Ex-regeringsonderhandelaar wordt directeur Staatsolie

20

PARAMARIBO, 19 dec – John Sew Atjon, voormalig manager van Billiton Suriname, wordt de nieuwe directeur van Staatsolie. Volgens de huidige directeur van het oliebedrijf, Marc Waaldijk, wordt Sew Atjon nu ingewijd. Waaldijk zelf heeft intussen van president Desiré Bouterse voor de derde maal verlenging verkregen van zijn arbeidscontract.

Het betekent dat hij tot november 2013 aanblijft om dan eindelijk met pensioen te gaan. Sew Atjon loopt intussen mee. “Het ligt inderdaad in de bedoeling dat zijn introductie ingaat. Als hij over negen maanden geschikt bevonden wordt en zelf ook wil, zou hij mijn vervanging kunnen zijn”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het zou wel raar moeten lopen als Sew Atjon dan geen directeur wordt. Hij was de laatste manager van Billiton voordat het bauxietbedrijf opbrak.

Sew Atjon heeft namens president Bouterse de onderhandelingen geleid met multinationals Newmont en Iamgold. Het betrof de aanloop naar definitieve goudwinningcontracten. Uiteindelijk is voor Suriname ruim een vijfentwintig procent bewerkstelligd van de aandelen in de operaties van beide bedrijven. John Sew Atjon werd eerder getipt als directeur van een nationaal bauxietbedrijf. De vorige regering wilde zo Billiton vervangen, maar daar wordt nu van afgezien.

20 REACTIES

 1. Ik ben bang dat staats olie van onder de kont van Sew atjong de wijk neemt naar het midden-of verre oosten.In afbouwen van bedrijven heeft hij zich intussen wel bewezen deze Sew.Alibux van Palu kan er wat van.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Oh,de overname van Staatsolie door de paarse bende is in motie gezet!
  Iets om van te huieln!!
  Vaarwel staatsolie nu je in de verkeerde handen bent terechtgekomen ..Vaarwel!!
  Het einde voor jouw is in zicht!!


  Maak melding

 3. het is lachen om te zien hoe mensen reageren wanneer ze niets van zaken weten,,lezen maar naar die ractie van die surinamer ,,jullie zijn radenloos geworden steunnen jullie makaar hier lekker op waterkant want verder hebben jullie geen poten om op te staan dat is duidelijk jullie zijn geen echte surinamer ,,,


  Maak melding

 4. @takkie = sra
  Dat kan je aan die vele taalfouten en aan die vele nodeloze komma’s zien!

  Zoveel taalfouten????

  1.lezen maar naar die ractie van die surinamer ,,
  2.jullie zijn radenloos geworden
  3.steunnen jullie makaar

  WAT IS JE HOOGST GENOTEN OPLEIDING?
  WEET JE WAAR SRA IS?


  Maak melding

 5. beste medusa,

  takkie en sra, zijn analfabeten van het ergste soort.
  Hoe kom je de wereld door als je zo achterlijk bent??

  Zelfde mulo-klasje als BAAS doorlopen, alleen maar hard schreeuwen en niks zeggen

  Toch is het wel vermakelijk om die reaktie van zulke randdebielen te ontcijferen en om te zetten naar begrijpelijke taal.


  Maak melding

 6. Bouterse heeft dit afgezien van de NPS bij Telesur is nooit een andere directeur geweest dan een NPSer.
  Dus is het geen nieuws het is normaal.Zie ministerie van openbare werken en de nuts bedrijven.Een ambassadeur van een zwart land vertelde mij dat hij weg moest omdat zijn partij de verkiezingen had verloren.Ook zijn staf met meerdere jaren moest terug.Ik stond versteld dat ambtenaren[personeel in loon dienst] met jaren lange ervaring aan de kant worden gezet en nieuwe worden aan gesteld.Kennis en ervaring wordt vernietigd voor eigen belang.Dit is het denken van zwarten.


  Maak melding

 7. BREAKING NEWS.

  1.Suriname geeft geen goedkeuring Nederlandse ambassadeur

  2.Geheime archieven worden toegankelijk voor Tweede Kamerleden

  WATERKANT.NET WAAR BLIJF JE??????


  Maak melding

 8. Waarom die idioot medusa aan vervuiling van waterkant.net doet zullen we nooit weten, maar hij vind het genoodzaakt om de twee topics als breaking news aan te kondigen.

  1. Suriname heeft gelijk, Nederland heeft zijn ambassadeur teruggeroepen om die amnestiewet. Ze hebben commentaar geleverd op het democratisch proces in Suriname en hebben de DNA geschoffeerd om kritiek te leveren op wetten die de DNA heeft aangenomen.

  Volgens Rutte zou Suriname het merken wat de gevolgen zijn.

  De amnestiewet is nog steeds van kracht en nu wil Nederland zijn ambassadeur terugsturen, zo werkt het natuurlijk niet.

  Nederland hoort eerst Excuses aan te bieden aan de Surinaamse DNA, Regering en het volk, voor de flagrante inmenging in Surinaamse binnenlandse aangelegenheden.

  Nederland hoort de archieven toegankelijk te maken of door te sturen naar Suriname, die hebben officieel naar de gevraagd, dit voor onze waarheidsvinding.

  Nederland zal moeten beloven NOOIT MEER met Surinaamse binnenlandse aangelegenheden te bemoeien.

  Feit is en blijft dat de negatievelingen nu weer de deur op hun bek krijgen, Nederland komt met hangende pootjes terug en Suriname heeft alle tijd.

  Wennen jullie maar aan de nieuwe realiteit, Suriname vaart zijn eigen koers. Voor Suriname is Nederland niet het allerbelangrijkste.


  Maak melding

 9. 20 december 2012

  Srika had al enkele maanden terug deze naam al genoemd, als de nieuwe directeur van Staatsolie.

  Ik hoop dat hij, John Sew Atjon, Staatsolie verstandig zal leiden, de cultuur binnen Staatsolie zal respecteren en internationaal, straks, niet alleen aan een paar Russiche oliejongens olieconsessies geeft.
  Srika


  Maak melding

 10. Takkie
  Madonna is in de waar .
  Omdat wij de ekte Su’s een één wording vormen proberen zij hun verdeel en heers taktiek op ons uit.

  É Medusa (madonna)neen ik ben takkie niet maar ik ben wel met zijn argumenten eens .
  Gaan jullie je rotzooi ergens anders prediken en niet op deze forum die voor ekte en rechtgearde surinamers is.

  Medusa jij daagt mij toch uit”,hier ben ik dan,’leguit en snel want ik heb niet de hele dag de tijd voor die persoonlijke onzin dus leguit en snel.
  Ik heb ook mijn werk te doen.kom leguit.


  Maak melding

 11. @medusa,

  het kost wel weer enige tijd om die wartaal van deze analfabeet sra te ontcijferen. Wat een ongelooflijk ongeletterde oetlul is dat zeg.

  Ik denk dat zijn nickname sra ook nog verkeerd geschreven is.


  Maak melding

 12. Deze handelwijze van de huidige president van SU komt mij bekend voor. Oh, ja dat is identiek aan de handelwijze van de dictator na de coup van 1980. Namelijk, zoveel mogelijk vertrouwelingen plaatsen op tragische posities. Oh, en ook zoveel mogelijk tegenstaanders laten verraden door volgelingen. Maar, meneer de president U bent democratische gekozen, U heeft vertrouwen van uw stemmers gekregen om het algemeen belang te dienen. U bent niet meer de lijder van een staatsgreep, U moet nu een staatsman worden van het gehele volk. Daarbij hoort dat U bij staatsolie het principe hanteert van: ‘De juiste man/vrouw op de juiste plaats’.
  Het volk rekent erop dat U nu deze fout gaat herstellen!!
  En als U dat niet doet hoop ik dat het volk U daarvoor gaat straffen bij de volgende verkiezingen!


  Maak melding

 13. Ik kom nogal wat negatieve reacties over Su tegen. Kan iemand ons hier iets positiefs over DDB de NDP of sowieso over Su vertellen? Daar verlang ik naar. Ik ben deze negatieve verhalen beu.Als het volk positief is worden de leiders dat misschien ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.