Bouterse: overeenkomsten multinationals uitstekend

38

PARAMARIBO, 18 feb – De principeovereenkomsten met de multinationals zijn uitstekend. Dit zegt president Desiré Bouterse. Er is niets verkeerds aan. Bouterse kan zich dan ook niet terug vinden in de oppositionele kritiek. Van te weinig aandacht voor het Surinaamse belang zou al helemaal geen sprake zijn. Volgens ex-minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen wordt een te hoge prijs betaald.

Tijdens de vorige regering was al overeenstemming bereikt over een Surinaams aandeel van twintig procent. Nu is vijf procent meer in de wacht gesleept en moet daar ruim driehonderd en vijftig miljoen dollar voor worden neergeteld. “Dat is veel te veel”, zegt Rusland. De twintig procent die zijn regering toen bedong, kwam op niet meer dan honderd miljoen dollar neer. Bouterse vindt dat er sprake is van ondeskundigheid bij de critici.

Het label zou dan vooral de oppositie in het parlement moeten betreffen. “Wanneer iemand uit ondeskundigheid vragen stelt, denk ik niet dat je het hem kwalijk kunt nemen. Ik ben zeer tevreden over de deals”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname. Hij ziet overigens ook de Caricom mee profiteren. Bedrijven uit de regio kunnen meedoen volgens het door Bouterse geopperde idee van de Caricom Enterprise. De regio en Caricom zelf worden zo minder afhankelijk van donorhulp.

38 REACTIES

 1. Als Bouterse slim is, dan sluit hij een megadeal met Chineze multinationals en laat op zijn minst 10 bouw bedrijven uit China overkomen naar Suriname en zet er wolkenkrabbers neer en Paramaribo omtoveren tot een Kosmopolistiche stad zoals Singapore, Tokio, Toronto, Sydney, Hong-Kong, Vancouver of Londen enz. Het land zal welvarend op worden en laat meteen 5 miljoen Chineze families toe.


  Maak melding

 2. Had wat gelezen dat juridisch het e.e.a. niet klopte.
  Wordt dit dan ook aangepast?
  geen einde looptijd dus oneindig geldigheid van het contract
  Suriname wordt genoemd RVS Republiek van Suriname in het contract, de vraag is of dit ok is.
  Opmerkingen werden gemaakt de jusriste die de regering adviseert.
  Wordt hiernaar nog geluisterd?


  Maak melding

 3. Over deskundigheid te spreken; wie is nou de deskundige in dit geval? Waarop basseerd degene deskundige zijn deskundigheid?
  We zijn allemaal uit dezelfde vat gekomen en dan beweerd de ene haring dat hij deskundiger is dan de andere haring uit dezelfde vat. Houden jullie toch op man. Zolang dit zo door gaat zijn wij allemaal verliezers, loosers zijn wij. Als iemand zich uitgesproken heeft als een deskundige moet hij eerst zijn competenties kunnen aantonen dat hij die echt bezit. En dat betekent jou atitude in alle opzichten aantoonbaar is, maar op dit moment is er geen een die dat kan bewijzen. De ene is achterlijker dan de andere, hoe wil je dan een land regeren? Ja, dat kan alleen in Suriname zijn en nergens anders.
  Alle rijkdommen van het land voor een appel en een ei aan buitenlanders versleten.
  Denken jullie werkelijk dat jullie een eeuwigegheid zal leven.

  Zie ene Rashid Doekhie, die bezit tientallen Domeingronden en straks gaat hij de pijp uit en dan ?
  Laat hij maar lekker alles in zijn stinkende reet douwen en naar zijn rustplaats meenemen.


  Maak melding

 4. Stel eens voor als al die multinationals zich zullen terugtrekken uit Suriname en zich zal verplaatsen naar Belize?

  Dan lijdt de Surinaamse bevolking weer honger. Ook een oplossing kan zijn dat al die Surinaamse profvoetballers de multinationals opkopen.


  Maak melding

 5. Bouta wan buriki tan wan buriki.
  Bouterse en deskundigheid gaat niet samen, wie zijn die deskundigen die bouterse wijs hebben gemaakt van de bouw van 18000 woningen en nog meer van die leugens.
  Die paarse kudde hebben het zwaar vandaag hhahaha


  Maak melding

 6. Het lijkt tijd voor een serieus onderzoek.
  Graag een externe audit laten bepalen wie gelijk heeft.

  $ 100.000.000 voor 20% aandeel of $ 360.000.000 (weer een nieuw getal) voor 25% is wel een verschil om bij stil te staan. Wie bedot wie.

  Als het gestelde WAAR is geeft men nu na 2,5 jaar extra onderhandelen $ 9.400.000 meer uit per % aandeel in een goudmijn. ALS DIT WAAR is moet iemand terug naar school en de elementaire rekenkunst weer bij gebracht worden

  IEMAND ZWETST. het is meer dan belangrijk dat dat uit gezocht wordt voor dat deze deal beklonken wordt.


  Maak melding

 7. =Er staat geschreven:::Bouterse vindt dat er sprake is van ondeskundigheid bij de critici.
  en ook nog::::
  Hij ziet overigens ook de Caricom mee profiteren. Bedrijven uit de regio kunnen meedoen volgens het door Bouterse geopperde idee van de Caricom Enterprise. De regio en Caricom zelf worden zo minder afhankelijk van donorhulp.

  -Bouterse is vergeten dat bij de vorige deal Rusland vanaf het begin aanwezig was om de voor en nadelen te bestuderen.

  =Op langer termijn heeft Suriname echt een groot financieel probleem. De jongeren mogen het gaan betalen.

  ==Wat Bouterse hiermee wilt doen is precies wat zijn vriend Chavez graag doet en dat is alleen werken met de Caricom en het liefst de corrupte landen onderling.

  =Ik ben bang, omdat de bevolking op langer termijn problemen kan krijgen. Wie denkt eigenlijk hiervan te gaan profiteren?????

  -Bouterse moet niet gaan doen alsof je een ander land niet nodig hebt. Zie maar al die dictators die toch vandaag op hun knielen gaan omdat hun volk echt dood gaat van de honger.
  -Iran, Cuba etc, etc


  Maak melding

 8. Bouta zegt dat hij blij is met alle deals!!
  Natuurlijk zal hij heel blij zijn !Alle deals vallen toch eenmaal in zijn EIGENVOORDEEL!!
  Zijn vreugde over het tot stand brengen van zijn amnestie deal kende geen grenzen!!


  Maak melding

 9. goed zo baas geef ze er van langs. die redimusus hebben klagen tot kunst verheven. niets deugd in sranang, het volk, onze leiders, onze wetten enz enz.
  die redimusus zeggen dat ze het beste voor hebben met sranang. ik zeg kom terug om te helpen om het land op te bouwen. natuurlijk gaan ze dit niet doen. ze zijn onderdeel geworden van die bakra’s. stuk voor stuk zijn het bruine bakra’s geworden. op vakantie naar sranang is prima, maar wel daarna moven naar olland. onze gelievde sranang is niets voor jullie. jullie praten alleen negatief over sranang en onze president.
  Bouta doe je ding mang en ga zo door.


  Maak melding

 10. BIGIE PIKIEN KILL: Je verwart kunst en klagen met feiten!
  Maar ja je bent een NDP kuddedier dus snap ik dat het moeilijk is om feiten en fictie uit elkaar te houden.
  En je presje de crimi color moet zeker zo door gaan,want aan alles komt er een eind..Jullie paarse kuddedieren zullen vroeg of laat het licht zien. Ik ben bang dat het al te laat is…


  Maak melding

 11. Er moet gewoon meer multinatinals naar Suriname komen en liefst met meer dan 5 miljoen Chineze families uit China en de rest aangevuld uit Oost Azie.

  Gevolg is op eerste termijn woningtekort. Op korte termijn moet er toch wolkenkrabbers worden neergezet en winkelscentrums moeten er verrijzen en ook parkeergarages. Ook spoorlijnen worden er aangelegd. Ook aantal taxi’s zal toenemen. De multinatinals moeten ook vervoerd worden.


  Maak melding

 12. Gregory rusland is achterlijk, wie houd hij voor de gek, het volk luister niet meer nr deze hypocriete, Als hij (rusland) voor $ 100 miljoen, 20% uit de deal kan halen waarom had hij niet direkt $250 miljoen in die deal gestopt om voor 50% te participeren? Alleen totzooi haalt rusland aan


  Maak melding

 13. Who Cares, front regering heeft 15 jaar de tijd gehad om schoonschip te maken. en met schoon schip bedoel ik de daders van de decembermoorden te berechten. ze hebben geen moer gedaan. dus wat kom je nu lullen hier. een groot gedeelte van de volk is klaar met die torie. wij willen vooruit kijken. wij willen niet gegijzeld worden door het verleden. die doden haal je hier toch niet mee terug. bouterse is nu president van ons land. laat die man z’n werk doen. hij is wettig en democratisch gekozen. wie ben jij om te bepalen of hij een geschikte president is of niet. verder ben ik ben van mening dat de nabestaanden financieel gecompenseerd moeten en daarmee is het boek gesloten. jullie idioten zaaien alleen 2 deling en haat. dus ga rustig op je teelballen zitten en kijk hoe onze sranang tot bloei komt.


  Maak melding

 14. Bigie Kill, met alle respect arme paarse sloeber. Wat je hier verkondigd is één tsunami aan stront.
  Wordt tijd dat je je paarse oogkleppen open doet. Wat ze tegenwoordig allemaal niet doen voor een broodje bakkeljauw en een blikje Fernandez. Kruip snel terug naar die grot van je en neem SRA, Hesso, Kolibrie en al die andere malloten ook mee.


  Maak melding

 15. @Bigie kill,big for nothing

  Je denkt dat de 15 jaren dat Venetaan aan het regeren was ,bouta de crimineel zich niet meer in Suriname bevond?!
  Herhinner jij de telefooncoup van bouta nog,gewoon zomaar uit het niets kwam die crimineel met deze telefooncoup!
  Dit is wat ik bedoel,
  Alhoewel crimineel bouta niet op de voorgrond was deed hij zijn duistere zaken in de achtergrond!
  Stille water diepe gronden!!

  Stille wateren hebben diepe gronden: mensen die zich niet uitlaten, hebben heel dikwijls diepe gedachten; ze zijn meer dan ze schijnen.

  Gestolen wateren zijn zoet: wat men oneerlijk heeft verkregen, lijkt dikwijls beter dan wat men eerlijk heeft verdiend.

  Twee spreekwoorden echt gepast en op het lijf geschreven voor de paarse kudde en hun baasje.


  Maak melding

 16. @ Bigie Kill,
  Het is de rechter die veroordeeld of berecht en niet de politiek, amnestie beesten.
  Jou reactie laat zien dat jij de zoveelste revo kind bent die geen flauw benul heeft hoe het in democratische rechtsstaat aan toe gaat.
  Waarom hoor ik jou niets zeggen over de slager van paramaribo D.Bouterse die onze landgenoten zonder vorm van proces heeft gemarteld en afgeslacht.
  Ik schaam mij dagelijks voor paarse landverraders, jullie hebben geen enkele menselijke waardigheid.


  Maak melding

 17. =Voorstanders van Bouterse, een deel van de tekst zie onderin en lees de inhoud zelfs op starnieuws.

  Privaat- en publiekrechtelijke taken gouddeals onbegrijpelijk.

  -In de uitbreidingsdeal met Iamgold wordt verwezen naar het permanente Hof in Nederland en voor de deal met Surgold is gekozen voor de London Court of Arbitration.
  Aan de parlementaire commissie zegt Naar dan ook dat over het algemeen het rechtsstelsel van het land bepalend is voor de keuze van arbitrage. Suriname heeft het continentale rechtssysteem en Londen het common law rechtssysteem. Naar zegt dan ook nadrukkelijk dat London voor Suriname geen keuze zou mogen zijn voor arbitrage, ook vanwege het kostenaspect.
  Zij wijst er ook op dat in de Surgold overeenkomst gesproken wordt over een ‘meest gunstige royalty clausule’ . Dit is ongunstig voor Suriname , concludeert Naar.

  =Beide juristen vinden de deal ongunstig voor Suriname.

  =Duidelijk als Suriname failliet zou gaan wat er zal gebeuren en wie terecht zal staan in Nederland.

  =Zoals je leest kan Suriname het niet betalen richting Londen.


  Maak melding

 18. @Bigie kill

  OOOooohhh,dus jij denkt dat de presidenten het moeten zijn die criminelen moeten berechten!!

  HET zijn de rechters die de criminelen moeten berechten,president of ‘pseudo ‘presidentje’,
  er is geen voorkeursbehandeling,je hoort als een crimineel in de beklaagden bank te staan als een alledaagse crimineel!!met of zonder titel!!
  Er is geen 1 dag geweest waarbij de crimineel bouta in de beklaagden bank is verschenen of als getuige is gesommeerd te verschijnen voor de rechters door de rechters zelf!!Dit moet je toch zoveel kunnen vertellen over de positie van de rechters in Suriname,Bigie KILL!!
  De rechters zijn BANG,BANGERIKKEN ZIJN ZE!!
  Ze zijn alleen maar goed om KIPPENDIEVEN,FIETSENDIEVEN ,enz te straffen en een vonnis te vellen…Maar de zaak bouta behandelen en een vonnis vellen….Nah,die LEF hebben ze niet!!
  En ik hoef je toch niet te vertellen waarom ze bang zijn voor hem!!??
  Je denkt toch niet dat zijn criminele drugkoning zoon Dino hoofd van de CTU is voor spek en bonen!!??>


  Maak melding

 19. BIGIE PIKIEN KILL:Ik heb gezegd wat ik gezegd heb, en daar moet je het mee doen.
  Ik begrijp dat het moeilijk voor je is, misschien moet je mn posting rustig nog een paar keer lezen, van boven naar beneden, van links naar rechts, misschien gaat er een paars lampje bij je branden.
  En als de doden terug gehaald worden of niet, een massamoordenaar hoort zich voor de rechter te verantwoorden , het is niet anders.( tenminste behalve als je in een totalitaire staat leeft). Degene die tweedeling zaait is DDB en zijn crimi colors en niemand anders. En Ik laat hem zijn werk niet doen, want zijn werk bestaat uit het verkondigen van leugens, het bouwen van luchtkastelen, het graaien in Landskas, het bedriegen van het volk, het monddood maken van de pers.En daar zal ik altijd tegen ageren. Het enige wat hij goed doet is het in een record tempo doordrukken van een amnestiewet ten eigen voordele.En wettig gekozen of niet hij is en blijft een veroordeelde drugsdealer en massamoordverdachte leugenaar, bedrieger en analfabeet.Voor jou kan 8 dec. een gesloten boek zijn, maar daar ga jij verder niet over wie wel of niet het boek sluiten wil.De rechter heeft onlangs anders beslist.En je wil niet gegijzeld worden door het verleden, geldt dat ook voor de koloniale tijd en het slavernijverleden?
  Bigie kill die klein en simpel is van geest moet zichzelf een spiegel voorhouden en niet dansen op de graven van onschuldigen, want dat is schaamteloos, laag zeer laag aan de grond en onetisch. Maar ja wat verwacht je van een paarse ongeschoolde, apatische ndp hond….. asjeblieft….


  Maak melding

 20. Ray, je ziet het weer verkeerd. waarom heeft de openbare aanklager verzuimd om bouta te berechten ? deze orders komen echt van de regering. Venetiaan heeft verzuimd om bouta te berechten. het is een grote schijtzak. zijn tijd is voorbij. het volk heeft zich gesproken via de stembus gang. dus laat die torie rusten. wij hebben voor deze president gekozen. in 2015 krijgen jullie weer een kans, maar ik voorspel dat de zittende president herkozen wordt. jullie redimusus staan dan weer met lege handen. hihihihi
  alles bij elkaar 10 jaar klagen. stel voor dat jullie redimusus collectief zelfmoord plegen. dat ruimt lekker op.


  Maak melding

 21. who cares, als het lastig wordt slaan jullie front beesten alle kanten op. luister opa Venetiaan ligt op z’n rug en de nps ligt aan de beademing. het is beter voor de partij om de stekker uit te trekken. dat bouterse een moordverdachte is, drugsdealer, corrupt en bullshit verkoopt kan misschien waar zijn, maar wij bepalen wie het land regeert. daar ga jij niet over redimusu. de man is democratisch gekozen. de fouten van bouta zijn hem vergeven. blijf vooral in je eigen sop gaar koken en na 2015 nog eens 5 jaar. het vlees valt straks van je botten en daar sta je dan weer met lege handen. Bouta doe je ding mang. Ga zo door.


  Maak melding

 22. BIGI PIKIEN KILL:Vene interesseert mij geen hol, en als hij nou aan de beademing ligt of niet zou mij een worst wezen, 99,99% van jullie leiders zijn een pot nat, corrupt, leugenachtig, en zijn bedriegers.
  Daarbovenop komt dan je crimi color DDB die niet alleen dat alles is, maar ook nog een drugsdealer, en massamoordenaar, en ik val in herhaling, maar schijnbaar moet jullie ndp kuddedieren alles tien keer verteld worden, net zoals een kleuterjuf de dingen voorschoteld in de kleuterklas voordat jullie het snappen. begrijpelijk.
  En door wie is Bouta zn fouten vergeven? Heb ik iets gemist ofzo, kan zijn want ik luister niet daar de partijpropaganda van Limbo en de rest van de onnozelen en ongeschoolden.Ik heb gezegd punt en basta Bouta moordenaar!
  Vene deugt ook niet maar heeft geen bloed aan zijn handen. live with it!


  Maak melding

 23. Deskundigheid!

  Iedereen mag het woord deskundigheid gebruiken. Maar niet iedereen mag het woord ondeskundigheid bezigen.

  Kijk, je kan deskundig zijn door een studie in een bepaalde richting af te ronden. Sommigen hebben dat ook gedaan dus die mogen het woord ondeskundigheid in die richting gebruiken.
  Maar als je deskundig bent in het leger (padvinderij) dan zal je je toch moeten inhouden om anderen ondeskundig te noemen. Grootheidswaanzin is vooral aanwezig in de politiek bij mensen die niet deskundig zijn. Ze proberen met hun grote mond en dure woorden anderen onder te sneeuwen.

  Een deskundige is deskundig zolang hij het woord ondeskundig niet zomaar gebruikt.


  Maak melding

 24. Yere noh kill,
  het zijn de 28 corrupte assemblee leden en groep AOV+ die om bout staan,hebben hem vergeven.Omdat zij van de kruimels moeten leven.De 28 assemblee leden werden betaalt in goud en dat wilden ze veilig stellen in Curacao.Pech voor hun dat Dino dat niet wilde en tip gaf van de aankomst aan zijn maten in Curacao.Dus het zijn deze mensen die bout wat vergeven hebben hahaha.


  Maak melding

 25. JACOBUS: Thank you! niet te vergeten de grote groepen paarse kuddedieren die hun 7-even weigerbaantjes, en domeingrond aan DDB en zijn crimi colors te danken hebben.


  Maak melding

 26. Eey somo neem nog een lijntje, parmessar jij ook mang, Lonnie jij gaat voor een spuitje noh..ook goed mi boi, ameer-ali ie legi wang hele fles bleu label jongu!

  lachin boi…breng nog een fles tog

  ai ai Pres komt er aan….

  ok mense…en nu terzake, ga we die deal tekenen???

  yes Pres, prrrooooossssssssst 🙂


  Maak melding

 27. Ik kijk naar de feiten van dit moment. De vorige regering heeft 5% uit kunnen slepen en deze regering 25%.Dat is altijd nog 5 keer beter dan de de idioten hebben kunnen bereiken.Ik geloof niet in de afspraken van de vorige regering om 20% rendement te reserveren voor de overheid.Dat is marihuana of ganja voor hun achterban om ze in een psychotische roes te laten verkeren.


  Maak melding

 28. Suriname is zeer gunstig gelegen om raketten voor satellieten te lanceren. China zou hier flink kunnen investeren, maar dan moet Suriname een district aan de Chinezen toekennen zodat ze daar alles kunnen opbouwen. En moderne industrie naar Suriname kunnen halen. Wie heeft nou Brazilie nodig wanneer je China als vriend hebt?


  Maak melding

 29. RobG:”k kijk naar de feiten van dit moment. De vorige regering heeft 5% uit kunnen slepen en deze regering 25%.Dat is altijd nog 5 keer beter”

  Beste Rob G: Als jij je beloofde loonsverhoging bij je baas moet kopen met 20 keer je jaarsalaris sta je ook zeker te juichen op de banken?


  Maak melding

 30. @RobG.
  Minister Hok heeft zelf op laten tekenen dat onder de vorige regering de onderhandelingen nagenoeg afgerond waren en dat zij een aandeel van 20% bedongen hadden. Alleen de prijs is niet bekend gemaakt omdat de vorige regering niet voor de voeten van de nieuwe wilde lopen en/of wellicht haar kruit droog wilde houden.

  Nu lijkt het er op dat er met woorden en cijfers gegoocheld wordt of wel weer creatief met getallen omgegaan wordt.
  De $ 100.000.000 die Rusland melde voor 20% van de aandelen betreft vrijwel zeker alleen de deal met Newmont terwijl de $ 350.000.000 zeer waarschijnlijk beide deals (Newmont en IAM Gold) betreft.

  Ook als het laatste waar is is het juichen voor de nieuwe deal erg voorbarig omdat er dan nog steeds per aandeel aanzienlijk meer betaald wordt dan de oude regering gedaan zou hebben. Beter gezegd voor de zelfde investering zou de oude regering ongeveer 40% en wellicht 50% van de mijn in bezit gekregen hebben, indien de getallen van Rusland kloppen.

  Ik weet niet wie de getallen correct weergeeft. Wel weet ik dat getallen die mij voor gehouden zijn door een onderhandelaar met 95% afgewaardeerd moesten worden ofwel ze waren 1900% overdreven.


  Maak melding

 31. Daar gaan we weer. Neks no fout. Zolang jij je zakken kan vullen is alles goed. We weten pas zeker als alles goed is als je aan het eind van de dag je broek en hemdzakken binnenstebuiten doet.
  Soso lobie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.