Regering brandt vingers niet aan uitgaven president

86

PARAMARIBO, 16 nov – Vicepresident Robert Ameerali en minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken weigeren de vingers te branden aan controversiële uitgaven op het kabinet van de president. Beiden nemen afstand van een aanvullende begroting die boven kwam drijven tijdens de begrotingsdebatten. Het kabinet van de president vraagt om ruim zeventig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftien miljoen euro) extra.

Het geld staat geboekt op de post Bureau Nationale Veiligheid. “Ik ben niet bevoegd om te beoordelen of een bepaalde uitgave noodzakelijk was of is, daar ik van mening ben dat het de verantwoordelijkheid is van de president om beleid te voeren over zijn kabinet. Ik vraag met mij mee te gaan om te zeggen dat ik mijn oordeel niet kan vellen over sommige uitgaven en aanschaffingen, vooral van het Bureau Nationale Veiligheid”, zei Moestadja.

De oppositie vindt het bij de beesten af dat er zoveel geld alleen voor het presidentieel kabinet gereserveerd moet worden. Bovendien is de verantwoording minstens ‘vreemd.’ Zo wordt een schilderij opgebracht voor ruim tweehonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro). of een computer voor bijna tweeduizend dollar. Om het presidentieel paleis te beveiligen is tien miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twee en een half miljoen euro) nodig.

86 REACTIES

 1. Een oppositielid merkte terecht op dat Bouterse geld nodig heeft voor de financiering van de verkiezingen van 2015. Op deze wijze tracht hij exorbitante bedragen op te voeren voor zijn begroting. Zelfs de coalitie snapt hier geen snars meer van. Nu zijn de vermoedens bevestigd dat het Kabinet van de President een ‘aparte regering’ is binnen de regering Bouterse.Het is deze aparte (geheime) regering die de dienst uit maakt. Dit kan zo niet langer…..Wie durft de kat de bel aan te binden???


  Maak melding

 2. Tijdens het Bosje bewind was er ook sprak van het grote graaien. Toen was Goedschalk president van de Centrale Bank. Het land werd in een ongekend crisis gestort en Venetiaan mocht de puinen opruimen. Na het op orde brengen van de begroting en het versterken van het monetair evenwicht door Venetiaan, is het nu Bouterse die de schatkist leegrooft. Het is bekend dat de NDP lak heeft aan de Comptabiliteitswet en de regels voor goed financieel bestuur. Het zijn een stelletje egoistische opportunisten die het volk structureel zand in de ogen strooit middels het zwartmakerij van critici. Ik ben nu wel benieuwd wat de spreekbuis van Bouterse, de heer Limburg, hierop te zeggen heeft.


  Maak melding

 3. (WATERKANT.NET):

  Hebben jullie een nieuwe (lay-out)?

  Onder meer bij kranten en bij (webpagina’s) is de opmaak belangrijk. Een goede opmaak zorgt ervoor dat de informatie gemakkelijk te herkennen en te lezen is. Gedrukte media (kranten en tijdschriften) worden opgemaakt met behulp van DTP.

  En t.a.v. bovengenoemd artikel even nog een kleine aanvulling.

  CONTROVERSIËLE UITGAVEN OP HET KABINET VAN DADA & CO.

  Dus DADA heeft plotseling een begroting voor zich zelf opgeëist tussen de zeventig en tachtig miljoen SRD.

  Is dit soms het Slot van het DOE JAAR?
  Het wordt steeds (rommelig) de laatste weken onder DADA & CO.


  Maak melding

 4. aah..het is toch overduidelijk dat de kringen rondom Idool van Su nu grote kado’s krijgen. Massa geld wordt weggemoffeld om Idool van Su in het zadel te houden.

  Idool van Su is daarbij bezig om het volk te laten wennen aan een incompetente Regering want het volgende scenario staat klaar: de democratuur van hem en zijn nieuwe elite.
  Ameraali en zijn regering hullen zich in onwetendheid.

  En ik zeg deze vorm van onwetendheid ruikt naar medeplichtigheid.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd welke positieve draai de paarse verdedigers van Bouterse nu aan deze actie van hun baas zullen geven. Ze zullen iets beweren in de trant van: “Ameerali en Moestadja kunnen het tempo waarin Bouterse wil graaien niet bijhouden en daarom moeten ze plaats maken voor figuren met minder hersenen en scrupules maar wel met langere vingers, zodat Bouterse het werk voortvarend kan afmaken”. Dat Suriname daarna met de gebakken peren zit kan ze niets schelen, in hun ogen doet baas immers nooit iets dat niet goed is.


  Maak melding

 6. Ali Baba slaat weer toe. De moordenaar c.q. roverhoofdman probeert zichzelf weer te overtreffen. Ik ben ook benieuwd wat zijn futubois hier op het forum erover te zeggen hebben, tenminste diegenen met een beetje intellect.
  Ik ben de schaamteloze vertoningen van bouterse en zijn ndp al lang zat. Hoe krijgen we ons land nou voorwaarts met dit addergebroed?


  Maak melding

 7. Paarse kiezers open aub uw paarse ogen onze staatkas wordt leeggeroofd dit is inderdaad het DOE jaar. Het blijkt wederom dat deze Alibaba met zijn rovers het land in heel grote problemen zal brengen, de geschiedenis herhaalt zich. Klagen over Vene in zijn pyjama maar deze DiDiBrie altijd de na ai bica moni de foe meki


  Maak melding

 8. Zelfs de overige minister (lees: Pertaya Lahur) willen niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze financiele wanorde. Maar daar zullen ze niet aan ontkomen. Niemand binnen de regering durft zijn mond open te doen op straffe van ‘reshuffeling’. Hoe land moet het arme volk deze sitiatie accepteren?


  Maak melding

 9. NDP…Njang Dringi Prisirie..
  Computer van 9000…Dat is mij een computer die ook
  weet te neuken denk ik.
  Groenten 37000…Is dat groene ding…je weet wel..
  Schilderij 200000…Hij bedoelde schilderen van alle NPDers hun woningen.
  Veiligheid 20000000…je weet dat zijn goede zoon ook nog de laatste matserati SUV nodig heeft als hoofd van zijn beveiliging om zijn dada te beschermen.
  Als deze rommel wordt toegestaan is het hoogtijd dat ook deze bende opkrast.


  Maak melding

 10. Aan alle NDPers,
  Maakt het jullie echt niet uit dat deze president duidelijk bezig is belasting en staatsgelden te gebruiken voor eigen belang terwijl de ministeries het moet doen met de kruimels? Is dit goed voor de ontwikkeling van Suriname? Welke sektor is produktief? Wat houden de task forces,ordeningen,reshuffelingen in en wat is het nut daarvan? Sta eens stil en vraag jezelf serieus af of Suriname door kan gaan met deze ontwikkeling.


  Maak melding

 11. Zo gaat het in een Bananarepubliek ondemocratisch, duidelijk dat deze zogenaamde regeerders hun verantwoordelijkheid niet kennen. De meeste van dit tuig weet niet eens dat ze daar – in het parlement – zitten om wetten te maken of te pareren. Maar, het komt ervan wanneer je met ongekwalificeerde ja knikkers te doen hebt. Suriname, is er geen ministerie die dit moet of kan pareren. Natuurlijk niet, want er is maar een die het voor het zeggen heeft. De rest zijn marionetten, deze schaamteloze struikrovers zullen alleen maar doen alsof ze hier niet mee eens zijn. Maar het zijn gewoon verlakkers die zelf hun blinde grootmoeder verkopen.

  Mebaryu


  Maak melding

 12. Dit is echt van de zotte!!! Wat mij opvalt is dat er geen enkel goed onderbouwd rapport is overlegd waaruit dit astronomisch bedrag wordt verdedigd. Je moet een van goede huize komen om dergelijke uutgaven voor een kabinet te verantwoorden. Ik vind het immers een belediging en een minachting van DNA om dit bedrag op een votje van A4 te verantwoorden.


  Maak melding

 13. Surinamers zullen het nooit leren,althans die achterlijke en domme deel van de bevolking. geef hem nog een kans roepen ze allemaal in koor terwijl Bouterse zijn zakken gruwelijk vult.
  @Plato,Bouterse wordt door Bosje en Alibux geadviseerd, nu is de schoonzoon van Bouterse president van de centrale Bank .
  Waar is jenny met haar grote bek niemand durft zijn bek open te doen,durven deze mensen het woord democratie in hun smoel te nemen.
  Word tijd dat waarachtige Surinamers stevige tegenwicht gaan geven aan deze criminelen want praten helpt niet meer.Gaan jullie de straat op en laat de wereld zien dat er een dictatuur in suriname is Weg met Bouta!


  Maak melding

 14. Het heeft alle kenmerken van een dicatoriale regime. Er wordt gewoon een rookgordijn opgetrokken rond de begrotings debatten. Het is te hopen dat de oppositie een vinger hier achter gaat krijgen en de schade probeert te beperken. Ik heb het al eerder gezegd, in 2015 zal de bodem van de schatkist zichtbaar worden. Tot mijn spijt zullen mijn voorspellingen uitkomen. Er is alles aangelegen dat Bouterse ook na 2015 op z’n troon blijft zitten. Met een salariscompensatie voor de leger probeert hij één en ander veilig te stellen en een nw. coupe is niet uitgesloten.

  Ik ben benieuwd wat de paarse stemmers hierop te zeggen hebben. Die slavernij / nederland troefkaart is uitgespeeld. Schuilen heeft geen zin. Want één ding is zeker, de uitgaven van deze president zijn bij de beesten af. Een schilderij van $ 200.000,- een computer van $ 2.000,- beveiliging Paleis van $ 10.000.000,-. Vooral die beveiliging van de Paleis is te bizar voor woorden. Zouden de Nederlanders hem toch komen halen, waar is hij bang voor ? Wordt tijd voor nieuwe verkiezingen. Het volk heeft recht op integere en capabele leiders.


  Maak melding

 15. Het is inderdaad stil rond die paarse redimusus..

  Waar zijn Anna Z, Pero, Sempa, Bryan, Cleon, Radjkoemar Rajaram, Paraman, Virago 535, Afu Sensie, Che Gudu, Dusdat, OkraD, SRA, Boy, Bosr, Uh ?, Passant, Shanice, Bigie Olo en Was Was Godo gebleven ???

  Suriname wordt regelrecht de afgrond ingeholpen door jullie leider Bouterse. Als je een beetje vaderland liefhebbend bent neem je afstand van Bouterse en sluit je aan bij de ware surinamers. Hoeveel belastinggeld moet de beerput nog invloeien willen jullie ogen opengaan ?


  Maak melding

 16. het fort om hem heen krijgt zijn vormen…oorlogsboot,beveiliging met zoon-dief aan het hoofd, waarde investeringen in schilderijen en ook nog het NL omgekocht met TWK aan toeslagen…Hij timmert erg hard aan de weg voor zichzelf en het volk kwijnt weg van ellende.


  Maak melding

 17. Een schilderij van srd 200.000
  Dat hangt zeker bij Clif Limburg in zijn kantoor.
  Als compensatie voor al zijn overwerk om de bullshit van zijn president op de Surinaamse tv te verkopen.

  Dit geld is gestort in de verkiezingskas van de Paarse Bende. Zo vreselijk doorzichtig.

  En het volk van Suriname deed een plas en alles bleef zo als het was….


  Maak melding

 18. De tijden van onze “Grote Vriend” Bosje, top adviseur van de president herleven.
  Suriname lijkt 1 stap vooruit te gaan en 3 achteruit.
  Ik ben bijzonder trots op de NDP-ers en hun regering 🙂


  Maak melding

 19. Volk van Suriname doe jullie ogen open let op wat er gebeurd in onze gelief Suriname. Sta op ga op straat kom voor jullie rechten op . Zo kan het niet meer door gaan met deze regering Bouterse en Amerali en cornuiten. Strij de Strij wie no sa vrede kom op mijn gelief volk. Open your eyes…….


  Maak melding

 20. Verhaal is niet helemaal compleet. Bij de NOS wordt het gedetailleerder uitgelegd.

  Het kabinet besteedde het bedrag onder meer aan het kogelvrij maken van een deel van het presidentieel paleis en het uitzenden van televisiespotjes. Ook ging er geld naar het charteren van vliegtuigen, de aanschaf van nieuwe auto’s en cadeaus voor bevriende staatshoofden.

  Meer dan een miljoen euro ging naar de organisatie van een vergadering met het Europees Parlement, dat volgende week naar Paramaribo afreist.

  Baja, het volk heeft zelf haar leiders gekozen. Wat moet je hierop nog zeggen.


  Maak melding

 21. lijkt erop dat de rol van bouta aanhangers als een nachtkaars is uitgegaan. ze kunnen beter bij ons aansluiten zorgen en dat didibrie afgezet wordt. in deze weerie tijden heb je eenheid nodig toch.


  Maak melding

 22. Jenny mi gudu nog ff snel snel goedkeuren deze srd 5 miljoen!

  ..waarvoor DADA???

  voor feestelijkheden opening ambassade Obiamang!

  ..en srefidensi dan???

  doe mij maar nog 10 miljoen erbij, en stuur een persbericht naar het volk toe;

  ……BROEKRIEM AANHALEN…… 🙂


  Maak melding

 23. Paarse Sranangmangs moeten zich nu gaan afvragen of dit hun president is die hun land naar grotere hoogten had moeten brengen.

  Voor de verstandige Sranangmangs was het al van meet af aan duidelijk.
  Deze criminele president, had nooit president van Suriname kunnen worden. Nooit!

  Extra geld op de post nationale veiligheid? Geld voor zoon Dino met zijn CTU zullen ze bedoelen. Maar dan een ook nog een schilderij van 2 ton Srd en een computer van 9.000 Srd.

  Behalve bloed aan zijn tentakels, ook heeft president lee mofo ook nog lange vingers. Maar ja, wisten wij ook al.

  Hoe eerder hij en zijn kompanen het politieke veld ruimen, des te beter voor Suriname.


  Maak melding

 24. Jullie moeten bouta niet zenuwachtig maken. Straks wordt het weer schieten, vallen er weer doden, avondklok en voedselpakketten. Enige manier om die man weg te krijgen is buitenlandse interventie. Want Bouta schijt nog steeds voor Holland. Man is frede.


  Maak melding

 25. “Zo wordt een schilderij opgebracht voor ruim tweehonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro). of een computer voor bijna tweeduizend dollar.”

  Ik vraag me af: Is het schilderij soms een portret van Bouta. Dictators – president Bouterse regeeert als een dictator, omdat hij lak aan het parlement heeft – hebben er een handje van om zich te laten portretteren. Misschien verrijst een metershoge beeldtenis van Bouta op het Onafhankelijkheidsplein, betaald uit de extra aangevraagde middelen. ‘Noord Korea in de Amazone’ krijgt meer en meer vorm.


  Maak melding

 26. geachte olland rediemoesoes,ik kan begrijpen waarom jullie op het su regering met name bouterse klaagen,,deze mentaliteit van uiten vind ik heel negatief.
  van de su’s die in nederland wonen vind ik dat zij beter de zaken van su zonder een goed onderbouw veroordelen en geen weet hebben hoe de zaken er echt voorstaan,dat is natuurlijk belachelijk.
  er moet ook gekeken worden naar het uitvoeren van projecten die nu in su plaats vinden,het ordenen van het regerings lichaam,en natuurlijk zijn er berichten die men liever in su houd dan dat men het aan demedia openbaar maakt,aangezien het media bericht niet altijd de dingen beschrijft hoe zij in werkelijkheid zijn.
  als su gemeenschap in olland is het een schaande hoe men het su regering op een negatieve manier toe spreekt,de gevolgen zullen zijn ,dat andere natie’s het onenigheid onder ons de su’s waarnemen en ons ongeacht hoe de regering ook mag zijn,als een uit elkaar gedreven natie die zich niet kan herstellen tot eenwording,en dat is een grotere schande voor suriname.
  daarom zeg ik tot de olland rediemoesoe houd op met klagen over het su regering,,omdat jullie niet in su wonen en niet zien hoe de dingen gaan,,en als er toch geklaagd word doe het dan in het land waar jij woont met miljarden bezuiniging die tot nogmeer armoede lijd,in su gaan de dingen goed,beter dan in olland,.


  Maak melding

 27. Deze ene keer ben ik het eens met Koos de Jong, het is muisstil bij de bouta-aanhangers.
  Alleen jammer dat hij niet ziet wanneer iemand neutraal en kritisch naar alles en iedereen is..


  Maak melding

 28. @sra

  En ik moet lachen om de infantiele honden, die als een bezetene kwispelen als Bouta hen een djogo of een portie bami toewerpt. 😉


  Maak melding

 29. “Hoezo zou Bouta zijn uitgaven verantwoorden?”

  Deze man weet niet eens de betekenis van verantwoordelijkheid ergens voor nemen.

  “Vuile Graaier” een schilderij voor 200.000 SRD waarom wat heb ik daaraan als inwoner van Suriname????


  Maak melding

 30. @Het Feit (of moet ik Pero zeggen), hou eens op met de schuld geven aan de media of de surinaamse gemeenschap in Nederland.

  Ga eens nu concreet in op de onverantwoorde uitgaven van deze president. Vertel ons dat nu eens ? Wat is nu goed aan deze president ? Wat heeft hij tot nu toe bereikt ?

  Als je echt van Suriname houd zou je je ook zorgen over deze zaken. Er wordt belastinggeld weggesluist. Sterker nog, met een beetje verstand zou je afstand nemen van deze president.

  En ja wij moeten in nederland miljarden gaan bezuiningen alleen enkel om sterker uit de crises te komen. Wij willen graag die triple AAA status behouden en niet meer rente betalen over onze staatsschulden. In principe kennen wij geen armoede in Nederland. Wij hebben één van de beste economien van de wereld, onze pensioen systeem is de beste van de wereld, wij zijn een goed draaiende exportland, sociale & zorg voorzieningen zijn ook de beste van de wereld. Wat wil je nog meer ? Als je echt wilt werken zonder gezeur, heb je morgen al een baan in Nederland. Mensen die zwaar in de problemen zitten, verslaafden, gokschulden of gezinnen die in de bijstand zitten kunnen een beroep doen op de voedselbank. Vanuit sociaal oogpunt is dit goed.

  Suriname heeft niet eens een triple AAA status, dus wat bedoel je met “su gaan de dingen goed,beter dan in olland” ??? Als onze Mark Rutte dergelijk streken uithaalt is hij zwaar de lul. En is het verschil met jouw Bouta.


  Maak melding

 31. Ieder is vergeten dat bij het aantreden van de regering Bouterse in 2010, de toenmalige minister van Financien, de heer Hildenberg, werd beschuldigd van overtreding van de Financiele verhoudingswet. Dat is de wet die het maximale plafondbedrag van de overheidsbestedingen vaststeld. Er werd zelfs door de regering Bouterse beweert dat de schatkist leeg zou zijn aangetroffen. Bouterse zwaaide in Ocer met een vodje van A4 om zijn beweringen te staven.
  Later bleek het een storm in een glas water te zijn. Bouterse had gelogen. Er was nog voldoende geld in kas. Alle gelden hadden hun rechtmatige bestemmingen. Het was alleen een kwestie van uitvoeren. En wat zien wij nu gebeuren? Gelden bestemd voor dijken worden op slinkse wijze weggesluisd en er wordt kwistig omgesprongen met gelden van de belastingbetaler. Het houdt maar niet op!


  Maak melding

 32. Vicepresident Robert Ameerali maakt een einde aan speculaties en verwachtingen van ambtenaren over een dertiende maand salaris in december. “Op dit moment ligt dat niet op de tafel van de regering”, deelde Ameerali donderdagavond mee in De Nationale Assemblee
  bron: http://www.starnieuws.com

  Maar er is wel 81 miljoen beschikbaar voor het kabinet van de president!


  Maak melding

 33. Een ding staat vast en zeker. De komende megaschulden en lasten zullen zwaar drukken op de komende generatie. Vroeg of laat zullen velen die deze regering op handen dragen uit wroeging zich schamen om hun domheid als ze tenminste een geweten hebben.


  Maak melding

 34. it’s wederom pary-time in huize Bouterse.

  Ameerali zit in Bouta z’n reet.
  Cliff Limburg zuigt die zwarte zaadstengel van baas leeg.
  Jenny krijgt een beurt van Dinootje.
  Mamma zorgt voor de hapjes en de drankjes (10.000 srd)
  En na afloop allemaal met een zak geld naar huis.

  De nieuwe zeehaven: ff wachten nog.
  Fly-over: utopie
  Dijken in Coroni en Commewijne: moeten nog even in de ijskast.
  18.000 nieuwe woningen: regelen we later wel een keer.

  Wat een ongeorganiseerde, chaotische,
  corrupte bende.

  Na 2015 moeten de leningen terugbetaald worden en zijn we een provincie van China geworden.

  Surinamers verenig u, sla de handen in elkaar en verjaag die stelende, rovende dievenbende.


  Maak melding

 35. Wacht even, wacht even, wacht even! Het in standhouden van een keizerlijke hofhouding kost nu eenmaal!

  Vergeet vooral de betalingen aan ene onzeker anna_Zondergeld en de supletie-facsist uit Para niet!

  De ndp onnozelen hebben het niet door, willen het niet doorhebben en zijn intellectueel niet instaat om het door te hebben. Dit is een klinkklare afgang van de
  massamoordenaar en tevens staatsdrugsdealer.
  Down with keizer Bigi Mofo I.

  Lachen, gieren, brullen!


  Maak melding

 36. Ik begrijp niet dat het volk van Suriname dit beleid nog pikt of is het volk daar te dom voor? Waar zijn de intellectuelen, journalisten en geestelijk leiders? Het is duidelijk dat Bouta en consorten graaiers van het hoogste soort zijn die niets met Suriname voor hebben. En maar wijzen naar Nederland. Hun eigen falen proberen ze op een goedkope manier te maskeren.Wat een stelletje zielenpoten. Het is in één woord schandalig. Ik hoop dat er spoedig ingegrepen word.


  Maak melding

 37. Straks gaan de Redi Musu’s lachen als jullie weer in rij moeten staan om te overleven. Want de zakkenvullers van de NDP hebben jullie niet meer nodig. Ze slaan hun laatste slag onder het motto van na mij de zondvloed.
  De pakketten uit Holland zullen dat uitblijven.
  Dan zal het gezegde wie niet horen wil moet voelen van toepassing zijn.


  Maak melding

 38. Waar heb ik dit eerder gelezen? De revolutionair wordt dictator, Animal Farm door George Orwell. Een boek dat wij in Suriname niet mochten lezen toen baasje bobo revolutionair speelde.


  Maak melding

 39. Bigie ten, bigie ten.

  Maar wie is die Orga van dit ‘heuglijk feit’.
  Deze man moet op staande voet worden ‘gereshuffeld’, whahahahahahahaha..

  Alias B. al rol je een ‘gouden’ loper uit, het zal niet mogen baten. Eenmaal besmeurt, altijd besmeurt, tenzij…je weet wel..

  Ook al lukt het de parlementariërs om een paar miljard van de EU binnen te halen, dan nog is het teveel poeha..
  Een paar miljard Euries bedoel ik hoor.

  Eigen glazen ingegooid, een land met zoveel goud en poeha heeft geen hulp nodig, dom dom dom.

  Alias B, het feestbeest van surimaribo… heeft de tijd van zem leven.
  Wanneer is er weer een bruine bone party baja…..


  Maak melding

 40. =Nou als het goed is heeft deze Bouterse zelfs geroepen::Mek ding kong me wachtie ding, ben ook niet bang voor niemand///

  =Waarom dan al die beveiligingen??
  =De buitenlanders komen niet met wapens in het land dus hoe zit het nou in elkaar.

  =Ik denk eerder dat de buitenlanders goed beschermd moeten worden en niet Bouterse, omdat hij zijn zoon al heeft die dit goed kan regelen.


  Maak melding

 41. het is goed dat wonny boedhoe het zinkende schip heeft verlaten en de eer aan zich zelf gehouden..

  anders blijf je levens lang met schuld gevoelens rond lopen als je tenministe zelf respect hebt..


  Maak melding

 42. Met dit soort begrotingen gaat het land geheel naar de kelder. Geen enkele investeerder zal zaken durven doen met een regering die geen verantwoordelijkheid voor de (prive) begroting van de president wenst te dragen. Geen enkele investeerder durft zaken te doen met een president die zaken regelt buiten de democratische controle van regering en parlement.
  Niemand zal zaken doen met een land waar president, het kabinet van de president en de regering elkaar tegenspreken.
  Het is ondenkbaar dat er op deze wijze begrotingen door de strot van het parlement geduwd worden.
  Het is onbegrijpelijk dat de voorzitter van het Parlement stelt dat het nu nog een keer mag maar dat het volgend jaar beter moet zijn.

  Hoe groot is de presidentiële hofhouding dat hier jaarlijks srd 70.000.000 voor nodig is (srd 6.000.000/maand). Daar kun je in Zuid Amerika een klein leger mee onderhouden!!!!!!!


  Maak melding

 43. @pero ,…die pero (in fulltime loondienst van Bouterse) neemt verschillende nicks aan hier op het forum om ze baas te verdedigen.
  Wat zal Bouterse hem betalen?? Hij staat niet op de begroting?? Of is die computer van 9000 dollar een kado voor pero??


  Maak melding

 44. Ons land blijft een onderontwikkeld land met een leeuwendeel analfabetische bevolking die massaal een moordenaar als president adoreert.
  Die man is ook de topcrimineel in ons land.

  Zolang D.Bouterse iets van betekenis heeft in politiek Suriname zal het land geen stap vooruit komen.Want de man weet als geen ander dat als het volk weet wat hij Bouterse Suriname heeft aangedaan hij de dood verdient.

  Willen wij vooruit komen zullen wij de familie Bouterse uit het land moeten verbannen nadat D.Bouterse vermoord is a la Khadafi.


  Maak melding

 45. Je mag zeggen van Venetiaan wat je wilt maar dit zou onder zijn bewind niet hebben plaatsgevonden. Men verwijt Venetiaan dat hij te veel de nadruk plaatste op een solide staatshuishoudkunde,maar dat heeft een land nodig om geloofwaardig over te komen. Geen verkwisting en onverantwoordelijke uitgaven. Het beleid van Venetiaan werd internationaal geprezen. Bouterse heeft een prachtige erfenis overgenomen.

  Wat zien we nu gebeuren?

  Financiele ellende, alleen maar financiele ellende!


  Maak melding

 46. Lees even de titel:::
  Kabinet geeft miljoenen uit zonder goedkeuring DNA

  ==een deel van de inhoud

  = PARAMARIBO – Het kabinet van de president heeft voor miljoenen SRD uitgaven gedaan die niet vooraf door het parlement zijn goedgekeurd. Dat bleek donderdag bij de behandeling van een aanvullende begroting voor het kabinet. Het kabinet heeft voor SRD 23 miljoen aan onbetaalde rekeningen uitstaan. Voor de aanvullende begroting vraagt het kantoor van het staatshoofd om nog eens SRD 81,5 miljoen.

  Die 23 miljoen werden uitgegeven aan onder andere een laptop van SRD 9.000, SLM-catering voor SRD 183.967, en de ‘bepantsering’ van een gedeelte van het presidentieel paleis voor ruim SRD 10 miljoen. Voor uitzendingen van het programma ‘Info-Act’ op verschillende stations betaalde de president zo’n SRD 80.000.


  Maak melding

 47. Hij, mr. president denkt toch out of the box?
  Nu is hij out of his mind.

  Strax is de schatkist weer leeg, mag Vene het weer komen vullen. L’ histoire se repète.


  Maak melding

 48. Het mag een unicum heten in de staatkundige geschiedenis van Suriname dat dergelijke astronomische bedragen worden geinvesteerd in een kabinet van een president. Onder het mom van bescherming van de president en uitbreiding van haar taken wordt heel summierlijk een dergelijk bedrag gevraagd. Zelfs iemand van de hoge frobel met een IQ vsn 75 zou gerede twijfel uiten bij een dergelijk verzoek. Ik vermoed dat deze gelden nodig zijn om de positie van de president ook na 2015 veilig te stellen. Ik ben wel uitermate teleurgesteld in minister Wijnerman van Financien die geen kritische vragen stelt aangaande deze obscure operatie!
  t mom c


  Maak melding

 49. Door basja
  Bouta wil zich meten met zijn Afrikaanse collega”s ten koste van het Volk !Schurk!

  Onze eigen Surinaamse wijn kan mogelijk zuur zijn maar het is ONZE wijn! Basja, blijf jij je Neus maar drukken in Ruttesreet!


  Maak melding

 50. Hè,veraders en haters van het Su regering,,jullie koningin en koning hier in nederland zeggen niet hoeveel miljarden zij van het volk willen,neen,zij nemen het gewoon,en dat vlak onder jullie neus vandaan.
  Die gelden móet ook gebruikt worden om hun paleis te beschermen,,jullie president Rutte waar ook miljoenen voor beveiliging aan besteed word ,,in tegestelling met mijn pres Bouta die gewoon zegt waarvoor die bedragen zijn ,en dan klagen jullie over bouterse,,blinde ezels dat jullie zijn,,jullie zijn veraders die het zogenaamd met Su menen maar die het ka van jullie Basja blijft vreten.
  Verraderlijke rediemoesoes,,het land suriname gaat jullie uit braken als jullie er zijn.


  Maak melding

 51. Wat voor bescherming heeft Bouterse nodig? Welk gevaar heeft hij te duchten? In welk opzicht is zijn veiligheid in gevaar? Wie zijn de mogelijke vijanden van Bouterse? Welke materialen zijn nodig om dit gevaar tegen te gaan? Wie zijn de mensen die deel uitmaken van deze beveilingsoperatie? Was een dergelijke bevilingsoperatie bij het aantreden van Bouterse in 2010 te voorzien en waar ligt het omslagpunt?

  Ter vergelijking: Wilders in Nederland wordt beveiligd omdat hij omstreden uitspraken doet. De beveilingskosten van deze Wilders zijn maar een fraktie van de 81 miljoen srd (omgerekend 25 miljoen euro) die Bouterse denkt nodig te hebben. Immers de beveilingskosten van Wilders zijn op de cent nauwkeurig verantwoord. De minister van Binnenlandse Zaken zal zijn vingers niet branden aan buitensporige uitgaven voor individuele beveiliging en terecht.


  Maak melding

 52. @ scropoe,
  De kosten van het koningshuis, de bescherming van Rutte , etc., zijn onderdeel van de begroting van de REGERING en worden publiekelijk gecontroleerd. De regering moet rekenschap geven van wat zij uitgeeft. Indien dat niet goed gebeurt komt er wel een slimme journalist die de fouten uitzoekt en publiceert. Bij een serieuze fout en zeker bij bedrog is het gedaan met de loopbaan of erger.

  Er bestaat in Calimerostan een Wet openbaarheid van Bestuur waarmee een ieder vermoede problemen bloot kan leggen.

  Met het handelen van uw president en zijn kritiekloze deel van de Assemblee ontstaat er nu handelen bij decreet. De middelen zijn oncontroleerbaar door de regering en assemblee uit handen gegeven. De uitgaven zijn oncontroleerbaar geworden en dat is Geen Goed bestuur meer.

  FRAUDE wordt hierdoor eenvoudig. Deze handelwijze zal het aanzien van Suriname veel schade toebrengen, zeker als er geld richting particuliere beveiligers (lees knokploegen) gaat vloeien.

  Men mag zeker van zijn dat in 2013 het niet controleerbare bedrag sterk zal toenemen en in 2014 de verkiezingspot stevig gevuld zal zijn zodat er begin 2015 heel veel kadootjes uit gedeeld kunnen worden.


  Maak melding

 53. Mensen, lees wat er staat! Misikaba heeft het over bescherming van het AMBT van de president en niet over de bescherming van lijf en leden van Bouterse.


  Maak melding

 54. Onze eigen Surinaamse wijn kan mogelijk zuur zijn maar het is ONZE wijn door PAPAMAN!

  als de 🙂 vader der natie 🙂 meedrinkt met het volk “een zure wijn”,..neks no fout!!!!

  maar dat doet hij niet,…hij heeft dagelijks thuis in zijn paleis een 7*** diner met GEEN vrienden maar een gezelschap van VEEL boeven, en hierna gaat hij met een voldaan gevoel SLAPEN met de wetenschap dat hij het volk heeft behaagd met….

  ……..MORJON & ZUURWATER………


  Maak melding

 55. De jaren 80 :

  De Surinaamse gulden (SRG) was de munteenheid van Suriname van 1962 tot 1 januari 2004, toen hij vervangen werd door de Surinaamse dollar. De Surinaamse gulden had vanaf de jaren tachtig van de twintigste eeuw te maken met een grote inflatie. Hierdoor werden er na 1989 geen circulatiemunten meer geslagen.
  [bewerken]Geschiedenis

  De Surinaamse gulden verving in Suriname in 1962 de (vooroorlogse) Nederlandse gulden. Een Surinaamse gulden bestond uit honderd cent. Op de munten stond, ook na de onafhankelijkheid in 1975, tot 2004 het voormalige Nederlandse staatshoofd: koningin Juliana.
  De vervanging van de gulden in 2004 vond plaats omdat de munteenheid sinds de onafhankelijkheid sterk in waarde was afgenomen. Op het laatst was één Surinaamse gulden zelfs nog minder waard dan een vroegere Nederlandse cent. Voor duizend Surinaamse guldens kreeg men in 2004 één Surinaamse dollar terug.


  Maak melding

 56. jojo

  jij snapt het nog steeds niet,in su is de nederlandse wet aan het verdwijnen voor wetten die in mijn land van voordeel moet voorzien,en niet die corrupte imperialistische wet die door het vroegere slaven handelaar is gemaakt,en dat nog steeds in nedland gebruikt wordt.


  Maak melding

 57. pasew

  bouterse heeft geen tijd voor jou dom gepraat,hij onderneemt stappen die voor jou en andere redimoesoes niet kunnen vatten,gaat in su,dan zal jij zien wat ik bedoel;,ik ben pas 2 dagen terug en ik gaat binnenkort voorgoed naar mijn land terug.
  jij praat over 7***dinner met boeven,,achterlijk dat jij bent,,ben jij er zelf bij geweest om dat naar waarheid te kunnen bevestigen.


  Maak melding

 58. @scropoe

  kijk noh.Als jouw landje vroeg erbij was,zouden ook zij aan de slaven handel gedaan hebben en hetzelfde doen wat Ned.nu doet.
  Voor jouw informatie.Het heeft twee weken geduurd om de schatten die Piet Hein buit had gemaakt om van Den Helder
  naar Amsterdam te brengen.De karrewagens reden dag en nacht,af en aan, net als de trucks van Suralco.Ook jouw landje zou zulke schatten buit maken.

  Cobie.


  Maak melding

 59. jacobus

  jij als nederlandse moet niet de wijze uitgaan hangen.

  jij weet best wel dat jij onzin loopt te kraaien,,nu probeer jij mijn land in die slavernij verleden te betrekken.of weet jij niet dat wij de zwarte mensen nooit met slavernij zijn begonnen maar jou voorouders die ons als beesten zagen en ook zo behandeld heeft,zelf nu in deze tijd denken een heleboel van jullie zo,,en ja het waren de nederlanders die schatten en grondstoffen uit suriname kwamen stelen en de binnenland bewoners aan het uitmoorden was,,of heb jij die stuk overgeslagen?


  Maak melding

 60. @scropoe je praat over meer dan 300 jaar geleden man. Nu worden onze rijkdommen door onze eigen mensen leeg geroofd voor eigen belang en of partijgenoten zonder rekening te houden met de natuur en de toekomst van mijn en jou kinderen. Onze kinderen gaan de rekening betalen als jij en ik niks doen tegen deze plundering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.