President Bouterse: dijken niet van de baan

38

PARAMARIBO, 14 nov – De dijken te Coronie en Commewijne worden volgens plan gebouwd en afgewerkt. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Weliswaar zal de voorgenomen aanlegtijd niet worden gehaald. Er is wat stagnatie in de aanleg opgetreden. Dit neemt niet weg dat de beide projecten zullen worden voltooid.

Bouterse’s mededeling was een reactie op vragen van parlementariërs van beide districten. Zowel in Coronie als in Commewijne is de bouw halverwege onderbroken. Geld dat al gereserveerd was bij de Centrale Bank van Suriname, gaat naar andere projecten. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zijn die minstens even belangrijk. Ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (NPS) wil weten of het geld is “weggesluisd.”

Officieel heet het dat een deel is besteed aan herstelwerk aan de Waterkant in Paramaribo. “De kwestie van de dijken, ik denk dat voor dit detail van de dijken van Coronie of Commwewijne, de minister de aangewezen instantie is voor beantwoording. Wat we vragen is gaat het programma door en de min heeft dit bevestigd. Wat het wegsluizen betreft, het is aan de minister om daar antwoord op te geven”, zei Bouterse.

38 REACTIES

 1. Streekziekhuis Wanica Charles Pahlad ook op de helling. Het is een ramp als DDB iets beloofd. Of ligt het aan de naam van vader en dc wanica. Pl heeft hun weer een loer gedraaid. Ai baya ook Sita Ram Sita Ram.


  Maak melding

 2. Wat ongeloofwaardig en respectloos BLA BLA.

  “Geld dat al gereserveerd was bij de Centrale Bank van Suriname, gaat naar andere projecten. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zijn die minstens even belangrijk.” De regering, en mn Abrahams, horen concreet aan te geven welke andere projecten en waarom die dan wel zo belangrijk waren. Ook is hier bewust en zonder goedkeuring afgeweken van de begroting.We weten inmiddels allemaal dat het geld is uitgegeven om De Waterkant te verfraaien ivm een internationaal bezoek en dat dit ONDERHANDS is gegunt aan de MATIE van Abrahms.

  De oppositie moet een formeel verzoek aan de rekenkamer indienen om dit alles te onderzoeken en te rapporteren welke wetten overtreden zijn.


  Maak melding

 3. Als die seriemoordenaar z’n bek eens opentrekt, komen er alleen maar leugens uit.
  Zet die corrupte kliek eens aan de leugendetector, zal erg verhelderend werken, krijgen we eindelijk openheid van zaken.


  Maak melding

 4. Brampie zegt ‘los los’, Bouta zegt ‘bor bor’,ik kan er, met de beste wil van de wereld, geen touw aan vastknopen, als er op Waterkant iemand is die het wel snapt, mag hij/zij het uitleggen.


  Maak melding

 5. Wat voor onzin is dit nou weer?

  De dijken worden HELEMAAL niet volgens plan gebouwd en afgewerkt. Die bouterse is als vanouds weer aan het zwammen.
  De dijkenbouw stagneert en de door het Front gereserveerde gelden, worden (gegeven de tijd) nu ergens anders voor gebruikt. Dan ben je toch bezig van het plan af te wijken president dombo?

  Waarom ga je gelden voor dijkenaanleg wegsluizen van plaatsen die wel onder water lopen (Commewijne/Coronie) naar plaatsen (Paramaribo waterkant) waar dat niet het geval is?

  bouterse is een ramp, alleen moet Suriname daar nog achter komen.


  Maak melding

 6. Ach wat een onzin zeg,….6 miljoen gaan naar de toelage voor de militairen (die niet eens hadden geklaagd? en 15 miljoen gaan naar de marine schepen.De rest?? mag joost weten.
  Wat een wanbeleid zeg vreselijk. Alles wat Venetiaan al die jaren heeft opgebouwd wordt kapot gemaakt.


  Maak melding

 7. Dit is typisch NDP.Ze willen nu doen alsof de bouw van de dijken hun initiatief is,zo krijgt Vene die granie niet.
  Let op straks gaan die paarse mensen roepen dat Bouta die dijken heeft gebouwd.soso lee.Het geld hebben ze onderling verdeeld,is duidelijk dat deze regering niet in staat is dit land vooruit te helpen.Gebrek aan visie en lage scholing speelt hun parte nu.Is wel makkelijk waterkant te verbouwen met geld van andere projekten,die door de vorige regering is gereserveerd.
  Ik bedoel we hebben een bloeiende economie,dus mag geld geen probleem zijn toch.denkie na torie .


  Maak melding

 8. Honderden miljoenen USD verdwijnen er aan goud uit Sur……. En dan toch weer handje ophouden en NL kwalijk nemen niet alles te betalen? Snap niet dat NL alle banden doorknipt, overigens op eigen verzoek van Sur in 1975….. Geen land heeft zoveel kansen gehad als Sur. Klaarblijkelijk verdienen we het niet als we er zo mee omgaan…..


  Maak melding

 9. De eigen zakken vullen is minstens even belangrijk natuurlijk. Wie moeten we nu geloven, als je het aan mij vraagt, geen van beiden. Abrakadahams en DiDiBrie komen heel ongeloofwaardig over, ipv het overtollig water weg te sluizen wordt er belasting geld weggesluisd. De coalitie is monddood en het arme paarse kiezersvolk verliest langzaam het geloof.


  Maak melding

 10. Ik kreeg bericht uit Suriname, dat het water tot aan het paleis heeft gestaan!
  Vandaar dat men geld heeft weggesluisd om de Waterkant aan te pakken.
  Het werd Bouterse deze keer niet te heet, maar te nát onder de voeten!


  Maak melding

 11. aah…Geld voor de Commewijnse dijken is gebruikt voor het feestje van Chavez want idool van Su wilde geen blakabal slaan. En natuurlijk alle zg task forces en zinloze bewaking die hij om zich heen heeft moeten
  ook te vriend worden gehouden.
  Als het geld was gereserveerd met een bestemming dan is de vraag wat de rol van Gilmore is geweest. Gaf hij dat allemaal lekker door aan idool van Su zonder het proces te blokken??
  Dus! Commewijne fluit maar naar uw dijken. U krijgt een zoethoudertje en daar moet u het mee doen. Hij heeft ze aan de ballen!
  Wat een minachting voor deze mensen want ze doen toch niets. Slechte zaak voor de achterban.


  Maak melding

 12. Ik neem aan dat hetgeen de President verklaart ook juist is. Hoe vaak zal de President corrigerend moeten optreden voor zijn onbekwame minister? De president zal niet altijd de kastanjes voor de minister uit het vuur kunnen halen.


  Maak melding

 13. Dat er nog mensen zijn die naar deze grote onzin van bouterse luisteren, en de rest van die kliek van de Ndp, ze blijven hun eigen agenda er op na houden, want het geld voor die dijken was al reeds gereserveerd.


  Maak melding

 14. Liegen en bedriegen behoord tot de traditie van deze criminele bende, het is onbegrijpelijk dat de media in Suriname als schapen reageren op de velen leugens van deze criminele regering.


  Maak melding

 15. Het geld is verbrast door onze paarse broeders. Feesten, eten en flessen Johnny Black. De mensen in Coronie en Commewijne moeten hun voeten zelf drooghouden. Zoveelste belofte die door het NDP niet waargemaakt wordt. Onder wijle van Wijdenbosch was het NDP ook een ramp en dit is zo niet betere herhaling daarvan. Einde van de rit is de bodem van de schatkist zichtbaar en zijn Jos Steeman Shipping en andere koeriersbedrijven back in business. Suri Neds zullen moeten bijspringen om hun families te ondersteunen. Het NDP bestaat alleen uit incompetente bestuurders, dat moge nu wel duidelijk zijn.


  Maak melding

 16. Als rutte zegt dat er voor miljarden bezuinigd gaat worden,,heeft iedereen zijn mond moeten houden en doen wat rutte zegt,,maar zegt bouterse dat het bouwen van de commewijne dijk door gaat en dat een gedeelte van van die vrij gemaakte geld naar waterkant gaat ,dan is het niet goed,,wat een huigelaars zijn die redimusus,om er misselijk van te worden,,,en dan zeggen jullie dat jullie het met su menen.


  Maak melding

 17. In 2015 zal men in Ocer leuzen scanderen dat de schatkist leeg is a.g.v. het beleid van Venetiaan. Hierdoor zouden er geen kunnen worden geplaatst. Zo heeft men bij het aantreden in 2010 doodleuk verklaart dat Suriname bankroet was.


  Maak melding

 18. Met al zijn plannen en beloften wil Bouta als REDDER DES VADERLAND de geschiedenis ingaan. Hij beseft niet, dat zijn plaats in de geschiedenis als MASSAMOORDENAAR allang geregeld is.


  Maak melding

 19. Totnutoe wordt er in Nederland ook gediskussieerd over versterking van dijken en wordt ook op de lange baan geschoven en is nog gevaarlijker hier omdat nederland onder de zeespiegel ligt. Neder betekent laag dus laagland. Waarom maakt men dit tot een issue in Suriname. Weer leesvoer voor de FRONT meute. Wel eten jullie de leesvoer van de media front sympathisanten.
  Dijken zijn wendbaar maar verienen geen prioriteit en is ook niet moeilijk aan te leggen of versterken in Suriname.


  Maak melding

 20. Aan alle felbestrijders van Bouterse vraag ik persoonlijk Bouterse aan te schrijven. De sympahtisanten van NDP en Bouterse hebben het recht zich achter de regering Bouterse te scharen. Gun ons dat dan aub. Suriname voorwaarts. Bouterse tot 2030 president. We need a strong leader in Suriname.
  The only way to make progress. Forward ever, backward never.


  Maak melding

 21. @gmap,
  ze hebben geen andere keus dan die seriemoordenaar naar de mond te ptraten anders liggen ze binnenkort ook op Bastion Veere, volgepompt met lood. Het is immers weer bijn 8 dec.


  Maak melding

 22. Een president die het besluit van zijn minister niet kan verdedigen is geen knip voor de neus waard. Op vragen van Venetiaan inzake de gewijzigde bestemming van de verdragsgelden verwijst de President naar zijn minister. Laatstgenoemde zal geen antwoord geven omdat hij geheel eigendunkelijk de gelden heeff weggesluisd. Waarom kan deze minister niet meteen het veld ruimen?


  Maak melding

 23. Ow wat moet ik weer lachen met die domme reaktie’s van mensen die de boel weer vergelijken met Rutte en Nederland.sarie torie met de aanhang van DDB.
  Nederland en rutte zullen ons uitlachen wanneer Commewijne en Coronie van de kaart zijn verdwenen.


  Maak melding

 24. sra,
  Rutte wordt gecontroleerd door de eerste en tweede kamer en vergeet de rol van de media in dit land niet.
  In Suriname is het Bouterse Die het DNA, de media controleert.
  Dus sra jou vergelijking is dom en achterlijk, typisch een paarse dogma.


  Maak melding

 25. De alom bekende democratie die in mijn vaderland Griekenland is ontstaan, is voor velen een nagel aan hun doodskist. Bouterse moet steeds verantwoording afleggen in DNA over kapitale blunders binnen zijn regeerteam. Dat vindt hij niet leuk. Maar zoals een echte staatsman betaamt hou je de eer aan jezelf en je geeft het mandaat terug aan het arme volk. …..


  Maak melding

 26. Ach ,..ze spelen spelletje,…Bouterse verwijst je naar de minister (Abrahams) en die minister verwijst je naar de president. Kortom vaag en nog vaag en onduidelijk. de bevolking zand in de ogen gooien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.