Parkeerhaven gepland voor Surinaamse hoofdstad

23

PARAMARIBO, 20 dec –Langs de Waterkant in Paramaribo komt een grote parkeerhaven. Per keer kunnen zo’n vierhonderd voertuigen worden opgevangen. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, wordt in 2013 al een aanvang gemaakt met de aanleg in de Surinamerivier. De verwachting is dat een ‘groot deel’ van het parkeerprobleem in de binnenstad zal zijn opgelost. Het betreft deze keer geen publiek project.

Een ondernemer ziet er kennelijk been in de koe bij de hoorn te vatten. “Het behelst ook de herinrichting van de Waterkant”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. De herinrichting houdt onder meer aanpassingen in. De Waterkant moet een ‘moderne’ aanblik krijgen met recreatiemogelijkheden. Maar ook moet voldoende weerstand worden geboden aan de elementen. Daarom is een stalen beschoeiing aangebracht om de erosie te remmen.

De regering vindt het initiatief prima passen in de eigen plannen met de voorzijde van Paramaribo. De ondernemer is dan ook met open armen ontvangen. Zijn project is intussen al goedgekeurd.
Het geld voor de waterkant is grotendeels onttrokken aan het kapitaal dat was gereserveerd voor de aanleg van een dijk in Commewijne. De oppositie is mordicus tegen. Ook coalitiepartner Pertjajah Luhur kwam in het geweer toen bleek dat de dijk slechts deels kon worden afgebouwd.

23 REACTIES

 1. Die schurk van een Ramon ABRAKAHAMS is ook overal te traceren.
  Nu is hij wederom betrokken bij een “Parkeerhaven” project.

  Straks komt “Schijndood SOMO” weer om de hoek kijken en praten over bovengenoemd project.

  Het (geld) voor de (waterkant) is grotendeels (onttrokken) aan het kapitaal dat was (gereserveerd) voor de (aanleg van een dijk in Commewijne).


  Maak melding

 2. Komen er ook fly-overs bij die parkeerhaven in de rivier?

  Wie bedenkt dit… wedden dat het ding zinkt als je er 10 auto’s op plaatst…

  Beter kunnen ze het openbaar vervoer structureel aanpakken; parkeer je de auto buiten het centrum- neem je vanaf daar bv. een pendelbus naar het centrum.

  Dit idee is 10 jaar gelden al door Nederlanders uitgewerkt [pendelbussen van de luchthaven naar de stad], maar daar is nooit iets van gekomen.


  Maak melding

 3. De minister zegt dat het geen publiek project is met andere woorden: na dati joe e go pai fu parkeer ju wagi.Niet alles kan gratis zijn. Je auto zal wel veilig staan op particulier parkeerterrein maar is slechts een ontlasting voor degenen die vrij willen parkeren en niet betalen.Er komen dan meer vrije plekken vrij. Maar wat zal het parkeren boven de suriname rivier per uur kosten?


  Maak melding

 4. Hoe gaat een zinkende parkeerhaven de waterkant beter laten uitzien, dat is toch de bedoeling van het aanpakken van de waterkant? Als je Paramaribo vanaf de rivier ziet, is het een diepe schaamte, al die palen, vissersboten, krotten achter de centrale markt moeten weg


  Maak melding

 5. Het word tijd om heel wat administratieve instanties te gaan laten verhuizen richting Wanica. Ook is het zeker goed dat er ook een ziekenhuis komt in Lelydorp.

  Voor elk papiertje wat je nodig heb moet je de stad in, vind je het gek dat je dan een uur in de file staat….Paramaribo moet ontlast worden dan heb je ook geen parkeerprobleem meer, denk ook aan al het personeel dat er dan ook niet meer hoeft te komen.


  Maak melding

 6. Alweer,!
  Abrahams doet zijn mond weer open dit terwijl hij onder Invloed verkeerd van verdovende middelen!!

  Mijn God toch,
  waarom worden ellendelingen zoals Abrahams nog serieus genomen??!!!! door de paarse volgelingen nota bene!!!


  Maak melding

 7. @ Fer. E.

  en dat geld heeft Gilmore verplaatst zonder fiat van de assemblee.Als straks blijkt dat het geld niet te verantwoorden is,gaat Gilmore hangen.En ik help graag mee
  om de lus om zijn nek de leggen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. Ik hoop dat Abrahams wel met een andere aannemer in zee gaat, dan die de studentenflat zonder vluchtwegen, ventilatie en liften gebouwd heeft.

  Veel beloven , weinig geven, dat doet de gekken in vreugde leven……..


  Maak melding

 9. Was dit plekje het enige plekje dat voor een parkeerhaven in aanmerking kwam?
  Als wij het zo vaak over toerisme hebben,zou ik dit “oud stukje historisch Paramaribo”,in de oude staat laten en grondig restaureren.
  Een parkeerhaven aan de waterkant lijkt mij een niet zo esthetisch gezicht!
  Waarom moet alles zo op elkaar en in elkaar ingepakt voelen in n.b. zo’n uitgestrekt land?
  We hebben al zo weinig uitzicht op de rivier!


  Maak melding

 10. Je zakken vullen als je in de regering zit, is gemakkelijk en daar maakt deze gast gebruik van, nog even wachten oppositie en dan kunnen jullie er ook een klere zooi van maken, jullie gaan het echt niet beter doen, hou vol. heb pasensi!!!!!


  Maak melding

 11. En toch vraag ik mij af waarom die Nederlanders hier moeite hebben met wat er in Suriname gebeurd.

  Jullie komen toch nooit meer terug, laat ik maar klagen over de uitzicht.

  Het zou wat moois zijn als ik vanuit Suriname ook moeite zou hebben met die hoge torenflat van jullie in de Bijlmer.

  Maar goed, wanneer je werkloos bent en waterkant.net je enige tijdverdrijf is, begrijp ik wel dat je je met zaken gaat bemoeien die je niet aangaat.


  Maak melding

 12. Bouterse je bent mede verantwoordelijk voor de handelingen van abraham deze jood is zijn zakken aan het vullen en deze mensen hebben geen remmingen als het om geld gaat.


  Maak melding

 13. Auto’s moet je juist proberen te vermijden uit de binnenstad. Het beleid richten op een autovrije binnenstad lijkt me veel verstandiger. Ze denken niet na in Suriname!


  Maak melding

 14. @ sabidieri.
  Dan moet je ook afvragen waarom de slm op de vakantiebeurs in nederland staat en niet in de zogenaamde bevriende (lees afrikaanse)landen. Dus zolang suriname op enigerlei wijze doekoe aan nederland wilt onttrekken zullen de surneds kritiek geven op de wilde fantasieplannen daar bij jullie in de west. Het is echt huilen met de pet op in dna. Stelletjes niksnutters.


  Maak melding

 15. Sabidieri

  En toch vraag ik mij af waarom die Nederlanders hier moeite hebben met wat er in Suriname gebeurd.

  Jullie komen toch nooit meer terug, laat ik maar klagen over de uitzicht.

  Het zou wat moois zijn als ik vanuit Suriname ook moeite zou hebben met die hoge torenflat van jullie in de Bijlmer.

  Maar goed, wanneer je werkloos bent en waterkant.net je enige tijdverdrijf is, begrijp ik wel dat je je met zaken gaat bemoeien die je niet aangaat.
  als de nederlanders niet bemoeien, bemoei ik want nu mi belastingelden. het zal je wat wezen dat abrahams en consorten hun zakken steed zitten te vullen. hebben de kindern van abrahams niet de nederlandse natio?? ik zag zijn zoon met een p’tata rijbewijs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.