Nationale Partij Suriname werkt aan grootse terugkeer

108

PARAMARIBO, 18 feb – Het beleid van de regering Bouterse biedt geen enkel vooruitzicht en deugt van geen kant. Dit zegt John van Coblijn, bestuurlid van de Nationale Partij Suriname, NPS. Aan de andere kant houdt de voormalige adviseur van president Ronald Venetiaan vol dat beleid van de vorige regering wordt voortgezet. Hoe dan ook, de doorsnee burger komt de maand niet door met zijn loon.

Dit is te wijten aan verkeerd beleid, dat overigens te verwachten was. “In een land met Bouterse is er geen toekomst voor jongeren, want niets is duurzaam. Komende generaties gaan grote problemen krijgen. We horen hoe men zegt dat het goed gaat in Suriname, terwijl we weten dat het niet waar is”, zei Van Coblijn tijdens de jaaropening van de partij. Wanneer de NPS weer aan de macht komt, wordt het geheid anders.

De partij is solidair met iedereen die nu zucht en kreunt. Daarom kan niet anders dan gepleit worden voor het versterken van groepen die de economische ontwikkeling kunnen dragen. Surinaamse ondernemers moeten ondersteund worden en de voorkeur krijgen boven buitenlandse. Van Coblijn ziet nu het omgekeerde gebeuren. Volgens partijvoorzitter Gregory Rusland wordt alles gedaan om na 2015 weer aan het nationale roer te komen.

108 REACTIES

 1. John Van coblijn zegt:Het beleid van de regering Bouterse biedt geen enkel vooruitzicht en deugt van geen kant.Aan de andere kant zegt de voormalige adviseur van ex-president Ronald Venetiaan dat het beleid van de vorige regering wordt voortgezet. Deze mensen maakt zich belachelijk,een paar visie van deze bende is corruptie,stabilliteit dus geen vooruitgang,hebzucht,liegen,mensen onder druk zetten,anderen de schuld geven, streven nr macht,…….

  Deze mensen vindt dat het pas goed gaat wannr mensen in het land moete bedelen. Mevr Wijdenbosh vind zelf dat de naschoolse opvang welk zoveel ouders helpt opgehevn moet worden. Wat voor duivels hebben we in dit land.


  Maak melding

 2. Wat een dwaas is die john van coblijn,die ezel geeft zelf toe dat hun vorige beleid het volk en land niet geholpen heeft.
  tijdens hun regeer periode hebben zij alleen maar armoede ,afbraak,verdeeldheid,uitbuiting veroorzaakt.
  nu dat er een sterke regering onder bouterse hun rotzooi opruimt en orde op zaken aan het stellen is en niet met het baasje (nedland)van nps wil samen werken is ineens het beleid van president bouterse niet goed bezig.
  echt een uitspraak van een redimusu met jaloerse verschijnselen die het niet kan verwerken dat deze regering bouterse het veel beter doet.
  front oprotten


  Maak melding

 3. Kan iemand mij uitleggen wat deze man( van Coblijn) eigenlijk bedoelt?

  Eerst beweert hij dat de regering Bouterse/Ameraali het goede beleid van de regering Venetiaan voortzet om daarna doodleuk dit te ontkrachten door te stellen dat
  het beleid van de regering Bouterse/Ameraali van geen kanten deugt????

  Op het moment dat internationale instanties tot de conclusie komen dat Suriname het economisch gezien goed doet dan zijn de heren en dames van NPS de eersten die hun mond roeren door te stellen dat de goede economische ontwikkelingen te danken zijn aan het beleid van regering Venetiaan.

  En wat beweert van Coblijn nu weer; ‘We horen hoe men zegt dat het goed gaat in Suriname, terwijl we weten dat het niet waar is”,
  Dus volgens de heer van Coblijn gaat het economisch gezien dus helemaal niet goed met Suriname.
  Wat is er dan gebeurd met de ’trotse’ beweringen van NPS dat de economische goede tijden in Suriname te danken zijn aan het goede beleid van de regering Venetiaan???
  Het is toch zeer lachwekkend wanneer de heer van Coblijn beweert dat de huidige regering het beleid van regering Venetiaan voorzet en meteen daarna beweert dat de doorsnee burger niet rondkomt.
  Ligt het dan aan de huidige regering of aan het beleid van de vorige regering???

  De heer van Coblijn zegt dat de huidige regering niet geloofwaardig is maar hoe geloofwaardig is NPS zelf dan met al deze tegenstrijdigheden????


  Maak melding

 4. Is het jou niet op gevallen of ben ik niet op de hoogte……Ik hoorde een andere dan eigen mensen uithalen naar Hoogie…..raar heel raar maar bij VHP zie je geen andere die niet op VHP’er lijkt.
  Dus die hele NPS snap ik toch niet.

  Probeert NPS loopjongen van VHP te worden, andersman karavaan voorttrekken als idioot noh !
  Daarom blakaman oh tan ondro tan pina.


  Maak melding

 5. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de NPS het in 2015 niet zal halen.Daarvoor is de voorbereidingstijd veels te kort. De partij mist een strategisch aanvalsoffensief. Rusland is intelligent maar mist het natuurlijk charisma voor een echte leider. Ik pleit voor zelfreflectie en het ontwikkelen van een politiek industrieelplan om in de jeugd te investeren. Passief toekijken of en in hoeverre coalitie steken laat vallen, biedt geen soelaas. Bij de verkiezingen van 2020 zullen de kansen beter zijn. Helaas!


  Maak melding

 6. sra,
  Jij bent een nog grotere en dom achterlijke varken.
  Sommigen denken dat alleen bouterse en zijn volgelingen het recht hebben om anderen te bekritiseren,zijn jullie vergeten hoe bouterse de clown en zijn helpers tekeer gingen op de podium, niets wat Vene deed was goed,Ronald aan het stuur was 1 van zijn leuzen, nu hij zelf aan het stuur is bakt hij geen ene malle moer van.
  Jongeren die hoop hebben in deze moordenaar zijn naar mening niet met liefde en normen en waarde opgevoed.
  Bouterse heeft de bevolking bedrogen.


  Maak melding

 7. NPS is stuurloos, geen koers, geen wegwijzer, radeloos.
  Een ding kunnen zij nu niet meer mensen bang maken voor militairen)enige koers) want daarmee hebben zij lang heel hoog kunnen scoren.

  Maar anno 2013 is het waarheen met land en volk en dat ontbreekt duidelijk bij alle NPS’ers.
  Omdat men nooit geleerd heeft voor zichzelve te werken en te denken, maar altijd vechten voor anderen (zie koloniale tijd)…en VHP zet deze mensen nu weer in voor het zelfde werk van uit het verleden….vechten voor VHP…..vechten voor import Chinees..vechten voor anderen om meer en meer geld te hebben en te krijgen……denken als kleinkinderen van slaaf…..willen zijn of worden.


  Maak melding

 8. Om mijn beweringen van tegenstrijdigheden van de heer van Coblijn te ondersteunen heb ik hieronder een aantal recente beweringen van partijgenoot Venetiaan die eigenlijk het tegenovergestelde van de heer van Coblijn beweert. Namelijk dat het economisch gezien wel degelijk goed gaat met Suriname.

  van Coblijn beweert; We horen hoe men zegt dat het goed gaat in Suriname, terwijl we weten dat het niet waar is”,
  Maar de bewering dat het economisch gezien goed gaat met Suriname wordt ook gedaan door zijn eigen partijgenoot Venetiaan. Als we de heer van Coblijn mogen geloven dan zit Venetiaan gewoon te liegen of Venetiaan is gewoon aan het dementeren of zo???

  ‘Venetiaan: economie draait dankzij erfenis ‘

  PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Het is eerder de erfenis die de Nieuw Front-regering naliet, die thans goed doet oogsten. Tot aan het eind van de huidige regeertermijn mag ruim vier en dertig miljard Surinaamse dollar (ongeveer acht miljard euro) aan inkomsten worden verwacht.

  Niet niks en dat dankzij het strakke economische en financiële beleid van de vorige regering. Die had een relatief minder mooie start. “De huidige heeft een in kracht toenemende economie geërfd, terwijl haar voorganger was opgescheept met een neergaande economie. Dankzij de kracht van de erfenis kan de huidige regeringsleider het volk beloftes voorhouden”, zegt Venetiaan. President Desiré Bouterse had het onlangs over een ‘gouden’ kerst.


  Maak melding

 9. Maandag 18 februari 2013 om 09:32 uur, door GMAP

  sra,
  Jij bent een nog grotere en dom achterlijke varken.

  Hallo Hello !

  Blijf niet schelden….maar geef de dingen van de dag meer aaandacht jongen….zie hieronder … jij kan reactie hierop geven.

  Maar elke dag het zelfde is ook ongezond jongen…(denk aan je hoofd…hersenen)

  Maandag 18 februari 2013 om 09:27 uur, door Ano kan tog

  Is het jou niet op gevallen of ben ik niet op de hoogte……Ik hoorde een andere dan eigen mensen uithalen naar Hoogie…..raar heel raar maar bij VHP zie je geen andere die niet op VHP’er lijkt.
  Dus die hele NPS snap ik toch niet.

  Probeert NPS loopjongen van VHP te worden, andersman karavaan voorttrekken als idioot noh !
  Daarom blakaman oh tan ondro tan pina.


  Maak melding

 10. Van Coblijn heeft gelijk!!!
  Men heeft nog geen concreet beleidsplan aan het volk gepresenteerd. Roept van alles, zet een eerste stap en daar blijft het bij. Het volk hoort zoveel over en van de goede voornemens (snelweg, hospitaal,waterexport etc.) op de SRS en TV dat ze het verschil niet meer weten tussen gerealiseerd en van plan zijn.
  Wat ze doen is de plannen van Vene in een andere vorm uitvoeren (geld lenen) zodat ze hun maatjes kunnen faciliteren en lekker kunnen reizen.. De gevolgen merken de jongeren.


  Maak melding

 11. Dhr van Coblijn heeft het ongelukkig geformuleerd. De Coupe en de chaos in de jaren 80 / 90 heeft Suriname tot faillissement geleid. Onder strikte voorwaarden heeft Ronald Venetiaan pijnlijke hervormingen moeten doorvoeren. Een failliet land binnen 15 jaar volledig opbouwen is een utopie. Onder Venetiaan is een solide financiële basis gelegd. Zijn goede werk is erkend door het IMF en de kredietratingbureaus. Surinamers hadden wonderen van Venetiaan verwacht maar kwamen van de koude kermis thuis. Massaal hebben ze nu hun hoop gevestigd op een populist die alleen maar luchtkastelen heeft beloofd. De 18.000 huizen, wegen, bruggen, investeerders, diepzee havens, boost luchtvaart sector, toerisme, innovatief landbouw beleid, bouw dijken en nog veel meer op te noemen, het blijken allemaal leugens te zijn.

  Dhr van Coblijn geeft aan dat fase 2 van het beleid van Venetiaan moet plaatsvinden. Er moet nu worden doorgepakt, iets van het NDP niet doet. Het enige wat men doet is pronken op het oude beleid van Venetiaan. Het NDP heeft geen visie hoe men het land moet besturen. Het land staat stil en lokale ondernemers worden door de chinezen kapot geconcurreerd. Op langer termijn gaat het land schade ondervinden. Inkt op de contract is nog niet opgedroogd of de volgende lening wordt weer gesloten. Toekomstige generaties worden schulden generaties. EN DAT IS WAR DHR COLIJN BEDOELD !!!


  Maak melding

 12. sorry hoor , maar hebben jullie ooit een leider gezien van afrikaanse komaf die een land ooit heeft kunnen regeren .
  ik nooit en ik denk eigenlijk ook niet dat dat ooit zal gebeuren, alleen maar vanwege hun leefwijze en niet denken dat ook hun volk eronder leidt.
  de kritiek zal groot zijn maar ik durf het te zeggen zoals het ook is.
  heeft een enkel zwarte leider suriname ooit vooruit gebracht
  a tang so en nogmaals dit is niet bedoeld om te kwetsen.


  Maak melding

 13. Maandag 18 februari 2013 om 09:48 uur, door Koos

  Dhr van Coblijn heeft het ongelukkig geformuleerd. De Coupe en de chaos in de jaren 80 / 90 heeft Suriname tot faillissement geleid. Onder strikte voorwaarden heeft Ronald Venetiaan pijnlijke hervormingen moeten doorvoeren. Een failliet land binnen 15 jaar volledig opbouwen is een utopie. Onder Venetiaan is een solide financiële basis gelegd. Zijn goede werk is erkend door het IMF en de
  ……………………………………………….Ga goed naar Su kijken de mensen die op Ronald V lijken zijn echt niet wijzer van geworden……………………….kijk goed maar Su………….dan kijk jij en zie wie en wie meer van de domheid van de NPS zijn rijker en wijzer geworden…dus laat Ronald V..verhaal…DUS NU PROBEER JIJ DUIDELIJK NPS DOMMER TE HOUDEN VOOR DIEGENE DIE OP JOU NAAM LIJKEN.


  Maak melding

 14. NPS heeft geen visie en ontwikkelings programma
  NPS bekritiseer altijd andere partijen .
  NPS graaft zijn eigen graaf.
  NPS goed voor 2 zetels .
  NPS bye bye !!!


  Maak melding

 15. Voor Hoosje,
  Die splinter in andermans ogen zie jij wel, die balk in jou eigen ogen zie jij niet.
  Bouterse heeft J.Wijdenbosch beledigd en met de grond gelijk gemaakt en nu is Bosje zijn adviseur, Clifton Limburg is uit radio kankantri getrapt door Bouterse en nu is hij perschef van didibri.
  Somo en brunswijk werden belachelijk gemaakt door clown bouterse en nu is zijn macht afhankelijk van deze twee mensen die hij geprbeerd heeft te doden.
  Laf en nog eens laf.


  Maak melding

 16. NPS van de jaren 60/70 Pengel & Aron komt helaas nooit meer terug.
  Het was toen een echte blakaman/malata partij…anno 2013 kan jij niet meer met dit soort rotzooi komen.
  Omdat racistisch politiek zeer gevaarlijk is, ik hoop dat VHP DIT OOK DUIDELIJK GAAT BEGRIJPEN.


  Maak melding

 17. Maandag 18 februari 2013 om 10:10 uur, door GMAP

  Voor Hoosje,
  Die splinter in andermans ogen zie jij wel, die balk in jou eigen ogen zie jij niet.
  Bouterse heeft J.Wijdenbosch beledigd en met de grond gelijk gemaakt en nu is Bosje zijn adviseur, Clifton Limburg is uit radio kankantri getrapt door Bouterse en nu is hij perschef van didibri.
  Somo en brunswijk werden belachelijk gemaakt door clown bouterse en nu is zijn macht afhankelijk van deze twee mensen die hij geprbeerd heeft te doden.
  Laf en nog eens laf.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………Heel mooie voorbeelden let op de kans is ook voor jou groot adviseur te worden …let op jongen je gaat je brood ook dik maken……GELUK…veel GELUK wij blijven mensen…..en moeten van fouten leren of niet…TIK YU HAP.en wees eerlijk.


  Maak melding

 18. Voor Koos (witboi), arme paarse pauper. Bouterse en Wijdenbosch hadden het land berooid achtergelaten en dan verwacht je wonderen van Venetiaan ? Whahahahaaa
  Het land had geen toegang tot de kapitaalmarkt en was overgeleverd aan de IMF. Als je zaken doet met het IMF is er weinig bewegingsruimte. Elke malloot weet dat.
  Venetiaan heeft met beperkte middelen het huishoudboekje redelijk op orde gekregen. De naïeve Surinaamse bevolking had zeker binnen 15 jaar het welvaarts niveau van Nederland verwacht ? In andere werelddelen wordt er gestreden voor menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens en in Suriname hijzen ze een coupe pleger, moordenaar annex drugdealer op een podium. Schaamteloze volk.


  Maak melding

 19. gaymap

  jouw gebrek aan onderlinge informatie van presidentieele en bepaalde werknemers maakt jou gek.
  in jou uitleg staat eingelijk vermeld dat die personen in hogere functies zijn aangenomen door de president bouterse,’dat is alleen maar goed,zij zijn niet ontslagen maar in een hogere positie verplaats.
  ju ede bruja.


  Maak melding

 20. Natuurlijk komt de Surinaamse bevolking niet rond. Als het salaris is gestort, is het party time. Njang, Sopie en buitenvrouwen. Tja dan gaat het hard. Iedereen weet dat. Van zuinig leven hebben ze nooit gehoord. Het zit in de dna van de Surinamer.


  Maak melding

 21. sra,
  Ik kan niet communiceren met ezels sorry, jij bent echt te dom om een gezonde discussie te voeren.
  Voor Hoosje jou reactie typeer ik als met de bek vol tanden staan.
  Mij gaan jullie niet aan kunnen omdat ik jullie vuile was heel goed ken,stelletje oplichters,bedriegers,criminelen en moordenaars.


  Maak melding

 22. gaymap

  nu lieg jij weer

  jij kan niet met domme ezels communiceren maar jij maar jij vraagt wel naar aandacht van die domme ezel,en jij reageert op alles wat die domme ezel aan het posten is”een vraag;wie is dan dommer.
  ju boro ede

  gaymap
  met jou valt inderdaat niet te discuseren,in jou hele schrijven wordt alleen maar ongezondheid uitgestraalt.
  bah,ju boro ede


  Maak melding

 23. De Surinaamse politiek deugt voor geen meter.
  Allemaal van hetzelfde laken en pak, meer van hetzelfde, en dan heb je de paarse crimi colors die niet alleen niet willen deugen maar ook nog bloed aan hun handen hebben, maar ook nog sluw ijdel en moreel corrupt zijn.Ze kunnen ook niet deugen want ze zijn apatisch dom en ongeschoold.
  De enige redding voor Surimarbo is als de Surineds, in samenwerking met de ex-kolonisator de boel weer overnemen,de moordenaars en drugsdealers opsluiten, en de oude politiek aan de kant zetten, wordt het pas goed.
  Ik heb gezegd, daar moeten jullie het mee doen, en nu mogen de paarse kuddedieren aan de slag met minnen, WHO CARES……..


  Maak melding

 24. Wat een sukkel die John van C, wat denkt ie wel, o ja sorry, hij denkt dat als ie the big boy in 2015 zal zijn, dus niet hij, ja hij, de zaak daar omhoog zal tillen, die partij van hem is al jaren boel shitttt, tot 1970 telden ze mee, daarna had je die ezel van een Arron, ja echt een ezel, maar goed, kortom deze partij is al jaren doodddd. Voor 2015 ligt het draaiboek al klaar.


  Maak melding

 25. En toen hadden we SRA, onze bekende Clini clown,fervent verdediger van de drugsdealers,massamoordemaars, dictators, labielen analfabeten, overvallers,verkrachters en psychopaten. Maar ja we weten intussen hoe de psyche van onze Clini clown in elkaar steekt, dus kunnen we alleen maar hopen dat hij vroeg of laat gedwongen opgenomen wordt, want vrijwillig gaat niet lukken.
  Gelukkig zit afdeling pshychiatrie van het AMC bij hem in de wijk Amsterdam ZO.


  Maak melding

 26. @ Who cares.
  Met pijn in mijn hart ben ik het volledig eens met jou.
  Na de bouterse tijdperk wordt het weer puin ruimen, de vraag is of Suriname het deze keer zal redden? ik ben bang van niet.


  Maak melding

 27. who cares

  dit wat jij laat weten is een voorbeeld van overgave aan een fijand die mijn voorouders en wij als nageslacht op een onmenselijke manier behandeld hebben om weer een slaaf van die kolonialisten te worden.
  dat jij niet zonder jou baasje kan heb ik geen moeite mee,maar probeer niet surinamers in NL of in SU te mislijden om die fout weer te maken.
  jij kruipt voor jou witte baasje,”wij de ekte su zullen dat nooit doen.
  ik ben voor twee weken op familie bezoek,maar wat ik tot nu toe hier in NL gezien hebt,neen,geef mij maar mijn heerlijke SU.
  er is hier geen leven,soso strech.


  Maak melding

 28. De NPS kan zeiken wat ie wil,ze komen nooit meer terug.
  VHP wel denk ik als ze het verleden achter zich laten .

  Nooit meer ex-kolonisator,ai baja sommigen hebben nog steeds een slavernij mentaliteit.
  De Antillianen wensen dat Nederland definitief van het toneel verdwijnt.
  Ik zal een hoop scheldpartijen naar me toe geslingerd krijgen:Surinamers zijn de enige allochtonen die zich graag Nederlander noemen hahah maar een Nedelander zal altijd zeggen je bent Surinamer ongeacht je paspoort hahaha.De Antillianen daarentegen haten het om zich zelf Nederlander te noemen en daar heb ik diep respekt voor.


  Maak melding

 29. twee hol maatjes die elkaar op deze forum gevonden hebben.
  en zij menen het zoo geweldig met suriname en zeggen dat zij ekte suri’s zijn,’maar tegelijkertijd wensen zij su en bevolking de afgrond in en wensen de dood voor het su regering’;gaymap,who cares;zijn jullie dan ekte suri’s ?suriname moet niks van jullie.


  Maak melding

 30. Ja, Wie?
  Bouterse is niet slim jullie zijn dom.
  De man die jullie heeft geknecht,vernederd,onderdrukt jullie rechten vertrapt is de vijand van Suriname en niemand anders.


  Maak melding

 31. =De tekst liegt er niet om:

  =Heeft men nog steeds niet door dat het beleid van de vorige regering door moet gaan?

  -Er is inderdaad een verkeerd beleid van deze regering en steeds worden mensen van hun post weggehaald en waarom? geen kennis en ervaring, arrogantie en macht op anderen uitoefenen, niet samen kunnen werken etc, etc.

  =Het hele gouddeal is een enorme grote schuld die gemaakt zal worden en heel slecht voor Suriname zal zijn. Volg dit maar goed.
  =Op het podium had Bouterse geroepen 60% voor Suriname, helaas kan dit gewoon niet.

  -Ik heb naar radio Apintie en Skyradio geluisterd, ik moet zeggen dat velen die toen op de NDP hadden gestemd diep teleurgesteld zijn en gaven hun baas flink via de radio.

  =Niet voor niets wil Bouterse samen met Santhoki gaan werken.

  =Voorstanders, doe je ogen eens open en bestuur de geschiedenis even dan kom je gauw erachter dat je Baas alleen je stem nodig had meer niet.


  Maak melding

 32. i know

  voor een gedeelte heb jij wel gelijk,maar als jij die aantal gaat vergelijken komt het op het zelfde neer”er is een groep anties die en suri’s die zich graag nedelander laat noemen en zich er grrot daardoor voelen terwijl zij niet door hebben dat zij gewoon de clown of zichzelf belachelijk maken,’alhoewel jij die vergelijking niet in su moet maken,’in su zou jij op jou plaats gezet worden met de woorden,ju law no,unu a no witman”wit man e tang na obra liba ini kowru kondre.


  Maak melding

 33. ja,wie?: Je hoeft hier geen twee weken te zijn, sterker nog, je hoeft er helemaal niet te komen, we zullen je niet missen.lui zoals jij kunnen we missen als kiespijn.
  En wat is een fijand? of bedoel je vijand?
  En Wie is mijn baasje?
  En anders dan je pres wannabee, drugsdealer, massamoordenaar,leugenaar DDB misleid ik niemand.
  Degenen die zich laten misleiden zijn b.v. de paarse kuddedieren van DDB die en ongeschoold zijn,en geen eigen mening hebben.
  Ja wie?, mijn boodschap aan jou is stap op een SLM toestel, voor zover het niet door DDB is geconfiskeerd om naar zijn maffiamaatje Obiang te vliegen, naar Surimaribo, blijf daar en wees nog heel lang gelukkig.En ga chinees leren ofzo want je taalgebruik heeft meer weg van abracadabra en koeterwaals.


  Maak melding

 34. Ik hoop dat de NPS dan wel in het licht van de oprichters van de NPS handelen.
  Mijn Opa een van de oprichters van de NPS.
  en de andere oprichters hadden zichzelf ten doel gesteld een betere Suriname voor Surinamers.

  Als de NPS dat in gedachte houd dan zal Suriname met vlag en wimpel slagen.


  Maak melding

 35. PARAMAN: Ik welgemeend advies aan jou:Hou je bij het Paraans uit Para Oost, en verkracht andermans taal niet.
  You cannot teach old dogs new ticks is….
  En dat gezegd hebbende inderdaad You cannot teach old dogs new tricks, want eenmaal een kuddedier, drugsdeealer, massamoordenaar, leugenaar en bedrieger, altijd een kuddedier etc etc……… asjeblieft Paraman…..maar een positief veruitzicht , ongeschoolden en analfabeten kunnen altijd nog naar het volwassenenonderwijs.


  Maak melding

 36. gmap

  bouterse doet goed in suriname en dat waardeer ik van hem.
  het waren de vorige politieke partijen die tijdens hun bewind in su gaos hebben veroorzaak’toen nog onder nederland’en niet hoe jij het probeert uit te leggen.
  ik weet zeker dat jij die periode van de coup niet in su was anders zou jij een ander verhaal hebben dat realistischer zou zijn geweest en geloofwaardiger.
  ik heb het mee gemaakt en het is niet gegaan hoe jij het wil uitleggen,’aan jou heb ik geen verklaring af te leggen dus ik gaat ook niet verder in jou verhaal.


  Maak melding

 37. who cares

  ja,ik ga zeker terug en jij mag ook hier blijven,en als jij naar su zal komen zal ik jou vriendelijk ontvangen,’en weet jij waarom;omdat ik bij de lucht haven werk,’jou verblijf zal kort zijn omdat jij maar voor 4 weken op vakantie mag en niet langer,’dan zal ik jou ook uit zwaien.


  Maak melding

 38. Het gejank van die owrusu is duidelijk. Het oude slagschip verkeert in nood. Tee tigri dee na busi e bari, no nootu a dee. 8………4…….2…….0!
  Daar gaat het naar toe met die club.


  Maak melding

 39. Beste Ira, je raakt de spijker op z’n kop. Onder de NDP electoraat heerst er ook ontevredenheid. En terecht. Van de verkiezingsprogramma is nauwelijks iets verzilverd. Met andere woorden, dit riekt naar kiezersbedrog. Het NDP achterban is helemaal niet tevreden over Bouterse. Zelfs binnen de partij is er onrust. (Zie Wanica)

  Het begrip minister shuffelen is een geaccepteerd goed geworden binnen het NDP. Functioneer je niet (of anders gezegd, als je niet luistert naar DDB), dan mag je oprotten. En de belastingbetaler draait wederom op voor de kosten. Ondenkbaar in nld. Het NDP zit vol met incompetente bestuurders en dit precies de reden waarom Bouterse met de VHP in zee wil gaan. VHP-ers zijn verstaan hun vak goed.

  Tot op heden heeft de regering ook niet aangegeven hoe men de Goud deal wil gaan financieren. Schijnt dat men staatsobligaties wil uitgeven ??? Iets waar de Surinaamse Bank geen ervaring mee heeft. Moeten ze vooral doen zou ik zeggen.

  Bouterse pronkt nog steeds op de veren van Venetiaan. Eigenhandig heeft hij nog niets bereikt. Op alle grote dossiers bleken zijn beloftes luchtkastelen te zijn.
  Boutere heeft zijn paarse stemvee nodig om uit Santo Boma te blijven. Dit is zijn drijfveer om president te blijven. Suriname interesseert de man geen moer.


  Maak melding

 40. I KNOW:Mijn advies aan PARAMAN de kuddedier geldt ook min of meer voor jou, in die zin bemoei je niet met Caribisch Nederland, maar met waar je vandaan komt, ik gok op Tammenga/Wintiwaai/Goede verwachting of in die contreien.
  Maar ik zal je een beknopt lesje Caribisch Nederland en het staatsverband geven .
  Onze Caribische Nederlanders met name onze Curacoasche Nederlanders hebben tot tweemaal toe in een referendum in overweldigende meerderheid gekozen voor het huidige staatsverband. En Onze Bonairiaanse, Statiaanse,en Sabaanse Medelanders hebben ervoor gekozen om een Openbaar lichaam te worden van het Europeesche deel van het Koninkrijk, vergelijkbaar met een Gemeente, met Onze Trixje aan het hoofd.
  De tegenstemmers op Curacao bestond uit een handjevol opportunisten onder leiding van een zekere Helmin Wiels, bedrieger, volksverlakker en fraudeur.
  Als je mee wil praten over dingen waar je geen verstand van hebt, zoek voorlichting, en dan bij voorkeur niet onder het klootjesvolk alla SRA, Kolibrie, Paraman of je vrienden uit de Curacaosche achterstandswijken en drugsholen.En ik zal geen scheldpartijen naar je hoofd slingeren om de simpele reden dat je niet beter weet, je kan het dus niet helpen.I KNOW: YOU DONT KNOW A DAMN!
  Mijn dringend advies aan jou: BEMOEI JE NIET MET CARIBISCH NEDERLAND…….


  Maak melding

 41. Paraman, het zijn juist de oud NPS-ers die zich bedrogen voelen door de luchtkastelen van Bouterse. Deze NPS-ers weten nu ook dat ze beter afwaren bij Venetiaan. Die komen allemaal weer terug naar FRONT. Blijft er dus weinig over van het NDP in 2015.


  Maak melding

 42. =Mensen verkiezing in 2015 en nu al begint men weer op het podium het en en ander te roepen. Een stukje tekst van Brunswijk::::

  Stempel gedrukt
  Brunswijk merkte op dat de ABOP haar stempel heeft gedrukt op het land. De partij is nu de tweede termijn in de regering. “Wij hebben regeerverantwoordelijkheid en zijn niet weg te denken uit Suriname. Wij hebben veel hoogtepunten bereikt en de dieptepunten hebben wij achter ons gelaten. Het hoogste punt zullen wij bereiken in 2015”, zei de coalitieleider.

  Met tal van voorbeelden illustreerde Brunswijk dat de evaluatie over de samenwerking positief is. Hij noemde onder andere de verhoging van kinderbijslag, algemene oudedagsvoorziening, aanpak van infrastructuur, verlaging van vliegtarieven, bouw van woningen en nog vele plannen die er zijn. Brunswijk zei dat de regering denkt aan de kansarmen. In het hele land wordt hier aandacht aan besteed.

  =Hier gaat het duidelijk om stemmen te krijgen.

  -Die vele puinhoop van nu kan nauwelijks opgelost worden. v.b.
  =Is Brunswijk vergeten dat zijn vriendin/vrouw Amafo haar werk niet goed doet en dat Bouterse haar niet mag weg sturen anders volgen er problemen??????

  -Denkt hij wel dat de wegen die geasfalteerd worden door hem komen zoals hij de mensen had beloofd??

  =Nee, het was het beleid van de vorige regering en alles wat toen al betaald.


  Maak melding

 43. Ik wist wel dat sommige Surinamers dom zijn, maar zo dom als ja wie? en die andere paarse schapen had ik nooit geweten.
  Degene die hier beweren dat Suriname tijdens de militaire dictatuur goed was hebben K.A in hun hoofd.
  Paraman, verbeter een ander(wereld) maar begin bij je zelf, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Who cares heeft jou mooi te pakken.
  Dat jullie naarstig opzoek zijn naar iemand op tegen op te kijken kan ik begrip voor opbrengen, maar om een crimineel,massamoordenaar,onderdrukken,dictator en bedrieger als bouterse te adoreren kan ik mijn pet niet bij.


  Maak melding

 44. ja wie?: Ik moet je teleurstellen.
  Zolang Surimaribo bestuurd ( nou ja bestuurd) wordt door drugsdealers, massamoordenaars,leugenaars en bedriegers, zet ik daar geen voet aan land. Mn valuta wordt gespendeert in tal van andere Caribische Latijns-en Noord Amerikaanse en Meditiraanse landen met vriendelijke mensen die weten wat klantvriendelijkheid , dienstverlening, en service is, iets waar met name die ongeschoolden op de luchthaven Zanderij ,die nog geeneens hun naam kunnen schrijven en een p.c. kunnen bedienen niet aan kunnen tippen.En ik hoef mij dan ook geen zorgen te maken dat ik beroofd word, mn nek breek over losliggende straattegels, de stroom om de haverklap uitvalt, of vieze smurrie uit de kraan komt in plaats van gezond leidingwater, of onbeschoft bejegend wordt.
  En als jij je naam doorgeeft, kan ik ervoor zorgen dat als je weer aankomt in Surimaribo( als je tenminste daar woont, want volgens mij zit je gewoon in een van de Ned. achterstandswijken)ben jij ontslagen en heb jij geen baan meer. Dag jawie? en doe maar geen moeite om te reageren want ik heb moeite om de abracadabra van je te ontcijferen.


  Maak melding

 45. @ Who cares,
  Keihard maar waar, daar hou ik van.
  Een aantal Surinamers kunnen niet tegen kritiek en de waardheid, vooral die paarse kudde dieren.
  alles zien zei in het paarse daglicht.
  Paraman, wat is een mini-ster die het bedrijf van zijn kinderen voortrekt bij de bouw van zijn kantoor voor miljoenen euro?
  wat is een drugs veroordeelde president die zich laat adviseren door twee oplichters van de staat Suriname?
  ik wacht op jou paraanse antwoord.


  Maak melding

 46. Mijn god toch mensen kijken naar kleur,vooral de zwarten en laten gelijk blijken hoe dom ze zijn.Wat moet je met het verhaal dat afrikaanse leider nog nooit een/hun land hebben vooruit gebracht,als je dit zo hoort dan kun je ook ’t zelfde zeggen van niet zwarte leiders kijk maar om je heen(Su)en in de regio en mn in Su wordt er niet geregeert wat er gebeurt in Su is alleen maar mensen(vrienden en familie)benoemen en de benoemden zijn veelal niet zwart zie de benoeming van de indiaanse Armand Jurel de pedofielen als je weet dat deze Armand bij de politie zat dan weet je sowieso dat hij met dat kindje in zijn huis gaat samen wonen en de politie agente Brown thuis laat stikken,maar de ndp lebas heeft zo over Gilds gelul


  Maak melding

 47. GMAP: Het is inderdaad hard, klinkt misschien onaardig maar ik vecht me dood voor mn principes en allen om me heen die ik liefheb.
  En verwacht maar niets zinnigs van de PARAMAN, alles wat daaruit komt is net als de stinkgeur van de stink riolen waar de paarse bende zich ophouden.


  Maak melding

 48. @Kolibri,

  Een Kolibri is een vogel dat niet ver kan vliegen in vergelijking met andere vogelsoorten!
  Dus hoe kan hij zijn horizon verbreden? Hij kent dus alleen zijn omgeving en als het langer dan een week aanhoudend regent, sterven de meeste Kolibries.


  Maak melding

 49. Wat ook een optie is de Nationale Partij vervangen door louter mensen van Aziatische afkomst die de leer van Confusius aanhangen en banden met China aanwillen halen en Suriname provinvie van China wilt maken. Beter gezegd een vazal staat van China worden. Wat zal dat toch zijn. Surinaamse vlag naast het Chineze vlag in heel Suriname en het voertaal Chinees zal zijn.


  Maak melding

 50. Maak die comeback NPS!
  Een ieder die zich inzet om ons land te helpen bevrijden van de NDP partij,waarin drugsveroordeelden zitten ,moordenaars,criminelen die niet zonder amnestie verder kunnen,amnesialijders,bouta amnestie indieners en de ja-knikkers ervan,wel ja deze partij gaan wij straffen.Het is nu tijd dat we ons moeten samen bundelen om bevrijdt te worden van deze criminele NDP regering!
  EENHEID MAAKT MACHT!!!
  Welkom NPS.
  Welkom zonder HOOGHART,die is ook een ndp aanhangsel!


  Maak melding

 51. In 2015 is het erop of eronder. Ook voor de NPS.

  Wint het Front in 2015, dan is de schade redelijk te overzien, tenminste dat hoop ik.
  Maar……….. verliest het Front, dan zullen de stemmers na 10jr kruipend terugkeren…

  Helaas, begint het fabeltje dan weer, van voor af aan.
  Kennen ze weer 15jr puin (veroorzaakt door de ndp) opruimen, zodat de ndp vervolgens na 15jr weer gaat pronken met andermans veren.

  En zo blijven we aan de gang.
  De Surinamers moeten hun toekomst en de toekomst van Suriname analyseren en hun mind opmaken.
  De situatie waarin je nu verkeerd, wordt echt niet beter.
  Het is erop of eronder.

  Als deze zombie pres van jullie er niet meer is, dan neemt zijn ‘butcher zoon’ de stok over en dan ben je nog verder van huis lijkt mij.

  It’s up to you!


  Maak melding

 52. who cares

  jij bent ook niet welkom in su’geef jou naam door dan zorg ik ervoor dat het ook zo blijft.
  jij en gmap zullen je dagen hier in nederland moeten uit leven omdat er geen plek voor jullie in su is.
  en nog wat ,mijn huis in su”daar kan jij alleen maar van dromen,want ,dat gaan jullie nooit in nederland hebben.
  jarusu na wan takru siki,baja!
  daag ik vertrek morgen weer naar mijn lekere su.


  Maak melding

 53. ja wie?: Goede reis en behouden aankomst, probeer vandaag nog te vertrekken.
  Vergeet vooral je kaplaarzen niet want Surimaribo en Albina staan blank.
  En je geweldige huis heb je zeker te danken aan die Paarse drugscriminelen en massamoordenaars die de leiding hebben van het Land, want werken voor je geld ho maar…En het klopt mie a no sranan man, mie na wan wereldburger…..


  Maak melding

 54. Wat een domme arrogantie van die paarse addergebroed die denken dat hun uitmaken wanneer je Surinamer bent, wat stelletje flapdrollen.
  ik ben niet geinteresseerd in jullie prive leven, als ik in huis in Suriname ga bouwen dan weet 100% zeker dat geen enkel drugs geld bij zit, ik werk al 32 jaar voor mijn geld, met veel plecier.
  Ik ben anti drugs.
  Who cares , ik ben het weer helemaal met jou eens.
  Die gastebpn hebben zogenaamd alles in Suriname, Nederland is ohw zo slecht maar toch blijven ze wonen in het land van die blanken,hoepel dan op naar bouterse en zijn drugs paradijs
  Ik hou ziels veel van het land Suriname,maar heb ik een gruwelijke hekel aan die oplichters,criminelen,drugs dealers,moordenaars die daar de dienst uitmaken.


  Maak melding

 55. Niet zo dom moet doen, het niveau daalt duidelijk. het niveau is erbarmelijk laag en ik vind dat er iets aan gedaan moet worden, begin eens met een echte discussie .


  Maak melding

 56. Politiek?

  De NPS beloofd betere tijden als ze aan de macht komen.
  Brunswijk zegt dat er nu al betere tijden te zien zijn.
  Bouterse beloofd een socialere samenleving en het volk te dienen.
  Venetiaan wil dat politieke afspraken worden nagekomen.
  Santhoki is vooral stil.
  Somo zit samen met een groot deel van zijn familie in Djakarta.

  De laatste tijd wordt het meeste gejoel veroorzaakt door de Marron-partijen. Schandalen en verwensingen over en weer en Paramaribo wordt door Marrons bezet.

  Wat hebben we aan politiek in Suriname? Welk voordeel heeft Suriname bij dit soort politiek? Wie, welke partij wil vooruitgang voor land en volk?
  DOE doet niks meer. Wat een teleurstelling want ik had op hun gehoopt.
  Welke voordelen kun je uit de huidige gang van zaken in politiek Suriname voor de totale bevolking zien?

  U kent mijn standpunt: een ZAKENKABINET voor 25 jaar.
  Politiek in SU verbannen tot over 25 jaar. Dan zijn al die knopedraaiers en corruptelingen van nu dood en komt er vers bloed.
  Anders komt het nooit goed met Suriname.


  Maak melding

 57. Nps gaat de verkiezingen in 2015 in we gaan winnen, we komen terug samen met vhp,spa en D 91. We come back. Stree de stree wie no sa frede cado de wie fesie mang heri libie te na dede wie sa fetie gi sranang. sranang sa winie hiep hiep nps.vhp.spa en d 91


  Maak melding

 58. De NDP is nu bezig uiteen te vallen in de districten Nickerie, Saramacca, Wanica en Commewijne.
  Baas heeft het al door, maar hij kan niks zeggen anders komt de IDOS peiling die bekostigt is door zijn kabinet onbetrouwbaar over. De VHP is juist in opmars in deze districten.


  Maak melding

 59. Het gaat U de NPS en ook de VHP helemaal niet lukken.
  Eenmaal aan de macht zal de Pres DDB altijd aan de macht blijven.
  Binnenkort 2013 invoering van APF en AZV.
  2014 Verlaging van brandstof prijs (afschaffing van Gouvernement take), omdat alle sectoren in dit land afhankelijk is van goedkopere brandstof om meer vooruit gang te maken met de ontwikkelingen.
  2015 Terug draaing van Centrale Bank koers van 3,25 srd naar 2,80 srd voor 1 $, omdat het verhoogd was om de economie stabiel te maken.
  Ik wil zien waar de NPS naar toe gaat en ook hoe de VHP 16 zetels zal behalen.


  Maak melding

 60. Jammer! Cobie is geschoold maar laat dat niet blijken. What a waste of intellect. Wat men allemaal niet roept in de politieke arena, zelfs zelfverlochening wordt niet geschuwd.


  Maak melding

 61. Ik ben er geweest en was na een half uurtje weer weg. Zag een partij die meer met zichzelf in gevecht is dan oppositie voeren.
  Heel veel bejaarden met alle respect, kijk maar naar Apintie tv, na twee en een half jaar is men nog steeds niet met een degelijke strategie gekomen en met verjonging.
  NPS heeft nu vier zetels, ben bang dat ze dat in 2015 niet kunnen consolideren.


  Maak melding

 62. ZOZO Wat een reactie NPS kan niet meer wat ik volgde van gesprek van de hr John van coblijn was hij nou advieseur van de hr venietsjaan nou dan is het te begrijpen dat als NPS weer komt SU weer stil staat en uit NPS zal geen press komen dat weeten wij maar uit paartij waar zij voor werken als wij goed opleten in welk partij heb je de meeste rassen en door wie alle paartijen die werken met bijna alleen eigen kondre mangs zijn fout bezig terwijl je in de NDP gewoon een surienamer bent ongeacht achtergrondt dus mensen en aan gezien ik ook een surienamer ben zie ik nog liever de NDP de beste partij voor ons allen nog nooit in de geschiedenis is het een press gelukt dit te presteeren en een press die zoveel tussen het volk is en het volk zo aanspreek mensen zeggen stemen maakerij maar dat is polietiek anders ben je er niet en wie zegt dat deze press zijn best niet doet is een leugenaar alles kan niet in 1 keer en er worden fouten gemaakt maar hij werkt en doet zijn best dat is wat telt het geschreeuw van moordenaar drugsdealer enz helpt niet meer het volk heeft het door dat de anderen dan op die manier het volk tot haat te roepen tegen de press maar lukt niet daarom heeft het volk voor hem gekoosen en zie geloof mij 2015 is hij er weer omdat hij vechgt voor een ieder ongeacht afkomst DUS LAAT DIE MAN ZIJN WERK DOEN toen jullie de kans haden hebben jullie schreuweers van nu niks gedaan en in 15j tijdt hoveel willen jullie nog ai baja ik begrijp jullie wel gaat niet om land maar om macht ik zeg PRESIEDENT BOUTA PRESS GOD BLESS


  Maak melding

 63. Oja en GMAP Who cares IRA MUSK Esmerald als het niet gaat mag het gezegt worden maar haat en leugens hoeft er niet bij en KOOS TEL ik niet want het is niet zijn land dus niks is goed nou pretige dag verder ogen en oren open komt goed ook voor jullie doeiiiiiii


  Maak melding

 64. @ Komijn ,maar na monie e takkie bij de aanhang van DiDiBrie en bij DiDiBrie zelf,vndaar dat ze parmessar hebben opgeofferd in Wanica.George Pallat heeft veel meer geld dan pamessar en kan makkelijker de domme aanhang van de ndp omkopen. Zie het zelfde is gebeurd in Saramacca daar heeft robby Malhoe het gewonnen van…de andere ndper,ook dja a monie foe Malhoe gie a doorslag.En so ding zaka-zaka disie e pley a pley.Jongens ik hoorde een mevr Liesbeth op sky ai a sin a vlam gie a ndp aanhang.Jongoe mie lafoe die vrouw zei de ndp aanhang heeft helemaal niets gekregen van de ndp nieteens wat kruimeltjes.De ndp heeft het juist moeilijker voor de arme aanhang gemaakt om aan een huis te komen. Ze(de ndpaanhang) zijn dom en arm gebleven,staan bij de stoplichten mensen lastig te vallen met hun fruit(markoesa en knippa) en kranten verkoop.jomgoe mi dink mie dede fa mie lafoe.Dan druk die dame op die woorden als ze zeg ;de AAANHANGGGG DDDAT ARMDDDEEL mie no e kong bij.Deze dame geeft ze echt van langs.En die vrouw heeft nog gelijk ook.Hopelijk dat ze eens weer wakker worden en NOOIT meer op deze zaka-zakas gaan stemmen.Hoe slap ze ook waren als het front deze 3 jaar had gezeten was Su en volk veeeeeel verder.Ze verzwijgen het nu nog maar voelen het toch dat armmmmdeel a faya sang ding litie baka e brong ding M..rs baka.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 65. Nationale Partij Suriname werkt aan grootse terugkeer
  Hoe dan, met iemand als Cobie, die ook in de witte poeder zat in de jaren zeventig. Nu speelt hij voorman en spreker in NPS en verwijt Bouta maar van alles. Eigen balk in ogen ziet hij niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 66. hahahahahahahha no one maakt gehakt van me ,tenzij je mij persoonlijk zou kennen hahahahahahhahah.
  Who Cares typt zoals hij zelf in elkaar zit,de plaatsen die jij noemt,Tammenga or what so ever,ken ik niet hahahahah ik kom uit een nette bloemendorpje hier in Nederland,gelukkig wonen hier geen Suries zoals jij waar ik halleluja roep steeds als ik die smerige reakties hier lees.Jij slaat op je borst dat je een NAGEMAAKTE Nedrlander bent zg SurNed,wel echte Nederlanders reageren nooit op de manier zoals ik hier elke dag lees,zg heb je veel van de Ned.geleerd niets is minder waar,van waarde en normen heb jij en velen hiero NOOIT gehoord.
  Jij vergeet dat deze site PUUR VIRTUEEL is je kent elkaar niet maar jullie weten precies hoe andere reageerders in elkaar zouden zitten,neen dat klopt niet geeft juist aan hoe jullie zelf in elkaar zitten.
  En van het begrip een eigen mening hebben al helemaal niet.pffffff

  NPS,komt nooit terug en dat staat als een huis puhhhh,


  Maak melding

 67. O ja en Stavenisse heeft er heel goed aangedaan om Surinamers in 1975 te weren, gelukkig maar.Surinamers,uitzonderingen daar gelaten,kunnen absoluut geen gezonde discussies voeren,tis alleen maar schelden en zg beetweterig gedoe hahahah.Bv als je sympatiseert met een pol.partij mag dat niet neen je moet maar sympatiseren met hun partij,Who cares,Koos,GMAP(DU),Medussa,Ray en anderen proberen hun mening op te dringen aan anderen,lukt dat niet wordt men uitgemaakt voor beesten,hahaha hetzelfde wat Wilders over Surinamers zei, gekken,kuddedieren enz,enz, .Ach ja ze zijn toch nagemaakte Sur-‘Neds’en praten onbewust de blanken na ,want ze horen niets anders dat Suries niet deugen ze zijn zakkenrollers,drugsdealers ,pooiers,bijstandtrekkers enz.enz.enz.hahahahahah de zg Sur-‘Neds’zijn de enige allochtonen die zo tegen hun eigen mensen te keer gaan.En Ja van Antilliaan zal men zulke rotzooi niet horen die maken hun eigen volk niet zo af,klaro.Zie daar zelf de Antiliaan wordt gebombadeerd tot achterstand individu,echt waar Who Cares profileert zich zelfs exact.
  I Rest My Case,hahahah blijf maar bij je zg ‘broeders’hiero hahahaha meer heb je echt niet daar buiten.


  Maak melding

 68. i know

  niks persoonlijks.
  maar antis zijn ook een van de grootste huigelaars die er zijn,zij praten met jou,maar achter jou rug word jij door hen vervloekt,’heb ik zelf mee gemaakt.
  ik heb geen hekel aan hen,maar vrienden hoef ik niet met hun te zijn.


  Maak melding

 69. SRA: Niets persoonlijks nu snap ik waarom je bent zoals je bent.
  Je bent dus vervloekt door een voodooheks ofzo, en daar komt nog bij je borderline syndroom.En ik snap dat die je vervloeken dat je daar geen vrienden mee wil zijn. Ik heb met je te doen.


  Maak melding

 70. I KNOW: Who doesnt Know : Ik heb en gehakt van je gemaakt en Chop Choi.
  En wanneer ga je beginnen aan een alfabetiseringscursus zodat je een inburgeringsdiploma kan halen, want voor iemand die in een bloemendorp is geboren is je taalgebruik nog beroerder dan een inburgeraar die en analfabeet is en 3 mnd in ned. vertoeft.


  Maak melding

 71. In de EU kiezen de mensen ook voor politici die hun voorliegen met verhaaltjes die zijzelf willen horen!
  Men weet dat als er groei is dit komt met vervuiling uitbuiting en kaalkap van de aarde en onderdrukking van mensen op andere delen an de wereld!
  Dat zegt toch iets over het volk.

  Zij(de kiezers) willen wEL ALLE comfort, goedkope varken en kip en de mensen op andere delen van de wereld kunnen LETTERLIJK de pot op(kijk naar de Reacties an de grote moraalridders hier op de waterkant hoe kers Henk koos Ray etc etc)!!
  Dat zegt toch iets over het volk.

  wat zegt dat over deze mensen? Ze willen GEEN stapje terug doen voor het welzijn van ONZE Aarde maar tegelijkertijd komen ze hier anderen een lesje moraliteit leren!

  Gaan jullie maar gauw naar de stembus om te denken dat alles goed komt met jullie!
  Ik neem aan dat de wijzen onder jullie moraalridders ook wel weten dat het NIET de politiek is die bepaalt maar het GROTE geld!


  Maak melding

 72. hoe kers

  oostindish blind nôh

  de splinter bij de ander maar niet de balk in je ogen zien!

  de pot verwijt de ketel(dat ie zwart ziet)

  beter gezegd hyporiet zijn jullie!


  Maak melding

 73. Je zult me niet wILLEN begrijpen maar ondertussen wil je wel doorgaan als één van de onfeilbare slimmerikken hier op de site!

  Je hebt het zelf gezegd dat je NOOIT naar het Malieveld zou gaan protesteren
  Dan moet jij ook of één van die hele rijke lui zijn of je bent gewoon ook een loonslaaf in dienst maar bang om z’n baantje te verliezen!!


  Maak melding

 74. hahahahahah, inburgeringscursus????? Wauww, hahahahah ook zo een nageaapte woord hahahah.Dat heb ik zeker niet nodig, typ 1 spelfout van me,dan zal ik erover gaan nadenken hihihihi ai baja.
  Iam right, je typt steeds hoe je zelf in elkaar zit.Btw alleen 1 blanke Nederlander mag me op mijn Nederlands corrigeren hahahahaha, hahaha en dan nog,moet hij/zij van goede huize komen.


  Maak melding

 75. I KNOW, WHO DOES NOT KNOW:Je spelfouten op een rijtje zetten, daar is geen beginnen aan.
  Je woordkeuze,taalgebruik, zinsopbouw zegt genoeg over waar je vandaan komt n.l. : ABRA BROKI
  En ga je nog proberen om een van mijn stellingen eerder geponeerd probreren te weerleggen of hoe zit dat!


  Maak melding

 76. hahahah Who Cares, je hebt een dagtaak om reageerders te bespieden no,hahahaha ga werk zoeken jere.Hahahah vanavond zal ik je koeterwals weer lezen, ik ga nu WERKEN toedeloeee hahahah tjeh poti :Ledigheid Is Des Duivels Oor Kussen hihihihi.


  Maak melding

 77. I KNOW,WHO DOES NOT KNOW:Vol verwachting zie ik vanavond een inhoudelijke reactie van je tegemoet.
  Zoek voor dat je reageert in de Dikke Van Dale op ,of google even naar de betekenis van het woord INHOUDELIJK.


  Maak melding

 78. hoe kers
  Je lassi yu strépi yere!
  Géén tegenargument maar “get a life”

  Mijn Nederlands is NIET onfeilbaar dus heb ik maar de betekenis van de verschillende aantijgingen van jou persoon naar mijn adres opgezocht!

  praatjesmaker
  “iemand die loze praatjes maakt praatjesmaker – (pejoratief) iemand die aantrekkelijke maar loze praatjes maakt om zijn gehoor te imponeren of te misleiden” (ik reageer of op het onderwerp of op een reactie van iemand hiero!)

  flessentrekker zelfst.naamw. een oplichter `
  (huh? misshien een dode hoek in mijnzelfkennis maar jij bent zeker NIET in staat om dat te beoordelen!)

  blaaskaak
  [zelfstandig naamwoord]• iemand die altijd opschept
  (graag wil ik opscheppen over de gezondste vruchten ter wereld die op dit continent te vinden zijn en verder hoop ik dat ik TOT HET EINDE van mijn leven te kunnen opscheppen voor mijn gezin het végetarishe voedsel dat ik eet!)

  Zie je wel er wijzen drie vingers naar jou!
  Zoals we vroeger zeiden, wat je zegt ben jezelf!
  Pas jij die schoen maar!


  Maak melding

 79. Mooi getypt Sankofa,hahahah Who Cares(about him) profileert zich zelf keer op keer hahaha ik had hem al door.
  Ach ja laat hem hoor die sloeber heeft geen leven daar buiten en gebruikt het internet om zijn frustraties te botvieren.


  Maak melding

 80. hahahah zie je nou je profileert je zelf wederom Who Cares (about you),heb nog nooit 1 reaktie van je gelezen waarop je INHOUDELIJK op reageert hahahaha het enige dat je doet is proberen anderen in hun mening de grond in te boren,Hahahahah ik google haast nooit jere, jij wel blijkbaar hahahaha.
  LEDIGHEID,IS DES DUIVELS OOR KUSSEN.


  Maak melding

 81. O,O onze I KNOW, WHO DOES NOT KNOW is dus zoals verwacht niet in staat tot een inhoudelijke reactie, en zoekt steun bij SANKOFA, praatjesmaker en blaaskaak. Soort zoekt soort ,Two of a kind, maar wat verwacht je van kuddedieren die behoren tot het vuilnisbakkenras.


  Maak melding

 82. hahahahahahahahaha.en weer zegt hij wat hij zelf is,ai bajaa.1 ding is zeker ik verlaag me absoluut niet tot jouw soort ,gelukkig maar.
  Mijn allerlaatste reakatie op jou koeterwals getypt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.