Royston Drenthe tekent contract bij Russische club Alania

23

Oud-Feyenoorder Royston Drenthe heeft een contract voor drieënhalf jaar getekend bij de Russische club Alania. De club uit Vladikavkaz staat op de voorlaatste plaats in de Russische Premjer Liga en bereidt zich voor op de tweede helft van het seizoen.

“Het belangrijkste is dat ik hier met een schone lei kan beginnen. Deze club heeft me weer kracht, energie en zelfvertrouwen gegeven”, zegt de 25-jarige middenvelder van Surinaamse afkomst op de website van de Russische club.

Vandaag zal Drenthe zich voor het eerst bij de selectie voegen, die momenteel op op trainingskamp in Turkije is.(Bron: NOS.nl)

UPDATE, lees ook:Royston Drenthe: ‘Ik heb domme dingen gedaan’

23 REACTIES

 1. Goed zo, Royston, go foer ie sakka dape, hier in Ned en in Europa was je uitgerancheerd, niemand hoefde je meer. Maar let op daar, no fok deng mang dape op, moeilijk torie, af en toe is het wild west daar, vul hem maar verder in.


  Maak melding

 2. Beste Royston,

  Niet iedereen krijgt een tweede kans, pak je kans ,wordt gediciplineerd en de weg naar de top komt waarschijnlijk gauw weer.

  Wees nu spaarzaam en zuinig met je geld en laat de slechte vrienden los, want ze hebben je onzeker en tot een loser gemaakt.

  Succes…., never ever give up…


  Maak melding

 3. hoe verder weg hoe beter deze jongen gaat het nooit maken
  geen enkele club wil hem hebben laat deze jongen lekker ver weg
  blijven,ik ben heel erg blij dat deze jongen niet in de eredivisie voetbalt,hoef ik me tenminste niet te ergeren aan deze
  kwal.


  Maak melding

 4. Suriname staat achter je,..goo for it.

  Nou nou, nu word een Surined de hemel in geprezen, normaal worden ze uitgemaakt voor rotte vis.

  Dubbele moraal ten top, Awarie domries en toe moffo guns….


  Maak melding

 5. Who Cares: Royston Drenthe is de afgelopen jaren leeggezogen door zijn nutteloze neefjes en nichtjes die op zijn zaak teerden in zijn villa in het buitenland


  Maak melding

 6. dat is waar henk ,maar hij heeft het nog nooit waargemaakt
  bij geen enkele club,maar hij heeft ook geen karakter,daarom
  zal het nooit wat worden met die jongen,helaas veel te vroeg
  vertrokken bij feyenoord.


  Maak melding

 7. Zie weer die reacties van de vele zeikerds die een andere Surinamer alles misgunnen.
  Al zou je bij Kozakken boys terecht komen, dan nog zou je veel meer verdienen dan dat zij aan maandelijkse inkomen hebben, Kozakken boys voetbalt nog altijd op de hoogste amateur niveau.
  Doe hard je best Roysten en geloof in je zelf, dan komt het wel goed!


  Maak melding

 8. In Rusland hebben ze vreemdelingenhaat en xenofobie tot nationale sport verheven en bovendien heersen er in de winter Siberische temperaturen. Gullit hield het al snel voor gezien of werd hij eruit geflikkerd? Voor alle geld van de wereld zou ik als ‘Sranan man’ nog niet in dat land willen wonen en werken.


  Maak melding

 9. Royston ik wil je een advies geven. En dat is: Clarence Seedorf!!! Het is een echte gentlemen. Je hoort nooit iets NEGATIEFS over hem en hij staat de media altijd netjes te woord. Spreekt beschaafd Ned. Is niet met vrouwen bezig, loopt niet te koop met GELD. En hij is INTELLIGENT.
  Waarom bel je hem niet gewoon op en vraag hem om advies.
  Je hoeft je absoluut niet te schamen. En het is een sranangmang.
  Grijp je kans!!!!


  Maak melding

 10. Ook in Suriname is vreemdelingenhaat tot nationale sport verheven.En racisme viert sinds mensenheugenis hoogtij, al willen ze de buitenwereld anders doen geloven met die dooddoener van een moskee en een synagoge. En volgens mij zitten ze nergen in Rusland op een HENKES te wachten, dus zal hij ook nooit gevraagd worden.Niemand weet daar waar Suriname ligt.


  Maak melding

 11. Schot door de Roos, Jozy wordt in het stadion door hooligans uitgefloten, de kans dat hij een mens tussen zijn ribben op straat krijgt in Nederland is niet zo groot, als vreemdeling, vooral als je er welvarend uitziet, ben je in Rusland je leven niet zeker op straat. Ik ben zelf nooit geweest in Rusland, maar collega’s van mij vertelden me dat je constant, zelfs in het hotel vijandig bejegend werd.

  Who Cares, alweer denk je dat ik er naar verlang om ergens anders dan in Suriname te zijn, al zouden de Russen naar me verlangen, ik zou er niet willen wonen. Ook in Suriname zijn er racisten, maar het Surinaamse racisme is niet van het kwaadaardige soort dat men elders in de wereld kent. Surinamers gaan ondanks de tegenstellingen en conflicten, menselijker met elkaar om, Surinamers worden niet dagelijks vanwege hun etnische afkomst afgeslacht. Bewijs? Als er iemand van de ene etnische groep iemand anders van een andere etnische groep vermoordt (moorden komen net als elders ook wel eens voor in Suriname) roept niemand in Suriname dat het op de eerste plaats om racisme gaat.


  Maak melding

 12. HENKES: Racisme is racisme, of je nu in Tokio of Surimaribo woont geen een racisme is beter of positiever dan de andere.
  En waar heb ik dat eerder gehoord van:Ik verlang ernaar om nergens anders dan in Suriname te zijn!!!
  Maar ondertussen kunnen de westerse ambassades de visumaanvragen nauwelijks bijbenen, en kiezen hele volksstammen ervoor om liever illegaal in het westen te verblijven, dan legaal in het eigen land.


  Maak melding

 13. Hopelijk pakt het deze keer wel goed uit voor hem!! Er is altijd wat met hem!!

  Al met al!! heel veel succes!! wordt volwassen voor je eigen doel/toekomst!!


  Maak melding

 14. dit gaat de eerste weken goed dan vervalt deze jongen
  weer in zijn oude gewoonten,gaat niet lang duren,het heeft niks met misgunnen te maken,maar door zijn karakter wil niemand hem hebben.heeft tot nu toe nog niks laten zien als voetballer.
  als ik voorzitter was van een club zou ik deze jongen zelfs gratis niet willen hebben,brengt allemaal gedoe met zich mee,
  we zullen zien.


  Maak melding

 15. Ik denk niet dat Seedorf zit te wachren op het telefoontje van die Drenthe, Drenthe is een mislukt projectie in het voetbal, eigen schuld, had ie zijn kop gebruikt toe ie bij Real zat, Seedorf gaat geen flikker voor hem kunnen doen. Als mens is die Drnthe gewoon een sukkel, als voetballer drie keer niets meer.


  Maak melding

 16. Who Cares, racisme is racisme, is natuurlijk waar, maar als ik om racistische redenen andere mensen achterstel en mijn eigen mensen voortrek bij sollicitaties b.v. is dat fout, maar het is minder erg dan wanneer ik om racistische redenen andere mensen ga lynchen, apartheidswetten instel en etnische zuivering ga doen met behulp van de Gestapo en gasovens. Of wil je beweren dat het racisme van Suriname hetzelfde is als het racisme van de vorige eeuw in het zuiden van de V.S., Duitsland en Zuid Afrika? Als racisme altijd hetzelfde was en stelen altijd even erg was, dan waren we snel uitgekletst en hadden we geen rechters meer nodig, want een kruimeldief zou dan even streng gestraft moeten worden als Bernard Madoff, de man die voor miljarden gestolen heeft van anderen. Suriname is wat racisme betreft te vergelijken met een kruimeldief, Rusland lijkt meer op Madoff.

  W.C.,het kan me niets schelen of andere Surinamers weg willen uit Suriname (bij een ander onderwerp wilde je dat ik naar Afrika moest verhuizen) IK WIL NIET WEG UIT SURINAME! Waarom moet je me daarover aanvallen? Als Drenthe naar Rusland wil gaan, snap ik dat niet, maar hij mag, als jij W.C. in Nederland wil wonen, mag dat van mij ook. Als ik echter zeg dat ik in Suriname wil wonen trek je dat in twijfel. Waarom eigenlijk?


  Maak melding

 17. Beste Henkes leuk dat je blijft proberen om je gelijk te krijgen, maar dat gaat niet gebeuren, want je hebt geen gelijk.
  Duidelijk is dat je geen onderscheid kunt maken tussen racisme en discriminatie. Ik voel mij ook niet geroepen om je het verschil bij te brengen.Ik val je niet aan op het feit dat je in Sur. wil verblijven, ik maakte daar een opmerking over, omdat jij het was die begon over Royston en het feit dat hij ervoor kiest in Rusland te gaan werken. Dat moet hij toch lekker zelf weten? Racisme, discriminatie of niet,jij en ik hebben daar geen last van…….ik hoef er niet te zijn.


  Maak melding

 18. Who Cares, ik snap het niet, waarom heb ik ongelijk?. Dit vraag ik je omdat ik het idee heb dat je een rationeel denkend mens bent, als ik gedacht had dat je een leeghoofd was zou ik mijn schouders opgehaald hebben en de vraag niet gesteld hebben. Racisme kan discriminatie tot gevolg hebben en dat gebeurt maar al te vaak, maar dat hoeft niet per se zo te zijn, als er in een land goede wetten zijn kunnen minderheden bij wet beschermd worden en discriminatie tegengegaan worden.. Discriminatie kan ook voorkomen zonder racistische motieven, ik kan iemand op basis van geloof, seksuele geaardheid, opleiding, kleur van de ogen, lichaamslengte, lichaamsgebrek enz. discrimineren. Discriminatie en racisme heb je beide in gradaties. Bewijs jij maar eens dat ik ongelijk heb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.