Oude krantenpagina’s uit Suriname op internet gezet

4

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag heeft 8 miljoen pagina’s van kranten uit onder andere Suriname en de Antillen, maar ook uit Nederland en Nederlands-Indië op internet gezet. Het gaat om kranten die zijn verschenen tussen 1618 en 1995.

Op de website kranten.kb.nl zijn de in totaal ruim 85 miljoen krantenartikelen door iedereen gratis te raadplegen. De KB begon in 2007 met het digitaliseren van de dagbladen. Het is het grootste digitaliseringsproject uit de geschiedenis van de bibliotheek. De nu 8 miljoen gedigitaliseerde pagina’s vormen 8 procent van wat er aan kranten verschenen is tussen 1618 en 1995.

De krantenpagina’s bevatten algemene artikelen, maar ook familieberichten, advertenties en illustraties. De KB wil het aantal pagina’s op de krantensite de komende jaren uitbreiden tot zo’n 13 miljoen.

4 REACTIES

  1. In Sur hebben de aanhangers van de huidige president de archieven van de stvs in beslag genomen. de bedoeling is duidelijk:UITVEGEN van de geschiedenis vanaf 1880, vooral van hwet militaire schrikbewind.


    Maak melding

  2. Ik heb nog die de Ware tijd van 26 febr 1980, the day after, en de kranten uit mrt 1982, 11 en 12 maart, en uiteraard de kranten tussen 8 en 13 dec 1982, verder genoeg archief materiaal, op video en bandjes, een leuk archiefje, voor mij dus, het archiefje begint in okt 74, en zo door.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.