Ook geld voor dijk Coronie naar ander project

29

PARAMARIBO, 7 nov – Ook bij het project voor aanleg van een zeedijk in Coronie is er sprake van verschuiving van fondsen. Volgens het ministerie van Openbare Werken, OW, is het een kwestie van druk. De regering Venetiaan reserveerde het geld weliswaar voor Coronie. Maar de aanleg is nu onderbroken, vanwege ‘technische problemen.’ Het betekent niet dat de regering zich laat ophouden.

Het gereserveerde geld gaat naar de aanleg van een zeewering voor het Weg naar Zee gebied. “Als goede vader ga je jouw kinderen niet laten verhongeren, terwijl je geld op de bank laat om te sparen”, zegt OW-topfunctionaris Melvin Foen A Foe tegenover de Ware Tijd. Weg naar Zee heeft minstens even hard behoefte aan oeverbescherming. Dus wordt daar nu aangepakt. Het betekent niet dat de dijk in Coronie definitief van de baan is.

De dijk in Coronie kost vijf en veertig miljoen euro. Vijftien miljoen euro komt uit de Nederlandse ontwikkelingshulp en is al besteed aan het werk in Coronie. Dertig miljoen euro heeft Suriname zelf opgebracht. Dit geld gaat nu naar Weg naar Zee. Volgens Foen A Foe is eerder sprake van ‘uitbreiding’ van het project in Coronie. Nu kan mooi worden gezegd dat er twee vliegen in één klap worden geslagen. Eerder is ook al geld van de dijk in Commewijne elders besteed.


29 REACTIES

 1. “Maar de aanleg is nu onderbroken, vanwege technische problemen.”
  _________________________________________________________________

  Ze verwarren “technische problemen” met “financiële problemen”.


  Maak melding

 2. …aanvullend;

  “Vijftien miljoen euro komt uit de Nederlandse ontwikkelingshulp en is al besteed aan het werk in Coronie.”

  Maar zoals ik het nu begrijp, gaat er dus verder niets gebeuren in Coronie [al zegt men natuurlijk van wel…].

  Dus ze investeren 15.000.000 in het voorbereiden van de aanleg van een dijk die er nooit zal komen?

  Lijkt mij dat die 15.000.000 dan gewoon weggegooid is; heel leuk dat je de grond / het project van dit geld optuigt- maar als er uiteindelijk nooit een dijk zal verrijzen, heb je weinig aan al het werk dat nu al verzet is daar…


  Maak melding

 3. Sinds wanneer heeft de ndp regering personen met technische inzichten in huis!?
  Wanneer bouta en co geld zien is hun voornaamste doel alleen maar hoe snel zij het kunnen opmaken aan bv…Reizen! en andere persoonlijke Eigen belang ditjes en datjes!


  Maak melding

 4. Ze laten Melvin het nu vertellen dat hij technische problemen heeft.De problemen zijn de verloedering van de electoraat.De vraag is hoe stil je de honger van een zwarte.Met pijn zal een dubbeltje geinvesteerd worden in het belang van het land ze hebben graag dat Nederland dat doet want ze zijn toch arm.Zie de honderden miljoenen die Staatsolie op zogenaamd hoog niveau investeerd in het belang van het land.Zie Telesur met zijn 100 miljoenen.Dit zijn geen uitschelden van iemand maar de waarheid, hou het niet tegen.


  Maak melding

 5. Whahaha soso voeroe met deze mega rovers.
  Alles ligt al klaar voor de dijken maak het dan af!Is toch een gedonder dat een ulo scholer komt bepalen wat belangrijker is.Weg naar zee liggen zeker lappen grond van partijgenoten en ze kunnen geld in hun zak stoppen met een nieuwe waardeloos projekt.
  Maar kies deng coron mang mooi,jullie wilden toch op hun stemmen,oeng tang tekie.


  Maak melding

 6. Forummers, wat voor een K….. verhaal is dit?

  Het gereserveerde geld gaat naar de aanleg van een zeewering voor het Weg naar Zee gebied.
  “Als goede vader ga je jouw kinderen niet laten verhongeren, terwijl je geld op de bank laat om te sparen”, zegt OW-topfunctionaris Melvin Foen A Foe.

  “Maar als (slechte) vader onderleiding van DADA & Co. laat je wel de burgers verzuipen in het Kokos district Coronie”.

  Lieve Kinderen uit Coronie blijven jullie protesteren tegen deze (slechte) vader.
  En natuurlijk ook tegen ANTONG PISPAALTJE & ABRAKAHAMS.


  Maak melding

 7. De coroniaan is zo lui dat hij niet eens kan protesteren of bezwaar maken tegen deze ordinaire beleidswijziging. Waar zijn in Godsnaam de vertegenwoordigers van dit district?


  Maak melding

 8. Die geïnvesteerde 15 mio Euro in Coronie is inderdaad kapitaalvernietiging. En dan vraagt men zich af waarom het resultaat van ontwikkelingsgelden vrijwel nooit zichtbaar is.
  Nou hierom dus!

  Die Ramon Abrahams is een zwaar domme minister. Totaal geen visie. Deze man kost het land bakken met geld.

  Nou Winston, het wordt wel lastig Hennep telen met natte voeten. En Antong Paal? A dat’ de na doengroe oso.


  Maak melding

 9. @Fer. E., inderdaad, pure flauwe kul, dat verhaal van goede vader en verhongerde kinderen. Dan kun je nagaan dat dit soort onzin door een topambtenaar geuit word…


  Maak melding

 10. (@pasew): Dat is een heel bijzondere eetbare VRUCHT.
  Wit van binnen met VRUCHTWATER.

  Maar is een KOKOS uit het distr. Coronie wel ROND?
  Yu dja ding.

  (@Larry): Werkelijk. ANTONG PISPAALTJE é kibri.
  Straks gaat hij ook verzuipen met een LANGE PAAL tussen z’n benen.

  Maar de Coronianen kunnen straks het hoofd niet meer koel houden.


  Maak melding

 11. 15 M weg.
  X mensen zijn heel blij geworden met elk X M.
  Zonde maar tja dat geb. nou eenmaal.
  Mooie plannen maar als het om uitvoeren gaat wordt het geld over de balk in eigen zakken gestopt.


  Maak melding

 12. Antong Paal van de Palu zei tegen de coronianen.Stem op mij en ik zal van jullie vissers maken maar zelf ga ik in de stad wonen.Van Tarnadi wordt er niets meer vernomen vanaf zijn zoon geslaagd is van de Tata Collin school.Voor Paal van de Palu de zware taak om de mensen vanuit een kokos boom te leren vissen.Nu de zee versneld in aantocht is.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Voor degene die zeiden dat ze Nederland niet nodig hadden voor ontwikkelinghulp!!!

  Nu de steun is stopgezet, worden allerlei projekten halfverwege stopgezet. Dit valt me wel op.


  Maak melding

 14. Fer… coronie = alien!!

  tjek deze,

  het vrucht begint groen als een mars mannetje,

  ontwikkelt een bast goud/bruin als het mars landschap,

  de marslander ontdekt WIT als binnen de kokosnoot 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 15. Generaal Prof Dr Ir Drs Mr Ing Pinochio Abrahams is niet te vertrouwen. Deze man flikt een na ander wandaad, durft niet in het parlement te verschijnen en ontslaat onder minister. Hoe lang kan deze gangster als minister van OW aanblijven?


  Maak melding

 16. dat word straks pompen of verzuipen daar.
  pompen kan niet, want als er brand is in de stad is er niet eens een pomp om water op te halen. dus verzuipen maar met z’n allen in Coronie en Commewijne.
  Daar ligt die diktator niet wakker van hoor. Hij slaapt toch wel. Dslappe lul en z.n paarse aanhangers hoor ik nu ook niet.


  Maak melding

 17. Waar is Anton Paal? Heeft het cocoswater het verstand van de Coroniaan dusdanig aangetast dat zij niet meer in staat zijn voor hun belangen op te komen?


  Maak melding

 18. Wang bigi ironische smile. Wat deze aanhangers hadden verwacht blijkt nu uit te komen. Ze waren gewaasrschuwd. Geloof nooit onberechte mensenrechten schenders. Maar wat deze harde kokosnoot hoofden niet kunnen vatten,willen of kunnen begrijpen is dat met dit gebaar van de nationale dedesmapartij er niets te vinden is in Kronto ollo.


  Maak melding

 19. Volgens de ULO drop out Prof. Drs. Ir. Abrakadahams vertoont de kust van Coronie landaanwinst. Dus 2 vliegen in een klap het dijkenproject wordt stopgezet en genoeg bouwgrond voor de 20 duizend beloofde woningen. Zit er nou cocoswater of vruchtwater in mijn Coroniaanse hersenen?


  Maak melding

 20. Forummers, n.a.v. bovengenoemd artikel, graag ook een verwijzing naar Gerelateerde berichten.

  1: Suriname zoekt in Nederland geld voor dijken.
  (maandag 04/09/2006) met 27 reacties.
  2: Geld voor dijk Suriname niet uit ontwikkelingspot.
  (donderdag 09/11/2006) met 7 reacties.
  3: Zeedijk Coronie komt rest Suriname ten goede.
  (vrijdag 05/03/2010) met 12 reacties.

  Let op! Diverse (nicknames) zijn inmiddels ook gewijzigd.

  Nog een prettige avond verder.
  Odi odi.


  Maak melding

 21. Sinds wanneer is een opengelaten brandkast een technisch probleem?
  Ze hebben de bewaker van deze brandkast zo goed beloont ($80000/mnd) dat hij zich letterlijk en figuurlijk aan het doodvreten is zodat hij geen tijd en zin heeft zijn werk te doen.


  Maak melding

 22. Ik heb het wel te doen met mijn Coroniaanse broeders. Nu moeten ze met lede ogen toezien hoe hun ‘dijkgelden’ een compleet andere bestemming krijgen. De facto hebben ze dit aan zichzelf te wijten. In 2010 hebben ze hun eigen doodvonnis getekend door op het verkeerde paard te wedden. Het zal de Coroniaan ook een worst wezen als hun district een ecologische ramp treft waarbij Coronie voorgoed van de aardbodem zal verdwijnen!


  Maak melding

 23. “Als goede vader ga je jouw kinderen niet laten verhongeren, terwijl je geld op de bank laat om te sparen”, zegt OW-topfunctionaris Melvin Foen A Foe”.

  Beste Foen A Foe, wat je zegt klinkt mooi maar het klopt in het geval van Coronie niet. Deze ‘goede vader’ neemt het geld voor de aanleg van de dijk te Coronie van de bank om daarmee een dijk te gaan bouwen voor zijn kinderen te Weg naar Zee en zorgt er op die manier voor dat zijn kinderen te Coronie straks verzuipen. Al zouden zijn kinderen te Coronie zijn buitenkinderen zijn (Surinaamse vaders hebben die wel eens) dan nog zijn het zijn bloedeigen kinderen, hij zou even veel van die kinderen moeten houden. De Surinaamse wet kent alleen kinderen en geen tweederangs kinderen.
  De dijk te Coronie kost 45 miljoen Euro, daarvan is 15 miljoen Euro al besteed, d.w.z. dat een derde van die dijk afgebouwd is, aan een derde deel van een dijk heb je niets meneer Foen A Foe. En wil je me zeggen dat de dijk te Weg naar zee, dat slechts een rotstukje is in vergelijking met de hele kust van Coronie, ook precies 30 miljoen Euro kost? Als ik jou was meneer Foen A Foe zou ik gaan kijken of er niet een paar Euro sporen in de toiletpot van Brampie te zien zijn, Brampie kennende schat ik dat die sporen een waarde hebben van ongeveer 20 miljoen Euro.

  Als er technische problemen zijn los je die op, dat lijkt me verstandiger dan de bouw van de dijk stopzetten, jullie hebben de brug te Uitkijk, waar er ook technische problemen mee waren, toch ook afgebouwd en het geld ook niet overgeheveld naar de brug te Carolina?

  Foeng A Foe yu denki dati un abi poe ini un ede no?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.