zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCentrale Bank Suriname: geen geknoei met goud

Centrale Bank Suriname: geen geknoei met goud

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 feb – Er is geen sprake van geknoei met opbrengsten uit de goudindustrie. Dit zegt Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Berichten in het Nederlandse dagblad De Volkskrant berusten niet op waarheid. Van verduistering tussen 2004 en 2011 kan onmogelijk sprake zijn. Alleen al administratief zou het praktisch onmogelijk zijn.

Suggereren dat miljoenen aan inkomsten niet werden geboekt, getuigt van een zeker gebrek aan kennis. De administratie is zo uitgebreid en alomvattend en gaat over zoveel schijven, dat er te veel nodig zou zijn. “Je zou een groot scala aan mensen bijeen moeten brengen om dat te realiseren. Het is jammer dat men de fiscale autoriteiten van een land beticht van de meest zelfzuchtige vorm van corruptie”, zegt Hoefdraad tegenover de Ware Tijd.

Waar Suriname nog pijnlijk gebrek aan lijdt, is eenduidigheid wat investeringswetgeving betreft. Met elke multinational die wil investeren worden afzonderlijke overeenkomsten gesloten. “Dat stimuleert corruptie”, aldus Hoefdraad. Hij heeft liever dat een standaardovereenkomst en –wetgeving worden opgesteld. Landen als Chili pakken het al op deze manier aan. “Chilenen hebben één wet in de mijnbouwsector, takei t or leave it. Je kunt hem downloaden en je komt.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

54 REACTIES
 1. “De administratie is zo uitgebreid en alomvattend en gaat over zoveel schijven, dat er te veel nodig zou zijn. “Je zou een groot scala aan mensen bijeen moeten brengen om dat te realiseren”

  Bovenstaande is juist een argument om het verhaal van de Volkskrant te bevestigen ipv te ontkrachten.

  Er is nog steeds geen bewijs geleverd dat de inkomsten WEL zijn geboekt


  Maak melding
 2. door Henk Molenaar

  “De administratie is zo uitgebreid en alomvattend en gaat over zoveel schijven, dat er te veel nodig zou zijn. “Je zou een groot scala aan mensen bijeen moeten brengen om dat te realiseren”

  Bovenstaande is juist een argument om het verhaal van de Volkskrant te bevestigen ipv te ontkrachten.

  Er is nog steeds geen bewijs geleverd dat de inkomsten WEL zijn geboekt

  Beoordeel ik las dat de duitse economie gegroeit is n dsat de nederlandse nog in een dip zit dus who cares about what the fuck you and volkskrant think or write


  Maak melding
 3. “Je zou een groot scala aan mensen bijeen moeten brengen om dat te realiseren”

  Nou dat groot scala aan mensen om de kluit te belazeren dat is Su een fluitje van een cent…….

  En inderdaad dit flutverhaal van Hoefdraad geeft nog meer reden om aan te nemen dat het verhaal in de Volkskrant op waarheid berust.


  Maak melding
 4. Beste Alleen: “dus who cares about what the fuck you and volkskrant think or write”

  Je slaat de spijker op zijn kop. In Suriname geeft niemand ergens om. Dat is het probleem van Suriname/Surinamers.

  “Waar is het feest, hier is het feest”


  Maak melding
 5. @Henkie Molenaar
  Je vergeet feest met GRATIS oud vreten en warme bier…

  intussen gaat het liegen en bedriegen verder…het grootste gedeelte van het volk ligt vervolgens in een heel diepe roes…


  Maak melding
 6. @ Beste Henk,

  Als de administratie al zo veelomvattend en gecompliceerd is, dan vraag ik me af hoe gecompliceerd de controle daarop moet zijn. Eigenlijk schiet Hoefdraad in zijn eigen voet. En jij weet ook: je bent pas schuldig als het tegendeel bewezen is.

  @ Alleen:

  Je gooit het als gebruikelijk weer over een andere boeg. J posting heeft niets met het onderwerp te maken. Duitsland en Nederland zijn binnen de EU wereldeconomieën, in tegenstelling tot de kruimels waar Suriname het mee moet doen. Zelfs de export van (gevulde) oker, sopropo en pepers helpt hier niet aan mee. Waar praat je over?


  Maak melding
 7. Het enig dat Hoefdraad aangeeft dat hét niet zou kunnen dat de goudopbrengsten zijn verdwenen. Maar vreemd genoeg kan hij dus ook niet bewijzen adv cijfers, rapporten, de boekhouding waar de opbrengsten wel zijn gebleven. Dus de vraag nu is: waar zijn de goudopbrengsten gebleven?


  Maak melding
 8. “Je slaat de spijker op zijn kop. In Suriname geeft niemand ergens om. Dat is het probleem van Suriname/Surinamers.

  “Waar is het feest, hier is het feest”

  Dit is hoe de racist molenaar naar Surinamers kijkt, over ze denkt, ze benaderd, met ze communiceert. Dan zijn er nog gevallen onder de Surinamers die nog niet genezen zijn van de koloniale klap van de wieken van de molen en zich wentelen in het achterwerk van dit sujet.

  Verblind door een bepaalde haat tegen alles wat maar op ze lijkt. treurig.

  Ik vind het frappant dat een sujet als molenaartje nog mag posten op een Surinaams forum. Dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken, de man heeft al vaker bewezen ene pure racist te zijn.

  Lezen is ook niet zijn sterkste punt, niet dat het belangrijk is, hij zit hier namelijk om andere redenen.


  Maak melding
 9. En weer lachen de Nederlanders zich helemaal kapot.

  Zelfs in de 21ste eeuw is het mogelijk voor de Nederlanders om het Surinaamse volk te verdelen middels een simpel krantenbericht.


  Maak melding
 10. “Verblind door een bepaalde haat tegen alles wat maar op ze lijkt”.treurig.

  PASENSIE ook jij slaat de spijker op zn kop.
  Het is frappant dat het paars stemvee en de simpele zielen en kuddedieren verblind door haat tegen alles wat Ned. is, geinstrueerd door een stelletje veroordeelde drugsdealers, massamoordenaars,hele en halve analfabeten,( die de kwalificatie lawaaizieke viswijven verdienen),als een pappegaai elkaar napraten, om hun moverende redenen.( Het elkaar toespelen van 7-even overheidsbaantjes en domeingrond, en gretigf graaien in landskas), maar intussen rondlopen in shirtjes met I LOVE SU ( BUT I LOVE MYSELF MORE).
  En PASENSIE voor jou info WKN is een NEDERLANDSE SITE die handelt over Surinaamse zaken.
  Voor censuur en zelfcensuur moet je bij die staatsdebielen zijn die het kabinet van de Pres pleegt te heten.Daar zitten die lieve, eerlijke nooit liegende faalhazen en middeleeuwse haatfundis met hun Suri roeptoeters.En inderdaad in Surimaribo geeft niemand ergens om behalve om zichzelf, hun familie vrienden en buitenvrouwen..


  Maak melding
 11. Meneer Hoefdraad kan wel gelijk hebben, maar de zwarte schaduw van de huidige machthebbers laten ook geen licht op hem en zijn arbeid schijnen. Anderzijds geen behoefte. tonen om met feiten zaken te weerleggen en per definitie onplezierige berichten rondom de CBvS bagatelliseren, getuigd ook niet van zelfverzekerdheid.
  Terugvallen op zgn. uitgebreidheid en alomvattendheid vind ik erg zwak. Onder het huidige regime van deze lijder is corruptie meer regel dan uitzondering. Goud = Amnesty goud!


  Maak melding
 12. @Who cares,

  En ga nu eens in op wat ik heb geschreven over jouw goeroe, molenaartje!

  Jouw afgod komt hier weg met racistische schrijfsels. Daar ging mijn post over. Al het andere is niet relevant.

  Ach who cares, als ik jouw bijdrage lees druipt de treurigheid er ook vanaf. Gefrustreerd geval.

  Mijn tip aan jou, blijf lekker in Nederland en bemoei je niet met Suriname. Het is slecht voor je bloeddruk en je hart. Laat het gaan, laat het los! Adem, relax!

  Het is niet voor jou. Laat het over en voor die domme mensen en al die andere kwalificaties die je kan bedenken. Waarom maak je je druk? zo te lezen is het er geen plek waar jij je thuis zult voelen, dus cool. let it be. Anderen hebben het er heerlijk en kunnen er een bestaan opbouwen.

  Jij zit toch lekker waar je zit? Wat kan jou het toch schelen.
  Sterkte.


  Maak melding
 13. PASENSIE:Ik ga geen oordeel vellen over Molenaar want ik ken hem niet persoonlijk, dus ga ik niet met een opgeheven vinger de moraalridder uithangen.
  Dat gezegd hebbende heb ik geen enkele reden om aan te nemen Henk Molenaar na zijn postings gelezen te hebben dat hij een racist is. De meeste racistische opmerkingen die ik hier voorbij heb zien komen zijn van die lui die pretenderen echte Suris te zijn.
  Soms zit het gevoel van racisme of discriminatie trouwens ook tussen de oren, of het paranoide zijn.
  Suris pretenteren geen racisten te zijn nou ik weet wel beter , en die dooddoener van die moskee en synagoge daar trap ik niet in.En ik wist niet dat ik in de Here was laat staan een afgod had, maar bij deze.
  Ik had juist de indruk dat DDB een afgod is voor zijn kuddedieren en stemvee.
  En over frustratie, ik zal je posting aan mijn mijn psycholoog laten zien en hem vragen om een second opion.En wat je tip betreft die plaats ik onder de categorie OVERBODIG, want ik heb en had nooit enige ambitie om naar Surimaribo af te reizen, aangezien ik mijn eigen plek heb onder de zon.Als ik mij in een totalitaire en dictatoriale staat wil vestigen met een drugsdealer en massamoordenaar aan de leiding dan heb ik toch wel andere voorkeuren.En mijn huisarts en psycholoog zitten in hetzelfde gebouw, en zal na het bezoek aan de psycholoog gelijk langs mijn huisarts gaan om mijn bloeddruk en hart aan een grondig onderzoek te laten onderwerpen. Ik heb een goede verzekering dus fluitje van een cent.En treurig tja dat wordt ik regelmatig als ik sommige postings voorbij zie komen.En zolang jij en andere paarse crimis hun posting op deze site loslaten over wat dan ook, zal ik mij ertegenaan bemoeien als je het nu leuk vind of niet.gelukkig leven wij in een democratische staat met vrijheid van meningsuiting, en heb ik geen angst om kogelbrieven te ontvangen of op de vlucht doodgeschoten te worden.


  Maak melding
 14. Bouterse is niet te vertrouwen gezien zijn verleden wat hij allemaal niet uitgespookt heeft.Deze man heeft honderden miljoenen in rook doen opgaan.Hij is nooit voor het volk geweest.Venetiaan heeft het zelfde gedaan.
  Waarom jullie rechtgeaarde Venetiaan de waarheid niet naar buiten brengt moet een vraag voor jullie zijn.
  Is hij soms bang voor Bouterse of zijn het partners in crime.Bij de staats bedrijven en ministeries worden 100 derden miljoenen geinvesteerd voor opdrachten die ze uitbesteden.Deze uitbesteden is een vorm van stelen.Dit gebeurt met buitenlandse bedrijven.Het is goed in mekaar gezet vraag het aan Venetiaan.Kijk wat recentelijk niet gebeurt is bij EBS.Miljoenen zijn verdwenen.Deze bankman probeert zijn zaken te vullen daarom dat hij zich zo naar voren profileert.Hij is een oog in het land der blinden.


  Maak melding
 15. Pasensie:
  smerigste racistische opmerkingen komen van domme NDP aanhangers die elke kritiek op Bouterse pareren als racisme en koloniaal denken.

  En het is typisch dat jij zegt dat Waterkant een site voor Surinamers is.

  Jij praat net als die NDP boef Clifton Limburg die iedereen met kritiek op Bouterse bestempelt als landverraders.

  “Ik vind het frappant dat een sujet als molenaartje nog mag posten op een Surinaams forum. Dit heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken, de man heeft al vaker bewezen ene pure racist te zijn”

  Ik vind het prima dat types als jij posten op Waterkant. Zo komt jullie ware aard naar boven.

  Dat is het verschil


  Maak melding
 16. @HENK MOLENAAR : Mooi verwoord Thank U very much…..

  Typisch dat die paarse kuddedieren vaak tegen beter weten in zulke intens zielige en domme postings op dit forum loslaten,een domheid van een zeldzaam laag niveau, en domheid waarvoor zij zich niet schamen, en waartegen zelfs de goden machteloos zijn.Ze zijn met zn allen lid van het rariteitenkabinet van DDB,met hun houwtje touwtje beleid.
  Maar we zullen ze blijven bestoken met waarheidsbombardementen, die stuk voor stuk hard bij hen binnen zal komen.Toch hou ik van ze,ze kunnen het niet helpen ze zijn met zn allen slachtoffer van hun eigen domheid…..En het is 7.00u gezellig gestapt , heelhuids thuis ondanks de sneeuwval, en nu een paar uurtjes slapen…..


  Maak melding
 17. Ons Ghana-Gen!

  Wat een slappe verdediging van Hoefdraad zeg. Deze, misschien slimme man, doet hier aan betutteling (Gen).
  Het antwoord dat hij geeft slaat nergens op. Toon toch gewoon aan waar de stortingen van 2004 tot 2011 gedaan zijn. Toch niet zo ingewikkeld? Hoefdraad denkt dat alleen hij kan rekenen (Gen) en anderen niet.

  Zo ook heb ik een slappe (Gen)verdediging gezien bij Mali tegen Ghana tijdens de African Nations Cup. Maar dat niet alleen!
  Terwijl de spelers van Mali allemaal keurig geschoren, met een normaal kort kapsel zichzelf oppeppen en gaten dichten voor elkaar, doen onze Ghana-jongens met rare kapsels en kuifjes op hun hoofd de show “stelen”(Gen).

  Spits Gyan die een poos geleden was verbannen door het volk van Ghana omdat hij een strafschop had gemist, heeft Picasso op zijn hoofd losgelaten. Hij schoot ook van alle kanten en afstanden op het doel om te trachten zijn verbanning op te heffen; zelfzuchtigheid (Gen).
  Veel erger was het gedrag van meneer Assamoah. Als nu nog mede topscorer van dit toernooi is het hem in zijn bol geslagen: arrogantie (Gen). Hij krijgt geel van de scheids maar wil dat de scheids 10 meter achter hem aankloopt om hem de kaart te tonen. En dat gebeurt ook;
  grootheidswaanzin (Gen).
  Dan krijgt hij een strafschop cadeau. En omdat hij al drie keer van die afstand raak geschoten had, bestond de kans dat hij alleen topscoorder kon worden. Meneer staat achter de bal en denkt: “hij gaat er zeker in, want IK neem hem!” Terwijl hij moet denken: “hij moet er zeker in omdat ik hem neem!” Hoogmoed (Gen).
  Metershoog schiet hij de bal over het doel en is vanaf dat moment niet te genieten. Anderen de schuld geven (Gen) en zelfs ballen die hij naar een medespelers heeft gespeeld op een zeer ruwe manier weer afpakken, Roven (Gen).
  Met zijn “mooie” kapsel verlaat hij het veld terwijl hij onderweg ruzie maakt met Forsah die zich dik heeft geblondeerd en nu de schuld krijgt van de gemiste strafschop tijdens het vorige duel. Want dan hadden ze vandaag niet gespeeld en was meneer Assamoah zijn dag niet zo verpest. De schuld afschuiven (Gen).
  Mali wint verdiend en terecht met 3-1 voor de strijd om de 3e plaats.

  Zelf heb ik 50% van dit Ghana-Gen meegekregen. Mijn gevoel zegt dat 60% of meer van de Surinaamse bevolking voor 100% dit Gen van onze voorouders heeft mee gekregen. Sommigen doen er wat aan en schermen dit Gen met geluk angstvallig af en zijn brave burgers in onze maatschappij geworden. Maar wat doen we met hen die van hogerhand worden aangemoedigt om dit Gen zijn vrije loop te laten?

  Meneer Hoefdraad heeft dit Gen niet helemaal afgeschermd want hij doet rare uitspraken en aan betutteling van onze bevolking: Alleen alles weten (Gen).


  Maak melding
 18. Beste Musk:

  Volgens mij is het ‘probleem’ binnen 2 minuten opgelost.

  Zoe het bestand op op de computer, print het uit f mail uit. Dan kan iedereen zien dat de inkomsten WEL zijn geboekt.

  Tot die tijd geloof ik het verhaal in de Volkskrant.


  Maak melding
 19. hahahaha ik moet echt lachen weer om wat jullie hier schrijven wat een tijd hebben jullie haters he,wanneer zal het jullie lukken? bouta zit in z,n derde jaar en nog steeds wil het jullie niet lukken hoe lang houden jullie het nog vol? zielig hoor sarie,torie waaaaaiiii


  Maak melding
 20. ik heb gemerkt dat de echte surinamer niet zo vaak meer hier op waterkant komt groot gelijk hoor want het is maar de zelfde haters die hier komen schrijven,,jullie hebben groot gelijk hoor mensen er is meer en veel te doen dan dat je bezig gaat houden met deze gasten ,vooral in onze sweet sranang,,


  Maak melding
 21. @takkie
  Lig je al weer in je hangmat met je laptop op je buik onder een manja boom in een TEMPERATUUR VAN 42 GRADEN zoals je de laatste keer schreef?
  42 GRADEN JA TAKKIE 42 GRADEN 42 GRADEN in Suriname!
  Ik belde toen met Suriname en het bleek 28 graden te zijn.
  Wie moet ik geloven???Hihihihihihi!


  Maak melding
 22. @Takkie, u heeft gelijk. De meeste Surinamers die in Suriname wonen hebben niet eens een pc laatstaan internet. Verder is hun gemiddelde scholingsgraad laag en ze geloven alles wat Baas en consorten ze voorspiegeld. Vind je het gek dat Baas het goed doet in de peilingen?


  Maak melding
 23. @madon je wil weten of het heeft geregend ja hoor dame van morgen heeft,t wel geregend en bij jou is het alleen maar sneeuw hahahahahah ondanks regen hier is het toch lekker hoor ik kan toch naar buiten en hoefd geen jas aan hoor mevrouw dus iem sabie wat wil je nog meer weten ?


  Maak melding
 24. @madona dame je heb toch fm in su wonen waarom vraag jij ze niet? ben ik jou informant geworden ik denk ,t niet hoor ,zit je te vervelen daar in de kouwroe hahahaha ai priet joe mars he dat merkt ik zo he jammer dat je niet een ticket kan betalen he vraag stontjie of je mag gaan hoor anders joe monny tapoe denk er om odi,odi uit sweet sranang,,


  Maak melding
 25. @takkie
  Dus dan was het nu geen 42 GRADEN jaja 42 GRADEN ONDER JE MANJABOOM IN JE HANGMAT MET JE LAPTOP OP JE BUIK EN EEN DJOGO ERNAAST?42 GRADEN in Suriname!


  Maak melding
 26. @plato jij ben ook zo,n dame die maar wat zegt en niet weet waar over ,als die mensen zo achterlijk zijn waarom hebben ze jou niet nodig in geen van die twee landen?nou koop dan pc voor ze dan doe je wat hier zitten schrijvenover dingen die jij niet weet heeft geen zin hoor of denk je dat soms? je bent een kick dame ga proberen voor je man te koken is beter in plaats van naar sma,torie te kijken die jij niet weet


  Maak melding
 27. @Takkie
  Het is geen interview(schrijf je zonder u,ONTHOU DAT).
  WE DOEN HET OMDAT JE LIEGT Takkie!!
  Laatst lag je ook in je hangmat toen was het 42 graden IN SURINAME! :OOPS:


  Maak melding
 28. @madona hou je bezig met je man hoor ik weet dat,t je pijn doet hoe jij je niet vrij kan bewegen daar dus is voor jou alleen maar doen alsof je leuk ben hahahaha ik zeg je a,kouwroe e priet joe mars dat weet ik zeker


  Maak melding
 29. @madona waarom zeg je we hahahaha je zoekt versterking noh,en ja nu regend,t niet meer toch wil je een beetje over suriname weten want het is lang geleden he dat jij niet ben geweest,kom kijken ik zit nu buiten ja hhaahhahaha wat wil je nog meer weten dame,mevrouw,madona


  Maak melding
 30. MEDUSA: Ik geloof TAKKIE TAKKIE wel dat het 42 graden was maar dan wel 42 graden koorts qua zijn lichaamstemparatuur, vandaar dat hij ijlt. En Onze TAKKIE TAKKIE zit gewoon in zn Bijlmerflatje te ijlen en te dromen over zn hangmat in Para Oost.


  Maak melding
 31. hahahahah waaaaiiii in de bijlmer je heb mis hoor waarzegger ik ben lekker op tammenga als je teminste weet waar dat is jullie dromen van su kom kijken dame jij en madona gaan jullie makaar warmte geven want het heeft toch gesneeuwd gister ? ik moet echt om jullie lachen hoor ,, jullie kunnen niet naar su sorry ik ben in su


  Maak melding
 32. TAKKIE TAKKIE:
  Neen ik weet niet wat Tammenga is en ik wil het ook zo houden, want waar jij bent, wil ik niet zijn.
  En daar komt nog bij dat ik over enkele dagen op een midweek Wintersport vakantie ga, dus je aanbod moet ik afslaan.En je weet best dat het gisteren gesneewd heeft, je hebt het kunnen zien vanuit je Bijlmerflatje 6-hoog achter…


  Maak melding
 33. je heb geen keus dame alleen naar wintersport hahahaha jij kon wel zien ik niet hoor ikkreeg alleen foto,s via me bb van die gasten daar en jij op tien hoog dus njang sneeuw hoor dame hahahahah waaaiiii mie gado


  Maak melding
 34. en dame hou je dan bezig met je wintersport en laat suriname want wij kennen jou hier niet en we willen jou ook niet kennen blijf daar hoor mevrouw hou je verhaal voor je hahahahah kijk uit met stontjie want je moet melden he waaaiiiii wintersport


  Maak melding
 35. Je hebt mijn stelling en eerdere diagnose besvestigd, JE IJLT door hoge koorts, en niet door de Suri temparaturen.
  Je kan nu nog bellen met de huisartsenpost ZO voor een grote zetpil.


  Maak melding
 36. hahahah die zet pil moet jij in je achterwerk stoppen misschien krijgt je t een beetje warm he ,, een vraag wat bedoel je met ijlt dame hahahahaha watra hee gie sara,sara waaaaiiiii je heb zet pil nodig want je heb,t koud he mie mama sang tang soh die dame heeft geen man en zoekt naar zet pil voor haar achterwerk doe je best hoor ik zit lekker in su ,, odi,odi mevrouw


  Maak melding
 37. @ Who cares
  Goed dat je niets over Tamenga weet!
  Tamenga staat samen met Mottonshoop,Flora,Marowijne project,Ksabba-olo in Suriname bekend als een van de arme en criminele wijken van Paramaribo-Zuid.
  De meeste voortvluchtige criminelen worden daar opgespoord. 😳
  Dus indien hij niet op een flatje 6 of 10 hoog in de Bijlmer hokt,zit hij werkelijk in Tamenga ONDER EEN MANJABOOM IN ZIJN HANGMAT MET ZIJN LAPTOP OP ZIJN BUIK EEN DJOGO BIJ 42 GRADEN! 😀 😀 😀 😀


  Maak melding
 38. @Sankofa
  Zeker horen die er ook bij!
  Indien jij mijn reactie goed hebt gelezen zul je merken dat ik met de zinsdelen “een van de” en “Paramaribo-Zuid” regionaal een ontsnappingsclausule ingebouwd heb,ten einde de mogelijkheid tot meer van die criminele arme achterstandswijken bij te betrekken!


  Maak melding
 39. Wat vreemd is dat een journalist van de Volkskrant met wat financiële kennis vergelijkingen heeft gemaakt uit de gegevens/statistieken van de Surinaamse overheid zelf. Deze journalist ziet nu dus dit financiële gat.

  De vraag is waarom niemand in Suriname, en zeker de Surinaamse bank, dit gat nooit hebben gezien in hun eigen cijfers!? Waarom is er weer een buitenstaander voor nodig om op dit gat te wijzen???


  Maak melding
 40. @ Who cares
  Mie mofo no kouroe ete en a lepie.
  Lees en huiver en let op de naam van de wijk!

  Aan de Boesikreekstraat te Kasabaholo is zondagmiddag kort na twaalf uur in een bosschage een lijk aangetroffen onder een boom.

  Einde bericht.
  Dit is de regio waar onze Takie vandaan komt!


  Maak melding
 41. Centrale Bank Suriname: geen geknoei met goud!
  ……………………………………………….

  VS wil onderzoek naar douane Curaçao.
  Nieuws – Justitie (Bron-Crimesite.nl)
  zaterdag 09 februari 2013

  De Verenigde Staten hebben Curaçao gevraagd om onderzoek te doen naar goudsmokkel van Guyana naar Curaçao. Aanleiding is de goudroof van eind 2012, waar een deel van de buit werd gevonden in de Verenigde Staten.
  Hoewel de goudlading volgens de regels is aangemeld, heeft Guyana, waar het goud vandaan kwam, nog altijd niet bevestigd dat het om een legaal transport ging.

  In november werden 70 goudstaven ter waarde van zo’n 9 miljoen euro van een vissersboot in de haven van Curaçao geroofd. Normaal gesproken worden dergelijke transporten zwaar beveiligd maar dat was nu niet het geval. Inmiddels zijn er verschillende verdachten opgepakt en is een deel van de buit terug gevonden.

  De Verenigde Staten vertrouwt het zaakje niet en wil dat alle smokkelzaken van de afgelopen 15 jaar waarvan een link is met de Verenigde Staten worden doorgelicht. De Amerikanen zijn in het bijzonder geïnteresseerd in de lokale autoriteiten en de douane. Die zouden een twijfelachtige rol spelen in verschillende smokkeltransporten tussen Guyana en Curaçao.

  Vervalste documenten

  Volgens de Verenigde Staten doet Curaçao een ‘selectief’ onderzoek en laat het OM op het eiland vaak steken vallen. Zo is er nauwelijks gesproken met de bemanningsleden van het beroofde goudschip. Het OM zegt wel te weten wie er op het schip aanwezig waren, maar heeft geen idee waar ze uithangen. Het persbureau AP sprak echter met een van de bemanningsleden. Ook heeft een woordvoerder van de Officier van Justitie eerder verklaard dat na de roof tegen de bemanningsleden is gezegd dat zij mochten gaan wanneer ze wilden.

  Er wordt daarnaast gesuggereerd dat er documenten zijn vervalst door justitie op het eiland. De Amerikanen vrezen daarnaast dat er regelmatig illegaal goud Curaçao wordt ingevoerd, waar het met officiële papieren naar de Verenigde Staten wordt geëxporteerd.
  ………………………………………………
  Ook gaan er (geruchten) dat het goud dat nog niet is teruggevonden, naar Suriname is gesmokkeld. Daar is het mogelijk met goud vermengd dat uit een (Surinaamse) goudmijn is gehaald.

  En nog steeds hebben wij niets hierover vernomen vanuit het DNA.
  Er worden ook geen vragen hierover gesteld.


  Maak melding
 42. @ Fer E

  1 +1 = 2

  Er is wordt dus gewoon goud van de Surinaamse overheid illegaal het land uitgesmokkeld.
  Dit verklaart het financiële gat in de cijfers en de boekhouding. Gezien de wijze van smokkelen denk ik dat E Boerenveen het logistieke gedeelte heeft geregeld gezien de wijze van transport en de vaarroute.


  Maak melding
 43. MEDUSA : Thanks voor de info, het is een eyeopener.
  Ik had overigens al een hele poss de indruk dat onze TAKKIE TAKKIE. zn roots in een achterstandswijk lag….(en dan druk ik mij nog diplomatiek uit)


  Maak melding
 44. Waarom er geen vragen komen vanuit de DNA.

  Simpel omdat alleen idioten geloven in klote verhalen als wat de Volkskrant schrijf.

  Onze DNA ( oppositie )verliest zijn tijd niet aan de klote verhalen.


  Maak melding
 45. HERMAN S: Die DNA -leden van je hebben het allemaal veel te druk met hun eigen zakken te vullen en met hun hoofdbanen buiten de DNA. Alles daarbuiten zou ze een worst wezen, en daar komt nog bij dat die DNA-leden alleen maar houwtje touwtje politiek bedrijven, aangezien ze bijna allen dyslectisch en hele en halve analfabeten zijn.Vechten schelden schoppen en anderen beschimpen als viswijven is waar ze goed in zijn.Ze komen alleen in actie als ze elkaar amnestie moeten verlenen, als er een anticorruptiewet aangenomen moet worden zijn ze niet thuis.Alsjeblieft.. dank je wel graag gedaan, and have a nice day…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES