Somohardjo voelt zich in de rug aangevallen

69

PARAMARIBO, 16 nov – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, herkent een fenomeen waar hij als partner in de vorige regering al kennis mee maakte. Aanvallen in de rug ziet hij nu terugkeren als coalitiepartner in het huidige regeerteam. Alleen, het karakter van de aanvallen is nu meer achterbaks van aard. En het gezicht zou niemand minder zijn dan oppositieparlementariër (!) Asiskoemar Gajadin (Nieuw Front/VHP). En daar zitten ambitieuze motieven achter.

Dat Gajadien vragen stelde in het parlement over grond die zoon Bronto Somohardjo ooit kreeg, is niet uit de lucht komen vallen. “Nog voor de komende verkiezingen zal Asiskoemar Gajadin tonen tot welk politiek huis hij precies behoort. Ik voorspel dat Gajadin een dag voor de kandidaatstelling (voor het parlement, red.) geen VHP’er meer is”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Anders valt de ‘aanval’ niet te verklaren.

Gajadien zou met informatie gevoed worden vanuit de coalitie. “Politieke aanvallen zul je altijd hebben, maar ik heb nooit meegemaakt dat dit op zo een laffe manier gebeurt. Indertijd waren er ook politici bij de NPS (de politieke partij van ex-president Ronald Venetiaan, red.) die het op mij gemunt hadden. Maar zij deden dit tenminste in alle openheid”, aldus Somohardjo. President Desiré Bouterse heeft een onderzoek beloofd naar de zaak van Bronto.

69 REACTIES

 1. Nu hij Somo,de landverrader een koekje van eigen deeg krijgt gepresenteerd smaakt het hem heel bitter in zijn grote bek!
  Eerder had Somo geen erg in om de boel in Suriname en de surinamers te belazeren door verraad te plegen met het volk en bouta de moordenaar het bestuur van het land over te dragen en Amnestie te gunnen aan hem.
  WEG met Somo!!!


  Maak melding

 2. Somo in de rug aangevallen?
  Deze man heeft geen rug laatstaan ruggegraat.
  Hoe kan zijn zoon, die geen Surinamer is, huurrecht op grond krijgen terwijl overal bekend is dat je geen huurrecht op grond kunt krijgen als buitenlander.
  Maar Bouta en consorten alsook Vene en consorten doen er niks aan.
  Deze javaan, die het uiterlijke van een schurk/boef heeft en die ook nog door het leven gaat als een geile javaan die alleen op jonge meiden valt, kent geen schaamte noch enig gevoel van medeleven. Hij denkt alleen aan zichzelf en de rest mag stikken.
  Wat ik wel moet meegeven is dat hij het steeds klaarspeelt om andere politieke partijen steeds aan zich te binden.


  Maak melding

 3. waarom heeft jou zoon zoveel NV en jij zoveel domein??

  en toen werd ik aangevallen!!!

  waarom krijgt jou familie al die overheidsopdrachten??

  toen werd Abrahams boos!

  waarom geef jij onverantwoordt zoveel belastinggeld uit???

  toen werd DADA boos en bedreigde Hr Vene!

  en het volk,…tja,…die heeft nooit geweten dat haar kind in de klas zat met een dikke buik,…maarrr die stem is 3 keer waard!!!!

  op z’n Pengels;…WAARDELOZE LANDGENOTEN


  Maak melding

 4. Het gaat allemaal om eigen belangen. Deze bedrieger en volksverlakker zit niet om degenen die hem kozen, maar voor het vuile geld. Ondertussen leven vele aanhangers in angst voor de komende springvloed. Pae, joe ne doe notie gi joe sma na Commewijne.


  Maak melding

 5. Somo begint paranoide te worden. Degene, die iemand een mes in de rug steken tot zijn handelsmerk heeft gemaakt, is Somohardjo. Somo schreeuwt nu moord en brand van de daken, omdat uit het onderzoek van Bouterse zal blijken, dat Bronto op een corruptieve wijze aan zijn grond gekomen is. Daarmee wordt de positie van PL in de coalitie zeer wankel. Somo wees eens een echte kerel en stap uit de coalitie.


  Maak melding

 6. Pae Somo dit is de prijs welke je betaald voor je politieke hoererij,je onbetrouwbaarheid en je zucht naar grond en geld.

  Gajadien kies joe moi!

  Overigens, wie noemt z’n kind nou Bronto? Ach laat maar…


  Maak melding

 7. Boontje komt om zijn loontje.
  Wat ge niet wil dat u geschiedt, doet het ook een ander niet.
  Wie goed doet, goed ontmoet.
  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt men wel.
  Wie een kuil graaft voor een ander……..
  Eerlijkheid duurt het langst
  Wan de foe sabaku, wan de foe tjong tjong
  Grontapu na asitere.


  Maak melding

 8. Terwijl er duizenden hardwerkende Surinamers al jarenlang zitten te wachten op een klein perceel van 400 m2 krijgt de zoon van Somohardjo, die notabene de Nederlandse nationaliteit bezit 21 miljoen M2 ( 2100 ha).
  Al tijdens de vorige regering heeft Somohardjo via allerlei stichtingen grond gekaapt om deze binnen no time te verkopen. Daarom behoort deze familie tot 1 van de rijkste mensen in Suriname. Het perceel van zoon Bronto is een paar miljoen euro waard.


  Maak melding

 9. Als de man in de rode jas een schoon geweten zou hebben, hoeft hij zich niet in de rug aangevallen te voelen, maar juist omdat hij weet een smerig verleden te hebben betreffende grondroof, voelt hij goed aan dat zijn zogenaamde stichtingen een dekmantel zijn om bezitter te kunnen zijn van kilometers grond, om daarmee te kunnen speculeren.


  Maak melding

 10. @larry

  “Overigens, wie noemt z’n kind nou Bronto? Ach laat maar…”

  De naam Bronto verwijst naar Brontosaurus. Dino verwijst naar Dinosaurus. Somo wilde bigi maken voor Bouta en heeft zijn zoon daarom Bronto genoemd.
  😆 😆 😆


  Maak melding

 11. Somo voelt zich in de rug aangevallen:

  De grootste proleet van Suriname, de meest onbetrouwbare politicus die zijn moeder en broers verraadt voor een ons politieke macht.

  Dit misbaksel dat zijn politieke macht al jaren aanwendt om zijn zakken te vullen huilt grote krokodillen tranen….


  Maak melding

 12. Alle grote oppervlaktes uitgegeven percelen tijdens de Nieuw Front Regering aan de NF politicus waren de sluwe planningen van de Kolonisator om de verkiezing NF/NL te winnen en door te gaan met Baas spelen in SU.
  En wanneer de NF de verkiezing gewonnen had in 2010 zou deze zelfde Baas Kolonisator al deze politicus opsluiten en al die grote oppervlaktes uitgegeven percelen wederom intrekken.
  Het belangrijkste is dat mensen door gemaakte fouten inzien en daarna wijs van worden.
  Ik verwacht dat de Pres DDB heel voorzichtig te werk gaat en dat de eenheid in de coalitie blijft voort bestaan.


  Maak melding

 13. Radjkoemar Rajaram: “k verwacht dat de Pres DDB heel voorzichtig te werk gaat en dat de eenheid in de coalitie blijft voort bestaan”

  Voor bestaan? Sinds jou paarse Leider president is, is het land nog nooit zo verdeeld geweest.

  Jij gelooft zeker ook in de Kerstman en Sinterklaas?


  Maak melding

 14. waarom wordt dé corruptie-wet niet in het parlement aangenomen..

  de tijd is nu meer dan ooit rijp voor.

  alles en iedereen in het parlement is corrupt

  het volk moet nu in opstand komen , ze worden letterlijk bedrogen genaait..

  een volk zonder een gezicht


  Maak melding

 15. Waarom moet Salam nu het accent verlegggen? In plaats van zijn Hollandse zoon te verdedigen probeert hij Gajadien in een kwaad daglicht te zetten. Somo wees niet bang DiDiBrie zal over een paar dagen uitleggen dat er niks aan de hand is. Immers hij heeft jou nodig om aan de macht te blijven. De Min. van ROGB zou deze gronden intrekkken, dit blijken slechts holle woorden te zijn geweest nu blijkt dat de grote landeigenaren in de coalitie zitten met DiDiBrie aan het hoofd. De grote aanhang te Texas, Winti Wai, Wit Boiti en Sunny Point is nog steeds muisstil, geen geklaag. Ziehier de uitwerking van gratis bruine bonen en een kleine frisdrank op de paarse aanhang.


  Maak melding

 16. Somo, jij bent begonnen met slijmen bij Bouta, toen je door had dat men jouw chantagepolitiek in de vorige regering zat was.
  Bij elke verkiezing in de Surinaamse geschiedenis is de javaanse partij de jojo geweest.


  Maak melding

 17. Somohardjo is een verslaafde. Het is bekend dat een verslaafde die geen eigen middelen(meer)heeft om zijn verslaving te voeden zal hosselen,stelen,bedriegen,verduisteren en oplichten om aan geld te komen. De verslaving van Somo is ‘macht’. Hij heeft miljoenen dollars nodig voor propaganda en het omkopen van kiezers om als winnaar uit de verkiezingstrijd te komen.De politicus gaat op zoek naar strategisch gelegen percelen die bij verkoop veel geld zullen opbrengen. De aldus verkregen middelen zijn vooral bestemd voor de bevrediging van zijn verslaving. Nu de weg naar de mogelijkheid tot frauduleuze gronduitgifte voor deze man is afgesloten zal hij zijn heil zoeken in de import van aardappelen en uien enz.enz.


  Maak melding

 18. Mijn javaanse broeders en zusters verdienen een betere leider dan iemand als Somohardjo. Deze man is een schande voor zijn etnische achterban. Ik hoop dat de javanen zich hiervan terdege bewust zijn en dat ze hun stem op verstandige wijze brengen.

  Anton


  Maak melding

 19. Henk Molenaar

  Radjkoemar Rajaram: “k verwacht dat de Pres DDB heel voorzichtig te werk gaat en dat de eenheid in de coalitie blijft voort bestaan”

  Voor bestaan? Sinds jou paarse Leider president is, is het land nog nooit zo verdeeld geweest.

  Jij gelooft zeker ook in de Kerstman en Sinterklaas
  ik vind dat jij uit je vette nek zit te lullen, let op wat wilders, rutte en consorten met jullie daar in europa doet. die wet op PSA geld echt niet voor jou.


  Maak melding

 20. Aah…idool van su is bezig smeergeld te strooien. Immers genoeg geld voor zijn pseudo kabinet van zijn coalitie kado gekregen. En hiermee hebben VA en AC hun eigen ondergang getekend. Nu moeten ze goed wikken en wegen. Doorgaan en leegbloeden of……?


  Maak melding

 21. In zijn verdediging heeft somo alles gezegd behalve wat hem gevraagd was.Deze oude kippen dief zou de regering van El Vene laten ploffen als zijn zoon,de bronto-saurus geen grond toegewezen was.En dit weet heel Sur.Somo moet beseffen dat wij in de nano tijdperk zijn beland en dat het bestaan van het Higgs deeltje bewezen is en dat wij niet afhankelijk zijn van wijlen MINI MIN.

  Cobie.


  Maak melding

 22. Somo je moet je schamen voor je javaanse volk die weten geen raad meer met jou ,want die zie jou niet als een landbouwer om goedkoop rijst of groente op de mark te brengen,maar als een OPLICHTER.


  Maak melding

 23. Dat Somo raar deed in het verleden(Front)kwam puur door het dieven en boeven en roven van VHP….maar NPS zeg Ro met de bril… bleef dom en achterlijk.

  Gewoon toen een blinde dove Pres.


  Maak melding

 24. @Pring Prang. Kan ik hieruit concluderen dat er in de NDP geen boeven en rovers zijn? De grootste dikste bril zou van nul en generlei waarde zijn gezien de selectief ziende paarse ogen.


  Maak melding

 25. Aah..dit word interesting…kijk wat met de ktpi is gebeurd…die maakte eerder de historische fout om met idool van su in zee te gaan.
  Leegbloeden en doorgaan…of..?


  Maak melding

 26. Prof Mr Dr Ir Abrahams heeft het wederom geflikt, deze heeft via zijn particuliere stichting domeingrond aangevraagd en verkregen te Poelepantje en zet daarvoor ook nog OW equipment in. Vene moest veel slikken van Somo om de coalitie te behouden dit is vooral de NPS duur komen te staan. De Prof Mr Dr Ir schijnt veel erger te zijn dan deze twee en hoewel hij geen gevaar vormt bij eventueel oneervol ontslag heeft hij de gratie van DiDiBrie. Het volk zal hun dit ook niet in dank afnemen in 2015, de ogen gaan langzaam open en het dringt langzaam door tot de kleine hersenen wat er zich nu afspeelt in Suriname.


  Maak melding

 27. Alles in het kort gezegd,in Suriname zal het altijd zo blijven zolang de Surinamers zelf niks aan doen om hun mentaliteit te veranderen en respekt voor elkaar te hebben ,want nog is Suriname niet veranderd met de etnische problemen die we nog hebben en niet over wil praten,de ene steelt meer dan de andfere en daar moeten wij Surinamers echt wat aan gaan doen,anders zal Suriname een nog grotere probleem land worden met alleen maar boevenen in een land met nog geen miljoen mensen,hoe zou het zijn als we meer dan een miljoen mensen hadden dan zouden meer problemen zijn,laten we wat van maken,want als je dood bent neem je niks mee,je laat alleen maar koenooes voor je nageslacht als je als een beest heb geleefd,men zeg het gaat over tot je nageslacht en daar geloof ik in ,payback time yiou have always on your way!
  Neetjeman!


  Maak melding

 28. @Paraman

  “De bedrieger bedrogen? Een ruggeklimmer bij uitstek, die nu te grazen wordt genomen.”

  Paraman, Boutabillenlikker, moet jij Somo niet dankbaar zijn, omdat hij jouw moordende idool aan het presidentschap geholpen heeft?


  Maak melding

 29. Zaterdag 17 november 2012 om 13:06 uur, door neetjeman

  Alles in het kort: want als je dood bent neem je niks mee,je laat alleen maar koenooes voor je nageslacht als je als een beest heb geleefd,men zeg het gaat over tot je nageslacht en daar geloof ik in ,payback time yiou have always on your way!
  Neetjeman!

  Dit waren even wat korte citaten van Broeder (Neetjeman).

  Dus (Neetjeman), je bent eindelijk wakker geworden en bekeerd.
  Zal het U vergeven worden door STEVE MEYE WONDER?
  Geef het ook door aan DADA & CO.

  Want als je als een BEEST hebt GELEEFD op deze AARDKLOOT dan…….!!!

  Wij danken U (Neetjeman).


  Maak melding

 30. somo alias tjekre tjekre ..deze uitschot van een javaan hoort in die prasie kaosos thuis.ik vraag mij af hoe deze vene met zijn zogenaamde tien schone vingers het in zijn hoofd heeft gehaald …om deze tjekre tjekre javaan die post als parlement voorzitter heeft kunnen geven .
  die stront javaan kan nog geen eens uit zijn woorden komen .vene was machst dronken hij wilde koste wat kost president worden en daarom somo die functie schande vene
  en niet te vergeten die andere marron lonnie die vene amnesty heeft verleent .
  allemaal waardeloze figuren .
  te joe kwekie snekie joe sa kiesi aboma .deze waardeloze parlementariers…hebben vene de verkiezingen gekost en het is maar goed ook .
  einde tijd perk vene front .
  te kauw njang a moesoe gie asie passie .
  het land moet nu vooruit en het gaat vooruit .
  zolang het volk achter paars staat is er geen vuiltje aan de lucht ..het komt goed met ons land .
  beschuldigen horen er bij naar je moet er boven staan
  en wij hebben tot op heden alles over wonnen zelfs pero

  bouta gogogo


  Maak melding

 31. Het is allang bekend dat perceel(en)kopen/hebben in Sur. altijd een lastige zaak was/is. Je moet altijd extra moeten neertellen voor een stukje grond. En als je niet goed uitkijk ben je gewoon opgelicht. Als je nu naar de ontwikkelingen van de perceel verkoop bekijkt en hoe het is verkocht, wie meestal de verkopers zijn, dan zag je meestal een aparte groep in Sur. Ze zeggen dat deze groep eigenlijk de eigenaar is van Sur. In Sur. gaat dit soort zaken via de politieke weg(connecties). Nu een andere groep bezig is ook dezelfde zaken te gaan doen, hoor je alleen bombarie. Het is ook goed, dan komt alles naar buiten.Ik vind dat men niet moet gaan kijken naar de groep maar gewoon iedereen die hiermee bezig is keihard aan te pakken. Want als ik de reacties goed leest, gaat men uiteindelijk naar de afkomst van de persoon en soms naar de groep. Wij weten dat in Sur. met de gedachte rondlopen van, als ik de kans krijgt ga ik het ook doen want ik wil niet achterblijven. Maak niet uit of je goed geschoold ben of niet of je van huis uit een eerlijk persoon ben. Het is gewoon een stukje SUR. cultuur geworden. Er is geen enkele sur. regering tot nu toe die de zaken netjes heeft gedaan! Welkom in Sur. met veel culturen onder èèn dak en die ook SAMEN Sur. helpen OPBOUWEN tot een WELVAREND land !!!???@@ SUCCES!!!!


  Maak melding

 32. @ Pero
  Je kunt de schuld, voor het gedrag van Somo, wel bij Venitiaan leggen, echter BAAS is is alleen maar president bij de gratie van Somo.

  BAAS wordt dagelijks gechanteerd door Somo. Als Somo geen quorum verzorgt in de DNA kan de regering Bouterse/Ameraali niets meer formeel regelen en bestaat zij eigenlijk niet meer.

  Pero, Somo iets verwijten komt voor Paars neer op nest vervuiling, omdat nu duidelijk wordt dat Somo feitelijk BAAS is.

  Paars heeft niet de meerderheid. Paars word ook kleiner omdat BAAS mensen die nadenken uit Paars schopt (Nieuw Suriname). Ook de coalitie wordt kleiner zodat de begroting nog maar met 28 stemmen door de DNA goedgekeurd wordt. Wat heeft het BAAS gekost om Somo zover te krijgen dat deze Quorum verleende. Nog naar 3 afvallers zijn er nodig, het aftellen is begonnen.

  Paars omvat niet meer dan 18 van de 51 DNA zetels de rest om aan een meerderheid te komen is GEKOCHT. Om een meerderheid te behouden moet BAAS vertrouwen op huurlingen zoals Somo en Lonie.

  Succes, schop nog harder tegen de partners en de begroting 2014 komt niet door de DNA.

  Buitenlandse investeerders staan al te wachten op een nieuwe regering.


  Maak melding

 33. jo jo

  het is opgevallen dat front en die redimusus heel veel aan theorie doen ..en jij bent weer een voorbeeld van .
  voorlopig zijn geen van die theorien van jullie uit gekomen ….het is alleen maar bla bla bla en daar koop je niets voor .wij zijn bezig in het praktijk alles tot uitvoering te brengen waar het volk u tegen zegt.
  het surinaamse volk heeft paars die mandaat gegeven om te regeren en somo kan niet bereiken wat hij hebben wil bij paars nog lonnie .ze zijn onder geschikt aan bouterse en daarom zeg ik tegen jullie …de regering is immuun geworden voor jullie leugens beschuldigingen en bedrog .jo jo wij het volk weten dat jullie duimen we hoor kraak dat deze regering valt …maar let op dat dacht rutte ook maar voorlopig moest hij naar huis ….en baas zit er nog en stevig ook .weet je wat cetabefer is na wang lijm zo zitbouterse vast .joe no e loes ing zolang het geen 2015 is en dan begint die circel opnieuw jo jo .wij staan als een man achter bouterse….hij is goed bezig om ons land op te bouwen.
  no mik olland brin oeng ai nanga lippen dienst.
  er staan grote dingen te gebeuren in de lopende jaren .
  een mooi voorbeeld ga ik je geven …olland had su een oude gebruikte brug willen geven voor een symbolisch bedrag van een gulden toen dat was geloof ik in de jaren 90…suriname zou de de kosten op zich moeten nemen om die brug zelf te verschepen …ik vroeg mij af …wat bezield zowel olland en su om akkoord te gaan om die brug te nemen …let wel toen was lachman nog in leven .god zij dank kwam bosje aan het bewind en ging die torie niet door ….bosje bewees olland en front dat wij niet een maar twee bruggen gaan bouwen en van dag de dag staan die bruggen er …waar zelfs die redimusus op rijden als ze in su zijn .als het aan front en olland lag zouden wij tot op de dag van heden nog met de veer boot over de suriname rivier over steken met veel stagnatie .nu bloeit commewijne dankzij paars .paars is bezig met grote projecten en daar kijken wij surinames naar uit ..niet naar praatjes .
  vene moet rustig gaan zitten en van zijn aov genieten ik wens hem heel veel gezondheid toe .
  hij heeft zijn kansen gehad maar niet volledig benut een zwakkeling kan geen stand houden .
  wij kijken nu uit naar die vierbaansweg die nkomen gaat letten jullie maar op .en vergis je niet …het zijn deze zelfde redimusus gaan op die vierbaans weg rijden als het zover is .verder hoeven er geen 18000 huizen te komen in vier jaar .het belangrijkste is dat er huizen over al in su worden gebouwd .zie para zie waterland dan heb ik het niet over de andere plaatsen in su .2,5 jaar zit paars wij zijn tevreden en dat wekt jaloezie op bij die redimusus olland en front .

  strede strede wie nho sa vrede bouta na wie vesie mang
  herie libie te na dede pero e vetie gie sranang .


  Maak melding

 34. Paul Somohardjo,is de grootste joker/ja knikker……..in Surimaribo!!! Billen likker you!!!!!Door zulke figuren als deze man, is het land nog meer naar de malle moer geholpen . Waarde én normen kennen zij niet !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 35. Wie gaat nou met pero in discussie,die man weet niet eens waarover hij praat.Hij zit in elk geval bij de juiste partij,waar ongeschoolden de scepter zwaaien.
  De grootste probleem gevallen in deze regering zijn de twee minst geschoolde mensen.Voor de goed geschoolden hier op het forum hoef ik geen namen te noemen,voor pero wel denk ik,maar dat doe ik niet hahaha.


  Maak melding

 36. Forumleden,hebben jullie gelezen waar ik jullie de zoveelste maal voor waarschuw?
  Lees en huiver wat die:
  SCHAAMTELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVE PLANTER weer aan vulgaire taal over zijn eigen Surinaamse bevolking uitslaat.

  Het schrijft:”somo alias tjekre tjekre .. deze uitschot van een javaan hoort in die prasie kaosos thuis.”

  Zo’n “laag bij de grondse entiteit” die zijn bek maar vol heeft over VOORUITGANG 😉 😉 😉 😉 😉 😉
  kan men als Surinamer toch niet vertrouwen?

  Eerst waren het redie moesoes,dan PLIJERS en BLAUWKOPS,nu is het:tjekre tjekre ..uitschot van een javaan in prasie kaosos ”

  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  Wie blijft er nu nog over???
  Wat wil je nog meer???????????????????
  En dit noemt zich nou een Sranangmang!
  STREDE STREDE WIE NO SA FREDE!hahahahahahaha!
  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉


  Maak melding

 37. @pasew
  Het is werkelijk een vete en zal voort blijven bestaan!
  Zolang je met individuen te maken hebt,die zich als Surinamer pretentieus en desavouerend over anderen uit laten,terwijl zij zelf schaamteloos de schijn ophouden en die bedoelde houding ruimschoots ontberen.


  Maak melding

 38. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka mang.

  @MEDUSA:
  Tijdens je afwezigheid, was (pero) elke dag op het forum.
  En je ziet het resultaat.
  Hij heeft wederom z’n certificaat niet behaald.

  7 cursisten geslaagd voor cursus ‘MOTORKETTINGZAAG’ 17 Nov.2012 (Bron StarNieuws)

  Zie foto geslaagden van de cursus ‘motorkettingzaag’ met hun certificaten. (Geen pero) te zien.


  Maak melding

 39. @ Pero’
  Ik weet waar het orgineel van de Wijdenbosch brugstaat en wat die gekost heeft. Het ding is met 2de hands spul uit Bahrein gebouwd voor de dubbele prijs. als ik er over heen rij schaam ik mij voor het ding en wat het gekost heeft, ik weet hoe goed het origineel is. Niet Paars heeft het ding betaald maar de regeringen NAdien hebben de schulden met hoge rente betaald.

  Ook de beroemde 4 baansweg zijn een banaal papieren plan. Plan aub dingen die meer NUT hebben zoals een gezonde energie infrastructuur (nu wordt er gelapt) of herstel eens wat wegen of regel de goudindustrie eens echt serieus zodat alle informele clubjes het binnenland leegplunderen en vervuilen.

  Alle grote plannen en spijt er is nog helemaal niets in wording, behalve papieren beleidsnotities en nieuwe plannen die niet uitgevoerde plannen vervangen. O ja men heeft Waterkant opgeknapt met van de Calimerostan geleend geld.

  Lees aub eens een boekje “Winner take All” van een Afrikaanse econome “Dambisa Moyo” (geen redimusu) en leer wat de Chinezen met Suriname gaan doen voor de paar stuivers die zij gaan lenen.

  Lees aub het Mega Combinatie verkiezingsprogramma en ervaar dat ze de kiezers harder laten vallen dan Rutte.
  “zeehavens, wegen, spoorlijn, woningen, ga zo maar door” internationale financiers die klaar staan.

  Het afgelopen jaar heb ik ministers gesproken en kanjers onder de Adviseurs. Geloof mij ze hebben geen idee wat ze doen en hoe ze iets voor elkaar moeten krijgen. Aan het eind van de dag blijken het bedelaars te zijn!

  BAAS wordt net zo erg gechanteerd als Venitiaan. BAAS zegt ook niets als er gedoe is, BAAS zwijgt als het er op aankomt.


  Maak melding

 40. jo jo je praat allemaal theorie en daar hebben wij geen behoefte aan ….maken jullie van je hart geen moord kuil mie mang …je bent weer bezig met een andere theorie over china en dat je ministers hebt ontmoet .
  ik heb niemand ontmoet maar weet wel wat democratie in houd …dat als een volk zijn leider op democratische wijze gekozen heeft, elk land of tegen stander dat moet leren te respecteren.

  er zijn een flink aantal jojo,s die hun theorie vertellen hoe ze in hun ogen groten der aarde hebben
  ontmoet en waar ze in gesprek mee zijn geweest .
  een ieder heeft zijn eigen mening een ieder heeft zijn eigen draai .

  als jullie pessimistisch willen blijven denken is dat al die redimusus en die jojo,s hun goed recht ….jullie gedachten gang zal pero zeker respecteren .
  maar pero en de surinaamse bevolking zijn wel trots dat wij zelf hebben betaalt voor die twee grote bruggen en wat komen gaat ….jojo blijf rustig waar je bent met jou intellectuelen …als deze jojo,s en redimusus suriname zouden moeten regeren zou kes kesi srefi niet in willen wonen …dat mie bing wan taki .
  mie matie tak a san zuiver .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang


  Maak melding

 41. Nogmaals het is een stukje cultuur van Sur. Maak niet uit wat voor ras je bent en welke ras het eerst was begonnen met dit soort praktijken. Wij Sur. zijn pas èèn volk als het gaat om corruptie,fraude. Hiermee maak je connecties want daar draait het om in Sur. Iedereen wil z`n kans grijpen als er de ruimte word geboden. SURINAME!!!!!!! Yahooooo….


  Maak melding

 42. Suriname: One people…. yeah right

  He is “Alles is voor Bassie”

  Geen enkel gevoel voor samenhorigheid. Het is iedereen voor zich zelf.

  Corruptie is – zoals Ik ben het het zegt- a way of life in Suriname.

  Ik kan niet één Surinaamse politicus noemen die clean is. Ze vallen op dit moment over elkaar heen om uit de Staatskas te plukken. Het is te genant voor woorden.


  Maak melding

 43. molenaar je moet niet lullen maar aanpakken .jij zit in olland op je kont en je vertelt poep .die echte blanke nederlander zou zeggen …ga naar suriname en ga je land opbouwen zoals wij nederlanders ons land hebben op gebouwd na de oorlog.dat zouden die blanke nederlanders tegen jou henk molenaar zeggen.je zou voor lul staan als die blanke jou dat zou zeggen .so so ka ka joe e takie mie mang .joe tak joe konie ma joe dong no ka .
  je hebt nog meer van jou soort hier .maar jij bent bij uitstek de [slimste ja de slimste} onder die redimusus.
  verder moeten jullie weten dat deze president de man is die su op de kaart gaat zetten in de vaart der volkeren
  een kwestie van tijd …we zijn onderweg .

  bouta go go


  Maak melding

 44. Beste Pero: “verder moeten jullie weten dat deze president de man is die su op de kaart gaat zetten in de vaart der volkeren”

  En Sinterklaas en de Kerstman bestaan ook echt!!

  Su staat al door Bouterse op kaart als land waar een moordenaar en drugdealer president kan worden, de rechtstaat verkracht en even zijn eigen amnestie regelt een paar dagen voordat een rechter uitspraak doet.

  En domme Paarse Ezels roepen “Goed zo Baas”


  Maak melding

 45. @ pero
  Het zijn geen theorieën, er vaar de realiteit.
  1) oost west verbinding, alleen MNO Vervat is oo tijd klaar de andere aannemers zijn nog minimaal een jaar bezig.
  2) Newmont, volgens Hok was het onder de vorige regering al bijna geregeld. Nu na 2,5 jaar moet BAAS eisen dat het voor de Kerst geregeld is voor een minimaal 5%. Wat heeft BAAS belooft. BAAS heeft Newmont door publiekelijk eisen te stellen alle redenen gegeven langszaam aan te doen.
  3) Geen dijken, wel dijken, dijken uitgesteld omdat geld geleend is voor het verfraaien van Waterkant voor de EU ACP.
  4) EU ACP een BAAS die zijn eigen gasten niet mag verwelkomen geeft aan dat het internationale aanzien niet echt super is.
  5) Memorandum of understanding met China voor $ 5.000.000 aan projecten. maximaal $ 50.000.000 lenen om nog iets van de woningbouw beloften na te kunnen komen.
  6) Diepzee havens???
  7) Spoorverbinding met Manaus.
  8) IAM Gold gaat nog jaren door maar is er al een verbeterd contract.
  9)
  Lees het verkiezingsprogramma en zie wat er waargemaakt wordt (heel weinig) en wat er waargemaakt wordt moet door de volgende regering betaald gaan worden.


  Maak melding

 46. Meneer Somohardjo uw kiezers en de rest van de Surinamers hebben u door, u probeert zich onschuldig voor te doen.
  Maakt u geen zorgen. De grote baas himself, meneer de president heeft beloofd de zaak van uw lieve zoon Bronto tot de bodem uit te zoeken. En hij heeft voor zijn ambt de eed afgelegd, dus bij bewezen onschuld mag Bronto zijn grond behouden.
  Houd op je eigen coalitie partners te verdenken en laat Gajadien met rust als hij zijn werk als volksvertegenwoordiger doet!


  Maak melding

 47. Somo is in feite de BAAS in Suriname. Zonder hem is de NDP niets. Daarom krijgt hij voor zichzelf en zijn aanhang alles voor elkaar.Deze PA-E is niet te vertrouwen. Trouwens in de Surinaamse politiek is dit altijd zo geweest.
  De president moet de kans krijgen om alles te realiseren wat hij heeft beloofd.Geef hem de kans. Het komt goed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.