‘Nieuwe’ politieman: eerlijk, integer, klantvriendelijk

54

PARAMARIBO, 24 nov – De nieuwe politieman is eerlijk, integer, klantvriendelijk. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Het Korps Politie Suriname, KPS, wil zich met deze kwaliteiten aandienen bij de burger. Makkelijk zal het niet zijn, omdat de uitdagingen er niet om liegen. Het korps zelf heeft zijn zwakheden en zeker de nieuwkomer moet zich daar degelijk bewust van zijn.

Ruim honderd en vijftig rekruten die pas de basistraining achter de rug hebben, staan voor meer dan alleen maar een carrière. “Niet alles binnen de organisatie is koek en ei. Maar de gemeenschap mag er van overtuigd zijn dat het kleine aantal zaken dat niet goed gaat, aangepakt wordt”, zei Tjin Liep Shie bij de introductie. Het kan dan variëren van corruptie tot het mishandelen van arrestanten. Het is eenmaal de realiteit van het korps.

Met alle mooie idealen is het waar de nieuwkomer mee geconfronteerd raakt. De kunst is kennelijk besmetting te voorkomen. “Je ziet soms vreemde dingen. Niet wanneer men tegen je zegt te springen, hoef je ook te springen. Er komt fout gedrag voor, doe er niet aan mee. Je komt heel gemakkelijk de gevangenis in”, aldus Tjin Liep Shie. Het korps wil van binnenuit verbeteringen doorvoeren. Niet alleen het materieel maakt vernieuwing door, maar ook de kwaliteit van het aanbod moet beter.


54 REACTIES

 1. Een goede toespraak is het begin. Goede controle en tussentijdse evaluatie is zorgen voor kwaliteitsbehoud.
  kwaliteitsverbetering daar moet continue aan gewerkt worden.
  De thans aanwezige rotte appels, ook zij die politiek gelieerd zijn, op een zijspoor zetten.


  Maak melding

 2. Nieuwe president: eerlijk, integer en bij voorkeur niet crimineel.

  Surinaamse politici Graag opstellen in rijen van 5.
  Niet allemaal tegelijk graag.


  Maak melding

 3. Demonstreren in Suriname onder Bouta:

  Jongerenmanifestatie afgelast wegens dreigbrief

  De dreigbrief die vrijdagmiddag werd bezorgd bij Sharona Lieuw On, bevatte een kogel. Dat vertelt iemand uit de directe omgeving van Lieuw On.

  Lieuw On zou de kogel in eerste instantie tegenover haar ouders verzwegen hebben om hen niet ongerust te maken. Pas toen ze vrijdagavond op het politiebureau aangifte deed, biechtte ze op dat er ook een kogel bij de brief zat.

  De letterlijke tekst van de brief luidt: “Als je weet wat goed voor je is, blijf je thuis vandaag. Laten we je niet meer op straat zien. Niet tijdens de EU-ACP vergadering en nooit meer.”

  Lieuw On zou al eerder dreigbrieven gehad hebben, en ook al eens een lege huls aangetroffen hebben in een brief.

  Het Paarse NDP gepeupel laat weer zij ware gezicht zien. Het zijn verdomme jongere die willen demonstreren !


  Maak melding

 4. Hoe verhouden deze uitspraken zich met de figuren in het machtscentrum.Velen verschuilen zich achter de nodige amnestieregelingen of zijn internationaal veroordeeld.
  Er komt fout gedrag voor, doe er niet aan mee. Je komt heel gemakkelijk de gevangenis in”, gaat niet helemaal op hopelijk gebruikt hij de president niet als voorbeeld.


  Maak melding

 5. Dit is het begin naar het ordenen van een sociaal orde en samen werking tussen politie en bevolking.
  Alhoewel het niet eenvoudig zal zijn om die balans te bewerkstelligen zal discipline een vereiste zijn voor politie en bevolking om die orde te realiseren.

  Sterkte Humphrey


  Maak melding

 6. De opzet van die europese nedlandse studenten was om de jongeren in Su op een dwaal spoor te leiden om tegen de huidige regering in opstand te komen om stakingen en rellen te realiseren.
  Daarom werden de jongeren aangeleerd dat zij de toekomst hebben,inplaats hen te leren dat zonder kennis van hun ouderen/voorouders zij geen stabiel gemeenschap kunnen vormen.
  Het respect kwa uitspraak naar elkaar toe,respect naar elkaar,begrip naar elkaar enz werd op een corrupte manier verdraaid om verwarring te veroorzaken en zo doende stakingen en rellen te veroorzaken heeft zijn doel in Su en onder de jongeren niet kunnen gronden.
  De jongeren in Su of Su studenten hebben een verkeerde beeld aangedaan wat studie of opbouw in eigen land betreft,’vanwege de nedlandse invloeden dat het in europese landen beter zou zijn ,niet wetende dat die kennis van opbouw hun geen vooruitgang zal bieden ,maar opbouw en vooruitgang voor die europese landen.
  Als Su nationalist zeg ik dat de europeanen geen goede voornemens voor Su hebben en als het aan hun de mogelijkheid is “gebruiken zij regering en bevolking om hun doel in hun land te realiseren,”kijk maar naar brazilie waar prins alexander en maxima hun intrede met een groep handels delegaties vaste voet probeert te krijgen om de betrekking wat Su met brazilie heeft te boycotten.

  Zeg mij is dat geen tegenwerking van hun zijde,”nu dat zij weten dat Su niks met hun temaken wil hebben proberen zij het op een sneki manier via brazilie ,ook wetende dat hun economie op instorten staat .


  Maak melding

 7. Op zich uitgangspunten die zeer goed.
  Het probleem is dat de mensen die het land “besturen” c.q er zorg voor moeten dragen dat deze uitgangspunten voor een ieder gelden…………….. zijn zelf niet brandschoon en geven tegenovergestelde signalen.

  * bestuurders= ministers, parlementariërs, korpschef, etc.


  Maak melding

 8. Eerst wil ik reageren op wat Henk Molenaar schrijft .
  In de jaren 80 hadden de surinamers de zelfde reactie van het is niet waar 8 dec 1982 en moiwana hebben laten zien dat het wel waar is.
  Nu gaat om democratisch recht van iedere Surinamer om te mogen demonstreren en weer zwijgen ze in Suriname terwijl de politie of andere instatie de garantie moeten geven dat een vreedzame protest gewoon door zo moeten gaan en ook om het buitenland te laten zien dat wij in een democratie leven in suriname.
  Ik heb al eerder gezegt dat Bouterse niets heeft geleerd van het verleden hij is nog gevaarlijker geworden.over Tjin Liep Shie wil heel kort zijn, hij leeft in dromen land.


  Maak melding

 9. “‘Nieuwe’ politieman: eerlijk, integer, klantvriendelijk”

  Om zijn integriteit te bewijzen, zal de ‘nieuwe’ politieman overgaan tot het arresteren van meervoudig moordenaar en drugscrimineel Desi Delano Bouterse. 😉


  Maak melding

 10. Gaymap

  Jij poep weer uit jou mond ,,alle goede stappen die in Su ondernomen word beschrijf jij negatief .
  Jongen gaat iets anders doen ,het is reeds bekend dat jij Su discremineert en vooral als het om bevolking en regering gaat.
  Doe jou niet als surinamer voor,want dat ben jij niet.


  Maak melding

 11. @sra .
  Mijn hond is slimmer en verstadiger dan jou.
  In zes maanden tijd is het onmogelijk om een integere en klantvriendelijke politie man op te leiden.
  Op star nieuws staat het bericht over een dreigbrief aan Sharon Lieuw on, beste Sharon juist nu moet je doorgaan met jou protest.
  Het blijkt nu weer dat Suriname geregeerd word door angst en intimidatie , die drugs criminelen die nu aan de macht zijn laten zien dat ze geen moer zijn veranderd .


  Maak melding

 12. @ pasew
  Stomme vraag?HOE KOM JE ERBIJ!!!
  Lees maar hoeveel verkeersongelukken (met dodelijke afloop)moorden,diefstallen,mishandelingen,zelfmoorden,bedreigingen,ontdekte lijken in verre staat van ontbinding, zich in de afgelopen dagen hebben voorgedaan.
  ONEVENDEREDIG VEEL!:oops:
  DUS DAAROM HEBBEN WE OOK ONEVENREDIG VEEL RECRUTEN NODIG OM DAT ALLEMAAL IN HET GAREEL TE HOUDEN!
  Triest,maar waar pasew!


  Maak melding

 13. @pasew
  Hoe kan het nou goed gaan in een land waar sra inwoner van is?
  Werk aan de winkel,hoor!
  Zo’n individu moet je toch constant in de gaten houden? 😳


  Maak melding

 14. Jongeman,..gefeliciteerd met je diploma,..en nu???

  wel,..ik denk dat ik naar de politie ga!!

  en jij jongeman???

  wel, ..ik ga naar de kazerne..vanwege de bonus is sabi tog!!!

  en jij jonge dame???

  wel, nou, weet je,..in denk dat ik ook ga voor iets bij de overheid baja!!

  ik ga bij Amofo,..want da ga ik een mega huis krijgen, want ik wil een groot gezin tog!!

  binnen 25 jaar eet Su alleen maar groente van HAK uit Ned. 🙂 🙂


  Maak melding

 15. sra.
  Jij lijd aan hondsdolheid, ik vraag mij af hoelang jij crimineel en misdadig gedrag blijft goed praten. ik vindt het een nobel streven van Tjin liep shie, de vraag is of het realiseerbaar is in de suriname van nu, ik zelf denkt van niet omdat het is onmogelijke om met een drugs criminele president integere politie mensen op te leiden sterker nog die criminele president heeft zijn moorddadige monument op de plaatst staan waar de vroegere politie bureau was.


  Maak melding

 16. sra, zie je nou, “ook MEDUSA is boos op jou”,..

  ik zie jou gaarne doch dringend morgen in die onzedelijke onderkomen van Steve Meye, jij mag komen op naaldhakken, echter, er wordt niet GEZOEND want ook ik ben het zat al die krachttermen van jou!!!

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 17. gmap molenaar en andere surinedl gezinden die nederland een warm hart toe dragen en de koningin .
  ik ben in nederland ik woon en pas mij aan tot op zekere hoogte .ik hou mij aan de regels van dat land maar zal mijn suriname nooit en te nimmer verloochenen hoe goed ik het in nederland ook mocht hebben .ik kam nederland niet af …maar ik ga niet mee heulen ,het moet niet zo zijn dat wiens brood men eet diens woord men moet spreken .

  twee dagen geleden moesten twee oud rechters wegens meineed zich verantwoorden voor het nederlands gerecht.
  ze werden vrij gesproken en de kroon getuige werd niet geloofd ,vrij spraak dus .de media en hoog geplaatste lieden vonden dit niet geloofwaardig omdat het collegas van de rechters waren die niet veroordeeld werden .
  als dit in suriname zou zijn gebeurt dat de rechters niet veroordeeld werden zou het zijn… bouterse heeft een hand er in of de rechters zijn corrupt volgens gmap en molenaar .

  weer een ander geval die ik vanmorgen in de telegraaf lees .nederlandse consul in brazilie opgepakt en er is huiszoeking gedaan en stukken in beslag genomen wegens kindermisbruik .gmap en molenaar het is zeker niet waar he!!!! toen die nederlander tot zes jaar was veroordeeld en die echtgenote twee weken vast zat was jij gmap en molenaar het die zeiden dat bouterse opdracht aan de rechter gaf om die man te veroordelen .jullie stonden klaar om de surinaamse rechter in twijfel te trekken .jullie zijn zielig mie mang .

  als een nederlander op vakantie is in een arm land gaan mijn wenkbrauwen beginnen te fronzen, of als hij een kinderdagverblijf begint en dat soort landen .gmap molenaar alle misstanden moeten aangepakt worden maar niet selectief wat jullie doen ..en daarom vraag ik mij af als jullie werkelijk surinamers zijn of echte nederlanders die zich verschuilen als surinamer .
  die witte nederlander ziet jullie niet als gelijke vergeet het .jullie zijn en zullen buitenlander blijven met een kleurtje ..je kan wel die paspoort hebben van nederland maar je bent en blijft buiten lander .
  ik ben ook nederlander maar in mijn achter hoofd weet ik dat ik buiten lander ben .en dat is maar goed ook .
  ik heb dan ook diepe respect voor het justitieel apparaat in suriname netzo goed heb ik diepe respect voor het nederlandse justitieel apparaat .maar er zijn ook misstanden zowel in nederland als suriname .
  maar ga geen mensen of dingen vooroordelen .


  Maak melding

 18. Bepaalde klootzakken op dit forum hebben zo’n verwrongen beeld over Nederland,dat ze denken dat ELKE NEDERLANDER een goed en beschaafd mens moet zijn!
  Is dit een kwestie van een laag I.Q?
  Jéééézus Chrrrristus! 😛


  Maak melding

 19. Patrong,
  Je hebt het gelezen in de krant ,in land waar vrijheid van meningsuiting is, geen dreigbrief en intimidatie, als een Surinaamse krant gaat schrijven over de banden van Bouterse en zoon met de drugs wereld ben jij de eerste die gaat klagen
  Niemand in Suriname durf te praten of te svhrijven over de invloed van de familie Bouterse in de goud sector wees blij dat jij in Nederland woond me boi.
  Hier in dit land word de dicussie gevoerd op radio,televisie en internet leer wat de openheid in dit land, lul niet dom en achterliijk yu buriki


  Maak melding

 20. De paarse idioten halen er steeds weer misstappen van andere individueen bij om de wandaden van DD en matie goed te praten. WALGELIJK.
  Ook worden feiten structureel verdraait.

  Dat er in een land met 17 miljoen mensen figuren zijn die een misstap maken zal niemand ontkennen. De zaak is echter dat ze voor het gerecht komen en geen amnestie krijgen.
  Dat er zaken zijn waarbij mensen vervolgt worden maar ij gebrek aan voldoende bewijs worden vrijgesproken zal niemand ontkennen. Maar ze worden in el geval vervolgt en slechts vrijgesproken opgrond van juridisch onvoldoende bewijs, dat is iets anders dan een ongrondwettelijke amnestie bij overweldigend bewijs.


  Maak melding

 21. MEDUSA mi gudu,

  de zak was jutte-achtig, en daar ging die kloot in, zeg maar onze boegroe…vandaar klootzak!!!

  maar veelal wordt klootzak gezien als een krachtterm en zegt 🙂 sra :)… zie je nou,…ook zij is aan het termen 😳


  Maak melding

 22. MEDUSA.
  Als je kijkt naar een figuur die zich president mag noemen in suriname en de manier hoe jullie hem adoreren dan zegt het genoeg over jullie normen en waarden,beschaafdheid fatsoen en menselijkheid.
  Suriname verkeerd in de morele staat van ontbinding.


  Maak melding

 23. gmap je vrouw je kinderen je moeder die zijn die burikis .wie kaats moet de bal verwachten .geef je mening ga niet uitschelden ..je kent mij niet en ik ken jou niet .je bent zo slim dat je gaat vloeken terwijl je mij nog nooit hebt gezien of gekend .het zijn deze mensen die anderen voor dom uitmaken .in het vervolg ga ik mij niet verlagen tot jou niveau mie maar soms moet je wat zeggen om ze bij hun verstand te brengen


  Maak melding

 24. Neus mi gudu,

  wij hebben sinds kort veel last van para-malaria-man!!!

  hij hoort tog bij jou besloten-kring hiernaast,..en zo ja,…kan je hem niet daar “gijzelen” 🙂 🙂


  Maak melding

 25. @GMAP

  Broeder, jij voert een gezonde discussie, anderen voeren strijd.
  jij legt feiten bloot, anderen laten zich leiden door emoties.
  als je feiten weerlegt dan lees je dat je ze haat.
  Als je de waarheid zegt lees je vervolgens ook dat je ze haat.
  Men heeft moeite om de waarheid aan te horen/lezen..
  Wel zal het te maken hebben met ziekelijk gedrag ??
  Brother Keep on going…


  Maak melding

 26. Een heel goed voornemen van deze man.Tracht de jongeren zelfrespect bij te brengen,rechtvaardigheid en een natie.
  Want dit is de basis omdat gene te bereiken wat je voor ogen hebt.Zelf respect is zoek!!!


  Maak melding

 27. @@@gmap
  dat bedoel ik toch ,wie kaats moet de bal verwachten .aktie bakka srapoe moro aktie vesie .
  jij hoog eigen persoon maakt een ander uit voor buriki en als je antwoord krijgt komt dat als een bom .wat je niet van je eigen houdt doe het niet met een ander .
  verder wil ik jou zeggen dat ik een creool ben en een trotse .die weet waar hij voor staat .
  maar ik laat mij de les niet voorlezen .je bent dom en zal dom blijven meer kan ik niet van maken het spijt me .


  Maak melding

 28. @@gmap
  als je niet kan incasseren moet je van dit forum of zie ik het verkeert .mensen als jij die zich slim achten moeten niet hier zijn mang .
  je kan niet tegen een beetje heet water no!!!!


  Maak melding

 29. Integer en eerlijk kun je niet worden, dat ben je van huis uit!
  Dus eerst een grote opruiming.
  Hopelijk blijft er genoeg over.
  Wel een prima insteek van Tjin liep sie.
  Als hij nu nog zorgt voor politiebescherming voor Sharona Lieuw On en de schrijver van de dreigbrief opspoort dan komt het misschien wel een keer goed.


  Maak melding

 30. iedereen is veilig in suriname vriend en vijand iedereen zonder onderscheid .paars of beter gezegd bouterse en het volk moeten geen aanstoot aan nemen wat men zegt .deze dingen zijn we gewent niets nieuws onder de zon .
  gewoon laten zoals het is het verwatert ze komen er vanzelf achter …dat zagen wij toch toen olland bouta weer had beschuldigt in het geval wortel over drugs .je hoort niets meer .jullie komen er wel achter dat het weer niet aan slaat .storm in glas water .


  Maak melding

 31. ‘Nieuwe’ politieman: eerlijk, integer, klantvriendelijk.
  Nu op mijn oude dag snap ik het eindelijk: ‘al die tijd hebben we het in Suriname dus moeten doen met de ‘oude’ politieman die oneerlijk, corrupt en onbeschoft was. Geen wonder dat er in de praktijk niets terecht kwam van de leus ‘de politie is mijn beste kameraad’. De oude ‘beste’ kameraad vond het de gewoonste zaak van de wereld om je als verdachte te mishandelen totdat, in sommige gevallen, je invalide of zelf meer dan dat was.


  Maak melding

 32. Bullshit….. De corruptie zal nooit afnemen, want de oude boeven blijven op hun plek zitten en geven leiding aan deze jongeren die van toeten noch van blazen weten.

  Een kind uit de groep 8 in NL heeft meer verstand van zaken dan een corrupte agent in Suriname.

  Suriname moet hard tegen de corrupte agenten optreden en ze voor het leven afzette. Is de enige oplossing.

  Vergeet niet de agenten veel meer te betalen zodat zij minder corrupt zijn.

  Advies:

  Betaal ze naar behoren ca SRD 2500,00 per maand, en maak de mate van de sanctie bij overtreding hoog, heel hoog.

  Bouterse, bewijs ons dat het ook werkt en de burgers respect krijgen van uw agenten. Pak uw agenten heel hard aan als zijn enigszins corrupt zijn. Trap ze eruit!

  Laat zien dat u uw woorden houdt en niet pas in 2015 vlak voor de verkiezingen! Want dan gaat u verliezen!


  Maak melding

 33. @GMAP
  Jij schrijft:”de manier hoe jullie hem adoreren dan zegt het genoeg over jullie normen en waarden”!

  Heb jij dat tegen mij????Droom jij niet???Heb ik jou ooit de indruk gegeven dat ik welke politicus ook,aanbidt of adoreer?
  IK LIK NIEMAND HOOR!Bouta noch Santhoki!
  Want de laatste heeft ook een moeilijk verhaal aan ons uit te leggen,gezien zijn bizarre verleden als inspecteur van politie en front min. v.J & P.
  Je moet beter uit je doppen kijken voor je mensen vals beschuldigt i.p.v.ZO SLAP UIT JE NEK TE LULLEN!


  Maak melding

 34. De politie opleiding is door die criminele regering in suriname met een half jaar verkort. hoe wil ja dan eerlijke,integere en klant vriendelijke agenten opleiden.
  Aan de top van het land zitten drugs veroordeelde criminelen,oplichters, misdadigers en massamoordenaar hoe wil je in gods naam integere mensen opleiden.


  Maak melding

 35. @GMAP
  Broeder, door de wolf is het land bankroet geweest.
  onze harde gulden wordt NERGENS meer geaccepteerd.
  Wij hadden destyds ook de beste gezondheidszorg van heel CAR gebied.Helaas ook vernietigd mede toedoen van de wolf.
  drugs is in overvloed mede de wolf.
  jeugd heeft haast geen toekomst meer.
  regels van moraal en fatsoen bestaan ook niet meer.
  Criminelen hebben het voor het zeggen.
  De wolf die verantwoordelijk is voor al het ellende wordt geadoreerd.
  Hoe diep kan je nog zakken??


  Maak melding

 36. De nieuwe politieman is eerlijk, integer, klantvriendelijk. Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Ha ha ha ha ha ah …………Waarde én Normen in Su.????? Ha ha ha ha ha………zijn ver te zoeken !!!

  Humphrey Tjin Liep Shie: En wat abouth de `oude politieman én politievrouw ???? Aan welke kwalitatieve normen moeten zij aan voldoen ????? Aan de normen van Afu Sensie; Paraman;Sra; of van Bouta& consorten ??????

  Ik heb zelf bekenden bij de Korps politie zitten. Krijg de ontwikkelingen van uit de Korps uit de eerste hand te horen .
  Beste GMAP; wat schieten wij met zulke figuren op ?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 37. Roy,
  Ik denk niet dat je bouta een wolf kunt noemen. Een wolf is slim, tactisch en heeft met niemand ruzie. Een wolf heeft vriend noch vijand. Een wolf is geraffineerd. Een wolf kan op een geraffineerde manier zijn zaken gedaan krijgen.En heel de wereld is zijn vriend noch vijand.Van koning,keizer tot de drugsbaron of supercrimineel.

  Bouta is dom,achterlijk,primitief. Bouta heeft ruzie met heel de wereld.Alleen met een paar criminelen heeft hij contact. Hij is zo geisoleerd.Bouta is contact gestoord. Bouta is helemaal niet communicatief vaardig.


  Maak melding

 38. eerlijk gezegd heb ik (57 jaar) altijd een vriendelijke, geen corrupte en integere politieman ontmoet. ze krijgen een pluimpje van mij en hopen dat de nieuwelingen ook zo zal zijn.


  Maak melding

 39. De minister en Tjin liep Shie hebben mooi praten.Zij staan niet in de vuurlinie en worden niet gedreigd gelyncht te worden door de djoeka’s.Zelf de zoon van Walther Bonjanski[assembleelid] mag de politieman ongestraft meppen en schoppen.En bij ophalen van zo een djoeka,komt de hele verzameling djoeka’s op de paar agenten af.De politie leiding moet juist de djoeka’s voorlichten en instrueren.

  Cobie.


  Maak melding

 40. Meer zonen van Hermandad op straat zorgt voor veiligheid en werkgelegenheid.
  Er moet wel extern toezicht komen op alle gewapende machten in suriname. En verder moet er een onafhankelijke onderzoeksteam worden geinstalleerd die politie en andere gewapende machten onafhankelijk kan onderzoeken bij ongeregeldheden.


  Maak melding

 41. @GMAP (GeroyeerdeMAP)

  In zes maanden tijd kan je geen integere politie agent opleiden. Waar kom je met die informatie vandaan.
  Hoeveel jaren dienst hebben de 1200 nederlandse politie agenten (zie recentelijk nieuws uit ned.)die waarschijnlijk onheven worden van hun functie vanwege schulden en loonbeslagen? Heeft niets te maken met het termijn van opleiding integer te zijn maar wat de consequenties zullen zijn als je niet eerlijk bent als wetsdienaar. Foute boel ben jij, okk royeren deze leugenaar op dit net GeroyeerdeMAP.


  Maak melding

 42. Gaymap

  Jij mag mij noemen hoe jij wil ,maar jou wil zal niet in Su geschieden.
  Mijn president bouterse en ik samen met het ekte Su volk hebben geen tijd voor die dwaze praat die jij uit;wij hebben belangrijke dingen te doen.
  Ik weet dat jij jou ergert aan de goede stappen die in su ondernomen word en dat is een doorn in jou en andere redimusus ogen .
  Henk die ook met alleenmaar met vooroordeel zit en het ook niet kan hebben als er sterkte aan het Su bevolking en regering gewenst word heeft een probleem met zich zelf ,net als jij gaymap”daarom heb ik besloten om niet meer op jullie versinsels en leugens te reageren,netzo min ik op jou holmaatjes roy,ray reageer”het heeft geen zin om op jullie die Su geen voorspoed toe wensen te reageren.
  Doe maar jou best met jou verzonnen verhaaltjes en grote leugens,straks gaat jij als een rat janken maar dan zal het te laat voor jou zijn ,want dan zal die poes die met jou speelt eerst een paar doods klapen geven tot dat jij niet meer beweegd en jou daarna als stront op een vuilnisbelt achterlaten.


  Maak melding

 43. heb vertrouwen in eigen kunnen ,je hebt van die rotte appels in het korps …maar sommigen generaliseren dus die gasten die generaliseren hebben geen zelf vertrouwen ze hebben geloof in die witte man.maar die witte man is niet beter alleen is hij beter georganiseerd omdat hij de middelen heeft .zie india, indonesie ,pakistan of kenia .die landen zijn de uitvinders van corruptie .ik zag een documentaire van wat de politie in die landen doen .schrikbarend schaamteloos zijn ze .dan is de surinaamse politie nog eerlijk als wat de politie in die genoemde landen aan corruptie doet …van de hoogste rang tot de laagste doen aan die corrupte handelingen .


  Maak melding

 44. Die witte man is de georganiseerde leugen.
  De zware man is de ongeorganiseerde waarheid die door de leugens en bedrog van die witte man is ontregeld,”maar door een goede zwarte leider in goede banen herstelt zal worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.