Amerika bouwt nieuwe ambassade in Suriname

72

PARAMARIBO, 9 feb – De Amerikaanse regering wil een nieuw ambassadegebouw opzetten in Paramaribo. Het gebouw moet aan de noordelijke rand van de hoofdstad komen. De kosten worden geschat op minimaal tachtig miljoen dollar. Intussen zijn bouwbedrijven uitgenodigd in te schrijven.

Deelnemende bedrijven moeten rekening houden met Amerikaanse Leedstandaarden. In maart moet al bekend zijn wie de bouwopdracht krijgt. “Als de werkzaamheden eenmaal beginnen, verwachten wij dat de bouw drie jaren in beslag zal nemen”, zegt ambassadewoordvoerder Virginia Elliot tegenover de Ware Tijd. Het wordt een complex van zo’n vijfduizend vierkante meter. Behalve ruimte voor consulaire zaken, komt er ook een heuse ‘beveiligingsgordel.’

Ook komen een garage voor onderhoud van voertuigen, een magazijn en een recreatieruimte. De gordel geldt als een soort buffer tussen ambassadegebouw en buitenwereld. Volgens Elliot moet het complex duurzaamheid uitstralen met ‘minimale impact op het milieu.’ De aannemer zal gekozen worden op basis van de “goedkoopste optie of het beste technische voorstel.” Het gebouw waar de ambassade nu staat, zal worden verkocht.


72 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd welke sme-se bouwbedrijf dit project aangeboden krijgt..

  zijn ze in staat zo’n grote object klaar te krijgen in die tijds bestek..,

  hebben ze de benodigde materialen om dit te realiceren..

  succes..


  Maak melding

 2. Zal vast een prachtige gebouw worden in een land waar mensen iedere dag de touwtjes aan elkaar moeten knopen om te kunnen overleven. En dit alles gaat de komende jaren erger worden gezien de leningsdrift van deze idiote regering. Adviseer de Amerikanen ook een compound te bouwen om hun Navy Seals onder te brengen in het geval dat Bouterse stuiptrekkingen begint te krijgen.


  Maak melding

 3. Amerikanen laten zich niet afschrikken voor de bouwkosten van het bouwen van een splinter nieuwe Ambassade gebouw; dat alleen al is een ingeving van hoe ernstig zij hun zaken ten aanzien van Suriname als strategisch militair punt observeren en daarvoor diep in het buidel tasten; Leaky Leak had al laten lekken, dat de Amerikanen Suriname als strategisch militairpunt mateloos belangrijk achten; derhalve zullen de Amerikanen de voltrekking van een legitieme coupe van welk signatuur dan ook niet zonder enige slag of stoot willen doen plaatshebben. Alle zeilen zullen zij bijzetten die de mogelijke potentieel bezit, om die pogingen te frustreren. In Suriname zijn er bepaalde oneigenlijke politieke ontwikkelingen gaande maar daartegenover staat dat Suriname ook nog herbergt benodigde rijkdommen, hetgeen de oplettende Amerikanen niet is ontgaan. Vanuit een militair-strategisch oogpunt zijn door de Amerikanen de geregelde contacten tussen de Surinaamse Regering op hoogniveau met de Cubaanse en Venezolaanse leiders en gezanten met argus ogen nauwlettend gevolgd. Beïnvloeding en pompen van geld in de training mensen en partijen zal ook in alle hevigheid plaatsvinden veronderstel ik. Want een tweede Castro of Chavez zien de Amerikanen als buren zo wie zo niet zitten dunkt mij!!!


  Maak melding

 4. Moet een goed geoutilleerd complex worden om ook de geheime dienst, de CIA te facilliteren want DDB en en zijn 40 struikrovers moeten zeer nauwgezet, ook namens de EU in de gaten gehouden worden, met hun dubieuze praktijken.


  Maak melding

 5. !!!!!!!!! WERKGELEGENHEID !!!!!!!!

  Mahinder & Adoisie kom je werken??

  ai mang..ik kom voor srd 22.50 p/u, ik meld mij om 10.00 uur, da ga ik eerst 1/2 uur ontbijten, en om 13.00 uur neem ik een pauze van 2 uur, want da komt mijn buite-vrouw langs ie sabi tog!!

  Gayana-mang wil je werken???

  yes bosssss yes bos …voor de helft v/d prijs, doch incl. secundaire surinaamse buite-vrouw voorwaarden!!

  Chinees wil jij werken???

  Janng manng janng manng…mijn scheidende ambassadeur van China Yuan Nansheng zegt integratie & in vrede te leven met andere etnische primaten,..daarom wij dag & nacht werken & ggoedkkoopppp!!

  🙂


  Maak melding

 6. Odi ding brada/sisa fu mie na een poosje ziek te zijn geweest mi doro baka. En meteen zijn erde honden gezichten om te meppen.Faaaaawaka now nu mogen de Amerikanen hun gang gaan.Was’t niet deze zaka-zakas van de huidige regering die toen hoog van de toren bliezen toen onder leiding van PRESIDENT VENETIAAN de amerikanen hun gang konden gaan in de Redmondstr.Ai a dikbuikpop Limbo is zo tekeer gegaan in zijn bakana torie dat niet te zeggen is.Niets wat de vorige regering deed was goed.De regering liet over zich lopen,maar wat zien we gebeuren vandaag de dag die honden de libas die zaka-zakas die gaan gewoon door(continueren) met wat het front deed.Nu zijn er veel meer chinezen in Su.De bevolking klaagt over de grote en onveilige gebouwen van de chinezen(deze chinezen
  zijn voor niets en niemand bang)maar vindt/krijgt geen gehoor. Ai ding bedriegers dies kiesie a volk echt.Tot nu toe hebben ze geen enkele belofte waar je iets aan hebt waar kunnen maken.En deze bedriegers van het Su volk denken nogsteeds dat het volk hen niet door heeft.Ik zou zeggen STOP iedereen die in Su maar wil komen en doen en laten, zoals je het volk beloofd had voor de verkiezing van 25 mei 2010.DiDiBrie en Co Oeng ooktoe no mang,maar oeng bing kan versprei ding bigi lay enkel en alleen maar om aan de macht te komen.D…D… volk van Su oeng tikie sang oeng finnie.Maar DiDiBrie is nog niet klaar met jullie moro o mitie en moes tikie oenoe. Odi odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. @pawiro
  Van Amerikanen staat bekend dat ze overal ter wereld bij de bouw van hun ambassades en bases uit veiligheidsoverwegingen eigengereid zijn!
  Ze geven niet makkelijk iets uit handen!
  Zelfs in Nederland hebben ze hun koelkasten, vaatwassers,verduurzaamde levensmiddelen(in King size verpakkingen),elektronische apparatuur, bureauartikelen enz. uit de VS!
  Dus het antwoord op jouw vraag laat zich m.i. niet moeilijk raden!


  Maak melding

 8. Dat suriname een belangrijke partner is van de Amerikanen wordt hierdoor nog eens bevestigd. De Amerikaanse sattelieten, geheimagenten/cia moeten hun werkzaamheden ook naar behoren kunnen doen. No nonsens mentaliteit. Wordt tijd dat er weer een amerikaanse legermedicijnzeevaartuig voor de wilde kust verschijnt om zogenaamd medischdiensten te bewijzen I like it. Cubanen en Chinezen moeten zich niet te rijk rekenen en de Columbianen en Venezolanen idem.


  Maak melding

 9. Glenn Pengel

  Odi ding brada/sisa fu mie na een poosje ziek te zijn geweest mi doro baka. En meteen zijn erde honden gezichten om te meppen.Faaaaawaka now nu mogen de Amerikanen hun gang gaan.Was’t niet deze zaka-zakas van de huidige regering die toen hoog van de toren bliezen toen onder leiding van PRESIDENT VENETIAAN de amerikanen hun gang konden gaan in de Redmondstr.Ai a dikbuikpop Limbo is zo tekeer gegaan in zijn bakana torie dat niet te zeggen is.Niets wat de vorige regering deed was goed.De regering liet over zich lopen,maar wat zien we gebeuren vandaag de dag die honden de libas die zaka-zakas die gaan gewoon door(continueren) met wat het front deed.Nu zijn er veel meer chinezen in Su.De bevolking klaagt over de grote en onveilige gebouwen van de chinezen(deze chinezen
  zijn voor niets en niemand bang)maar vindt/krijgt geen gehoor. Ai ding bedriegers dies kiesie a volk echt.Tot nu toe hebben ze geen enkele belofte waar je iets aan hebt waar kunnen maken.En deze bedriegers van het Su volk denken nogsteeds dat het volk hen niet door heeft.Ik zou zeggen STOP iedereen die in Su maar wil komen en doen en laten, zoals je het volk beloofd had voor de verkiezing van 25 mei 2010.DiDiBrie en Co Oeng ooktoe no mang,maar oeng bing kan versprei ding bigi lay enkel en alleen maar om aan de macht te komen.D…D… volk van Su oeng tikie sang oeng finnie.Maar DiDiBrie is nog niet klaar met jullie moro o mitie en moes tikie oenoe. Odi odi odiiiiii.
  mijn god je was ziek noh mi denk ju ben crepeer k’ba. kijk wat vene gedaan heeft met de sophie redmondstraat, wijlen rodgers had in eerste instantie kritiek maar trok die in nadat hij een paar fleesn whisky toegestuurd kreeg.


  Maak melding

 10. En wij maar denken dat Baas de baas is in Suriname. Bij de gratie van Obama mag onze Baas zijn circusacts opvoeren in Oceer. Op het moment dat Baas iets flikt dat de Amerikanen niet bevalt, vliegt er een drone boven Leonsberg.
  (Who Cares, omdat jij nooit iets snapt; een drone is een onbemand vliegtuigje dat radiografisch bestuurd wordt).


  Maak melding

 11. Er zeggen een paar mensen dingen over Suriname waarvan gelijk moet worden gezegd, waar haal je het vandaan en hoe kom je erbij!?!

  Suriname strategisch militairpunt voor de Noord-Amerikanen? wat een lariekoek!
  Suriname een belangrijke partner van de Noord-Amerikanen? completen onzin!

  De VSA bouwt een nieuwe ambassade in het kader van de “war on terror”. Ze hebben heel veel geleerd van de aanslagen in Tanzania, Kenya, Pakistan en pasgeleden in Benghazi, daarom komt er ook een gordel rondom het gebouw. Het gebouw komt te staan op een punt waar men duidelijk overzicht over het gebied rondom het gebouw.


  Maak melding

 12. HENKES: Dank je wel gelukkig dat je het uitlegd want ik wist het nog niet. Maar weet jij intussen het verschil tussen racisme en discriminatie.Neen ? ik zou zeggen aan de slag met google want ik heb bewust niet gekozen voor een carriere als kleuterleider.


  Maak melding

 13. HENKES: Ik hoop overigens niet dat je DDB door een drone word uitgeschakeld, want wij willen hem hier graag levend hebben.
  Hij heeft nog 12jr tegoed in de Scheveningse gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee….


  Maak melding

 14. @NATIONALIS: De Amerikanen zijn er alleen om DDB en zijn 40 struikrovers en hun dubieuze praktijken in de diepe binnenlanden van Surimaribo ook namens de Navo-partners in de gaten te houden…


  Maak melding

 15. En bakka boesie nengre BOESIE is bezig zijn afkomst te demonstreren. You can take boesie out of the boesie, but you can never take the boesie out of the BOESIE……


  Maak melding

 16. Who cares; “De Amerikanen zijn er alleen om DDB en zijn 40 struikrovers en hun dubieuze praktijken in de diepe binnenlanden van Surimaribo ook namens de Navo-partners in de gaten te houden…”

  Weer zo’n belachelijke uitspraak, sommige kunnen fictie en feiten niet meer uit elkaar houden.
  De Noord-Amerikanen zijn er al sedert de onafhankelijkheid in 1975, vanaf dat moment wordt Suriname al nauwgezet gevolgd.

  Als de Noord-Amerikanen DDB echt niet konden luchten hadden ze hem allang opgepakt net als Noriega en zeker niet zijn regering erkend. Suriname stelt niks voor, 1 bataljon US Marines en de klus is geklaard.

  De focus van VSA ligt op Venezuela, het Midden Oosten inclusief Iran en Sudan, Zuid-Azie waar de gevaarlijke staten Afghanistan en Pakistan liggen en tegenwoordig West Afrika.


  Maak melding

 17. @NATIONALIS
  En deze chauvinistische houding merk je VOORAL meer bij die Surinamer die nog nooit zijn kop met doppen buiten de grenzen heeft gezet.
  Tijdens discussies merk ik dat zij sterk erin geloven dat Suriname het centrum van het universum is en dat ALLES en IEDEREEN erom heen draait! 😳
  En indien jij ze op hun tekortkoming wijst ben je een LANDVERRADER! 😀 😀 😀 😀 😀


  Maak melding

 18. Ho ho hooooooiiii who cares thank you en reken maar dat mie no o draai;draai foe saka gie ding Santana diesie.Om de woorden van de grootste opruier te gebruiken”bombele'(vetzak Limbo)Deze Glenn Pengel zal ze blijven BOMBELEN samen met jullie. Pasew yu toe en alle andere die op jullie post een plus heeft/ hebben gegeven bedankt dat jullie mij graag terug zie met reacties ik beloof jullie ik zal jullie niet teleurstellen hahahahahaaaaaii.Maar a trawang die dink mie crepeer a dat abie wang geluk en dat na dat DAGOE no e crepeer so snel mik ing de ete,maar ik laat die over aan de chinezen in Su.En pas maar op dat mi no waka na joe baka.Odiiiii.Ai mie kong betre echt want mie e barie ding lafoe baka.Groetjes Een Breed lachende
  Glenny.


  Maak melding

 19. NATIONALIS Je bevestigd hetgeen ik geponeerd heb.
  De focus van VSA kan wel elders liggen,dus gebruiken ze Surimaribo als uitvalsbasis, het het is dan ook precies om die reden dat ze DDB tolereren, en niet net zoals Bishop van Greneda een lesje leren.
  Maar ook de VSA trekt een grens, en als ze denken dat DDB die grens overschrijd, dan zijn de rapen gaar.
  Droom jij dus maar lekker verder dat je DDB in een goed blaadje staat bij Washington…….


  Maak melding

 20. Ik vraag mij af waarom jullie dit forum niet kwalitatief en netjes kunnen houden.Roer toch vreedzaam met uw mond,opdat anderen een serieus voorbeeldig beeld voorgeschoteld krijgen.-Ik weet niet meer waar ik uit deze hele discussie een greintje waarachtigheid dien te bespeuren.Och ja suris weer!!!


  Maak melding

 21. Who Cares, waarom denk je dat je taalfouten van anderen mag corrigeren? Zelf schrijf je: “Dank je wel gelukkig dat je het UITLEGD want ik wist het nog niet. uitlegd met een d kan dus niet het moet uitlegt met een t zijn. Zullen we daarom voortaan niet kletsen over andere Surinamers hun Nederlands taalgebruik. Nederlands is niet van alle Surinamers de moedertaal. Als je wat geschreven staat begrijpt dan reageer je daarop (als je dat wilt) en als je het niet begrepen hebt, dan stel je een vraag en verder gewoon inhoudelijk reageren. We zijn namelijk niet bezig met een taalcursus.


  Maak melding

 22. HENKES:Is er iets in mijn posting dat je dwarszit, en inplaats van doorop in te gaan je opeens out of the blue over taalfouten begint?.Heb ik iets gemist?
  En had je verder nog wat over dit onderwerp? Of kan het zijn dat in je zo intrigeer dat je het niet kan laten op mij te reageren? Geeft niet hoor be my guest, toch mag ik je wel al is het alleen maar om dat je af en toe een beetje onnozel reageert. Soso lobi…
  Wat bedoel je overigens met:Niet kletsen over over andere Surinamers hun Nederlands taalgebruik? wie zijn die ANDERE Surinamers?


  Maak melding

 23. @ Who Cares; “De focus van VSA kan wel elders liggen,dus gebruiken ze Surimaribo als uitvalsbasis”

  Je ben echt niet wijs in je pannekoek, waar haal je die onzin telkens vandaan. Nu is het weer dat Suriname als uitvalbasis wordt gebruikt door de Noord-Amerikanen. Uitvalbasis naar wat en naar wie???

  Het is helder en duidelijk dat je niets snapt van geopolitieke stromen en geostrategisch denken, dat blijkt telkens weer opnieuw uit je bekrompen fictieve gedachtegoed die je helaas formuleert op dit forum. Blijf vooral dit soort nonsens verkondigen, mensen zullen je openlijk uitlachen.


  Maak melding

 24. De manier waarop wij opkijken tegen de Amerikanen is wat ik wil aangeven de minderwaardigheid complexen die in onze aderen is verweven en zo naar buiten komt.Obama is daar de president maar heeft weinig te vertellen.
  Deze witten [nageslacht van dieven en moordenaars]zijn geen vrienden van zwarte mensen.Hun blik is gericht naar het land van hun voorvaderen.Hebben ze Zuid Amerika geholpen door zaken met hun te doen.Samen met de Spanjaarden onder drukken ze de inheemse bevolking van deze 2 continenten.Je hoeft niet je zelf minder te voelen dan hun.Kennis is niet de eigendom van witten.Al hun kennis is gestolen van andere volkeren[het waren niet de Grieken] en deze waren geen witte mensen.Wel hebben ze het in de diepte uitgeplozen.Wiskunde.Natuurkunde,Scheikunde enz. komt niet van de witten en evenmin van de Arabieren.
  Dus kijk niet op tegen ze dat ze knap zijn.


  Maak melding

 25. NATIONALIS: Eerder vond je dat ik gefrusteert was.
  Waarom heb ik nu het gevoel dat jij degene bent die dat is?
  Misschien het feit dat je posting dat uitstraalt,omdat je niet tegen de waarheid kan?En mijn postings keihard bij je binnenkomen? Misschien moet ik het maandag a.s. toch nog met mijn pscyholoog erover hebben, dat hij zijn licht daarover laat schijnen.
  Het valt mij ook op dat je alles irrelivant vind wanneer het je zo uitkomt…..En je kan gelijk hebben dat ik niets snap. Ik heb n.l. weetnietskunde gestudeerd.
  Ik kap er nu even mee, want het is tijd om te gaan stappen.Zoals ze bij mij in het thuisfront zeggen: Paranda awe……. have a nice weekend en soso lobi…..


  Maak melding

 26. Wanneer word Suriname nou een Amerikaanse staat? In een globalized World vind ik het een aantrekkelijke optie, aangezien onze buren ons niks aan te bieden hebben.

  VS is een federatie, dus Suriname zou gewoon Suriname zijn, maar dan met streng gecontroleerde grensen, dus geen gampeiros en geen goudroof, Amerikaanse wetten, dus geen moordenaar als Pres (governor in dit geval), US federal court als bewaker van onze rechten, en natuurlijk een flinke jaarlijkse subsidie voor infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg, stabiele dollar koers, geen hoge inflatie, en ga zo maar door.

  We hoeven ons ook geen rare minderheid te voelen sinds de VS een melting pot is, waar over 20 jaar de blanken niet eens meerderheid zullen zijn. 🙂


  Maak melding

 27. Welke Veldbloem roy ben jij?
  Ben je ook van Latour Toekomstweg?
  Zoja dan kennen wij elkaar,en om deze reden vind ik dat je duidelijk moet laten blijken dat je het tegen @alleen hebt spreek hem persoonlijk aan,want ik ken de hele familie Veldbloem je ouders stemden vroeger voor de PNP en sinds de coupe in 80 werd het PAARS,maar jullie zijn oke gebleven tegen anders denkenden,alhoewel ik je broer Wilgo en zijn oma Rita soms hoor.Ze roepen vaak dezelfde dingen als @alleen op de rsdio in Ned,maar a kow @ allen fin sa a finie over mie,maar mik a waka @ alleen nanga DiDiBrie no crepeer nooit.
  odi odi odiiiiii.
  Glenny
  odi


  Maak melding

 28. Een hele geruststelling dat je al a.s. maandag je pscyholoog opzoekt, weet ik dat je reeds in therapie zit wat ook je bizarre megalomane postings verantwoord…
  Jammer voor je dat je nog wel een tijdje daarmee door zal moeten gaan, want je blijft helaas anderen zaken verwijten en woorden in de mond leggen…dus hoop dat je snel beter wordt en geen gekke dingen doet in het uitgaansleven…have a good weekend, soso lobi


  Maak melding

 29. Surinam patriot, natuurlijk gaat Abrahams proberen die bouw opdracht te bemachtigen. En het gaat hem nog lukken ook. Hij komt gewoon met een super scherpe offerte. Om personeelskosten te drukken worden straks gedetineerden te werk gesteld en de materialen worden via Chinese contacten overgescheept. Kwaliteit doet niet ter zake. Zo verdiend Belfort ook nog wat. Over slavernij gesproken…


  Maak melding

 30. Amerikaanse politieagenten schieten in het wilde weg op burgers. nog wat kijk ook hoeveel onschuldige slachtoffers zij maken in Pakistan .en Su en de Surinamers voor van alles uitmaken.voor degene die blijven uithalen naar mijn lobi switi Sranang (kosi bigisma na noti)

  Mundo


  Maak melding

 31. zelf denk ik dat van ontwerp tot afbouw volledig in handen zal zijn van de yanks!

  denk maar aan vluchtroute ,schuilkelder,high tech etc.,

  deze moet immers geheim blijven tog!


  Maak melding

 32. Koop en lees de Parbode van deze maand. Het is echt ongelofelijke door wel randdebielen en schurken Suriname wordt geregeerd:

  VB 1 Ronny Asabina

  ‘Homorechten zijn geen mensenrechten’

  Asabina: “Wat wij nu zien is dat het westen de wereld probeert op te dringen dat homorechten mensenrechten zijn, maar waarom zijn een burka dragen en besnijdenis geen mensenrechten?……

  Het staat er echt: zwart op wit

  VB 2
  at politici zichzelf leuke percelen of kostbare concessies toeschuiven, zijn de ‘gewone burgers’ wel gewend. Maar de enorme lappen grond waarvan nu naar buitenkomt dat die in het politieke veld onderling worden verdeeld, gaan ieder voorstellingsvermogen te boven.

  Het Surinaamse grondgebied lijkt grotendeels verpatst te worden aan politici. Niet alleen leden van de huidige regeringscoalitie profiteren hiervan, ook die van vele regeringen-Venetiaan pikten en pikken hun graantje mee.

  Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) en Ronnie Brunswijk (ABOP) grossieren ook in grond. De eerste vooral via allerlei stichtingen, te tweede in de vorm van concessies in het binnenland. Het is slechts het topje van de ijsberg,

  De absolute winnaar in de strijd om concessies is John Sew-Atjon. Hij is de beoogde nieuwe directeur van Staatsolie en heeft nauwe banden met president Bouterse. Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat hij ruim 600.000 hectare in concessie heeft gekregen in Sipaliwini, Brokopondo, Para, Coronie en Saramacca, voor exploratie en verkenning van mineralen.

  En het houdt nooit op…..


  Maak melding

 33. En het gaat gewoond door:

  Ramon Abrahams: de zelfbenoemde held van de Surinaamse revolutie…. De grootste graaien en dief van Surinaams belastinggeld.

  “Dat politici steeds vaker grond en concessies schijnen te bemachtigen, komt hun geloofwaardigheid niet ten goede. Zo werd minister Ramon Abrahams (NDP) er in de DNA door Mahinder Jogi (VHP) van beschuldigd zijn zoon en dochter voor te trekken bij het gunnen van werkzaamheden op zijn ministerie van Openbare Werken. Er zouden driehonderd computers zijn aangeschaft bij NV Novoteqnica, waar zoon Ryan directeur is. Dochter Rachel is directeur van NV Prosur, dat belast is met de directievoering van de renovatie van het presidentieel paleis. Kwalijke zaak natuurlijk,


  Maak melding

 34. alleen je staat alleen,Glen Pengel geeft heel duidelijk aan hoe bouterse jullie bedonderd en voor de gek houdt.
  Een president die niet communiceert met het volk moet naar huis 1 van de populistische uitspraken van Bouterse, nu heeff hij ka met de bevolking.


  Maak melding

 35. Nieuwe volkslied voor Suriname: Graaien, graaien altijd maar graaien”

  O

  Na die verkiezingen waarbij de NDP samen met andere partijen aan de macht kwam, werd Abrahams de minister van Openbare Werken en Bouterse werd de nieuwe president.
  Enkele maanden later kwam hij in opspraak toen bleek dat zijn kantoor op het ministerie voor SRD 650.000 (ca. 175.000 euro) verbouwd was zonder dat dit openbaar was aanbesteed en dat zijn dochter voor het ontwerp was ingehuurd en zijn schoonzoon de aannemer was die het werk mocht verrichten.

  Als reden voor het niet openbaar aanbesteden werd aangevoerd dat de verbouwing ERG DRINGEND zou zijn geweest”

  ( echt serieus! )

  Net zo dringend als de amnestiewet of net zo dringend als het instellen van een ‘waarheidscomissie’….?


  Maak melding

 36. God zij met ons Suriname…zo is het volkslied!

  maar hoe nu als blijkt dat de Lieve Heer de benen heeft genomen???

  mss zo?

  Satan is in Su-ri-name..hij verheft ons Boe- ven- rijk
  Stelen stelen is het mot-to…moorden moorden de lieve lust 🙂

  wie vult aan???


  Maak melding

 37. Beste Who Cares: ik ben bang dat je gelijk hebt…

  Kunnen de t-shirt “I love Su” direct met de vuilnisman
  mee.

  Ik stel de volgende slogans voor:

  “I love myself more”
  “What is in it 4 me”
  “Welcome China”
  “Where have al the millions go”
  “is amnesty ment for the innocent? ”
  For Sale: Suriname


  Maak melding

 38. HENK: Goed plan, en ik denk dat alle vuilnismannen afkomen op de shirts met I love Su.
  De helft van de shirts kunnen afgeleverd worden bij de oudjes van Huize Ashiana, dan hebben ze tenminste ook nog wat,en als ze tegen de shirts aankijken zullen ze verzuchten: I have loved Su, But take a look at me now….


  Maak melding

 39. Nwe T-shits gratis af te halen bij Ocer met de volgende tekst!

  ik haat homo, I Love veelwijverij…Asabina

  Ik verkoop uien met korting…Somo

  Persverbod…amir-ali

  Op de vlucht…Dada

  Srd 6000…Ingrid & Steve

  Lim-bokito & api-lonnie

  🙂


  Maak melding

 40. I stel voor een wedstrijd voor de beste slogan voor een t-shirt. Er zijn al aardig wat inzendingen binnen.

  “For only srd 6000, God is on your site”


  Maak melding

 41. Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya:

  Op Waterkant zijn we verlost van deze éénmansactiegroep die er slechts op uit is om Nederlandse subsidie binnen t te slepen. Op GFC krijgt hij nog kans om zijn giftige paarse pijlen te schieten.

  Een paas citaten:

  “De publicteitsgeilende journalisten des te meer. Sommige van ze hebben zich zelfs de Indiase cultuur eigen gemaakt. Om nu kennelijk ook de Republiek Suriname hardnekkig in dat rijtje te laten scharen, zonder zelfs de geschiedenis van de Republiek of India als ook dat van Gandhi te kennen. Of misschien juist wel”

  Waar heeft deze gek het over>?


  Maak melding

 42. @jackson
  Jij zegt:”kunnen die vreselijke amerikanen niet weg gaan uit ons geliefde su”?

  De plannen voor nieuwbouw van het ambassade gebouw kunnen we op zijn zachts gezegd beschouwen als een verholen maar regelrechte bedreiging!
  We are here to stay!!!!!!
  Maar tegelijkertijd moet ik er niet aan denken dat ze vertrekken!!!
  Baas boven baas!
  POWER PLAY!!!Daar zijn de Amerikanen meester in!

  @pasew
  Jij zegt:”zelf denk ik dat van ontwerp tot afbouw volledig in handen zal zijn van de yanks”!

  Niet dat alleen!
  Maar ook het importeren van hun voedsel!
  Peulvruchten (bruine/witte bonen),fruit (v.b. ananas)in King size verpakking en nog veel meer!
  Dat doen ze ook in Nederland!!


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar
  Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya is altijd al heel erg verstrooid geweest.
  Zijn ellenlange reacties werken altijd op mijn lachspieren! 😀 😀 😀


  Maak melding

 44. En om postings zoals deze:

  Geachte redactie,

  Hierbij feliciteren ook wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, de Nationale Democratische Partij van Suriname met haar keuze van President Desire Delano Bouterse tot Voorzitter van de N.D.P.

  Laten wij allen beseffen, dat de wijze hoe het Universum zich ongestoord voortbeweegt zowel intellectueel als spiritueel , door gewone geesten moeilijk te bevatten zal zijn. Even als de wijze hoe religieuzen en hun instituten te vergeefs verklaringen blijven zoeken naar de loop van Gods wegen.

  Uiteindelijk zullen allen echter na een moeizame zoektocht naar het gelijk of ongelijk daarvan vroeg of laat tot de ontdekking komen, dat slechts de ‘tijd in wonderen’ hen enige uitsluitsel zal kunnen geven, opgrond van hun vasthoudendheid en rotsvast vertrouwen in Gods goedheid.

  Daar volgens de regels van het Universum, alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is en niets dat los staat van het ander.

  Anana zijt met U.


  Maak melding

 45. hahahaha a kouwroe e priet oeng mars daar in nederland odi,odi uit sweer sranang,, blijven jullie maar duimen hoor jullie wensen zal wel uitkomen maar niet nu ,,hahahah


  Maak melding

 46. Tekst voor een T-shirt

  God zij met ons SU
  Nu regeert voor even onrecht, straffeloosheid en Amnesty
  Recht en waarheid maakt ons na de verkiezingen van 2015 vrij


  Maak melding

 47. Geachte,Surinamers er komt geen Ambassaders,Banken,Hotels,Vakantieparken of Chinezenwijk meer in Suriname. Jullie Land is Parijs of Israel.DE Amazone is GROEN. Heel veel Indianen zijn Spanjaarden en Fransen. Ik ben de eigenaar. AN.


  Maak melding

 48. Is dit een vorm van lobbyen?
  Nergens ter wereld wordt op zo grote schaal
  kostbare grond terbeschikking gesteld aan ambassades
  als in Suriname. Eerst was het de nederlandse ambassade die monumentaal grondgebied achter de palmentuin door de FRONT regering werd toebedeeld en ik vermoed dat de grond ook al eerder door het FRONT aan de USA aan de frontlinie van in het noorden een sterk en strategisch defensief punt vanuit de suriname rivier is toegezegd en niet meer door de NDP regering kon worden tegengehouden uit politiek tactisch oogpunt.
  Ik ben voor goede betrekkingen maar Surinaamse bodem is niet te koop voor vreemde mogendheden. Wat ook de tegenprestatie mag zijn mag Suriname geen verlengstuk zijn van machtige landen een veiligheidsblok in zuid-amerika te vormen op grondgebied van Suriname.


  Maak melding

 49. AMERICANS, DO BELIEVE IN SURINAME,THEY WANT WHAT IS RIGHT FOR THE PEOPLE,THEY HATE UNJUST AND NARCOTICS,AND ,THEY HOPE THAT ALL CAN ENJOY JUSTICE FOR ALL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.