Nog strengere maatregelen tegen wegpiraten

2

PARAMARIBO, 16 dec – Tegen personen die met hun voertuig het wegverkeer onveilig maken, zullen strenge maatregelen worden getroffen. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Eigenlijk willen de autoriteiten een versnelling hoger met de aanpak van het verkeersgeweld. Oudere maatregelen, waaronder hogere boetes en snelrecht, leggen te weinig zoden aan de dijk.

Het aantal verkeersslachtoffers, dood of gewond, neemt maar niet af. Voor dit jaar staat de teller al op bijna tachtig. Het is een te hoge tol voor en samenleving en burger. “We denken aan de vele gezinnen die zitten zonder gezinshoofd. De gewonden zitten thuis, invalide geraakt en de boosdoener gaat rustig verder”, zei Belfort in het parlement. Het gedrag in het verkeer blijft afzakken. De maatregelen zullen dan ook op gedragsverandering worden gericht.

Wat het precies wordt is nog niet duidelijk. Volgens Belfort wordt de wetgeving aangepast begin volgend jaar. Volgens Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) is het gedrag aanpakken alleen niet voldoende. Er zal veel meer nodig zijn, zoals het verbeteren van wegen en verkeersmeubilair. Belfort gaat in elk geval voor het gedrag. “Ik kan zeggen dat wat zal komen, niet eenvoudig zal zijn. We gaan de regels zodanig veranderen, dat mensen die niet willen luisteren, het zullen merken.”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.