dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP: Suriname behoeft toekomstgerichte visie

VHP: Suriname behoeft toekomstgerichte visie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 nov – De regering doet er goed aan een toekomstgerichte visie te ontwikkelen, gebaseerd op optimale en duurzame benutting van beschikbare natuurlijke en menselijke hulpbronnen. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, naar aanleiding van zeven en dertig jaar onafhankelijk Suriname. Er wachten grote uitdagingen. De democratie “wankelt.” Het parlement laat zich in met werk in van de rechterlijke macht, die ook nog in het openbaar besproken wordt door de president.

De amnestiewet vormt evenzeer een ebdreiging voor rechtsstaat en democratie. Erger nog, de regering faalt grandioos als het aankomt op reageren op sociaalmaatschappelijke vraagstukken. Van een sociaal contract zoals de president Bouterse ooit beloofde, is geen sprake. Structurele maatregelen om de noden van de burgers te verlichten blijven uit. Wat het buitenlands beleid betreft, mag ook het een en ander veranderen. Het diasporabeleid moet “pragmatisch worden ontwikkeld.”

Samenwerking met de diasporasamenleving in het buitenland is onotbeerlijk. De diaspora in met name Nederland moet actief betrokken worden bij de ontwikkeling. Er zal ook meer aandacht geschonken moeten worden aan de veiligheid in de samenleving en het veiligheidsgevoel onder burgers. Zinloos geweld en onvrede, onveiligheid, agressie onder het volk, aanhoudende normvervaging en moreel verval “moeten worden verbannen.” Ook zijn onmiddellijk maatregelen nodig tegen de criminaliteit.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. VHP: Suriname behoeft toekomstgerichte visie

  Bovenstaande stelt dus de VHP, dit is een partij die 10 jaar lang in het machtscentrum heeft gezeten en niet een toekomstgerichte visie heeft ontwikkeld of gecommunceerd, ergo sinds hun bestaan heeft de VHp nooit een toekomstgerichte visie ontwikkeld of gecommuniceerd voor Suriname en alle Surinamers, eigenlijk kunnen ze dat ook niet daar zijn ze veels te eenkennig voor.

  Totnutoe heeft alleen de NDP een toekomstgerichte visie ontwikkeld voor Suriname en alle Surinamers, maar goed, ze zijn ook een nationale partij die alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd. Dat kunnen we van de VHP helaas niet zeggen.

  Gemiste kans, stelletje grappenmakers.


  Maak melding
 2. De “persberichten” van de VHP worden steeds genanter 😉

  Deze VHP heeft 15 jaar lang zichzelf met corruptie en grondroof verrijkt ten koste van het volk en heeft niets maar dan ook 15 jaar lang helemaal NIETS gedaan voor de diaspora.

  Het wordt hoog tijd voor een nieuwe perschef op het partijbureau van de VHP want al die populistische, tenenkrommende onzin in ontzettend slecht geschreven stukjes tekst die in de diverse media worden gedumpt kan echt niet meer.

  Daarnaast moet de VHP eerst afstand nemen van moordenaars als Santhoki (ongewapende jongen in de rug doodgeschoten) en corruptie dieven als Jogi voordat ze weer enige geloofwaardigheid en recht van spreken krijgt!


  Maak melding
 3. heren/dames,

  deze boeven bende moordenaars regime is al vanaf de coup in februari 1980 aan de macht en in het nieuws..

  dus al dertig jaar en heeft niks en dan ook niks kunnen maken van alle macht die zij bezitten.

  .in de jaren tachtig en negentig de absolute macht.

  sterker nog,ze hebben het land plat gebrand het volk leven lang al zeven en dertig jaar geïntimideerd onder drukt tot heden ten dage en wat hebben ze bereikt..

  dat de vhp nu praat over een visie en beleidt ,is toch enig-sinds wat,want de huidige regering heeft totaal geen toekomst beeld..

  ze kunnen niet-eens met de middelen die beschikbaar is omgaan,laatstaan een beleidt ontwikkelen een visie neer zetten.


  Maak melding
 4. 15 jaar in de regering hebben gezeten en dan deze onzin komen verkopen? Wie houdt deze VHP voor de gek? Wat is hun toekomstvisie behalve het kijken richting de Noordzee?


  Maak melding
 5. De VHP slaat de plank volledig mis

  – criminaliteit is in normale proporties terecht gekomem gezien de terugval van de aantallen en de verwijdering ( uitschakeling )van de meest gezochte zware criminelen.
  – de economie groeit bevestigd door Ex President Venetiaan
  – was de vorige amnestie wet een bedreiging voor de democratie ??? (gelijkheid beginsel)
  – sociaal Akkoord is wel uitgevoerd AOV omhoog 500 SRD woningbouw nu al meer gebouwd dan 15 jaar front
  – wat heeft 15 jaar FRONT met VHP aan diaspora gedaan NIETS .
  Maar deze regering wel v.b. geen visa meer voor EX Surinamers

  waar over heeft VHP het is wel frustrerend als je geen macht meer heb en niks meef te brokkelen heb

  likken de wonden !!!!!!!


  Maak melding
 6. pawiro
  heren/dames,

  deze boeven bende moordenaars regime is al vanaf de coup in februari 1980 aan de macht en in het nieuws..

  dus al dertig jaar en heeft niks en dan ook niks kunnen maken van alle macht die zij bezitten.

  .in de jaren tachtig en negentig de absolute macht.

  sterker nog,ze hebben het land plat gebrand het volk leven lang al zeven en dertig jaar geïntimideerd onder drukt tot heden ten dage en wat hebben ze bereikt..

  dat de vhp nu praat over een visie en beleidt ,is toch enig-sinds wat,want de huidige regering heeft totaal geen toekomst beeld..

  ze kunnen niet-eens met de middelen die beschikbaar is omgaan,laatstaan een beleidt ontwikkelen een visie neer zetten.

  deze ongeschoolde figurant moet eens flink bijgepraat worden. weet je wat je schrijft allen nonsens lees je reactie goed want je spreekt je zelf genoeg tegen. “de bende …. is als dertig jaar aan de macht” een leugen van jou. ” in de jaren 80 en 90 absolute macht. weer een leuge. de macht van de militairen was tot 87 en in de jaren 90 was NF aan de macht weer een leugen van jou” dan spreek je dat ze het land 37 jaren hebben plat gebrand, als dat waar is dan is er niets over van het land. maar gelukkig kloppen geen van die stellingen die jij hier neezet van geen kant. weet jij hu lang de vhp bestaat? langer dan 60 jaar en ze hebben samen met hun partners het land niet tot ontwikkeling kunnen brengen ondanks zij miljarden aan ontwikkelingshulp kregen vanuit de noordzee. mijn vraag aan jou om je laatste stelling een beetje te ontzenuwen. heb je visie????? heb je ontwikkling? ik denk van niet lat op je stijl van schrijven dan zul je begrijpen wat ik bedoel. laat je onderwijzen, du als brunsie go na skoro want ju DON DON DON stomme ezel


  Maak melding
 7. e vhp geven jullie mij een brik hoor .jullie waren aan de macht wat hebben jullie uit gevreten .corrupt waren ze.
  de kans dat jullie moesten regeren hebben jullie niet benut .men was bezig met corruptie praktijken .orders binnen halen bij openbare werken voor de groot handelaren binnen de vhp .projecten uitvoeren waarvan ze niet deugen.
  niet voor niets heeft de vhp altijd de post openbare werken geclaimd .waarom geen andere minister van een andere partij op die post .somo of ktpi was altijd sociale zaken en daarom heb je veel javanen op sociale zaken .het zijn geen verhalen het is de werkelijkheid.
  de vhp is een hokjes partij en ik hou niet van etnisch denken .het bevorderd de verstand houding tussen bevolking groepen niet .nu probeert de vdp onder santhoki er wat aan te doen maar ik zet toch een vraagteken achter . het is ze als een paplepel ingegoten om etnisch mogelijk te zijn of te denken .de vhp weet dat ze het niet ver schoppen zonder samen te werken en moeten nu het toch anders proberen .
  hopelijk hebben ze toch wat van de nps of ndp kunnen leren dat je in een multiculturele samenleving jij je niet moet afzonderen .hopelijk hebben ze hun les geleerd .


  Maak melding
 8. alleen, ik had die clown pawiro maar bewust overgeslagen. Met sommige van die fronters is het gewoon water naar zee dragen. Wasting time dus, gun iedereen zijn verzetje hoe dom of ezelachtig het ook moge zijn. Die pawiro voelde zich zeker lekker na het plaatsen van zijn reactie. Als een echte fronter zie ik hem al denken, ai mi de.


  Maak melding
 9. @alleen, en velen anderen, ik denk eerder dat jullie goed de geschiedenis moeten gaan bestuderen. Zeg niet dat alles klopt, maar
  =Welke grootste groep van de mensen heeft geen diploma????

  =Er wordt geschreven dat de vhp een hokjes partij is en men niet van etnisch denken houd. Een ieder zijn denken, maar ik ben bang dat de toestanden van vroeger weer de kop zullen opsteken.v.b.

  =Ik heb begrepen dat in de toekomst heel veel bedrijven weer met hun eigen families zullen blijven werken en geen ander dan zijn eigen mensen in dienst zal nemen. En weet je waarom??
  =Zie al die bedrijven zelfs telesur die beroofd worden door hun eigen personeel.


  Maak melding
 10. De VHP ik hoop het tenminste voor ze, in 2015 kunnen zij hun gang gaan, en alles doen en meer, en weet ik
  veel. Ik heb in hun een zwaar hoofd, hoe zien zaken er dan uit, wie is er nog en wie niet, liebie sjatoe, dus denk ik dan, ik doe wat ik nu kan doen, morgen kan het
  over zijn.


  Maak melding
 11. Aah wat is de toekomst visie van ‘ op 1dag naar cuba reizende idool van su’ …18000 woningen in 4 jr? En er staat na 2 jaar nog geen 1?
  Allemaal grootpraats en luchtkasten voor de arme surinamers die het niet door hebben. Heeft idool van su zich al uitgesproken over zijn toekomst visie aangaande cocaine handel van surinamers?
  En dat de jeugd dreigbrieven met kogel ontvangt?


  Maak melding
 12. VHP werd benadert door Bouterse hun bijdrage te leveren maar zij dachten dat de NDP geen visie had. VHP als onderdeel van de oude politiek en boevenbende van het FRONT ontwikkeld al 50 jaar visie zonder vooruitgang voor Suriname dan voor hun eigen achterban.
  Suriname willen overnemen dat is de visie nog van de VHP maar NDP heeft hun steun en toeverlaat NPS opgeslokt en de jongeren. Ik zie daarom VHP niet los van de NDP regeren. VHP wil zich profileren als inferieur en de onderklasse tot hun onderdanen beschouwen. Zo ontwikkelt men geen visie. Ontwikkelingsvisie en toekomstvisie behelst meer dan woorden. Welke koers bepalen wij voor Suriname en haar volk? Front heeft dat laten af weten door een conservatieve opstelling voor haar verantwoordelijkheid. VHP jullie bekijken het met jullie bigie visie mentaliteit.


  Maak melding
 13. ER VERSCHIJNT EEN STUK ONDER HET MOM VAN VHP MAAR VAN WIE IS DIT AFKOMSTIG???????? ACHTERBAKSE HYPOCRIET.

  Samenwerking met de diasporasamenleving in het buitenland is onotbeerlijk. De diaspora in met name Nederland moet actief betrokken worden bij de ontwikkeling. Er zal ook meer aandacht geschonken moeten worden aan de veiligheid in de samenleving en het veiligheidsgevoel onder burgers. Zinloos geweld en onvrede, onveiligheid, agressie onder het volk, aanhoudende normvervaging en moreel verval “moeten worden verbannen.” Ook zijn onmiddellijk maatregelen nodig tegen de criminaliteit.

  Astrando: De diaspora was een obstakel voor de voorman van de VHP Santokhi. Waarom willen deze hypocrieten nu het echte werk van de NDP om de diaspora tegemoet te komen niet eerst de vrije loop gunnen. Zij hebben samen met het Front het nederlandse legioen jaren gedwarsboomd met allerlei impopulaire maatregelen ten nadele van de surinamers met een nederlands paspoort. Zo wilde Santokhi surinamers met een nederlandse status het land bij de minste gering het land uit zetten en komen dez lui van de vhp nu de diaspora in hun visie bijbetrekken. Hoepel op met jullie hypocriete en achterbakse politiek. De punten die jullie opnoemen zijn al jarenlang een probleem in suriname en front is hiervoor verantwoordelijk door altijd chaos te stimuleren om de corruptie de vrije hand te geven. Een waardeloos en sensatie stuk van de VHP schrijver.


  Maak melding
 14. @GMAP

  There is a big hole in your soul.
  A big desease in your Brain.

  The Good, the Bad President is a dirty job, but somebody’s gotta do it. Your the UGGLY and uggliest.


  Maak melding
 15. @Astrando, VHP geeft tenminste aan wat SAMENWERKEN inhoud.

  =Vergeet niet dat wanneer alle VHP’ers hun zaken zouden sluiten Suriname bijna naar de kop zou gaan, omdat de meeste grootste bedrijven in handen van de VHP’ers zijn.

  =Als alle mensen die zo dom reageren eens de geschiedenis van bepaalde Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische landen zouden gaan bestuderen waar dictators aan de macht zijn, zou een ieder 10x nadenken om achter Bouterse te staan.

  =Zie even allen die van Argentinië alleen. Je zult als je een geweten hebt niet goed kunnen slapen, ook al ken je die mensen niet.


  Maak melding
 16. Beste VHP! Vergis jullie je niet, de huidige regering heeft wel degelijk een toekomst visie. Alleen is het voor de korte termijn. En de missie welke daaruit wordt afgeleid is nu al gehaald, dat moeten we de ‘Team B’ wel nageven. De amnestiewet is er toch door! En daarbij is ook gebruik gemaakt van menselijke hulpbronnen (lees: Ronny en Sommo).
  Trouwens ik mis in de suggesties van de VHP, wat mij betreft de belangrijkste dossier, namelijk CORRUPTIE BESTRIJDING. Dit neemt echt de vorm aan van een kankergezwel. Verder lijkt mij de lofzang m.b.t. de diaspora wel voorbarig, misschien eerst een inburgeringscursus verplicht stellen.


  Maak melding
 17. @Ira

  -Jij en je VHP geven geen inhoud aan samenwerking anders neem je geen houding tegen de wil van de democratie aan.(heb jij mischien dat stuk geschreven om namens de VHP te spreken, waarom is de persoon die het geschreven heeft zo laag anoniem te blijven?)

  -Als NDPérs en NPSérs en PL’ers de spullen niet meer zouden kopen van de VHP zaken zouden de zaken toch ook over de kop raken. Maar dat moet je niet koppelen aan politiek want dat is dom van jou. De VHP’ers moeten stoppen met de achterlijke gedachte dat zij in Suriname SUPERIEUR zijn. De VHP denkt alleen aan hun belangen en willen niet delen met de rest van de totale bevolking en willen zelfs heel suriname kopen.
  Ze willen economische macht en politieke macht. Dat is niet een gezonde verhouding voor Suriname met een rijke verscheidenheid dat één groepering de samenleving uit balans haalt. De VHP heeft onder het FRONT grote corruptie gepleegd en waren bezig Suriname uit te verkopen. Hindoestanen denken dat met het uitschakelen van Bouterse dat de oplossing is om Suriname over te nemen maar dan gaan we terug naar 1973 toen lachmon opdracht gaf op schoolkinderen te schieten en Abaisa van de vakbeweging om het leven kwam (door een politiekogel van een hindoestaanse politieman).Zou daarom nooit gezond zijn als alleen de VHP in Suriname zou regeren. Het moet in balans zijn en Bouterse wilde dat samen met de VHP doen na zijn verkiezingsoverwinning maar de VHP heeft dat in de wind geslagen. Ik denk niet etnisch maar dat zijn de harde feiten en berust op waarheden. Dus moet de VHP nu niet staan zeiken om regeermacht en visie.


  Maak melding
 18. Dat roep ik al tijden.

  Inderdaad de voorgaande regeringen hebben dat niet gedaan, de huidige regering gaat daarin ook falen, waarom
  de huidige regering heeft totaal geen visie of planning in die richting gemaakt.
  Wat Suriname nu nodig heeft is een regering welke in staat is te denken in de huidige maar vooral in de toekomstige tijd, een regering welke zijn hulpbronnen verkoopt met een toekomst visie een regering die durft duurzaam te ontwikkelen en te ondernemen een regering die durft te luisteren naar de internationale standaarden van dit moment.
  Helaas kan ik alleen maar concluderen dat deze regering dat niet heeft, dan wel kan.
  En dat is jammer voor Suriname ik hoop dat er voor de volgende verkiezingen jonge toekomstige politici opstaan die het wel kunnen en durven.

  Die oudjes van weleer moeten maar eens opstappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES