Onderwijsbonden breken loononderhandelingen af

4

PARAMARIBO, 28 nov – De vakbonden in het onderwijs zijn ontevreden weggelopen van de onderhandelingen over loonaanpassingen. De tien vakbonden van federatie Fols en lerarenbond BvL gaan overleggen met de achterban. Hun looneis is volgens de regering onaanvaardbaar. Er moet rekening worden gehouden met de dreiging van inflatie. Voor de vakbonden is het een kwestie van leven of dood.

De doorsnee onderwijzer of leraar kan het hoofd nog nauwelijks boven water houden. “Leerkrachten moeten er meerdere banen op na houden. Daardoor komt de kwaliteit van het onderwijs onder druk te staan”, stellen de vakbonden in een gezamenlijk communiqué. Het kan er dan ook niet in dat de werkgever een ‘onbegrijpelijke houding’ aan de dag legt. Er wordt als het ware voorbij gegaan aan de ernst van de situatie.

De onderhandelingen zouden daarom onnodig worden vertraagd. De vakbonden vrezen dat een te lage aanpassing van het loon water naar zee dragen wordt. De overheid zal er een flinke schep op moeten doen. “Anders gaat alles terug naar de belastingen”, zegt Fols-leider Marcellino Nerkust tegenover de Ware Tijd. Bij het bedrijfsleven wordt met zorg gekeken naar de onderhandelingen. Werkgeversorganisatie VSB ziet de gevolgen vooral loontrekkers zelf treffen.

4 REACTIES

  1. Baala’s en baalarina’s,
    hoe velen van jullie hebben een vliegtuig ooit van binnen gezien?En de pres.pakt het vliegtuig zodra het hem zint.Daarvoor is er geld.Geld is er ook voor kwakoe die helemaal in het verre holland wordt gehouden.Geld is er ook voor Cuba.Het kabinet van de pres.mag meer dan 80 miljoen uitgeven dit jaar omdat het paardje gereden heeft.En voor de leerkrachten is er geen geld.Baala’s en baalarina’s.Pas een ontwikkeld volk kan ontwikkeling brengen in ons land.Als het onderwijs uitvalt dan hebben wij weer een generatie verloren.Komt er weer een generatie van bermschreeuwers.Willen we dat?

    Cobie.


    Maak melding

  2. De vakbondsleiders in suriname zijn allemaal slappe lul.Alle ambtenaren in suriname pinaren,wat is een karige 1300srd netto?daarom doen bijna alle leerkrachten van de basisschool mee aan de naschoolse opvang,want het is toch een 1000 srd wat ze extra willen verdienen.Of ze dat geld gaan krijgen is punt 2 terwijl een kleine kabinet met moordenaars nog extra 81 miljoen srd nodig hebben en die krijgen ze direct omdat ze corrupt zijn.Als dit in het buitenland zou gebeuren waren de ambtenaren allemaal op straat


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.