hoeven wij niet ver te zoeken/kijken..


  Maak melding
 14. Mijn kind, zeker vanwege zijn geestelijke handicap, had nooit 5 dagen in hechtenis gezeten. Er valt veel te zeggen over deze situatie. Of het nu de instanties zijn die in gebrek zijn gebleven, danwel de ouders. De jong volwassene is de dupe, zeker omdat het iemand is die zorg en begeleiding nodig heeft. De intimidatie die de witte man op ons uitoefent, vloeit voor uit onze ontwetendheid met betrekking tot rechten en plichten.


  Maak melding
 15. Terugsturen naar Suriname is geen optie. Deze belandt straks op straat of raakt aan lagere wal. Kijk hoe Bouterse voor de ouderen zorgt. Surinaamse tehuizen kun je vergelijken met concentratiekampen.

  Ik roep dit kabinet op als nog een paspoort te verstrekken.


  Maak melding
 16. Koos,

  waarom 8 jaar lang dit kind *verborgen* houden terwijl moeder alle hulp kon krijgen, ook financieel!!!

  geen enkel gerechtshof zou een gezinshereniging als deze afwijzen!!

  waarom is deze jongen na 8 jaar nog steeds statenloos???

  ben benieuwd!


  Maak melding
 17. Nederland is een land met rechten en wetten waaraan zij zich houden. Voor een visum- of bij een MVV aanvraag wordt je van te voren meegedeeld wat de vereisten zijn bij zo een aanvraag. Voldoe je je niet aan de eisen wordt je aanvraag afgewezen.Er zijn redenen genoeg aanwezig voor Nederland om de zaak uit en treurig te gaan onderzoeken want het blijkt telkens weer dat surinamers maar ook anderen alle illegale wegen bewandelen om in Nederland te kunnen blijven ,en dan heb je een paar hier die vinden dat zij als slaven behandeld worden in Nederland,nodeloos te zeggen dat ook deze groep zijn best doet om in Nederland te blijven gewoon omdat alle sociale voorzieningen daar aanwezig zijn die in Suriname ontbreken!
  THEY LOVE TO HATE THE NETHERLANDS!!!
  Maar dan ja,in Nederland is het geen vrijgevochten boel als het aankomt voor het eerbiedigen van regels,rechten en wetten zoals het heden toegaat in Suriname!
  Hier in Siuriname weten we niet meer welke regels en wetten waar en hoe gepast moeten worden. Alle ndp ministers hebben hun eigen regels en wetten en als je ze erop wijst dan veranderen en passen ze de bestaande regels en wetten aannaar gelang hun eigen behoeften!
  Kik maar naar bouta en zijn amnestie!Ik geloof dat de ndpers op het kabinet met een grote veger in hun broekzakken rondlopen. Ze vegen wat niet bij hun past en schrijven hun eigen wetten !!
  Bedankt Nederland dat ondanks alle haat naar jullie toe vanuit Suriname door de ndp regering,jullie zaken wegens humanitaire redenen nog bereid zijn te onderzoeken.


  Maak melding
 18. Heel vervelend voor deze volwassen jongeman van 18jr.
  In Ned ben je met 18jr volwassen, ouders zijn niet meer verantwoordelijk.
  Bij surineds blijf je kind tot je ouders er niet meer zijn.

  Waarschijnlijk niet van het gezicht af te lezen dat deze jongeman een lage IQ heeft.
  Bonnie St Claire heeft ook een erg laag IQ, maar ze ziet er ‘normaal’ uit.

  Een gemiste kans voor de ouders, deze jongeman had zeker aanspraak kunnen maken op minimaal een wajong en een goede begeleiding.

  Hebben de ouders ook geen ned paspoort, of was het schaamtegevoel zo groot dat ze geen actie hebben ondernomen.

  Gelukkig heeft een Kamerlid vragen gesteld en wordt er nu aandacht aan deze jongeman besteedt.
  Ik hoop dat het positief afloopt omdat hij simpelweg meer kansen heeft in Nederland.


  Maak melding
 19. Esmerald een vrouw naar mn hart, die zich niet laat leiden door lost emotions, en een heldere nuchtere en rationele kijk heeft op zaken.


  Maak melding
 20. Mijn neef was hoofd agent van politie in amsterdam drie jaar geleden.
  Hij was een avondje gaan stappen en werd aangehouden door de politie zijn collega’s dus.
  Hij wilde zich legitimeren om aan te tonen dat hij agent van politie was maar dat mocht niet.
  Hij is toen geboeid en naar het politie bureau gebracht,daar mocht hij zich legitimeren.
  De zaak is echter in de doofpot gestopt.


  Maak melding
 21. YANG KA CHIN:Maar als omgekeerd het machtige China om opheldering word gevraagd hoe het zit in Tibet, Xinjiang, of de studenten die toen vermoord zijn op het plein van de Hemelse vrede, dan worden woedend en raken ze in trance!!1


  Maak melding
 22. Who cares,

  Precies. En dat is de macht die we nu hebben en vroeger niet hadden in de internationale gemeenschap. Dus in zo’n geval (van de 8-jarige) zouden we ook in woede en trance raken en Nederland zou dat (economisch) ook merken. En in Tibet brengen we ze ontwikkeling en de studenten brachten we beschaving. Studenten zijn vaak de meest egoistische mensen die verkeerde denkbeelden er op na houden. De meeste studenten die ijveren voor mensenrechten e.d. worden later, wanneer ze ouder zijn en wat bezit en vrouw en kinderen hebben vergaard, de grootste tegenstanders van mensenrechten. Vaak worden het gierige kapitalisten. Denk bvb aan Zalm en al die anderen.


  Maak melding
 23. Beste Samundar,

  Wil je niet namens mij spreken?

  Ik kan zelf wel antwoorden. Overigens vond ik je antwoord niet helemaal goed, maar redelijk.

  Het zijn studenten die voor verandering zorgen in een ingedutte maatschappij. Maar ze moeten dat wel op een nette en politiek correcte manier doen.


  Maak melding
 24. Ik kan me best voorstellen dat het uiterst vervelend is wat die jongen heeft meegemaakt en het is goed dat er een onderzoek daarnaar wordt ingesteld want dat is de normale gang van zaken in een democratische rechtsstaat, en niet zoals in Suriname waar ongewapende mensen afgeknald worden en het zaakje gelijk in een doofpot verdwijnt zonder een fatsoenlijk onderzoek. Echter ter nuance: hoe kon de politie weten dat die 18 jarige een IQ van 48 had?? Dat staat toch zeker niet op z’n voorhoofd geschreven. Die jongen had geen ID en hij verblijft illegaal in NL, daarom werd hij opgepakt. Het is terecht dat de politie illegalen oppakt, dat gebeurt overal in de wereld, ook in Suriname. In SU verdwijnen opgepakte illegalen ook achter de tralies en in veel slechtere omstandigheden (smerige en overvolle cellen) en voor een veel langere periode dan deze 18 jarige. Ik heb laatst nog een bericht gelezen over 4/5 illegale Chinezen die onrechtmatig langer gevangenhouden werden in de Surinaamse bajes, Surinamers moeten dus maar eerst naar eigen wantoestanden kijken voordat men kritiek gaat leveren op NL.
  @ Vrijdag 15 maart 2013 om 11:34 uur, door Koos
  Alsjeblieft niet zeg, als NL deze jongen een verblijfsvergunning geeft dan willen anderen daar ook voor in aanmerking komen, immers recht voor 1 recht voor allen, en NL is veels te klein om alle zwakzinnigen v.d. wereld op te vangen.


  Maak melding
 25. Vrijdag 15 maart 2013 om 19:07 uur, door Yang Ka Chin

  In zo’n geval kun je beter Chinees zijn, want dan vraagt de ambassade van de machtige China om opheldering.
  ………………………………………………
  @Yang Ka Chin:
  Dat is reeds jaren bekend van de Chinese Ambassade in Den Haag.
  En ze weigeren ook om REISDOCUMENTEN aan hun onderdanen die illegaal in Nederland verblijven te verstrekken.

  En dan verwijs ik jou naar een recent bericht over het dubieus gedrag van de Chinese autoriteiten buiten China.
  Zie:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21386477/__Tolken_IND_lekten_naar_China__.html


  Maak melding
 26. @pasew

  Dat heb je goed gezien.Jullie surinamers zijn anders, denken anders en halen graag alles uit haar verband. Daarbij komt nog kijken dat jullie verstand net zo ver reikt als jullie neus en emotie.
  ========
  Jullie schelden graag als een kip zonder kop op Suriname en Bouterse, maar ik heb een heel ander kijk op zaken.
  =====
  Mijn vak is bewijs vergaren en cliënten bijstaan. Ja, ze noemen mij in het meest positieve zin weleens mierenneuker. En dat is in mij geval een zeer groot compliment.
  =========

  Dus ja, ik vind altijd een stok, MAAR MIJN STOK IS RECHTVAARDIG.Maar ja, de meeste Surinamers kruipen voor de blanke ongewassen stinkstok


  Maak melding
 27. @RESTOISBACK: Heb je erover nagedacht om een psychoanalyse van je te laten maken? Bij een TBS kliniek ,GGZ ofzo??
  Ik bedoel er niets meer hoor!!!


  Maak melding
 28. Als de jongen geen ID bij zch had, hoe kon de politie dan vaststellen dat hij bij zijn aanhouding als volwassene beschouwd moest worden?
  En hoe kan het dan dat hij 5 dagen geen contact met zijn familie mocht hebben? Of gaat de politie gewoon af op uiterlijk, zo van: ziet eruit als een vent, zal wel een vent zijn?
  Hoe bepalen ze of hij uit Suriname komt, als daarvoor geen papierbewijs is?
  Blijf het een raar zaakje vinden.
  Of misschien is de journalistiek hier een beetje te kort door de bocht.


  Maak melding
 29. Zaterdag 16 maart 2013 om 16:44 uur, door Miko
  (Lees zijn/haar reactie)!!!

  @Miko: Het bovengenoemd artikel is (incompleet)!

  Men heeft verzuimd om het volledig verhaal in de media te brengen.
  En dat doen ze bewust.

  En dat de PvdA volgens het artikel ook (opheldering) hierover gaat vragen is gewoon een lachertje.


  Maak melding
 30. In Nederland weten ze niet waarmee ze bezig zijn met mensen rechten.Wij hebben altijd kritiek op andere landen maar wij doen hetzelfde als hun.


  Maak melding
 31. Johannes dan aviseer ik je om eens een paar maanden in Su te gaan bivakkeren , dan peip je wel anders.
  Daar kunnen ze het woord niet een spellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES