zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment'Rotterdamse Zomercarnaval dit jaar niet in de zomer'

‘Rotterdamse Zomercarnaval dit jaar niet in de zomer’

-

Does Travel - naar Suriname

Het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam zal dit jaar ruim een maand eerder georganiseerd worden. Het festival, dat ook veel Surinaamse bezoekers trekt, wordt dit jaar gehouden op 14 en 15 juni 2013, wanneer het nog net geen zomer is(*). Traditioneel werd het Zomercarnaval altijd hartje zomer, in de laatste week van juli gehouden.

De wijziging heeft te maken met de introductie van een nieuw zesdaags cultureel evenement dat van 11 t/m 16 juni 2013 plaats vindt onder de naam ‘Rotterdam Unlimited’. Rotterdam Unlimited neemt de bestaande Rotterdamse festivals Dunya en Zomercarnaval op in het evenement en werkt daarvoor samen met Stichting Dunya Festival en Stichting Zomercarnaval Nederland meldt organisator DUCOS Productions.

De activiteiten van Zomercarnaval, waaronder de wereldberoemde Straatparade, vinden dus op 15 juni plaats, de brassbandavond Battle of Drums op vrijdag 14 juni. Lees verder op GoodTimes.Org.

(*) De zomer begint officieel op 21 juni.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. De allochtoon raakt alles kwijt.
  Kwakoe zijn de Surinamers na vele malversaties al “helemaal” kwijt aan de gemeente Z-O!
  En nu volgt het zomers carnaval van de Antillianen;dit feest wordt langzaam maar zeker door de gemeente Rotterdam en het Nederlands bedrijfsleven opgeslokt!
  Wie/wat volgt?
  MILAN …..?


  Maak melding
 2. weer een typisch hollands trekje om alle soorten festivals over te organiseren en samen te voegen en zo alle dynamiek en spontaniteit uit een goed lopend festijn te halen! ze hebben nu ook de eerste stap gezet bij kwakoe…… bah bah bah


  Maak melding
 3. Ik hoop dat het een mooie dag wordt, het boeit me niet zo, maar leuk voor diegenen die erbij zijn, en hopen dat alles rustig verloopt. Ik ben geen feestneus, en zoek de drukte niet op.


  Maak melding
 4. Rotterdam was een van de grootste Festval Stad van Nederland nu in Moskees mag ook geen Rotjeknor meer zeggen klinkt onrein whahaa dus Rotterdammed daarom geen grote feesten meer in de zomer wordt het erg saai


  Maak melding
 5. Ik vind dit schandalig!! het is nog geen eens vakantie en het is midden in de maand. Mensen hebben geen geld. En volgens mij weet niemand er wat van af. Lekker geregeld weer!!!


  Maak melding
 6. Rotterdam is een contolefreak in wording! Door het huidige bestuur wordt alles wat als leuk ervaren wordt de das omgedaan! Het bestuur is te divers en m.i. zijn er daardoor te veel meningen/geloofsovertuigingen! Het leuke van Rotterdam zit alleen in de hoofden van de bestuurders!


  Maak melding
 7. Rotterdam is een prachtige stad met veel evenementen,maar de evenementen worden steeds meer geconfronteerd met overheidsbemoeienis. De gemeente gebruikt altijd als troefkaart ‘Veiligheid’ om zich ermee te bemoeien.

  Vaak verliezen de evenementen hierdoor hun originele karakter.

  Rotterdam lijkt een mini politiestaatje te worden !!


  Maak melding
 8. Zomercarnaval maar dan niet in de zomer?? Waar slaat dat ten 1e op?? Zomercarnaval moet in de zomer zijn niet in de lente. En why alles in 1 week deel het over een langere tijd en geef de inwoners van rotterdam en omgeving iets om naar uit te kijken over een langere tijd.jongeren die niet met vakantie gaan hebben die dag een bezigheid dat is wat ik hoor. Als de nieuwe organisatie geen tijd heeft en met vakantie wil neem dan vakantie medewerkens er zijn genoeg die willen en het graag doen. We weten hoe vaak jongeren uit verveling baldadig kunnen zijn. Ook als is het 1 dag neem dat niet van ze in de vakantie. Omdat ik denk als ze overal een dag bezigheid zouden hebben er dus minder baldadigheid zou zijn. Geef ze die bezigheid !! Sta daar ook eens bij stil jongens!!


  Maak melding
 9. zonde van het mooie evenement wat al jaren een succes is en nu gaan ze het verspreiden wat natuurlijk niet hetzelfde resultaat heeft ! wat zal het zijn als ze in rio de carnaval in delen gaan opsplitsen ?? kan toch niet !!! kortom erg jammer. voor mij dit jaar geen carnaval !


  Maak melding
 10. Heel jammer…wij als buitenstaanders (andere stad) waren hier niet van op de hoogte.Wij komen bijna elk jäar, maar dit wisten wij echt niet.


  Maak melding
 11. 5 jaar Utrecht en 25 jaar lang geweest in Roytterdam de laatste zaterdag van juli ….NU niet geweest niets gelezen maar zie dat het in juni is voortaan . Dom . Er zullen vast minder bezoekers zoals ik …zijn geweest. Dit carnaval gaat langzaam aan minder worden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES