Hoop en hopen in 2013

49

PARAMARIBO, 1 jan – Muziek en gewoel zijn aan het afsterven. De vingers worden geteld, soms opgelucht bevoeld. Wie genoeg reden heeft om blij te zijn met wat die heeft (behouden), kan dus de tijd nemen. Wat zal de toekomst brengen? Of wat dichterbij, wat heeft 2013 in petto? Met wat er mee genomen wordt uit 2012 maken we op, elk voor zichzelf, of het de moeite waard is. Te hopen en te verwachten dat 2013 wat dan ook zal brengen.

Te oordelen naar de beloftes wordt het heel wat. Beloftes die tot praktisch de laatste dag van het oude jaar zijn volgehouden en voorgehouden. Het doejaar zoals de politici 2012 zelf benoemden, is het niet geworden. In dat opzicht is het afgelopen jaar dus geen aanmoediging tot hoop, verwachting en optimisme. Geen man overboord, we zijn weliswaar een illusie minder. De gelovige gelukszoekers onder ons richten de blik maar hoopvol op ‘13.

Laat het er deze keer echt van worden. Het gouden geluk was voor sommigen onder (boven?) ons zo overtuigend grijpbaar het afgelopen jaar. Krijgt de rest van ons de formule in het nieuwe jaar? Het aftellen begint nu pas goed. Van dag één af in alle ernst de tekenen en voortekenen goed afwegen. Om dan op te maken wat het wordt. Ieder voor zich. Dag na dag. En vooral niet vergeten te overleven, al was het alleen maar om het mee te maken. Je weet maar nooit.

49 REACTIES

 1. Onze hoop voor/in 2013 is, dat Suriname verlost zal worden van bouta de crimineel en zijn partners in crime en wij hopen dat het gauw gebeuren zal.


  Maak melding

 2. Regering heeft veel gedaan voor suriname. Ga zo door. Front deed niets. Bouta brengt welvaart, en dit jaar welzijn en werkgelegenheid.
  Crew van Bouta ga zo door, let niet op de anderen en zeker niet op de Nederlanders .
  Go on… You are THE best


  Maak melding

 3. Mensen die vinden dat de moordenaar welvaart brengt in Suriname en de beste is ik denk dan die net zo dom zijn als hun moordenaar president die maar blijf liegen en de Surinamers maar voor de gek houden en aardappel in hun ogen hebben


  Maak melding

 4. Het jaar 2012 was het jaar van onvoorstelbare CORRUPTIE!
  Wat zijn de Bouta aanhangers flink op hun bek gegaan!
  Gisteren sprak ik nog 2 fanatieke NDP’ers,die hier met vakantie zijn,en die gaven ruiterlijk toe,dat fraude en corruptie de overhand nemen in Suriname.
  Ze hadden niet gedacht dat:
  1.zij door hun eigen partij zo ’te schande’ gezet zouden worden waar ze n.b. geen weder antwoord op hebben!
  2.en dat de MC (NDP,AC,PL)achterban zó laag en ongeschoold was!
  (Ik vind ze wel eerlijk.) 😳
  Maar …… EIGEN SCHULD,DIKKE BULT!


  Maak melding

 5. De hoop voor vele Surinamers is, dat deze moordenaar met zijn boevenbende in 2013 van het podium verdwijnen, zodat het land op een normale manier en met eigen inbreng een welvarend land kan worden i.p.v. een kleine groep uit de coalitie die zich nu duidelijk aan het verrijken zijn ten koste van de bevolking, en het ene schandaal na het andere doet zich momenteel voor in het land, en dan denkt deze moordenaar nog dat hij geloofwaardig over komt met zijn onzinnige praatjes.


  Maak melding

 6. Forummers, Odi odi.

  Alsnog een Gezond & Gelukkig 2013 toegewenst.

  En vanaf de eerste dag van 2013 blijven wij SCHERP met onze reacties.

  Terwijl ik bezig ben op het (forum) luister ik ook lekker naar Walk Away, Born Free en More van Mighty Sparrow & Byron Lee.

  Dus @pasew, MEDUSA, Henk, Cobie en overige, blijven jullie ook scherp in het jaar 2013.

  DADA, Lonny & Co. hebben het thans over PRODUCTIEJAAR!!!

  Hoop en hopen in 2013
  Ook namens STEVE MEYE WONDER.

  NEKS NO FOUT.


  Maak melding

 7. Su is op de goede weg met bouterse en crew,de ndp trein gaat door en is niet te stoppen.

  bouterse en crew ,krakti nanga koni in de komende dagen,weken,jaren


  Maak melding

 8. Toen Front aan de macht was, was ik arm, woonde in een krot en had 3 banen om het hoofd enigszins boven water te houden.
  Toen de NDP aan de macht kwam gaven zij mij hoop. Ze waren de regering voor de Mofina’s . Wij zouden het beter krijgen.
  Ik ben nu dakloos, de huisbaas verhoogde de huur, ik moest euro’s gaan betalen voor een kamra oso. Ik woon nu in bij een tante die geen ruimte voor mij heeft. Ik moet zwaar hosselen en ik pinaar. Voor mij geen goud. Mijn leider heeft mij in de steek gelaten. De gouden bergen heeft hij verdeeld onder zijn vrienden. Ik ben nu armer geworden.


  Maak melding

 9. ‘bouterse en crew ,krakti nanga koni in de komende dagen,weken,jaren’
  ….ZEGT SRA,DE ‘captain’ VAN DE NDP AMNESTIE TREIN!

  De haltes van deze Amnestie trein zijn ..
  Djakarta,Cuba,Venezuela,Haiti,Afrika,Argentinie ,
  Brazilie,…

  ps SRA
  Kraktie heeft je baasje niet!Hij is een bangerik!
  Amnestie maakt hem zogenaamd ‘sterk’.
  Wat je baasje wel bezit zijn de de vuile vieze listen en vossen streken.
  Liegen en bedriegen doet hij als geen ander op deze wereld!


  Maak melding

 10. is er niemand in het land die deze moordenaar kan aanklagen bij de rechterlijke macht openbare ministerie wegens liegen bedriegen vernietigen van staats eigendommen..

  het kan toch niet zo doorgaan..


  Maak melding

 11. SRA, die NDP trein van je stort zo de ravijn in en in haar val nemen ze 500.000,00 surinamers mee. Met Bouterse is Suriname op weg om een staat te worden waar criminaliteit en anarchie geaccepteerd goed wordt.

  Willen we het moreel verval definitief een halt toe roepen, dan zal jouw baas met z’n cornuiten plaats moeten maken voor competente bestuurders. Wanneer ga je dat nu eens inzien ?


  Maak melding

 12. =Als men de tekst goed leest zul je gauw erachter komen dat een ieder voor zich zelf is en GOD voor ons allen is.

  =Het doe jaar wordt dat de rijken rijker zullen worden en de armen armer.

  @sra, je weet je niet dat dankzij Brunswijk en Somohardjo Bouterse vandaag op zijn zogenaamde kroon zit??
  =Hij zal deze twee altijd te lief moeten houden anders wordt het een groot probleem.

  =Het land en volk wens ik heel veel WIJSHEID en geluk toe.


  Maak melding

 13. Mi gudu switi (sra-JUDESKA):
  Op HOOP van ZEGEN in 2013.

  Ik hoop dat je vandaag naar de ochtend mis bent geweest bij je STEVE MEYE WONDER.
  Fu kisi krakti nanga koni.

  En dit is de boodschap van DADA & CREW voor (sra)!!!

  Goud, Zilver of SRD. heb ik niet,
  maar wat ik heb dat geef ik U:

  En het klein beetje dat geeft Schijndood SOMO U:
  In naam van DADA & CO.


  Maak melding

 14. De Surinamers moeten niet alleen maar wachten en er op rekenen dat de hoop hen toe zal komen ! Ze moeten zelf ook actie ondernemen en er gvd ook wat voor doen !
  Alleen maar op je luie krent zitten en de regering Bouterse de schuld van jou ellendige toestand geven, is niet fair !

  Rico schrijft hiervoor dat hij in een krot woonde en 3 banen had, maar nu bij een tante inwoont en moet hosselen !
  Nou Rico, dan heb je het faliekant en verkeerd gedaan hoor en niet onze leider de schuld hiervan geven.
  De enige schuldige in jou verhaal ben jezelf, want je hebt enorm gefaald om een beter leven voor jezelf te creeeren !

  Vaak geven bepaalde lieden anderen de schuld van hun eigen falen en dan doen ze enorm zielig, maar vergeten (moedwillig) ook bij te vermelden dat ze zelf ook geen verbetering willen in hun situatie.

  Had je al die jaren (toen je nog in een krot woonde) al een plan hoe jou leven er over 1, 2, 5 en 10 jaar uit zou gaan zien beste Rico ? Wat waren jou doelstellingen en welke (realistische)dromen had je toen ?

  Ik vind het wel knap van je dat je al jou ellende vanuit je kamra oso (of elders) op het I’net kunt plaatsen en klagen dat je leider jou in de steek heeft gelaten.
  Zou je er misschien niet een 4e baan bij moeten gaan nemen en minder kletsen op waterkant.net want zo te zien heb je nog zat tijd over die je (voor jezelf) veel beter en productiever zou kunnen gebruiken !

  Wise up bro !


  Maak melding

 15. Milton, een beter leven heb je vaak zelf in de hand, maar het is de overheid die zorg moeten dragen voor voldoende huisvesting en het creeeren van banen. Het is de overheid die de haperende economie aan de gang moet helpen.
  Over de inzet van forumlid Rico kun je twisten. Daar zullen we nooit achterkomen. Feit is dat 2,5 jaar Bouterse, Suriname geen millimeter verder heeft gebracht.


  Maak melding

 16. Forummers:
  Dus al die tijd heeft mijn Lieve Switi Gudu (sra-JUDESKA) ons gewoon in de maling genomen, dat hij zogenaamd in SU. verbleef en zeer productief was in het DOEJAAR 2012.

  Dinsdag 1 januari 2013 om 13:13 uur, door sra

  ik bedankt de regering bouterse voor het toe dragen van mijn ontwikkeling visie voor het volk en land.
  ik zal mij altijd inzetten voor het verbeteren van ons de suri’s.

  geachte heer bouterse,ik ben over enkele maanden in su voor een betere communicatie met u’,nogmaals,bedankt.

  Dinsdag 1 januari 2013 om 13:56 uur, door sra
  oudjaar is geen feestelijk viering,”maar is een bijgelovige element die vanuit China is ontstaan.

  Wel mi gudu (sra-JUDESKA):

  Op kosten van je Prem. Rutte, mag je straks ook een ZEBRA gratis uit Artis meenemen naar SU.
  Want je komt straks ook heel wat (bijgelovige elementen uit China in SU. tegen)!!!


  Maak melding

 17. @Djogo, ik geef toe dat elke regering c.q. overheid de hardware en tools aan het volk moet leveren, maar de mensen moeten ook weten dat ze het allemaal zelf moeten gaan doen om het tot een eigen succes verhaal te brengen !

  Echter nog steeds, maar helaas zijn sommige lieden te beroerd en te lamlendig om voor hun eigen verhaal en elevation zorg te dragen en maar wachten op de overheid !

  Djogo Man ! Frankly speaking; wil je mij nou echt vertellen dat Suriname geen progress heeft gemaakt tijdens deze 2,5 jaar regering Bouterse ?????

  Let wel vrind ! Suriname staat op de radar van vele multinationals die hetgeen ‘Holland’ heeft laten liggen (in onze grond) te exploiteren !!!

  Holland heeft vele grote blunders gemaakt met haar ex kolonie’s, eerst New York, daarna Indonesie en nu ook Suriname !

  Het buitenland (China)smult hiervan want de VVD en CDA in Holland hebben grove fouten gemaakt met het dossier Suriname. De PvdA houdt zicht tegen de vlakte want de liberalen en de ‘christelijken’ hebben vooralsnog meer power !

  Onderleiding van Ome D Bouterse komt het zeker goed met ons land !


  Maak melding

 18. Revolutie

  Revolutie ( Michael Slory)

  Toen ik nog van je droomde
  als van een vrouw…
  Maar nu
  spotlacht zelfs
  de ten dode opgeschrevene
  waar ik jouw naam noem.
  Is er dan zoveel veranderd?
  Zoveel ontgoocheling?
  De vluchtige blikken
  raad ik.
  Schuw ontwijken ze me.
  Toch weet ik
  dat men weer gelogen heeft.
  Dat ik niets zal krijgen
  van jouw paradijs.
  En nu de droom over is,
  als een vliegtocht voorbij:
  sta ik met beide benen op de grond
  maar anders.


  Maak melding

 19. ‘Venezolaanse president Hugo Chavez ligt in coma’

  01/01/13 23:17 De toestand van de Venezolaanse president Hugo Chavez zou verder verslechterd zijn. Hij wordt momenteel door zijn artsen op Cuba in een kunstmatige coma gehouden. Dat meldt de Spaanstalige nieuwszender ABC. De regering van Venezuela houdt er …


  Maak melding

 20. Allereerst de beste wensen voor 2013, dat het een mooi maar vooral gezond jaar mag worden voor ons allemaal.

  Als ik de topic lees, maar dan heel goed lees, zitten er nogal wat zaken welke je tussen de regels door kunt lezen.

  1 daarvan is dat van alle (loze) beloftes totaal niets is terecht gekomen.
  Van al die mooie woorden van Bouterse komt niets uit, alleen maar meer ellende.
  Zelfverrijking is het enige dat Bouterse doet, samen met zijn paarse bende.
  Het ene na het andere schandaal komt nu echter toch aan het licht.
  Dat zal Bouterse niet echt op prijs stellen, maar hij kan er gelukkig niet veel aan veranderen.
  Of misschien toch wel? december 1982?
  Ik hou mijn hart vast voor wat ons dit jaar staat te wachten van deze ongeleide projectiel.
  Bouterse komt steeds verder in de knel te zitten, en daar kan hij niet zo goed tegen.
  Ik hoop dat Masra Gado hem tot inkeer zal willen brengen, maar vrees dat de satan hem meer in zijn macht heeft.

  Hoe dan ook, wij als rechtgeaarde Surinamers moeten nu zelf nog meer opkomen voor onze rechten.
  De rechten die andere ons trachten af te nemen moeten wij weer in eigen hand gaan nemen.
  Wij moeten laten zien dat we Bouterse en zijn bende meer dan zat zijn en hun daarom tot vallen brengen.
  Nieuwe verkiezingen afdwingen omdat ons mooie land anders berooid zal achter blijven.

  Nogmaals alle goeds voor dit nieuwe jaar 2013 en dat we op dit forum op een nette manier met elkaar zullen leren omgaan.


  Maak melding

 21. Beste Rico,
  Je moet je eigen leven in de hand nemen en niet op de overheid gaan zitten wachten, geen enkele overheid ook. Hoe komt het dat je zoveel te klagen hebt terwijl het Ministerie van Arbeid maar 1400 min 18% werkzoekenden heeft geregistreerd? Er zijn bedrijven die werknemers zoeken, maar niet kunnen vinden? Eentje is Kasimex. Klagers zijn zielige mensen die niet willen aanpakken vooral in Suriname niet. Waarom hebben de chinezen, Haitianen, Brazilianen wel werk, maar Surinamers niet?


  Maak melding

 22. Suriname is nooit van tevoren zo succes vol geweest en dat er zoveel goede zaken gedaan worden kan ik niet begrijpen waarom de eerdere hoogwaardigheid bekleders gewoon aan het denken van eigen portemenee er is een groep die zich ergert aan de harde werkers die veel doet voor het volk is alleen maar toppi goed en ga vooral zo door

  Gelukkig nieuw jaar aan heel de wereld!!

  En God Bless!! every body!!


  Maak melding

 23. Ik wens een ieder een goed en gezegend 2013 en blijf hopen dat het goed gaat met mijn geliefde land SU ZONDER een moordenaar als press en rovers als zijn achterban….


  Maak melding

 24. Vele Surinamers maken nog steeds de fout om op sociale steun te wachten van zittende regeringen. Een volkswoning, een perceel, on en min vermogenkaart, werk bij de overheid etc. Vooral de paarse achterban had wat dit betreft heel wat van deze regering verwacht. Er is hun ook heel wat beloofd maar men Bouterse/Ameerali is eerst gestart met de eigen zakken te vullen, corruptie en nepotisme viert hoogtij en hierin zal in de naaste toekomst geen verandering in komen…


  Maak melding

 25. Door toedoen van bout heeft Sur.geen gelegenheid gehad om haar eigen richting en ontwikkeling ter hand te nemen.Nog was er pas een plan gemaakt en was men eindelijk aan de uitvoering bezig of bout trok de macht naar zich toe.Sinds dien is het vandaag leven,morgen zullen wij zien.En onder deze regering blijft hopen een uitgestelde teleurstelling zo als E.Gessel het zou zeggen.Maar sinds zijn ere doctoraal is hij ook een grote NDP-ER geworden en kritiek blijft dan weg.

  Cobie.


  Maak melding

 26. @Milton

  elke regering moet zorgen voor goede voorwaarden waaronder het volk kan werken en streven naar geluk.Maar als de regering steeds blijft devalueren van de munt eenheid,kan je duizend plannen hebben.Maar geen één ga je kunnen verwezenlijken omdat je dan ook niets meer in de hand hebt.

  Cobie.


  Maak melding

 27. Ach wie gelooft nog in de sprookjes van Bouterse? Deze man pronkt met andermans (Venetiaan) veren. Er is terecht veel kritiek geweest op Venetiaan. Hij was niet daadkrachtig en liet zich chanteren door criminelen als Somo en Brunswijk. Daarnaast waren er ook ettelijke zeer ernstige corruptie schandalen. Echter kan Vene niet worden ontzegt dat hij bij de overdracht van zijn bestuur een gezonde financiële basis voor het land heeft achtergelaten. Bouterse plukt daar nu de vruchten van. Wat is het volk opgeschoten met Bouterse na bijna 2 1/2 jaar bestuur? Wat zijn de beloften van de man waard gebleken? Op welke successen kan hij zich beroepen? Bouterse heeft economisch de wind mee omdat de goud- en olie prijzen hoog zijn. Ondanks dit voordeel leeft het volk grotendeels nog steeds in armoede. Het onderwijs is belabberd. De corruptie is heviger dan ook. Bouterse laat zich politiek ook chanteren door opportunisten als Somo en Brunswijk. De verstandhouding met het voor de Surinamers (zowel in Nederland als in Suriname) zeer belangrijke Nederland is belabberd. Daarvoor zijn o.a. in de plaats gekomen de vriendschappen met Hugo Chavez en Obiang. Wat hebben wij daaraan? Wat heeft SU te zoeken bij bijvoorbeeld de Centraal Afrikaanse Republiek? Het kost alleen maar (ambassade) en geeft je land totaal geen aanzien of voordeel. Zie het intervieuw die CNN een paar maanden geleden had met Obiang. De man werd totaal afgemaakt omdat ondanks de hoge inkomsten uit olie (een BNP per hoofd van de bevolking te vergelijken met die van het Verenigd Koninkrijk) het volk nog steeds in bittere armoede leeft. Ruim 90 % van de bevolking heeft niet eens de beschikking over stromend drinkwater. Ja, juist Bouterse toonde en benoemde hem als vriend en voorbeeld voor Suriname.
  Het voorgaande en de gedane wandaden zeggen genoeg over de beloften, visie en leiderschap van Bouterse. Nee Bouterse is zoals verwacht, ontegenzeggelijk door de mand gevallen. Alleen een rund ziet dat niet.


  Maak melding

 28. EEN SUPER GELUKKIG NIEUW JAAR GEWENST AAN JULLIE
  ALLEMAAL!!! EN EEN JAAR VOL MET NIEUWE INSPIRATIES!!!

  Ik hoop voor Suriname, dat de bevolking gaat beseffen, dat zij zich vele malen INTEGER moeten gaan gedragen.Zodat hun gedrag het land ten goede komt! En, zij moeten gaan in zien,dat leven zonder WAARDE én NORMEN, is leven als een kip zonder kop !

  Uit je dagelijkse handelen moet/zal blijken welke waarde je er op na houd.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 29. Hoop koesteren is altijd de beste keus voor iedereen, maar hoopvol de blik richten naar 2013…hangt af van wie er kijkt. Jajaja…na 12 volgt 13…..volgens de kerk is een getal dat volgt op een even getal duivels. Ik ben dan benieuwd wat voor duivelse plannen de Surinaamse gelovigen, die de meerderheid vormen in de regering, dit jaar van plan zijn met land en volk, want het nummer 13 belooft niet veel goeds voor hen die erin geloven en zij die met bijgelovigheid zijn behept gaan het dit jaar beroerder krijgen dan ooit tevoren. M.a.w., er komt nu veel meer sores op ze af dan het afgelopen jaar het geval was in Suriname. …Wie weet kruipen alle voor- en tegenstanders eens eindelijk uit hun sculp om tegen de “regering” en tegen “elkaar” te gaan protesteren in de zin van “Hup Hup Bouta, Welkom Here ” en “Bouta DiDiBri, Bouta Go Home”.

  Mo lafu yere, ik ga lachen hoor, mo tek wan kiek, want ik zie het al me; kofu e fadong dwars go ala presi; Baiwa met zijn tjeplatie; Paé’s met hun berang; de Indianen met pijl en boog; ook de marrons zijn in het geweer; iedereen roept leuzen om elkaar op te hitsen en allemaal door elkaar; de ene partij is Pro Bouta en de ander Anti Bouta; en wie komt er opeens aan om dit tumult compleet te maken?… een punt-50 meneer die in het verleden agenten op het asfalt de vlinderslag liet doen.
  Stel dat het Surinaamse volk inderdaad in rep en roer raakt en elkaar in de haren vliegt, zullen er mensen zijn die nu al op zekere afstand stilzwijgend toekijken en van zo’n situatie gaarne gebruik van zullen gaan maken, want zodra de vechtende Surinaamse partijen voor pampus liggen, dan slaan zij hun slag en ze gaan ècht pakken wat ze pakken kunnen en dit voor een hele lange tijd…..2 honden vechten om een been en de derde loopt er ras mee heen… behoedt u zich daarvoor. En voor degene die verstandelijk nuchter blijft en het hoofd koel houdt, zal altijd met de realiteit weten om te gaan.
  django


  Maak melding

 30. HOOP IS HOPELOOSHEID EN DIT ZIJN DE NPSers.
  Ze wachten op hun partij die alles voor ze gaat regelen.
  Werken moet je niet en wat werkt maak je kapot.
  Levens visie de witten zijn er om te zorgen dat ik wat te eten heb.Het dansen voor jullie mooie lijder moet nu ophouden.


  Maak melding

 31. Het wordt zeker geen hoera jaar 2013! Want de voortekenen liegen er niet om!
  President Bouterse weigert in alle talen verantwoording af te leggen over zijn daden (zgn. Doe jaar) van 2012. Zo ook deed hij in de functie van couppleger rond de 8 decembermoorden. Dus veel soeps gaat het niet worden. Bij deze individu doet hoop vals leven!
  Hij doet de bevolking van SU geloven dat het land geen last heeft van de credticrises! Dat is pas wonderbaarlijk, dat de jonge achterban van de democratisch gekozen president, die zich gedraagt als ee Messias, deze man ook geloven.
  Ik wil via dit forum dezelfde jongeren oproepen om te ontwaken (ook zo’n religieus oproep), voordat we in ons geliefd SU Guyanese toestanden krijgen van Jim Jones,


  Maak melding

 32. Een land dat al jaren gebukt gaat onder corruptieschandalen zal nooit en te nimmer integer meer worden. Het tydperk van groei zal stagneren en het land zal zichzelf tegen komen als het om wereldeconomie zal gaan. langzamerhand zal het land in handen van de Chinezen handelaren komen die momenteel een voor een aan het immigreren zijn. bij bosjes komen ze het land binnen en krijgen ze verblijfsrecht. op den duur zullen ze het beleid gaan bepalen en wij zeggen dan met zn allen wat was suriname toch vroeger mooi!! welterusten allemaal in suriname


  Maak melding

 33. MILTON en CARICOM,
  je hebt toch gelezen dat ik 3 banen heb. Hoe hard kan een mens werken. De huisbaas verhoogde naar willekeur mijn huur en voor de arme man zijn er geen huizen te huur.
  Is dat nou mijn schuld of ligt het aan het wanbeleid van de regering. Je kunt een SRD maar eén keer uitgeven. De regereing is verplicht er op toe te zien dat iedereen een basisinkomen heeft en in zijn eigen levensbehoeften kan voorzien. Maar zelfs dit lukt hen niet. Willekeur voert in Su de boventoon.


  Maak melding

 34. Surinamers wordt wakker nu het nog kan!

  Vergeet die Bouterse en zijn paarse bende zo snel mogelijk en ga werken aan een echt goede toekomst voor ons mooie land.
  Kijk wat de chinezen hier voor elkaar krijgen, dat kunnen wij toch zelf veel beter?
  Wie wil er nu nog langer zijn of haar zuur verdiende geld besteden aan de chinezen?
  Ik niet hoor, ik besteed mijn geld liever aan de lokale bevolking!
  Weg met de bemoeienis van china, laat NL maar weer terug komen in ons mooie land!
  Dat land heeft ons altijd onder de vleugels gehad en doen groeien.
  Weg met Bouta en zijn bende, die brengen ons niets dan ellende!


  Maak melding

 35. CITAAT DIRK:
  Dat land heeft ons altijd onder de vleugels gehad en doen groeien.
  Weg met Bouta en zijn bende, die brengen ons niets dan ellende!

  Met de tweede regel ben ik het roerend eens maar dat NL ons heeft doen groeien???!!!!!!!
  Een simpel voorbeeld van toen wij nog rijksdeel waren: Bruynzeel kapt een boom uit ons tropisch regenwoud. Hard tropisch hout voor 10 cent. Verscheept de boom naar NL en versplintert het hout tot potloodlengte.
  Enkele weken later liggen de bruynzeelpotloden in prachtige doosjes van 12 st. bij de Vaco te koop voor 10 cent per stuk. Hoeveel potloden je kunt halen uit zo een woudreus, ik heb geen idee. Ik denk dat je alle scholen in Ned en Su een heel jaar kan voorzien van Bruynzeelpotloden. Van dit soort zijn er honderden voorbeelden. NL heeft ons nooit doen groeien, het heeft ons klein en dom willen houden door onderdrukking en uitbuiting.
  Wat de huidige regering doet is minstens even erg. Plundering en zelfzucht. Eigen belang eerst.


  Maak melding

 36. Donderdag 3 januari 2013 om 02:09 uur, door Dirk

  Meneer Dirk; het spijt mee heel erg, om te moeten zeggen.

  Surinamers gaan nooit wakker worden !!!!! Zij zien niet, dat ze bezig zijn (al jaren) hun eigen graf te graven !

  Zelf vraag ik mij af ,wat is met deze mensen aan de hand ??? Waarom zien zij dingen niet(meer) helder ????? Waarop wachten zij op? Waarom hebben zij niet méér liefde voor hun land?

  Wie kan mij hier op antwoord geven ???
  Henk Molenaar; GMAP; Paraman; Milton;Dirk;Bryan;SRa;Wie Ding;Jimmy;Pawiro;Henk;Esmeral;ect,ect………………….wie durft ?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.