Contract goudwinning met multinationals ‘fantastisch ding’

92

PARAMARIBO, 19 dec – De overeenkomst met multinationals Iamgold en Newmont voor het winnen van goud, is een “fantastisch ding.” Dit zegt president Desiré Bouterse. Wanneer hij met de ministerraad de overeenkomst goedkeurt, heeft Suriname een gouden toekomst. Geld voor van alles zal er ineens wel zijn. De regering heeft alvast grootse plannen in de pijplijn zitten.

Zoals voor landbouw en veeteelt. Geld uit de goudindustrie wordt de nieuwe olie voor ontwikkeling. “We willen iedereen betrekken. We gaan zoveel middelen vrij maken via de goudsector, zodat alles wat je wil doen in de agrarische sector, ook gedaan kan worden. We gaan het uit dit land zelf halen”, zei Bouterse in Para. De overeenkomst met Iamgold en Newmont bezorgt Suriname een ruim aandeel in de opbrengsten. Gemiddeld wordt het zo’n vijfentwintig procent.

De oude overeenkomst met Iamgold was goed voor vijf procent. Bij het aantreden van de regering Bouterse werden betere percentages beloofd. Bouterse spreekt van “een stuk visie.” Gregory Rusland, minister van Natuurlijke Hulpbronnen in het vorige kabinet, wilde toen al een overeenkomst met Newmont. Toenmalig president Ronald Venetiaan weigerde dit. Zijn regering liep ten einde en hij vond het niet meer dan redelijk dat de opvolgers de kans kregen zelf te onderhandelen.


92 REACTIES

 1. Leuk contract zeker is 25% goed te noemen.

  Maar…. laat ik eerst eens afwachten wat de randvoorwaarden zijn want daar hoor ik Bouta niet over.

  Hij roept wel veel laat hem dat maar eens waarmaken.
  Wat hij vergeet te roepen is dat de goudprijs nu goed te noemen is, wat nu als de goud prijs gaat dalen, er zijn economen die het al aangeven er is al meer Goud boven de grond dan dat er onder de Grond zit,Zilver daar in tegen is minder voorradig dan goud, wel wat gaat er gebeuren op het moment dat de wereld economie weer op gang komt?? juist ja de goud prijs zal dalen dus de zo fantastische overeenkomst zal dan veel minder
  fantastisch blijken.
  Daarnaast valt me op dat er met geen woord gerept word over het opleiden van Surinamers of gewezen Surinamers zodat de goud winning straks door eigen mensen kunnen gebeuren want weer zal het zo zijn dat een groot deel in dit geval 75% van de opbrengsten niet in Suriname uitgegeven word.

  Maar goed we wachten af.


  Maak melding

 2. Hahahaaa welke visie walapa of botervis?
  De aankondeging van AOW verhoging staat op de website van die crimineel toch ontkend hij dat.
  die 18000 wonigen, flyover, driebaanswegen,4miljard uit china, miljoenen uit India en Venezeula daar horen wij niets meer van.
  Ik ben benieuwd welke haken en ogen zitten aan deze goud contract.
  Gowtu boi Anthony nesty weet er alles, beloftes die niet zijn na gekomen, beloftes die gemaakt zijn door die leugenaar en crimineel die zich president waant in Suriname.


  Maak melding

 3. Kamper, je slaat de spijker op z’n kop. Dit nieuwsbericht wordt te rooskleurig gebracht. Feit dat 25% mee kan delen in winst is prachtig, maar onder welke condities is deze overeenkomst tot stand gekomen ? Wat betekent dit voor de ecologische situatie van Suriname, wat betekent dit voor de werkgelegenheid voor de Surinamers ?

  De multinationals zullen ongetwijfeld hun eigen mensen aan het werk zetten aangezien de VS ook kampen met hoge werkloosheid. Van kennis overdracht zal geen sprake zijn. Dat is natuurlijk zelfmoord voor die bedrijven. En zo hou je de zwarte bevolking voor de zoveelste maal voor de gek.
  We hebben een mondvol van dat witte mensen de zwarte uitbuiten. Kijk wat er nu gebeurt ? Een 3e wereldland heeft niets aan ontwikkelingshulp. Dat roep ik al jaren. Het gaat om kennis ! Het is toch te zot dat de chinezen straks onze huizen en wegen gaan bouwen omdat Su die kennis niet heeft.

  Nu ben ik vast anti suriname ..so be it. Wat ik beoog is dat er ook een leven is na Newmond en Lamgold. Het is ons land en ons grond. Deze klus moeten we in de toekomst zelf klaren.


  Maak melding

 4. ai mang…ze zijn de messen aan het slijpen tog…

  een beetje voor jou, een grammetje voor hem, en veel voor mij!!!

  het volk is ook aan het slijpen, maar dan de blikopener, want het gaat morjon regenen is Su 🙂


  Maak melding

 5. Niet zo moeilijk te raden wat Sur.betalen moet.In de oude overeenkomst kreeg Sur.150.milj.US dollar per jaar voor 5%.In de nieuwe contract moet Sur.400 milj.US bijleggen in de productie kosten.Simpel.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Ai, leuke dinges doen baya, niet meer vliegtuig charteren naar Equator Guinea, maar gewoon je eigen vloot met prive jets kopen om naar Dubai, Macau, en de Franse Riviera te vliegen. De paarse stemmers zullen blij zet met de typische afdankertjes: rijst, olie bij verkiezingen, een nog meer ovebodige ambtenaren.
  Ai Bouta e watertand omeni.


  Maak melding

 7. Gewoonlijk zwijgt deZe crimineel bouta over alles,dan doet zijn spreekbuis Lackin het werk voor hem.Nu het om GOUD gaat,een familie business,is bouta de misdadiger maar al te blij om zijn stem te laten horen!
  En ja,zijn fantasie vermogen is aan het uitbreiden zoals altijd!


  Maak melding

 8. Jacobus,

  Die 150 miljoen USD was belastinginkomsten alleen, als eigenaar van 5% of 25% krijgt Suriname in teorie jaarlijks dividend uitkering, maar het zou me niet verbazen als de echte bazen van de goudmijnen, degene die 95 en 75% hebben, besluiten geen dividend uit te keren. HAHAH zal NDP voor schut staan.

  En men heeft het altijd over die slechte gouddeal van vene met Rosbel, maar men vergeet dat Rosbel alles legaal doet, belasting betaald, royalties betaald, terwijl tegelijkertijd brazilianen, brusnie en CO, Dino Bouterse en Co, veel meer goud uit het land illegaal smokkelen. Eindresultaat Surinaamse staatskist houd er 6 miljoen USD jaarlijks aan over, terwijl volgens de IMF er illegaal uit Suriname net zoveel goud word gesmokkeld als de economie groot is (Ruim 4 miljard USD).


  Maak melding

 9. Een kinderhandje is gauw gevuld. Al het goud is van Suriname. Ook al wordt het door een andere uit de Surinaamse bodem gehaald is het nog steeds van Suriname. Als je 75 % weggeeft, zie dan hoe groot je verlies is. Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 10. Ik blijf het een foute ding vinden. Vond de vorige 5% al helemaal niets, en 25% tja….

  FEIT is dat het een stuk meer is wat Suriname gaat ontvangen. Is ook een win win situatie, als je het goed bekijkt. Suriname kan verder worden ontwikkeld uit eigen middelen. Suriname is overigens nooit arm geweest, maar de graaiers waren alleen maar op graaien gericht, fraude en openlijke corruptie.

  Zonder dat ik een Bouta aanhanger ben, heb ik nu een bevestiging gekregen dat deze president wel over goede visie en ondernemerschap beschikt waarbij vooruit wordt gedacht. Aan de toekomst mogelijkheden voor onze kinderen en klein kinderen.

  Laten we allen nu positief tegenaan kijken.

  Had de vorige regering dit ook maar gedaan en meer mogelijkheden voor DE Surinamer gecreëerd, dan zaten ze er nog.

  Ik vraag de president om haar beloftes waar te maken en heb nu wel goede hoop, ik hou van mensen met visie!.

  Nu nog het land positief op de kaart zetten. Vergeet niet de fraude en corruptie, zoals u dat zelf altijd hebt gezegd: met wortel en tak te bestrijden!

  Laat uw burgers niet in de steek, en zij zullen u als president koesteren (en ik ook!)


  Maak melding

 11. @Baygon, het heeft niets met redimusu te maken. Als je goed nadenkt weet je dat deze deal op langer termijn slecht is voor Suriname. Je lost de hoge werkloosheid en goudkennis niet mee op. Suriname moet haar eigen gouddelvingsbedrijf opzetten. Geldzorgen zijn in 1 klap opgelost.


  Maak melding

 12. @GMAP

  Broeder GMAP legt de vinger op de zere plek, dit is een feit. Leer ermee om gaan dat de waarheid altijd hard is ….
  stop ermee om je kop steeds in het zand te steken…en alles op discriminatie te gooien of een ander lul verhaal….


  Maak melding

 13. 5% deal was destyds afgesloten omdat de prijs van goud super laag was…. door de crisis is men gaan beleggen in goud waardoor de prijs heel erg is gestegen..


  Maak melding

 14. ga je met multi-nationals onderhandelen, en sleep je er wat uit, dat praat je hooguit over 1 a 2 % meer!!!

  ,,maar hij zou DADA niet zijn met zijn MEGA % 🙂

  Eey DADA fawaka???

  jongu pasew ik heb een stille contract…ie sabi tog…na mijn dood mogen zij rest van het land mijnen voor deze prijs!!!

  waarom dan DADA???

  wel, ik ga bij levenzijnde mijn beloften waarmaken naar het volk toe….wat hierna gebeurd,..tja,…

  …..ikke slaap vredig door in het hiernamaals….


  Maak melding

 15. De titel moest aangepast worden vooral als je leest wie het allemaal gezegd heeft….ja bouta,de crimineel.

  De titel zou liever kunnen luiden alsvolgt

  ;Contract goudwinning met multinationals ‘fantastisch ding voor mijn FANTASIERRIJK vermogen!


  Maak melding

 16. Als het NF toentertijd slimmer had onderhandeld en deze 25% binnen had weten te roeien, dan was Suriname vandaag de dag miljarden dollars rijker geweest.

  Maar ja, de NPS’ers zijn absoluut geen snuggere mensen, dus zijn ze behoorlijk gepakt door de Canadezen.
  Ik ben ontzettend trots op deze president en weet dat hij één van de weinige echte Surinamers is die het oprecht meent met dit land.

  And the best is yet to come want meneer GMAP blijft zeuren over x aantal woningen, etc. etc. maar gaat voorbij aan alle goede zaken die de afgelopen 2,5 jaar zijn gerealiseerd.

  GMAP vervalt steeds weer in herhaling met zijn postings en zou in principe een ‘copy – paste’ reactie kunnen geven op alle topics op dit forum ongeacht het centrale thema !

  Waarschijnlijk ook zo’n flapdrol NPS’er !!!


  Maak melding

 17. @Milton Fleur

  Maar ja, de NPS’ers zijn absoluut geen snuggere mensen, dus zijn ze behoorlijk gepakt door de Canadezen.
  Ik ben ontzettend trots op deze president en weet dat hij één van de weinige echte Surinamers is die het oprecht meent met dit land.[citaat Milton Fleur]

  Vertel mij maar enkele dingen wat deze pres.gedaan heeft.Tot dus ver is het gebleven bij periode van rouw
  toen zijn illegale goudzoekers omkwamen in Merian gebied.Vrij dagen en benzine verhoging.En een paar verhogingen voor de ouderen.Met een pennestreek waren deze daden al uitvoerbaar.Ik zal niet vertellen van vogels die nog gevangen moeten.

  Cobie.


  Maak melding

 18. @GMAP meo je komt er wel achter hoor maak je niet druk,over wat de president beloofd heeft,hij zal dat zeker waarmaken,kijk meo ik weet dat zulke nieuws pijnlijk is voor jullie,,over die aow wil ik je zeggen dat je niet goed heb gelezen of geluister,ben je vergeten dat men in het hele land bezig is te bouwen en mensen al in een paar van die huizen al zijn ingetrokken nee dat ga je niet weten,en meo maakt je borst nat want in 2013 gaan ze starten met die snelweg ,je zeg dat je benieuwd ben welke haken en ogen zitten aan deze goud contract,nou je hoefd dat toch niet te weten je ben toch geen surinamer deze zaken gaat alleen de echte surinamer aan geen zaak voor jou meo ,, hou je bezig met ,,madona cobie esmaralda,ray,roy,henk,koos,en al die andre deskundigen hier op waterkant,,odi odi,uit paramaribo


  Maak melding

 19. 19 Dec, 02:10
  8ec360de562749f4b0147c7b77007672.jpg
  Door de gouddeals die gesloten zullen worden met de multinationals Iamgold en Newmont zal Suriname ruim US$ 402 miljoen moeten ophoesten in de komende periode. Het is nog niet duidelijk hoe de regering aan de financiering zal komen. Het bedrag hoeft niet meteen te worden opgebracht.

  De Raad van Ministers (RvM), die onder leiding van president Desi Bouterse bijeen was, heeft iets na middernacht de gouddeals die de onderhandelingsteams hebben gesloten, goedgekeurd. Dit gebeurde na een presentatie van de onderhandelingscommissies. John Sew A Tjon, is voorzitter van het team dat heeft onderhandeld met Iamgold, terwijl Henk Ramdien de leiding had van de commissie die gedeald heeft met Newmont. De ministers hebben het conceptcontract niet in handen gekregen. Zij beschikken ook niet over de presentatie, die ze elektronisch te zien kregen.

  Participatie
  De staat Suriname participeert in Rosebel Goldmines voor 27%, terwijl Grassalco via concessierechten ook inkomsten heeft uit het goudbedrijf. In de mijn van Surgold (een jointventure tussen Suralco en Newmont) participeert de staat voor 25%. Starnieuws verneemt dat voor de investering in de goudmijnen er externe financiering zal worden gezocht. Hoewel de ministers een globaal beeld kregen tijdens de presentatie, werden zij niet in de gelegenheid gesteld om de contracten te bestuderen voordat zij er hun zegen aan gaven.

  Na de presentatie van de onderhandelingsteams was er een vragenronde voor de ministers. De vragen die zij hadden, werden beantwoord door de onderhandelingscommissies de president en vicepresident Robert Ameerali. Drie ministers (Natuurlijke Hulpbronnen, Financiën en Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu) zijn gemachtigd om de contracten te tekenen, nadat deze goedgekeurd zijn door De Nationale Assemblee.


  Maak melding

 20. @GMAP en heb je gister niet gezien die cassave fabriek die staat er al hoor hahahahaha noh bruja ik heb gister genoten in para hoor wau ik ben trots op deze mensen suriname is blij para is blij dus voor de rest maken wij ons niet druk met die haters ,,,odi odi, takkie uit paramaribo


  Maak melding

 21. Hahahahaha!
  Takkie is weer van onder zijn steen gekropen.Gister was hij in geen velden of wegen te bekennen.Grappig!
  Morgen bij slecht nieuws,is ie weer alleen op zijn flatje in een achterstandswijk van de Bijlmer!


  Maak melding

 22. Staatsolie Suriname is een 100 % Surinaamse onderneming, zoals je meer Surinaamse ondernemingen hebt. Vertrouwen op eigen kunnen. Eddy Jhairap is de man die het plan had en het realiseerde en een foute macht gaf het groenlicht op dat moment om deze onderneming op te zetten. (samenloop van omstandigheden, tijd en plaats, het moment en een foute leiding in het land toen hebben staatsolie laten ontstaan, het idee en lef, Amerikaanse oliedeskundigheid van een expert/ondernemerschap, de ABN en de aanwezigheid van voldoende olievoorraad)

  Op dit moment zijn de goudprijzen meer dan goed internationaal en de wereld en een crisis in de wereld en wordt overal ter wereld veel in goud belegd. Eddy Jhairap kocht ook kennis in en had de juiste team van mensen om zich heen om staats olie van de grond te tillen.

  Ik blijf erbij dat er een eigen Surinaamse goudonderneming door Surinamers zelf kan worden opgezet, met een kleine aandeel voor buitenlandse goudondernemers in deze sector. Er kunnen aandelen worden uitgegeven, waar alle Surinamers, Surinaamse ondernemingen, Surineds en hun ondernemingen in aandelen kunnen kopen, een andere gedeelte van het geld kan geleend worden tegen gunstige rente en aflossingvoorwaarden, vreemd vermogen lang/kort en laat de buitenlandse partner met zijn kapitaal en kennis instappen.

  Als ik de DNA en de regering was zou ik tegen deze 25 tot 27 % aandeel die Suriname zal krijgen stemmen, waardoor voor deze overeenkomst geldt, no deal. Hoe zijn de clausules in deze overeenkomst en bieden deze Suriname de mogelijkheid de beide bedrijven te nationaliseren en haar percentage van 25 -27 % te vergroten? Surinamers zijn al zolang in de goudsector actief en als het ons nu niet lukt een kleine eigen Surinaamse onderneming in deze goede goudperiode op te zetten, zal het nooit meer gebeuren.

  Het hoeft niet eens heel groot te zijn, maar geleidelijk te worden opgebouwd en groeien en in periode dat de goudwaarde afneemt, kan de goud in de grond blijven of minder gewonnen te worden, wachten op betere tijden. Zo blijft Suriname, baas in eigen huis en heeft alles zelf in de hand, al naar de omstandigheden van de waarde en handel in goud op de wereldmarkt. Als er 40.000 Surinamers en Surinaamse ondernemingen met geld instappen in Suriname en ongeveer ook hetzelfde aantal in Nederland, ook Surinaamse ondernemingen in Nederland kunnen we heel klein en geleidelijk onze eigen goud onderneming hebben en samen met de poknokkers een heel eind komen.

  Ook van ondernemen heeft DDB geen verstand, net als de personen die aan de onderhandelingen deelnamen met Newmont en Iamgold. Laat zij dit maar aan anderen die wel van ondernemen weten, zoals grote Surinaamse ondernemingen met aandelen, vreemd vermogen en eigen vermogen, enz die internationaal ook actief zijn over laten.

  Vertrouwen op eigen kunnen

  Deze overeenkomsten met Newmont en Iamgold moeten gewoon in de prullenbak belanden. weg ermee!


  Maak melding

 23. Astrando

  @GMAP boooooooeeeeeeeeeHHH. Liever een werkende paard als BOUTA dan Boerikie donkyman GMAP= Gedrag Meer Als Piet
  nee jou vertaling is verkeer. Gedrag meer Als Pony(vrouwelijk Paardje)


  Maak melding

 24. Ik zat er op te wachten hahahaha met cassave fabriek.
  Ik kan mij nog die pimba fabriek heugen.
  Eet jij lekker jou cassave brood en jou grote lijder eet fernandes brood hahaha,wat gaan jullie doen met de productie daar ben ik benieuwd naar.
  ik hoop niet dat het weer een dekmantel word, je weel he?
  ik heb een idee voor jou misschien kan je het exporteren naar HOLLAND voor die zo gehate surineds.


  Maak melding

 25. @eagle
  wat leest ik nou,HOE WEL DE MINISTER EEN GLOBAAL BEELD KREGEN TIJDENS DE PRESENTATIE, WERDEN ZE NIET IN DE GELEGENHEID GESTELD OM DE CONTRACTEN BESTUDEREN VOOR DAT ZIJ HUN ZEGEN GAVEN. DE MINISTER HEBBEN HET CONCEPTCONTRACT NIET IN HANDEN GEKREGEN.
  STRAKS GA JE HOREN JULIE HEBBEN DE KLEINE LETTER NIET GELEZEN


  Maak melding

 26. Bedankt President D.D Bouterse/Regering/Coalitie leden.
  U allen hebben een grootste werk gedaan voor het totale volk/burgers van SU.
  10 jaren NF Regering/NL was de deal met i am gold/SU Goud 5 %
  Ongeveer 2 jaar SU/NDP/MC/+PL+AC Regering en SU krijgt 5×5%=25 % inkomsten van de aandeel.
  U allen hebben een geweldige- en uitstekende daad verricht.
  Dat is meer dan complimenten waard.
  Alle God zegen en Power aan U/allen en SU voorwaarts met allerlei ontwikkelingen en garantie van sociale voorzieningen zoals: AOV(verhoging), AKB(verhoging), AZV(invoering), APF(invoering in 2014)


  Maak melding

 27. madona ik kan niet de hele dag achter die pc zitten als jullie ik heb ook andre dingen te doen hier in suriname daarom ben ik niet eenmaal vierentwintig uren achter die pc ,, jullie hebben daar meer tijd voor om de heledag rommels te verkondigen,vandaag kan ik dat wel morgen niet oke ik heb geen tijd voor jullie kick hahahahaha madona was je ook bij die kerkdienst in de kou daar ? odi odi


  Maak melding

 28. het is een participatie van 25%, maar Su mooet eerst 402 miljoen usd inversteren.

  Die goudboeren zijn niet achterlijk hoor.

  Hebben zelf 75% in handen en laten dombo Bouta weer een nieuwe lening afsluiten om die 400 miljoen te financieren.

  AFGLIJDEN IS NEGATIEF OPBOUWEN


  Maak melding

 29. @GMAP meo hahahaha je zat op die cassaven fabriekt te wachte,wie in suriname wacht op jou denk je?je hoefd niet te wachten hoor die fabriek staat er al in para jammer dat je niet naar suriname kan anders kon je zelf zien wat er hier in su gebeurd en dat je niet kan raakt je overspannen;;meo die fabriek staat er hoe pijnlijk dat ook voor jou mag zijn het is al een feit oke,en je ben benieuwd naar wat met de productie gaat doen.nou meo ik je verzekeren dat suriname al afzet heeft hun product hoor dus je mag lachen maar ik denk dat dat kiespijn is dan echt lachen,wij hier in suriname lachen ook harder,,en wat betreft export is super geregeld mie mang jij ken alleen ned wij in su niet hoor kijk maar waar wij onze product naar toe gaat exporteren.en volgens jou hebben alleen surinamer cassave nodig word wakker meo je slaapt te diep ,,wikie,,god zij met ons suriname


  Maak melding

 30. Attentie,Attentie,!!!!!
  damens en heren ,Takki heeft Cassave ontdekt in Suriname gisteren!
  En voor Takkie is het niet zomaar Cassave hoor… neen,het staat gelijk aan,

  Cassave =goud =diamant!

  Kan iemand Takkie uitleggen dat wij BOJO ,DOSIE EN CASSAVE BROOD al eeuwen aan het eten zijn en dat het geen moeite kost om cassave te planten. Het is gewoon een cassave stok in de grond doen en je krijgt het heel jaar door cassave op je erf en in je keuken.
  Maar neen bouta eet geimporteerde rund en kippenvlees en Takkie is blij met cassave!!
  In de buitenlandse markten is een overschot aan cassave!!

  Whahahaaaaaa….

  Bouta en takkie de twee cassave ontdekker anno 2012!

  Whahahaaaaaaa…hahahahahaaaaa


  Maak melding

 31. @RAY je heb geen weet van wat je zeg doe maar ontspannen jij zit dagen nacht achter die pc maar als je op waterkant komt is alleen joe ray,ray ik vindt dit heel zielig voor jre vrouw als je een heb want voor haar heb je helemaal geen tijdt sarie torie hoor ray,als je over cassave wil praten moet je bij mij zijn mie mang,ik weet wel dat cassave overal kan groeien maar daar hebben wij het nu niet over oke,momenteel praten we over product die aan internationale standarden moeten voldoen daarom hebben die planters nu een opleiding moeten volgen om te weten hoe en wat om aan die eisen te voldoen oke praat niet zomaar want daar sta je bekend voor op dit forum,,en dit nogmaals suriname hoefd niet meer naar afzet te gaan zoeken want dat is al geregeld als jij dat niet wist oke odi,odi


  Maak melding

 32. @RAY
  Er is nog een andere cassave idioot!
  De SCHAAMTELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVE PLANTER was er niet bij.
  Sinds hij naar Nederland geëmigreerd is (maar niet heus) horen wij hem niet meer!
  Zijn bittere cassaveoogst in de bloempotjes 12 hoog in de Bijlmer is zeker mislukt.


  Maak melding

 33. hahahaha mie mama dit doet pijn auw bijlmer of waar dan ook plant jij maar je cassave in jou pot hihihi hier doen we dat buiten in de open natuur,en bloote borsten en korte lekker naar buiten,jij daar voorzichtig hoor pakt je goed in anders hahahahihihihi amc,,en hier op waterkant gaan die mislukkeling waardeloze steuntrekker mensen uitschelden hihihihi,,odi,odi


  Maak melding

 34. Ik zie al aan de reactie’s dat hier nagenoeg alleen fronters zitten te reageren om alles maar af te zeiken.

  Ik ben erg positief met alle ontwikkelingen.

  Bouterse, dank u wel!


  Maak melding

 35. Niet alle procenten zijn gelijk.

  5% van de omzet of 25% van het resultaat.
  Roeptoeteren en jubelen heeft weinig zin zonder de feiten te kennen.

  De tijden zijn absoluut niet vergelijkbaar. In 2004 moesten alle schulden nog afbetaald worden en had Suriname NIETS.

  In 2004 was de goudprijs ongeveer 40% van die van nu en waren de productie kosten ongeveer 90% van de omzet. Ofwel de 5% van de omzet (anno 2004) was toen ongeveer 50% van het resultaat zonder dat er geïnvesteerd werd of risico gelopen werd. Indien de goudprijzen nu van hun top gaan dalen en de productiekosten gaan stijgen kan 25% van het resultaat (na aftrek van financieringslasten) wel eens heel wat on aantrekkelijker zijn.

  Het is zeer verdacht als zelfs ministers iets goed moeten keuren zonder de feiten te kennen.

  Nu moet er geïnvesteerd worden en daarmee risico gedragen worden. 25% kan nu maar zo verdampen omdat geïnvesteerd kapitaal ook geld kost zels al voor dat er opbrengsten zijn.

  5% van veel is nog steeds veel, 25% van een beetje kan wel eens niets worden.

  Het kan een heel goed deal zijn maar oordeel niet voor dat alle feiten bekend zijn.
  Verdeel de huid van de beer niet voor dat die geschoten is.

  Ik hoop het beste maar vrees het ergste


  Maak melding

 36. Extra geld opbrengsten uit de goud industrie , ineens beschikbaar voor de “handen” van Bouterse en co?? Hoe groot is de kans dat dit geld voor de volle 100% ten goede komt aan de Surinaamse gemeenschap? Een crimineel/moordenaar gaat nu niet ineens denken aan zijn mede landgenoten.
  Is niet zo moeilijk te raden wat er (gedeelteijk) gaat gebeuren met dit extra geld.


  Maak melding

 37. @Takki

  Hahahaaaaaaaaa…Suriname exporteerd al jaren zijn gewassen en de grootste afnemer is Nederland!
  Nu na al de jaren gaat bouta en jij ons komen vertellen wat internationale waarden zijn !?
  Ps je baasje wordt internationaal uitgelachen omdat hij niet voldoet aan internationale standaarden om zo een belangrijke post te bezitten!
  Hij en jij zijn de laatste personen zeg maar idioten die over internationale standaarden moeten praten!!!!

  Whahahaaaaaa…jij zit 1×24 uur achter je pc.
  Gisteren ontbrak jij hier aangezien de berichtgevingen over je baasje zeer bitter waren en toe bleef je weg.
  Vandaag zie je een foto van je baasje en je denkt dat het iets goeds is.Neen hoor hij is nog altijd de moorddaige man met amnestie!
  Whahahaaaaaa……..


  Maak melding

 38. @Takkie

  …en oh ja,
  wanneer het gaat om de goudmijnen dan is hij ,je baasje ,wel slim om maar niet in het beeld te verschijnen toch,want niemand mag iets weten over zijn en zoontje zijn illegale goud business en deals!!
  Maar over cassave …dan komt die man nog trots poseren ook. Leg je baasje even uit dat cassave even oud is als de mensheid zelf okay!Leg hem uit dat het niet zo is dat CASSAVE door hem werd ontdekt;

  Hahahahaaaaaaaa


  Maak melding

 39. @takki

  …of je kan het ook zo zien…
  Je baasje doet aan ruilhandel.
  Hij geeft ons cassave bedrijfje en neemt Staatsolie bedrijf voor zichzelf!
  Hmmmmmmm….even nadenken hoor…
  Wat is winstgevend…cassave bedrijfje of een Reus als Staatsolie?!
  Eh niet moeilijk tog,hij gaat voor staatsolie en cassave bedrijfje doet bij jouw het werk als ZOETHOUDERTJE.
  En omdat jij mama’s slimste niet ben ga je het verschil toch nooit kennen of leren kennen!
  Jij bent gelukkig en blij met een pond gerapste cassave en bouta heeeeeeeeeeeeeeeel blij met de olievelden en staatsolie!


  Maak melding

 40. @Ray En GMAP

  Broeders, jullie moeten niet al teveel energie verspillen…
  ipv dat takkie en consorten naar school gingen om te leren gingen ze todobere’s schieten in die vieze gotro’s….vandaan al die bere-voeroe tories…

  vanaf nu heten ze todobere hunters…


  Maak melding

 41. BREAKING NEWS.

  1.Suriname geeft geen goedkeuring Nederlandse ambassadeur

  2.Geheime archieven worden toegankelijk voor Tweede Kamerleden

  WATERKANT.NET WAAR BLIJF JE??????


  Maak melding

 42. Niet alles wat blinkt is goud.Over een tijdje zullen we horen wat de angels in dit verhaal zijn.
  Want het word zo mooi gebracht,eigenlijk te mooi om waar te zijn.
  Meneer Abrahams heeft al zijn optel som gemaakt,Maar daar klopt ook niets van.
  lees op starnieuws de propaganda van Brampie.50 % VAN ONS GOUD BLIJFT IN SURINAME.Hahahahaa
  Stel nou dat beide bedrijven per dag 100 kilo per bedrijf opbrengen dan heb je een dagopbrengst van 200 kilo toch.
  Van newmont krijgt Su 30% = 30 kilo
  van iam gold krijgt Su 25 % =25 kilo
  Dus krijgt Suriname van 200 kilo slecht 55 kilo en dat is lang geen 50%,dus weet ik niet waar die ongeschoolde Brampie met zijn reken som vandaan komt.En nu moeten ze ook nog een schuld van 402 miljoen usd gaan betalen om dit te realiseren.We blijven benieuwd.


  Maak melding

 43. @MADONA vergeet niet om te vertellen dat het alleen daar voor de tweedekamer alleen mag weten hoe of wat ze zijn bang want dat kan voor problema zorgen hahahaha,lees openbaarmaking van de dossiers kan niet want het zou nederland kwestbaar maken voor juridische conseqenties,dit heeft de nederlandse mininster van buitenlandse zaken frans timmermans gezegt hahahahah mooi torie,,gaan jullie verder lezen op dwt online


  Maak melding

 44. Vene die dong buriki zegt.

  “”lees op starnieuws de propaganda van Brampie.50 % VAN ONS GOUD BLIJFT IN SURINAME.Hahahahaa””

  Terwijl op starnieuws duidelijk staat

  “”Abrahams: 50% opbrengsten goud blijft in Suriname””

  Ja mensen dit zijn de waterkant fronters het gepeupel, ze hebben moeite met begrijpend lezen maar durven berekeningen te maken en hebben het hoogste woord hier.


  Maak melding

 45. takkie die waardeloze lul medusa, snapt nog steeds wat zich om hem heen afspeelt. Deze idioot had het over gespleten tong toen de EU Nederland om deze twee punten heeft gekapitteld tijdens de ACP/EU vergadering.

  Suriname staat sterk momenteel, de huidige progressieve regering speelt niet.

  Wanneer Nederland dit soort gouddeals leest, dan weten ze dat ze in Suriname horen te zijn, ze willen bij zijn samen met alle grote Nederlandse multinationals.

  Het zal niet lang meer duren of we lezen dat Beatrix op staatsbezoek wil gaan met een handelsdelegatie.

  romeo hoost en kornuiten zullen dan in het vervolg hun smoel moeten houden over 8 december, zo werkt het in Nederland.

  Het gepeupel denkt dat die 15 slachtoffers voor Nederland belangrijk zijn?


  Maak melding

 46. Vene, lees onderstaande weer, misschien dat je het ooit zal begrijpen.

  Brampie.50 % VAN ONS GOUD BLIJFT IN SURINAME

  Abrahams: 50% opbrengsten goud blijft in Suriname


  Maak melding

 47. Dit zegt Abrahams

  100 % – (30% + 25%) = 45% dit zegt Abrahams,

  Naar verluidt hebben de onderhandelingsteams een aandeel van vijf procent extra kunnen bedingen op wat al met de vorige regering was overeengekomen. Ook wat betreft de royalty’s zou er iets meer uit zijn gesleept dan bij de Rosebel-deal. Voor deelname in de twee goudmijnen zal de staat met circa 402 miljoen US dollar moeten inkomen.

  Voor deelname in de twee goudmijnen zal de staat met circa 402 miljoen US dollar moeten inkomen.

  Zo ziet het plaatje er in werkelijkheid uit

  Iamgold krijgt dus, 100% – 30% = 70%

  Naar verluidt hebben de onderhandelingsteams een aandeel van vijf procent extra kunnen bedingen op wat al met de vorige regering was overeengekomen. Ook wat betreft de royalty’s zou er iets meer uit zijn gesleept dan bij de Rosebel-deal. Voor deelname in de twee goudmijnen zal de staat met circa 402 miljoen US dollar moeten inkomen.

  en

  Newmont 100% – 25% = 75 %

  Er gaat dus 145 % naar USA en Canada.

  Naar verluidt hebben de onderhandelingsteams een aandeel van vijf procent extra kunnen bedingen op wat al met de vorige regering was overeengekomen. Ook wat betreft de royalty’s zou er iets meer uit zijn gesleept dan bij de Rosebel-deal. Voor deelname in de twee goudmijnen zal de staat met circa 402 miljoen US dollar moeten inkomen.

  Voor deelname in de twee goudmijnen zal de staat met circa 402 miljoen US dollar moeten inkomen.

  Maar het gaat om verschillende mijnen van twee ondernemingen uit 2 landen, dus Arbahams heeft ongelijk. Het meeste goud gaat naar de USA en naar Canada

  Surinamers laat Abraham jullie geen zand in de ogen strooien er gaat meer goud het land uit dan erin Suriname blijft uit de verschillende mijnen waar deze 2 bedrijven uit USA en Canada gaan mijnen.


  Maak melding

 48. @Sabidieri, whahahahaaaaa die Abrahams zegt zoveel. Deze Abrahams weet niet eens waar hij z’n mostert moet halen.
  Deze idioot heeft zoveel dingen beloofd. Niet eens 5% van die beloftes heeft hij waar kunnen maken. Die 50% goud beland in de zakken van die corrupte NDP-ers mocht deze nieuws waar zijn. Iedereen weet dat. Voor als nog zijn de NDP beloftes één grote zeepbel gebleken.

  Nou, dat wordt straks een feestje vieren op Frissenstein 6 hoog. Het is je gegund hoor mi gude..geniet er maar lekker van. Voor dat je het weet spat de zeepbel uit elkaar. Weer een illusie minder..


  Maak melding

 49. Sabidieri
  Jij maakt jezelf belachelijk.Jij wil dat ik het letterlijk moet schrijven als Brampie hahaha.
  Weet je dat je dingen ook in je eigen woorden kan zeggen, en toch nog op hetzelfde uitkomt.Droom maar lekker door,reageer voortaan op de inhoud,dus die rekensom die ik heb gemaakt.odie


  Maak melding

 50. passant
  Die 36 % belasting werd ook onder de vorige regering betaald ,dus dat is niet nieuw.
  Zo zie je dat deze mannen alleen maar op propaganda uit zijn,odie mi matie


  Maak melding

 51. Wat schimmig blijft is onder welke condisties deze overeenkomsten gesloten zijn. Welke boete clausules hangen er aan vast wanneer partijen hun afspraken niet nakomen. En laat uitgerekend de NDP zijn die haar afspraken meestal niet nakomt. Misschien nog belanger, wat betekent dit voor de werk gelegenheid van Suriname ? Zo lang de witte mannen het werk doen, wat een zwarte ook had kunnen doen, stelt deze deal weinig voor. Uit eindelijk zal Su. zelf goud moeten gaan delven.


  Maak melding

 52. Suriname is niet eens in staat fatsoenlijk belasting te innen laat staan grote multinationals te controleren. Uit eidelijk zullen deze bedrijven minder afdragen via buitenlandse constructies. Iedereen weet dat behalve Brampie


  Maak melding

 53. vene ik wist dat jij het niet zou snappen.

  Nu effe in jip en janneke taal. Het woordje “”opbrengsten”” is in de context heel erg belangrijk.

  Om het nog duidelijker te maken niet 50% van het goud blijft in Suriname maar 0%. Deze bedrijven laten geen goud in Suriname, waarom zouden ze? Suralco laat ook geen Bauxiet in Suriname? Het wordt allemaal geexporteedrd.

  Ik hoop van harte dat je het snapt.


  Maak melding

 54. Rekenen is een kunst.
  Voor het aandeel van 25 resp. 30% moet $ 405.000.000 harde dollars ingebracht worden voor een aandeel in een Surinaamse onderneming die nadat men uitgemijnd is en de winsten verdeeld niets meer waard is.
  De kans is groot dat men dan met een negatieve waarde zit vanwege milieu schade. 10 jaar na start van de betreffende operaties is men klaar ofwel van de inkomsten moeten wel de afschrijving en rente lasten afgetrokken worden.

  Ofwel de eerste $ 100.000.000/jaar zijn kosten en lasten. Dat deel van de inkomsten mag men dus niet als resultaat zien.

  Van de belasting inkomsten betaald men zelf 25 resp 30% ofwel dat is vest zaak broekzak. By the Way nu betaald men ook gewoon de belastingen waar op Suriname recht heeft of wel dit is niets extra.
  Blijft over welke winst beperkende aspecten zullen er de komende jaren ontstaan (wat te denken van management fees en extra kostbare adviseurs).
  De stimulans voor de meerderheidsaandeelhouder om de kosten te verhogen ten gunste van het hoofdkantoor en de winsten te reduceren neemt toe naarmate men meer moet delen.

  Om snel te kunnen starten zal Newmont veel prefab elementen gaan invoeren en zullen kostbare infrastructurele maatregelen genomen worden (uitspraak van Newmont). De uitgaven in het buitenland gaan de winst drukken, alleen in de ijver om te scoren en kadootjes uit te kunnen delen heeft men voor 5% meer $ 405.000.000 in de armen van IAM Gold en Newmont gelegd. Dollars die allemaal naar het buitenland gaan en waar het Suriname geheel aan de competenties ontbreekt de besteding adequaat te controleren. Dollars die IAM Gold en Newmont heel hard nodig hebben om hun eigen financiering veilig te kunnen stellen.

  $405.000.000 voor 5% meer. is dat een goede deal.

  REKENEN IS EEN KUNST. Wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op de neus.


  Maak melding

 55. Sabidieri
  Ik wist wel dat het bij jou om die woorden ging,maar bij mij gaat het om de rekensom.Daarom heb ik ook geschreven dat je dingen met je eigen woorden mag zeggen,omdat de inhoud bij mijn verhaal meer om die rekensom gaat.Elk geval bedank ik je dat je een fan van mijn postings bent hahaha


  Maak melding

 56. Straks ga je horen van “sorry de bevolking heeft mij verkeerd begrepen” ….het blijft een vage boel bij elkaar en de bevolking wordt steeds op het verkeerde been gezet,…die Abrahams kan niet eens reageren op vragen in het parlement op frauduleuze zaken.
  Dat de samenleving niet moe wordt,.. steeds belazerd te worden door deze criminelen.


  Maak melding

 57. Rosebel zou in eerste instantie door Sur.zelf ontwikkeld worden.Onder supervisie van GMD.Maar toen de djoeka’s vernamen dat daar het goud voor het rapen lag,occupeerden ze het terrein genadeloos.Om hun vandaar weg te krijgen slokte alle tijd op.Was er met een groep een accoord of stond er een ander groep op de stoep.Bosje had El Vene achter gelaten in de arena met een hand op de rug gebonden om met een Mohamed Ali te vechten.El Vene werd gedwongen om de winning van het goud aan buitenlanders te laten.Bauxiet leverde niet veel op en het inkomen van Staats olie heeft hij gebruikt om het volk te voeden.Ik ben geen El Vene fan geweest.Maar vergeet nooit wat die man herhaaldelijk zei terwijl hij met maar 1 hand kon vechten.”IK ben gedwongen om wat slagen te incasseren omdat ik een volk te voeden heb.”Zij die in Holland gaan deze woorden niet kunnen begrijpen.

  Cobie.


  Maak melding

 58. Landgenoten zijn jullie de pimba fabriek van crimineel D. Bouterse vergeten en al die schulden waarmee deze crimineel Suriname opzadelde.
  De geschiedenis herhaalt zich. Hij is wel heel rijk geworden door Suriname te roven.


  Maak melding

 59. Het gaat om een nationale zaak en het zou goed zijn dat de DNA alle haken en ogen van deze overeenkomsten goed onder ogen zien en grondig bestuderen. Het Volk heeft grote noden, huizen, kinderbijslag, aov, pensioenen, minimumloon hoeft niet in sme, dijken, schoolmaaltijden, ontwatering van Groot-Paramaribo en de kuststeek enz, gelet op onze natuurlijke producten cq goudvoorrraden, daarom moeten deze niet op een eenvoudige manier weggegeven worden aan multinationals. Deze denken niet aan de Surinaamse belangen, maar aan hun eigen belangen.Landen met natuurlijke producten zijn vaak heel arm.

  DNA-leden, coalitie en oppositie nemen jullie alle tijd om deze zaak grondig en heel goed te bestuderen en waar zaken in het belang van Suriname duidelijk moeten worden gesteld, moeten de heren weer gaan onderhandelen tenzij Surinamers in armoede willen wonen en leven. Het is een nationaal belang.


  Maak melding

 60. Ik lees dit bericht en ik lees op Starnieuws over de presentatie aan de ministerraad over hetzelfde. De mensen die niet verder nadenken zien alleen maar dollartekens bij 25% winstdeling. Maar weten ze ook dat er een investering van 420 miljoen dollar tegenover staat, een verplichting voor de Surinaamse staat waar Bouterse niet over correspondeert.

  Natuurlijk zegt hij er niets over want dit betekend, als je logisch nadenkt dat je nooit 25% overhoudt van de winst want je moet eerst je investering eraf trekken. Na die aftreksom blijft er vermoedelijk niet veel meer over dan die 5% die de regering Venetiaan heeft bedongen, zonder dat zij 420 miljoen dollars hoefden te investeren. Dus mensen, of jullie nu Paars zijn of groen, let op de woorden van de Paarse leiders. Misleiding is hun vak. Je staat erbij en je wordt in de maling genomen. Dat gebeurde al in de jaren tachtig en nu nog veel erger.


  Maak melding

 61. Dit noemt men onderhandelen met visie,gevoel en liefde voor het land Suriname. Sranang kon trong gotu noja.

  En vergeet onze groene goud niet. Onze olie,bauxiet en hout. Met het goud moet worden geinvesteerd in beton.
  Paramaribo moet een facelift krijgen een centrum van internationale allure en citylight like never before.

  Laten we hierover praten wie een rechtgeaarde en echte sranangmang is en de toekomst op rails heeft.


  Maak melding

 62. Het krioelt van pessimisten op dit net. Nooit eerder heb ik zoveel pessimisten en negatieve houdingen gemerkt op een site als deze afleiders. Waar waren zij tijdens het front schrikbewind waar alles stil stond.
  werken-werken-werken. Zo moet het zijn.


  Maak melding

 63. Astrando,

  Ik wil best werken hoor, hard en gepassioneerd voor mijn land Suriname, maar niet met leiders waar een vloek aan kleeft vanwege moord, doodslag en verkrachting. Werk, brood en spelen is een manier om de msnsen stil te houden. Maar maak een simpele rekensom als het gaat om de gouddeals en je weet dat je in de maling wordt genomen door Paars. Dat is niet negatief, dat heet logisch nadenken en rekenen, iets waar de mensen die een blinde adoratie voor hun paarse leiders leiders hebben wel eens meer zouden moeten doen.


  Maak melding

 64. Suriname moet vooruit en dit is weer het bewijs dat paars werkt ,dit land kan zonder nederland overleven….het is geen arm land zoals en wil doen geloven.
  Schouders er onder en wij surinamers bereiken ons doel.ik had al voorspeld dat siriname geen haast met nederland als het om het benoemen van een ambassadeur gaat en terecht.je dient het surinaamse volk te respecteren als het voor bouterse kiest…buigen of barsten ….de regering bouterse dwingt respect af .
  Ik vindt dat suriname zijn eigen weg moet gaan om zaken te doen en dat is prima.
  Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang


  Maak melding

 65. @pero

  “het is geen arm land zoals en wil doen geloven.
  Schouders er onder en wij surinamers bereiken ons doel”.

  Aldus pero.

  En wat is het doel pero?dat we bereiken moeten?

  Cobie.


  Maak melding

 66. OPVALLEND NIEUWS:
  Assembleelid Ronny Asabina (fractieleider BEP) kan zich niet voorstellen dat de Raad van Ministers (RvM) ingrijpende gouddeals goedkeurt, zonder de overeenkomsten te hebben bestudeerd. Sterker nog, ze hebben niet eens inzage gekregen in de documenten. Na een presentatie heeft de RvM de deals goedgekeurd.

  There we go!!!
  Ja knikkers,klinkers en medeklinkers!


  Maak melding

 67. de deals is er nog nieteens en lees wat de pessimisten er over schrijven. wat zijn de surinamers in den vreemde toch raar. waarom hebben jullie niet namens de regering een betere deal gesloten, en komen jullie niet in met de 402 miljoen die het land zal moeten ophoesten voor haar deelname in deze twee projecten. korte termijn visie. het is een risico die je neemt.zo ook als je een jointventoire zou aangaan met een partner voor het opzetten van een bedrijf. de een kan niet alleen de lasten en jij geniet maar van de lusten. TIME WILL TELL als het een goede deal zal zijn.


  Maak melding

 68. Beste Alleen,

  Rekenen is een moeilijk ding noh? Denk toch even logisch na man. Je neemt een risico. Goed, geen probleem. Maar waarom vertel je daar niets of weinig over en je doet een presentatie waar de raad van ministers eigenlijk alleen maar erbij zit, geen documenten krijgt en toch moet tekenen. Vindt je dat niet gek. Of je nu voor Paars bent of voor de Groene dit is teveel propaganda en weinig realiteit.

  Maar goed, Bouterse had het op podia ook over maar 15 mensen die vermoord zijn en hij vergat erbij te vertellen hoeveel er tijdens zijn eerste coup, tijdens Mooi Wana, en tijdens zijn misdadige periode zijn omgekomen. Dat noemt men misleiding.


  Maak melding

 69. @Bifa
  Rekenen,wiskunde,economie zijn niet moeilijk!
  MENSEN ZIJN VAAK OPPERVLAKKIG (soms dom);denken niet logisch en worden daarom met een kluitje in het riet gestuurd zonder hun gezond verstand (tenzij ze die hebben) er bij te gebruiken.
  WAT HEB IK ME VANAVOND FEESTELIJK GEAMUSEERD!
  Ongeloof’lijk!


  Maak melding

 70. Aahh…..asabina wijst op de non- bevoegdheden van de
  Ministers. Ja…de minister stelt niets voor en is eigenlijk een decorstuk.
  De naieveingen die zich hiervoor hebben uitgeleeend moeten met hun partijen goed brainstormen of zij nog 2 jaar zo doorwillen. Want …ja…zo werk je aan je eigen devaluatie en
  kiezers hebben dat gauw door.


  Maak melding

 71. Ik snap de investering van $ 420 miljoen niet. Als de vorige regering al een x % had bedongen op de nieuwe contracten en deze regering voor 5% extra nog eens $ 420 miljoen moet neer tellen, waar zit dan de winst hierin? Wat vertegenwoordigt deze $ 420 miljoen en in welke van de bedrijven (nationaal of internationaal) krijgt Suriname de aandelen van? Hoeveel aandelen krijgt Suriname en wat is de nominale waarde die deze aandelen vertegenwoordigen? Als ik naar de beurs waarde van deze twee bedrijven Iamgold en Newmont kijk, wordt er naar mijn bescheiden mening veel te veel betaald voor ? % aandelen. Vandaar de voorliggende vraag in welke van de (dochter) bedrijven eigenlijk word geïnvesteerd.
  Door wie en welke instantie zal dit gecontroleerd worden? Dus eigenlijk betaal je voor 5% extra rendement eerst $ 420 miljoen???
  Verder lees ik dat door deze toekomstige inkomsten die gegenereerd worden de overheid grootse plannen heeft. Vraag hoe dan als Suriname eerst $ 420 miljoen tegen een hoge rente percentage eerst zelf moet lenen om zich in te kopen???wat is het rendement dat men denkt hieruit te halen op korte termijn voor de grootse plannen?


  Maak melding

 72. De paarse aanhang moet niet kletsen, als zelfs ministers blindelings MOETEN tekenen zonder te weten wat oveeengekomen wordt,kunnen zij, gewone, zielige paarse kuddedieren, mij onmogelijk komen uitleggen dat het om een goede overeenkomst gaat.
  waarom moet men geheimzinnig doen als het zo mooi is als Brampie beweert?


  Maak melding

 73. Dit is gewoon een zoveelste bla bla verhaal van Abrahams.Deze regering ontbeerd deskundigheid laat staan visie om met grote multinationals te onderhandelen.Laten wij mekaar niet verder voor de gek houden.


  Maak melding

 74. Mijn zoontje van de 4de klas GLO heeft me er ook op gewezen dat Abraham’s berekening totaaaaal fout is. Bij wijze van spreken zou volgens zijn beredenering in geval van een deal van 50 om 50% voor beide maatschappijen, Su dan alle goud behouden. Wahahahaaaaaaa “zeer intelligente minister”.


  Maak melding

 75. Wat een goed nieuws!

  50% blijft in Suriname!

  Een president met goede visie en waarbij het geslaagd is, de missie!

  Ikzelf ben altijd kritisch, maar mag nu best es positief worden gereageerd.

  Ik voorspel dat, indien de president verstandige keuzes blijft maken, hetwelk ten voordele van haar burgers komt, Suriname goed vooruit zal gaan en velen uiteindelijk zullen zeggen: Bouterse maakt het verschil…..

  Laat ons allen trots zijn.

  Trots op de president en trots op het land. Woon, werk, geniet in het Paradijs Suriname.

  Het gaat ons echt wel lukken en dat zonder Holland.


  Maak melding

 76. El Vene zei gewoon dat het goud van Sur.is en als jullie dat willen ontginnen dan moeten jullie dit en dat geven aan Sur.
  De overeenkomst van nu zegt dat Sur.geld moet geven om naar goud te laten graven.En mocht er wat gevonden worden dan krijgt Sur.een fooitje.
  Lijkt de Alibux overeenkomst met Alcoa.Alles,land, rivier en water is van Sur.De dam en generator is van Alcoa en dan nog ziet Alibux van de PALU kans elektriciteit te
  kopen tegen wereld marktprijs dat gekoppeld is aan de olieprijs.En Iwan Krolis van de PALU zat weer in de commissie.Kan nooit goed uit pakken.Deze man heeft een krachtcentrale verspeeld voor wat houtskool.Hij vindt het geweldig om nu om de beurt elektriciteit te hebben.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.