Nederland benoemt tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo

12

De Nederlandse ministerraad heeft vandaag ingestemd met de benoeming van Ernst Noorman tot tijdelijk zaakgelastigde in Paramaribo. In april vorig jaar werd de Nederlandse ambassadeur teruggeroepen na het besluit van het Surinaamse parlement om een amnestiewet aan te nemen waardoor de verdachten van de Decembermoorden niet worden vervolgd.

Ondanks de instelling van een tijdelijk zaakgelastigde door Nederland gaat de relatie met Suriname nog niet de goede kant op. Dat viel af te leiden uit de woorden van minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken na afloop van de ministerraad meldt NU.nl.

“Ik kan helaas niet zeggen dat er sprake is van een verbetering inhoudelijk in de relatie, want de standpunten wat betreft de positie van president Bouterse zijn aan hun kant niet veranderd en die zijn ook aan de Nederlandse kant niet veranderd”, aldus Timmermans.(Bron: NU.nl)

12 REACTIES

 1. =Ik heb een ander versie gelezen en moet zeggen dat Lackin een verlengd stukje is van Bouterse.

  =Ik neem aan dat men in Suriname nu moet gaan leren dat politiek en het volk onderling twee verschillende zaken zijn en deze niet moeten gaan gebruiken op de ruggen van het volk.

  =Het volk van Suriname en vooral de politieke leiders moeten ook gaan leren hun EGO aan een kant te zetten en TOEGEVEN dat Bouterse gewoon fout zit als het gaat om de amnestie kwestie.

  =Een stukje tekst::::
  “Nederland is en blijft een rechtsstaat waar de regering uitspraken van de onafhankelijke rechter na een eerlijk proces respecteert. En dat is iets waar de Surinaamse regering geen begrip voor heeft”, stelt de minister. ”Op dat punt blijven we dus een stevig verschil van mening houden.”

  Vorige maand zei Lackin nog dat de Nederlandse regering eerst maar eens ”meer respect” moest tonen voor president Desi Bouterse en zijn regering voordat hij zal instemmen met een ambassadeur. Suriname is ook op het niveau van zaakgelastigde vertegenwoordigd in Den Haag.

  =Lackin namens mij mag je weten dat je niet professioneel overkomt en bent.


  Maak melding

 2. OKRAD: Omdat DDB een veroordeelde drugsbarron is, een massamoordverdachte, een gediplomeerde leugenaar, ongeletterd en analfabeet…. asjeblieft, dank je wel…..


  Maak melding

 3. Who cares

  OKRAD: Omdat DDB een veroordeelde drugsbarron is, een massamoordverdachte, een gediplomeerde leugenaar, ongeletterd en analfabeet…. asjeblieft, dank je wel…..
  als jij gelletterd was had je deze shit nooit hier geplaatst


  Maak melding

 4. Ja, wat moeten we hiervan zeggen, niet veel, afwachten hoe zaken verder lopen, want die gasten daar zitten er tot 2015 en wellicht daarna weer. een nieuwe wind zit er niet in voorlopig dan.


  Maak melding

 5. Ie sabie, die Pres daar wordt voor alles en nog wat uitgemaakt, maar niemand doet wat, niemand trapt hem eruit, schiet hem weg, veegt hem weg, alleen schelden en veel meer
  Dus conclusie, deze Pres gaat nog lang zitten want niemand doet geen ene flikker.


  Maak melding

 6. Deze meneer Noorman is naar alle waarschijklijkheid ´de Kop van Jut´ binnen de Nederlandse buitenlandse politiek, alleen weet hij dit nog niet, omdat Nederland op dit moment nog geen zwaar gewicht in Suriname durft te accrediteren.

  De VVD en het CDA hebben een kardinale fout gemaakt mbt Suriname omdat de wereld is veranderd, en nog hebben de VVD en het CDA een zeer grote bek inzake Suriname !

  Nou, de Nederlandse politici hebben hun goudhaantje weggegeven en afgeslacht, echter wil de rest van de wereld deze nu wel hebben !

  Wanneer ik nu hoor dat er in Suriname ook Koper aanwezig is, en de Chilenen willen assisteren mbt de exploitatie hiervan dan wil ik nu best wel geloven dat de Hollanders domme mensen zijn !

  Het zijn de ´hit and run´ boeren van Europa echter een grote bek! waardoor een ieder in ze geloofd ! Vroeg of laat vallen ze door hun eigen mand want, te dong mang kon koni ! En al de zgn koni mangs in Holland zullen het nakijken hebben want we zijn onder Pres. Bouterse heel slim geworden !!!!

  Pres …. we all love you.

  Milton………. all the way for pres Bouta !


  Maak melding

 7. CURRICULUM VITAE

  Naam en voornamen : NOORMAN, Ernst Albert

  Geboren te : Amsterdam, 6 mei 1960

  Samenwonend met : Henneke Ykelenstam

  Opleiding : 1987 Universiteit van Amsterdam, Economische
  Wetenschappen (internationale economische
  betrekkingen, internationale financiering)

  Loopbaan

  Augustus 2010 Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden te
  Burkina Faso, medegeaccrediteerd te Niger

  2006 – 2010 Plaatsvervangend directeur Koninkrijksrelaties, Ministerie
  van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

  2002 – 2006 Afdelingshoofd, Directie Huisvesting Buitenland, Ministerie
  van Buitenlandse Zaken

  2000 – 2002 Beleidscoordinator Euroteam (belast met de euro-
  introductie in Nederland), Ministerie van Financiën

  1998 – 2000 Plaatsvervangend hoofd economische afdeling, Ambassade
  van het Koninkrijk der Nederlanden te New Delhi. India

  1994 – 1997 Senior beleidsmedewerker Europees Samenwerkingsbeleid,
  Directie Integratie Europa, Ministerie van Buitenlandse
  Zaken

  1991 – 1993 Tweede secretaris Ambassade van het Koninkrijk der
  Nederlanden te Dar es Salaam, Tanzania

  1989 – 1990 Beleidsmedewerker Soedan, Directie Afrika, Ministerie
  van Buitenlandse Zaken

  Tja en nu Bouta. Ha Ha Ha


  Maak melding

 8. @Milton, vind je niet dat sommige Surinamers veel dommer zijn dan de Nederlander? en waarom??

  =Suriname kan alles zelfs en hebben het buitenland niet nodig.
  =Bruynzeel is vertrokken uit Suriname, maar nog steeds gebeurt er niets.
  =Nederland heeft een rechtstaat en alle partijen zijn democratisch gekozen.
  =Kwakoefestival kan nog steeds niet goed gerund worden door eigen mensen.

  =Vergeet een ding niet dat velen die de Nederlanders uitschelden een uitkering ontvangen. Ook maakt men gebruik van alle voorzieningen in Nederland.

  =Ik zou zeggen laat een ieder die in Nederland woont en voor Bouterse is gewoon terug gaan om het land te helpen opbouwen.

  =Ik kies geen partij voor niemand, maar het moet ophouden steeds de schuld te schuiven naar anderen en geen fouten willen inzien.

  =Bouterse geniet vandaag van de welvaart die de vorige regering heeft achtergelaten.


  Maak melding

 9. Ira

  =Bouterse geniet vandaag van de welvaart die de vorige regering heeft achtergelaten.
  welke welvaart heeft de vorige regering achtergelaten??? die welvaart waar het nog schort aan onderwijs, huisvetsing, gezi=ondheidzorg etc etc bedoel die welvaart???? want ik woon en werkt in su en merkt het niet ook niet onder deze regeing, want als er welvaart is gaan de prijzen niet eerder omhoog dan de lonen. dus stop met het plaatsen van onzin.


  Maak melding

 10. alleen

  Ira

  =Bouterse geniet vandaag van de welvaart die de vorige regering heeft achtergelaten.
  welke welvaart heeft de vorige regering achtergelaten??? die welvaart waar het nog schort aan onderwijs, huisvesting, gezondheidzorg etc etc bedoel die welvaart???? want ik woon en werkt in su en merkt het niet ook niet onder deze regeing, want als er welvaart is gaan de prijzen niet eerder omhoog dan de lonen. dus stop met het plaatsen van onzin.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.