Peiling: NDP blijft partij met grootste groei

104

PARAMARIBO, 23 jan – De Nationale Democratische Partij, NDP, houdt zijn trend aan van grootste politieke partij in Paramaribo. De groei houdt sinds 2007 aan. Dit gaat dwars door periodes heen waarin de partij in de oppositie zit of aan de macht is. In 2007 behaalde de partij van president Desiré Bouterse ruim vier en dertig procent van het aantal respondenten in Paramaribo. In de volgende jaren is het alleen maar toegenomen.

Bij de laatste peiling in 2012 stond het percentage op ruim een en veertig. Dat ligt drie procent onder de score bij de afgelopen parlementsverkiezingen. In Wanica, het tweede grootste kiesdistrict, is een sprong gemaakt van ruim zes procent. Het Nieuw Front blijkt volgens de peiling juist achteruit te hollen. In de laatste peiling behaalde de combinatie van politieke partijen ruim acht procent in Paramaribo. In 2008 was het nog ruim dertien procent.

Een opmerkelijke ontwikkeling geeft Commewijne aan. De NDP zou zeker drie van de vier parlementszetels halen als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. De VHP van Chandrikapersad Santokhi en Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo zouden de ene zetel die ze nu hebben kwijtraken. Opmerkelijk is ook het grote aantal twijfelaars, ruim dertig procent. Die houden de ene zetel vast. Leiders van het Nieuw Front hebben intussen verschillend gereageerd.

104 REACTIES

 1. Hahhahahaaaaaa….
  Zodra berichten verschijnen in de kranten hoe slecht het gaat in Suriname sinds bouta middels verraad heeft overgenomen komen uitslagen met mysterieuze peilingscijfers naar buiten die zogenaamd in het voordeel vallen van de moordenaar!!
  Wat een camouflage tactiek van de ndp kudde!!


  Maak melding

 2. Dat de kiezers de NDP de voor keur geven boven de Front is niet verwonderlijk.De tendensen wijzen er op dat de samenleving meer naar elkaar toe groeit en dit is prijzenswaardig.De oude politieke partijen zijn nooit voor het volk geweest maar voor een kleine groep dieven die zich aanmeet de welvaart en democratie in het vaandel te voeren.Ze hebben het beleid van hun witte meesters keihard door gevoerd ten eigen bate.
  Nu nog heb je hun aanhangers die hier blerren over democratie waar ze het woord democratie in haar puurste naaktheid niet begrijpen.


  Maak melding

 3. Somo zou nu moeten roepen dat hij er ‘6’(Zes) heeft, en vooral in Commewijne !!!

  Santhokie, is reeds bezig warm te lopen en aansluiting te zoeken bij de grootste partij want anders wordt de VHP de volgende NPS aan het politieke front.

  Mensen, wie nu niet meegaat met de NDP staat strakjes zekers langs de lijn en heeft het (politiek) nakijken.


  Maak melding

 4. @Roy
  Wat de paarsen niet kunnen inzien is dat zij alleen onder de indruk komen van deze zogenaamde peilingen en zijn cijfers!!Als de peilingen en cijfers echt zouden zijn zou er paniek te merken zijn in het doorsnee politiek gebeuren van Suriname!! Dat het redelijk rustig blijft ook na de bekendmaking van deze zogenaamde peilingen bevestigd alleen maar dat niemand zich zorgen maakt om deze valse peilingcijfers!
  Behalve de ndp is er geen enkel politieke partij op wie die musterieuze cijfers een indruk maken!!


  Maak melding

 5. Ik focus niet op peilingen en meer, maar in 2015 zal die NDP met die gasten van de inmiddels paarse Chandrika zeker samen gaan, dat staat vast en dat die NDP nu een grote aanhang heeft weet toch iedereen, daar moeten niet over lopen zeuren en meer, het is die mensen daar hun goed recht om een partij aan te hangen, want moeten ze het daar doen met mekaar.


  Maak melding

 6. Milton Fleur: “Mensen, wie nu niet meegaat met de NDP staat strakjes zekers langs de lijn en heeft het (politiek) nakijken”

  Mee graaien uit de pot die Suriname heet….

  Zielige vertoning


  Maak melding

 7. A ha ha ha ha ha aaaahhhh ha ha ha

  In Nickerie loopt zijn Rashied Doekhie leugens te verkondigen en in Paramaribo krijg je dit soort peilingen.

  Mensen, geloof me, het is niets anders dan een dooie mus voorhouden aan de burgers.

  Maar hoe ze dan ook de zaken manipuleren, het gaat ze toch NIET lukken, het gaat ze nooit lukken.

  Deze regering is NIETS zonder VHP, deze regering stelt een grote zoutzak voor. Men is alleen aan het graaien en grote stukken onroerend goed. Zelfverrijking is de inzet van deze regering.

  Suriname is al met huid en haar verpanden is hun enige kwaliteit.

  Laat mij eens zien wat er tot nu toe gedaan is wat de burgers en de Suriname ten goed komt.

  Naschoolse opvang? Dat is een concentratiekamp.
  Een situatie

  gecreëerd door deze regering waarbij de kinderen en ouders geen ander keus hebben. Vervolgens worden de jobs om het eten voor de kids te verzorgen massaal besteedt aan leden van de huidige partij. Dus ben je niet voor deze regering, dan is de regering TEGEN JOU!

  IK WIL ZIEN WAT DEZE REGERING VOORSTELT ZONDER VHP!


  Maak melding

 8. Verschillende toppers binnen de Pertjajah Luhur (PL) hebben vanmorgen flink de spot gedreven met de uitkomst van een opiniepeiling van het IDOS. Tegenover GFC werd op lachende toon gereageerd op cijfers die door IDOS-directeur John Krishnadath zijn vrijgegeven. Uit het rapport, waarvan GFC een exemplaar heeft mogen ontvangen, staat dat indien er nu verkiezingen zouden worden gehouden, de NDP de grote overwinnaar zou zijn in Commewijne.
  “Het lijkt wel alsof de wens de vader is van de gedachte. Sinds mensenheugenis is de PL absoluut de sterkste partij in Commewijne en is de aanhang alleen maar gegroeid. Nu komt de heer Krishnadath met zijn moppentrommel uit de kast om ons aan het lachen te krijgen. Als ik naar cijfers kijk van deze man, dan zou de NDP er bijna goed aan doen om direct nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Want dan kunnen ze zonder politieke partners een coalitie vormen”, stelt een politieke topper van de partij die nooit slaapt vol humor.
  “De NDP zou dan niet hoeven te regeren met het verwijt steeds gechanteerd te worden door coalitiepartners of dat er geflirt wordt met oppositiepartijen. Nee, dan heeft de NDP het alleenheerschappij, een situatie als in de jaren 80. Voor de PL is de enige en echte betrouwbare opiniepeiling pas in 2015 tijdens de verkiezingsdag. En absoluut niet de moppentrommel van Krishnadath, laat dat duidelijk zijn. Dit ritueel van het IDOS laat mij denken aan de wijze woorden van Abraham Lincoln. You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
  Een andere prominent van de PL laat vanmorgen via SMS aan de redactie weten ook niet geïmponeerd te kunnen raken door de volgens hem lachwekkende uitkomst van het ‘onderzoekje’ . ”Mochten de geruchten waar blijken te zijn, dan is er inderdaad sprake: van wie betaalt die bepaalt. Ik begin daar steeds meer in te geloven”, zo staat in het SMS- bericht.
  PL- leider Paul Somohardjo zegt desgevraagd niet veel zin te hebben om te reageren op ‘de flauwe grappen van Krishnadath’. De partijleider was in de vroege ochtend al druk doende zakelijke onderhandelingen te voeren voor het inkopen van goedkope levensmiddelen voor personen die het niet breed hebben.
  “Ik heb belangrijkere zaken aan mijn hoofd. Hoe kan ik mijn volk tegemoetkomen, hoe kan ik verbeteringen brengen in de leefomstandigheden van de kleine man, hoe brengen wij Suriname verder naar een hoger niveau? Maar echt niet met flauwe grappen, dat laat ik over aan de heer Krishnadat”, aldus Somohardjo.


  Maak melding

 9. NDP hangt maar als een slechte constructie aan die DADA bout!!!!

  DADA dede ndp stort in, en dan gaan wij afrekenen en kaalplukken!

  Ingrid is voor mijn rekening 🙂


  Maak melding

 10. henky penky,roy,ray

  los jullie probleemen zelf op want daar zit niemand op te wachten.

  ndp is de grootste partij in suriname.

  jullie haat is zo groot dat het niet meer te genezen is,’en dan praten jullie over bouterse ?!


  Maak melding

 11. NDP de leki wan bana bon, a moro den redimusu e’ trowe doti a moro a’ e kon bigi. NDP na wan Kankantri. Leve Suriname, Leve de NDP en Leve Bouta!


  Maak melding

 12. beste @SRA,

  ook jij weet het, bouta kan niet winnen zonder omkopen van stemmen. ook jij behoord tot zijn slaaf, en een hele goedkope.
  bouta zal alles doen om nog een termijn te roven en zichzelf te verrijken.
  zijn aanhang word beloond met goud…..dat zegt hij ….maar beste SRA nogmaals jullie krijgen geen goud, hij is degene die met al het goud ervandoor gaat.

  ray


  Maak melding

 13. We moeten de peilingen niet onderschatten en met hoongelach ontvangen. De oppositie moet nagaan wat de oorzaken zijn van deze sympathie voor de NDP. Hierna kan mijn zijn strategie aanpassen. De verkiezingen zijn in 2015 maar het zal van moed getuigen om nu al de punten te slijpen. Doet men dat niet, dan zal de van moord verdachte DDB weer een termijn van 5 jaar krijgen. En dat is zonde!


  Maak melding

 14. De reactie van PL en Somo is veelzeggend.
  Als colega partij zo reageerd dan is er veel meer aan de hand,zie ook daarin kontlikkend en kameleon gedrag van Bouterse richting VHP.
  Wan sani de na mama mofo de kon.
  Heel opvallend dat alle peilingen in het voordeel van de NDP zijn.
  Somo trek de stekker eruit als je een vent ben.


  Maak melding

 15. @Ray
  Broeder, hoe is het mogelijk dat momenteel nog geen 1% van de beloftes die de wolf heeft gedaan zijn uitgekomen en dat zijn partij de grootste is volgens de peiling??

  Antwoord: NDP propaganda van list en bedrog draait op volle toeren…ha ha ha


  Maak melding

 16. Ray,

  VHP en NPS kunnen rustig op hun gemak richting verkiezing 2015 gaan. Want er is niks aan de hand.
  Ze hoeven zich niet druk te maken.
  Dat werd tijdens de verkiezing van 2010 ook geroepen
  door Nieuw Front. ‘niks aan de hand. Moro e doro’.
  We weten allemaal wat dat opgeleverd heeft.

  Ray, het is alleen maar goed voor NDP dat VHP en NPS
  zich niet druk maken om deze peilingen.
  Als je graag wilt dat Bouterse weer de volgende president wordt dan moet je NPS en VHP zeker blijven aanmoedigen om zich niet druk te maken.


  Maak melding

 17. Brada Roy,

  Je geeft het al zelf aan. De huidige regering heeft
  binnen 2 jaar al bijna 1% van de beloftes waargemaakt.
  Aangezien 2013/2014/2015 de ‘doe-jaren’ worden zal dit percentage zeker met ruim 50% toenemen.

  Het verschil met de vorige regering? Na ruim 10 jaar
  was 0,0 % beloftes waargemaakt.


  Maak melding

 18. =Ik vind het voor een ieder fijn dat de NDP de grootste partij is in Suriname.

  =Ik vraag mij daarom ook af of die aanhang wel weet wat de inhoud van de partij is en als zij ook in stemmen met al die fraude en corruptie.

  =Nog steeds weet niemand wat er met al die miljoenen zijn gebeurt die Bouterse zonder toestemming zich eigen heeft gemaakt. NIET TRANSPARANT dus.

  =Een ding is zeker, en dat is het feit dat ze massaal kiezen voor een moordenaar die Suriname een slechte naam geeft in het buitenland.

  =Hoeveel stemmen zijn al betaalt voor de volgende verkiezingen??? Chavez heeft hetzelfde gedaan.

  =Jammer genoeg werkt deze regering niet echt voor het volk, maar voor zich zelf met al die bedrijven die zij regelmatig gaan controleren.

  =Ach, in totaal 6 jaar zitten dan zien wij het weer.


  Maak melding

 19. @Tegenspraak

  Tijdens de vergadering in 2010 werd verraad gepleegd met het volk van Suriname. Kijk wie namens het volk van Suriname de beslissing mochten maken..SOMO en Brunsie…vriend en vijand van de moordenaar bouta!
  Somo en brunsie hebben geen 1 minuut gedacht om het volk van Suriname bij hun beslissing bij te betrekken. Toen weeg HUN belang groter dan het belang van het volk van Suriname!Die twee hebben uit eigen belang gehandeld en achter gesloten deuren een deal met de duivel gestreken!!
  Zij ,die twee lummels,hoeven ons niet eens komen uit te leggen wat de deal was en wat de voordelen voor hun zouden zijn . Beiden werden beloond met een ministerspost gewoon zonder dat ze gekwalificeerd zijn ervoor en bouta…pfffff…die is allang blij dat hij amnestie heeft dankzij deze twee, vriend en vijand somo en brunsie!Amnestie kan ook 1 van de vele deals geweest zij die onderling tussen de 3 musketiers van Suriname gesloten werd!

  De zogenaamde cijfers die naar voren komen gedaan door fake polls,zijn geen redenen om in paniek te raken en overhaaste beslissingen te maken!
  Het is ook geen reden dus dat de vhp zich moet haasten om met de ndp samen te gaan werken!
  Als de VHP de verkiezing ingaat gaat zij dat doen met EER EN PRINCIPES,die bij de ndp ontbreken!

  Je hoeft echt niet perse een moordenaar te kiezen of samen te werken met een moordenaar als je wilt dat het land vooruit moet gaan. Je kiest voor INTEGERE,BEKWAME,VERTROUWBARE,GEKWALIFICEERDE ,HOOG OPGELEIDE KADER MET VERSTAND EN KENNIS!! EN VOORAL MET EEN SCHOON BLAD!!

  En als je de polls ziet als redenen waarom men in paniek moet raken dan kan ik zeggen dat jij evenals de ndpers in een soort van SCHIJNWERELD LEEFt,EEN SOORT VAN DROOMWERELD,waar fantasie en beloften heel veel voorstellen en de realiteit zoek is geraakt. In zo een wereld leeft bouta de moordenaar en zijn volgelingen.Wij ,de rechtgeaarde surinamers leven in de realiteit!!


  Maak melding

 20. De strijd is nog niet gestreden!! wat niet is kan komen!! wees gewaarschuwd!! wat is er voor deze keer aan de kiezers beloofd???

  Kiezers wees op je hoede!! Volg je verstand en wordt wakker deze keer en geen slappe geouwehoer en beloftes!!!


  Maak melding

 21. @Tegenspraak

  Roy heeft nooit gezegd dat 1% van de loze beloften van bouta is uitgekomen!!
  De beloften die bouta doet daarvoor heb je geen 1,of 2,of3,4,5,jaartjes nodig maar 100,200, 300,400 en 500 jaren!!Of we zo lang kunnen wachten…..Nah ik denk van niet!


  Maak melding

 22. Ja Ray,

  Ik woon in een droomwereld en jij in de realiteit!

  Jij gelooft natuurlijk dat in 2015 NPS en VHP als de
  grootste partijen uit de bus zullen komen!

  Ik woon in een droomwereld en jij in de realiteit!

  Natuurlijk Ray!!


  Maak melding

 23. Tsja, als dit de mentaliteit is van de suri’s, dan mag het ook geen verrassing zijn dat een moordenaar als pres, een normaal gegeven is.

  Wat een mentaliteit daar….tsjonge, jonge, jonge…

  “Mijn advies aan alle jonge vrouwen is om met veel rijke mannen relaties aan te gaan en zo te kijken wie het beste past.
  Dat idee van de Rooms Katholieke kerk om bij 1 man te beginnen en te blijven is allang achterhaald.
  Laten wij voor een gezonde maatschappij kiezen en moderner gaan denken. Laten wij anderen niet de vinger wijzen, bekritiseren, maar open staan voor nieuwe inzichten.
  Zo krijgen wij een gezondere natie.”
  bron de ware tijd.

  Grijp je kans, rijke mannen voor het oprapen: drugsdealers, paarse landgoedeigenaren, gouddealers, houtdealers, keuze te over…

  Ze gaan allen voor hun eigen paarse Eldorado……….


  Maak melding

 24. @Tegenspraak

  Ik leef in de keiharde realiteit.
  Ik geloof in werken en presteren.
  Ik noem een overwinning geen overwinning als het behaald/gestoeld is op de volgende gronden…
  VERRAAD,FANTASIE EN LOZE BELOFTEN,OMKOPERIJ!!

  De VHP gaat een waardige gevecht leveren in 2015, met de realiteit voor ogen en absoluut geen strijd ingaan mbv dromen en fantasieen aan het volk te verkopen!


  Maak melding

 25. Broeder Ray, zolang de peilingen niet door TNS/NIPO, Maurice de Hond, IPSOS Synovate en Bureau Intervieuw zijn uitgevoerd geloof ik er geen ene moer van. En je hebt gelijk, zodra het NDP negatief in het nieuws komt verschijnen de peilingen ook weer in het voordeel van de NDP. Er is dus een causaal verband tussen het wanpresteren van de regering Bouterse en de (gekleurde) politieke barometer.

  Volgens de vorige peiling zou de persoon Bouterse goed scoren maar de ministers moesten geshuffeld worden.
  Vreemd, want de persoon Bouterse stelt de ministers aan … rara hoe komen ze tot deze conclusies ???

  Deze onderzoeken raken kant nog wal.


  Maak melding

 26. Tijdens de 4 daagse wandelmars is de groep van de NDP extreem groot. Alleen maar jeugdigen en mensen van een soort entnische groepering en klasse! Ik meen dat dat de grootste groep kiezers is die sympathie koestert voor de NDP. Schapen van het eerste uur!
  De oppositie is vak blind voor deze feiten!


  Maak melding

 27. Brada Koos,

  You of all people should know it!
  Suriname heeft de kleur paars aangenomen!
  ..en dat zal voorlopig niet veranderen.
  Alles en iedereen is in dienst van Bouta.
  Tenminste , als ik jullie moet geloven.


  Maak melding

 28. @Tegenspraak

  broeder niet schrijven wat je denkt maar denken wat je schrijft…
  De puin die de wolf heeft achtergelaten is destyds opgeruimd door ??
  de desastreuze devaluatie van ons sterke munteenheid die de wolf heeft veroorzaakt is gedeeltelijk destyds hersteld door ???
  De pinarie die hierdoor was onstaan is destyds gedeeltelijk verlicht door ??
  Het verzenden van pakketten met levens behoeften op super grote schaal is destyds veroorzaakt door de wolf…

  Een man die verantwoordelijk is voor moorden op onze broeders, verkrachtingen, drugs en wapen handel, een man die zoveel leed en verdriet heeft veroorzaakt wordt geadoreerd door broeders die toen nog niet waren geboren of toen nog in hun blote hol rondliepen met een hoepel in hun hand.
  Hoe ver kan je nog zakken om zo’n monster te koesteren ?

  @Ray
  Thnx goed opgelet…


  Maak melding

 29. is toch om te lachen

  Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt de resultaten van de IDOS-peiling over Commewijne “meer dan belachelijk”. De politicus zegt aan Starnieuws dat hij ook bijna gaat geloven dat John Krishnadath van IDOS betaald wordt om “allerlei nonsens te publiceren”. Somohardjo merkt op dat “Pertjajah Luhur juist heer en meester is in Commewijne”. Hij vindt dat IDOS met een “vroege aprilmop is gekomen”.

  De opiniepeiling van IDOS, uitgevoerd in de eerste helft van december, laat zien dat Pertjajah Luhur slechts 8.8% van de stemmen in Commewijne zou krijgen. Deze partij heeft nu twee zetels uit dit district. Volgens IDOS gaan drie van de vier zetels van Commewijne naar de Nationale Democratische Partij (NDP) als er nu verkiezingen worden gehouden. De vierde zetels ‘zweeft’ nog.

  Somohardjo kan niet genoeg woorden vinden om zijn ongenoegen en afschuw te uiten. “Ik weet echt niet waar IDOS de peiling heeft gehouden. Wij werken elke dag heel hard in Commewijne, Nickerie, Wanica, Paramaribo en Saramacca. Als IDOS zou zeggen dat wij niet gegroeid zijn in Sipaliwini of Coronie dan zou ik daar eens mee zijn. Maar geen zetels in Commewijne! Dat bestaat niet”, stelt Somohardjo.


  Maak melding

 30. @Koos
  Gelijk heb je!
  hahahaaaa..het is inderdaad zo dat de ministers door bouta zelfs aangesteld worden !
  Naar het schijnt heeft bouta meer interesse in het spelen van spelletjes!
  Elke maand hoor je hem tegen zijn ministers zeggen;
  Jij erin, jij eruit,
  of
  jij eruit jij erin,


  Maak melding

 31. Mensen in Nederland,als julie willen dat de nps en of de Vhp wint wordt dan Surinamer en stem op deze partijen maar als jullie Nederlanders willen blijven houden jullie dan jullie je bek dicht en niet lullen.
  Kiezers in Suriname weten wat ze voelen jullie niet met koalo.


  Maak melding

 32. Ook in het distr Commewijne groeit het aantal ‘geen commentaar’ en ‘niet wetende’ gestaag.
  De mensen durven niet meer openlijk hun mening te geven.

  Bij de laatste verkiezingen was het aantal niet stemmers 30%.
  Volgens de media vandaag 2013 verdubbeld….

  Ndp, hou jezelf maar voor de gek hoor..
  Die vieze vuile paarse campagne zal niet werken.
  Reageerder Resto heeft het goed gezien, paarse bluf…

  2015 zal uitwijzen wat waarheid is.


  Maak melding

 33. @Tegenspraak

  Broeder als je de ellende van toen hebt meegemaakt hoef je geen historicus te zijn…
  Als je de ellende niet hebt meegemaakt dan geeft dat een heel ander gevoel echter gaat een normaal weldenkend persoon nooit en te nimmer zijn keus uit brengen voor een MOORDENAAR. Alleen mensen met ziekelijk gedrag maken zo’n keus….hard maar waar, feiten liegen er niet om, kijk maar bv naar bolletjes slikker sra…


  Maak melding

 34. Ray, na 2015 nog 5 jaar Bouterse ? mwoahhh

  In dat licht bezien waren die Nazi’s helemaal zo slecht nog niet, je wist op z’n minst waar je aan toe was.

  Het shuffelen kost de gemeenschap op langer termijn klauwen met geld. De ruim honderd ministers in de verkiezingsloze periode tussen 1980 en 1987 eisen nu ook pensioen, mede dankzij Bouterse. Geloof me die gaan ze krijgen.

  Een baantje onder Bouterse betekent een godenleven tot aan je dood terwijl een doorsnee arbeider iedere SRD moet omdraaien. Dit is toch niet uit te leggen aan de hardwerkende burger. Je wordt genaaid waar je bijstaat.

  Het IDOS staat trouwens voor Instituut voor Desi’s Onderzoek en Schijnheiligheid. Deze onderzoeken kunnen zo de strontput in alleen de paarse aanhang gebruikt ze om de misdaden van hun AMNESTIE LIJDER goed te praten. Sterker nog, ze zien het als een Licence 2 Kill om hun beleid voort te zetten.


  Maak melding

 35. Breaking news!
  Oorlog in Tibiti!

  Whahahahahahahaha, wat een farce. tjek die foto.
  bouta in zijn guerrillapak met TEENSLIPPERS op werkbezoek.
  wat een president… stijlloos, gevalletje aap, gouden ring.
  Uitje van de zaak: Johnny Walker & coke party in de bush.

  nb snel kijken, foto wordt strax verwijdert…

  bron starnieuws


  Maak melding

 36. @Esmerald

  Hahahaaaaaa….heb die foto gezien!
  Van boven verpakt in oorlogsgewaad en van beneden,eh de tenen ,gehuld in DUIMSLIPPERS!
  Zeker even geleend van Ingridje!
  Whahahaaaaa….


  Maak melding

 37. @Koos

  IDOS wordt niet serieus genomen door niemand!
  Die van pensioen uitkeren aan de ministers van eerder is een verkiezings trucje om aan stemmen te komen in 2015!Geloof mij als 1 van deze ministers wat ontvangt dan kan je ook gerust zeggen dat de andere familieleden van deze minister aan de beurt zullen komen!Dan kan bouta ook gelijk rekenen op meerdere stemmen . Bij hem geld immers deze regel..GEVEN EN NEMEN,Je STEM INRUIL VOOR GELD,GROND,HUIS ETC…etc…


  Maak melding

 38. @Ray
  Als je zegt :”IDOS wordt niet serieus genomen door niemand”!

  Dan wordt IDOS wel serieus genomen!
  want niet …. niemand = iemand!(iedereen in dit geval)


  Maak melding

 39. @gran busi, als Surinamer zou ik zelf NOOIT naast jou willen stan.
  =Ik schaam mij diep als Surinamers zo praten en schrijven.
  =Dit zegt mij genoeg over het niveau van de achterban van BOUTERSE.


  Maak melding

 40. De mensen die zo stom doen met hun lach en en volgens hun met hun negatieve instelling indruk willen maken zijn de grijse die weg rende uit SWIET SRANANG toen BOUTA SU over nam

  Ik snap wel dat juli hem niks gunnen en terwijl juli niet meer naar SU willen

  Blijf haten, vernederen, misgunnen, verraders juli blijven vissen waar er geen vis te vangen is

  Hoe meer juli je zo opstellen hoe machtiger juli hem maken en dat succes geboekt wordt hoe harder juli hart tekeer gaat geef toe of ik merk het aan juli negatieve visie die juli kleiner maak op dit forum

  En zie je niet dat juli vroegere partijen steeds in de min gaat

  Juli mogen alle plusjes hebben geniet er van

  In praktijk doen wij het goed en het SU volk is dik tevreden

  Blijven juli maar lachen staat je goed
  Zakelijke mensen redeneren totaal niet zo

  Gado na wi fesi mang

  SU bless


  Maak melding

 41. gebruikelijke paarse propaganda en dat weekje binnenland in camouflagepak is vanwege het feit dat deze week de eu-conferentie in Peru wordt gehouden. Dus hij is gewoon op de vlucht zoals met eu-acp conf. onlangs. Toen hield hij zich schuil in Nickerie,
  Grote lafaard met een grote bek maar tegelijkertijd een angsthaas.


  Maak melding

 42. In Commewijne zijn de mensen zo blij dat de
  dijken niet gebouwd (verhoogt) worden.
  Het ontneemt het zicht op het water,
  vandaar de blijheid.

  Van blijdschap stemmen ze dus op de
  Surinaamse Fascisten Partij (ndp).

  Volgens mij zijn de peilingen in Wolffenbuttel
  (gekkenhuis) gehouden!!!


  Maak melding

 43. Whahahahahaaaaaa …SANG die Jezus Nikes staan Dada wel goed… de man gaat helemaal met z’n tijd mee. Mag alleen hopen dat hij zijn duivelsklauwen door pedicure heeft laten doen. Met die outfit zie ik hem ook nog feesten in Bloemendaal met een breezer in z’n hand.

  Nee zonder gekheid, is dit nu de president van Suriname..wtf is dit ? De man vertegenwoordigd Suriname. Hij zet zichzelf maar ook Suriname voor joker.


  Maak melding

 44. Woensdag 23 januari 2013 om 21:39 uur, door Koos
  Whahahahahaaaaaa …SANG die Jezus Nikes staan Dada wel goed!!!
  ……………………………………………….

  @Koos: “Jezus loopt over het water”.
  Maar DADA loopt met zijn ‘birkenstock’ over zijn ….!!!
  Z’n ‘birkenstock’ werd vooraf gezegend door STEVE MEYE WONDER.


  Maak melding

 45. De waarheid ontkennen, dat is de grootste voor de gek houderij.
  Venetiaan dacht dat hij het geweldig deed en voelde zich veel te groot om zich tussen het gewone volk te begeven, misschien had hij zich ook af en toe met slippers tussen het volk moeten begeven, wie weet had de NPS dan iets wat meer zetels kunnen behalen.

  KONING KEIZER ADMIRAAL, POEPEN DOEN WE ALLEMAAL!!!!!


  Maak melding

 46. Aah…IDOS is niet geloofwaardig.
  Dat weten we al. Sociaal wenselijk antwoorden is nu manifest in Su.
  Als onderzoeker kan je daarvoor niet corrigeren.
  Ja…als je toch publiceert dan riekt het naar media manipulatie.
  Vriendje van Cliff?


  Maak melding

 47. @Wiep-Ding, Pasew, Medusa, Koos and the gang
  Als je er vanuit gaat dat IDOS betrouwbaar is!
  Jij slikt maar wat zij voorkauwen;ik ben niet onder de indruk!
  Ik verder kijken en meedoen naar/met mijn IQ test!
  Daag!


  Maak melding

 48. wel als dit de werekelijkheid is,,dan hoef je in sme geen verkiezingen te houden..

  sonde voor al het geld de tijd de inspaningen die toch al vooraf al beslist is en hét volk dik te vreden is..

  bij deze alvast gefeliciteerd met jou toekomst..


  Maak melding

 49. ik dacht dat in Java, bali, sumtra er geen peilingen werden gehouden. en dat deze personage echt achterlijk is. peilingen worden overale en altij gehouden. neem bv de verkiezingen die op 4 nov 2012 gehouden zijn. daar voorspelden de opinie peileirs dat het een nek-aan-nek race zou zijn., de verkiezingen van gisteren in israel de peilingen daar voorspelden dat Netanyahu en consorten een nipte voorsprong zouden hebben. daar voor zijn er ppeilingen om je een indicatie te geven wat er leef onder een deel van de bevolking, moet men je nog komen opvoeden en scholen????????


  Maak melding

 50. @ Pawiro

  ik dacht dat in Java, bali, sumtra er geen peilingen werden gehouden. en dat deze personage echt achterlijk is. peilingen worden overale en altij gehouden. neem bv de verkiezingen die op 4 nov 2012 gehouden zijn. daar voorspelden de opinie peileirs dat het een nek-aan-nek race zou zijn., de verkiezingen van gisteren in israel de peilingen daar voorspelden dat Netanyahu en consorten een nipte voorsprong zouden hebben. daar voor zijn er ppeilingen om je een indicatie te geven wat er leef onder een deel van de bevolking, moet men je nog komen opvoeden en scholen????????


  Maak melding

 51. Bedankt aan de de Allerhoogste Persoonlijkheid God dat mijn wensen in vervulling gaat.
  Met die kop stuk van boven.
  Een volk, een Natie en een NDP/MC.
  SU Voorwaarts met allerlei ontwikkelingen met de Geboren Leider tevens Pres DDB aan de Regeer Macht tot de END.


  Maak melding

 52. Tijdens de eerste verkiezingen na de militaire dictatuur (1987) werd er ook voorspeld dat de partij van Bouterse zou winnen, ik was toen ook al niet gecharmeerd van die partij en hield mijn hart vast. Ik stond in de rij om mijn stem uit te brengen toen iemand kwam vertellen dat de NDP tot dat tijdstip geen enkele zetel had binnengehaald, uiteindelijk had deze ‘geweldige’ partij zeggen en schrijven maar 3 van de 51 zetels, Bosje wilde, als ik me niet vergis, niet eens zitting nemen in het parlement. Nu is deze partij, na alle wanprestaties van de afgelopen tijd, zogenaamd ook geweldig aan het groeien, ik moet het eerst zien voordat ik het geloof. Kan iemand me b.v. uitleggen hoe het mogelijk is dat in het district Commewijne, waar er zoveel Javanen wonen, die bovendien door beslissingen van NDPers straks verzuipen omdat de dam, die al betaald was, niet meer gebouwd zal worden, toch, volgens IDOS, zoveel stemmen krijgt, terwijl Somo die ook Javaan is en samen met de NDP in een coalitie zit en zich inzet voor de bouw van de dijk, bijna geen enkel zetel krijgt? Zijn de mensen in Commewijne gek geworden dat ze het goed vinden dat hun met bloed, zweet en tranen verworven bezittingen straks, door toedoen van NDPers, onder water staan? Al heette je Abrahams of Bouterse, zo iets zou je toch niet goed vinden en de kans was groot dat je op een partij wilde stemmen die zich sterk maakte voor de voltooiing van de dijken. Want al worden je AOV en je kinderbijslag verhoogd, dat weegt niet op tegen het verlies van huis en haard.


  Maak melding

 53. ah… ik hoef de VA niet er op te wijzen dat door deze stunt een poging wordt gedaan om de achterban te manipuleren.
  De Ktpi bloedde dood aan de borst van de de Mega graai partij.


  Maak melding

 54. Zojuist is de uitkomst van een recentelijk gehouden
  IDOS peiling uitgelekt.

  Bij de eerstvolgende verkiezingen in de USA is
  de partij van de hoofdverdachte van de
  decembermoorden (ndp) de grootste partij.

  De partij van de zittende president de Democratische
  Partij eindigt op 2 zetels. De Republikeinse Partij sleept 1.5 zetels binnen.

  Door dit resultaat is volgens de zot John Krishnadath, directeur van IDOS de veroordeelde drugsdealer en
  tevens hoofdverdachte van de decembermoorden de nieuwe
  president van de USA.


  Maak melding

 55. het is zo predictable
  JA WE WETEN DAT JULLIE HET NIET GELOVEN

  Als ik jullie was,zou ik alle negatieve energie omzetten in positieve energie.
  De nps heeft een zware deuk geleden bij de laatste verkiezingen.De vhp is vooruit gegaan in zetels

  over de andere DODE partijen praten we niet.
  ALs de peilingen in hun voordeel waren,zou je horen’zie je, DDB doet het slecht,hij moet naar huis.de beloften maakt hij niet waar’

  Puur gelul!
  We moeten niet in een hoerastemming zijn,maar gewoon doorgaan met het goede werk,zodaat deze arrogante misbaksels uit het machtscentrum blijven in 2015.
  ik smeek je DDB en iedereen onder hem!


  Maak melding

 56. Woensdag 23 januari 2013 om 18:23 uur, door Wiep-Ding, Pasew, Medusa, Koos and the gang
  blijven jullie maar stemmen op GEERT, gatlikkers…:)
  kowroe e nak oe mars he?

  Deze nietsnutter wier de bovenstaande namen misbruiken heeft totaal geen balle verstand van waarover die heeft! Hij of zij heeft lintwordm in zijn kont door de warme weer in de velle zon!! Ja inderdaad het is koud maar wij zijn wel warm!! hopelijk wordt je hart niet koud in die velle zon bij jou!! Je hebt zeker hondsdolheid???

  Vanaf nu krijg je geen tegen reactie op jou reactie, vanwege het feit dat je veelste veel aandacht vraagt!! die krijg je wel, wanneer je zelf koud bent!! Je mag van mij Grammoxone of firodaan drinken als thee!!


  Maak melding

 57. @@ voor de misbruiker hier boven met diverse namen!!

  Jij bent gewoon een duivel!! Iemand wier oprecht en geen enigerlei manieren van gemenigheden en goede eigenschappen bezit is God zijn of haar vriend! God helpt hen graag!! Maar duivels zoals jij nooit en never!! God loopt weg van je uilskuiken en heel ver ook!! Lamma!!! Ik geloof dat je niet meer komt met deze naam en als je terug komt, dan heb je wel op je geweten Ezel!!


  Maak melding

 58. Misleiding van het volk door de IDOS peilling, deze gasten gaan vanuit dat als je de ndp goed scoort het volk dan automatisch voor de ndp gaat stemmen.Maar het volk is niet Dom meer.Suriname is nu in handen van criminelen.


  Maak melding

 59. het su volk die voor bouterse gekozen heeft weet dat het niet teleurgesteld zal worden.
  men mag dan spreken over geld lenen,maar geld lenen doet een ieder die nu de gevolgen ervan ondervinden,dat wil zeggen dat jij niet zomaar geld moet lenen zonder eerst de nadelen ervan bekeken te hebben”heb jij een reserve aan kapitaal dan is die geleende bedrag in korte tijd af gelost,in het geval van su die kapitaal krachtig is mag er een x bedrag geleend worden en de winst die daaruit voortvloeien kan ook in korte tijd die bedrag en rente terug betaald worden.
  exporteren van bepaalde goederen uit su zou ook een inkomsten bron zijn waaruit bedragen genomen kunnen worden om schulden af te lossen,’er zijn natuurlijk ook andere voorbeelden die ik niet gaat noemen.
  maar het gaat erom dat su voor een president gekozen heeft die stappen onderneemt om het land en volk op te bouwen in vergelijking met die vorige regering die niet daad krachtig is geweest.


  Maak melding

 60. Een man die niet gestudeerd heeft, in camouflage kleding en slippers rondloopt,is al meer dan 32 jaren andere mannen en vrouwen in het land, die wel aan de beste universiteit(en) in binnenland en buitenland hebben gestudeerd en titels voor hun naam hebben, nog steeds te slim af.
  Wie is nu dom of wat zegt dat over onze geleerden?


  Maak melding

 61. W. Whome

  Zojuist is de uitkomst van een recentelijk gehouden
  IDOS peiling uitgelekt.

  Bij de eerstvolgende verkiezingen in de USA is
  de partij van de hoofdverdachte van de
  decembermoorden (ndp) de grootste partij.

  De partij van de zittende president de Democratische
  Partij eindigt op 2 zetels. De Republikeinse Partij sleept 1.5 zetels binnen.

  Door dit resultaat is volgens de zot John Krishnadath, directeur van IDOS de veroordeelde drugsdealer en
  tevens hoofdverdachte van de decembermoorden de nieuwe
  president van de USA.
  wat is dan de essentie van deze posting??? het slaat op niks. 1 desi kan nooit en te nimmer mee doen aan verkiezingen in usa 2omdat je ongeschoold bent noem je drs krishnadath een zot, en je geeft zelf aan hoe ver jou IQ gaat in aamerika kunnen nooit maar 2 of 1.5 zetels gehaald worden. ter jou kennisverrijking. de sanaat telt 100 zetels en het huis van afgevaardigden iets meer dan 45o. dan heb je weer wat scholing gehad voor je boring life.


  Maak melding

 62. Als de NDP inderdaad zijn beloften na komt, krijgt hij zelfs 90% van de stemmen over heel Suriname komende verkiezing. Ze zijn goed op weg en hoop dat de armen ook aan de bak komen.Niet alleen als er verkiezing gehouden wordt moet men gouden bergen beloven.


  Maak melding

 63. Het is super begaafd om te zien hoe de dynamische politieke ontwikkelingen in Suriname zich voltrekken.De tegenstanders van de regering Bouterse hebben geen antwoord op de donder-inslagen die op hen neerkomen.De NPS kan opgedoekt worden.Die partij zal nooit veranderen zolang de dinosauriërs daar aan de touwtjes trekken. De VHP ziet de bui ook hangen, maar de partij heeft met haar toekomstvisie 2030 een andere weg ingeslagen.


  Maak melding

 64. De heer John Krishnadath van IDOS peiling is omgekocht door de NDP net als dhr. Limbo, de perschef van het kabinet van de president. Zij moeten het volk misleiden in het voordeel van de NDP. Deze peiling is gehouden in de periode waarin de president de arme AOVers een verhoging had beloofd tegen eind december 2012 en in februari 2013, de ambtenaren 10% loonsverhoging zouden krijgen en een dertiende maandsalaris,
  Verder waren de corruptieschandalen op O.W.(Abrahams dochter en zoon hebben onderhands werken gegund gekregen van miljoenen SRD), N.H.(concessie schandaal van 600.000 ha aan dhr.Sew aTjon) en ROGB(concessie aan dhr.Gooi van 96.000ha) nog niet bekend waren.


  Maak melding

 65. Dat komt door het welvaart en Succes dat NDP boekt

  Su volk is dik tevreden

  Haters juli hart gaat tekeer he

  Hier mogen juli alle plusjes hebben

  BLESS SWIETI SRANANG!!!


  Maak melding

 66. Het CHAVEZ effect begint vormen aan te nemen. De bloei en rijkdom van Suriname is voor het eigen surinaamse volk. Dan mogen tegenstanders van Bouterse blijven vloeken en schelden maar als je de realiteit uit het oog verlies en de oppositie weg loopt voor zijn verantwoordelijkheden bij belangrijke stemmingen dan maak je het de regering makkelijk alle soorten wetten door te loodsen zonder enige tegenstand. De oppositiepartijen hebben nu een grote achterstand en zullen als zij niet de juiste strategie geen toekomst of rol van bestaan meer tonen. De VHP is verstandig geweest om te laten blijken dat zij bestaan en iets willen betekenen in het land. Met het vloeken en schelden bereiken forumleden totaal niets op dit net. Dit heeft geen enkele toegevoegde waarde op geen enkel gebied.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.