Verzoek stoppen proces Decembermoorden afgewezen

57

PARAMARIBO, 12 feb – De krijgsraad in Suriname heeft het verzoek van de advocaat van Desi Bouterse om het proces over de Decembermoorden te stoppen, afgewezen. Advocaat Irwin Kanhai had dit verzoek namens enkele verdachten in het strafproces gedaan. Volgens StarNieuws gaat het om zijn cliënten Imro Themen, Iwan Krolis en Errol Alibux.

Het proces over de Decembermoorden ligt sinds mei stil na een schorsing, nadat het parlement van Suriname een maand eerder een omstreden amnestiewet aannam. De rechter heeft het proces geschorst, omdat eerst duidelijk moet worden of deze wet in strijd is met de grondwet. Alleen een Constitutioneel Hof kan daar een uitspraak over doen, maar zo’n instantie bestaat nog niet in Suriname.

In zijn verzoekschrift stelde de raadsman dat het niet kan dat de krijgsraad verwijst naar een rechtsorgaan dat nog moet worden ingesteld. “Bovendien is er geen sprake van inmenging in het proces, aangezien de amnestiewet democratisch tot stand kwam”, aldus Kanhai die zegt opnieuw een verzoekschrift te willen indienen om het proces te beëindigen.

57 REACTIES

 1. Niemand durft zijn of haar vingers aan 8 dec. proces te branden……Dus deze Rechter gaat echt niet op solo-tour…dus men kan aannemen dat het heel ding langzaam als een kaars uitbrand…..dus het stopt vanzelf.


  Maak melding

 2. Wat een soap………

  Als er rechters met ballen zijn was er al lang een veroordeling. Suriname wordt al 30 jaar gegijzeld door Bouterse en zijn zoon Dino zal het stokje overnemen.


  Maak melding

 3. Suriname wordt al 30 jaar gegijzeld door Bouterse en zijn zoon Dino zal het stokje overnemen………nu zit jij als een liegbeest idioot uit je duim te zuigen.


  Maak melding

 4. In Argetinie,Turkije,Chili,Cambodja heeft het nog langer gedeurd voor deze beesten werden berecht, feit is wel dat 8 december deze beest zijn hele leven zal achtervolgen.


  Maak melding

 5. Dino is geboren in Leeuwaarden. Dus hij kan geen president worden. Bovendien is hij al veroordeeld door een Suribabwaanse rechter. Twee redenen dus.


  Maak melding

 6. =Kanhai, ik weet dat je een spreekbuis bent van Bouterse, maar schame on you.

  =Deze mensen hebben geen gevoel voor een ander zijn of haar leed.
  =Een ding weet ik zeker, vroeg of laat zullen zij allen boeten voor wat zij gedaan hebben.

  @GMAP, je hebt gelijk, vroeg of laat zullen zij berecht worden. NU, later, of in hun nieuwe leven op aarde.


  Maak melding

 7. GMAP: “feit is wel dat 8 december deze beest zijn hele leven zal achtervolgen.”

  En dat lijkt mij een bijna ondraaglijk zware straf. Je zal er maar mee moeten leven, elke dag van je leven.
  Proces of niet, deze man leeft met een zware smet op zijn geweten. A heavy burden!
  Hij gaat ermee slapen en hij staat ermee op, dag in, dag uit!
  De coke helpt hem te overleven!
  Wie zou in zijn schoenen willen staan?
  Zijn machtswellust en zijn ego zijn groter dan het continent.


  Maak melding

 8. Rechter of geen!!! Oppakken die hufters met harde handen en ophangen in de hoogste Mahonieboom na levend gelyncht te hebben!!

  Hier wordt gepraat over Constitutioneel Hof die niet bestaat! ha ha Su en Die haai die kan(kanhaai)!! Als mijn kont een oven was had hij elke dag verse brood!!

  Die Kandhai moet je voor de haaien gooien!! Kandhai is volgepropt met de SRD’s!! en is de kontlikker van Bouta geworden!!

  Alles heeft zijn einde!!!! Hoe hoog dan een vogel kan vliegen, maar komt wel een keer naar de grond!!! In dit geval onder de grond!!!


  Maak melding

 9. Niet alleen 8 December achtervolgd hem, maar ook de internationale signalering van Interpol, Het Internationale Strafhof in Den Haag, en de Scheveningse gevangenis, hangen als een zwaard van Damocles boven zijn waterhoofd.


  Maak melding

 10. @Virago 535
  Ik denk niet dat jouw redenering in dit geval juist is!
  Dino’s vader is veroordeeld door een rechter(heeft dus een strafblad drugshandel),is verdachte in de grootste moordzaak die Suriname heeft gekend en staat op de opsporingslijst van de INTER(nationale)POL(itie) als ik dat mag geloven,maar is wel president (geworden).
  Dus waarom Dino niet met een mindere staat van dienst?


  Maak melding

 11. Kanhai zegt: “Bovendien is er geen sprake van inmenging in het proces, aangezien de amnestiewet democratisch tot stand kwam”.
  Wat is dat voor onzin, je kan je ook democratisch ergens inmengen en de democratisch wijze waarop deze wet tot stand kwam verdient ook geen schoonheidsprijs. En al is een wet democratisch tot stand gekomen dan wil dat nog niet zeggen dat het onfeilbaar is, het kan ook weer, al of niet democratisch, teniet gedaan worden, vooral omdat de betrokkenen in het verleden er blijk van gegeven hebben democratische instituten niet te eerbiedigen, of willen ze beweren dat de coup democratisch tot stand is gekomen en de 15 slachtdoffers van 8 december democratisch zijn omgebracht? Nu het ze goed uitkomt zijn ze plotseling de grootste democraten ooit.


  Maak melding

 12. In Suriname is hij wel vrijgesproken. Zodra hij de grens met een andere soevereine land oversteekt kan hij gearresteerd worden. Hij staat op Interpol lijst. Dit op verzoek van Nederland. Hij moet in Nederland nog een gevangenisstraf uitzitten wegens drugshandel.


  Maak melding

 13. Bouta en de zijne zullen hun straf niet ontlopen.
  Vroeg of laat zullen ze niet meer politiek onschendbaar zijn en komen ze dus vrij om opgepakt te worden.
  Van een internationale signalering komt Bouta nooit af, hij zal hoe dan ook ergens in de wereld een keer tegen de lamp lopen.
  Ik hoop alleen dat ik dat nog mag meemaken, net als vele die in de ellende zitten door deze drugsbaron/moordenaar/oplichter/landverrader!
  Zijn straf zal hij niet ontlopen, al is hij 80, pakken zullen ze hem.


  Maak melding

 14. Tang tang tang,maar wat hadden ze gedacht dan hoe lang dachten ze nog te kunnen rekken en trekken aab deze zaak.Kanhai sabie dat ookal na bloedgeld ai tikie ing monie wel”hahahaaa mie hoop so dat hij zichzelf opsluit.En dan mogen de aanbidders van DiDiBrie hier op t forum met hem mee de bak in,vooral zij die zich wanen militair te zijn geweest hahahaai militair woooooi keba dang.Wang militair sang e long gie wang tigrie sondro tifie en wang militair san e long komopo foe a bezet gebied Tigie a no wang militair,maar na echt wang militairpak-ver-slinder.Zomaar joe e werie a uniform.En nu op naar Boxel.Waarom zoveel vertagings tactie toepassen/opwerpen als DiDiBrie en co niets heeft gedaan? hahahaaa jongens Odiiiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 15. Sorry nog een aanvulling Mavor kreeg zijn straf onmiddellijk maar basja bobo loopt na 30 jaar nog vrij rond in Suriname en nu zelfs met een belachelijke Surinaamse ondermaatse justitiële amnestie.


  Maak melding

 16. @Virago 535, jij geeft aan dat Dino nooit President kan worden. Misschien kun je dan aan geven waarom ex gedetineerde Dino Bouterse dan wel de CTU mag aansturen ? Een ex gedetineerde die invloed mag uitoefenen op een belangrijke veiligheids apparaat van Suriname ? Dino Bouterse is DE logische opvolger van Desi Bouterse en wel om 2 redenen:

  1) het in stand houden van de amnestieregeling
  2) het in stand houden van de narcotica business

  Ik ben het eens met Plato, dit is een moedig besluit van de krijgsraad. Hopelijk durft men de lijn voort te zetten.


  Maak melding

 17. Besteb Koos:

  In Suriname is anno 2013 alles en iedereen te koop.

  Trots, moraal, rechtvaardigheid, het presidentschap…

  Dino heeft een nog langere straflijst dan zijn vader….dus hij is voldoende gekwalificeerd om president van Suriname te worden.

  In Suriname kunnen zelf Marc Dutroux ,Jeffry Dahmer en Willem Holleeder president worden…


  Maak melding

 18. 12-02- 2013
  Op de haven in Kingston, Jamaica, is op zaterdag cocaïne afkomstig uit Suriname onderschept ter waarde van meer dan USD 50 miljoen aan boord van een schip. Volgens een rapport van de Jamaicaanse douane werd ongeveer 29 kilo van het illegale spul gevonden op de Vega Sachsen, die afkomstig was uit Suriname en op weg was naar China.

  Eey DADA..dit is tog discriminatie mang??

  hoezo?

  aan Obiamang gaf je *maar* een sleutel, doch aan china zoveel van dat spul…

  jammer he Pres 🙂


  Maak melding

 19. Suriname kent geen grote staatrechtsgeleerden meer zoals Donner, Coen Ooft, Mitrasing. Wat er is is alleen bagger en kan op geen enkele wijze een deskundig oordeel geven over deze smerige inmenging in de Trias Politica in Suriname.
  Zelfs iemand van de hoge frobel kan oordelen dat de Amnestiewet een brutale inmenging is in het strafproces.

  A no kan!


  Maak melding

 20. Alleen een Constitutioneel Hof kan daar een uitspraak over doen, maar zo’n instantie bestaat nog niet in Suriname.

  Dus ontstaat er deze bijzondere ondankbare mensonterende situatie.

  We moeten maar snel ons rechts stelsel veranderen in Su want als alle komende zaken aangaande politieke belangen in Su behandeld worden geven wij alle presidenten de absolute macht en dat moeten wij niet willen.


  Maak melding

 21. “Bovendien is er geen sprake van inmenging in het proces, aangezien de amnestiewet democratisch tot stand kwam”

  Aldus de meest idiote advocaat van Suriname, die geen kennis van de grondwet heeft en over het staatsrecht, in het bijzonder de trias politica, een volstrekte onbenul is.


  Maak melding

 22. PARAMARIBO – Op de haven in Kingston, Jamaica, is op zaterdag cocaïne afkomstig uit Suriname onderschept ter waarde van meer dan USD 50 miljoen aan boord van een schip. Volgens een rapport van de Jamaicaanse douane werd ongeveer 29 kilo van het illegale spul gevonden op de Vega Sachsen, die afkomstig was uit Suriname en op weg was naar China. De Jamaicaanse smokkeleenheid …

  bij de douane werd op de hoogte gesteld dat aan het zegel op een container was geknoeid. De 40-voet container werd doorzocht en twee legergroene rugzakken met witte poederachtige inhoud werden aangetroffen verpakt in bruin plakband. De container werd in beslag genomen. De Jamaicaanse autoriteiten konden nog geen arrestaties verrichten.


  Maak melding

 23. OK Thanx,maar geloof er niks van.
  Kijk maar naar tvjamaica.com, daar kan je het nieuws zien van heden tot de vorige week en daar wordt niks van vermeld.
  Dus wie moeten we geloven? En geloof daar had het zeker de voorpagina gehaald!


  Maak melding

 24. @de rechters in Suriname

  Het is tijd dat jullie je als rechtgeaarde surinamers gedragen!
  De bevrijding van Suriname uit de klauwen van bouta de crimineel ,ligt in jullie handen!
  Onze hoop is gevestigd op jullie!!
  Laten wij met de poppenkast vertoning stoppen en doe de SCHULDIG uitspraak tegen bouta!
  Spreek het vonnis SCHULDIG BEWEZEN uit zonder vrees !!
  Ps
  Laten jullie je niet afschrikken door de KOGELBRIEVEN die onderweg zijn en strakjes geleverd zullen worden aan jullie adres!
  Zet het strijdt onverkort voort!!


  Maak melding

 25. Mensen bedankt voor jullie reacties! Ik leer er echt van! Moedig van de krijgsraad! En nu doorzetten! Het zijn “babysteps” maar ooit zal `t recht zegevieren!”Onze” “Pablo Escobar” heeft niet `t eeuwige leven! Ook voor het kartel van Dhr. B.&CO is er een tijd van komen en een tijd van gaan!


  Maak melding

 26. Voorzitter Sunil Oemrawsing van de Stichting 8 December 1982 is blij met het besluit van de Krijgsraad om het 8 decemberproces niet stop te zetten. Hij zegt vanmiddag, 12 februari 2013, tegenover de Ware Tijd niet anders te hebben verwacht, ‘omdat stoppen van het strafproces niet aan de orde is’.

  (Bron foto: dWT)

  Advocaat Irwin Kanhai deed vorige maand het verzoek namens zijn cliënten Imro Themen, Iwan Krolis en Errol Alibux om het proces stop te zetten, maar de Krijgsraad heeft dat afgewezen. Kanhai is hiervan vanochtend op de hoogte gesteld, maar heeft de gronden van het besluit nog niet op schrift ontvangen.

  De verdachten ervaren de beslissing volgens Kanhai als ‘erg vervelend’ het,, omdat zij hierdoor in onzekerheid blijven. Het is bij niemand bekend wanneer het Constitutioneel Hof ingesteld zal worden, waardoor er ook geen zicht is op de verdere behandeling van de zaak.

  Oemrawsing betreurt dat deze drie verdachten hun vlucht nu in procedures zoeken, terwijl zij zich in de rechtszaal constant onschuldig hebben verklaard. De voorzitter roept de verdachten op te stoppen met het opwerpen van obstakels in dit strafproces.
  February 12, 2013


  Maak melding

 27. Kanhai is een foute advocaat.Elk ander Suri.zou weigeren om be-eindiging te vragen.Als hij wat rechtschapenheid in zich had,zou hij juist moeten vragen om de rechtsgang voort te zetten met terzijde legging van de amnestie wet.Zijn klienten zijn immers ‘onschuldig’toch.En dan zou Krolis,Themen en ALIBUX,boef en architect,vrijgesproken worden door de rechter.Is een beter bewijs van onschuld dan stopzetting.


  Maak melding

 28. Dat Kanhai de weg helemaal kwijt is, is wel duidelijk, want in elk gerespecteerd land, waar recht word gesproken, word een moordproces nooit en ten nimmer stopgezet, deze moordenaar die nu president is moet hangen aan de hoogste boom zodat er eindelijk gerechtigheid zal zijn in dit land.


  Maak melding

 29. @mr x

  het is een keus die je zelf maakt…
  trouwens is het waar dat als je die ackee rauw eet het giftig is ??
  ik heb het wel (rijp) klaargemaakt met bakkeljauw.

  pa en zoon zijn hele grote drugsdealers…Ik kijk in elk geval niet vreemd van op…


  Maak melding

 30. Op 25 februari mag deze moordenaar bouterse weer zijn eigen feestje gaan vieren met zijn zogenaamde revo, hopelijk zal dit de laatste keer worden en wordt hij eindelijk veroordeeld, zodat dat zogenaamde revoplein opgeruimd kan worden, want niets moet meer herinnerd worden aan deze moordenaar, die dit land vernietigd heeft.


  Maak melding

 31. Dit is een waardeloos besluit van een stel slappe rechters die niet de ballen hebben om eens daadwerkelijk de knoop door te hakken en een echt dapper besluit te nemen.

  Het Constitutioneel Hof bestaat niet, het is hoogst onwaarschijnlijk dat het in de nabije toekomst zal worden ingesteld en als het toch wordt opgericht onder de regering Bouterse dan zal het voornamelijk bestaan uit partijdige Bouta trawanten.
  Het is dus ronduit onzin om te verwijzen naar een niet bestaand instituut om een beslissing te nemen inzake de misdadige en immorele amnestiewet.

  Die rechters hebben niet de ballen om het proces stop te zetten want dat zou hoogstwaarschijnlijk leiden tot een hoger beroep v.d. nabestaanden v.d. decembermoorden bij een internationaal mensenrechtentribunaal en de kans is groot dat zo’n tribunaal de amnestiewet van tafel zou vegen (net zoals de amnestie voor de Jungle Commando strijders en militairen tijdens de binnenlandse oorlog), zoiets zou dan gezichtsverlies voor de Surinaamse rechters opleveren en dat is iets wat ze natuurlijk niet willen.

  Ze hebben echter ook niet de ballen om, bij gebrek aan een Constitutioneel Hof, zelf te besluiten dat de amnestiewet ongrondwettelijk is en gewoon door te gaan met het proces want ze zijn hoogst waarschijnlijk veels te bang voor Bouterse en z’n vriendjes.
  Dus kiezen ze maar voor een gezichtsreddende optie, namelijk de zaak doorverwijzen naar een niet bestaand instituut als het Constitutioneel Hof. Na de aanname v.d. amnestiewet had ik al voorspeld dat zoiets zou gebeuren en het is ook precies zo gebeurt.
  De hele zaak is dus in een coma beland, niet geheel levend en niet geheel dood. In Suriname betekent uitstel vaak afstel, dus ik heb geen hoop dat de nabestaanden v.d. decemebermoorden ooit gerechtigehid zullen krijgen, tenzij ze het zelf maar in de eigen hand nemen en ik zou ze het dan zeker niet kwalijk nemen.

  Deze zaak bewijst maar weer eens dat er klassejustitie bestaat in Suriname waarbij zware criminelen vrijuit gaan mits ze over genoeg politieke macht beschikken. Dat maakt Suriname officieel tot een Derde Wereld bananenrepubliek.


  Maak melding

 32. @Live uit het Koude Nederland
  Je zegt op woensdag 13 februari 2013 om 00:31 uur:”In Suriname is hij wel vrijgesproken”.

  Huh ….?
  Heb ik wat gemist?
  Wie …. vrij gesproken en wanneer?


  Maak melding

 33. @Ram Singh
  Jij zegt :”Surinaamse numeriek grootste massa moord gaat naar de Mavor moorden van Mariemburg in 1902. Bouterse 1982 is maar no 2.

  Ben ik niet met je eens!
  De Mavor moorden telde 24 Hindostanen,in koelen bloede geëxecuteerd.
  Maar Bouterse heeft behalve de 15 slachtoffers nog meer moorden op zijn naam staan!
  De piketwacht bij het begin van de opstand.
  Luitenant J.v.Aalst en sergeant majoor Comvalius,
  Ormskerk,Roy Horb,Keerveld,Gooding,de 2 lijfwachten van Brunswijk en nog vele andere slachtoffers in Moi Wana.
  Dus Bouterse toch nr.1 en mavor nr.2.


  Maak melding

 34. Goede dag/avond beste HOOLIGANS en overige gasten. We genieten met volle teugen van de agressie van onze HOOLIGANS raddraaiers. Deze hooligan-komedie zou ik bij tijd en wijle echt niet willen missen. Een ieder kent zowat de wartaal van onze HOOLIGANS, dagelijks hier op de site.

  Het gaat zoals we allen weten en gewend zijn om een zeer kleine doch hardnekkige kern relschoppers, die steeds in hun monotone/eentonige wangedrag vervallen.

  Dus boos worden op deze deugnieten van HOOLIGANS is het minste wat we moeten doen. Het zijn schavuiten, die simpelweg hun dagelijkse portie opeisen. Wat de “mening” van deze schavuiten waard is weten we inmiddels.

  Zeg daarom a.u.b. nooit tegen HOOLIGANS dat ze bijvoorbeeld achterlijk, gestoord en/of dom zijn. Dat zullen zij vanwege hun psychische stoornissen toch niet kunnen bevatten.

  Begrijpend lezen is het minste waar een HOOLIGAN aan denkt. De HOOLIGANS leven vaak in hun eigen klein wereldje en voeren in hun eigen ogen vaak het hoogste woord. Herrieschoppen staat voor elke HOOLIGAN voorop en is vanwege hun blinde haat altijd nummer één.

  Krijgsraad.
  Dat de Krijgsraad in deze niet anders kan en wijst om moverende redenen het verzoek af om het proces te stoppen“. Er staat m.n.: Alleen een Constitutioneel Hof kan daar een uitspraak over doen, maar zo’n instantie bestaat nog niet in Suriname”. HOOLIGANS het is dus pas op de plaats en ‘even’ afwachten. Plaatsen jullie jezelf niet nodeloos in een roes.

  Mensen, HOOLIGANS leven doorgaans in een roes en kunnen derhalve nauwelijks opmerken wat er om ze heen gebeurt. HOOLIGANS zijn/leven daarom altijd vaak tegen beter weten in, in zeer grote opwinding.
  Deze deugnieten hebben (bewust) moeite met het begrijpend lezen. Ze vinden herrieschoppen voornamelijk leuk & spannend en hebben in dit geval haast helemaal niet in de gaten dat het hierbij gaat om de cliënten Imro Themen, Iwan Krolis en Errol Alibux van advocaat Irwin Kanhai. Het gaat hierbij dus niet zoals deze HOOLIGANS hopen, om Bouterse.
  HOOLIGANS verkeren vaak in een toestand waardoor ze zich heel anders voelen dan gewoonlijk. Dit komt vaak bijvoorbeeld door het gebruik van drank, drugs, of door grote opwinding. We moeten met z’n allen deze omstandigheden laten meewegen en deze vaste doch kleine groep HOOLIGANS, als kostelijk vermaak zien. Vanwege hun obsessie weten ze immers niet beter.

  Met deze HOOLIGANS die zich als opruiers manifesteren, is het hoe dan ook bulderend lachen geblazen. Zeg maar tegen jezelf: komedie kan ook plezier opleveren.

  Als u helemaal niets te doen heeft, zeg ik, wacht u met volle plezier en bulderend gelach op de volgende opruier, ophitser, belhamel, raddraaier oftewel HOOLIGAN.

  We benne benieuwd.


  Maak melding

 35. Proces dec. moet stop gezet worden, zodat er weer rust keert in SU.
  Gemaakte wetten door de hoogste gezag van dit land moeten geaccepteerd worden door de Rechtstaat.
  Uit de bovenstaande tekst blijkt dat er geen goede verstandhouding en eenheid is tussen Regering en Rechtstaat, dus Surinamers onderling.
  In Surinaams belang moeten Surinamers onderling praten en problemen oplossen en niet dat buitenlanders de baas van de Rechtstaat moet spelen en bepalen in hun eigen voordelen.
  Waar is de Rechtstaat van NL die de geheime dossier van SU over de jaren 1980 en 1982, waarbij NL betrokken was als de echte Hoofd verdachte niet openbaar willen maken. Dus in NL is een goede verstand houding tussen de Regering en Rechtstaat in het voordeel van Nederlanders.
  In SU wil de Rechtstaat strakheid toe passen, terwijl het helemaal niet nodig is bij deze politiek- en uitzondering geval.


  Maak melding

 36. “aldus Kanhai, die zegt opnieuw een verzoekschrift te willen indienen om het proces te beëindigen.”

  De volgende keer komt hij langs met een paar van zijn
  criminelencliënten. Die hebben allemaal een Uzi bij zich!


  Maak melding

 37. Helemaal eens met Ray2.
  En… omdat ik het een goede reactie vind, nogmaals uw aandacht!

  “Woensdag 13 februari 2013 om 13:56 uur, door Ray2

  Dit is een waardeloos besluit van een stel slappe rechters die niet de ballen hebben om eens daadwerkelijk de knoop door te hakken en een echt dapper besluit te nemen.

  Het Constitutioneel Hof bestaat niet, het is hoogst onwaarschijnlijk dat het in de nabije toekomst zal worden ingesteld en als het toch wordt opgericht onder de regering Bouterse dan zal het voornamelijk bestaan uit partijdige Bouta trawanten.
  Het is dus ronduit onzin om te verwijzen naar een niet bestaand instituut om een beslissing te nemen inzake de misdadige en immorele amnestiewet.

  Die rechters hebben niet de ballen om het proces stop te zetten want dat zou hoogstwaarschijnlijk leiden tot een hoger beroep v.d. nabestaanden v.d. decembermoorden bij een internationaal mensenrechtentribunaal en de kans is groot dat zo’n tribunaal de amnestiewet van tafel zou vegen (net zoals de amnestie voor de Jungle Commando strijders en militairen tijdens de binnenlandse oorlog), zoiets zou dan gezichtsverlies voor de Surinaamse rechters opleveren en dat is iets wat ze natuurlijk niet willen.

  Ze hebben echter ook niet de ballen om, bij gebrek aan een Constitutioneel Hof, zelf te besluiten dat de amnestiewet ongrondwettelijk is en gewoon door te gaan met het proces want ze zijn hoogst waarschijnlijk veels te bang voor Bouterse en z’n vriendjes.
  Dus kiezen ze maar voor een gezichtsreddende optie, namelijk de zaak doorverwijzen naar een niet bestaand instituut als het Constitutioneel Hof. Na de aanname v.d. amnestiewet had ik al voorspeld dat zoiets zou gebeuren en het is ook precies zo gebeurt.
  De hele zaak is dus in een coma beland, niet geheel levend en niet geheel dood. In Suriname betekent uitstel vaak afstel, dus ik heb geen hoop dat de nabestaanden v.d. decemebermoorden ooit gerechtigehid zullen krijgen, tenzij ze het zelf maar in de eigen hand nemen en ik zou ze het dan zeker niet kwalijk nemen.

  Deze zaak bewijst maar weer eens dat er klassejustitie bestaat in Suriname waarbij zware criminelen vrijuit gaan mits ze over genoeg politieke macht beschikken. Dat maakt Suriname officieel tot een Derde Wereld bananenrepubliek.”

  Goed reactie Ray2


  Maak melding

 38. Het is maar goed dat de krijgsraad ‘ballen heeft’ en deze ook toont.
  Waarom willen drie zonen van SU, Imro, Iwan en Errol, geen rechtvaardigheid voor 16 andere zonen van SU die op een gruwelijke wijze zijn vermoord?
  Ook voor honderd duizend jongere zonen en dochters van SU is voortgang en afronding van het proces over de Decembermoorden noodzakelijk om hun rechtvaardigheidsgevoel terug te krijgen. Een zuivere rechtsgang is voor de toekomst van de jongeren en het land noodzakelijk!
  Dit is DE kans voor de trio, Imro, Iwan en Errol, om hun zonden op te biechten en
  hun geweten, waardigheid en rechtvaardigheid terug te krijgen. Het zal toch niet zo zijn, sommigen hebben hun zonden het graf in meegenomen.
  Uiteraard, als er verzachtende omstandigheden zijn, dan zullen de vaders en moeders van SU ook deze zonen vergeven, maar dat kan pas na BEKENTENIS.


  Maak melding

 39. Recht en waarheid maken vrij!

  De paarse bende kent de betekenis van deze veelzeggende tekst van ons volkslied geenszins. Ze persisteren bij hun standpunt dat het decemberproces moet stoppen. Ik vind dit buitengewoon gevaarlijke lui!


  Maak melding

 40. Die Advokaat van Bouterse is niet goed bij zijn hoofd.
  Hij moet zich schamen om zo een verzoek te doen.Iemand die mensen vermoord heeft of opdracht gegeven heeft moet vervolg worden punt uit.Zo gaat het in een land.Dat deze man nog President geworden is in Suriname dat is ongelovig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.