zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieEist in hoger beroep 8 jaar cel voor doodslag op vader

Eist in hoger beroep 8 jaar cel voor doodslag op vader

-

Does Travel - naar Suriname

De advocaat-generaal (OM) heeft vandaag in hoger beroep 8 jaar gevangenisstraf geëist tegen een Nederlander van Surinaamse afkomst die ervan wordt verdacht in 1993 zijn vader tijdens een bezoek in Suriname te hebben doodgeschoten. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 8 jaar cel voor doodslag na een eis van de officier van justitie van 9 jaar cel eveneens voor doodslag. De verdachte stelde hoger beroep in.

De man werd in 1994 veroordeeld door de Surinaamse rechter tot 16 jaar cel. Verdachte wist echter tijdens zijn detentie te vluchten naar Nederland. Nederland is eind 2007 zelfstandig tot vervolging overgegaan nadat de Surinaamse autoriteiten het dossier hadden overgedragen, waarna de zaak in 2011 werd behandeld door de rechtbank. De periode tussen 2007 en 2011 werd onder andere benut voor het (opnieuw) horen van getuigen, in Suriname en in Nederland.

Verdachte stelt dat het wapen tijdens een worsteling met zijn vader is afgegaan. Het OM vindt dit niet aannemelijk gelet op verklaringen van getuigen en ander bewijsmateriaal. Het OM is van mening dat verdachte met het wapen op enige afstand van zijn vader schoten heeft afgevuurd tengevolge waarvan zijn vader is overleden.

Het OM vindt dat een gevangenisstraf van aanzienlijke duur passend en geboden is ondanks dat het feit inmiddels bijna 20 jaar geleden heeft plaatsgevonden. “Dit doet niet af aan de ernst van het feit en de strafwaardigheid. Wel moet het tijdsverloop en het feit dat verdachte in deze zaak in het verleden in Suriname al een jaar preventief gedetineerd is geweest, meewegen in de strafmaat. De langdurige onzekerheid waarin verdachte stelt te hebben verkeerd is in de visie van het OM in de eerste plaats veroorzaakt doordat hij zich in 1994 zelf heeft onttrokken aan de Surinaamse justitie door het land uit te vluchten. Als hij niet was ontvlucht, zou hij, zelfs als hij in Suriname hoger beroep zou hebben ingesteld, al ruim 15 jaar geleden zekerheid hebben gekregen en zijn straf inmiddels al lang hebben uitgezeten. Hiermee houdt het OM dan ook slechts beperkt rekening in de strafmaat. Al met al doet een celstraf van 8 jaar recht”, aldus het OM op de zitting.

De uitspraak is (naar verwachting) over twee weken.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Zo weinig, dhr. C.G heeft dit niet verdiend hij was een goed en zacht aardige man.
  Je zal maar met je geweten worstelen heel je leven lang kl…zak.

  Malli.


  Maak melding
 2. ik vind 8jaar zelf weinig!over dhr goeman of koeman vader van het slachtoffer is niets goeds te praten!hij heeft het zelf over zich heen gehaalt ,je zal toch niet samen met je zoon op vrouwen jacht gaan ??wat voor respeckt hft dan je zoon voor je??wie met kinderen naar bed gaat,word door ze bepist!hij verdiend het geeft goed voor beeld aan je kinderen ten aller tijde.


  Maak melding
 3. Het belangrijkste doel van gevangenissen is het beveiligen van de maatschappij tegen gevaarlijk geachte individuen. Ten tweede is het – verplichte – verblijf bedoeld als straf en vervult tevens een voorbeeldfunctie naar overige potentiële overtreders. Een ander doel is het vergroten van de kans van de gedetineerde op een succesvolle terugkeer in de samenleving, bijvoorbeeld door scholing, werkervaring of therapie. Dit laatste geldt niet voor levenslang gestraften. Bij hen zal het accent verschuiven naar de kwaliteit van leven binnen de gestelde beperkingen. Gevangenissen dragen ook bij aan het gevoel van recht en genoegdoening in de samenleving.

  uit wikipedia


  Maak melding
 4. In de berichtgeving wordt met geen woord over Peter R. de Vries gerept. Hij is het gewwest, die deze zaak onder de aandacht van de justitiele autoriteiten in Nederland heeft gebracht.


  Maak melding
 5. Stief schoonvader kapt schoondochter dood,

  Hugo Lee overlijdt aan verwonding opgelopen tijdens, ruzie

  David Maniok laat leven na steekpartij met broer,

  ……..DE DIERENMANIEREN van de MENS……….


  Maak melding
 6. van een forum kan je niemand meer praten.
  alleen maar frontimoesoe gefrusteerden zijn er over die hun tijd gaan zitten verdoen met alleen maar lullen en mamjo fatu dingen.
  niemand luistert meer en echte suris laten die uitkering ezels eindelijk in hun sop gaar koken.


  Maak melding
 7. Het is vervelend dat de vader is doodgeschoten,
  maar kunnen jullie me uitleggen als je vader met jou vrouw naar bed gaat wat zou je dan doen dan?

  Groetjes,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES