Bouterse: 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

94

PARAMARIBO, 1 jan – “2013 wordt het jaar van uitvoering van de ingrijpende sociale agenda van de regering Bouterse-Ameerali. Ik herhaal, 2013 wordt het jaar van uitvoering van de ingrijpende sociale agenda van de regering Bouterse-Ameerali.” Dit zei president Desiré Bouterse in zijn nieuwjaarsrede. Suriname boert goed en de bevolking mag en moet het eindelijk gaan merken. Aan het geld mag het dus niet liggen.

De sociale agenda zal “mede gefinancierd worden uit meeropbrengsten die zullen voortvloeien uit de verbeterde economische activiteiten van ons land”, zegt Bouterse. “Met deze extra verdiensten kunnen we niet alleen meer doen voor land en volk, maar ook nationale besparingen vergroten. Het moet duidelijk zijn dat het de bedoeling is ons land economisch weerbaar te maken, zodat onze landgenoten betere tijden kunnen doormaken.”

Werkgelegenheid, onderwijs en gezondheidszorg worden speerpunten. “We gaan ons ook in 2013 blijven richten op projecten die economische vooruitgang en duizenden banen zullen brengen. We zullen ons hierbij vooral concentreren op mijnbouw, de agrarische sector, toerisme, woningbouw en diensten. Het is duidelijk dat om deze ontwikkelingstaken te realiseren, we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

94 REACTIES

 1. Doe jaar, jaar van ingrijpende sociale agenda. Gelul en geklets. Geen enkele waarde zit er in de woorden van DiDiBr Bouta. Corruptie bestrijden, het eerste wat hij zei in zijn inaugurele toespraak. Geen moer van terecht gekomen.Corruptie viert hoogtij en DiDiBri is de hoofdkapitein van de corruptie. Doe jaar is luilakkenjaar. Terstond na de amnestiewet zou er een waarheidscommissie worden ingesteld. Opnieuw een leugen. Flats zouden gebouwd worden. Waar? Of bedoelde hij luchtkastelen? En zo gaan we verder en de paarse debiele massa gelooft zijn woorden. Het is om te huilen met deze psychopaat.


  Maak melding

 2. Aahh…..sekteleider smeet eerst met duizenden woningen. En nu duizenden banen. Ha…maar ze moeten getraind zijn?

  Man…je kan het volk toch niet zoveel sprookjes vertellen.!!


  Maak melding

 3. Goed zo meneer Bouterse U bent waarlijk een patriot, een man naar mijn hart. Laat goed van U horen zodat uw vijandige landgenoten hemelsbreed in hun hemd komen te staan. En wanneer u dit jaar alsnog op weg bent naar Petrus, dan heeft u tenminste iets heilzaams gedaan voor land en volk wat in jaren en ook ver voor de onafhankelijkheid van Suriname nog nimmer is voorgevallen, noch door Surinamers(o.a. de voormalige hielenlikkende regeringen en consorten) ook niet door Nederlandse kolonialisten(dus de zwarte Hollanders, de bounties en de rascistische blanke meerderheid). De hiervoorgenoemden weigeren steevast aan uw voortvarendheid en daadkracht zelfs nog geen tipje aan te zuigen, en daarom zitten ze nu ook op u en uw regering te hanebalken en te hakken zoals jaloerse sujetten betamen te doen, maakt u zich over genoemde figuren maar niet druk want „Blaffende honden bijten niet“. Naar mijn inziens zou het getraumatiseerde gelovige Surinaamse volk thans juist dolblij moeten zijn met de huidige situatie in Suriname. Vooral de nabestaanden van die zogenaamde december helden zouden op dit moment een gat in de lucht moeten springen omwege hun beroemde familieleden die gesneuveld zijn voordat er ook maar één haan naar kraaide, want een goede held is een dooie held. Dus hoe men het ook bekijkt, helden zijn tegenwoordig helaas erg schaars in Suriname. Wèl dient u echter ter afronding alleen nog maar de blaffende honden die in Suriname onder de kerkbanken als kerkmuizen verscholen zitten enigszins te smoren, want ze veroorzaken jammergenoeg nog veel geluidsoverlast, kijk hiertoe maar gerust rond naar sommige fora op waterkant.net, dan heeft u in ieder geval enig idee van wat voor soort naasten ik bedoel. Maar trots alle goede daden en vooruitstrevende beweringen van U ten spijt heb ik een trieste mededeling voor de uitverkorene van God en voor zijn achterban. Wij hebben recentelijk een bulletin ontvangen van een waarheidsgetrouw persoon die ons in de oren heeft gefluisterd dat u evenals enkele van uw comparanten weldra de weg op zullen gaan naar Djanna oftewel de stad met de 12 poorten waarin u zult terechtkomen in een hooggelegen tuin, waarin je geen onzin hoort. Daar is een stromende bron en verhoogde rustbedden, klaargezette bekers, rijen van kussens en uitgespreide tapijten. Wees verheugd als die dag komt en spring op van blijdschap, want jullie zullen rijkelijk beloond worden (zie Lucas 6:23). Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel (zie matteüs 5:10). Gekozen door GOD betekent ook verraden te zullen worden door de volgelingen van deze. Uiteraard kan ik u verwittigen dat Wij persoonlijk niets tegen U hebben, wij munten het alleen maar op snode gelovigen waar U er 1000% ook één van bent. Uw matie Meye dient vanaf heden verwoedt voor u te bidden opdat God u openbaart wie de personificaties zijn van uw ondergang. Ik kan mij slechts één lied herinneren als afkomstig van de oorfluisteraar in kwestie; „Mi wani waka na Jezus baka, No drai moro no drai moro!

  En verder was ik mijn handen in bronwater, en ik wens niemand een gelukkig nieuwjaar of jaarwisseling toe, want ook dit is puur bijgeloof!

  Zie… Vuurwerk afsteken op oudjaarsnacht is een adat door Marco Polo overgenomen, die tijdens zijn reizen naar China, vuurwerk naar Europa heeft gebracht en het gebruik van afsteken op oudjaar als zodanig ingelijfd in de Europese cultuur. Bij het Chinese feest gaat het middels het tegelijk afsteken van vele vuurpijlen en vele grote van rotjes gemaakte matten, om het verjagen van boze geesten, waaronder een vreselijk monster genaamd Nien, die s ’nachts in de winter de omgeving onveilig maakte, men was er zo bang voor dat men binnen bleef totdat men ontdekte dat dit monster bang was voor rode kleur, vuur en lawaai. Vanaf toen wist men wat men te doen stond, zodat met het nieuwe jaar de goede geesten naar binnen kunnen. De geestelijkheid uit de oudheid en met name de katholieke kerk had voor vele nummers een verklaring die meer op de eigen bijgelovigheid dan wel op gelovigheid berustte. De waarde van het getal 11 weet bijna iedereen al, maar er zijn nog meer, neem het getal 13 dat wordt het duivels getal of het onheilsgetal genoemd en wel omdat het een ondeelbaar getal is dat direct na een heilbrengend (12) getal komt. Neem het getal 3, men heeft een vader, zijn geest en zijn zoon de wel bekende drie-eenheid gemaakt. Het getal 7 wordt het getal van volmaaktheid genoemd en wel drie +vier =7, je hebt de drie-ene god+ de vier aardse elementen is zeven. Dus bribi sma’s zijn allemaal fufurmangs; de gelovige mensheid is de dief, alle gelovigen behoren in werkelijkheid tot het dievengilde. Het merendeel van de Surinaamse ingezetenen is geloviger dan de Paus wat maakt dat het vrome Surinaamse volk de grootste dief is in meervoud. Wie de andere medegelovige „wraakt“, wraakt in feite zichzelf!

  django


  Maak melding

 4. Goed zo, meneer de president, en nu kijken of eea gaat gebeuren wat u zegt, de kapers op de kust moeten nog even wachten, u doet uw dingen en daarna zij,no weer joe ede, lieb deng, joe dape, foeroe foe deng no dape,
  een fatoe komen ze wel nemnen in jou land, ik ben er ook zo, ma nie ne spang nanga oenoe dape, wo metie mi boi, ai me kong, en zeker met SLMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM ,ja ja.


  Maak melding

 5. Samen met mijn Surinaamse vrouw wil ik de president Desi Delano Bouterse een gelukkig en succesvol 2013
  toe wensen.Moge de Heer hem beschermen en nog lang Suriname laten besturen.Nooit is er een president geweest die zo veel tot dus ver heeft gedaan voor Suriname.Trekt u zich van de kritiek van de Nederlandse parlementairiers totaal niets aan het zijn hersenloze wezens die menen zich te bemoeien met een door het volk gekozen democratische president.
  Nogmaals heel veel succes wij houden van u.
  leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding

 6. Alweer zo een loze belofte, duizenden banen, het doet me denken aan de duizenden woningen, de duizenden hectares uitgegeven aan concessies, duizenden aan salaris voor familie en kennissen. Er is zoals verwacht met geen woord gesproken over de corruptieve praktijken die momenteel hoogtij viert en waarvan de verwachting is dat dit in 2013 zal verergeren.


  Maak melding

 7. Wat mij betreft had ‘onze’ president zijn praatje net zo goed tegen een muur mogen houden, ik geloof zo langzamerhand niets meer wat deze man belooft en vertelt.


  Maak melding

 8. Bouterse: 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

  EEN SUPER GELUKKIG NIEUW JAAR GEWENST AAN JULLIE ALLEMAAL !!! EN EEN VINDINGRIJKE JAAR TOEGEWENST !!!

  Het is duidelijk dat om deze ontwikkeling-staken te realiseren, we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

  Bouterse: Waar ga je die mensen vandaan halen ???? Wat heb je aan die mensen te bieden ???? Wat ga je doen, zodat mensen met zulke kwaliteiten blijvend in Suriname willen komen vestigen ect,ect…..???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 9. Los van alle perikelen wens ik Suriname en haar regering en al haar inwoners een gelukkig gezond en gezegend 2013.
  Laten wij hopen dat al hum wensen en doelstellingen in vervulling mogen gaan.


  Maak melding

 10. Odi van de dag: “Taki mang a no doe mang”

  Voor de NDPers :

  “Definition of stupid : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing his lies”


  Maak melding

 11. HAPPY NEW YEAR FRIENDS.
  Na het doe jaar krijgen we het sociale jaar,dat bewerkstelligt zal worden door de grootste ASO van Su.
  Whawhawhawhahahaha soso lafoe.


  Maak melding

 12. Karma is het resultaat dat voortkomt uit
  elke actie (denken, doen, spreken).

  Diverse magische tradities herkennen de
  kracht van het gesproken woord en hoe
  die de realiteit beïnvloeden.

  Meer dan 2000 jaar geleden gaf Boeddha,
  wat tips over hoe te spreken, wat te
  zeggen, op dat je woorden een positief
  effect hebben.

  Volgens hem gidst het volgende advies
  je naar positief spreken…

  en de voordelen die dat brengt in
  jouw leven:

  Geen dingen zeggen die niet waar zijn,
  geen voordeel verschaffen en niet
  aangenaam zijn voor anderen.

  Geen dingen zeggen die waar zijn,
  maar geen voordeel verschaffen als je
  het zegt en niet aangenaam zijn voor
  anderen.

  Dingen die waar zijn en voordeel verschaffen,

  maar niet aangenaam zijn voor anderen,
  enkel zeggen bij een gepaste gelegenheid.

  Geen dingen zeggen die niet waar zijn,
  geen voordeel verschaffen, maar aangenaam
  zijn voor anderen.

  Geen dingen zeggen die waar zijn en
  aangenaam voor anderen, maar geen
  voordeel verschaffen.

  Nu, de meeste mensen moeten hun mentale
  bandwijdte wat verruimen om bewuste
  aandacht te kunnen hebben voor deze dingen.

  Gewoon om je bewust te zijn van wat het
  mogelijk gevolg kan zijn van jouw woorden,
  zonder daar echt over te moeten denken.

  Dat doe je door te mediteren.

  Interesse om de bandwijdte van jouw

  waakbewustzijn te verruimen, jouw mentale

  kracht en focus te versterken?

  Ontdek de oeroude geheimen voor het
  trainen van concentratie en energie:
  http://www.VerbodenGeheimen.com/Meditatie.html

  Voor Een Hoger Menselijk Potentieel,

  R.Lalbhadoer


  Maak melding

 13. Eey DADA..die MIJN-bouw krijgt een deuk mang!!!

  die *kurasauw roof* was goud uit Su mi boi..

  wie was het???….Dino of The Lady???

  pasew jo vuile beest…niet iedereen in mijn familie steelt ja!!

  ja Pres…maar zij vreten wij uit dezelfde roofpot tog 🙂


  Maak melding

 14. Die megalomane president moet zich laten opnemen. Wederom houdt hij een worst voor. Het zijn allemaal luchtkastelen.
  Over zijn presidentschap hangt de schaduw van Ronald Venetiaan. De man pronkt met andermans veren. Nergens uit blijkt dat Bouterse iets op eigen kracht heeft gedaan. Deze incompentente president moet het veld ruimen en een beetje snel ook !


  Maak melding

 15. Leo en Corry Snel-Powel, precies zoals ik het nooit zal snappen dat een Surined kan stemmen op Wilders, snap ik niet dat een bakra kan dwepen met Bouterse, hij laat geen gelegenheid onbenut om op barka’s te schijten. Leo, ben je misschien een masochist?


  Maak melding

 16. Hij zegt: ‘ we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

  Laat hij eerst bij Openbare Werken beginnen. Laat hij die blonde die daar minister is, een lesje leren!!! alle ministers die tot nu toe ‘verkeerd’ hebben gehandeld, zijn naar huis gestuurd, alleen Abra(ka)ham mag rsutig zijn gang gaan!


  Maak melding

 17. DADA een verzoek, maar dan zeer dringend!!!

  wil jij bij een volgend Ocer-Pret met belastingcentjes v/h volk niet meer uitnodigen deze attracties;

  lonnie..Somo..Misikeba???

  waarom niet pasew??

  wel Pres…deze beelden gingen de wereld over & is nu bekend dat jij leiding geeft aan A P E N

  🙂 🙂


  Maak melding

 18. Beste wensen aan de ekte surinamers in nedland en in su ook aan de huidige regering bouterse en partij.

  ik bedankt de regering bouterse voor het toe dragen van mijn ontwikkeling visie voor het volk en land.
  ik zal mij altijd inzetten voor het verbeteren van ons de suri’s ontwikkeling en vooruitgang op het gebied van onze orde,cultuur,geschiedenis,maatschappelijk en ook volks ontwikkeling.
  geachte heer bouterse,ik ben over enkele maanden in su voor een betere communicatie met u’,nogmaals,bedankt.


  Maak melding

 19. oudjaar is geen feestelijk viering,”maar is een bijgelovige element die vanuit China is ontstaan,’er waren wel seizoen feesten of culturele feesten die niks met oud en nieuw te maken hadden en die door zwarte(crioro)mensen op een natuur ordelijk gezellig manier gevierd werd in hun gebied


  Maak melding

 20. Het jaar van de heer 2013, een gouden jaar voor de
  Surinamers! Aldus sprak de criminele massamoordenaar!

  Ja mensen het is waar! Het afgelopen jaar hebben wij reeds
  een proefdraai gehad. Voor meer informatie, neem contact
  met Gopie!!!


  Maak melding

 21. =Bouterse zegt:: We zullen ons hierbij vooral concentreren op mijnbouw, de agrarische sector, toerisme, woningbouw en diensten.

  =Welke van de sector heeft Bouterse al naar zich getrokken en bepaalt wat er mee gebeurt????

  =De manier van praten laat mij aan Chavez en vele ander Zuid-Amerikaanse landen denken waar een dictator regeert.

  =De mensen die hij gaat helpen zijn::STEMMEN KOPEN voor de volgende verkiezingen.

  =WIE WORDEN STRAKS DE ECHTE RIJKEN?


  Maak melding

 22. De beste wensen voor Suriname en zijn inwoners.

  Bouta, stoppen met roepen lijkt me een goed voornemen voor jou en de rest van de regering.
  Eerlijk zijn is ook zo’n voornemen voor jou.
  Stoppen met je illegale handel en wandel.
  Stoppen met het vullen van de zaken van jezelf en de mensen uit je omgeving over de hoofden van de burgers.
  Stoppen met het maken van beloften die je niet kunt waar maken.

  Dan beloof ik per 2 januari te stoppen met roken.

  Afspraak!!


  Maak melding

 23. Zij die al jaren in de schaduw van deze niets nut leven,weten wat voor waarde ze aan zijn woorden moeten geven.Dat hij niet er bij vermeldt dat de avondklok ook terug komt.De meesten zitten al achter hun eigen tralies en dan nog lopen ze kans door een verdwaalde kogel geraakt te worden.

  Sew Atjon die van Jim hok 600.000HA kreeg,is ook nog de schoonzoon van Iwan Krolis,de oprichter van de partij van de ondergang de PALU.

  Cobie.


  Maak melding

 24. =Een stukje nieuws:::::

  =01 Jan, 08:00

  Hebzucht en de drang om door misbruik van politieke macht zichzelf te verrijken zal in 2013 een dodelijke etter worden voor de regering. Als het president Desi Bouterse niet lukt de macht van invloedrijke personen om hem heen in te dammen, zal dit door de kiezers worden afgestraft.

  Politiek analisten, personen uit het maatschappelijk middenveld, vakbondsleiders en de bedrijfsleven organisaties, zijn het onafhankelijk van elkaar erover eens dat de verrijking van een groep elite en invloedrijke personen rond de president en zijn regering structureel begint te worden.


  Maak melding

 25. Eey DADA,..dan jou boodschap onderwijs !!!

  in de klas zit zij met een dikke buik, rekenen & tekenen is haar vreemd,maar een “vreemde potlood” weet zij wel vast te houden om haar *tuintje* te bemesten!!!

  vraag maar aan Paraman 🙂


  Maak melding

 26. Dus sra, je denkt dat Bouterse persoonlijk op je zit te wachten omdat je hem hier op Waterkant op de meest absurde en onzinnige wijze verdedigt? Figuren als sra, die van zichzelf denken dat ze belangrijk zijn (“geachte President ik kom naar Suriname om beter met u te communiceren”), kunnen niet anders dan teleurgesteld raken, wanneer ze in Suriname met de werkelijkheid geconfronteerd raken. Ik voorspel dat over een paar maanden sra, wanneer hij/zij weer op het vliegtuig richting Nederland zit, Bouterse zal uitmaken voor alles wat vies en vuil is.


  Maak melding

 27. Eey DADA,..dan die Agrarische Sector!!!!

  🙂 sra 🙂 krijgt een stuk grond, verdeelt in 4 stukken, neemt 4 vrouwen en krikt bij elk 10 kinderen!!!

  nu heb jij DADA genoeg arbeiders ware het niet dat;

  30 zijner kroost ketting-rukkers zijn geworden en dus hotel Santo bevolkt aldus Lonnie 🙂


  Maak melding

 28. Met de beste wensen voor alle surinamers en hun familie!
  Bouterse jij bent de grootste aller tijden en ik wens jou veel sterkte en geluk in het nieuwe jaar.
  Het zijn niet alle koks die messen dragen!

  Wij blijven vooruitgaan.


  Maak melding

 29. @Sjang

  ..en geen enkele kok draagt Amnestie!
  Geen enkele kok gaat aan het werk met Amnestie!
  Allen kok bouta kan het zo doen!
  KOK bouta met Amnestie!
  Ah,ik zie een misdasdiger al eten bestellen bij de amnestie kok bouta,

  Misdsdiger”
  Kok bouta mag ik een portie nasie met Amnestie erbij!?

  Whahahaaaaaaaaaa…


  Maak melding

 30. geef hen alvast nu al de govermenttake terug!! dat zal de weerste stap zijn!! De landlozen de beloofde lapje grond, de dakloze een onderdak, de weerloze en niet kunnen werkende werklozen een goede voorziening, de waterstraten een goede infra1, straten waar verkeersborden ontbreken voldoen aan de eisen, LET WEL OOK OP DE NIET DEUGENDE AUTO’S, ONDER INVLOED ACHTER DE STUUR VOOR ALTIJD DE RIJBEWIJS INVORDEREN!! MET EEN FORSE BOETE, de xzikekenhuizen niet vergeten etc.etc.
  dat na torie!!! fu a bigin!!!! en geen pak pak!! we zullen zien in die 365 dagen!!


  Maak melding

 31. “Ingrijpende Sociale agenda”of niet ,heel veel sterkt/figthingh spirit en GELUK in 2013 toegewenst aan het Surinaamse volk dat ALTIJD moet STRIJDEN voor een GOED bestaan!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 32. @Vene
  Je schrijft aan leo en Corry Snel-Powel:
  “Ik vraag me af als Corry vrijwillig fan is van boutje,of dat jij haar ertoe dwingt hahaha”.

  Het kan ook omgekeerd zijj dat Conny hem daartoe dwingt.
  Er zijn pantoffelhelden en manwijven!
  Zij heeft misschien de broek thuis aan! 😀


  Maak melding

 33. Goede voornemens van de president. Maar uit wereldwijde ervaring weet men dat de praktijk weerbarstig kan zijn.Er zullen altijd belangengroepen zijn die de goede voornemens zullen torpederen. Maar de vraag is ook met welke maatregel moet de overheid komen.Er zijn immers inmense problemen in het land.

  Ik stel voor om met stimuleringsmaatregelen voor de dag te komen. Mensen moeten gestimuleerd worden om scholingstrajecten te volgen in een bepaalde richting. Die richting moet interessant zijn voor stimulering van de Surinaamse economie. Dit houdt in dat men scholingstrajecten moet volgen om bijvoorbeeld de export van Surinaamse producten naar bijv. de Caricom te stimuleren.


  Maak melding

 34. @henkes
  Die ontmoeting van sra en de president zegt meer van de president dan van sra! 😀 😀 😀
  MISSCHIEN VRAAGT HIJ OOK AAN sra OM LEZINGEN TE HOUDEN!


  Maak melding

 35. Oudejaarsavond aan de Kwattaweg:
  De vuilniszakken staan al 3 dagen een rottende stank te verspreiden.
  De eerste zwerver heeft alle vuilniszakken geopend en er een kleine vuilnisbelt van gemaakt.
  De zwerfhonden uit de buurt doen zich te goed aan de kadaverresten.
  Straatschoffies rennen voorbij en gooien harde knallers in het lege pand aan de overkant waarin 2 zwervers hun intrek hebben genomen en er een stinkhol van hebben gemaakt.
  Een naakte zwerver rent naar buiten en verwemst de kinderen met de zwaarste krachttermen die ons Surinaamse vocabulaire kent.
  Een junk loopt schreeuwend in het midden van de rijbaan te eten uit een bakje.
  Auto’s razen voorbij in dodelijke snelheid, plastic bakjes en andere rommel vliegt zo nu en dan door de lucht.
  Dan…. Een auto, gillende banden, draaiend om zijn as, boort zich regelrecht met een zware doffe knal in de schutting van de overburen. Een boom wordt ontworteld. Een aanhoudend gegil van de buurvrouw en haar kinderen. Terwijl de auto staat te roken stapt er een jongeman uit en zet het op een lopen. Geen gewonden, Goddank.
  De politie arriveert een half uur later. Intussen is de auto geplunderd door 2 achtervolgende of voorbijgaande jongens op bromfietsen.
  Gewoon een oudejaarsavond in Suriname…..moreel verval ten top! Een leider zonder moraal, een volk zonder moraal.


  Maak melding

 36. Precies wat ik van sra dacht,een man die het stoer vind een moordenaar te ontmoeten.Dat is nou en man zonder persoonlijkheid.
  sra denkt ik kan ook een paar duizenden hectares in de wacht slepen.En dan schreeuwen I LOVE SU hahaha.
  Gelul van die hollanders om zoveel uitschot uit verschillende landen in een land te deponeren.


  Maak melding

 37. Hoop en er aan werken dat doet mijn president…..de man die suriname een gezicht heeft gegeven een man die het surinaamse volk waardeert ondanks dat hij fouten heeft gemaakt………vene kan dan geschoold zijn hij heeft suriname niet vooruit kunnen helpen die man is van de oude politiek waar suriname geen baad bij heeft.front heeft maar kunnen leunen en rekenen op nederlandse hulp terwijl bouterse zonder hulp uit nederland doet wat het doen moet ….namelijk voorspoed en dat merken wij .

  Bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 38. In zijn nieuwjaarsrede heeft president Bouterse zijn reputatie van ‘ongeïnspireerde persoon’ waargemaakt. Hij kijkt opzettelijk niet terug naar zijn nieuwjaarbeloften voor 2013. Om het nieuwe te beginnen moet uiteraard eerste het oude goed afgesloten worden. Hij blikt bewust niet terug op 2012, want dan wordt hij ontmaskerd, zijn regering heeft niets waargemaakt van enig belofte uit 2012. En hij weigert daarom om verantwoording af te leggen.
  (Ik hoop dat de oppositie wel met degelijke evaluatierapporten over 2012 komt).
  Een sociale agenda voor 2013! Leuk en aardig, Bouta heeft bewezen een president van de lippendienst te zijn. Hij ziet zij aanhang als volgzame massa en betreet podia alleen om zij stemvee op te zwepen met retoriek.
  Jammer de de jongeren, studenten de regering niet kritisch hebbenngevolgd in 2012. Maar dat gaan zij wel doen in 2013, dus is de regering Bouta gewaarschuwd. Als er onvoldoende werkgelegenheid wordt gecreëerd gaan de jongeren in 2013 de straat op!

  Terug kijken, verantwoording afleggen


  Maak melding

 39. 2012 was geen doejaar maar een doemjaar met de amnestiewet als triest hoogtepunt.

  Moordenaars die zichzelf amnestiegeven…en de slachtofers die worden bestempeld als landveraders en misdadigers.


  Maak melding

 40. VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.VENETIAAN IS EEN DOMME PRESIDENT GEWEEST.ZELF NEDERLAND ZAG HEM LIEVER GAAN DAN KOMEN.


  Maak melding

 41. GEE, doe jezelf lol en laat je vandaag nog opnemen broeder. Wil je nog even herrineren dat Vene de troep van Wijdenbosch (NDP) heeft moeten opruimen. Het land was praktisch failliet. Dankzij Venetiaan heeft Suriname weer toegang tot de kapitaalmarkt en kan het zonder woekerrentes weer lenen (niet dat ik dat toejuich). Het huidige Suriname leeft van de aardolie opbrengsten en de gunstige prijzen die betaald worden voor grondstoffen, maar bovenal vanwege de solide financiele basis die gelegd is door de Front regering. Dit laatste is nog eens erkend door het IMF. Bouta pronkt met andermans veren, sterker nog vele beloftes bleken luchtkastelen te zijn.
  Bouw 18000 huizen, Bouw 6 baansweg naar Zanderij, een weg naar Brazilie, bouw diepzeehaven, bouw dijken, aanpak corruptie, verhoging AOV EN NOG VEEL MEER OP TE NOEMEN…

  Venetiaan kun je van alles en nog wat beschuldigen maar dom is hij zeker niet. Maar je niet druk om Vene broeder.
  Ik zou me eerder zorgen maken om die loze beloftes van Bouta.


  Maak melding

 42. @GEE, je tekst geeft aan dat je niet tegen je verlies kan. Zoek hulp.

  =Vertel maar welke opleiding je hebt gevolgd zodat men het kan onderzoeken op waarheid.

  =Venetiaan heeft 10 schone vingers en dankzij hem gaat het goed in Suriname.
  =Het is nu pronken met de stabiliteit die Venetiaan in het land heeft gebracht.

  =Ik hoef geen moordenaar als president.

  =WIJSHEID wens ik een ieder toe in 2013.


  Maak melding

 43. =Venetiaan heeft 10 schone vingers en dankzij hem gaat het goed in Suriname.
  =Het is nu pronken met de stabiliteit die Venetiaan in het land heeft gebracht.

  Bedoel jij Somo ???


  Maak melding

 44. Het is makkelijker om een ongebreidelde salarisverhoging van 10% in te voeren dan het creeeren van een sociaal-economisch stelsel waarbij elke Surinamer voordeel van geniet. Bouterse doet een belofte die hij niet zal kunnen nakomen. Dat noem ik het volk zand in de ogn strooien. Bouterse en de zijnn weten niet wat het is om een sociaal stelsel in te voeren. Dwz dat primair NU al moet weten wat je doelgroep is en hoe groot deze groep is. Vervolgens moet je ook weten hoeveel geld er geinvesteerd zal worden in dit stelsel. Vervolgens is de vraag hoe duurzaam dit stelsel kan worden gemaakt getuige haar fraudegevoeligheid of de kans op het maken van misbruik. Verder moet je NU al weten welke monetaire effecten een dergelijk stelsel zal hebben op het monetaire evenwicht. Een andere vraag is: welke overheidsinstrumenten zul je als overheid gebruiken om dit stelstel te financieren?

  Bouterse zal op geen van deze vragen antwoord kunnen geven simpelweg omdat hij de klok heeft horen luieden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Holle vraten dus!


  Maak melding

 45. @schoerpioen,

  ik werp slechts een blik op die hieroglyfen van SRA,
  maar besteed er geen 10 seconden aan om het te ontcijferen. waste of time.

  Het aantal taalfouten is hoger dan zijn IQ


  Maak melding

 46. Revolutie ( Michael Slory)

  Toen ik nog van je droomde
  als van een vrouw…
  Maar nu
  spotlacht zelfs
  de ten dode opgeschrevene
  waar ik jouw naam noem.
  Is er dan zoveel veranderd?
  Zoveel ontgoocheling?
  De vluchtige blikken
  raad ik.
  Schuw ontwijken ze me.
  Toch weet ik
  dat men weer gelogen heeft.
  Dat ik niets zal krijgen
  van jouw paradijs.
  En nu de droom over is,
  als een vliegtocht voorbij:
  sta ik met beide benen op de grond
  maar anders.


  Maak melding

 47. Bouterse is een leugenaar, drugsdealer en moordenaar.
  Hij praat over sociale agenda terwijl hij de president van Equatoriaal Guinea dhr. Obiang een schilderij cadeau geeft van SRD400000,- en voor logeerfaciliteiten te BERG en Daal ook SRD400000,- heeft verkwist, zonder dat er gelden op de begroting hiervoor waren opgebracht.
  Hij moet niet doen alsof Suriname een rijke land is , terwijl het overgrote deel van de bevolking onder de armoede grens leeft.


  Maak melding

 48. @ Henk Molenaar onderwerp is 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

  Nelson Mandela is met grote respect ontvangen in Nederland en dat terwijl in zuid afrika ook de amnestie geregeling is getroffen voor de holanders en ander witte mensen . Heeft iemand politiek den haag Nelson Mandela horen vragen om de schendingen van mensen rechten niet in een amnestie regeling te nemem . Kennelijk zijn zwarte mensen en Indonesier geen mensen in de ogen van de witte mensen OF mogen witte mensen genocide praktijken en systematische mensenrechten schendingen op grote schaal straffeloos plegen .

  wat ook zo frappant is het feit dat alle dossier m.b.t. tot de gebeurtenissen van de betrokkenheid van den haag voor 60 jaar in de frezer te plaatsen foei toch

  wie is nou de aap of zo dom

  Hier de amnestie die zelf in Nederland is verschaft voor de 150000 mensen die in Indonesië zijn vermoord door militairen tijden de bezetting .
  waren zij geen mensen of alleen de 15 die zijn dood gegaan op 8 en 9 dec

  Van Bommel schreef: “Nederland heeft de militairen die in 1947 oorlogsmisdaden pleegden in het Indonesische plaatsje Rawagedeh amnestie verleend. Dat blijkt uit een brief van de toenmalige Nederlandse commandant generaal Spoor die in Netwerk werd getoond.”
  Om wat voor soort misdaden ging het? De wrede bezetting van Indonesië was natuurlijk een misdaad op zichzelf. Die misdaad is in Nederland steeds gerechtvaardigd met de kreet: “Daar werd iets groots verricht!” En niemand in Nederland die zich afvraagt: “Wie heeft je gevraagd om daar iets groots te gaan verrichten?”
  Historicus Hans Goedkoop die nu een serie over Indonesië op de Nederlandse buis brengt, zegt: “Waar gehakt wordt, vallen spaanders.” Dat is ook een manier om misdaden goed te praten.

  Toen de Indonesiërs hun land wilde bevrijden van hun Nederlandse onderdrukkers – zoals de Nederlanders hun land wilde bevrijden van hun Duitse onderdrukkers – zijn ze massaal in opstand gekomen. De Nederlanders wilden niet goedschiks weg uit Indonesië, zoals de Duitsers dat ook niet wilden uit Nederland. In de poging om die opstand te onderdrukken zijn 150.000 Indonesiërs vermoord. En hoe?
  Foltering en onthoofding. Wat de SS’ers in Nederland niet eens durfden, deden de Nederlanders in Indonesië alsof het normaalste zaak van de wereld was. En hiervoor hebben ze zichzelf amnestie gegeven.

  Sterker nog, Nederland strafte jongemannen die weigerden deel te nemen aan oorlogsmisdaden. Jan Maassen (1929) en Johannes van Luyn (1925) weigerden in 1949 respectievelijk 1946 om principiële redenen om mee te doen aan de “vuile oorlog”. Maassen werd veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en uitsluiting van het kiesrecht. Van Luyn werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Waren er tijdens de Decembermoorden soldaten die weigerden om mee te doen aan de moordpartij? En zo ja, wat is er met hen gebeurd?

  In 1971 vond in Nederland een wetswijziging plaats waardoor oorlogsmisdaden niet langer kunnen verjaren. Uitdrukkelijk werd in de wet opgenomen dat dit niet geldt voor Nederlandse oorlogsmisdaden begaan in Indonesië tussen 1945-1950. Waarom kon deze amnestiewet gewoon door het Nederlandse parlement worden aangenomen?

  en nu sluit de DEN HAAG dosier m.b.t jaren 80 voor 60 jaar


  Maak melding

 49. EEN Land vol waarde moet elke Regering door hebben dat wij SURI’S geen arme Land hebben en elke investeerder van het Westen goed inde gaten moet houden

  Ons GOEDHEID IS ONZE ZWAKKE PLEK

  Daar moet een eind aan komen

  ZAKKelijk blijven!!


  Maak melding

 50. Bouterse moet gewoon eerlijk zijn en het volk vertellen dat hij zijn zogenaamde sociaal stelsel zal bouwen op de economische fundamenten die de tijdens de regering Venetiaan zijn gelegd. De groei die Suriname nu doormaakt was voor 2010 ingezet. Niemand kan dat ontkennen. En toch zie ik mensen op het NDP podium schreeuwen dat de groei het gevolg is van het Bouterse beleid. Dat is een pertinente leugen en ook pronken met andermans veren!


  Maak melding

 51. enkele van die redimusus hebben geen weerbaar woord tegen mij dus proberen zij mij persoonlijk te benaderen door hun persoonlijke aanval naar mij.
  Redimusu’s doordat jullie iQ zo hoog is merken jullie niet dat jullie steeds in onwetenheid vevallen en mensen die het goede van su willen zien steeds met negatieve aanvallen probeer te stoppen,’mi place is su,en mi pres is bouterse if jou don’t like it,’bite it


  Maak melding

 52. Tuurlijk, want zijn sociaal agenda is erg sociaal voor zijn eigen mensen. Boutere en de mensen om hem heen worden slechts beter van zijn sociale agenda.

  Je hebt toch al zolang gezeten Bouterse, maar wat heb je gedaan voor Suriname?

  Je bent samen met je mensen Suriname aan het verpanden en je gemeenschap aan het bestelen!


  Maak melding

 53. Bouterse: 2013 jaar van ‘ingrijpende sociale agenda’

  RESPECT EN NOGMAALS RESPECTVOL JAAR TOEGEWENST !!!

  EN EEN INSPIREREND JAAR TOEGEWENST !!!

  Het is duidelijk dat om deze ontwikkeling-staken te realiseren, we mensen nodig hebben die goed gevormd en getraind zijn en over een goede gezondheid beschikken.”

  Bouterse: Waar ga je die mensen vandaan halen ???? Wat heb je aan die mensen te bieden ???? Wat ga je doen, zodat mensen met zulke kwaliteiten blijvend in Suriname willen komen vestigen ect,ect…..???

  Er is geen liefde in Suriname. Men heeft geen respect vóór GOD én ZICH ZELF !!!Deng No Loby Á Kondree…..!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 54. Beste Herman SS

  Je komt weer met het oude Bouterse truukje.

  Bij kritiek op de situatie annp 2012 in Suriname direct naar het VERRE verleden van Nederland wijzen.

  De moordenaars van december 82 zitten nu in de regering en één is zelfs president.

  DAT IS HET VERSCHIL….


  Maak melding

 55. @Herman S

  Al 30 jaren lang vragen wij je baasje om het dosier van 8 dec 1982!

  Die van de revo hoeft niet!
  De wereld weet dat je baasje die revo heeft gepleegd in Suriname,hij zal trouwens de enige zijn die de geschiedenis in zal gaan als de enige illegale couppleger van Suriname samen met de amnesialijders van Boxel!Er was geen enkel buitenlandse inval geweest in Suriname op 25 feb 1980 slechts een handje vol landverraders olv de guerilla lijder bouta die de boel in Suriname onderste boven aan het schoppen was en dood en verderf met zich meebracht!
  WAAROM HOREN WIJ JE BAASJE NIET SCHREEUWEN OM HET 25 FEB DOSIER OPENBAAR TE MAKEN?!
  Och ja, hij weet bliksemsgoed dat hij dan het dosier over 8 dec 1982 zal moeten openmaken!!
  Laat hem het dosier over 8 dec 1982 open maken ,okay!
  Waarom heeft hij dan bescherming in de vorm van AMNESTIE GEZOCHT DAN?!
  Zijn amnestie heeft alles te maken met 8dec 1982!


  Maak melding

 56. Als macht geen moraal kent-zoals bleek in de dictatuur in 1982-zal moraal tegenover macht gesteld moeten worden. Dan kan moraal macht verslaan.Dat is het perspectief van waaruit vele Surinamers waaronder de 15 vermoorden in 1982 naar de toekomst van Suriname keken.
  Wie dat anno 2013 ook zo wil zien, blijf vooral vanuit dat perspectief kijken.
  Hugo Essed


  Maak melding

 57. Iedere reactie op deze bullshit van DDB is er een teveel. Van zijn overige beloftes sinds zijn aantreden is ook niets of nauwelijks iets terecht gekomen. Mark my words: het arme volk gaat er NIETS van merken.


  Maak melding

 58. Bouterse uitspraken doen me denken aan een bord dat altijd was te vinden in mijn oude stamkroeg: Morgen Gratis Bier!

  Dat bordje hier er natuurlijk elke dag….

  Bouterse: Volgend jaar wordt het beter!


  Maak melding

 59. een man die niet eens een mbo diploma heeft en president van een land wordt dan heeft hij geschiedenis geschreven en wat verwacht je van zo iemand roven dealen moorden he he


  Maak melding

 60. Ai trappen jullie er maar weer in.
  Laat hij eerst de tickest maar goedkoper maken en zorgenb dar er minder boevn zijn en laathij de chinezen maar leren hoe ze zich verstaanbaar moeten maken en weetj e die man heeft KA in zijn hoofd.
  A tang so


  Maak melding

 61. Mensen die hier praaten begrijpen het niet denk ik mijn meening ze praaten om te praaten niet om wat te zeggen bouta gaf cadeutje AFRIEKA 40.000 srd wie kreeg toen goudenkoets nieuwfrond heeft sur stabiel gemaakt waarmee 15 jaaren alleen maar plannen nu wordt er tenminste wat gedaan en wie beslist over amnestie BOTA van toen AFRIEKA MANDELLA DIE HEM VERGEEVEN HEEFT OF DE NAABESTAANDEN VAN DE VEELE KINDEREN EN ANDEREN DIE UIT GEMOORD ZIJN DIE VERDWEENEN ZIJN WAT ZULLEN WIJ ZEGGEN OVER DE VADER VAN MAXIE MET ALLE REPECT VOOR MAXIE HET DOSIER DAT TOT 2060 GESLOOTEN BLIJFT IS BEWIJS DUS ZOLANG DIE NIET OPEN GAAT DAN OOK IEDEREEN MONDT DICHT WANT DAAR ZOU KUNNEN BLIJKEN SCHULDT OF ONSCHULT EN DAN NOG IS HET AAN SU WAT TE DOEN NIET AAN SCHULDIGEN VAN ROOF MENSENHANDEL MARTELINGEN VERBRANDING NOEM MAAR OP VAN ONZE JULLIE VOOROUDERS WIJ MOOGEN VERGEEFEN MAAR NIET ZEGGEN MOETEN VERGEETEN WIE IN SU GEEN VERANDERING ZIET WIL HET NIET ZIEN ZELFS DE BLINDEN DIE NIET ZIEN VOELLEN HET GAAT NIET IN 1JAAR OF 5JAAR WELK LAND IS OOIT IN 1OF ZELFS 10J OPGEBOUWDT HIJ DOET ZN BEST WIE WILT HELPT GOD DOET DE REST ER ZIJN MEER MENSEN HIER DAN IN SU DIE ZEUREN OOK NIET SURIENAMERS IEDER ZIJN MEENING IK ZEG DEZE PRESS IS TOT NU TOE DE BEST DUS PRESS GA ZO DOOR MR NAARDEN TJIELIEPSIE TIJGERBAART BRANWEER LEGER COMA SU PIEPEL IK WENS JULLIE KRAHT GEZONDHEID WIJSHEID EN STERKTE GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding

 62. door kolibrie

  Ai trappen jullie er maar weer in.
  Laat hij eerst de tickest maar goedkoper maken en zorgenb dar er minder boevn zijn en laathij de chinezen maar leren hoe ze zich verstaanbaar moeten maken en weetj e die man heeft KA in zijn hoofd.
  A tang so
  ik vind jou zo dom als het achterste gedeelte van een paard. als de klm die een fusie is aangegaan met een machtige maatschappij als air france verwacht jij dat vanuit su wat aan de prijzen gedaan kan worden? vooral met de slm die afhankelijk is met maar een geleasted toestel????? nou daarom ben je zo dom als het achterste gedeelte van het paard. en om niet anders. u doet alsof u vazn een ander planeet bent. vliegt dan op de donderdag naar cayenne ne met de slm door naar PBM.


  Maak melding

 63. Dayna,

  Je maakt je druk dat Henk Molenaar met zijn takken aan Surinaamse kinderen zit. Je wekt hiermee de indruk dat je zo begaan bent met het Surinaamse kind. Merkwaardig, want ik heb je hier op dit forum nog nooit over Surinaamse kinderen gehoord en de verkrachting, aanranding en andere seksuele uitbuitingen die ze moeten ervaren door smerige pedofiele Surinaamse mannen. Heb je soms een balk in je ogen? Alleen al in 2012 lees ik over de verkrachting en seksuele slavernij waaraan de bekende politicus Surindre Mungra een dertienjarig meisje heeft onderworpen en waarvoor hij is veroordeeld, over Rajeshkoemar C die de 12-jarige Kajol C heeft verkracht en is veroordeeld, over 26-jarige Sunil G die is veroordeeld voor ontucht met zijn veel jongere stiefzusje R.G., over Jiwan G die is veroordeeld voor verkrachting van zijn vier dochters, over Alfons D die is veroordeeld voor verkrachting van D.P., het stiefzusje van zijn vrouw. En zo kan ik nog uren doorgaan met honderden vonnissen in Suriname. Het lijkt wel een epidemie en alleen smerige, want pedofiele Surinaamse duivels, zijn erbij betrokken. Dus voor je over anderen begint, kijk eerst in die Surinaamse smerige poel want anders ben je net als als die paarse randdebielen die achter hun grote DiDiBri Bouta aanlopen en zijn misdaden niet willen zien, maar wel op anderen wijzen die nog nooit iemand kwaad hebben gedaan.


  Maak melding

 64. @ Henk Molenaar zo’n selectieve en opportunist denkpatroon dat is op zijn Nederland wij doen het op z’n Surinaams daarvoor moet Nederland zicht ook bij neerleggen wij moeten verder zoals Nederland verder is gegaan door de slavernij met een Standbeeld goed te praten

  Feit is Nederlanders (WITTE mensen )moeten ook berecht worden dan is er oprechte gerechtigheid .Dat is wat jij tocht zo graag wens het dossier bevat het volgende wat Van Haperen onder ede heeft verteld bij de krijgsraad.


  Maak melding

 65. @ Herman S
  Herman raak nog verder verdwaald in jouw redenatie en denk eens na over het volgende

  1) Beklaag je aub. eerst over de zwarte broeders (Ashantis, Ibo’s etc.) in Afrika die hun (oorlogs)buit (slaven) verkochten aan Arabieren etc.
  2) Klaag daarna over de Arabieren en andere lokale handelaren voor het verkopen van deze (oorlogs) buit aan de Witte mensen.
  3) Bezie daarna aub alles in het juiste tijd beeld. Ja de Witte mensen waren Slavenhandelaren en uitbuiters. Echter in een tijd dat slavernij wereldwijd gemeengoed was. Kijk in de archieven van de EBG en zie hoe vreemd de verhoudingen waren (gruwelijk onder de leer van de kerk)
  4) Aanvaard dat er over heel veel koloniale misdaden niet meer geheimzinnig gedaan wordt en vormen van rechtspraak (als dat nog kan) plaats vinden, zoals onlangs Rawehde.
  5) Gooi aub. je mobiel en je computer weg wat daar in zitten middels hedendaagse SLAVERNIJ gewonnen mineralen (o.a. Coltan).
  6) Jaag de Chinezen uit Suriname want die maken ook nog steeds gebruik van moderne Slavernij.
  7) Koop vooral geen goedkope textiel want je weet bij voorbaat dat het uit moderne sweatshops komt uit zuidoost Azië.

  Mijn boodschap is, eenzijdig tegen zaken aan kijken lost niets op, het polariseert.
  Om je nog iets bij te spijkeren tot pakweg 80 jaar geleden kon men ook in Nederland (in de veenkolonien) vormen van moderne slavernij terugvinden. De veen arbeiders waren via de dominee en de jeneverfles tot lijfeigenen geworden.

  Klaag wat minder en los de eigen Surinaamse shit op. Dat laatste is al moeilijk genoeg. Bijt vooral niet in handen die willen helpen door allerlei ongenuanceerde geschiedkundige claims.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.