Carl Breeveld: houding Nederland hypocriet

107

PARAMARIBO, 28 nov – Parlementariër Carl Breeveld van eenmansfractie Doe vindt Nederland een hypocriete houding innemen. De EU-parlementariërs die een ontmoeting hadden met de oppositie, is dit ook te kennen gegeven. Nederland heeft aan de ene kant kritiek op de amnestiewet. Aan de andere kant worden relevante archieven voor langere tijd dichtgegooid.

“Heel duidelijk hebben we kritiek op de hypocriete houding van Nederland als het gaat om het gesloten houden van de archieven voor zestig jaar”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Doe is tegenstander van de amnestiewet en stemde tegen in het parlement. Breeveld ziet de hypocrisie ook terug in de houding tegenover president Desiré Bouterse. Nederland en ook andere Europese landen prediken steeds over eerbiediging van democratische waarden en principes.

Het zijn dezelfde waarden en principes die Bouterse aan de macht brachten. De spiegel is de EU-parlementariërs ook zo voorgehouden. Echte gereageerd is er weliswaar niet. “Op deze zaken heeft niemand gereageerd, althans de Europeanen niet”, aldus Breeveld. Hij vindt het overigens ‘kinderachtig’ dat coalitieparlementariërs de ontmoeting niet mochten bijwonen. Aan de andere kant zou de coalitie er niet meer van moeten maken dan het is.

107 REACTIES

 1. Onderstaande onderschrijf ik helemaal.

  Trouwens wat was de reactie van de fronters. Volgens Wijdenbosch komt er een vervolggesprek.

  Ja carl zo hoort het, hou ze een spiegel voor die hypokrieten. Democratie en rechtstaat als het ze maar goed uitkomt. Ze hebben het geweten, Suriname bestaat niet uitsluitend uit die front verraders en jaknikkers.

  ———————
  Carl Breeveld, parlementariёr van het jaar
  Wednesday 28 November
  Carl Breeveld verdient een lintje, hij verdient het om geridderd te worden. De theoloog, parlementariër en partijvoorzitter van DOE is een moraalridder, patriot en echte democraat.
  Breeveld moet worden uitgeroepen tot Surinaamse politicus of wel parlementariër van het jaar 2012. DOE (Democratie en Ontwikkeling in Eenheid) maakt een redelijke kans om de tweede nationale democratische politieke partij te worden van Suriname. Vriend en vijand weet wie de eerste nationale democratische politieke partij is!


  Maak melding

 2. 1) De Nederlandse vertegenwoordigster zat daar niet namens NEDERLAND, maar namens de Europese Unie.

  Ja, ze heeft een Nederlands paspoort – maar ze vertegenwoordigde niet Nederland, maar het EU verband.

  2) De archieven zijn voor 60 jaar dicht, omdat dit internationaal zo is geregeld.

  Enkel en alleen om de bronnen te beschermen; stel dat duidelijk wordt dat in die archieven een zekere Karel A. of een Piet W. of een Johan V. als bron wordt geciteerd; die zijn dan hun leven niet zeker.

  De enige reden om de boel te sluiten, is dus te voorkomen dat bronnen nooit hun mond open trekken in de toekomst – uit angst voor represaille.

  Die tijdspanne van 60 jaar is internationaal vastgelegd, omdat een normaal mens tegen die tijd al een natuurlijke dood is gestorven. In plaats van de geweldadige die ze anders zouden riskeren.


  Maak melding

 3. Breeveld breekt een lans voor z’n president. Normaliter zou iedere Surinamer dat waarderen, ware het niet dat wij een criminele president hebben.

  Overigens heeft hij wel een punt als het gaat om het door NL gesloten houden van de Suriname dossiers.


  Maak melding

 4. Carel Breeveld jij bent naar mijn mening een vize vuile Demagoog.
  Waarom verteld Bouterse niet zijn kant van het verhaal in de rechtszaal.
  Het is echt schandalig hoe volksvertegenwoordigers omgaan met hun verantwoordelijkheid in die bananenrepubliek Suriname.
  Bouterse heeft het recht en de grondwet in Suriname vertrapt daarvoor moet hij berecht worden.


  Maak melding

 5. @Bakra Basi,

  Hoewel de bescherming van bronnen zwaar weegt, heb ik het vermoeden dat Nederland de dossiers meer om politieke dan om humanitaire redenen gesloten houd. Het is maar een vermoeden.


  Maak melding

 6. =Carel Breeveld, ik begrijp dat je herkozen wilt worden, maar wees eerlijk naar je zelfs.

  =Wie hier is nu hypocriet??
  =Niet Bouterse heeft de vorige regering van langs gegeven dat zij Suriname aan het verkopen waren?

  =Het dossier die Nederland heeft , heeft te maken over de periode van de slavernij. Eerder was het al opgevraagd en men eiste ook schade vergoeding en ook
  was het een probleem, omdat de binnenlandbewoners dat geld opeiste.

  =Ik weet dat jij opzoek bent naar het dossier van je baas en die kan Suriname niet krijgen denk ik , omdat de baas zich zelfs al amnestie heeft gegeven.


  Maak melding

 7. wat Bakra Basi opsomt is naar ik meen wel degelijk bekend bij Carl,….maar waarom dan plots die ommezwaai!!

  nog onlangs heeft hij in de straten van P’bo een petitie gehouden tbv de anti-corr-wet!!!

  ook een brief ontvangen mss????


  Maak melding

 8. Suriname heeft ook het eigen archiefmateriaal met opzet vernietigd in de jaren ’80, maar daar hoor je niemand over en dan probeert men politiek te bedrijven met die dossiers uit Nederland. Heeft men overigens al een poging ondernomen om de dossiers in nederland in rechte (dus niet via een politiek podium) openbaar te krijgen? Naar mijn weten niet.

  Het is altijd vlees noch vis met Breeveld. Durf een keer stelling te nemen als je een man met ballen bent!


  Maak melding

 9. Oei Carl Breeveeld,

  Nu heb je het gedaan hoor!
  Je werd eerst de hemel ingeprezen door anti-sranang mangs omdat je zo duidelijk standpunt nam tegen Bouterse en de amnestiewet. Op dit forum werd je daardoor door sommige gasten op handen gedragen.

  Met jouw recente opmerking over Nederland zal je door deze zelfde gasten nu worden verfoeid en worden uitgescholden voor alles en nog wat. Je kunt daar vergif op innemen. Het gaat echt gebeuren.
  Eerst was het hossana nu zal het ‘kruisig hem’ worden.
  Over Suriname en Bouterse is het door deze gasten toegestaan om je negatief over uit te laten.
  Maar je negatief uitlaten over Nederland ?
  Jaaa’… dan krijg je de GMaps, de medusa’s, de ray’s,
  de Esmeralds etcc… over je heen hoor. Geheid!
  De woorden dom, paarse meeloper, NDP groupie, etc.. zullen niet van de lucht zijn..

  Carl Breeveld,
  Jij hebt in Nederland je opleiding genoten en jarenlang in Nederland gewoond.
  Ik ga ervan uit dat jouw mening over Nederland ook eerlijk en weloverwogen is.

  Tijdens het interview met De Waretijd heb je ondermeer het volgende gezegd;

  ‘Ik heb er geen enkel probleem mee dat men mij het predikaat gaat opleggen dat ik Bouterse of coalitiegezind ben. In dit stadium kan dat predikaat mij niet deren. Het predikaat dat men mij moet geven is dat ik pro-Suriname ben en alle andere predikaten kunnen mij in deze fase als parlementariër gestolen worden”.

  Chapeau!!!!
  Wat dat betreft sta ik voor de volle 100% achter je.


  Maak melding

 10. WAAROM HEB JE DE EU DELEGATIE NIET GEVRAAGD OM HET DOSSIER DAN!!
  OF KAN JIJ HET ALLEEN VRAGEN ALS JE IN OCER BENT!
  EN DIE PAARSE VOLGELINGEN DAN ,HOE HEBBEN ZE DE KANS VAN HUN LEVEN GEMIST!?WAAROM ZIJN ZE NIET GAAN PROTESTEREN EN VRAGEN NAAR HET DOSSIER OF KUNNEN ZE HET ALLEEN MAAR DOEN HIER OP WATERKANT!!!
  BREEVELD ,WAAROM HEB JE DE COALITIE GEEN ADVIES GEGEVEN OM HET DOSSIER OP TE VRAGEN ??!!!!

  Waar zijn de paarsen die schreeuwen ”DOSSIER VRIJ,NU,!!!
  Waarom vragen ze het niet zelf op!!!!!


  Maak melding

 11. Carl baala,als je de wereld wil verbeteren,moet je bij jezelf beginnen hoor ik steeds.Waarom heb je niet gevraagd waar de Doorson documenten gebleven zijn.Daarmee zou een veroordeling van bout onontkoombaar zijn.Maar die zijn verdwenen uit de kluis van de DSB,zonder dat de bank het in de gaten had hahaha.Dus niet kletsen over anderen hun dossiers.Zij hebben het aangelegd voor hun eigen gebruik.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Ik vind jammer dat Carl Breeveld zich zo opstelt.
  Eerst Nee tegen de amnestiewet en toch nog…….JA
  Vroeg of laat zal Carl Breeveld kleur moeten bekennen.
  Dat noem ik Hypocriet.


  Maak melding

 13. Een nieuwe (held) jaknikker is geboren zijn naam is Carel praat als bakra liegt als een NDPer.
  Hij is geen Bounty en ook geen Surined, verlopig niet.
  Iedereen die een kleine beetje bloed kan wegpoetsen voor massamoordenaar Bouterse word met open armen ontvangen.


  Maak melding

 14. @HOEDAN ,Sabidirie’s

  Waarom gaan jullie niet samen met Breeveld het dossier opvragen dan!?

  Hebben de paarsen hun mond netals baasje verloren?!
  En waar is de ene paarse die schreeuwt ‘dossier vrij nu,!.
  Nu moet hij juist schreeuwen en neen niet hier ,maar waar de EU delegatie in Surinmae de vergaderingen houdt!
  En bouta dan ,is hij niet terug van zijn ballingschap.
  Nu heeft hij de kans van zijn leven , nu hoeft hij het dossier niet via ,via op te vragen maar rechtsstreeks!!

  Wedden dat hij weer om het dossier zal vragen als de EU delegatie al lang vertrokken is en hij uit zijn hol kan kruipen!?
  Wedden dat de plaats en de aanwezigen weer OCER en de paarse volgelingenm zullen zijj waar hij weer gaat staan schreeuwen ….DOSSIER ,VRIJ NU!!!

  Whahahahaaaa..hahahaaaa…


  Maak melding

 15. Socrates had het heel goed verwoord. Carl Breeveld wil de NDP rechts inhalen door zich als een nationalist op te stellen. Hiermee hoopt deze Carl om een deel van het paarse stemvee achter zich te krijgen. Maar dat zal een grote vergissing blijken te zijn aangezien de paarse idealisten Bouterse niet in de steek zullen laten. Verder slaat deze Carl de plank volledig mis door de EU een veeg uit de pan te geven i.p.v. de Amnestiewet en het democratisch bestuur in Suriname aan de orde te stellen. De achterban van DOE is niet blij met deze draaikonterij van Carl. Bij de volgende verkiezingen zal deze partij dan ook geen enkele oppositionele betekenis hebben en kan voor wat mij betreft worden opgeheven. Carl kan dan terug naar de kerk en plaats nemen achter het spreekgestoelte. Daar hoort hij thuis, hij is geen goed politicus!


  Maak melding

 16. Volgens mij is de houding van Breeveld, einde van zijn politieke partij Doe.
  Zal hij bij de volgende verkiezingen op de lijst van NDP staat of van PL.
  Somo heeft het wel vaker gezegd dat de coalitie kan rekenen op Doe. (Coalitie plus)


  Maak melding

 17. Domme Ray je dom geleuter moet je aan je mede fronters slijten, het liefst in hoofdletters, het maakt je reacties niet slimmer op, je bent en blijft een debiel.

  Ter info Suriname heeft officieel de stukken opgevraagt, ze wachten nogsteeds op een officiele Nederlandse reactie, niet geweend, want de officiele aanvraag ligt er, totdat front misschien ooit weer aan de macht komt en het intrekt.

  Plato zegt “Socrates had het heel goed verwoord. Carl Breeveld wil de NDP rechts inhalen door zich als een nationalist op te stellen.”

  Ja baja hier het gedachtegang van de fronters, als nationalist opstellen is geen goede zaak, als geboren fronter heeft men liever Nederlandse hielelikkers, die de Surinaamse belangen eerder schaden dan goed doen. Als Surinaamse Nationalist die voor de Surinaamse belangen opkomt ben je blijkbaar een bedreiging voor de fronters.


  Maak melding

 18. Carl Breeveld wil scoren.Het is zijn wedstrijd tegen de boze buitenlanders en hoopt op die manier de buitenlandse kranten te halen.(Ik heb trouwens nog niets bijzonders over de EU/ACP meeting in een buitenlandse krant gelezen).
  Ik heb het al eerder gezegd;hij is nu al met zijn verkiezingscampagne bezig!Hij met zijn schoonheidsprijs en de EU(niet Nederland)met de strikt zakelijke kant.
  Suriname heeft in de laatste dagen een behoorlijke knauw gehad dus de houding van Carl is te begrijpen.
  Bestemd voor BINNENLANDSE CONSUMPTIE zegt men!
  Maar …… indien het hem winst oplevert zullen we maar moeten afwachten,want de DOE kiezer weet waarom ze niet op de NDP heeft gestemd!
  We zien hem straks weer verschijnen met zijn ANTI CORRUPTIEWET dan staat hij weer met beide benen op de grond.


  Maak melding

 19. karel breeveld het zijn dingen die paars reeds jaren roept dat nederland hypocriet is .die europeaan denkt nog steeds dat het front is die regeert maar stilletjes komen ze er achter dat bouterse niet met zich laat sollen .
  zij doen hun dingen paars doet zijn dingen in belang van land en volk .het komt goed met suriname .wij bewijzen toch dat wij een stem hebben in vergeleken met vroeger toen de oude garde aan de macht was .de oude garde stelt zich nog steeds afhankelijk op tegen over die witte .sinter klaas wil paars uit banen maar als front weer aan de macht komt,en nederland vraagt dat de sint weer komt dan zal je zien dat front sint weer toe laat .het is diep gegrift in front en aanhang om de witte man als hun messias te zien .ik denk dat deze mensen aan de kortste eind trekken bouterse gaat niks toegeven omdat het zich gesterkt voelt door het surinaamse volk,wie respecteert hier niet de democratie is dat bouterse of nederland wie kan het uitleggen.
  hammas wonde verkiezingen zes jaar gelezen van abbas maar europa en amerika hebben hamas geboycot rara hoe kan dat terwijl het volk hamas had gekozen .het volk is niet weg te denken .ze zien abbas als een marionet gevangene van israel .israel zei dat ze nooit zullen onderhandelen met terroristen maar toch bij de onder handelingen die nu gaande zijn ,onderhandelt israel met de zelfde mensen die ze terroristen noemen .heeft de westerse democratie dan niet ge vaalt .en zo zal nederland ook gezicht verlies leiden als het om suriname gaat reken maar .Oomen gaf al een voor proefje .


  Maak melding

 20. MEDUSA,

  die Carl is tog never anti Ned/Europa geweest, da waarom staand op het kruispunt neemt hij de verkeerde afslag????

  mss teveel bita batra achter de kiezen om en rond Srefidensie??? 🙂


  Maak melding

 21. En voor de domme ezels onder ons die zo graag brullen dat het dossier vrijgegeven moet worden??????????
  We zullen misschien van een koude kermis thuis komen,indien de waarheid naar boven komt!
  DAN PAS ZULLEN WE ZIEN WIE DE ECHTE REDIE MOESOES ZIJN GEWEEST!
  Dan pas zullen we zien welke namen van Surinaamse collaboteurs bovenaan op de lijst voorkomen.
  IS HET JULLIE NIET OPGEVALLEN,DAT DE NAAM VAN KOLONEL VALK (witte MILITAIR ATTACHEE en aartsvijand van onze toenmalige minister president Henck Arron) NOOIT DOOR DE ZESTIEN IS GENOEMD?
  DAAR LIGT DE HELE SLEUTEL VOOR HET SLOT!!!!
  (Op de vraag van de Nederlandse journalisten aan Bouters of Valk ook de hand in de coup zou hebben gehad was zijn antwoord:DAT BEVESTIG NOCH ONTKEN IK.)
  Wanneer dossiers voor lange tijd worden geheim gehouden worden,is de uitkomst ALTIJD verrassend!
  Dit is EEN BESCHERMING VOOR VRIEND EN VIJAND door de geschiedenis heen bewezen!!!
  De ontknoping wordt een feest en/of een rouwbeklag!
  TIME WILL TELL!


  Maak melding

 22. @Sabidieri, als Suriname daadwerkelijk de dossiers in rechte op heeft gevraagd en nog steeds op antwoord wacht, wordt het dan geen tijd om een voolopige voorziening te vragen bij de bestuursrechter wegens de weigering door Nederland om een besluit te nemen? Het bestuursprocesrecht is keurig in de Algemene wet bestuursrecht (Awb) geregeld. Jouw argument snijdt dus geen hout.


  Maak melding

 23. In het artikel staat dat DOE tegen de amnestiewet heeft gestemd. Die informatie is onjuist. Breeveld was niet in Sur. bij de behandeling en de stemming.


  Maak melding

 24. @Sabidirie

  Waarom vragen jullie je baasje niet wat er zoal in het Dossier staat.!

  Shreeuwen kan hij als geen ander ,daar is hij kampioen in!

  En bovendien hij is het geweest die de illegale revolutie gepleegd had in Suriname samen met enkele surinaamse vrienden van hem.
  Kan die stront BOUTA zijn bek niet openmaken en verantwoording afleggen !
  Nederland heeft een dossier opgemaakt ,WAAR IS BOUTA ZIJN DOSSIER DAN!
  Straks gaat hij komen huilen hier en zeggen…SNIK ,SNIK,SNIK ,IK BEN EEN AMNESIA PATIENT!
  Maar de verachtelijke revo feest vieren dat vergeet hij nooit!!


  Maak melding

 25. Medusa,

  Meissie, nu brul je weer plotseling anders.
  Was jij niet degene die de hele wereld wilde laten weten dat je op zoek was naar gerechtigheid????
  Als Nederland niks te verbergen heeft waarom zo angstvallig het dossier achter slot en grendel houden?
  Zouden we bang moeten zijn voor de waarheid?
  Wat voor kromme redenering is dat nu weer.

  Gerechtigheid en waarheid gaan hand in hand dame!

  Wij willen gerechtigheid en de waarheid!
  Nederland kom op met het dossier!

  En Medusa stop eens met jouw hypocriete houding.
  Je kunt niet een beetje op zoek gaan naar gerechtigheid. Of je gaat voor de volle 100% op zoek naar gerechtigheid of je doet het niet.

  De oproep van Carl Breeveeld om openheid van Nederland zou jou eigenlijk als muziek in de oren moeten klinken.
  Maar goed. Het redeneren met een dubbele tong van jou kennen we inmiddels wel!


  Maak melding

 26. Schreeuwen om het openen van genoemde dossiers is niets anders dan een afleidingsmaneuvre,tegen de omstreden am.wet.Ik had Breeveld niet op het niveau en in het gezelschap van die scheeuwers verwacht.


  Maak melding

 27. Dames en heren ATTENTIE!!!!!
  Hoedan begint reeds in de war te raken met de vele schuilnamen op dit forum!
  Het zwabbert maar raak en heeft niet meer door tegen wie en wat hij brult en balkt !!!!!!!
  Twee dingen.
  1.Zoek maar in jouw prisma woordenboek(indien je die hebt) op wat men onder gerechtigheid verstaat!
  JE HEBT EEN ERNSTIG TAALPROBLEEM!
  2.Hoedan = Sabidieri = Veer = Eric Blijd ( moet nog de link leggen met anna_z ).
  Ben ver gevorderd!MAAR DAT LAASTSTE ZAL MIJ ERG VERBAZEN!!!


  Maak melding

 28. Die paarse demonen en amnestie clubje hebben een nieuwe dekking gevonden.
  Dossier is de naam.
  In Nederland gaan ze opslot,in Suriname worden ze vernietigd.
  Gooding is gedood omdat hij te dicht bij de waarheid kwam.
  Hoedan? Horb ,Hawker Daal en nog velen anderen zijn door Boiterse gedood daar veranderd een dossier niets aan, Hoedan?
  Ik vraag mij af wat die paarse uilskuiken hopen te weten komen?


  Maak melding

 29. Hypocriet betekend gewoon Nedeerland. De levende cultuur.

  Om een gemeenschappelijk doel te bereiken heb je steun nodig van Onrechtvaardigen-rechtvaardigen
  Moordenaars-Goedheiligen
  Zondaars-Goedheiligen.
  Eens komt er een opstand van rechtvaardigen en onrechtvaardigen in deze wereld om ons te redden.

  Wie is een individu een ander te vooroordelen zonder zichzelve eerst te vooroordelen.


  Maak melding

 30. @Gino, je hebt gelijk. Als de NDP inzage wenst in de dossiers die bewaart zijn door de Nederlandse overheid kunnen de o.g.v. de Wet Openbaarheid van Bestuur hierop een beroep doen (tenminste als ze belanghebbende zijn). Door dit na te laten, zijn ze of ontwetend of doen ze heel interessant. Ik denk eerder aan het laatste.


  Maak melding

 31. “Carl Breeveld: houding Nederland hypocriet”

  Mijnheer Breeveld, wat zou Jezus Christus van Bouta vinden? Kent u als dominee het zesde gebod ‘Gij zult niet moorden’ niet. Door de Nederlandse houding op een lijn te stellen met de moordzucht van Bouterse uit het verleden, maakt u van uzelf een karikatuur. Neen, u houdt Nederland geen spiegel voor, maar u likt de enorme stinkende billen van Bouta schoon. U bent een man van weinig principes en dus het ambt van dominee onwaardig.


  Maak melding

 32. Sinds Breeveld in de assemblee is terechtgekomen praat hij met een heel andere mond, de kritiek op Nederland is toegenomen, en waar hij uiteindelijk zijn kritiek op moet richten zoals het functioneren van deze moordenaar als president, en die andere schenders van de coalitie, is hij heel voorzichtig in zijn taalgebruik tot het slijmerige aan toe, en neemt vaak een onderdanige houding aan vooral tegenover zijn president die als drugscrimineel en moordenaar te boek staat, dit is echte poppenkast, van een vrije meningsuiting heeft deze man geen pap van gegeten, anders zou je je veel kritiescher opstellen, maar zal ook wel bang zijn in dit zogenaamde democratische land.


  Maak melding

 33. @Medusa,

  Daar heb je onze madamekke ook weer die zoegnaamd op zoek is naar gerechtigheid (???). Ik moet mezelf
  inhouden om niet in lachen uit te barsten.

  Medusa, het wordt steeds duidelijker dat je bovenkamer danig in de war en overhit is. En daar hoeven wij eigenlijk niks voor te doen. Als op dit forum een prijs gegeven zou worden voor de grootste breinloze imbeciel dan zou jij daar cum laude voor slagen.
  Medusa, anderen voor alles en nog wat uitmaken is
  verre van gerechtigheid zoeken.
  Ga maar lekker verder mer jouw kolderieke opvoering. jij bent zeer onderhoudend bezig en we blijven lachen met jou. Hoewel dat absoluut niet jouw bedoeling is.
  Op een normale manier discussie aangaan en jouw visie met argumenten omkleden is absoluut niet aan jou besteed.
  Maar goed. We willen dit onnozele spelletje wel met je
  mee spelen hoor. Wel grappig!
  Medusa, kom maar op!
  bevestig onze vermoedens die we over jou hebben maar..


  Maak melding

 34. De aanhang van Baas had toch lak aan Nederland?
  Baas had Nederland toch te kakken gezet?

  Niemand luisterde toch naar Nederland.
  Baas had toch nieuwe vrienden en Frankrijk was toch de poort naar Europa?
  Nou klets maar raak.

  Niemand kan in Europa om Nederland heen.


  Maak melding

 35. Madamekke Medusa,

  We blijven vrolijk het spelletje met jou meespelen hoor.
  We doen ook gewoon alsof we gek zijn… what the hell!

  Madamekke Medusa, volgens mij ben jij, Gmap, Roy, Ray, Kees, henk een en dezelfde persoon.
  Hoe ik tot deze wijsheid kom, jullie hebben allemaal dezelfde kenmerken; een beetje dommer dan jullie eigenlijk zijn, onnozel, negatief, zogenaamd naar ‘gerechtigheid’ zoekende, imbiecillig, arm van geest, naïef, simpel, gefrustreerd en bovenal lijden jullie allen aan het Bouterse syndroom.
  voila!


  Maak melding

 36. @Hoedan
  O ben je er nog? 😳
  Ik had beloofd alle reacties van Sabidieri = Hoedan = Veer = Eric Blijd door de wc te spoelen,maar vergat er bij te vermelden ook jou direct mee te nemen!Bij deze dan een goede reis door de rioolbuizen heen!Als je geluk hebt een welkome reïncarnatie in een strontvlieg! Doei! 😀


  Maak melding

 37. Ik ben het eens, het is hypocrisie. Ik heb Breeveld nooit horen praten over de hypocriete en opportunistische houding van DiDiBrie. Hoewel ik het vaak eens ben met DOE, moet ik ook zeggen dat Breeveld vaak genoeg ook in spagaat ligt. Meneer is -als hij het nodig vindt- gewoon een zachtgekookt eitje.

  Prima als je ballen toont, maar dan overal!!


  Maak melding

 38. Fronters rediemoesoes zijn teleur gesteld hahahahahah er komt nog meer schokkend nieuws.
  Nu kan iedereen op deze forum lezen en opmerken dat die rediemoesoes fronters haters zijn en Su geen goed wensen”dan noemen zij hun zelf ekte Su’s”,,ekte Su’s Jaaa dat zal wel,klim maar in een awara boom .


  Maak melding

 39. De waarheid wint het altijd van de leugen.
  Gerechtigheid wint het altijd van onrecht.
  Hoedan ik sta aan de kant van rechtvaardigheid en dan maakt het mij niet uit of ik tegen over mijn vader, broer of princiepe moet staan.
  Wat jullie hier doen is met man en macht massamoord, genocide en grove mensenrechtenschending goed praten, en dat is fout en onmenselijk.


  Maak melding

 40. Breedveld, eerst een grote bek en nu de coalitie de toegang geweigerd is door ALLE EU-parlementariers, staat hij stampvoetend te janken op de gang.

  Breedveld=HUILEBALK


  Maak melding

 41. @Hoedan en de volgelingen van massamoordenaar Bouterse.
  Megaproces Argentijnse dictatuur begonnen.
  Ik ben benieuwd of er gevraagd wordt om dossier in Amerika of van de CIA.


  Maak melding

 42. Carl Breeveld.Deze show gaat je stemmen kosten,predikant-politicus!De DOE stemmers hebben uit,de ons intussen bekende motieven niet op de NDP en FRONT gestemd!
  En nu plaats jij ze terug in de schoot van wat ze juist niet wilden!(vergeet niet dat er bij jou veel stemmers van Jul Wijdenbosch,de door Bouterse inmiddels uitgeschakelde ex-president zitten).
  Het gaat je stemmen kosten.
  LET MAAR OP!


  Maak melding

 43. dus omdat breeveld zijn mening geeft is hij een een meeloper of verrader .de fronters lopen overal stront verkondigen dat paars achterlijk en dom is .deze fronters dulden de mening van anderen niet .je moet ze naar de mond praten daar houden ze van en als je dat doet ben je geslaagd .boi oeng njang ka jere . medusa njangka jere jij niet alleen ook de mensen die zich aangesproken voelen .deze gasten doen zich voorkomen alsof ze slim zijn ze willen intellectueel over komen .
  bouterse hoeft geen intellectueel te zijn zoals de fronters zeggen .maar de man heeft visie de man weet wat zich onder het vol speelt .en dat telt voor suriname .niet wat deze intellectuelen zeggen . breeveld is bij de fronters in ongenade gevallen ,ze delen zijn nmening niet dus is hij niet goed .mijn god …iemand die zegt een democraat te zijn respecteert de mening van de ander .ding keskesie dies konie te di8ng dong no ka
  hier is weer het bewijs geleverd dat de intelligente fronter nog geboren moet worden ,volgens mij gaat die nooit geboren worden .wo wachtie te oeng gebore bakka .
  oeng dong no ka .jou mening moet hun mening zijn anders tel je voor deze fronters niet .opo long .het zou wat zijn als deze mensen het voor het zeggen hadden in gado sap sang a doe front no wien na verkiezing .ik geloof dat suriname definitief aan het buitenalnd met name die goudbedrijven was verkocht en zouden wij nog meer op nederland moeten leunen .ik denk dat het volk bewust voor bouterse heeft gekozen .en daar zal zowel front als nederland het moeten doen .


  Maak melding

 44. =Het verschil van mening “van sommigen” tussen de voor en tegenstanders zijn het volgende:::

  =De tegenstanders geven hun mening met een goed en degelijke inhoud.
  =De tegenstanders hebben genoeg kennis en weten ook waarover zij schrijven.
  =De tegenstanders zijn mensen die stevig in hun schoenen staan.

  =De voorstanders schelden uit en hebben vaak geen goed inhoud. Zie als v.b die van patrong.
  =De voorstanders weten niet te communiceren en slikken alles wat aan hen vertelt wordt.
  =De voorstanders zijn zo agressief bezig net als hun baas.

  ===Mensen toch, als je s’morgens niet vroeg wakker wordt om baas goedemorgen te zeggen zul je met grote problemen komen te zitten.

  ==Welke mensen op deze forum hebben al geld, een huis en een baan van BAAS gekregen???

  ==Baas en zijn families zijn de enige die rijk worden en zie maar in heel veel landen waar je dit soort mensen als leiders hebt en de regels aan hun laarzen lappen.


  Maak melding

 45. Meneer Breeveld ik begrijp dat de hoofdrol spelers zich verschuilen achter een hun eigen gegeven amnestie.
  Ik mag aannemen dat u tegen heeft gestemd voor de amnestie wet 2012 en de hoofdverdachte en zijn mede kornuiten al vele jaren in het openbaar oproept om zich te verantwoorden voor de Rechter.
  Mocht dit niet het geval zijn zoek dan maar op wat hypocriet betekend, hypocriet.


  Maak melding

 46. ik wil wel zeggen dat jullie mening geen enkel invloed heeft op mijn mening .wat maakt dat jij mij gaat kunnen verbeteren als jij dommer bent dan mij .vertel wat ga ik van een fronter zoals jou kunnnen leren .niets totaal niets .ieder heeft zijn eigen mening ieder heeft zijn eigen draai .wat moet ik van joum leren mie gado je hebt zelf hulp nodig hoe ga je mij kunnen helpen .weer is het bewijs gelevert dat de intelligente fronter nog geboren mot worden . na so wo tang en na so wo tang in oeng ka .laat mij dom praten als jullie maar niet zeggen dat ik fronter ben .


  Maak melding

 47. Carl Breeveld is geestelijk leider en predikant maar geen politicus. Met zijn houding voert hij geen oppositie. Misschien kan hij de plaats van Steve Meye innemen. Twee handen op een buik.


  Maak melding

 48. DAMES EN HEREN op dinsdag 27 november 2012 om 18:20 uur,schrijft patrong:

  “leer mensen hun mening te respecteren als hij of zij zijn mening geeft .je hebt het toch over democratie mensen rechten noem maar op .dingen die je van nederland geleerd hebt ,hou het daarbij ik ken jou niet jij kent mij niet.iedereen mag zijn mening geven als je het nou leuk vindt of niet .maar ga mensen jou mening niet proberen op te leggen .het hoeft niet te ontaarden in scheld partijen…ik kan ook vel reageren maar dan gaat het ontaarden en dat wil ik niet.leren jullie de ander zijn mening te respecteren …je komt toch op voor mensen rechten ,je bent toch democraat .als je niet weet hoe het moet kan je een voorbeeld nemen van”.

  En moet je lezen wat deze AWARIE DOMRIE schrijft op:
  “Woensdag 28 november 2012 om 17:24 uur, hierboven door patrong”

  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  KAN DAT ERGER EN HYPOCRIETER???
  Dit is een huichelaar puur sang!


  Maak melding

 49. Ik vraag me af waarom de aandacht nu is afgeleid van waar het werkelijk om gaat. De opstelling van de EU en dan in het bijzonder Nederland.

  De boodschap wordt niet geanalyseerd maar de boodschapper die voor een bepaalde club een niet prettige boodschap had. Nu doet men aan karaktermoord om hun gelijk te halen.

  Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden is naar mijn observatie een ontbrekende factor bij dat clubje.

  Breeveld heeft een bepaald scenario doorzien en heeft kunnen analyseren welke effecten het zou kunnen hebben voor Suriname. De andere oppositieleden zijn nog niet zover in hun algemene ontwikkeling of ze hebben lak aan de consequenties voor Suriname en gaan voor eigen belang.


  Maak melding

 50. Patrong.
  Laat jou na kijken me boi.
  de cappaciteit om met anderen samen te wetken beschiken jullie niet.
  De man die jij aanbid heeft honderden mensen vermoord om hun mening, duizenden zijn hun geliefde land Suriname moeten vluchten voor die megalomane massamoordenaar Bouterse.
  Patrong jij ben de laatste die het over vrije meningsuiting moet hebben.
  Die paarse ezels en hun baas moeten leren om respect te hebben voor andere hyn mening.


  Maak melding

 51. Fout in het artikel: Breeveld heeft niet tegen de Amnestiewet gestemd. Hij was niet aanwezig. Daarom komt Breeveld zelf ook een beetje hypocriet over, vind ik.


  Maak melding

 52. De geschiedenis leert ons dat geestelijken altijd een debieuze rol in de machtsverhoudingen hebben gespeeld. Zo heeft de Paus zich nimmer te weer gesteld jegens de Nazi’s en in de Islamitische wereld zien we dat geestelijken zich roeren langs de machthebbers en despoten. In Suriname zien we dat een vooraanstaand geestelijk leider, de heer Steven Meye, gewoon collaboreert met een veroordeelde machtshebber. Carl Breeveld als voorganger en predikant heeft zijn neus ook dezelfde kant op. Kunnen we hem nog vertrouwen?


  Maak melding

 53. Breeveld is geen vis nog vlees.
  Een dominee hoort het radicaal te verwerpen dat een moordenaar president wordt en ook nog zichzelf amnestie verleent.
  Dat halfslachtig gedoe van Carl begint me nu te vervelen.


  Maak melding

 54. Ik had hem,sterker nog,niet lang voor de verkiezingen van 2010 een keer tijdens een interview horen zeggen,dat hij niet met moordenaars in een regering wilde gaan zitten.
  EN WAT ZIEN WE NU??????


  Maak melding

 55. heren ik wil dit kwijt het is een rancuneuse actie van NF niet dat ik eens met de amnestiewet door je zo op te stellen ondermijn je het parlement van SU bekijkt het op een langere termijn nu zijn ze in de oppositie als ze eens in de coaltie komt gaat de oppositie praten met een andere land over een wet dat is aangenomen in een van de hoogste orgaan in het land. zo werkt democratie het is niet altijd de juiste beslissing wordt genomen onder de naam van democratie maar het volk kies altijd zijn leider leuk of niet als echte democraat moet je het volk weer overtuigen om in de macht centrum te komen ik kan me nog herinneren dat Vene CHAVEZ op zijn vinger had getikt dat hij niet in Surinaamse binnenlandse aangeleheden mocht bemoeien nu doet front dezelfde actie het zou mooi zijn als de oppositie eenheid had getoond trots verschil van menig wat dit wet betreft Obama heeft het gezegd hij dat als met iraanse leider moeten praten in belang van Vrede gaat hij het doen dan was hij nog geen president tijdens zijn campaigne 2008. Praten is nooit verkeerd maar deze manier is alsof EU en oppositie iets aan het bekokstoven zijn tegen SURINAME zolang Bouterse aan de macht is en als echte surinamer denk ik niet dat je dit over je hart kan krijgen dus een foute zet oppositie Bouterse is ook zoon van ons omstreden maar hij blijft een Surinamer wij moeten met het zelf oplossen niet dat ik eens ben met de amnestie wet Bousterse weet in zijn hart dat fout is geweest maar als hij probeert onderuit te komen dan zal zijn geweten hem straffen en dat is erger dan een gevangenis straf want hij zal tot zijn dood niet in het reine met zichzelf komen .


  Maak melding

 56. De beste parlementariër van Suriname aan het woord. Dan moeten de eenzijdige idioten op deze site hun muil dichthouden. Wat een verfrissing als iemand onafhankelijk kan denken.


  Maak melding

 57. Meneer C. Breeveld is een hypocriet die de realiteit niet onder wil zien.
  Dat hij zijn moord president adoreert dat is zijn zaak maar hij moet niet denken dat democraten zijn moord president als hun president accepteren.
  D.Bouterse wordt alleen als president door zijn domme massa ndper’s als president geaccepteerd, voor het leeuwendeel van Suriname is de man niet acceptabel hij heeft geen enkele morele gezag.

  Suriname is beteraf zonder D. Bouterse. Wij worden uitgelachen door de andere ACP landen.
  D. Bouterse personificeert het kwaad in ons land, daarom heeft hij altijd een donkere bril op. Welke respectabele president elders in de wereld heeft een donkere bril op.

  Alleen de maffia bazen in Italié laten zich met donkere bril op zien.

  D. Bouterse is een schande voor ons land een vloek die neergedaald is over ons land.Deze man heeft negatieve invloed op vooral de jongeren uit het arme milieu en dat is zeer gevaarlijk voor ons in de toekomst.

  Weg met de crimineel.


  Maak melding

 58. Landverrader Beeveld is minder dan een straat hond. Weg met die rat. Een man zonder principes. Anders was hij op komen dagen bij de amnestiestemming. Deze man ging liever bruine bonen rijst eten en uit buiken.

  Houding Nederland hypocriet ? Maar intussen accepteerd Suriname wel iedere gift uit nederland, haar toeristen en investeerders. Afgelopen jaar alleen nam het aantal toeristen uit Nederland alleen met ruim dertigduizend toe. Suriname kan onafhankelijk zijn, maar zonder nederland stort het bolwerk in. Als of die dossiers de berechting of amnestiewetgeving voor Bouterse in de weg stonden. Suriname had die dossiers ook. En de Surinaamse centrale bank had geen Hans Klok indienst.
  Een Strooman heeft de dossiers meegenomen en gebruikt als pleepapier.

  Breeveld moet verder z’n smoelwerk houden en eerlijk toegeven dat hij een lakei van Didibrie is. Dan ben je een grote jongen. Er niets boven eerlijkheid en transparantie.


  Maak melding

 59. front kan niet overtuigen om aan de macht te komen .
  ze hadden de kans en die kans is verkeken .ik geloof heilig dat front niet meer aan de macht komt …ten zij bouterse wat overkomt ..dan maken zij misschien kans maar niet onder de huidige oude garde waaronder de nps zich bevind .die mannen zijn oud denken oud en komen niet onder het volk.deze gasten willen aan de macht blijven zolang zij leven ze lijken wel papa doc..vene en de top van de nps zien de jongeren als hun grootste bedreiging niet bouterse.deze mannen willen bij die pot blijven ze willen niet wijken .kijk naar de ndp en ga het vergelijken met andere partijen dan zul je het verschil zien .rogger van de ndp die geloof ik vorig jaar was overleden …..kijk hoe oud die man was .van kleins af hoor je die zelfde namen tot op heden ,of tot je hoort dat ze overleden zijn willen ze aan de macht blijven .
  kan niet .voor mij mag bouta nog vier jaar zitten en daarna kan hij plaats maken voor misiekaba ….een man die ik kan vertrouwen ….vers bloed en komt geloofwaardig over .. verdient respect onder zijn leden en daar buiten .breeveld als oppositie heb ik diepe respect ..hij kaart veel dingen aan zoals die anti corruptie wet en de wijze hoe de eu het spelletje speelt met olland als aanvoerder .hypocriet is olland dat allemaal is oud nieuws …ze denken dat ze slim zijn maar ding no sabie !!!!ze denken dat het amateuristische achterlijke leiders in de regering zitten die ze makkelijk om de tuin kunnen leiden .misschien kunnen ze het bij front proberen maar doe slaat de spijker op de kop .de documenten die 60 jaar in olland blijven willen ze niet openbaren wetende dat het belastende documenten in zitten .
  typisch olland he!!!.het komt goed de regering gaat door met haar grote werken voor land en volk .suri patriot zegt njang dringie partij juist …wij laten het volk mee profiteren van de economie .onder tussen gaan de woning bouw bruggen bouw goed onderwijs alles gaat volgens plan .casave ook hoor op para oeng sabie sang na casaba .bojo maak je van casave heherie ,ook napie hoor weten jullie wat napie is .njamsie oeng no sabie no!!
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  ai na pero pe oeng wan ing
  bijlmer boxel zeg het maar .


  Maak melding

 60. 2012 om 18:38 uur, door Jan Gajentaan

  Fout in het artikel: Breeveld heeft niet tegen de Amnestiewet gestemd. Hij was niet aanwezig. Daarom komt Breeveld zelf ook een beetje hypocriet over, vind ik.jij lult net als henk de tollenaar uit je witte nek.ga die polders van jullie ontwikkelen


  Maak melding

 61. haahhaahha kom niet aan sommigen hun blanke basjas hoor.hahahahah erg erg zelf echte Nederlanders,de blanken dus vinden hun eigen politike klojo`s hypocrieten en zie daar de slaafjes gaan te keer tegen hun eigen volk,Breeveld, als die naar zijn MENING Nederland hypocriet vindt.


  Maak melding

 62. breeveld,,

  jere no,,ik vind het ook super hypocriet van jou lijder ddb,dat hij dertig jaar lang zijn tanden op elkaar houd geen geen letter vrij geeft over de moorden die hij persoonlijk gepleegt heeft..

  hoewel hij zelf gezegd heeft, op de vlucht dood geschoten,terwijl die mannen met handen en voeten vast gebonden waren in het fort zeelandia en de lijken kagen gewoon in het fort,hoezo gevlucht..

  laat hij, als hij een kerel met ballen heeft,voor de rechtband zijn onschuld bewijzen met of zonder amnestie..

  pas dan ben je bevrijdt van deze misdaden..


  Maak melding

 63. Nu nog even wachten op slotverklaring.
  Suriname is vel geld kwijt en het heeft niks opgeleverd.

  Even iets minder schreeuwen en met een vinger wijzen.
  Dat is politiek.


  Maak melding

 64. Akkoord en een grote waardering aan Mr C.B van Doe.
  Precies zo moeten echte Nationalisten reageren, nml. correct en positief over zijn eigen land SU.
  Omdat de Coalitie verboden was om deel te nemen was ik wel benieuw wat er uit de bus zou komen, maar de Allerhoogste Persoon had wel ervoor gezorgd in de persoon van Mr C.B.
  Nog bedankt aan Mr C.B. en de zegen.
  Opmerking: Ik heb nooit van de Oppositie gehoord zeggen/praten over Geheime Dosier van 1980.
  Nl had altijd de nabestaanden van de 15 slachtoffers gebruikt om een vieze politiek te spelen met SU, maar tot nu toe ermee niet geslaagd.
  Ik weet niet wie allemaal hun adviseurs zijn, het is alleen maar achteruitgang/slechte naam van hun land geweest.
  Door eenmalige dekking dmv een uitkering hadden de nabestaanden allang hun mond dicht gehouden hebben en de Relatie tussen SU en NL zou normaal doorgegaan zijn.
  Als NL nog wacht tot dat de Oppositie in 2015 wederom aan de macht komt om daarna de relatie te onderhouden dan kan NL het vegen.
  Als NL wacht tot 2015 dan zal ik ervoor zorgen dat er dan nooit meer komt, dus einde relatie tussen SU en NL.


  Maak melding

 65. @ Afro , pawiro, passant, Koos de Jong

  – DE MOORDEN IN INDONESIE voor de anafhankelijkheid
  – DE MOORDEN OP MARIENNBURG contract arbeiders
  – DE MOORDEN IN ZUID AFRICA apartheid onder de Klerk

  Zijn deze mensen geen mensen voor JULLIE

  Wie heeft deze mensen vermoord en zijn de mensen die deze daden ooit hebben gepleegd gestraft of voor gerecht gesleep.

  Raden jullie maar.

  mogen zij nu ano 2012 nog in Soeverein Suriname verdeelheid saaien . en dossier van betrokkenheid jaren 80 voor 60 jaar in de diepvries stoppen

  ik welk tijdperk wonen jullie in gedachten ?????


  Maak melding

 66. Hahaha,
  Nu komt het “Nederland op de vingers getikt over verdoezeling archieven jaren 80”

  “Vooral de Nederlandse regering werd op de vingers getikt over haar tot nog toe gevoerd beleid met betrekking tot de archieven van de jaren 80 en krachtig opgeroepen om deze ter beschikking te stellen waardoor echte waarheidsvinding over die periode recht kan worden gedaan.”

  “aldus Gahler die binnen de ACP-EU relatie, de hoofdcoördinator is voor internationale relaties.”

  Jaja dus nu is ook Gahler een pro-Bouta enz. enz. dat de zwakzinnige fronters steeds door de werkelijkheid worden ingehaald is nu meer dan duidelijk.

  Deze arme zielen zullen nu heel erg verdrietig zijn, want ze staan weer alleen in hun onnozelheid en domheid.

  Suriname staats steeds sterker en onafhankelijker op de kaart, ja geplaats door de huidige regering en bewustzijnbesef onder de echte Surinamers zoals Carl Breeveld.

  Het gepeupel hier zijn de moderne slaven, die gewoon irrelevant zijn.

  ——————————–

  Nederland op de vingers getikt over verdoezeling archieven jaren 80
  Wednesday 28 November

  Door Johan Donner
  PARAMARIBO – De Duitse christendemocratische Europarlementariër Michael Gahler heeft zojuist zowel de Nederlandse en Surinaamse regering, evenals de regeringscoalitie en de oppositie in ons land opgeroepen om de relatie met Suriname te herstellen, de rechtstaat te respecteren en de interne politieke spanningen op te heffen.
  Vooral de Nederlandse regering werd op de vingers getikt over haar tot nog toe gevoerd beleid met betrekking tot de archieven van de jaren 80 en krachtig opgeroepen om deze ter beschikking te stellen waardoor echte waarheidsvinding over die periode recht kan worden gedaan.
  “Ik ben een Europese waarnemer en wil een brugfunctie hebben. Het heeft geen enkele zin dat deze relaties verstoord blijven”, aldus Gahler die binnen de ACP-EU relatie, de hoofdcoördinator is voor internationale relaties.
  Gahler heeft zich met zijn verklaring gedistantieerd van de indruk die zou kunnen zijn ontstaan alsof alle Europarlementariërs de voormalige koloniale verhouding zouden willen voortzetten naar Suriname toe. Hij verklaarde goed op de hoogte te zijn van de sentimenten die spelen in ons land op grond van zijn gesprekken met zowel de oppositie alsook de coalitie.


  Maak melding

 67. Ik heb nog meer slecht nieuws voor die zwakzinnige fronters.

  Oomen die verklaarde dat Nederland geen rol had gespeelt in een mogelijke boycot.

  “Michel wil niet meer ingaan op de sentimenten die hebben gespeeld vanuit Europa waarbij Nederland een voorname rol vervulde om de ACP-EU- vergadering niet in Suriname te laten plaatsvinden.”

  Een onnozole poster had het over paard van troje binnenhalen, deze domoor mag verder lezen hoe Suriname er precies voor staat. We staan op de Europese wereldkaart, dat is een feit. Men wist in Europa niets van Suriname, nu wel. Hun ogen zijn geopend.

  Suriname voorwaarts.

  Co-president Michel: “Onze ogen zijn geopend”
  28 Nov, 21:34

  Louis Michel Het organiseren van de ACP-EU-conferentie in Suriname heeft meer licht geworpen op de relatie Suriname-Nederland, zegt co-president van het ACP-EU parlement, Louis Michel (België). “Onze ogen zijn geopend, dat de conferentie hier is gehouden, is het beste dat had kunnen gebeuren. We weten in Europa eigenlijk gewoon te weinig van dit land. Hier naartoe komen heeft ons geleerd dat Suriname een land is met een goede economische ontwikkeling en waar mensen van zoveel verschillende etniciteiten in harmonie met elkaar leven.”

  Michel zegt dit in een interview met Starnieuws meteen nadat zijn collega uit Europa, Micheal Gahler, in de gezamenlijke vergadering van het ACP-EU-parlement een officiële verklaring had voorgelezen over de relatie Suriname – Nederland. Michel wil niet meer ingaan op de sentimenten die hebben gespeeld vanuit Europa waarbij Nederland een voorname rol vervulde om de ACP-EU- vergadering niet in Suriname te laten plaatsvinden. “We weten in Europa te weinig over Suriname”, herhaalt Michel. Hij zegt er bij dat Nederland een belangrijke rol te vervullen heeft bij het oplossen van het probleem Suriname-Nederland.

  De opstelling van zowel Michel als Gahler, die de coördinator is van de externe relaties binnen de ACP-EU, is een totaal andere dan eerder, voor de aanvang van de vergadering het geval is geweest. Michel blijft herhalen dat Europa te weinig weet over Suriname. Een gesprek met de Nederlandse europarlementariër Ria Oomen, was niet meer mogelijk, omdat zij gisteren al teruggevlogen is naar Nederland. Oomen heeft hier gesprekken gevoerd met Surinaamse politici.

  De Surinaamse ACP-parlementariërs, Henk Ramnandanlal (MC/Palu) en Carl Breeveld van Doe, zeggen in een eerste reactie op de commentaren van Michel dat dit kan bijdragen tot herstel van een volwassen relatie tussen de beide landen. Breeveld benadrukt dat zeker Doe geen heil ziet in een emotionele benadering en tegen de schenen schoppen vanuit beide kanten van de oceaan.

  —————————————-

  Lees hieronder het verhaal van iemand die ook slachtoffer is geweest in de jaren 80, hij heeft het over vergeving.

  Somohardjo nog steeds achter goedkeuring gewijzigde amnestiewet
  Wednesday 28 November

  Door Johan Donner
  PARAMARIBO – Ondanks de kritiek van de oppositionele politieke partijen bij collega’s van de Europese Unie, staat coalitiepartner, Paul Somohardjo, nog steeds achter het besluit van zijn fractie in het parlement om de Amnestiewet in zijn huidige gewijzigde versie goed te keuren.
  Somohardjo zei vandaag op de persconferentie van de Pertjajah Luhur dat hij oprecht en geheel vanuit zijn hart heeft meegewerkt aan vergeving en kwijtschelding van de daders van mensenrechtenschendingen in de jaren 80 in ons land.
  “Geloof me, ik heb niet vanuit politieke overwegingen, maar slechts met geheel mijn hart de mensen vergeven die verantwoordelijk zijn voor wat er is gebeurt in de jaren 80, zei Somohardjo na de persconferentie aan GFC.
  De politicus zei verder geen aanstoot te willen nemen aan het eenzijdige besluit van de Europarlementariërs om alleen met de oppositionele parlementariërs te willen praten over de mensenrechten schendingen van de jaren 80. Hij bracht tegenover GFC in herinnering zelf te zijn gemarteld en onrechtmatig te zijn vastgehouden gedurende 9 maanden in die periode, maar dat hij nu volledige vergeving heeft geschonken.

  ——————————–


  Maak melding

 68. Ja ik ben van plan de zwakzinnige fronters een hartinfarct te bezorgen.

  Lees hieronder maar weer, dit krijg je wanneer zelfbewuste Surinamers niet meer met zich laten sollen.

  Kijk wat voor rol die Oomen gespeeld heeft, raar dat nog geen enkele front DNA lid hieromtrent gereageerd heeft. De Surinamers zullen het front verraad in 2015 niet vergeten.

  Weg met front.

  “De vorige uitnodiging van de europarlementariërs liep uit op een politieke rel. Toen het er op aankwam, bleek dat het gesprek alleen bedoeld was voor oppositieleden. De Nederlandse europarlementariër Rita Oomen benadrukte de coalitieleden uitdrukkelijk te hebben gezegd dat om een clash te voorkomen alleen de oppositie welkom was. Echter hebben de Surinaamse parlementariërs zoals Ronny Asabina (BEP) en Carl Breeveld (DOE) aangegeven dat alle ACP-parlementariërs waren uitgenodigd. ”

  ———————————————

  Parlementariërs opnieuw uitgenodigd door EU-collega’s
  28 Nov, 10:10
  De Surinaamse parlementariërs, oppositie én coalitie, zijn wederom uitgenodigd door hun collega’s uit Europa. Dit keer gaat het om een werklunch die gehouden wordt in een van de vergaderzalen van het KKF-gebouw waar de ACP-EU-vergaderingen worden gehouden. Parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) heeft alle Surinaamse parlementariërs die participeren in ACP-verband gevraagd gehoor te geven aan de uitnodiging.

  Parmessar motiveert in een email bericht aan de parlementariërs dat de Europeanen de werklunch uit beleefdheid en dankbaarheid aanbieden aan hun Surinaamse collega’s. Parmessar adviseert dan ook dat eenieder gehoor geeft aan de uitnodiging en ernaar toe gaat. “Ik ben een voorstander van wat Parmessar heeft gedaan om met z’n allen, coalitie en oppositie, deze bijeenkomsten bij te wonen. Vanuit de coalitie is continu deze lijn gevolgd om met gezamenlijke standpunten uit te komen tegenover Europese en ACP collega’s”, zegt Ramnandanlal aan Starnieuws.

  Eén lijn
  Als Europese parlementariers vinden dat zij zich moeten laten informeren in het algemeen en zeker met name over politieke kwesties van Suriname, dan moeten we van de Surinaamse zijde, zowel coalitie als oppositie, één lijn volgen van bevorderen van “overleg met een representatieve vertegenwoordiging van het Surinaams volk”, en niet alleen oppositie en/of coalitie, zegt de PALU-topper

  De vorige uitnodiging van de europarlementariërs liep uit op een politieke rel. Toen het er op aankwam, bleek dat het gesprek alleen bedoeld was voor oppositieleden. De Nederlandse europarlementariër Rita Oomen benadrukte de coalitieleden uitdrukkelijk te hebben gezegd dat om een clash te voorkomen alleen de oppositie welkom was. Echter hebben de Surinaamse parlementariërs zoals Ronny Asabina (BEP) en Carl Breeveld (DOE) aangegeven dat alle ACP-parlementariërs waren uitgenodigd.

  De uitnodiging van de europarlementariërs is overigens per mail verstuurd naar de Surinaamse collega’s die deel uitmaken van de ACP-delegatie. Daarin staat dat de werklunch wordt aangeboden door Louis Michel. Hij is de co-president van de ACP-EU gezamenlijke parlementaire vergadering.


  Maak melding

 69. Ik weet dit….. NED. doet alsof Bouta een sta in de weg is.
  Maar weten ook duidelijk waarom Su. onafhankelijk is geworden.( het zou toch uitdraaien op vechten)

  Doet men of men blind is…niet iederen weet dit….maar in de jaren ’70 was het altijd vechten geblazen met de jantjes….dit gebeurde overal zelfs op de sport velden….er was altijd hitte tussen de Suri’s en koloniale heersers.
  Dus doen alsof Bouta een sta in de weg is, is om de boel in de maling te nemen.


  Maak melding

 70. Gmap,

  Bla bla bla bla bla….
  Geen van jouw voorspellingen over Bouterse en Suriname zijn heden ten dage uitgekomen…
  Werkelijk geen 1!
  ..en hoelang ben je al bezig met dit onzin…
  20, 30 jaar.. ?

  Gmap, ik ben het absoluut met je eens;
  De waarheid zal het inderdaad winnen van de leugens.
  Suriname zal ondanks jullie voortdurende leugens over Suriname onder deze regering uitgroeien tot een bloeiende economie.

  Gmap, gerechtigheid bestaat in overeenstemming met
  het recht en de wet.
  De enigen die daarover beslissen zijn rechters en GOD.
  Aangezien jij noch een rechter nog GOD ben jij niet degene die een oordeel kan vellen over rechtvaardigheid.

  Gmap, het is begrijpelijk dat jij in de loop der jaren, met al jouw pseudoniemen, Du, Wikileaks, Gmap, etc.. een waas voor jouw ogen hebt gecreëerd waardoor jij de realiteit een beetje bent kwijtgeraakt en het niet meer zo helder zit.

  Knoop dit eens voor goed en altijd in je oren!
  Bouterse zal ooit zijn straf krijgen. Hier of in het hiernamaals. Het zal waarlijk gebeuren.
  Maar aangezien ik nog een rechter noch GOD ben, ben ik niet degene die daarover een beslissing neem.
  Wat zou de toegevoegde waarde zijn om Bouterse voortdurend uit te maken voor moordenaar en drugsdealer?
  Ik zie de nut daarvan totaal niet in.
  We hebben inderdaad te maken met een president die een besmet verleden heeft. Maar deze president is ook
  op basis van de democratische beginselen gekozen.

  Voor mij is de toekomst van Suriname belangrijk en
  hoe Suriname zich op dit moment zich economisch aan het ontwikkelen is en streeft naar werkelijke zelfstandigheid.
  Dat jij je hele leven bezig wil houden met Bouterse
  is jou goedrecht maar voor mij zijn er echt andere prioriteiten in het leven dan mijn leven te laten
  beïnvloeden door Bouterse.
  Mag dat?


  Maak melding

 71. Medusa lievelingetje,

  Het verschil tussen jou en ik is dat ik in mijn volgend leven misschien terugkom als een strontvlieg,
  maar inmiddels weten we dat jij in dit leven al gedoemd bent om als een strontvlieg door het leven te gaan.
  Immers alles wat jij opschrijft “stinkt” naar poep!

  Medusa sisa,

  Ik moet je wel een ding nageven. Je hebt het waarlijk
  zover gekregen dat ik mij verlaagd heb tot jouw niveau.
  Jammer dat jij en ik niet op een hoger niveau kunnen
  ‘communiceren’.
  Daar schaam ik mij toch een beetje voor.
  Excuses aan anderen die hier aanstoot aan nemen.

  Schatje Medusa,

  Misschien is het inderdaad goed van jou om mijn reacties door te spoelen in de wc.
  Ik ben anders bang dat ik mij constant tot jouw niveau
  zal moeten verlagen. Ik zou daar teveel mijn best voor moeten doen.

  Dushi Medusa, beloof je dat we het dan hierbij zullen laten??? alsjeblieft?


  Maak melding

 72. Wat mij bezig houdt is het feit dat deze geweldige kenner van het Heilige Boek in de fout gaat, die zijn voor-voorouders gemaakt hebben. Namelijk met die kennis
  hebben soortgenoten hun eigen mensen als slaven verkocht. Ik ben bang dat Carl Doe nu zij het in een modernere versie bezig is ons te knevelen. Weg met deze rotte appel samen met SMeye.


  Maak melding

 73. Laten wij alle gevangenissen open gooien en alle rechters ontslaan.
  Ik mag volgens mij een mening hebben hoe onrechtvaardig het aan toe gaat in suriname. De ene mag gebruik maken van alle juridische wegen en de andere is dat ontnomen en zonder enige vorm van proces geexecuteerd en dat vind jij goed? Hoedan.


  Maak melding

 74. Hoedan,

  Onderstaande onderschrijf ik helemaal.

  “Ik moet je wel een ding nageven. Je hebt het waarlijk
  zover gekregen dat ik mij verlaagd heb tot jouw niveau.
  Jammer dat jij en ik niet op een hoger niveau kunnen
  ‘communiceren’.
  Daar schaam ik mij toch een beetje voor.
  Excuses aan anderen die hier aanstoot aan nemen.”

  Medusa maar ook vele anderen hebben het behoorlijk naar gemaakt. Door hun gebrek aan kennis en communicatieve vaardigheden, hebben ze eigenhandig voor gezorgd dat waterkant.net vandaag de dag is wat het is, nl een soort plee waar types als medusa zich als een vis in het water voelt. De meest banale, onbeschofte en domme postings heb ik van dit sujet gelezen, postings waar ik tenenkrommend en wenkbrauwfronsend heb moeten aanzien. Geen enkel niveau, niets een lege huls die veel lawaai maakt, meer was het niet.

  Ook ik heb me in berust dat ik me steeds meer zal moeten verlagen naar dit niveau, met moeite en pijn in mijn hart moet ik toegeven. Het is helaas niet anders want zelfs een treetje hoger kunnen ze niet, ze ontbreken alles wat je maakt tot een normaal mens.


  Maak melding

 75. @Hoedan-
  Het verschil tussen jou en ik …..
  hahahaghegheghwhuhuahua!
  Is dat jouw niveau?????
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Ik heb slecht en goed nieuws voor je!
  het slechte nieuws is:
  Het verschil tussen JOU EN MIJ (NIET IK)ezelskinnebak!
  O,o,o,o,o,o,o,o!- ;-P ;-P ;-P ;-P ;-P –
  JOU hoort bij MIJ als persoonlijk voornaamwoord en JIJ hoort bij IK!-(2de klas lagere school Clevia)!
  Dus JOU EN IK NO KANG!Hoe dang????????
  Het rijmt ook een beetje hè:-
  jou en ik no kang;hoe dang geheghegehegwhuawhua!
  Dit is een mooi EZELSBRUGGETJE!-
  Voor de geschoolden onder ons,dit noemt men een MNEMOTECHNISCH HULPMIDDEL voor ongeschoolden!
  Tot dit niveau zal je nooit en te nimmer kunnen stijgen!!!Hahahahahawhuawhuawhua!

  WC FRÉFRÉ IF JOE WAN TAK OLLANDS,TAK OLLANDS JERE;-
  NOSO TAK SRANANGTONGO NOSO PAPIAMENT NOSO HOR JOE BEK.-

  En het goede nieuws is:
  Ik kwam even mijn ochtend behoefte doen en merkte dat je nog leefde.-
  Last van teveel harpic en andere schoonmaakmiddelen in de WCpot?:-D 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  JOU EN IK KAAN NIET VERDER DISCOESJIEEREN OR,EKT WAR!
  WANT WEET JOU WAAR JOU HUIS WOONT?En ook JOU verstand
  ????
  IN DE WC-KAN!Maar niet van IK hoor!JOU EN IK ZIJN NIET DEZELFDE.-
  EN IK ZIET NIET ‘T HELE DAK OP HET W.C.

  En nu terzake:Ik spoel je door!En hoop je bij een volgende sanitaire behoefte niet meer tegen te komen.Enough is enough!!!!!!Een zalig uiteinde!


  Maak melding

 76. Medusa heb je echt niets anders te doen.

  Voor velen is Nederlands een middel en niet het doel, snap je dat nogsteeds niet met je zotte kop.

  Volgens mij is je levensdoel anderen te irriteren met je dom gelul.

  Ik heb het iniddels helemaal met je gehad, dat je het maar weet.


  Maak melding

 77. Klopt Herman S,dit is iets waar ik altijd op hamer hiero,maar ja de slaafjes lezen of willen dat niet lezen,daarom maak ik me helemaal niet druk om de daden van Bouterse het is niets vergeleken bij die smerige daden van Nederland.Hahahahah neen daar mag men niets over typen,want het is tig jaar geleden.Maar zolang Nederland geen excuses aanbiedt aan de Indonesiers vooral in Rawagede waar duizenden vrouwen en kinderen zonder pardon werden vermoord,,laatst leden hebben de nabestaanden nog geprobeerd gerechtigheid te krijgen maar ze werden met een kluitje in het riet gestuurd.
  Dus wat Suriname betreft moet Nederland zijn bek houden,want hun daden waren erg vies ,die MAGP noemt Breeveld vuile vieze enz. vraag me af hoe hij zijn slavenmeester noemt.


  Maak melding

 78. Hetgeen Holland in de koloniale periode en na de 2de WO heeft misdaan in hun voormalige kolonien valt helemaal niet goed te praten. Maar dat mag niet impliceren dat daarom de moorden op 15 onschuldige burgers en de honderden tijdens de binnenlandse oorlog goed te praten is. Moorden, folteringen en bedreigingen zijn misdaden die in een normale geciviliseerde samenleving waar recht en wet heerst wordt afgekeurd en afgestraft.


  Maak melding

 79. @Sabidieri
  Jij schreef aan mij op woensdag 28 november 2012 om 13:56 uur, door Sabidieri:
  “medusa je bent een oerstomme primitieve inboorling, ik had dus geen andere reactie verwacht.
  Ik zal je blijven wijzen op je tekortkomingen, die legio blijken te zijn”.

  En nu schrijf je op donderdag 29 november 2012 om 11:50 uur, als donderslag bij heldere hemel:
  “Ik heb het helemaal met je gehad”!

  Nou,breek mij de klomp!Geef je het nu al op?
  Je bent een even GROTE ONBETROUWBARE LAFAARD als jouw (DUBBELE)PERSOONLIJKHEDEN (DUSDAT,RECHTVAARDIG,HOEDAN c.s.)!
  DIE UITDAGING,BEDREIGING EN BELEDIGING KWAM NIET VAN MIJ MAAR VAN JOU!IK AANVAARDDE HET WEL MET OPEN ARMEN.
  KRUIP NOU NIET TERUG IN JE SCHULP MAAR AANVAARD DE CONSEQUENTIES VAN JOUW ANIMAAL GELUL,ADDEREN GEBROED!

  En “Voor velen is Nederlands een middel en niet het doel”,is maar een vluchtpoging om je onkunde op dit gebied te maskeren c.q. niet verder bloot te stellen.
  EN JIJ WIL MIJ OP MIJN TEKORTKOMINGEN WIJZEN?
  Man ga met je buurmeisjes buiten spelen hoor!
  IK ZAL JE OP DIT GEBIED EN VAN NU AF AAN,OOK BLIJVEN WIJZEN OP JOUW TEKORTKOMINGEN.ZET JE SCHRAP!!!


  Maak melding

 80. Ik heb vaak meningen gelezen op dit medium onder de surinamers. Wat blijk, vanuit de nps en vhp surinamers valt op te merken dat zij steeds niet het thema behandelen maar vaak de 15 arme zielen bijbetrekken om hun politiek en partij voordelen binnen te halen. Los van de politiek blijkt ook dat je met een grote groep surinamers in suriname en die in nederland wonen onder deze soort groep mensen nauwelijks een discussie kan beginnen vanwege hun emotionele geaardheid. Nog een domme massa onder de surinamers die vaak een nps achtergrond hebben en desgeorienteerd zijn in hun ontwikkeling en zienswijze en benaderingswijze naar anderen toe. En ook nog de beoordeling van de reacties doet mij verbazen hoe dit medium van Waterkant.net hiermee om gaat. Wees toch een voorbeeld Waterkant.net en stop corruptie en partijdigheid.


  Maak melding

 81. Elk nadeel hebt zijn voordeel!

  Maar goed ook dat die breeveld eindelijk eens openlijk kleur bekend!
  De 7000 stemmers weten nu dat ze op paars-light hebben gestemd.

  breeveld je hebt je eigen naar de verdoemenis geholpen.

  Het is nu afwachten op wat Karma voor jou in petto heeft!


  Maak melding

 82. Die medusa is een bekrompen opa die een emmer pis van zijn vrouw in zijn gelaat heeft gehad .deze opa praat waryaal ,soms verliest hij het bewustzijn .
  Deze opa is dement aan het worden door die pis van zijn vrouw.joe jeje gwe liep joe


  Maak melding

 83. @Patrong
  Deze strontvlieg heeft het in zijn reacties alleen maar over opa,pis,keka en poep!
  WAT KARAKTERISTIEK IS VOOR VIEZE MANNETJES!
  Eerstdaags zal ik de politie erop af moeten sturen om na te gaan of er geen kleine kindertjes daar in de Bijlmer op 12 hoog zitten.-
  En straks gaat hij de awarie domrie uithangen!

  Ik ga nu even op zoek naar al die smerige woorden van dit VIEZE MANNETJE in zijn vorige reacties en zal ze op dit Forum te publiceren!
  Je zal ervan huiveren “HOE SMERIG EEN MENS UIT ZIJN BEK KAN ZIJN”.EVEN GEDULD IK KOM ERAAN!


  Maak melding

 84. @kriesnadath.

  Of hoe je ook mag heten.

  Voordat je blèrt doe eerst onderzoek.
  Het forum op deze site stikt van de jaren tachtig militairen, militieleden en paars-getinte groupies van bouta.
  Ze gaan daar als beesten tekeer.
  Dus klets niet uit je nek en ga lezen.


  Maak melding

 85. De partij van Carl Breeveld, DOE, kan voortaan door het politieke landschap gaan als ‘NDP Light’. Het masker van Carl is gevallen. Carl heeft al geruime tijd heimelijk sympathie gekoesterd voor de paarse idealen maar kwam er niet openlijk voor uit. Hiermee heeft Carl jegens de oppositie puur politiek verraad gepleegd. Carl moet gewoon weer gaan preken; als politicus heeft hij gefaald.


  Maak melding

 86. Ik heb vaak meningen gelezen op dit medium onder de surinamers. Wat blijk, vanuit de nps en vhp surinamers valt op te merken dat zij steeds niet het thema behandelen maar vaak de 15 arme zielen bijbetrekken om hun politiek en partij voordelen binnen te halen. Los van de politiek blijkt ook dat je met een grote groep surinamers in suriname en die in nederland wonen onder deze soort groep mensen nauwelijks een discussie kan beginnen vanwege hun emotionele geaardheid. Nog een domme massa onder de surinamers die vaak een nps achtergrond hebben en desgeorienteerd zijn in hun ontwikkeling en zienswijze en benaderingswijze naar anderen toe. En ook nog de beoordeling van de reacties doet mij verbazen hoe dit medium van Waterkant.net hiermee om gaat. Wees toch een voorbeeld Waterkant.net en stop corruptie en partijdigheid.


  Maak melding

 87. Whahahahahaha,

  je hebt je Banned-vonnis getekend mens…
  WKN, zal na het avondeten jou reacties verwijderen en je ip-adres vergoed blokkeren.

  Daaaaaaag kriesnadathje


  Maak melding

 88. Madamekke Medusa, lieve schat toch,

  Ik heb werkelijk met je te doen hoor.
  Je doet werkelijk je uiterste best om op dit forum
  gekenmerkt te worden als mevrouw schizofreen ipv als
  de mevrouw die op zoek is naar rechtvaardigheid want
  er komt werkelijk niks zinnigs uit jouw verwrongen
  hersenen te voorschijn en alle kenmerken die van toepassing zijn op schizofrenie zijn toepasbaar op jou.

  Lievelingetje, doe maar lekker je best.
  We zullen blijven “genieten” van jouw ziekelijke uitspattingen.

  Ondanks alles toch de vriendelijke groet.


  Maak melding

 89. Predikanten als Carl Breeveld kennen deze bloedige geschiedenis van de jaren 80. Vele getuigenissen zijn afgelegd. En toch maakt het Carl Breeveld niet uit wie er president wordt van een land als het maar op ´democratische wijze´ gebeurt. Met Carl en vele andere (ook intelectuele Surinamers) vindt ik het ronduit schandeling en immoreel dat men een moordenaar en drugsdealer met ferve verdedigt. Dat kan twee oorzaken hebben: of men heeft geen scrupeles of men doet dat uit puur eigen belang (meeliften om de eigen belangen veilig te stellen). Het Surinaamse volk moet met zichzelf in het reine komen, vergelijkbaar met de Oostenrijkers en de Duisters die de gevolgen van de IIe Wereldoorlog nog moesten verwerken. Dat kan alleen plaatsvinden als men de geschiedenis onder ogen durft te zien en bespreekbaar maken.


  Maak melding

 90. ik zie maar een oppositie in suriname die de belangen van suriname voor op stellen boven partij belang… en dat is doe.doe zal nooit heulen met nederland als wat front doet .als ze dat doen snijden ze zich in eigen vinger .suriname wil vooruit .suriname wacht niet op oppositie die samen met buitenlandse mogend heden dat land willen boycotten terwijl het volk duidelijk front niet wil .doe zal nooit met front in zee gaan om het land in een kwaad daglicht te zetten .het is nederland geraden om de betrekkingen te verbeteren ,alhoewel ik niet denk dat bouterse om zit te springen .daar geloof ik echt niet in .nederland heeft een probleem met bouterse dat zoeken zij zelf uit .maar ga niet het surinaamse volk betrekken in jou probleem met bouterse.de mensen die in suriname wonen wie zij als president willen .geen surinaamse nederlander en geen blanke hollander .of de regering rutte .ze hebben hun 20 miljoen stop gezet ,vraag wat ze hebben bereikt. niets totaal niets ,het leven gaat door in suriname dit gesterkt suriname om nog sterker uit de bus te komen en daar kan front wat van leren om economisch niet zo afhankelijk van nederland te zijn .als je weet dat je geen hulp krijgt ga je voorzichtiger om met de financien en ga je harder werken en ook nog andere landen op zoeken om samen te werken waar beiden profijt van hebben .china is een heel goed voorbeeld .de ambassade van suriname in frankrijk weer zo een voorbeeld .nederland ziet duidelijk dat de regering bouterse het anders aanpakt .de weg om nederland te bewijzen dat het surinaamse volk zijn eigen weg kiest en daar ben ik heel heel blij mee .ik woon in nederland maar dat wil niet zeggen dat ik alles van nederland goed keur ,zo werkt het niet .soms heeft nederland gelijk maar weer soms niet ..en als het om suriname gaat moet nederland op haar teentjes lopen .zo weinig mogelijk en voorzichtig te werk gaan .nogmaals het volk bepaalt niet nederland jou geld …onze principes onze trots,en dat moeten wij koesteren .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.