Onderministers en werkgroepen onder de loep

23

PARAMARIBO, 15 nov – Het instituut van onderminister (vergelijkbaar met de Nederlandse staatssecretaris, red.) wordt onder loep genomen. Ook de zogenaamde presidentiële task forces zijn aan evaluatie toe. Volgens president Desiré Bouterse is het hoogtijd, na de herschikking van het kabinet enkele maanden terug. De twee geïntroduceerde onderministers blijken nauwelijks of niet te functioneren. “De onderministers hebben geen meerwaarde gehad”, aldus Bouterse.

De onderminister op Openbare Werken, Abigail Lie A Kwie (Pertjajah Luhur) moest al binnen de kortste keren ‘verhuizen’ naar Landbouw Veeteelt & Visserij. Ambtgenoot Mahinder Orie (NDP) zit nog op Regionale Ontwikkeling, maar daar schijnt het ook niet echt goed te gaan. “De onderminister van Regionale Ontwikkeling functioneert nagenoeg niet. Ik denk dat de politiek zich erover zal moeten buigen”, zei Bouterse in het parlement.

Dit gaat ook op voor de controversiële task forces of werkcommissies, die vooral het beleid op ministeries moeten versnellen. Aanleiding is een conflict tussen minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling en de task force Onderwijs. “Binnen enkele dagen wordt de presidentiële commissie voor onderwijs opgeheven, omdat die overbodig is. Zodra zaken wettelijk worden afgerond, worden de task forces opgeheven en gaan de deskundigen elders hun krachten geven”, aldus Bouterse.

23 REACTIES

 1. ““De onderminister van Regionale Ontwikkeling functioneert nagenoeg niet. Ik denk dat de politiek zich erover zal moeten buigen”, zei Bouterse in het parlement.”

  De voormalige pornoboekenverkoper, sargent en drugscrimineel heeft de ballen verstand van STAATSRECHT. Nu zijn staatsrechtelijke noviteiten niet aanslaan, moet de politiek zich erover buigen. Bouta, de meerderheid van het Surinaamse volk heeft meer opleiding dan jou genoten, dus hou op met jezelf belachelijk te maken.


  Maak melding

 2. Bouta zijn favoriete bezigheid lijkt wel RESCHUFFELEN te zijn !!
  Een ieder die zegt dat bouta niet goed bij zijn hoofd is, heeft daarom dan ook GROOT GELIJK!


  Maak melding

 3. =Wat een regering die alleen maar bezig is met resuffeling en geen goed BELEID heeft.

  =Zie de paarse aanhang dat dit gewoon niet kan???

  =Ik zou zeggen, DDB resuffel je eigen zoon dan je zelf en dan alle anderen met hun vuile handen, omdat ik mij diep schaam voor de gehele poppenkast in de politiek die er nu heerst.


  Maak melding

 4. Abigail mi gudu…jij bent & aanschouwelijk & IQ meer dan Ingrid tog???

  ja pasew..mijn functie was niet “”KNIP EEN LINTJE MET THE LADY!!!

  en tog toucheert Lady Ingrid meer dan jij??

  ja pasew!!

  hoe komt dat???

  Wel pasew….ik weiger zwanger te raken in de coalitie -klas!!

  🙂 🙂


  Maak melding

 5. commissies, taskforces, onderministers allemaal krijgen
  ze eind van de maand hun commissie.
  DDB moet al zijn coalitieleden tevreden houden net als
  keizer Nero. Hij gaf het volk brood en spelen; vervolgens
  stak hij de stad in brand. De geschiedenis herhaalt zich.


  Maak melding

 6. De suriname schuffel.
  Kunnen die jaknikkers Bouterse niet duidelijk maken dat hij een megalomane incompetent idioot is.
  De kalf is al in de jaren 80 verdronken me boi.


  Maak melding

 7. Ze waren niet tevreden met de ene vogel in de hand die El Vene hun gegeven had,nadat we bijna uit broodje brug kwamen.Ze kozen voor de vogels in de lucht.Laten ze dan betalen en niet morren dat de prijzen sky high zijn.Want ook moeten de commissie’s en onder ministers betaald worden.Met bout gaat toch alles naar beneden,behalve de prijzen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. 1980-87-90-91_96-2000 zes regeringen onder maga crimineel Bouterse die Suriname geen moer vooruitgang hebben gebracht, nu is hij bezig aan zijn zevende en zijn honderden politici die hij heeft versleten, Surinamers die geloven dat deze genocide pleger vooruitgang zal brengen in Suriname moeten zich geestelijk laten na kijken


  Maak melding

 9. 1980-87-90-91-96-2000 zes regeringen onder mega crimineel Bouterse die Suriname geen moer vooruitgang hebben gebracht, nu is hij bezig aan zijn zevende en zijn honderden politici die hij heeft versleten,Surinamers die geloven dat deze genocide pleger vooruitgang zal brengen in Suriname moeten zich geestelijk laten na kijken.


  Maak melding

 10. 1980-87-90-91_96-2000 zes regeringen onder mega crimineel Bouterse die Suriname geen moer vooruitgang hebben gebracht, nu is hij bezig aan zijn zevende en zijn honderden politici die hij heeft versleten, Surinamers die geloven dat deze genocide pleger vooruitgang zal brengen in Suriname moeten zich geestelijk laten na kijken


  Maak melding

 11. Er is geen twijfel mogelijk, dit is een MEGALOMANE GEK!
  -HITLER
  -MUSSOLINI
  -STALIN
  -CEAUCESCU
  -SADDAM HOESSEIN
  -KHADAFFI
  -BOUTERSE

  Heerlijk om te beseffen hoe al zijn voorgangers aan hun einde zijn gekomen. Ik verheug me al op het moment dat hij ook zo afgeslacht gaat worden, gelijk Khadaffi.
  Krijgen we er weer een nationale feestdag bij in Su.


  Maak melding

 12. “”De onderminister van Regionale Ontwikkeling functioneert nagenoeg niet. Ik denk dat de politiek zich erover zal moeten buigen”, zei Bouterse in het parlement””

  Snapt die idioot niet dat hij het over zichzelf heeft? Wie is momenteel “de politiek” die beslissingsrecht heeft? Hij praat over zichzelf als derde persoon.


  Maak melding

 13. Breaking News:

  ‘In De Nationale Assemblee is een schorsing ingelast na heftige reacties op de aanvullende begroting van het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is voor het kabinet van president Desi Bouterse een extra SRD 81 miljoen gevraagd voor dit jaar. Niet alleen de oppositie maar ook leden van de coalitie hebben vraagtekens hierover’.

  lees meer op http://www.starnieuws.com


  Maak melding

 14. Bouta style, whoof whoof. Hey hey sexy lady, Bouta style, whoof whoof. Deze NDP hit met bijbehorend gatlikkers dansje komt de paarse meute zo langzamerhand de strot uit, zelfs de super jaknikker Misikaba wil niet meer blindelings jaknikken, als Misikaba straks uitgerangeerd wordt heeft hij het in ieder geval dubbel en dwars verdiend. Weet iemand overigens hoe het met het Chinese meisje, dat niet voor de amnestiewet wilde stemmen, tegenwoordig gaat? Na de aanname van die beruchte wet heb ik nooit meer iets van haar vernomen.


  Maak melding

 15. Het Kabinet van president met hun 80000000 ( ja 80 miljoen) begroting is ook een van 0 meerwaarde..of beter nog negatief 80 miljoen meerwaarde.
  Dus ik zou zeggen..dada begin met jouw kabinet en jouw zelf op te ruimen. Daarna de rest van de onderministers.
  Waar is die nieuwe Goedschalk? Bezig zich vet te vreten van 80000 die hij maandelijks opstrijkt?


  Maak melding

 16. Ieder is vergeten dat bij het aantreden van de regering Bouterse in 2010, de toenmalige minister van Financien, de heer Hildenberg, werd beschuldigd van overtreding van de Financiele verhoudingswet. Dat is de wet die het maximale plafondbedrag van de overheidsbestedingen vaststeld. Er werd zelfs door de regering Bouterse beweert dat de schatkist leeg zou zijn aangetroffen. Bouterse zwaaide in Ocer met een vodje van A4 om zijn beweringen te staven.
  Later bleek het een storm in een glas water te zijn. Bouterse had gelogen. Er was nog voldoende geld in kas. Alle gelden hadden hun rechtmatige bestemmingen. Het was alleen een kwestie van uitvoeren. En wat zien wij nu gebeuren? Gelden bestemd voor dijken worden op slinkse wijze weggesluisd en er wordt kwistig omgesprongen met gelden van de belastingbetaler. Het houdt maar niet op!


  Maak melding

 17. Voor spek en bonen en dat allemaal om aan de wil van Pae te voldoen. De aanhangers van deze regering betalen belastinggelden aan de wolven die ze kozen. Ondertussen gaan velen gebukt onder de loze beloften van hun geliefde lijder. Geen gratis ete,drinke en huisje en nog meer honger en armoede. Degenen die deze marionettenregering hebben helpen vormen zijn nu stinkend rijke parasieten.


  Maak melding

 18. Ik heb me vergist, Misikaba is nog steeds een jaknikker, hij is als assemblee-ezel zelfs gepromoveerd tot iejah iejah knikker. Hoe is het mogelijk dat men srd 80 miljoen goedkeurt voor een laptop met teleprompter en een paar kilo kip, terwijl het geld voor de beloofde huizen en de reeds door de vorige regering gereserveerde geld voor de dijken nergens meer te vinden is?


  Maak melding

 19. …en dat zal zo blijven onder deze mariottenregering, poer broeki, weri broeki is wat de leider doet…luister noh, moeten we terug naar de jaren tachtig. Iejaaa, klinkt er gekrijs op de vuile berm.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.