Suriname pakt uit op de Vakantiebeurs 2013 in Utrecht

56

PARAMARIBO/UTRECHT, 18 dec – Suriname wil het toerisme een flinke impuls geven en slaat daarom een nieuwe weg in. Op de Vakantiebeurs 2013 laat het Zuid-Amerikaanse land een groter reisaanbod zien dan ooit en kunnen bezoekers kennis maken met de diversiteit van het Surinaamse landschap en de Surinaamse cultuur. Het hoofddoel? Suriname in de Top 3 van meest gewilde vakantiebestemmingen krijgen.

Op de Vakantiebeurs krijgen bezoekers vast een voorproefje van alles wat deze bruisende en diverse bestemming te bieden heeft. Van de indrukwekkende natuur tot de verschillende culturen en van het erfgoed van eeuwen koloniale geschiedenis tot het vieren van verschillende bruisende Caribische evenementen. Vakantie krijgt in Suriname een geheel nieuwe betekenis.

De Vakantiebeurs 2012 wordt gehouden van woensdag 9 t/m zondag 13 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Op de beurs is Suriname te bezoeken in hal 1.

Suriname in januari 2012 op de Vakantiebeurs:

Suriname in januari 2011 op de Vakantiebeurs:

Suriname in januari 2010 op de Vakantiebeurs:

56 REACTIES

 1. Waarom niet in frankrijk,Belgie, Afrika of eigen regio?
  omdat de grootste populatie Suriname in Nederland wonen .
  Die anti Surineds en anti Hollanders zijn naar mening onwetend .


  Maak melding

 2. @GMAP, dank voor je reactie en ben ook benieuwd naar hun reacties.

  =Ze moeten toch niets van het buitenland???
  =Suriname kan alles zelfs regelen en doen met hun eigen volk???


  Maak melding

 3. De vakantiegangers gaan kennis maken met kapotte trottoirs en vuiligheid in Paramaribo en bij 1 regenbuitje heb je kaplaarzen nodig.O ja en de zwervers zijn weer losgelaten.


  Maak melding

 4. Steek je Surinaamse vakantie in je hol.
  het zal je maar gebeuren dat je de CTU tegen het lijf loopt, misschien overleef je het niet eens.

  Donderop met je vakantie in Suriname gelul


  Maak melding

 5. Suriname in de Top 3 van meest gewilde vakantiebestemmingen krijgen. flinke impuls geven

  Wie schrijft dit onzin.

  Dit buers heeft zijn doel bereikt, wat zijn de ruesltaten van de afgelopende jaren .Laat de minister daarmee eerst komen met cijfers.Lekker vakantie van de minister hier.
  Als ik 2 keren per jaar naar suriname ga zie ik geen bakara’s met kids naar suriname met vakantie.
  Onzin suriname top 3.
  Hou me niet voor de gek waterkant.


  Maak melding

 6. Van de indrukwekkende natuur tot de verschillende culturen schrijft waterkant.
  Juist voor een succes volle marketing zou beter zijn geweest dat de beurs door javanen en hindustanen worden uitgevoerd.
  Uit studies en onderzoek mag geclonludeerd worden dat blanken schrikken af van donkere mensen.
  Verkeerde beleid van Suriname. effe nadenken Suriname


  Maak melding

 7. Als je Su door de bril van een Surinamer bekijkt dan is het voor de meeste van ons een heerlijk vakantieland. Maar voor een Niet-Surinamer ligt dat toch wel ff anders. Daarom moet er veel gedaan worden op het gebied van toerisme. Gekwalificeerde en eerlijke mensen, goede hotels/touroperators, een mooie binnenstad met goede wegen en beplantingen etc etc etc. En de prijzen voor tours moeten drastisch omlaag. Want de meeste mensen gaan niet voor `n 2e keer. En je moet juist continuiteit in houden. Als de Surinamers een goed bedrijfsplan hebben dan weten ze verdomd goed dat de BREAKEVEN POINT niet meteen de volgende dag is, maar veel later. Su. willen kosten wat het kost meteen winst maken en denken niet aan continuïteit. Waarom gaat met naar Thailand? Omdat het o.a. heel goedkoop is!!! En laten we nou eerlijk zijn, het heeft veel meer te bieden dan Su. Ik denk dat Su heel veel mogelijkheden heeft voor een goed toeristisch land.
  Waarom laten ze geen onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een zee strand. Nederland is daar behoorlijk deskundig in. Maak daar gebruik van. De dolfijnen voor de Surinaamse kust is iets fantastisch. Toeristen vinden dat ontzettend leuk: DE ZEE OP. Waarom geen boottocht op zee langs de kust etc. We zijn te veel gericht op het dure binnenland.
  Suriname, doe je voordeel mee.


  Maak melding

 8. Suriname,is een prachtig land,alleen het wordt steeds beheerd,bestuurd,door koeien,zelfverrijkers,helaas zijn het mensen die zelf gekozen zijn door een volk,die nog steeds denken aan ras en vriendenkring.Zie maar de reactie,s op deze site,hoe er nog steeds anno 2012 over de koeli,blaka-mang en japanesie wordt gesproken.Zolang er dus verschil wordt gemaakt,zal suriname steeds meer ten onder gaan.Wat betreft de promotie van suriname als vakantie land,de meeste buitenlanders (blanken)die suriname bezoeken,hebben op een of andere manier een connectie met een surinamer,getrouwd of zakelijk.Ongeveer 2tot 3jaren terug was er een cruis-schip;bremen uit duitsland,in suriname.Heel veel van deze mensen zijn toen beroofd,tijdens een wandeling in de binnenstad,daarnaast vonden zij het heel vies,en smerig.Als de bevolking zelf in angst leefd,hoe moet het dan met de toeristen.Er is bijna elke dag een roofmoord of overval in suriname.Als politici zichzelf verrijken,en vriendje,s-politiek voeren,hoe verwacht je dan dat het toerisme bevorderd zal worden.Degene die steeds weer lopen te kraaien dat het heel goed met suriname gaat,ja,natuurlijk,criminele-activiteiten,casino,s zijn straks meer dan scholen.Buitnlanders zoals afrikanen,turken,brazilianen,chinezen,die zijn nu de beheerders van suriname.


  Maak melding

 9. Het mooie is dat Suriname een mooi veelzijdig land is.
  Het vervelende is dat veel Nederlanders weten dat Suriname corrupt is en eigenlijk niet eens veilig.
  Tevens is het ook zo dat men liever naar een land gaan waar een stabiele regering zit die naar eer en geweten handeld dan dat ze naar een land moeten waar corrupte mensen de prijs kunstmatig voor hen hooghouden, voorbeeld een reisje van 4 dagen naar het binnenland voor € 450,- aanbieden, riekt naar oplichting en snel geld verdienen over de rug van de Nederlandse toerist.

  Bovenal weet ik dat veel Nederlanders zeggen met Bouta aan de macht heb ik daar niks te zoeken.

  Het streven in de top 3 van de vakantie bestemmingen komen pfff een hoog streven, zeker in de crisis tijd waarmee Nederland en de rest van de wereld te maken heeft, het feit dat steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiezen zegt al genoeg.


  Maak melding

 10. Suriname kan pas succesvol worden als de corrupte regering en de misdadige president en consorten van het toneel verdwijnen. Ze hebben het ruim 2 jaar geprobeerd en hebben niets waar kunnen maken. Je moet wel blind zijn om dat niet te zien. Weg met die kliek. Gelukkig weten potentiële niet Surinaamse toeristen dat.


  Maak melding

 11. ‘Suriname wil het toerisme een flinke impuls geven en slaat daarom een nieuwe weg in’

  =Ik hoop dat ze ook bij het verkopen van de vliegticket, vertellen dat de vlucht standaard 7 uur (vertraging) te laat aankomt hihihhihihihi

  Surinam Airways: ga eerst de puntjes op de i zetten en dan dit soort dingen praten. waste of time!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. EERST LEREN REKENEN.
  Er zijn dorpjes in Nederland, de Ardennen (Belgie) en het Zwarte woud (Duitsland) met minder dan 1.000 inwoners die per jaar meer toeristen trekken (overnachtingen) dan heel Suriname.
  Men rekent zich rijk door iedereen die op Pengel International binnen komt als toerist te tellen. Per week kunnen er maximaal 4.000 passagiers (vliegtuigstoelen die landen) het land binnen komen. Per week landen er 3 maal een 747 van KLM en 5 maal een A 340 en nog wat oude 737 van SLM, als ze niet geleend zijn door de president, alsmede een oude fokker van DAE en een MD 80 van air Insel. Ofwel maximaal 200.000 passagiers/jaar. Deze passagiers bestaan uit Surinamers die terugkeren, Surineds met heimwee op familie bezoek, mensen die nog zaken doen en regeringsvertegenwoordigers (op dienstreis) en tot slot 20% (=40.000) toeristen die zich ook als echte toeristen gedragen en wat geld uitgeven.
  Een bushresort in Namibie trekt op de vakantiebeurs meer bezoekers dan Suriname, moet deze Suriname adept helaas vaststellen. Waarom? Omdat men in Namibie als toerist behandeld wordt, terwijl men in Suriname als portemonnee beschouwd wordt die voor nul dienstverlening leeg gehaald mag/moet worden. Als er zijn fantastische uitzonderingen en de mensen zijn regelmatig echt vriendelijk maar de toerisme werkers hebben in het algemeen geen idee wat ze moeten doen en hoe zij hun gewaardeerde gasten moeten pamperen. De prijzen zijn niet hoog de kwaliteit is in het algemeen veel te laag.

  Een voorbeeld:
  Wij zijn ooit bij METS aangemeld voor een trip naar Awaradam, er is aanbetaald. Wij komen de tickets op halen en de rest betalen en krijgen te horen “We weten niet of het doorgaat, te weinig aanmeldingen”. Na onze vraag hoe zit het met de trip na Palumeu volgt het zelfde antwoord “We weten niet of het doorgaat, te weinig aanmeldingen”. Wij moesten aandringen of het niet mogelijk was ons bij Palumeu te boeken zodat er iets door kon gaan. De zelfde ongeïnteresseerde mensen spreek je op de vakantiebeurs een paar eigen ondernemers daar gelaten.
  Ik ben dol op het binnenland maar regel mij eigen dingen want ik kots van de ongeïnteresseerde kaartjes verkopers.


  Maak melding

 13. Banken schrikken af van donkere mensen blijkt uit studies en onderzoek.
  Dus geen creolen bij beurs.

  Juist voor een succes volle marketing zou beter zijn geweest dat de beurs door javanen en hindustanen worden uitgevoerd


  Maak melding

 14. @JoJo
  Broeder, volledig mee eens. Ik regel oa mijn reisjes zelf als ik naar het binnenland ga. Vaker meegemaakt dat oa METS veels te veel vraagt. prijs staat niet in verhouding met product. Soms is er aktie en dan kan een ingezetene voor minder dan US100 naar bv de Raleighvallen gaan en een NIET ingezetene dient dan bijna US 450 te betalen. Men wilt direct rijk worden. Ik heb hierover vaker discussies gevoerd maar helaas lijkt het alsof ze daar met oogkleppen rondlopenen zijn dan niet oostindisch maar westcoroniaans doof..

  LOs van het probleem:SU is en blijft een mooi land helaas geregeerd door incompetente criminelen ..

  Ps ik zie dat een naamgenoot van mij ook een posting heeft geplaatst, ik distantieer mij hiervan.


  Maak melding

 15. Ja SLM gaat goed met jullie 7 uur vertraging,hou er eens mee op in helemels naam,jullie leren het nooit af.
  Voortaan kies ik KLM ,ook al betaal ik meer.

  tang boeng


  Maak melding

 16. Ik ben nu in Suriname. Toerisme is booming maar de hotels klagen steen en been vanwege de slechte bezetting in het hoogseizoen.

  Men verwart toerisme met familiebezoek.

  Als er 20.000 mensen Suriname per jaar bezoeken is dat een ruime schatting.

  Even om de zaken op scherp te zetten. Alleen het dorp Volendam in Nederland trekt jaarlijks meer dan een 1/2 miljoen toeristen.


  Maak melding

 17. Goh,..begin eerst Paramaribo mooi te maken man. Wat een stink stad. Je breekt je nek over de losse straattegels.
  De helft van de stad is uitgebrand. Maar nee,..meneer moet zo nodig snoepreisjes maken.


  Maak melding

 18. De reaktie van @Socra en/of roy geeft duidelijk aan waar de frustraties van deze groep zelfgekozen “ballingen” ligt. succes met jullie lange afstands geblaf.

  In het Suriname van NU is er geen plaats voor lieden zoals jullie.


  Maak melding

 19. @MEDUSA:

  (sra-JUDESKA) is voorlopig ondergedoken te Berg & Dal.
  Daar geniet hij even van een EUROKNALLER.
  Hij is vandaag aardig bezig geweest met Ronny Asabina.

  Misschien is hij samen met (pero) bezig voor een Camping TV te Berg & Dal.
  Dit n.a.v. bovengenoemd artikel.

  @Henk Molenaar:
  Geniet van je vakantie!!!
  Maar wel uitkijken voor CTU, sra & pero.
  Je weet toch!!!
  Geef me een lekker of massel!!!


  Maak melding

 20. @Stenaf,..wie ben jij? Sinds wanneer ben jij bevoegd om dat bepalen wie wel of niet naar Suriname mag komen? Mogen wij niet kritisch zijn op wat niet goed gaat in Suriname? Is het niet een teken dat we erg betrokken zijn met de ontwikkeling in Suriname?

  Weet je hoe belangrijk “kritisch zijn”is?
  Door kritisch te zijn kun je tegenwoordig veilig een vliegtuig in stappen . Door kritisch te zijn is Zuid-Afrika nu een land bevrijd van apartheid. Door kritisch te zijn kun je nu een auto besturen.


  Maak melding

 21. Kritisch zijn is 1 maar om constant,ongenuanceerd, en vooral vanuit de onderbuik Gal spuien, is iets anders.
  Opbouwende kritiek is altijd welkom, maar afbrekende kritiek met als enige doel het afbreken van de Surinaamse natie kan wat mij betreft ergens anders gestopt worden.


  Maak melding

 22. ik zou het wel fijn vinden als er meer mensen van suriname zouden genieten, want suriname heegt meer dan alleen de negetieve dingen, er zijn ook veel mooie dingen in sur. alleen weten ook veel surinamers deze niet te vinden, of zijn ze er nooit geweest, nederland heb ook niet alleen maar klompen en tulpen en windmolens.
  gr schoerpioen


  Maak melding

 23. oja, ik moet er eigenlijk wel eerlijk bijzeggen, dat ik niet naar sur gaat als tourist, maar om een andere reden, een reden die al eerder genoemt is, dus geen vakantiegeld die ik uitgeef, maar gewoon levens-onderhoud zoals men dat noemt.

  schoerpioen


  Maak melding

 24. Aah….vakantieland?
  Er is best wat te zien wat je in de wereld niet ziet.
  Bijvoorbeeld de keus van de president. Veel task forces. Ook een ctu eenheid met een aparte teamleider die elders op de wereld nooit zou zijn benoemd..veel tamtam in het parlement dat nooit quorum heeft. oja we hebben inderdaad jungle en rivierstrandjes….veel airstrips in het binnenland waar je coca droppings kan bezichtigen en uniek zijn goudvelden binnen een natuurgebied.
  Su. …..u kunt trots zijn op al uw attracties.
  Vind je nergens op de wereld.


  Maak melding

 25. @james ik ben vele malen met SLM naar Suriname gevlogen en KLM ook maar als Surined weet ik dat SLM niet zo ontwikkeld bedrijf is als KLM maar ze voldoet aan internationale alle veiligheid voorschriften dus een pluspunt ze nog veel verbeteren maar ik denk dat goed is om toerisme in Suriname te promoten binnenkort vliegen ze naar NEW YORK ook is altyd goed voor het land maar dan komem we weer op het punt politiek. TCT is onder beheerd van een bepaalde groep en als ik leest dat BRUNSWIJK beleidsadviseur is ik wil niemand afkatten maar ik denk wat is zijn deskundigheid van hem in deze branche


  Maak melding

 26. Huur van een appartement in Suriname kost al meer dan ik hier aan huur betaal per maand. Prijzen van goederen zijn hoog, dagelijks benodigde levensmiddelen zijn zelfs duurder dan in Nederland. Openbaar vervoer is goedkoop, maar na 19:00 uur ligt het plat. Voetpaden zijn er nauwelijks, fietsen kan, maar is heel gevaarlijk. Zomaar enkele punten waardoor het land niet echt aantrekkelijk is voor mij.


  Maak melding

 27. @Kosie
  Ter aanvulling:
  Onderhoud van de familie tydens verblijf in SU kost ook veel geld.
  Als de familie in NED is met vakantie kost het ook geld…
  Bekendste kreet: fawakka, joe tja wang lekkers gie mie tog….profiteurs heb je overal..
  Is en blijft een fantastisch land ook met heel aardige mensen.


  Maak melding

 28. sra sra pe yu de???

  wij, MEDUSA Rai en Fer.E. maken ons zorgen om je 🙂

  jij wilt Su maken tot een top 3 vak.-land noh….voorlopig met dat feti-feti gedrag van jou ben jij hier een top – 3 crimi 🙂


  Maak melding

 29. Ik ben een week of drie terug uit Suriname. Suriname is en fantastisch land. Ik heb genoten van alle opgedane indrukken.

  Er waren ook minpunten. Vooral het parkeren in de binnenstad is a-sociaal. De trottoirs worden opzettelijk vernield door auotmobilisten. Voor voetgangers is er geen plek. Je zal maar in Suriname gebruik moeten maken van een rolstoel.

  Er zijn maar weinig automobilisten die stoppen voor degenen die bij een zebrapad oversteken. Fietsen is gelijk aan vrijwillige euthenasie. Je moet over stalen zenuwen beschikken.

  Het wordt tijd voor een ander verkeersbeleid. De binnestad moet verkeersluw worden. Geen zwaar verkeer meer in de binnenstad. Betaald parkeren is ook een optie. In de huidige situatie is iedere dakloze een parkeerwachter.

  Ik maak mij ook zorgen om het bouwbeleid in de binnenstad. Er worden afschuwlijke panden gebouwd tussen of naast historische gebouwen. Door de uitstoot van auto’s worden de gebouwen na restauratie binnen de kortse keren weer smerig. Als voorbeeld neem ik de nationale muziekschool en de panden van de RK-kerk aan de Gravenstraat.

  Ik mei 2013(voorjaarsvakantie) neem ik mijn twee jonste dochters mee naar Suriname. Ik heb mijn twijfels vwb het vliegen met de SLM. Mijn dochters moeten immers op 10 mei 2013 weer naar school. We moeten op terug zijn.


  Maak melding

 30. @takkie
  Mocht jij toch in Suriname wonen(lijkt me sterk)ben jij zelfs ook in eigen land 2derangs burger.Wie gaat iemand met zo’n slecht taalgebruik serieus nemen?
  De groeten aan sra!


  Maak melding

 31. @MADONA hier in suriname is er niemand die mij alochtoon betitel hoor daar waar jij woond wel en dat is het verschiel dame,hier in suriname kan ik overal gaan zonder dat iemand de politie beld dat er zwarte in de buurt rondrijden oke ik ben een echte surinamer en voel ik ook heel prettig gevoel is dat geloof me mie mang odi,odi


  Maak melding

 32. @MADONA je had gezegt dat je suriname helpen denken met je verstand nou ik merkt dat wel duidelijk hoor,na al die tijden proberden ik te kijken wat wij van jou kan gebruiken maar nog steeds kan ik jou niet betrappen op iets opbouwends voor onze sweet sranang nottie soso pree geschoolde hier op waterkant verder niets want voor die bakras kan je geen echte meid spelen want bij hun tel je helemaal niet daarom zulke reactie hier op waterkant hier alleen ben je echt nergens anders odi,odi,


  Maak melding

 33. @takkie
  Jij zegt:”hier in suriname is er niemand die mij alochtoon betitel”.

  MAAR JE BENT WEL EEN BLAKKAMANG (BLAKKA TIENG TIENG) EEN DJOEKA(PLIJER,BLAUWKOP,SPANJORO,LONTE),EEN KOELIE EEN JAMPANESIE(TJEKRE TJKRE).Dus wat lul je?

  “hier in suriname kan ik overal gaan zonder dat iemand de politie beld dat er zwarte in de buurt rondrijden”

  DENK DAT MAAR!ZE SCHIETEN JE DOOD.ZELFS IN DE AUTO ZONDER DAT MEN WEET WIE ERIN ZITTEN!

  “oke ik ben een echte surinamer en voel ik ook heel prettig gevoel”

  ECHTE SURINAMER???JE BENT EEN PROFITEUR JA!

  “je had gezegt dat je suriname helpen denken met je verstand”

  JE BENT OOK NOG EEN GROTERE ANALFABEET GEWORDEN!
  WAT IK WEL GEZEGD HEB IS:”DAT IK VAN SURINAME HOUD MET MIJN VERSTAND EN NIET MET MIJN HART” – stommerik!

  “nou ik merkt dat wel duidelijk hoor,na al die tijden proberden ik te kijken wat wij van jou kan gebruiken”

  JE KAN DAT NIET ZIEN.
  JE HEBT DAT NIVEAU NIET OMDAT TE KUNNEN ZIEN.
  TE MOEILIJK VOOR JOU!
  DAT MOET JE AAN MENSEN OVERLATEN DIE EEN OPLEIDING HEBBEN GENOTEN;DIE KUNNEN HET WEL ZIEN.

  “voor die bakras kan je geen echte meid spelen want bij hun tel je helemaal niet”

  IK ZIT NIET UIT MIJN NEUS TE VRETEN IN HOLLAND!
  IK WERK AL EEN AANTAL JAREN EN HEB EEN ZEEEEEER MOOIE EN LEUKE BAAN VAN DIE BAKRA’S.JIJ NIET!


  Maak melding

 34. mesuda,

  wij zijn gewoon een allochtoon hier , dus geen poespas.
  tot dat je werkloos wordt, hoop ik niet voor je, dan zal je ook een antihouding nemen t.o.v bakaras hier.
  dus effe rustig laten we gedragen als een grootte mama,s.


  Maak melding

 35. BREAKING NEWS.

  1.Suriname geeft geen goedkeuring Nederlandse ambassadeur

  2.Geheime archieven worden toegankelijk voor Tweede Kamerleden

  WATERKANT.NET WAAR BLIJF JE??????


  Maak melding

 36. @socra
  WAT IS ER AAN FOUT EEN ALLOCHTOON TE ZIJN?
  Weet je trouwens wat dat woord betekent?
  Weet jij dat de Indianen de autochtonen van Zuid Amerika worden genoemd?Wat is daar fout aan?


  Maak melding

 37. @MADONA ik zit niet uit mijn neus te vreten in holland ik werkt al een aantal jaren en heb een zeer mooie en leuke baan van die bakras jij niet hahahah ik moet lachen hier ik wik en hoefd niks van wat jij wil doen jij bent een dienaar dus je moet je heb geen keus maar ik merkt wel dat je meer op waterkant ben dan op die leuke baan van je hou je zel voor de gek hoor madona met leuke baan hahahaha leuke baan mie sabie,,,


  Maak melding

 38. @ takkie
  Fa libie sma kang dong so!!!!!!!
  Joe dong moro wang bongtakkie!
  Ik ben meer op waterkant????
  EZEL!En omdat ik op WATERKANT zit heb ik geen werk???
  Hahahahaihihihiha!

  COMPUTERS HOEF JE NIET TE VERPLAATSEN,RUND!!!
  Tegenwoordig,primitieve inboorling, heeft men een paar slimme dingetjes uitgevonden die jouw WATERHOOFD te boven gaan.
  Je kan niet aan een email of reactie zien WAAR maar alleen WANNEER de verzender zich “achter”(LET OP:achter staat tussen aanhalingstekens)de computer bevindt!Boerikie. 🙂 🙂 🙂
  BLOCK HEADED MULE! 😳


  Maak melding

 39. @MADONA niet schelden dat help niet doet rustig dame het lijkt of je boos ben hahahahah take it cool,ik heb je door je werkt niet daarom reageer je zo ontspannen hihihihi madona wraak,,


  Maak melding

 40. @MADONA niet boos worden hoor als jou goed begrijp dan werkt je echt niet want je heb meer tijdt voor waterkant dan je werkt hahahaha zeg gewoon dat je niet werkt wat kom je hier uitleggen dus je neem die torie mee naar je werkt of gebruik je die van je werkt?dus daarom zeg ik dat je de hele dag op waterkant zit hahahaha joe e klaar mie hoor dame,,,


  Maak melding

 41. ‘Geheimhouding Nederlandse archieven vanwege privacy Surinamers’
  19/12/2012 16:41 – Eric Mahabier

  DEN HAAG – Het geheimhouden van de Nederlandse archieven over de jaren ’80 heeft te maken met de privacy van mensen in Suriname, en niet met die van mensen in Nederland.

  Dit zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans als antwoord op een motie die SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft ingediend voor het openstellen van die archieven voor wetenschappelijk en journalistiek onderzoek.

  De bewindsman merkte op dat in Suriname een proces loopt [het 8 Decemberstrafproces, red,] en hij zou het tragisch vinden als Nederland dan onbedoeld ‘munitie’ levert die de situatie ‘nog ingewikkelder zal maken dan in december 1982 het geval is geweest’.

  Timmermans herhaalde dat hij bereid is in de relatie tussen parlement en regering in te gaan op alle vragen die Kamerleden hebben over de archieven. De Tweede Kamer stemt na de kerstvakantie over de motie. Timmermans heeft het parlement de motie afgeraden. Nederland wil de archieven tot 2060 geheim houden.

  ———————————————-

  Voor waarheidsvinding is het belangrijk dat de archieven openbaar worden gemaakt.

  Privacy van Surinamers in Suriname, en ingewikkelde situatie van 8 december.

  Sommigen krijgen momenteel dhiaree, het moge duidelijk zijn dat men niet uit is op het vrijgeven van privacy van Surinamers, van wege het 8 dec. proces, men wil geen munitie geven. Munitie aan wie? aan de verdachten misschien?

  Feit is en blijft dat men in Suriname met de aangepaste amnestiewet is gekomen nadat Nederland het dossier voor 60 jaar had verstopt.

  Ja mensen onderschat de Surinaamse strategen niet, deng boi tranga. Wat een stelletje Surinamers allemaal aanrichten in het grote koninkrijk der Nederlanden.


  Maak melding

 42. Het belangrijkste om het toerisme naar suriname te bevorderen is dat de vliegtarieven ook betaalbaar moeten zijn. Want die zij nog steeds veel te hoog.
  Alvast nog fijne feestdagen .

  Greetings from bigaman from surinam


  Maak melding

 43. @ramon en @Who cares,

  En in Holland kan je zomaar worden doodgeschoten op een perron of in een of andere winkelcentra, pas goed op je kinderen want het krioelt hier van de pedo’s enz enz enz….
  Law man na dja de tang !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.