zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameKlokkenluider kreeg zelf ook grond in recordtijd

Klokkenluider kreeg zelf ook grond in recordtijd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – Parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) kreeg ook een flinke lap grond van de overheid in relatief korte tijd. De man die medeparlementslid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) aan de schandpaal nagelde, kreeg de bal terug gekaatst in het parlement. Volgens Theo Vishnudatt (NDP) kreeg Girjasing zijn grond binnen vijf dagen.

Over Abdoel was nog zo hoog van de daken geschreeuwd dat die er een jaar over had gedaan. Het heette een schande omdat de doorsnee burger zelfs na jaren geen antwoord krijgt op een aanvraag. Volgens Vishnudatt kreeg Girjasing ruim dertien hectare grond in Commewijne. Dit gebeurde ten tijde van de laatste regeringswisseling. Voor de rest van het parlement was de ‘onthulling’ aanleiding voor beschuldigingen over en weer.

Volgens Asiskoemar Gajadien (VHP) moet de regering maar de namen publiceren van iedereen die ooit een stukje vrije domeingrond kreeg. Het gaat dan vooral om personen die handelen in grond die ze kregen voor of bouw of landbouw. Ook president Desiré Bouterse zelf zou tot de groep behoren die op een dergelijke manier knoeit. “We moeten zorgen dat dit ophoudt. We doen een beroep op de president, ook al zit hij er zelf in, om de namen te publicere”, aldus Gajadien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. I love Su, it’s Surinamese politicians I hate.
  Met veel genoegen zag ik net Obama herkozen worden. Waarom hebben we in Suriname niet zulke politici maar slechts leugenaars, bedriegers en zakkenvullers?


  Maak melding
 2. Gezocht: Surinaamse politici die er niet op uit zijn om hun eigen zakken te vullen maar hun land te dienen.

  Ik ben er nog nooit één tegengekomen.


  Maak melding
 3. Zo kom je in Suriname dus aan een baan als ambtenaar:

  Door Andjenie Harkhoe
  Een 23- jarige vrouw die hier woont, dreigt enkele pikante foto’s van een zeer bekende Surinaamse politicus (naam bekend bij de nieuwsredactie) via internet te verspreiden. Aan GFC zegt ze op woeste toon er goed van doordrongen te zijn dat deze actie zeer verstrekkende gevolgen voor haar persoon kan hebben.
  “Maar ik sta op het punt om zeer pikante foto’s van hem te openbaren. En ik zal daarbij ook vertellen hoeveel deze man mij heeft beloofd en niets daarvan heeft waargemaakt. Deze persoon heeft mij gewoon voor de gek gehouden. Ik ben seksueel misbruikt. Laat heel het land inclusief zijn kinderen weten dat hij doelbewust valse beloften doet. Ook al moet ik in de gevangenis”, stelt de vrouw op uitermate bittere toon.
  Het slachtoffer geeft toe dat ze frequent op geheel vrijwillige basis van bil is gegaan met de bekende politicus omdat hij haar een vaste baan in overheidsdienst had beloofd. Ook zou zij de beschikking over een nieuwere auto krijgen.
  “Ik zou een topfunctie krijgen in overheidsdienst. Maar er is niets van terecht gekomen. Ik ben gewoon maandenlang aan het lijntje gehouden. Nu neemt hij zijn telefoon niet eens meer op als ik hem bel.”
  GFC verneemt van de gebelgde vrouw dat ze vaak ‘horizontaal’ de tijd doorbracht met de charmeur in een ‘hotel’ niet ver van de Ringweg in Paramaribo en soms te Livorno. Bij die gelegenheden zijn er vaker met haar smartphone foto’s gemaakt.


  Maak melding
 4. Beste Whome,

  Ach, er worden binnenkort weer wat nutteloze ambassades geopend en daar is vast wel een plekje voor deze ‘dame’die wat betreft morele waarden prima past bij het Paarse Clubje


  Maak melding
 5. Een 23- jarige vrouw die hier woont, dreigt enkele pikante foto’s van een zeer bekende Surinaamse politicus ( **naam bekend bij de nieuwsredactie **) via internet te verspreiden.

  komop GFC..nieuws (gierig)


  Maak melding
 6. De pot verwijt de ketel. Deze Abdel is in het nauw en tracht nu in een wanhoops offensief zijn mede parlementarier zwart te maken met een verwijzing naar het verleden. Deze regering heeft haar mond vol van bestrijding van corruptie maar is zelf hieraan debet. Stelletje mislukkingen!


  Maak melding
 7. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka mang.

  Wel volgens inside info. zijn reeds foto’s van het Hotel a/d Ringweg alsmede te Livorno, reeds ter beschikking gesteld aan ……. van DOE!!!
  En het zijn ook pikante foto’s.
  Denk even aan Tanga & String.

  Ook PapaLaarko bekleed een Topfunctie met Ivanka.

  Geen enkele politicus is INTEGER.
  En de domme massa blijven steeds geloven in deze gasten.
  Alleen maar CORRUPTE figuren.


  Maak melding
 8. Het zal heel moeilijk zijn om mensen in de regering zwart te maken, de meeste zijn van nature als zwart.

  Voor de rest is het een pot nat en hebben ze allemaal wel iets aan hun kerfstok, of ze hebben gemoord, drugs gehandeld, grond gestolen, mensen opgelicht, gevochten, kinderen verkracht, gelogen, bedrogen, geld verduisterd, gestolen enz.enz.enz.

  Als je de samenstelling van deze Surinaamse regering ziet, dan is dit geen doorsnee regering die je ook elders in een beschaafd land treft.


  Maak melding
 9. Henk molenaar
  Wat is jou probleem,,ik geef mijn mening over het bovenstaande nieuws,,jou schrijven heeft een racistishe tintje.
  Ben jij een su of nl ,want jou naam is nl en geen Su .


  Maak melding
 10. Suriname is land vol schurken en oplichters.
  Ze zijn heel snel met een wet die voorkomt dat moordenaars berecht worden, met een wet die voorkomt dat politicie zo snel en zoveel grond kunnen bemachtigen kijken al die schurken de andere kant op.


  Maak melding
 11. Het Surinaamse volk is hier ook debet aan. Kijk naar de lijders en vervolgens naar het volk. Van dezelfde laken een pak. De goede, uitgezonderd dan. Er zal hier geen einde aan komen, want anders is het hek van de dam. Vind je het gek dat er allerlei wetten in het DNA genomen worden, waar je haren recht over eind gaan staan? Wie het nog niet begrijpt, waarom het land Suriname en grote groepen Surinamers niet vooruit komen, moet wel een bord voor zijn/haar kop hebben.

  Suriname is een roversnest vol met heel veel rovers/geteisem.


  Maak melding
 12. Suriname lijkt wel een (grond)roversnest zo. Nu word weer eens duidelijk waarom burgers het vertrouwen in politici verliezen.

  De beerput van Abdoel gaat nog verder open, nu minister Kromosoeto heeft aangegeven dat Abdoel zijn grond door tussenkomst van een presidentiële commissie kreeg. Amnestiewet-cadeau!


  Maak melding
 13. sra
  Ik staat 100% achter de goede dingen die door de huidige regering in si ondernomen word.

  Noem eens 5 dingen die jou geliefde regering in 2,5 jaar heeft gerealiseerd dan.

  En jij vindt vast de amnestyieet waarmee moordenaars hun eigen amnestie regelen een ‘goed ding’.


  Maak melding
 14. OH,nu gaat die mevrouw aan blackmail doen?!
  Nu ze niets heeft gehad in ruil voor haar seksescapades met die ‘politicus’ bij haar alleen bekend, gaat ze doen aan kiss and tell politiek!
  Schande hoor mevrouw,schande dat jij jezelve zo bewust hebt laten misbruiken !
  Je hebt vrijwillig seks gehad met die man in ruil voor iets!
  Wat een schande!


  Maak melding
 15. Henk molenaar
  Waarom wil jij het van mij ga zelf kijken,ik ben ook zelf geweest en heb positieve veranderingen gezien.
  Of klets jij maar over Su omdat jij niet durft om er zelf naar toe te gaan.
  Ik ben niet jou spreekbuis,dus gaat zelf kijken dan weet jij het zeker,,toch henky jongen.


  Maak melding
 16. Alle gronden in beslag terug nemen. Wie zijn nou deze personen die denken surinaams grond in hun bezit te hebben. Alle gronden in beslag nemen die door corruptie zijn gestolen van het surinaams volk en huizen op laten bouwen voor daklozen en de beperkt woningnood. Of alle gronden toekennen aan individuele behoeftigen. Ook alle gronden van personen de zg speculanten om in surinaamse percelen te investeren vrijwaren van dirty CASH.


  Maak melding
 17. O na so ze wou een top functie bekleden en kijk naar haar leeftijd,pas 23 jaar,je moet je kut verder open gooien meid ,er zijn genoeg peeskamers nog te huur op de wallen,dan kan je kopen wat je wilt en proberen te chanteren,ik zou niet erintrappen,na nga poesje joe wanie draai sranang,daarom dong tekie,mie no e sarie joe,bling bling jope wanie,go wroko of go na redlight district,genoeg peeskamers om te huren,kan je elke dag zeker 350 euro verdienen want je bent nog jong,jo slet jo!


  Maak melding
 18. @GMAP
  Jij valt ook onder de categorie van schurken wen oplichters. heb ik geen in jou ongefundeerde kletspraat iedere keer. Wees djadja en kom met steekhoudende argumeten over een topic. geld ook voor m.p.p. Molenaar.


  Maak melding
 19. Terwijl eerlijke Surinamers keihard moeten werken om het hoofd boven water te houden stelen deze afgrijselijke corrupte politici van het volk en vullen onbeschaamd hun zakken.

  het is om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding
 20. @Henk Molenaar goed verwoord: VS heeft Obama en Suriname heeft Bouterse.

  Elk volk krijgt de leider die ze verdienen. Ik vraag me af of je als Surinamer in het buitenland trots kan zijn op je president.


  Maak melding
 21. Ray
  Goed zo want ze had ervan genoten en nog zo jong.
  Henk
  Als ze die foto’s gaat publiceren maakt zij zichzelf en haar familie te schande.
  Gelukkig dat er toch nog sterkere vrouwen bestaan die dat niet willen doen.
  Vrouwen, hou je sterk als je werk zoekt!!!
  Switie


  Maak melding
 22. Zo zie je maar, wie zonder zonde is werpe de eerste steen. De Surinaamse politiek is zo verziekt dat zelfs onberechte mensenrechten schenders de eer wordt gegeven door vele ndp-drommels die maar niet willen of kunnen begrijpen dat met deze marionettenregering het dezelfde filmvoorstelling is als tijdens Vene. Alleen verwordt het erger als toen. De weg naar Suribabwe ligt open voor addergebroed.


  Maak melding
 23. Gala,

  Nee hoor, hij is het niet. Deze is de parlementarier die nog geen week geleden hoog en laag zweerde dat hij NOOIT grond heeft gekregen. Dit zijn de fronters die beweren het land te willen ontwikkelen, deze front boeven zijn zo schaamteloos, dat je jezelf voor ze gaat schamen.


  Maak melding
 24. “Klokkenluider kreeg zelf ook grond in recordtijd”

  Raar hé, eerst incasseren en vervolgens olie op het vuur gooien!

  Heel de paarse bende in dit land bestaat uit dieven, oplichters, landverraders, moordenaars en ander addergebroed!
  Hoe is heet toch mogelijk dat wij dit blijven accepteren hier in SU?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES