Rooms-katholiek bisschop Suriname: paus deed veel goeds

44

PARAMARIBO, 12 feb – Paus Benedictus XVI heeft veel goed werk gedaan voor mens en kerk. Dit zegt rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker. De paus mag dan soms wat controversieel zijn overgekomen, het doet niet af aan zijn kundigheid en leiderschap. “Hoewel hij wat ongelukkige uitspraken heeft gedaan over de Holocaust in Duitsland, heeft hij in mijn ogen ook heel veel werk verzet.”

Dat er met zijn aftreden een abrupt eind komt aan het leiderschap, is triest. Maar zo onverwacht is het ook weer niet. “Zijn gezondheid ging heel erg achteruit de laatste maanden. En als je jouw taken daardoor niet meer aankan, is dit het beste wat je kan doen”, zegt De Bekker tegenover de Ware Tijd. Voor de periode waarin Benedictus XVI de scepter zwaaide in het Vaticaan, is er wel degelijk leiderschap getoond. Anderen denken daar weliswaar anders over.

Zo zou de paus geen antwoord hebben op de reeks sekssandalen binnen de kerk. Ook het verlies aan leden vanwege de oprukkende islam zou duiden op zwakten in het bijna voorbije leiderschap. Bisschop De Bekker kan zich daar niet in terug vinden. “Ik vind integendeel dat hij de dialoog met de islam heeft voortgezet en begeleid en zich heeft ingezet voor een goede relatie met de moslims. Verder vind ik ook dat hij radicaal heeft opgetreden in het misbruikschandaal.”

44 REACTIES

 1. Bekker verzuimt op te sommen wat deze Paus voor goeds heeft gedaan. Ik denk dat deze paus de wereldvrede op geen enkele wijze heeft bevorderd. Het is een conservatieve exentriekeling pur sang.


  Maak melding

 2. Hij probeerde de kinderverkrachters in de Rooms Katholiekekerken te beschermen en de zaak in doofpot te gooien. Na vele druk op hem is hij toen gaan praten en verontschuldigen! In dit soort gevallen vind ik hem een hufter!!!


  Maak melding

 3. paus is het beeld van de antichrist en geen geestelijke leider.

  waar word de ware afbeelding van jezus(jahshua)verborgen gehouden?;in rome (italie)

  wie waren/zijn de ware christenen?crioro mensen uit een stad genaamd karnak in het vroegere kemet(egypte)

  en zo kan ik doorgaan,”maar als puntje bij paaltje komt,”hij heeft geen moer gedaan en vooral niet voor het wereld bevolking die op grote schaal in armoede leven.
  it’s a lie.

  en nog wat;
  het moslim is uit een vacuim van het rooms katholiekekerk ge crieerd.

  maar ik heb wel respect voor hen die aan religie mee doen,”ik integenstelling doe niet aan religie omdat het mij niet dichter naar de schepper(RA) toe leid maar juist verder van de schepper(RA) verwijderd word en niet de juiste betekenis van Amen(geest van RA)weerlegd.


  Maak melding

 4. Het geloof dat een kosmische joodse zombie kan zorgen dat je voor altijd leeft.
  Als je symbolisch zijn vlees eet en hem telepathisch verteld dat je hem als je bezitter accepteert.Zodat hij een kwade macht van je ziel kan verwijderen die aanwezig is in de mensheid.Omdat een rib-vrouw door een pratende slang overtuigd is om de vrucht van een magische boom te eten.

  Klint volkomen logisch.


  Maak melding

 5. @Plato en Wiep-Ding: Helemaal mee eens!

  Hij heeft niks bijgedragen aan de Wereldvrede! Na allerlei misstanden, intriges, blunders zou ik ook zeggen dat mijn gezondheid `t niet meer toelaat! Nu maakt er `n zwarte man(alweer)kans om paus te worden.
  Een reden zou kunnen zijn dat in Afrika de katholieke kerk groeit, maar de islam groeit minstens zo hard.
  Het Vaticaan heeft geen idee wat er zich afspeelt buiten de poorten van Rome! Ik ben RK maar heb mij nooit verbonden gevoeld met deze machtswellustelingen,
  racisten en oplichters in hun Gouden Kooi! Moordenaars zijn `t: gelovige Afrikanen en Latijns Amerikanen`t gebruik van condooms verbieden, terwijl AIDS `t continent Afrika aan `t uitroeien is! Hypocriete gedoe over homo`s; A`dam was nooit de “Gay Capital” maar `t Vaticaan! In de WOII hebben ze geen hand uitgestoken om de Joden en anderen bevolkingsgroepen te redden en waren zij degenen die de handelaren op `t idee hebben gebracht om Afrikanen tot slaaf te maken! Mijn excuses, mocht ik iemand hebben beledigd;is niet mijn bedoeling! Wens hem `t beste, maar zal hem niet missen!!!


  Maak melding

 6. Zou het dan niet beter zijn dat de RK kerk gewoon uit elkaat valt en er een nieuwe orde ontstaat, die meer recht doet aan de maatschappelijke behoeften???


  Maak melding

 7. Paus Paulus Johannes II aan de Hemelpoort.

  God…
  En Pauli jonge; vertel eerst wat voor goeds je hebt gedaan daar beneden.

  Pauli…
  Ik heb mijn opvolger Paus Benedictus mijn zeer dure antieke klok nagelaten.

  God…
  En je heb je niet vergrepen aan de kindertjes?

  Pauli…
  Absuluut niet! Daar ben ik geen type voor!
  Dat ik jaar in jaar uit vooruitgebogen naar mijn jodokus heb zitten staren, wil nog niet zeggen dat ik kinderen heb misbruikt!

  God…
  Is goed dan; maar wees eerlijk, want voor elk kind waaraan je je hebt vergrepen zal de antieke klok die je benedictus hebt nagelaten een uur vooruit lopen.

  God pakt z’n iPhone-S5 en belt naar Benedictus.

  God…
  Hello Bennie fawakka?

  Bennie…
  Broko di broko da.

  God…
  Hoe zit het met de antieke klok die Pauli jou heeft nagelaten?

  Bennie…
  Oh; die wonderklok noh? Ik ben Pauli zeer dankbaar want ik gebruik het sinds kort als ventilator.


  Maak melding

 8. Al eeuwenlang worden kinderen misbruikt door de geestelijken en dat gebeurt nog steeds in Derde Wereld landen waar de kerk veel invloed heeft om het misbruik in de doofpot te stoppen. Het kindermisbruik van de laatste paar decennia is pas bekend geworden in Europa en Amerika nadat de kerk veel van haar invloed heeft verloren en diverse onderzoekscommissies hebben geconcludeerd dat de kerkbestuurders op de hoogte waren v.h. misbruik en i.p.v. de schuldige geestelijken over te dragen aan politie en justitie voor berechting werd het misbruik in de doofpot gestopt en werden de schuldige pedo-priesters overgeplaatst naar andere gebieden waar ze verder konden gaan met hun misbruik, dat was ook een tijd lang in overeenstemming met Vaticaan richtlijnen, daarmee is de R.K. Kerk medeplichtig aan het kindermisbruik. Voor de R.K. kerk (een instantie die altijd pretendeert de morele wijsheid in pacht te hebben) en de paus heb ik dan ook niet al te veel respect, ook niet vanwege hun standpunten m.b.t. voorbehoedsmiddelen, abortus, gelijke rechten voor homo’s etc. De R.K. kerk ziet de katholieke gelovigen het liefst als schaapjes die een herder (de geestelijken) nodig hebben, daar pas ik voor. Religie en dan met name georganiseerde religie is alleen maar goed voor mensen die niet voor zichzelf kunnen/willen nadenken en die de behoefte hebben aan een bovennatuurlijke vader figuur.


  Maak melding

 9. @@ Plato neen,!! Ik ben geen RK maar het moet zeker niet uiteen vallen, maar meer ordelijk op zijn plaats zijn!!

  @@ Mireille wat je daarnet zei, is helemaal juist!! het had in mijn ogen voorkomen kunnen worden!!!


  Maak melding

 10. Deze Paus vond ik een goeie, zo een goeie hebben we nog nooit gehad. Volgende Paus komt waarschijnlijk uit Ghana (=een land in het westen van Afrika). Hij is pas 64 jaar, hopelijk doet hij nog beter.


  Maak melding

 11. Weg met de Paus,haat christenfundi in een jurk, weg met de sekte die zich de katholieke kerk noemt, maak van het vaticaanstad een historisch museum met namen van de verkrachte mannen, jongetjes, vrouwen en meisjes in de muur gegraveerd, en de slachtoffers uit de 2e wereldoorlog die met medeweten en medewerking van de katholieke kerk vermoord en vergast zijn. en gaan jullie nu maar lekker op mij schelden. WHO CARES……..HABRI BO MES, I LAGA LOS……


  Maak melding

 12. Al onze peilen zijn gericht op het Vaticaan en haar geruchten. Maar er zijn nog genoeg christelijke organisaties die zich schuldig maken aan allerlei onethische zaken. Het totale chhristendom is een farce. Critici van deze leer hebben achteraf toch gelijk. Jezus was een godsdienst leraar maar geen zoon van God zoals wordt beweerd. De bijbel is uit zijn tijd. Niemand leeft volgens de letter van de bijbel. We zondigen elke dag. Wat voor zin heeft het nog om dit boek te volgen?


  Maak melding

 13. Deze paus doet zeker iets goeds. De man heeft zijn bedenkingen over het geloof. Omdat hij eerder uitgesproken heeft dat de duivel ook de kerk binnen was.
  Dat heeft hij gedaan vanwege alle misbruik zaken.

  Het is ook iets bijzonders, gelovigen die hun leven aan de kerk opdroegen, maar dat zelfs deze gelovigen in de kerk naasten misbruikt hebben een behoorlijke worsteling bij vele gelovigen aangewakkerd.

  Velen zullen denken, ik weet het niet meer, zij de twijfelden aan hun geloof weten het vast niet meer. En eerlijk gezegd ik ook niet.

  De wereld lijkt zo naar de verdoemenis te gaan.

  Gebeuren overal vreemde dingen.

  Mensen,

  Het is een duidelijk teken dat niemand het meer weet.

  Ik hoop dat er een einde komt, een einde van de wereld.

  God kan al het kwaad niet meer aanzien en als de paus het ook niet weet??? Wie moet het dan weten?

  O Jezus Almachtige Vader help ons, help de wereld, verlos de wereld.


  Maak melding

 14. Dinsdag 12 februari 2013 om 17:02 uur, door Who cares

  IK BEN het er HELEMAAL MEE EENS met(zie datum en tijd) deze posting van hoe kers!

  Als ik naar het verleden kijk heb ik géén hoop op beterschap met deze geïnstitutionaliseerde pedokluppie!


  Maak melding

 15. Who cares

  Weg met de Paus,haat christenfundi in een jurk, weg met de sekte die zich de katholieke kerk noemt, maak van het vaticaanstad een historisch museum met namen van de verkrachte mannen, jongetjes, vrouwen en meisjes in de muur gegraveerd, en de slachtoffers uit de 2e wereldoorlog die met medeweten en medewerking van de katholieke kerk vermoord en vergast zijn. en gaan jullie nu maar lekker op mij schelden. WHO CARES……..HABRI BO MES, I LAGA LOS
  MEA CULPA MEA CULPA MEA MAXIMA CULPA


  Maak melding

 16. Deze Poop, vertrekt op tijd, hij is Orthodox, en conservatief, ik was het niet eens met hem, hoe ie dacht over het celibaat, tot daaraan toe, hij niet goed tov de homo, het condoom gebruik, en ja ja die schandalen binnen de poorten van de kerk.
  Zijn eigen broer in Duitsland schijnt wat geflikt te hebben destijds, maar goed, hij gaat nu pleite, en kijken wie hem gaat opvolgen. Maar dat gedoe met kinderen enz, poetsen we nooit meer uit, en er zal nog wat loskomen.


  Maak melding

 17. @ kolibrie
  Who cares spreekt je mag het leuk vinden of niet o.a. ook namens mij dus het gebruik van het persoonlijk voornaamwoord “US” is wat mij betreft correct!!!


  Maak melding

 18. KOLIBRIE: Je deelt mijn mening niet, net zoals ik jou mening niet deel… mooi geregeld dus.Ik ben vlgns jou verrot tussen de oren, JIJ bent verrot tot op het bot…

  MEDUSA: Sommigen vinden het fijn om voor de verandering niet door een Duitser in jurk, maar door een Ghanees in jurk onder handen genomen te worden….


  Maak melding

 19. @kolibrie
  Dus “US”,JA!!
  En welke taal spreek je???
  Ook die uit de koloniale tijd!
  Verlaat die taal en spreek je moedertaal.

  En in welk land woon je?
  Dat van de ex-kolonisator?

  MOOI HOOR KOLIBRI!
  Jij bent DUS ook verrot door taal en woonplaats?

  Maar je kan het nog veranderen door te (re)migreren en een andere taal,liefst waar jouw moedertaal wordt gesproken,te kiezen.
  DOEN HOOR,ZO SNEL ALS EEN KOLIBRI!


  Maak melding

 20. @MEDUSA
  Het feit dat de U.S. een donkere(lees zwarte)president hebben heeft mijn kijk naar deze natie (gouvernement)niet veranderd en dat zal zéker ook het geval zijn met deze fundamentalisten!


  Maak melding

 21. de kerken in westerse landen kent al decennia’s een leegloop, dus wat doet deze “slimme” Pope,…..hij roept op tot homohaat en ja hoor..zowaar krijgt hij een paar miljoen leden erbij in Afrika en Z-amerikaanse landen!

  In Su begint dan bokito Asibina zich te roeren, alsook mijn vriendin sra 🙂


  Maak melding

 22. @kolibrie
  Verrot,met jou in ons kielzog!
  Jou minister van Buitenlandse Zaken heeft mede door impliciete instigatie van jouw president al het sein gegeven terug te keren in de schoot van zijn kolonisator!
  JIJ ZAL GEDWEE MOETEN VOLGEN!Er zijn reeds afspraken gemaakt voor een volgende ontmoeting!.
  Untill dead do US part…


  Maak melding

 23. @Sankofa
  Ik heb die opmerking ook niet om die reden gemaakt.Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat ook/zelfs Ghana er aan meedoet;je komt er niet onderuit!


  Maak melding

 24. Mireille,

  RK is een vloek in afrika!
  de arme ongeletterde man verwekt 10 tot 15 kinderen ,,in de name of God” ,is van huisuit een arme boer, en geen Vaticaan die helpt deze kinderen grootbrengen (voedsel)

  RK is debet aan de armoe in afrika en overige delen in de wereld!


  Maak melding

 25. De eerste favoriet om de nieuwe paus te worden komt uit Ghana. Turkson werd door de voorganger van Benedictus tot kardinaal benoemd. Hij vindt zelf dat het tijd wordt om een zwarte paus naar het Vaticaan te sturen.

  Turkson is van oordeel dat *condooms binnen het 🙂 huwelijk 🙂 zouden moeten worden gebruikt als één van de partners met HIV besmet is*.

  !!!CONDOOM ALTIJD GEBRUIKEN IDIOOT!!!


  Maak melding

 26. Een andere zwarte kandidaat komt uit Nigeria. Kardinaal Francis Arinze stamt ook uit de tijd van Johannes Paulus II. Net als Ouellet is hij extreem conservatief op het vlak van abortus en voorbehoedsmiddelen.

  ,,,ook hij is debet aan de misere onder zijn eigen bevolking,,,


  Maak melding

 27. KOLIBRIE: Intelligent zijn ze allemaal in die R.K. sekte,ze zijn uitmuntend in het indoctrineren van de simpele zielen, de armen van geest , en de labielen in ons midden ,om daarna aan kleine jongetjes en meisjes te zitten,dus er is niets wat ik van hem en zijn sekteleden zou kunnen leren.


  Maak melding

 28. Who cares

  WILHELMUS van Oranje is here to stay……….Untill dead do us part
  dacht jij dat ik bedoelde willem-alexander oh nee dat is een ver van me bedje show ik heb het over wilhelmus de bekker


  Maak melding

 29. MEDUSA,
  je hebt gelijk, ik moest wat duidelijker zijn 🙂

  in een gezonde relatie kan er nooit sprake zijn tog?
  pas als je gaat scheefschaatsen is de kans groot, en dan zegt deze Turkson,”als het kwaad een feit is, pas dan is die ballon legitiem 🙂

  Vandaar mijn kreet,…ALTIJD!!


  Maak melding

 30. @ALLEEN Ook Wilhelmus de Bekker is there to stay, hoewel DDB en zn maffiamaatjes hem probeerde te dissen, maar Wilhelmus die ook hoort tot de sekte haat -katholieken, heeft meer gedaan voor de Suris dan DDB ooit zal kunnen doen.


  Maak melding

 31. @kolibrie
  Je zegt:”medusa, je bent een eigenwijs mannetje. Je moet goed getimmerd worden”.

  Dat kan,mag en moet misschien zelfs van jou!
  Om het je te vergemakkelijken:
  1.Geef maar je privé of mob.nr. op voorwaarde dat je dat van mij ook krijgt òf
  2.Geef je adres of email adres op voorwaarde dat je dat van mij krijgt!
  3.Spreek daarna af op een der onderstaande stations:
  C.S.Amsterdam(of Schiphol),C.S.Leiden,C.S.Rotterdam.
  Ben er minstens 3x per maand op elk van deze stations te vinden.
  Neem ook vrouw en kinderen mee!
  Ik hoor van je en hopelijk tot ziens!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.