Borstbeeld Jaggernath Lachmon prijkt trots in Nickerie

21

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 25 nov – Het door particulieren in 2006 vervaardigde borstbeeld van de politicus en staatsman ‘Papa’ Jaggernath Lachmon is onthuld in Nieuw Nickerie. President Desiré Bouterse verrichtte de onthulling samen met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Het beeld prijkt fier midden in de fontein op het Brasaplein. Tijdens de onthulling werd aangegeven dat bewust is gekozen voor de Onafhankelijkheidsdag. Het is een ‘eerbetoon aan één van de hoofdrolspelers bij de realisatie van de onafhankelijkheid.’

“Er is in Suriname geen andere politiek denkbaar dan de verbroederingspolitiek. Er is één ding dat ons bindt, dat is de grond waar onze wieg gestaan heeft.” Dit citaat van Lachmon las de emotionele initiatiefnemer, Edmund Kasimbeg voor. “Wij vogels van verschillende pluimage laten aan onze natie zien dat wij zij aan zij kunnen staan”, zei VHP-voorzitter en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. De verdienste van Lachmon werd vooral het huldigen aangehaald van het principe van compromis.

Alleen bondgenootschappen met andere politieke organisaties konden vooruitgang garanderen. “Het is goed nogmaals te benadrukken, Lachmon en de VHP zijn steeds voorstander geweest van onafhankelijkheid, maar op langere termijn, een onafhankelijkheid die goed is voorbereid. Gezien de fragiele situatie toen, heeft Lachmon aanmerkelijk bijgedragen dat een grondwet kon worden verkregen met algemene steun van het parlement”, aldus Santokhi.

Het ligt aan de samenleving de principes van Lachmon voort te laten leven. “Het zou te ver voeren om de kleine geheimen die papa Lach en ik hebben gedeeld, met u te delen. Belangrijker is te kijken hoe verder te gaan. Als land hebben we het klaargespeeld dezelfde mensen die ons tegen elkaar opzetten, te laten toegeven dat we met vijf tot zes procent groeien. Wij hebben een bijzondere kans om van dit bijzondere land iets bijzonders te maken”, zei Bouterse.

21 REACTIES

 1. Papa Lach was in hart en nieren een democraat en een rechtgeaarde sranan man.
  Bouterse is een anti democraat en een landverrader en juist daar vind het belachelijk dat de moordenaar en onderdrukker van ons volk vandaag aanwezig is bij de onthulling van een borstbeel van surinaams grootste democraat.
  Een zwarte dag vindt ik dit.


  Maak melding

 2. je kunt zeggen wat wil,maar ddb is een grote lafaard in hart en nieren.

  een schaamteloze mens zonder blikken of blozen..

  hoe kun je als mens zo leven..

  hij kijkt recht in je ogen liegt en bedriecht je voor alles..

  wat een schande van deze persoon..


  Maak melding

 3. I have great men in my era,great leaders,leaders with a vision,leaders with a heart, men personally chosen,blessed,to lead By God himself: President Barack Obama and President Desi Delano Bouterse. I am thankful for democracy…freedom of speech. Happy birthday Suriname


  Maak melding

 4. Maak van je tegenstaander je medestander en voel de grootheid .

  DE here Jezus heeft vergeving gevraag voor hen die op dat moment zijn dood waren aan het uitvoeren. en zie daar de grootheid.

  Santokhi zal zicht rot moeten voelen om de man die hij graag in het gevang had gewild met steun van politiek Den haag die onthulling te plegen.
  De President democratisch gekozen onthult de bortbeeld van de grootste democraat mooier kan het niet
  suriname is en blijft uniek


  Maak melding

 5. ja mang neks no fout …bouta en santhoki bij het onthullen dat de standbeeld van papa lachmon.een mooi begin voor de samenwerking in 2015,”de nps onder leiding van vene mogen een voorbeeld aan santhoki nemen hoe je een voorbeeld aan de natie geeft.vene kan van leren .
  ik zeg altijd dat vene een licht gewicht was als president …hij kan dan een redelijk economisch beleid hebben gevoerd maar daadkracht en verbroedering als voorbeeld voor de natie nee .hoe dan ook hij moest mijn president feliciteren toen het volk onze president koos.je hoeft niet van bouterse te houden maar hou dan toch rekening met het volk die hem eerlijk gekozen heeft …en dat neem ik vene kwalijk .
  maar goed het leven gaat door het volk weet nu waar het aan toe is .voorlopig heb ik toch diepe respect voor santhoki die een mooi voorbeeld geeft aan het achterban en de natie .je ziet dat santhoki verstandig is en niet haatdragend zou niet goed zijn naar het volk toe

  oja famirie mie go na voto tide paramaribo was verschrikkelijk druk tide mie no go pranie casaba
  groetjes ik was weer met mijn hindustaanse buurman .
  te sode joe moes tik wang vatoe , ik ben huizelijk hoor !!!!onderschat die echte surinamers niet .e suripatriot wil je mij op je webcam ze onderschatten ons suris ze denken nog steeds dat we op blote voeten lopen in suriname of dat die wc buiten is .

  suri patriot tang boeg.


  Maak melding

 6. Dames en heren ATTENTIE!
  Perro verzend een reactie op zondag 25 november 2012 om 20:47 uur, door pero.

  Maar 20:47 uur Nederlandse tijd is volgens een eenvoudig rekensommetje 20:47 uur-4:00 uur = 16:47 u. Surinaamse tijd;dus zou je stellen dat het feestgedruis in volle gang is in Suriname.
  Maar wat blijkt?Hij zit achter zijn computer! 😛

  Dus er zijn dus 2 mogelijkheden.
  1.Dat DE ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVE PLANTER moe is van feesten in Suriname.
  2.Dat DE ONBETROUWBARE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVE PLANTER zoals verwacht liegt als een paardendief dat hij in Suriname woont!


  Maak melding

 7. De aanhangers van Bouterse zetten hun zelf echt voor schut hier op WKN.
  Obama is de leider van de democratie in de wereld om zijn naam in een adem te noemen met massamoordenaar Bouterse ben je geestelijk niet in orde.
  Het is niet Santokhi die mensen opsluit me boi, in iedere beschaafde democratie ishet de rechter die straf oplecht.
  Jezus moet niets hebben die Duivel Bouterse.
  Die achterlijk paarse schapen grijpen alles aan om hun criminele massamoordenaar president de hemel in te prijzen. morgen zal je santokhi weer de grond in trappen wanneer hij jullie de waarheid verteld


  Maak melding

 8. horie vastie sa joe habie mekie moro bribie kong .
  sommigen hier denken nog steeds bekrompen en het heeft geen nut op deze mensen te reageren ..je moet ze in hun waan laten .ze weten niet beter hebben nooit gewerkt zitten de hele dag achter die pc ..die tijd zal pero niet hebben.deze [intelligente] fronter zal dan ook in nederland blijven en geen toekomst hebben in swiet sranang .aan de pijpen van olland zullen ze moeten dansen .als ik nou in de bijlmer of elders woon ..deze casave planter bouta aanhang die zich sterk maakt voor de ndp op boxel zal niemand en dan ook geen enkel redimusu kunnen ontnemen nog front.. bouta heeft het bal aangegeven ….nederland denkt nog steeds dat su een kolonie is .oeng poer ing in oeg ede .ik heb geen moeite om van uit de bijlmer te mailen zoals wordt aangegeven …is er wat mis met de bijlmer waar surinamers wonen dang het klinkt zo denigrerend mang
  ik wil de mensen van dit forum vragen als er iets mis is met de bijlmer .voor de rest wil ik pero mij concentreren met mijn land mijn geliefd suriname waar er keihard wordt gewerkt en waar pero deel van zal blijven uitmaken …als het nou bijlmer of boxel is doet er niet toe .maar pero staat achter zijn president .boxel woon ik boxel bouta no e kong .bouta woonde op domburg .deze mensen zien mijn land voor achterlijk . wat heeft deze man bereikt sinds hij in olland woont vraag ik mij af .so so boto zeker weten honderd mie e takie so so boto .de eerste intelligente eerste intellectuele fronter moet pero nog zien so so theorie achter die pc daar zijn ze zee goed in .handen uit de mouwen ho maar .uitleggen zijn ze kampioen .
  praktijk no ngo mjaloezie afgunst is wat ze hebben over genomen van vene daarom vier zetels hihihihihi

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .

  ai na pero taki
  bijlmer


  Maak melding

 9. Geen kwaad over wijlen de heer Lachmon, inderdaad het valt niet te ontkennen dat hij misschien wel de belangrijkste politicus van SU is geweest.
  Ik vind wel dat de jonge generatie VHP politici de uitdaging moeten oppakken om de zgn. verbroedingspolitiek te vervangen door een meer vernieuwende, moderne en geëngageerde visie.


  Maak melding

 10. Deze man heeft zijn best gedaan voor broederschap maar suriname is er nog lang niet gelet op de verschillen in mening. Maar Suriname is op de goede weg.

  Wij moeten Bouterse meegeven dat hij is begonnen met de echte verbroederingspolitiek.


  Maak melding

 11. @GMAP

  There is a big hole in your soul.
  A big desease in your Brain.

  The Good, the Bad President is a dirty job, but somebody’s gotta do it. Your the UGGLY and uggliest.


  Maak melding

 12. Lachmon en Arron de verbroedringspolitiek.

  PARAMARIBO – De legendarische Surinaamse Max Nijman is zaterdagavond bij zijn afscheidsconcert in een bomvol Anthony Nesty Stadion onderscheiden als Grootoffcier in de orde van de Palm.

  President Desi Bouterse reikte de orde uit en prees Nijman voor zijn verdienstelijke bijdrage aan de Surinaamse muziek. “Oom Max is een begrip, een idool en een voorbeeld. De hele show straalde hij dat ook uit”, zei het staatshoofd die ook een duet met de zanger zong.

  Max Nijman (71) zegt wegens gezondheidsredenen vaarwel tegen de showbizz. Hij heeft meer dan vijftig jaar aan de weg getimmerd. Tijdens de afscheidsshow traden andere Surinaamse topartiesten op zoals Erwin Bouterse, Oscar Harris, Louis Windzak, Alfons Wielingen en The Singing Twins. Gedurende het zingen van het nummer ‘Adyosi’ brak Nijman in tranen uit.

  De avond kende nog meer verrassingen. Naast de onderscheiding ontving de zanger een schilderij van kunstenaar Erwin de Vries en zijn echtgenote Rinia Nijman trakteerde haar man op een optreden van de Nederlandse groep The Jaffo Gate Quartet.


  Maak melding

 13. Bouterse haalt uit naar Europarlementariërs

  PARAMARIBO – Nog niet alle Europarlementariërs hebben geaccepteerd dat de wereld gedekoloniseerd is en dat Suriname geen kolonie van Nederland meer is.

  Foto: ANP

  Dat zei de Surinaamse president Desi Bouterse zaterdag tijdens een vergadering van parlementariërs uit Afrika, de Cariben en de Pacific (de zogenoemde ACP-landen) in Paramaribo.

  Deze bijeenkomst van ACP-parlementariërs is een voorbereiding op hun vergadering samen met leden van het Europees Parlement, die volgende week in Suriname plaatsvindt.

  Bouterse reageerde met zijn uitspraak op het feit dat enkele Nederlandse Europarlementariërs de afgelopen maanden hebben geprobeerd de ACP-EU-conferentie niet in Suriname te laten plaatsvinden, omdat ze moeite hebben met hem als president van Suriname.

  Maar omdat de ACP-landen voet bij stuk hebben gehouden, is de vergadering nu toch in Suriname.

  Moskee

  De voorzitter van de ACP-parlementariërs, de Keniaan Musikari Kombo, vond de poging van de Europeanen om de vergadering uit Suriname te weren een uiting van een totaal gebrek aan respect voor de ACP. Secretaris-generaal Mohamed Chambas van de groep van ACP-landen prees Suriname.

  ”Iedereen die in Suriname komt, merkt dat Suriname een vreedzaam land is waar vele culturen vreedzaam samenleven. Daar kunnen veel Europese landen nog van leren”, zei de Ghanees. Hij was er vooral van onder de indruk dat de moskee en synagoge gebroederlijk naast elkaar in Paramaribo staan.

  Economist

  Bouterse wees er ook nog op dat het Suriname in tegenstelling tot Europa economisch voor de wind gaat.

  ”Ik heb het zelf niet geschreven maar in een Europees tijdschrift over economie, vergelijkbaar met The Economist, is geschreven dat Suriname op dit moment hét land is waar investeerders naartoe moeten gaan”, zei een trotse Bouterse tegen journalisten.


  Maak melding

 14. @Herman S, jij en je paarse vrienden mogen het woord Jezus niet eens in jullie bek nemen, smerige addergebroed. Jullie komen hebben pact met de duivel gesloten anders kun je die de 15 moorden op onze broeders niet goed praten. Verbroedering prima, maar dan wel eerst gerechtigheid voor de nabestaanden.

  Bouterse moet zijn straf ondergaan, wel te verstaan eerst in Suriname en daarna in Nederland. One man can make the difference ..


  Maak melding

 15. Ik heb geen pseudo democraat nodig om mij te komen vertellen wie Lachmon was.
  Ik hed geen dictator,moordenaar en drugs veroordeelde crimineel nodig om mij te komen vertellen wat democratie inhoud.
  Jullie die hier met man en macht proberen de misdaden en crimineel verleden van Bouterse goed te praten hebben niet alleen een gat in hun hoofd, jullie zijn geestelijk labiel.
  Iemand die zijn eigen strijdmakker Roy Horb vermoord is naar mijn niet de persoon om mee samen te werken,vergeet die twee lijfwachten van Ronny brunswijk niet die in koele bloede zijn vermoord door Bouterse zijn mannen,en de aanslag om sommo hardjo. de man die verandwoordelij is voor deze misdaden is nu president van suriname . een stelletje domme idioten zijn trots op deze meedogenloze monster.


  Maak melding

 16. Hallo paarse idioten,
  verbroederingspolitiek wil zeggen dat we moeten leren leven met elkaar ,en niet dat we mekaar mogen vermoorden en daarna als broeders amnestie aan mekaar gaan geven voor criminele handelingen zoals paarse baasje bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.