zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitiechef voor nog meer controle burger

Politiechef voor nog meer controle burger

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jan – Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie wil dat het makkelijker wordt om burgers te controleren. Anders dan nu het geval is, zou de politie niet eerst een speciale reden moeten hebben. Meer controlemogelijkheden zou vooral de misdaadbestrijding ten goede komen. Niet iedereen is even blij met de ingeving van de politiebaas.

Onder meer bij de advocatuur wordt huiverig gereageerd. Nu al denken politieagenten dat zij “kunnen maken en breken”, zegt advocaat Benito Pick tegenover de Ware Tijd. Met nog meer bevoegdheid zou het alleen maar erger worden. Rancune en willekeur zijn nu al niet uit te sluiten. Misbruik van ruimere bevoegdheden zou direct leiden tot inbreuk op de vrijheid en privacy van burgers. De huidige wetgeving is niet zonder meer wat die is.

De burger moet zich beschermd kunnen voelen. De politie heeft zijn geschiedenis niet bepaald mee. Onlangs nog beklaagde een advocaat zich. Politieagenten hadden in zijn bijzijn een cliënt mishandeld. De man had zich nota bene met advocaat gemeld, omdat hij werd gezocht. Pick ziet Suriname niet veiliger worden met meer controlebevoegdheid voor de sterke arm. Hier en daar zal er wel sprake zijn van ‘geluk’ als er wat illegaals gevonden wordt. Voor de rest is de burger geleverd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

25 REACTIES
 1. De controle en censuur pratijken worden uitgebreid. Noord Koreaanse toestanden dus in Suriname. Ben je tegen het regime dan liggen de kogelbrieven voor je klaar.


  Maak melding

 2. ..dus volgens TLS,is iedere burger een verdachte,of moet als een verdachte gezien worden?!!
  Er moet heftig geprotesteerd worden tegen zo een besluit !!!


  Maak melding

 3. Beste politiechef,

  Voordat u nog meer werk op uw bord wilt hebben,
  zou ik zeggen maakt eerst uw bord leeg.

  Op uw bord liggen nog wat onderste stenen.
  Hoe zit het met de onderste steen van de 4 of 5
  vermoorde burgers?!
  Hoe zit het met de onderste steen van de
  recentelijke CTU misdragingen tegen uw ondergeschikten?!


  Maak melding

 4. ai ai Pres…ik wil een job bij de KPS mang!!

  da wat ga je doen???

  wel Pres, ik ga die mooie *wintjes* dagelijks een fouilleer – service geven tog

  ju vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 5. Ok, de politie wil burgers makkelijker (zeg maar zonder enige reden) kunnen controleren. Dan moet daar ook tegenover staan dat de burger de politie makkelijk (zonder enige reden) moet kunnen controleren. Hierdoor krijgt de burger meer vertrouwen in de politie. Wijst de politie de eigen controle af, dan heeft ze geen recht op een makkelijkere controle van de burger.


  Maak melding

 6. Heel slecht idee zo gaan we richting een politie staat en dat moeten we niet willen.Als het zo moet dan maar hoge straffen voor macht misbruikers maar over het algemeen dom idee.
  Kijk maar naar holland semie politie staat (mag ongewapende allochtoon straffeloos neer schieten)


  Maak melding

 7. Ik denk dan dat de Machthebbers een zooitje van gaat maken(machtsmisbruik) natuurlijk moet het veilig zijn, maar niet ten koste van onschuldigen!! Bij sterke verdachtmaking en bevelen van de overste, denk ik dat een goed zaak zou zijn!!

  Vele politie in Su is zo corrupt als ik weet niet wat!! met betaling kan ik hans zo laten oppakken en opsluiten!1 en als je niet voorzichtig mee omgaan, kan hij ballata nakkie krijgen, soso fongfong1 au Wiep-Ding, riet ding go djie ding!! Moet je ze nog vertrouwen? neen, zeg ik! absoluut niet!!
  Dus ik ga ervanuit dat het met de bovenstaande wel zou werken en wel op een eerlijke manier!!


  Maak melding

 8. @suri b
  In Suriname schiet de politie ook op ongewapende burgers zonder ooit ervoor gestraft te worden!Laatst werden 4 ongewapende burgers neergeschoten door de politie in de straten van Paramaribo!Wie is ervoor gestraft?! Niemand!


  Maak melding

 9. Tjin liep Shie, begin eerst met controle maatregelen tegen je corrupte korps, want op deze manier geef je deze machtswellustingen nog meer mogelijkheden om de mensenrechten te schenden, en je tast daar tevens de democratie mee aan, door er een verkapte politiestaat van te maken.


  Maak melding

 10. De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) geeft aan, dat ondanks de intrekking van de aangifte van de kogelbrief, zij onverkort doorgaat met het ingesteld onderzoek. De kogel is afgestaan aan de afdeling Forensische Opsporing (FO) voor verder onderzoek. De politie zal niet schromen om alle ten dienste staande middelen aan te wenden, om klaarheid te brengen in deze zaak. Een dreigbrief met kogel is bezorgd aan Sharona Lieuw On.

  Beste politie chef,

  Wat is het resultaat van het onderzoek of is het dossier ook verdwenen?


  Maak melding

 11. staatspolitie/staatstelevisie/corruptie/list en bedrog/kogelbrieven/amnestie/verkeerscriminaliteit/
  narcostaat/kwikvervuiling binnenland/bananenrepubliek.

  conclusie: diktatuur


  Maak melding

 12. Ik denk dat het voor een onschuldige burger niet veel zal uitmaken of hij/zij nu door een crimineel of door een politieagent wordt neergeschoten of wordt aangerand. TLS de taak van de politie moet zijn (onschuldige) burgers te beschermen en ze niet nodeloos lastig te vallen, een burger is onschuldig totdat een onafhankelijke rechter bepaald heeft dat hij schuldig is. Ook met verdachten dient de politie voorzichtig mee om te gaan. Waar TLS voor pleit is dat schuldige en onschuldige burgers naar goedvinden van iedere gek in een politie-uniform ten alle tijden zonder gegronde redenen lastig gevallen mogen worden. Straks gaat TLS nog pleiten voor het weer invoeren van de slavernij in Suriname.


  Maak melding

 13. Wie denkt deze Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie te zijn?. Deze corrupte hond wil meer bevoegdheden?

  Beste JUSPOL van Suriname:

  Zoals altijd al gedacht, u wilt allen zich met de burgers bezig houden alsof zij allen criminelen zouden zijn?

  Stelletje discriminerende hufter dat jullie zijn.

  Ik stel jullie een vraag:

  Niet zover van Waterkant is er een gevangenis of huis van bewaring. Kijk maar daar in de straten. Volop vriendjes van Brunswijk die daar drugsdealen en openlijk gebruiken. De agenten rijden langs maar niemand doet wat. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie, vertel mij eens welke bevoegdheden u nodig hebt om deze drugscriminelen aan te pakken? Waarom pakt u hun niet aan? Het gebeurt toch in het openbaar?

  Over criminaliteit bestrijding gesproken, als jullie JUSPOL ballen hebben, pak dan de corrupte rechters en notarissen eens aan en niet de burgers.

  Het is allemaal zo tegenstrijdig, eerst was alles een militaire staat en nu wil men een politie staat van maken.

  DE SURINAAMSE POLITIE IS ONBETROUWBAAR EN ZEER CORRUPT.

  JUSPOL pak dus je eigen mensen aan, die in de nachtdiensten coke lopen te gebruiken. Doe daar eens steekproeven dan praten we later verder.

  De insteek van deze regering is om zo de tegenstanders te vernederen die tegen de huidige regering is.

  Jullie zijn echt niet te geloven!


  Maak melding

 14. Resto, niet alleen de surinaamse politie is corrupt en zeer onbetrouwbaar. Alle politieagenten over heel de wereld zijn shit.
  Alles wat kansloos is kan bij de politie.
  Het zijn allemaal schorem. Ik heb er liever niks mee te maken.


  Maak melding

 15. @Medusa

  Hahahaaaaaa..gelijk heb je!
  Komt P.Vries stralks in Suriname dan moeten we gaan lopen zoeken naar die ene TLS want dan zal hij ,TSL,aan het DOKKEN zijn!
  Dan noemen we hem geen TJIN LIEP Shie meer maar TJIN ,LIEP WEG!!!

  Whahahaaaaaaa….


  Maak melding

 16. Forummers, Odi odi.

  Politiechef voor nog meer controle van burgers & voertuigen.
  Zie (www.korps-politie-suriname.com)
  Nationale nieuwsbronnen.

  En het volgende bericht uit KPS:
  Politie is op zoek naar ‘geld’.

  En de politie is ook op zoek naar een Chinese Crimineel.
  Deze zal vermoedelijk zijn ondergedoken bij (R!@0) met zijn I LOVE SU WOON EN WERK???

  De politie is op zoek naar Zhi Zhong Zheng (41). De man wordt verdacht van poging tot moord of doodslag en poging tot zware mishandeling.
  ………………………………………………
  Waar is onze (pero) gebleven?

  @paraman: Ik dacht eerst dat jij op je flikker had gekregen van je vriendin.
  Maar dat blijkt na onderzoek niet zo te zijn.
  Want hier gaat het over:
  Vriendin timmert invalide vriend in elkaar na weigering ‘omgang’. (zie kps.)

  @Ray: TJIN loopt nog niet weg hoor!

  (sra-JUDESKA): Wees voorzichtig hoor.
  Controle en nogmaals controle door de zonen & dochters van Hermandad.
  Je zal regelmatig gecontroleerd worden met jou Muilezel.
  Want sra heeft altijd een bijzondere vracht op z’n Muilezel.


  Maak melding

 17. EEN OPEN BRIEF AAN DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK VAN SURINAME EN ZIJN REGERING.

  Geachte President, D.D.Bouterse,

  Ik vraag mij af, heeft u geluisterd naar de inauguratie boodschap van President Obama, verzoening, een zijn , 1 volk, samenwerken, etc… Hebt u gehoord als hij zijn volk bang heeft gemaakt, ondanks dat velen blanken hem een socialist noemen?
  Of wilt u de koers van uw vriend Hugo Chavez nagaan?
  A.U.B. leer uit uw fouten vanuit het verleden, maakt het volk niet bang met deze stomme houding van uw agenten en politiechef.
  Het Surinaamse volk verdiend dit niet, wij zijn hard werkende lief hebbende en vrede lievend mensen. Maakt het leven niet moeilijker voor ons dan dat het nu is.
  Bouw huizen voor ons, zet ons aan het werk in plaats van chinezen naar Suriname te halen. Stopt de corruptie en breng de boeven die 9000 hectare grond nemen van het volk voor het gerecht. Benoemt een waarheid commissie en bied uw verontschuldiging aan het Surinaamse volk voor de gebeurtenissen van 1982. De kinderen en vrouwen missen nog hun vader en echtgenoot.
  U ziet u zelf als redder van Suriname, leg ons dan geen slaven juk op, want we verdienen het niet, 150 jaar geleden is de slavernij afgeschaft. Orde handhaven betekend niet dat je je volk onderdrukt en bang maakt.
  Bent u ooit geweest in Noorwegen, kijk wat een vredelievend en vrije volk dat is.

  MATTHEÜS 5:6, GELUKKIG ZIJN DE MENSEN DIE ERNAAR HUNKEREN DAT GODS WIL WORDT UITGEVOERD, WANT ZIJ ZULLEN VOLKOMEN TEVREDEN WORDEN GESTELD.


  Maak melding

 18. @kolibrie
  Dat is beslist niet waar. In andere landen worden agenten wel degelijk aangepakt als zij naast de bril pissen en ditzelfde is op de rechten en notarissen van toepassing alsook alle advocaten.

  Voorbeeld:
  Kijk naar de agent Pelswijk, ik meen dat deze man de chef of inspecteur was. Kijk maar naar de schade die een burger is toegebracht. Door steekpenningen werd een burger beschoten in opdracht van Ernst Pelswijk en werd die voor dood achter gelaten ( in het bos). God dank dat de slachtoffer het overleefd heeft en hulp kreeg waardoor hij zijn verhaal op televisie kon vertellen, kijk maar : http://www.isharafm.com

  Ernst Pelswijk gaat gewoon op een andere plek lachend verder met zijn corrupte gedrag.

  Juspol denkt namelijk: agent weg, dus probleem is opgelost. Kan Juspol mij vertellen welke straf Ernst Pelswijk heeft gehad?

  Kijk maar naar de rechters o.a. Charan, notarissen o.a. Soerdjbalie, ex rechter Truideman, ik las laatst een stuk over deze mensen en weet uit ervaring dat het waar is dat deze leden zo corrupt als wat zijn.

  Alle bewijzen zijn er, zelfs de burgers die door corruptie geholpen werd, heeft toegegeven op de tevisie op 1 voor 12, uitzending februari 2012. Waarom gaat Juspol dan niet tot actie over?

  De overheid dient de waakhond te zijn. In deze moet je zelf de waakhond wakker maken om de crimineel aan te pakken en toch doen ze NIETS!.

  Noem je dit een overheid? Noem je dit een JUSPOL? Noem je dit bestrijding van corruptie met WORTEL en TAK?

  Om politiek te scoren worden werden kleine zaken groot gemaakt om juist de kleine man aan te pakken en de grote criminelen gaan iedere keer vrijuit!


  Maak melding

 19. kijk naar de reacties van sommigen. bij het preventief fouilleren op perrons en stations dan was het gud, ma als het in swit’ sranan mut dan na wan hebi il walg van jullie


  Maak melding

 20. “Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie wil dat het makkelijker wordt om burgers te controleren. Anders dan nu het geval is, zou de politie niet eerst een speciale reden moeten hebben.”

  Alsjeblieft niet zeg, wat een onzalig en dictatoriaal plan, alleen corrupte nazi honden willen zo iets. De KPS heeft ook niet bepaalt een schone reputatie, meer macht geven aan de overheid is dus absoluut geen optie want voordat je het weet worden al de individuele vrijheden afgeschaft en wordt er een dictatuur ingevoerd. De korpschef zou eigenlijk ontslagen moeten worden voor het voorstellen van zo’n slecht en dictatoriaal plan, die gast snapt dus duidelijk niets v.d. rechtstaat. Dat verklaart waarom 4 ongewapende mannen worden afgeknald zonder dat er daarnaar een grondig onderzoek werd ingesteld en zonder dat de schuldigen werden gestraft. Als men in vrijheid wilt blijven leven dan dient de overheid altijd gewantrouwd te worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES