woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameLackin: Suriname respecteert mensenrechten

Lackin: Suriname respecteert mensenrechten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 jan – Suriname respecteert rechten van de mens. Dit zei minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tijdens een ontmoeting met een missie van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens. Volgens Buitenlandse Zaken kreeg Lackin diverse vragen te beantwoorden. Voor Suriname maken sociale rechten een voornaam deel uit van het mensenrechtenbeleid.

“De rode draad tijdens de beantwoording was dat een belangrijk deel van het ontwikkelingsprogramma van de regering gebaseerd is op het sociaal akkoord tussen de regering en de samenleving”, meldt het ministerie. Het sociaal akkoord is aangekondigd aan het begin van de huidige regering. President Desiré Bouterse kondigde bij de laatste jaarwisseling ‘ingrijpende sociale maatregelen’ aan. “Het respect voor de mensenrechten blijkt uit de nationale wetgeving”, zei Lackin tegen de missieleden.

De missie is nog enkele dagen in Suriname. Op de agenda staan nog meer ontmoetingen met ambtenaren van verschillende ministeries. De delegatie bestaat uit Dinah Shelton (rapporteur voor Suriname en voor rechten van Inheemsen), Tracy Robinson (ondervoorzitter van de commissie en rapporteur voor de rechten van de vrouw), Mario Lopez Garelli hoofd sectie Niet Spaanssprekende landen) en Rosa-Margarita Celorio (mensenrechtenspecialist).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

58 REACTIES
 1. Whaaaaaaaaaaaaaat, de minister liegt en verzint het waar hij staat kunnen geen gras meer groeien.

  Mensen rechten houdt in:
  Gelijke rechten, gelijke kansen., dus ik wil ook 9000 hectare grond.
  Amnesty voor de december moordenaars, dan ook amnesty voor alle moordenaar in santoboma
  Ook de inkomsten van het goud, olie , hout, bauxiet gezamelijk delen met de hele bevolking van suriname. BV, de winst die staatolie heeft gemaakt het afgelopen jaar :US$1000000000:300000 (bewoners)=333,33 US$ per/bewoner


  Maak melding
 2. Soms blijven mensen onschuld volhouden
  Soms blijven mensen fouten volhouden
  Soms blijven mensen geloven in hun waarheid

  Maar hier blijft men geloven in eigen luchtkastelen die voor haar burgers gebouwd worden.
  En wat is nou erger?

  Sommigen kennen het verschil tussen goed en kwaad al wanneer ze kunnen praten,

  sommigen ontdekken het op hun 30ste en sommigen op hun 50ste,

  Maar helaas mensen, sommigen leren het nooit en daar is Winstin Lackin de mooiste voorbeeld van.

  Ga zo door met het voorliegen van je burgers, ga door met zand strooien in hun ogen. Wie maakt wie hier belachelijk?

  Mogelijk is het algemeen geaccepteerd in Suriname dat de rechten van de mensen aan de lopende band kan worden geschonden door de overheid. Te verstaan door politie, justitie, rechters, advocaten, notarissen, domein kantoor en ga zo maar verder.

  Je hoeft maar een connectie te hebben met een agent in Suriname, je hoeft maar paar tientjes te betalen of een pakje sigaret en je laat een onschuldige burger uit rancune vernederen, mishandelen, opsluiten en zelfs beschieten en voor dood achterlaten.

  Wat doet deze regering met klachten die ingediend worden tegen advocaten, rechters, notarissen en politie mensen?

  Lackin, geef mij maar een behoorlijke antwoordt dan praten we later verder.

  Dit is een signaal van het kabinet dat zij zichzelf noch haar burgers serieus nemen.

  BEANTWOORD mijn vragen!


  Maak melding
 3. Met een mensenrechtenschender als president.
  Lackin jou president is een massamoordenaar die met een onmenselijke amnestiewet buiten de gevangenis verlopig kan leven.


  Maak melding
 4. Het lijkt er volgens mij op dat de minister zich vergist:

  1) Er wordt nog steeds niet voldaan aan de vonnissen van het Inter Amerikaanse hof voor de rechten van de Mens in de zaak van het Saramakka volk versus Suriname d.d. 28 november 2007 en 12 augustus 2008. Gezien de actuele ontwikkelingen rondom Newmont en IAMGold heeft dit vonnis ook in de actuele gouddeals geen rol gespeeld.
  2) De rechten van de rechtzoekenden met betrekking tot de decembermoorden wordt middels een niet grondwettelijke ingreep in de procesgang / grondwet terzijde geschoven.

  Deze minister lijkt erg op de woordvoerder van Saddam Hoessein die verklaarde dat de moeder aller oorlogen goed verliep ondanks de achter hem inslaande granaten.


  Maak melding
 5. Menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens: dit zijn fundamentele waarden voor een fatsoenlijke staat. Vandaag de dag worden journalisten en dissidenten bedreigd als zij zich kritisch opstellen jegens de regering. Daarnaast wordt te pas en ontpas censuur toegepast als er zaken zijn die het regime raken. Een goed voorbeeld hiervan is aanpassing van schoolboeken aangaande de coupe en de decembermoorden. Onze kinderen wordt nu onderwezen dat de revolutie een noodzaak was. Bouterse wordt in deze boeken afgeschilderd als een held. Te debiel voor woorden.

  Het Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens is ook een gedrogt van een instituut. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat Suriname een ordinaire bananen republiek is. Let maar op dit regime gaan die gasten kluitje in het riet sturen.


  Maak melding
 6. redimusus het is eenvoudig lullen met jullie droombeeld;jullie wonen niet in su en maken verandering in su niet mee maar praten en negatief lullen is jullie als gegoten;kom in su als jullie durfen en maak die sociaale verandering mee stelletje huigelaars en veraders jullie zijn geen surinamers


  Maak melding
 7. Het sociaal akkoord is aangekondigd aan het begin van de huidige regering…aldus Lachin!

  alsvolgt;
  accommoderen van vriendenclub’80
  bonus voor Memre boekoe
  beloning Ministers donkere periode

  aov:…kom hale kom hale…is hier en daar en nergens
  moordenaar meriba unchained
  voedselpakket uitdelen aan studenten op cuba
  oudjes kidnappen voor pleinpret

  kwakkelende kwakoe kwijlen met donatie
  Steve & Ingrid in deze regeerperiode is goed voor srd 72.000.000

  zeer sociaal 🙂


  Maak melding
 8. onhandelbaar,leg mij maar eens uit over welke veranderingen
  heb jij het dan,en hoe kan je ons huigelaars noemen,het enige dat ik weet dat suriname een president dat nog 16-jaar
  mag uit zitten voor DRUGS HANDEL en een natuurlijk de decembermoorden,het word echt een keer tijd dat iemand gaat
  ingrijpen,want deze man als president is een grote schande voor suriname,


  Maak melding
 9. @ONBEHANDELBAAR, diagnose uitbehandeld ! Man je verkeerd in terminale fase. Ik adviseer je euthanasie om ondragelijk pijn te behoeden. Dat je in deze fase van je leven zoveel onzin uitkraamt nemen we op de koop toe. Maakt geen enkele indruk.


  Maak melding
 10. piment en henry

  mie no abie teng foe leg uit,if oenoe na sranangmang dang oenoe moesoe kong inie su fu sjie sang e pesa no tang klage atapoe su nanga na pres.
  sang oenoe sabie inie witmang kondre foe su,oenoe no sabie notie,oenoe no e tang inie su,ma oenoe wang takie fa sanie moesoe go;oenoe e karie bouta wang dibrie ,oenoe e takie na su volk dong,soortoe liebiesma na oenoe,kaka liebiesma sang e jang na witmang ka na te oenoe lasie oeng ede datie mekie oenoe e klage natapoe su,a moro betre if oenoe tang inie witmang kondre wantie if oenoe kong na inie su bigie wientie o waij oenoe poeroe uit su,.


  Maak melding
 11. onhandelbaar,je doet je naam eer aan,je weet geen moer,alleen maar achter die drugsdealer en moordernaar aan ,dat zegt alles over jouw en je medegenoten,en wat is er verandert in suriname
  .niks dus alleen maar lenen lenen en lenen en al het geld verdwijnt naar……………. drie keer raden.


  Maak melding
 12. waarom negatief praten over de mensenrechten en sociale voorzieningen in su terwijl het mensenrechten voorziening in de euro landen dagelijks geschonden word en waar er met sociale voorzieningen een probleem in ontstaan omdat de euro landen een verkeerd beeld/beleid over sociaale orde gehandhaafd hebben.
  De president van su wordt dagelijks door een bepaalde groep op deze forum met negatieve uitlatingen bekogeld tewijl de leiders van het euro systeem dagelijks massa slachtingen laat uitvoeren en honderden onschuldige burgers slachoffers van hun hebzucht worden,kijk wat in het euro top gebeurt’,er is nu onenigheid onder hen,zij hebben veel beloofd waar niks van terecht is gekomen maar als het om inhoudingen of invorderen van belasting over het arme vlok gaat is men er wel voor om het in te voeren,’dus de arme worden armer,’als ik naar dit alles moet kijken dan zeg ik bemoei jou niet met de zaken van een ander als jij er zelf een grote puinhoop in jou eigen land aan het maken ben,haal eerst die balk uit jou ogen,;maar nee het politieke spel wordt op hoog level gespeeld zodat de vuile was niet zichbaar voor de ezels word en maar uit onwetenheid blijven klagen en negatief praten over een land waar zij niet in wonen.


  Maak melding
 13. henry

  joe e lul joe ano wang sranangmang,ete wang lesie,if joe wang sabie sang e pesa inie su dang joe moesoe kong inie su en no takie stronterij nanga joe mofo.

  bouta na amang


  Maak melding
 14. Lackin zegt dat zijn baasje MENSENRECHTEN respecteerd!!!??

  Whahahaaaaa….lackin,waarom loopt je baasje dan rond met AMNESTIE??!!!
  Waarom zijn de rechters bang in Suriname Lackin?!
  Waarom de kogelbrieven ,LACKIN?!!En voor wie zijn ze bestemd Lackin!!??


  Maak melding
 15. lakei is net een deegrol…hy blijft de kont van zijn baas kussen ondanks zijn baas op z’n kop blijft schijten.
  Een gluiperd zonder principes net als de meeste strontvliegen met de wolf en om de wolf heen.


  Maak melding
 16. @ onhandelbaar

  je hebt ergens toch gelijk.Want in navolging van de pres.waren het meest de djoeka’s in de moord en roof zaken bezig.Nu hebben de chinezen zich ook mee ingelaten.Na 3 maanden zijn ze ‘ekte’suri’s en eisen ook hun deel op.

  Cobie.


  Maak melding
 17. Whahahaaaaaaa…kijk vandaag gaan de ndpers massaal een offensief openen hier!
  Het zal regenen van de rode minnetjes mannen [DE SOLDATEN VAN DE NDP KUDDE),hier!!
  Dit is hun werk methode om aan DAMAGE CONTROL te doen!!
  De mysterieuze IDOS peilingen hebben niet het gewenste resultaat voor ze opgeleverd ,niemand is in paniek geraakt er is geen broeja broeja te merken ,juist werd er flink gelachen om het IDOS mopje!
  Dus toen moest Lackin zo nodig is laten publiceren vandaag om de pijn bij de ndp horde te verzachten!!
  Whahahaaaaaaa…lackin om dit berichtje zal er vandaag OOK flink gelachen worden!!
  Blijf het maar proberen…je zal toch de grootste COMEDIANT van Suriname blijven!!
  Whahahaaaaaa…


  Maak melding
 18. eey sra,

  gister waren wij redimusu varken & vandaag een ezel noh!

  ik wil een echtscheiding, mi no lobi moro, ik ga op zoek naar een rijke vrouw 🙂


  Maak melding
 19. Suriname respecteert mensenrechten: Yeah right!!!!!!, en Elvis Presley en Michael Janckson die leven ook nog.

  Is net zoites als SRA en inteligentie, dat zijn dingen die mijlenver uit elkaar liggen.


  Maak melding
 20. sranang a no witmang kondre pe a witmang e takie moi moi torie en te a kong foe doe notie e pesa.
  inie witmang kondre deng e takie mensen rechten is op hoog vandaal,ma te a kong fu doe dang a mensen rechten na laag vandaal,so so blabla.


  Maak melding
 21. @sra
  zolang mijn kronkels aan het veroesten zijn vind ik het prima, zolang ze maar niet aan het verroesten zijn zoals die van jou…

  joe dong boerikie…


  Maak melding
 22. @sra, en @onhandelbaar, ik zou graag een reactie over de tekst van jullie willen lezen.
  =Laat ook weten wat je eigenlijk verstaat onder het woord “mensenrechten”.

  =Er staat duidelijk geschreven::::Suriname respecteert rechten van de mens. Dit zei minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tijdens een ontmoeting met een missie van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens.

  =Waar blijven de rechten van de mensen die door Bouterse vermoord zijn???
  =Waarom is Bouterse NOOIT naar de rechtbank geweest om zijn onschuld te tonen?

  =Waarom heeft Bouterse zich zelf Amnestie gegeven??


  Maak melding
 23. roy
  het is duidelijk,jou persoonlijkheid visie over mij is duidelijk aan de verkeerde kant;maar dat is van jou te verwachten”jij kan namelijk niet anders dan jou persoonlijkheid op een ander weerspiegelen.


  Maak melding
 24. ira
  onhandelbaar zal zijn/haar eigen mening hebben,maar wat mij betreft is heel simpel om niet op jou syndroom te reageren omdat ik geen positieve uitspraken van jou aan het lezen ben maar steeds die zelfde woorden over hoe of wat over su ,de president en nu over lacking.
  als jij een inhoudelijk vraag zou stellen,’afgezien van de president zou het nog de moeite waard zijn,’ik vind dat jij met die domme redimusus massa mee loop om +jes te krijgen maar wat inhoud betref vind ik jou zwak,doe beter jou best.


  Maak melding
 25. @sra, jammer voor jou, maar ik heb nog steeds mijn eigen mening. Ook als ik mee eens bent over een mening van een ander mag ik het zeggen.

  =Ik had juist gedacht dat jij je als een man of vrouw zou gedragen en mij antwoord zou geven op wat ik heb gevraagd.

  =Ik reageer niet op reacties die nergens opslaan of iemand uitscheld.

  =Alles wat ik schrijf, is wat ik weet en op school heb geleerd.
  =Als ik naar bewijsstukken vraagt, kan niemand dat ook geven die op andere zo vel reageren.

  =DE TEKST ZEGT GENOEG OM TE WETEN WAAROVER JE SCHRIJFT.


  Maak melding
 26. MAKEN JULI JE NIET DRUK MET DIE BOUTA HATERS

  HUN HART GAAT TEKEER HOE ZIJ ZIEN DAT SU DOOR BOUTA

  GLIMT EN HET SU VOLK TEVREDEN IS

  MI LOB SWIET SRANANG BLES

  LAAT DIE JALOERSE LAND VERRADERS


  Maak melding
 27. Lackin weet net als de rest van die paarse bende, met die moordenaar in de hoofdrol, dat mensenrechtenschendingen in 1982 al voor kwamen, en nu nog steeds voorkomen met die omstreden amnestiewet als voorbeeld, die moordenaars straffeloos moeten maken, maar gelukkig gaan Internationale instanties zich er ook al mee bemoeien, en hebben Suriname aangemaand om het 8 dec. strafproces voort te zetten, doordat deze omstreden amnestiewet totaal geen draagvlak heeft, doordat de grondwet en tevens mensenrechten geschonden worden, dus Lackin kan beter zijn onzin verhalen voor zich houden, want zelfs in cellenhuizen worden dagelijks de mensenrechten grof geschonden, en ik kan het weten, want heb daar onschuldig vast gezeten.


  Maak melding
 28. Onthulling: Lackin/Regering BA en hun vermeende Sociaal Contract veroorzaken dat de Surinaamse democratie een farce is.

  Drie hoofdzaken:

  1. Regering BA verzwijgt (=verduisterd=diefstal=roofbouw)miljarden staatsinkomsten en boekt in de begroting valse uitgaven
  ==> Sinds 12 augustus 2010 meer dan 11 miljard Surinaamse dollar verzwegen

  2. Aanname amnestiewet blijkt een flagrante schending van de Surinaamse grondwet.
  De volgende grondwetsartikelen zijn overtreden:
  A. Artikel 106 “gebied geen wetten aan te nemen die strijdig zijn met de grondwet en het internationaal recht”
  B. Artikel 131 “Verbod tot aanname van een amnestiewet omdat het een inmenging betreft in de lopende strafzaak”

  3. Sociaal Contract o.a. bedoeld om 18.000 woningen te bouwen blijkt een utopie. Per heden hebben ze niet meer dan 450 woningen bij Hanna’s Lust gebouwd (veelal door particulieren zelf gerealiseerd, ze pronken met andermans veren!)

  Conclusie: Lackin en dus ook de regering BA respecteren de mensenrechten niet als ze aantoonbaar de eigen Grondwet niet alleen niet respecteren maar zelfs ook vertrappen.

  Zie voor een uitgebreide analyse van bovenvermelde feiten: http://www.suparr.com

  Democratie – Reflectie – Actie.


  Maak melding
 29. MEDUSA,

  ik zou bijna zeggen dat DADA DWT alweer heeft laten “dichtgooien” , want a tori fu a sma dis deed /doet bakana tori van Limbo/lachin wankelen!!!!

  vandaar dus welkom,….en dus met nog meer vuurwerk gaan wij ten strijde trekken!!


  Maak melding
 30. Forummers, Odi odi.

  pasew, fawaka mang!

  Lackin: SURINAME RESPECTEERT MENSENRECHTEN!!!

  wat een gedurfde uitspraak van onze Lackin.
  Ik hoop dat hij als vervanger van DADA & LADY Ingrid vertrokken is naar Chili i.v.m. Celac-Eu conferentie.

  En jullie weten waarom DADA zijn gezicht niet wil laten zien in Chili.

  Ik kwam toevallig een artikel tegen, waar de Guyanese Pres. Raumotar wel met zijn vrouw aanwezig zal zijn.
  Jammer genoeg kwam de naam van de First Lady van DADA niet voor.

  Raadpleeg:
  http://www.gob.cl/cumbres/celac-noticias-en/2013/01/17/first-ladies-programme-includes-visit-to-valparaiso-and-official-dinners-during-celac-eu-an.htm


  Maak melding
 31. In geen een zwarte land wordt de mede mens gerespecteerd
  Zwarten hebben geen mededogen voor hun eigen soort.We moeten dit onder ogen willen zien en er over willen praten.Op de zwarten worden bommen gegooid.De zwarten moorden elkander uit net of een leven niets is.Ze hebben ras, huidkleur, geloof en je verzint het maar problemen.
  De ene eet zijn buik vol en laat de anderen zo dood gaan.
  Gelukkig dat de witte komt controleren of de zwarte het niet te bont maakt en de zwarte zegt:SURINAME RESPECTEERT MENSEN RECHTEN:


  Maak melding
 32. Die Ray is een laf kereltje. Hij heeft die kogelbrief gestuurd, dan beschuldigt hij anderen ervan. Tjie Liep Sie, opsluiten die kwajongen. Om zo op een kogelbrief te hameren, geeft aan waar het vandaan komt. Zo’n debiel moet men toch weten te traceren? Oppakken die leba.


  Maak melding
 33. JoJo zielig dat je met open ogen, als een dreumes nogsteeds in die propaganda-machine van Bush jr. trapt. Wat een simpele geest heb je. Die oorlog was een valse en heeft de hele wereldeconomie vernietigd.


  Maak melding
 34. Die zaken die Wiston L uitkraait naar die gasten toe, ik vraag me af, wat denken ze, wat zal eruit komen,
  hoe gaat dit verder, het is toch te gek voor woorden, dat we opeens niets meer gaan horen wat onze Winston had te melden, en dan gaat die put dicht, einde verhaal.


  Maak melding
 35. Winston Lackin zit weer eens te liegen, dat zal vast in z’n bloed zitten want alles wat hij zegt bestaat uit niets anders dan hele leugens en halve waarheden. Ongewapende mensen worden straffeloos afgeknald in Suriname door de machthebbers (laatst nog 4 man door Faya Blo) en dan durft die stinkbeest nog te zeggen dat Suriname de mensenrechten respecteert, wat een gotspe, het recht op leven is blijkbaar geen mensenrecht in Lackin’s ogen.


  Maak melding
 36. hahahaha ding berre e brong ding waaaaiiii,is echt leuk om te lezen wat deze overspanne gasten allemaal schrijven ,, lekker onder een manja boom te genieten van jullie haat die naar nergens leid haahhahhiii oeng doe oeng best ,,trouwens hoe koud is het nu daar? het is hier 46 graden hoor ,,i,love suriname ,, groetjes takkie uit lekkere warme suriname,


  Maak melding
 37. @takkie
  Lig je weer in je hangmat met je laptop?
  En je vertelt ons dat het 46 graden in Suriname is ??
  ÒF JE LIEGT òf je kan niet lezen noch rekenen!
  Het is momenteel in Suriname 30 graden!
  Net gebeld met Suriname!KLOOTZAK!


  Maak melding
 38. @takkie
  Ik heb nog een paar vragen aan jouw daar in “Suriname”.
  1.Van welk merk is jouw laptop?
  En de prijsklasse?
  2.Regent het nu in Suriname?
  3.Heeft het in de middag ook geregend?


  Maak melding
 39. @Takkie.
  Waar ben je?
  Ben je in slaap gevallen in je hangmat met je laptop op je buik in de hete temperatuur van 46 graden??
  Joe lee beest joe!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 40. MEDUSA, je hebt volkomen gelijk over Sheba. Kom dan nu ook eens met een opbouwende kritiek. Of blijft het fungeren door jou en andere kornuitjes als stoorzender hoofdprioriteit? Alhoewel dagelijks ronddolen in een vicieus cirkeltje vind ik eerlijk gezegd ook kunstzinnig.


  Maak melding
 41. lackin,

  als jij ooit bouta mocht tegen komen en aanspreken,,vraag hem dan waarom hij bouta de vijftien mensen die vermoord zijn ,,de mensen rechten niet heeft gewaardeerd,,en/of die mensen wel het recht hadden om hoor en weder hoor toe te passen..

  je weet ook wel,waarom hij ddb niet naar het buitenland gaat,alwaar hij niet zeker is,ondanks ,,amnestie,, wel of niet aangesproken kán worden over zijn amnestie vrijwaring..


  Maak melding
 42. Er wonen schrikbarend veel mensen in Suriname die niet eens in hun primaire levensbehoeften kunnen voorzien. Ze koken op houtvuur (voor zover er wat te koken valt) en hebben ’s avonds geen licht in huis. ( voor zover je van een huis kunt spreken).
  Hoezo respect voor Mensenrechten? Armoede regeert maar wordt stil gehouden uit schaamte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES