Theatervoorstelling ‘Bouta’ op 8 december in première

14

Op 8 december om 20:30 uur gaat Bouta van Productiehuis Rotterdam in première in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling over de controversiële macho Desi Bouterse beleeft haar première precies dertig jaar na de decembermoorden in Suriname, waarvan Bouterse nog altijd hoofdverdachte is.

De voorstelling Bouta gaat over macht en onmacht, over twee met elkaar verbonden landen en over de invloed van de geschiedenis op het heden. Op basis van onderzoek en interviews ontvouwen de jonge makers Tjon Rockon, Anoek Nuyens en Marjolijn van Heemstra hun persoonlijke relatie met deze voormalige Nederlandse kolonie en zijn leider.

Op 13 oktober 1945 wordt in een dorp niet ver van Paramaribo Desi Bouterse geboren. Precies dertig jaar voor de onafhankelijkheid van Suriname. Terwijl Bouterse opgroeit verandert de verhouding tussen Nederland en haar kolonie. Als Suriname uiteindelijk onafhankelijk wordt, groeit de zwijgzame militair Bouterse uit tot de machtigste man van Suriname, maar ook tot de meest controversiële. Over deze omstreden macho gaat de voorstelling Bouta.

Bouta speelt van 7 december tot en met 9 februari in 16 theaters in Nederland. Meer info…

14 REACTIES

 1. Als je denkt dat aan deze misdadiger gedacht/gesproken zal worden met een LACH en een TRAAN ,heb je het helemaal mis,totaal mis!

  Bovendien wordt hij niet onsterfelijk gemaakt over iets dat hij goed gedaan zou hebben [HIJ HEEFT NOOIT IETS GOEDS GEDAAN],Maar hij wordt onsterfelijk gemaakt over ziJN CRIMINELE DADEN IN HET VERLEDEN EN HET HEDEN EN BOUTA AMNESTIE!!!


  Maak melding

 2. In ieder geval gaat het niet om persoonsverheerlijking van Bouta. Bouta als MACHO in Nederland leidt tot negatieve beeldvorming. Paraman, sempa, sra en nog een paar van die boutabillenlikkers zullen met borden bij de theaters gaan demonstreren. 😉


  Maak melding

 3. waar blijft het theater stuk over de vader des vaderlands; Willem Drees, die van 1945 tot 1948 twee miljoen indonesiers heeft vermoord? waarom noemt Nederland Willen Drees de vader des vaderland? terwijl hij in het rijtje van Stalin, Hitler, Pol Pot enz thuis hoort? omdat het schaamteloze xenofobische autisten zijn, zonder geweten!


  Maak melding

 4. Ik weet dit….. NED. doet alsof Bouta een sta in de weg is.
  Maar weten ook duidelijk waarom Su. onafhankelijk is geworden.( het zou toch uitdraaien op vechten)

  Doet men of men blind is…niet iederen weet dit….maar in de jaren ’70 was het altijd vechten geblazen met de jantjes….dit gebeurde overal zelfs op de sport velden….er was altijd hitte tussen de Suri’s en koloniale heersers.
  Dus doen alsof Bouta een sta in de weg is, is om de boel in de maling te nemen.


  Maak melding

 5. veel van onze surinaamse nederlanders willen bouta niet als president. mijn voorstel is kijken jullie gezammelijk goed naar syria ,als er ooit de gemeenschap zicht tegen bouta gaat keren dan krijgen we precies ook zo een probleem waar we niet meer vooruitgaan maar achteruit . wie wil dan gaan aanvallen om ons pres van de troon te halen als eerste?


  Maak melding

 6. Nou ja het zal allemaal wel, wat een feit is, is dat de zaal niet leeg zal zijn, er zijn zat lui die dit willen zien, dat is duidelijk, negatief commentaar en meer snap ik wel, maar er is genoeg belangstelling.
  Ik ben niet zo een theater kerel, ik volg eea rond Suriname enz op mijn manier.


  Maak melding

 7. In de totale geschiedenis (niet alleen Suriname) komen wandaden voor.
  Anderen leggen zich erbij neer, gaan verder en zijn vrij. Sommige houden de wandaden in stand en houden de stabiliteit van een land achter…


  Maak melding

 8. In de totale geschiedenis (niet alleen Suriname) komen wandaden voor.
  Anderen leggen zich erbij neer, gaan verder en zijn vrij. Sommige houden de wandaden in stand en houden de economie van een land achter…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.